Téma:
|
|
20-100. blank . 00:00 | Sorszám: 0 |
|
|
Turáni |
2006. február 18. 10:46 | Sorszám: 634 |
Ne legyél ennyire önkritikus magadhoz ! Egyébként Molnár Tamás ritkán szokott hülyeségeket írni. Az előfordul, hogy neked nem tetsző dolgokat ír, és itt néhány kőkemény fideszesnek is elege van belőle, de úgy gondolom, 16 évvel a genszterváltás után, talán a tiedtől (és az övéktől is) alapvetően más vélemény is olvasható KELL legyen. Ez IS a demokrácia. Legfeljebb leírod, hogy Te mivel nem értesz egyet. Általában két dolog fordul elő a fórumokon a vitában, ha az egyik oldal be akarja fejezni, leantiszemitázza a másikat, vagy annak elmeállapotát kérdőjelezi meg. És részéről ennyi. Ez sokkal könnyebb, mint vitatkozni, elismerem.
|
|
Turáni |
2006. február 18. 10:46 | Sorszám: 633 |
Ne legyél ennyire önkritikus magadhoz ! Egyébként Molnár Tamás ritkán szokott hülyeségeket írni. Az előfordul, hogy neked nem tetsző dolgokat ír, és itt néhány kőkemény fideszesnek is elege van belőle, de úgy gondolom, 16 évvel a genszterváltás után, talán a tiedtől (és az övéktől is) alapvetően más vélemény is olvasható KELL legyen. Ez IS a demokrácia. Legfeljebb leírod, hogy Te mivel nem értesz egyet. Általában két dolog fordul elő a fórumokon a vitában, ha az egyik oldal be akarja fejezni, leantiszemitázza a másikat, vagy annak elmeállapotát kérdőjelezi meg. És részéről ennyi. Ez sokkal könnyebb, mint vitatkozni, elismerem.
|
|
Turáni |
2006. február 01. 18:26 | Sorszám: 597 |
A legelképesztőbb az, hogy mindegyik szomszédos állam eltitkolja valós fegyveres erejét. Tehát a közölt adatoknál valószínűleg magasabb erővel rendelkeznek. A szlovákoknak azért ilyen erős a légi- és páncélos erejük, mert a cseheknek köszönhetően elég erős arzenált örököltek a válásnál. A térségben egyetlen Magyarország kivételével mindenki más komolyan veszi a hadseregét. Egyébként ránk figyelnek, minden egyes magyar csökkentést követ egy kisebb erejű a szomszédoknál, de gondosan ügyelnek az arányokra. Biztos, ami biztos. Valahol tragikomikus, hogy egy ilyen szánalmas erőnél, mely a mi erőnk ma, a nemzetőrségnek a gondolatát is elutasítják. Indoklásul nem elég a jelenlegi helyzet, mert annak meg a gyengeségét, lehetetlenségét nem fogadják el. Így vissza a kiinduló álláshoz. Nincs megoldás. Ezért írtam itt, hogy érdemes elolvasni, a francia véderővitát, mert ott is nagyon hasonló párbeszédek mentek 1927 után. Persze azok, kik leginkább ellenezték a több pénzt, nagyobb és modernebb francia hadsereget, kik leginkább bűnösök voltak abban, hogy a hazájuk ide jutott 1940 nyarán, nos ők vonyítottak leginkább nagyobb ellenállást követelve, mikor Hitler megalázó módon szétverte őket, egy fantasztikus hadjáratban.
|
|
Turáni |
2006. február 01. 16:53 | Sorszám: 593 |
Személyeskedni itt egy ember személyeskedett az pedig te vagy. Tipikus mszp-és vonás, olyasmit kérsz számon az ellenfeleiden, amit te magad megteszel. A nagyformátumú egyéniségtől való tanulást már elhasználtam pont rád ebben a vitában, így ez már nem igazán ül, sajnos, légy eredetibb Edvárd ! Bőven találsz magadnak megfelelő szakértőket, kik bebizonyítják, hogy a mostani 40-60 tank, 6-7 működőképes repülő, víztisztító és hídépítő egységeink képesek lélegzetelállító teljesítményre az ellenséggel szemben. Előre Edvárd ! Ennél komolyabb és jobb írásokat is találhatsz. Visszamész a sorkatonaság eltüntetése körüli időkre és dögivel olvashatók a diadalmámort elrejteni nem is tudó cikkek, elemzések. Engem már is meggyőztél.(Zabszalma nevében nem nyilatkozhatok) Kell a francnak ide a nemzetőrség, csúf szélsőjobbos vonás. Ezek agyilag zoknik a MIÉPnél és a Jobbiknál, csak ilyen dolgokat képesek szajkózni, hihetetlen….. Még szerencse, hogy velük ellentétben te képes vagy a fejlődésre, amit jól bizonyít honnan hova jutottál. Jó neked.
|
|
Turáni |
2006. február 01. 14:53 | Sorszám: 590 |
„Ennyit a vitakultúrátokról... „ Ennyit a tiedről. A TÉNYEK: Nemzetőrségről megy a vita, megkapod a KONKRÉT választ(Zabszalmától is, Tőlem is), hogy kicsi a hadsereg, nincs tankunk(más mellett) KELL a nemzetőrség. Te szerinted nem kicsi a hadsereg, fals számot hozol be a tankok számáról. Zabszalmától meg tényleg KONKRÉT számot kapsz a szinte semmiről. Bár nem ez a lényeg. Én meg leírtam neked, hogy a magyar harckocsizó alakulatokat megszüntették, tehát felesleges ezek után számot írni, ha egyszer megszüntették őket, csak EGY zászlóalj maradt. Kaptál tőlem átfogó képet, viszont Zabszalmától konkrét adatot, ha már az kell neked, kaptál mindkettőnktől határozott választ: igen kell a nemzetőrség.Ezek után te kijelented, hogy mindegy hány tankunk van, de megjegyzed, hogy csak te egyedül kerestél konkrét adatot(hazugság), meg hogy mindenről beszélünk csak a lényegről a nemzetőrségről nem(hazugság). Tényleg érdekes a vitakultúrád……
|
|
Turáni |
2006. február 01. 12:19 | Sorszám: 586 |
„Csak egyet szeretnék leszögezni EGYIKŐNK SEM ÉRT a honvédelemhez. Nem ismeri az adatokat.” Az, hogy nem is merjük az adatokat, ne írd többes számban, azért mert te nem ismered, mert a (szakmai írásosokon, irományokon kívül) a Magyar Nemzet, a Demokrata, a HVG, Hír tévé, stb, is elég sokat foglakozott ezzel, többek között. Részletes adatokkal, minden alkalommal mikor a parlamenti vita ezt megkövetelte. És bizony több magyar honlapon is megtalálhatod az adatokat. DE ! Én jeleztem neked, hogy: „Ahogy a bontásra váró harckocsik sem. Szabadszállás bezárásával, majd a többi hely megszüntetésével, a magyar harckocsizó alakulatokat megszüntették. A tankjaink szabad ég alatt rozsdásodnak, és a bontora várnak, illetve arra, hogy valakinek odaadhassuk őket. Meg, hogy te berakhasd a kimutatásokba. így valaki majd írni fog neked, hogy ez így sajnos nem jóez lehet nem lesz fikció). Kimutatásnál, azt nézd meg, hogy hány és milyen alakulatunk van, úgy nem ér kellemetlen meglepetés.” Te azt irod: Sejtéseken és fikciókon kívül nem mersz írni adatokat, mert nem tudsz és még keresni is lusta vagy.” Most mondhatnék erre valami csúnyát, de nem érdemes, megszoktam ezt 3-4 embertől itt a Gondolán. A lusta mondjuk új, de megnézem ki írja ezeket nekem és az alapján van rá reakció, nem tudsz felhúzni. Tények: Én voltam (is, mert ketten voltunk) az ki, berakta ide tavaly nyáron a Demokrata kimutatását, mely a Honvédelmi Minisztérium alapján készült, a repülök, tankok, harcoló alakulatok TÉNYLEGES számáról (2004-es adatok) és a szomszédos országok adataival. Annak ellenére sikerült, hogy nem tudok adatokat és lusta vagyok. Sajnos ez nagy pech számodra, mondhatná neked egy gonoszabb ember, de én közismerten jótét lélek vagyok. Előre figyelmeztettelek kapitális hibádra (közel 1500tank) finoman felhívtam a figyelmed, hogy nézz utána pontosabban, mert más le fog csapni erre a baromságodra.(lásd kiemelt rész fent) Elmagyaráztam neked, hogy a tankok száma és a használatban lévő tankok száma nem azonos, elmondtam neked, hogy felszámolták a magyar harckocsizó alakulatokat, Szabadszállással együtt. Felhívtam a figyelmedet, hogy a 30 ezres létszám, nem a fegyveres alakulatok létszáma. Erre megkapom, hogy nem tudok adatokat, lusta is vagyok, írod te, aki ránézett egy honlapra, beirt adatokat, anélkül hogy gondolkodott volna, és olvasott volna, mert ez minden újságban benne van/volt, ha aktuálisság válik a téma, függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldali lap. Úgy negyedévente van róla szó. Mondhatnám azt nézz többször Hír tévét(ezt amúgy is ajánlhatom), ahol mostanában elég sokszor volt ez a téma, ezzel foglakozó hivatásos katonákkal. A magyar kettőn is egy nagyon jó műsor erről két-három hete. De mindegy. Én csak arra a veszélyre akartam felhívni a figyelmet, mely elégnek tartja a 30 ezres létszámot, feleslegesnek a nemzetőrséget, 1500 tankról beszél, és arról, hogy nem is nekünk kell magunkat megvédenünk „előbb-utóbb”.Én a történelemmel foglalkoztam munkám miatt(főleg a XIX. És a XX század) elég hosszú ideig, most ugyan kontrollerként dolgozom(sajnos itt sokkal jobban fizetnek), de még nem szakadtam el a régi munkámtól és az a hobbim is. Meglehetősen sokat foglakozom ma is ezzel a kérdéssel. És mivel sok vitám volt ezzel kapcsolatosan itt is, indexen is, máshol is, így rá is kényszerültem, hogy utána nézzek. Meg olvasok, sokat. Ezért nem szólók bele más vitákba (azért olvasgatom őket) ezen és a politikán kívül(ma már abban sem itt a Gondolán), még akkor sem, ha valaki levélben kért meg itt rá arra tavaly, hogy a honfoglalás és a magyar őstörténethez én is jöjjek, de kivédtem, hogy csak felszínesen olvasgattam róla. Erre kényes vagyok. Sokszor kétségbe lehet vonni, hogy nézeteim, politikai hitvallásom jó-e helyes-e, lehet emiatt támadni, meg is tették néhányan, de nagy tárgyi tévedésem a saját történelmi topicjaimban nem sok volt, erre büszke vagyok. Én se a Horthy, se a két második világháborús, se a Trianonos topicomban nem az internetről és másolgattam át anyagot, hanem a saját munkáimat írtam be, vagy a máshol olvasott érdekesnek, fontosnak tartott dolgokat saját kezűleg írtam be. Bár erre nem panaszkodtam, de nem kis munka volt. Például a 2.- világháború hősei topic anyaga négy különböző könyv anyaga. Arra is büszke vagyok, nem titkolom, hogy topicjaim meglehetősen sok hozzászólást éltek meg, ezt (és a sport)kivéve mindegyiknél a szakmai anyag dominált. Legalább megpróbáltam, hogy ne csak felszínes napi politika legyen a Gondolán. Lustaság ide, vagy oda. Ami pedig azt illeti, hogy a szerbek meddig jutnának el: „mondjuk 2032-ben az aktuális szerb náci diktátor kitalálná, hogy most aztán jól megtámad, mert mittomén és eljutnának Szegedig... Tartana két napig a dolog. Meghalna 20-30 ember. Egy ilyen játékból nem jönnének ki jól. Illogikus lépés lenne.” Szegedre, két óra alatt elérnének, Budapestre csak másnap vonulnának be. A játékra és a két napra most nem is reagálnék. „Illogikus lépés lenne”, nem ilyenekkel volt tele a történelem ? „Én pedig hiszek a magyar honvédségben, hogy képes lenne helytállni. A vészmadarak, akik lesajnálóan nyilatkoznak a honvédségről pedig sokkal inkább teszik ki veszélynek az országot, hisz rombolják a hazai morált és bátorítják az idegen agressziót.” Írod. Higgyél az 50 tankban, a 3-4 működőképes vadászgépünkben, a víztisztító és hídépítő egységeink bátor kitartásában és a morálban(ami ma nincs, érthetően). Igen ilyen nagy tudású „emberek” jócskán voltak például 1942ben is(megint csak az akkori parlamenti vitákat ajánlhatnám), meg is lett az eredménye, csak az ártatlan semmiről sem tehető honvédeink pusztultak el, végsőkig kitartva. Befejezésül ezért csak arra kérem a Jóistent, ha baj lesz majd később, ne megint azok bűnhődjenek, kik megpróbálták előre felhívni a figyelmet a veszélyre, hanem csak azok, pl a te fajtád, ki mindent megtett és megtesz ma is, hogy a jelenlegi áldatlan helyzet megmaradjon. Ha van igazság, akkor így is lesz. Nagyon remélem…….
|
|
Turáni |
2006. február 01. 09:59 | Sorszám: 583 |
Erről van szó, erről írtam, az 577-esben. Alakulatnál felhasznált tankjaink száma csak nagyon kevés, mivel ahogy Te írtad, már csak zászlóalj szinten létezik a harckocsizó fegyvernem, abból is egy darab zászlóaljunk van.Az Edvárd által berakott szám nagyjából stimmel, csak használhatatlanok, kiselejtezésre várnak, ahogy ezt meg is jegyzetem tegnap. Magyarul ezeket nem lehet beszámítani. Egyébként pont a mai Magyar Nemzetben van egy féloldalas cikk a magyar honvédségről. Főleg Edvárd számára lehet tanulságos. Itt nem a számokkal van a baj alapvetően, hanem a hozzáállással, az Edvárd félék és az általuk képviselt veszedelmes nézetekkel. Nem tudják mi a helyzet, de az jól van így. Elég a 30 ezer katona, igaz csak egy kis részük alkalmas feladatából adódóan fegyveres összecsapásra. Elég kevesebb, mint száz tank. A nemzetőrség felállítását is megkérdőjelezik, mely egyébként amúgy is csak pótcselekvés lenne. A történelem mindig ismétli önmagát, függetlenül attól, hogy vannak korok és emberek, kik azt állítják, hogy új világ kezdődik, mostantól más lesz, az idő mindig rájuk cáfolt, (és az adataikra. ) Itt ma nem egy félelmetes fegyveres erő felállítása a cél, mellyel lerohanjuk a szomszédainkat, előre a Kárpátokig, hanem az, hogy legyen egy olyan haderőnk, mely legalább a szerb, román, szlovák hármasból egyet fel tud tartoztatni. Szerény cél, de ez legalább legyen meg. De még ezt sem lehet ezek szerint. Ez az ország semmit sem tanult a történelméből.
|
|
Turáni |
2006. január 31. 23:51 | Sorszám: 577 |
Igen, ismét a jó öreg Gondolán. Na mindegy. De befejezésül. A kérdésemre, hogy akkor te kizárod a következő 40 évben az ellenünk irányuló szomszédos országok felöli agressziót, nem kaptam továbbra sem egyenes választ, igent, vagy nemet. De a Zabszalmának írtakból, nem csak nekem másnak is kiderül, hogy a válaszod igen kizárod. Kénytelen vagyok így következtetni.„Hemzseg az írásod a szokásos fikcióktól” írod. Mit csináljak. Én nem is vagyok másra képes, ezért olvasgatok tőletek, csupa nagyformátumú embertől, kiktől csak tanulni lehet. Milyen jó, hogy itt vagytok nekünk, egyszerű halandóknak. Ígérem fejlődők majd. Ja és még: „Egy választási programról beszélünk. Baromi fontos, hogy mit gondol marinéni…” Én a kis eszemmel úgy látom, hogy a fidesz és az mszp minden lépését az alakítja, mit gondol majd Mari néni és társai, sajnos. Minden nap jót derül az ember, hogy éppen melyik mit ajánl fel. Még két-három választás és meg lesz a 24. havi nyugdíj is. De ez is csak a szokásos fikció, ez már a szokás hatalma. Most már tudom, hogy a két nagy párt nem az olcsó hatásvadász trükkökkel jön itt nekünk. De erre írtam, hogy „Vannak dolgok, amit az NEM dönthet el, hogy Kis Józsinak, vagy Mari néninek a szomszédból mi a kedve, vagy a hozzáállása. Egy nemzet védelme ide tartozik, főleg a mi történelmünkkel.” És ezt sajnos most is így látom, sőt… Lehet, ha az Egri várban is demokrácia lett volna 1552ben, és esetleg még polgármester választás előtt lettek volna, most nem tudnám olvasni egyik fiatalkori kedvenc regényemet. Egy jó tanács olvasva a zabszalmának írtakat. Ne azt nézd, hány tank van, mert nem az a mérvadó, hanem milyenek, és egyáltalán van-e, ki használja őket. Ugyan így a költségekkel is. Víztisztító, és hídépítő egységekkel, ahogy írtam az előző hozzászólásomban is, nem lehet védekezni. Benne van a költségvetésben és külföldi missziókra el lehet őket küldeni, de védelemre sajnálatos módon nem jók. Ahogy a bontásra váró harckocsik sem. Szabadszállás bezárásával, majd a többi hely megszüntetésével, a magyar harckocsizó alakulatokat megszüntették. A tankjaink szabad ég alatt rozsdásodnak, és a bontora várnak, illetve arra, hogy valakinek odaadhassuk őket. Meg, hogy te berakhasd a kimutatásokba. De így valaki majd írni fog neked, hogy ez így sajnos nem jó(és ez lehet nem lesz fikció). Kimutatásnál, azt nézd meg, hogy hány és milyen alakulatunk van, úgy nem ér kellemetlen meglepetés.
|
|
Turáni |
2006. január 31. 20:10 | Sorszám: 571 |
1/ pontnál: Hozzánk képes területileg fele, harmad akkora szlovák, horvát….
|
|
Turáni |
2006. január 31. 20:07 | Sorszám: 570 |
Ez nem egy geopolitikai fejtegetés volt, csak egy szerintem végtelenül káros nézetnek a vizsgálata, hogy hazánknak nem kell megvédenie saját magát, mert a NATO megvéd bennünket. Ezért kérdeztem, hogy SZERINTED nem kell-e nekünk a következő 30-40 évben támadástól tartanunk a szomszédos államok valamelyikéből ? Ha erre azt mondod nem, az is egy vélemény, legfeljebb azt állapítom meg, hogy feltűnő bizalommal vagy az emberek iránt. 1/ Arra most nem is érdemes kitérni, hogy a nato csapatok ideéréséig ki is kéne tartani ( a NATO ezt el is várja), ami még a hozzánk képest fele, harmad akkora szlovák, horvát haderővel szemben sem menne. Azt lehet tudni a szomszédos országok hadereje mennyi. Így ebből elég sok mindenre lehet következtetni, még akkor is, ha ahogy állítod senkit sem érdekel a téma, majd érdekli ha gond van, ez már csak így volt, van és lesz. Kedves Edvárd ráadásul a 30 ezer embernek csak egy kis része fegyveres állományú a tervek szerint is, és ezt se tudjuk feltölteni. A szomorú helyzet az, ha ma egy szerbiai bandavezér ( egy a sok közül) a délszláv válság idejéből megorrolna írásaidra és úgy döntene személyesen vesz elégtételt, 8 - 10 ezer emberével nyugodtan el tudná foglalni az országot, ez van. MERT: Hídépítő, víztisztító egységekre sajnos nem lehet komoly védelmet építeni, bármily sajnálatos. 2/ Történelmünkben még egy szövetség se védett meg bennünket legfeljebb kihasznált, pedig próbálkoztunk néhányszor az évszázadok alatt. De a belépéskor mindig elmagyarázták lelkesen, hogy ez majd segít nekünk, milyen jó is lesz, hát finoman szólva: nem jött be. 3/ Azon most nem érdemes vitatkozni, hogy az EU meddig fog fennmaradni, vagy alapvető számunkra káros irányba(befelé) fordul. Viszont: Te abból indulsz ki, hogy a NATO, EU és amerika megvédi Edvárdot élete végéig. Az nem elég, hogy ahogy írtad „előbb-utóbb közös haderő lesz”, mert mi már előtte teljesen felszámoltuk a haderőnket. Majd ha a te általad elvárt események, helyzet bekövetkezik „ előbb-utóbb”, nos akkor lehet vitatkozni azon, mit is tegyünk, de ott még nem tartunk. 4/ „Mivel a sorozásos hadsereg nem örvendett nagy népszerűségnek” Ez így van, de érthetetlen módon az idegen hatalom általi megszállás még ennél is kevésbé népszerű a kiszolgáltatott helyi lakosnak. Egyelőre se a tatár, se a török, se a Habsburg, se az orosz sincs a népszerűségi listáink élén, de a 1918-19ben a tőlünk megfelelő hadsereg miatt az ország 2/3-át elrabló országok se. Vannak dolgok, amit az NEM dönthet el, hogy Kis Józsinak, vagy Mari néninek a szomszédból mi a kedve, vagy a hozzáállása. Egy nemzet védelme ide tartozik, főleg a mi történelmünkkel.5/ Mivel a sorozást már senki se meri a modern demokráciák korában visszaállítani (ha egyszer eltörölték, mert biztos bukás a következő választáson) hazánkban, és mivel a 30 ezer hivatásos még akkor se lenne elég, ha harcoló alakulatok lennének, így szükség van a nemzetőrségre. (így itt a válaszom, amit hiányoltál erre) Én is várnám a tiédet az elején feltett kérdésre. Üdv Ui: Zabszalma török-görög ellentéte valóban érdekes, ahogy a többi is amit irt.
|
|
Turáni |
2006. január 28. 18:59 | Sorszám: 561 |
Romániában a nyugati határnak természetesen.
|
|
Turáni |
2006. január 28. 18:54 | Sorszám: 560 |
Edvárd „Miféle támadások? Jön a török?” Nem, nem kell a törökökkel gúnyolódni (okoztak ők elég bajt). A történelemben mindig és mindenhol voltak olyanok, kik azt hirdették nincs szükség a katonaságra, mert békés időszak jön. Senki és semmi nem fenyeget. Így a fegyveres erőre adott, költött pénz felesleges, melynek annyi más helyen lett volna helye. Ezekre eddig a történelemben MINDIG rácáfoltak az események !!! Később se derült ki, hogy ezek az ellenség ügynökei voltak, vagy csak magánerőből voltak ilyenek. Érdemes olvasgatni a franciáknál a véderő vitát 1927 és 1932 között, megdöbbentő. Persze néhány évvel később azok sikoltoztak legjobban erősebb védelemért a németek ellen, kik korábban a véget nem érő világbékéről írdogáltak, és kigúnyolták azokat kik felhívták a veszélyre a figyelmet. Ha te most azt mondod, hogy a Kárpát-medencében ellenséges cselekményre a következő 30-40 évben nem kerül sor, hát legfinomabban is azt mondom érdekes. Szövetségek jönnek, majd mennek, a NATO nem örök. Az már csak hab a tortán, hogy eleve olyan környékre rakott minket a sors, mely mindig is nyughatatlan volt, és most is az. A balkán most is forrong, de keleten Ukrajna bizonytalan, a tőlünk területet rabló környező államok egyikének sem mi vagyunk a kedvencei (Romániában a keleti határnak ma is a Tiszát tartják, egyik kedvenc „mondókájukban” , az oroszok magukra találtak és egyelőre gazdasági erővel, de megpróbálják visszaszerezni azt, ami az övék volt 89-90-ig. Az meg szintén nem elhanyagolható szempont, hogy komolyabb fegyveres erővel a diplomácia is nagyobb teret kap, ez már csak mindig is így volt és így is lesz. Egy olyan állam, amely semmilyen katonai erővel nem rendelkezik, csak egy szövetség védelmében bízik, mely (csak elméletileg) majd megvédi baj esetén, mert maga még kisebb támadást is képtelen kivédeni(ez a mostani helyzet), a térség hagyományosan erőre (közte katonai)támaszkodva politizáló államai között nem sok sikert arathat. Ez pedig tekintettel a több milliós határon túli magyarság helyzetére sem mindegy. Edvárd, csak hogy értsem, ezek szerint te azt mondod: itt semmilyen erőszakos cselekménytől nem kell tartani a következő évtizedekben ? A magyar haderő mára, a szlovákok támadását sem tudná még csak feltartoztatni sem, de szerinted ettől, hasonlótól itt nekünk ma belátható időben nem kell tartanunk ? (figyelem !! NEM ma, holnap, a következő 5 évben, hanem a következő évtizedekben) Biztos, hogy ismered a Kárpát-medence (de akár a világ) történelmét, mondjuk az elmúlt kétezer évben ? A történelem mindig ismétli önmagát, nincs új a nap alatt. Üdv: Dénes
|
|
Turáni |
2005. december 30. 14:32 | Sorszám: 502 |
Szerintem nem kéne túllépni azon, hogy a megválasztott köztársasági elnök, a rendszerváltás után elsőként magyar nemzeti színek nélkül mondja el, újévi beszédét. És ha igaz a Magyar Nemzet információja, hogy tényleg ki vitették a „zavaró” zászlót, ez kiderül vasárnap legkésőbb, azért érdekelne miért is és remélem nem csak engem ? Tudom vannak itt olyan fidesz fanok(olyan is ki korábban nagy kommunista volt, de most éppen ez esik neki jól), kik bármit elnéznek a saját brancsnak, ezzel pont olyanok lesznek, mint baloldali társaik. A Magyar Nemzetben az is benne van, hogy a tévések azt is felajánlották legyen meg két példányban a beszéd, zászlóval és nélküle, és válasszák ki melyik kell, de ez a variáció határozottan el lett utasítva.Szóval majd vasárnap, ha beigazolódik ez, akkor magyarázza el nekem, és a hozzám hasonló szélsőséges bagázsnak valaki miért is kell a Magyar Köztársaság lobogóját szándékosan eltávolítani a Köztársaság elnökének beszédében, miért is olyan zavaró és kínos a nemzeti szín ? Vagy nem is kell rá magyarázat, minden úgy jó ahogy van ?
|
|
Turáni |
2005. december 29. 09:52 | Sorszám: 482 |
„Antigravitációs karácsonyfa” Sebeők János cikke a Magyar Nemzetben. Nagyon jó. Szóvá teszi, hogy miért van az, hogy a karácsony már nem létezik hanuka nélkül. Egyik kereskedelmi tévé már boldog karácsonyt és boldog hanukát kíván. „A hanuka nélküli karácsony a politikai korrektség szerint virtuális antiszemitizmus, amit valamiképpen ki kell egyensúlyozni” „A vallásszabadságot és a nemzeti, etnikai kisebbségek jogait minden eszközzel garantálni kell, de az MO-s autópálya fölé azért még nem kell szlovák és román nyelven is oda írni, hogy Budapest következik.” Tökéletes, mondhatni zseniális megfogalmazás.Itt a Gondolán is van olyan mérsékelt jobboldali, főleg egy féreg, ki mikor keresztény és magyar ellenes provokáció történik elegánsan nem folyik bele, mert ez olyan kicsinyes, az ő inger küszöbét nem éri el. Ha már kínos hogy ő nincs jelen, egy finom beszólás erejéig megjelenik, ahol óvatosan elítéli az általa mindig szdsznek titulált bajkeverőket. Tovább soha sem megy. De bezzeg ha ez fordítva történik és az általa szélsőjobbnak titulált egyének intéznek támadást a zsidóság ellen, azonnal megjelenik, de rögtön. Furcsa, mondhatnánk. Mást nem mondanék, mert a szigorú moderátor esetleg meggondolatlan lépéseket tenne velem szemben. Sebeők egy nagyon tisztességes cikkben ügyesen jelzi ebből elég, ami politikai korrektség ügyén nálunk megy. Az autópálya szlovák és román nyelvű útjelző táblái tökéletes hasonlatok. Így már mindenki megértheti a helyzet lehetetlenségét. Ja és még valamit. A kormány a hanuka első gyertyájának meggyújtásán nagy erőkkel volt kint, miniszterelnök, miniszterek, stb, a Köztársasági Elnök úr is. A karácsony ? Mintha nem is létezne, csak a reklámokban ahol további vásárlásra buzdították lelkesen a jónépet.. Ráadásul mindenki biztos lehet benne, hogy januárban, ahogy a következő év minden egyes hónapjában is jönnek az újabb és újabb provokációk, mert megtehetik, nincs ellenvetés csak nagy kussolás. Akkor meg miért is ne csinálják ?
|
|
Turáni |
2005. december 23. 18:22 | Sorszám: 476 |
Minden nemzeti érzelmű keresztény magyarnak: Áldott, békés és boldog Karácsonyt, és reményt, hogy a következő idején már kellemesebb körülmények vesznek majd minket körül az országban, gondolok elsősorban a választásokra !Következő három napban a topicban kerülendő minden nemű személyeskedés ! Utána is lehetőleg, kívéve ha én követem el azt. Turáni
|
|
Turáni |
2005. december 22. 16:16 | Sorszám: 464 |
„Amúgy nagy öröm, hogy a kisgazdapárt már csak múlt idő.” Írod. Nagyon szerencsétlen megfogalmazás ez. Gondolom kifejezetten inkább a torgyáni pártra gondolsz, remélem. MERT MAGÁRA a Kisgazda pártra, a legnagyobb hagyománnyal bíró (nem véletlenül), a magyar föld (és gazdák) védelmezőjére nagyobb szükség van, mint valaha. Minden mást eladtak, eladhattak, csak a föld maradt még (?) meg nekünk. Ez MA MÁR lét kérdés, sok minden máson lehet jópofizni, de itt már nincs alku, nem lehet ! A nemzet érdeke, hogy egy hiteles és szakértő vezetéssel visszatérjenek.
|
|
Turáni |
2005. december 22. 13:03 | Sorszám: 458 |
Érdemes elolvasni Makovecz Imre interjút, a múlt heti Magyar Demokratábban. Ad a Fidesznek még egy utolsó lehetőséget, ha hatalomra jutnak 2006ban, és nem hajtják végre az általa is elvárt lényeges dolgokat, befejezi. Elege lesz
|
|
Turáni |
2005. december 21. 13:44 | Sorszám: 425 |
Mert vidéken annyival jobb a helyzet mi ?? Néhány vidéki városunkban ugyanaz a hányinger kap el, mint Budapesten. Ugyanolyan rossz a helyzet az egész országban, eltekintve egy-két tényleg szívet-lelket emelő helytől, hol néhány embernek és áldozatos munkájának hála kiemelkednek a nagy semmiből, a nagy nihilből. De ilyen helyből nem sok van, finoman szólva is kisebbségben vannak és számuk napról napra csökken. Igazából mindenkit kötelezően falura kéne költöztetni, hogy a normális emberi kapcsolatokat ismét megtaláljuk, a természettel való harmóniáról már ne is beszéljünk. Bizonyos ma jelentkező káros hatások kizárásával együtt.Kiegyeznék azzal, ha csak judapest lehetne a negatív példa minden téren az országban, de sajnos nem így van.
|
|
Turáni |
2005. december 20. 19:21 | Sorszám: 419 |
"Új budapesti főpolgármester Izraelből? Eva M. Amichay valamikori Judapestről beszél MNO Az ideje egy részét még mindig Tel-Avivban töltő városgazdász Eva M. Amichay eltökélte, hogy megméretni magát Demszky Gáborral szemben a 2006-os főpolgármester-választáson. A városgazdász, aki nyiltan vállalja izraeliségét, független jelöltként kíván indulni. – Ha a budapestiek megértik, hogy a város jelenlegi helyzetében nem egy pártpolitikusra, hanem egy városgazdászra van szükség; hogy az ismert rossz helyett érdemes megkockáztatni az ismeretlent, legalább esélyt adva a jobbra; hogy egy polgármesternek nem a televízióban kell lennie naponta, hanem a város utcáit bejárnia gyalog – akkor engem választanak. Ha viszont továbbra is bíznak a be nem váltott ígéretekben, akkor nem engem – mérlegeli esélyeit Eva M. Amichay. A jelenleg ideje egy részét Tel-Avivban, másik részét pedig Budapesten töltő városgazdász szeretné megméretni magát Demszky Gáborral szemben a 2006-os főpolgármester-választáson. Véleménye szerint ugyanis gyökeres változásra van szükség. A városgazdász szerint az izraeli fővárosban is csak annyival jobb a helyzet, hogy a lakosság sokkal tudatosabban követeli a jogait a városvezetéstől, mint a budapestiek. Új gondolkodásmód, kevesebb áltatás Eva M. Amichay szerint legelőször szemléletváltozásra van szükség. „Mindenki panaszkodik, hogy a város kerületekre szabdaltsága miatt irányíthatatlan. Úgy valóban nem lehet előrelépni, hogy az egyik helyen lévő gondot áttereljük a város másik részébe. Felháborító, hogy a budai elitnegyedekből kipaterolták a teherautókat anélkül, hogy megoldanák az alapvető gondot, az átmenő forgalomnak biztosított pályával. A közlekedési káosz, a korrupció, a környezetszennyezés csak ezek után jön, mint sürgősen megoldandó szakmai feladat" – véli a főpolgármester-aspiráns. Hozzátette: alapvetően át kell értékelni a város közlekedési rendszerét is. „Ne áltassa senki az embereket, hogy a 4-es és az 5-ös metró megoldja a jelenlegi gondokat. Sokkal fontosabb, ráadásul olcsóbb és gyorsabb is a villamos rehabilitációja, a valamikor kitűnően működő, de mára szétdarabolt hálózat helyreállítása.” Okos gazdálkodással mindenre jut A városgazdász szerint nem kell állami vagy EU pénzeső ahhoz, hogy a város jól működjön, csupán a meglévő forrásokat kell okosan felhasználni. Eva M. Amichay szerint egy város nem függhet sem kormányzati széljárástól, sem politikai kapcsolatoktól: tiszta helyzetet kell teremteni, hogy a város eltartsa önmagát. Népszerűség helyett elismertséget akar MInt mondja: ismertségre szüksége van, és szerinte főként azt a programot kell, hogy megismerjék az emberek, amelynek alapjait két év módszeres munkájával tette le. Ezt az elkövetkezendő időben a legjobb szakemberek segitségével épiti tovább. – Nekünk nem kell tanulóidő, a csapat azonnal megkezdheti azt a munkát, amelyet 15 éve hiába remél a város vezetőitől" – mondta Eva M. Amichay a FigyelőNetnek. Hozzátette: független jelöltként kíván indulni, így az első megmérettetés kétség kívül a jelöléshez szükséges kellő számú támogató megszerzése lesz. Személyével harcolna az antiszemitizmus ellen Eva M. Amichay közölte: „tisztában van a mai antiizraeliségbe bújtatott, de meglévő antiszemitizmussal, és azzal, hogy nyiltan vállalja izraeliségét, szembenéz vele”. „Abszurdnak tartom, hogy Budapest hivatalos honlapján a város történetét képesek voltak úgy leírni, hogy a zsidó szó sem szerepel benne, nemhogy a zsidók aktiv részvétele a nagyváros létrehozatalában. Ezért, feladatomnak tartom a tudatlanság felszámolását e tekintetben, mert hiszem, hogy csak az egymás alapos megismerése szüntetheti meg az idegengyűlöletet. Meggyőződésem, hogy az antiszemitizmus elleni gyógymódok egyike lehet, ha a valamikori Judapest főpolgármestere egy nő, aki büszkén vallja magát izraelinek is” – fogalmazott. Mint városgazdász többször, több helyen ajánlotta fel munkáját és szaktudását, erre azonban sem Demszky Gábor, sem Kóka János nem reagált érdemben. Ekkor döntött a jelenlegi városvezetés leváltása mellett – közölte a FigyelőNet."
|
|
Turáni |
2005. december 20. 09:44 | Sorszám: 414 |
Keresztgyalázás a Ferenciek terén A keresztgyalázás a vallásos érzelműek legnagyobb sértése. Kiüresedett korunkban is milliók vannak Magyarországon, akik számára a kereszt az egyik legfontosabb jelkép, éppen ezért az ellene intézett bármilyen nemű támadást személyes érintettségként értékelik. Az ünnepi forgatagban, amikor az ország jobbik fele előkészül a kis Jézus várására, a rosszabbak gyűlölettel fordulnak minden olyan felé, ami keresztény és magyar. Vörös festékkel öntötték le a budapesti Ferenciek terén advent idején felállított apostoli kereszt talapzatát. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ígéri: lemossák a gyalázatot. Az ismeretlen elkövetőt a "Kereszténységet a magyar alkotmányba!" felirat zavarta, ez lett áldozata a vörös festéknek. A Jobbik álláspontja szerint a kereszténység gondolatvilága mindennapunk része kell legyen, így jelképesen a kereszteket sem engedhetjük a templomokba zárni. Hozzáteszik: sőt a magyar alkotmány általános rendelkezései közé, az emberi jogok mellé iránytűként be kell emelni a kereszténység eszmeiségét is. A Jobbik által országszerte felállított kettőskeresztek talapzatának másik felirata egyébként: "Velünk az Isten!" Ezt a Máté evangéliumából való angyali üzenetet most nem rongálták meg, bár ha tudnák, hogy a Wehrmacht minden katonájának övcsatján is szerepelt, bizonyára ezt se kímélték volna. Novák Előd, a Jobbik keresztállítási missziójának főszervezője a HunHír.hu érdeklődésére elmondta: az SZDSZ verbális hungarofóbiája immár tettlegességgé fajult, a turul elleni kirohanásaik után most egy másik nemzeti jelkép, a kettőskereszt került célkeresztbe. Novák ígérete szerint a festéket igyekszenek eltávolítani, feljelentést azonban nem is tesz, hiszen három éve, amikor az Ifjú Magyarok Egyesületével először állított kettőskeresztet a Moszkva téren, és SZDSZ-esek ledöntötték azt, a rendőrség füle botját se mozdította. Novák elmondta: az elmúlt két évben a területileg illetékes V. kerületi önkormányzat jobboldali többségű (!) bizottsága nem engedélyezte a Jobbik keresztállítását, ami komoly felháborodást váltott ki jobb érzésű körökben. A jobbikosok azonban a tiltás ellenére a Ferenciek terén is mindig felállították keresztjüket, amit utána nem mertek hivatalból lebontani. Úgy tűnik, a Fidesz csak erőből ért; idén már nem is próbálták megakadályozni a missziót, hanem megszavazták a közterület-használati engedélyt - húzta alá. www.jobbik
|
|
Turáni |
2005. december 15. 15:03 | Sorszám: 399 |
Azért legyen itt a számomra legfontosabb hír: Népszavazás a parlamenti küszöb leszállítására !!Szeremley Huba a Magyar Gazda és Polgárpárt elnöke a küszöb 5 %-ról, 3 %-ra csökkentését szeretné elérni !! Reméljük sikerül !!!
|
|
Turáni |
2005. december 15. 09:38 | Sorszám: 388 |
Mítosz a Holocaust „Első ízben nevezte nagy nyilvánosság előtt mítosznak a holokausztot Mahmúd Ahmadinedzsád, iráni elnök…A nyugatiak találták ki a zsidók elleni tömeggyilkosság mítoszát, amelyet Isten, a vallások és a proféták fölé helyeztek. Ha országukban valaki megkérdőjelezi Isten létét, nem mondanak rá semmit, de ha valaki a zsidók elleni tömeggyilkosság mítoszát vonja kétségbe, a cionista szócsövek és a cionizmus zsoldjában álló kormányok rögtön rikoltozni kezdenek.” Magyar Nemzet Milyen igaza van az iráni elnöknek. Az európai államok persze egyből tiltakoznak a Holocaust kisebbítése ellen, de vajh miért az ő dolguk ez ? Izrael tegye meg, rendben, de miért kell az összes európai államnak egy emberként tiltakoznia, miközben ezen államok jelentős része akkor se emeli fel a hangját, ha saját fajtáját, nemzetét éri valamilyen kemény atrocitás. De ilyenkor muszáj tiltakozni, KELL, MINDIG, mert ha valaki kimarad, az gyanús, miért is nem tiltakozik ? Elképesztő nyomás van a világon.
|
|
Turáni |
2005. december 14. 11:08 | Sorszám: 366 |
Itt nem csak a Honfoglalás a lényeg, hanem magában a múltunk. Árpád sírjának esetleges megtalálása véleményem szerint elképesztő hatással lehetne a magyar érzületre, lélekre. Egy kézzel fogható, látható dolog, találkozás a saját múltunkkal. Végre nem csak homályos, támadott írások, elméletek, hanem a valóság. És ez csak a kezdet lehetne. Ráadásul jóval többet is rejthet a Pilis számunkra.
|
|
Turáni |
2005. december 14. 10:56 | Sorszám: 364 |
Erdélyben rokonaid, az ottani mackók, már megint túlságosan közel merészkedtek az ember által lakott területekhez, megint kukáznak, egyre többen. Már őket is lezüllesztették. Pedig az állatoknál még él(az emberekkel szemben), az aki nem dolgozik nem is eszik örök igazsága. Kivétel a kutyám, ki semmit sem dolgozik, de annál többet eszik. Továbbá veszélyes liberális eszmék hatása alá került, (kutyáknál is van szdsz valószínűleg), mert se a macskákat, se az idegeneket nem támadja, csak minket ugat, a gazdáit. (ha éhes, ha be akar jönni, ha ki akar menni, vagy csak úgy, és tilos megfegyelmezni, néhány gyengébb lelkű családtag miatt.)
|
|
Turáni |
2005. december 14. 10:35 | Sorszám: 360 |
„De hogy milyen nagyságrendben érkeztek velük magyarok, és valóban az első hullám volt-e, vagy a második illetve sokadik, az már vita tárgya.” Ezeket sajnos más soha sem fogjuk megtudni. Elméletek még lesznek, de biztosan alátámasztani már nem lehet, sajnos. Erre a szándék sincs meg az országban ráadásul. Ahol még érdekes dolgok kerülnének elő, a Pilisben, a kutatásoknak ott tesznek keresztbe ahol tudnak. Pedig nagyon sokan vannak, kik szerint döntő eredmények is születhetnének, és nem is kerülne olyan sokba. Csak egy-két ember fanatizmusának köszönhető, hogy lassan-lassan de halad az ügy. Lakóparkok épülnek a számunkra szent helyeken. Az alap kiásásakor, már eleve hatalmas mennyiségű sír és fontos lelet került elő, de ez még inkább megriasztotta az illetékeseket. Természetesen a választópolgárokat ez sem érdekli, miért is érdekelné őket a múlt, mikor a jövőt is eladják, elherdálják, csak a MA fontos. Hogy utálom én a demokráciát…..
|
|
Turáni |
2005. december 14. 10:11 | Sorszám: 358 |
Göncz Árpád regényének megfilmesítésén megy most a vita. Ahol az orosz katona meg akarja erőszakolni a magyar anyát, de az nem engedi (?), majd étellel kínálja a szerencsétlen fiatal oroszt. A regény/film hangnemében, képi ábrázolásában finoman szólva is átírja a történelmet. Mind hogyha a 60-as, 70-es években készülne újra. A történelmi atlaszomban volt hazánk „felszabadításáról” és harcairól kép. Ott a hadmozdulatok bemutatásán túl egy orosz katona futott vízzel és kenyérrel a magyar anya felé. Lehet még ez is visszajön nemsokára. A filmre visszatérve ezen felbuzdulva ilyen alapon én is csinálnék egy filmet, az úgynevezett Holocaustról. Göncz Árpádi hozzáállást alapul véve én is alkalmaznám a történtek újrafeldolgozását, a pozitív hozzáállást főleg a németek ábrázolásánál. Milyen botrány lenne abból. Mondván nem szabad ezt a tragédiát kisebbíteni. Azt nem lehet, mert érzelmileg bántjuk meg szegény zsidókat kik ezt átélték vagy családtagjaik. Legyünk figyelemmel az ő érzékenységükre. A magyarságnál ilyen probléma soha nem merül fel, de miért is merülne, egy birka nép….
|
|
Turáni |
2005. december 14. 10:10 | Sorszám: 357 |
Szerintem ezt nem a megfelelő embernek címezted….
|
|
Turáni |
2005. december 12. 18:27 | Sorszám: 347 |
100 %-os garancia nincs, ha még komolyan is gondolják, mert az évek múlnak, a helyzet változik, és ami esetleg akkor jónak látszott, ma már esetleg nem a garanciaadónak. Valóban tettek arra kísérletet néhányan, ebben nem volt egységes az orosz álláspont, hogy elfogadják a 2. bécsi döntést is, ha távol maradunk, de ez eleve komolytalan volt. Olyan ez, mikor egyesek azt mondják, ha nem támadtuk volna meg őket, ők se jönnek be hozzánk. Ezek az emberek elfelejtik például Bulgáriát, mely nem támadta meg Szovjetuniót, sőt a viszonyuk kifejezetten jónak volt mondható abban a helyzetben, de amint az oroszok a határhoz értek 44ben, ők azonnal hadat üzentek Bulgáriának. Soha sem voltak szívbajosak. Az oroszoknak érdeke volt, hogy a front minél gyorsabban söpörjön át a térségen, minél nyugatabbra tudjanak menni, semmi se volt drága ezen cél elérése érdekében. A saját katonáikat sem kímélték, mondjuk azokat sohasem, de pláne másokat, és holmi ígéretek betartását nem igazán érezték fontosnak. Akármit is ígértek volna meg nekünk, Romániát Észak-Erdély visszaígérésével lehetett lendületből gyorsan megfordítani még az ország elfoglalása előtt, időt spórolva, mással nem.Az út ki volt jelölve nekünk, végig kellett menni. Vannak, akik utólag nagyon okosak, ilyenek mindig is voltak, kik később, az események ismeretében, tudták mit kellett volna mást tenni. Szövetségeseink a németek vesztettek, sajnos. Már másodszor, ez nekik is, de sajnos nekünk is nagyon sokba került. Innentől kezdve már csak romantikus képzelgés minden fajta lehetőség taglalása, hogy mit lehetett volna….
|
|
Turáni |
2005. december 12. 09:36 | Sorszám: 342 |
Sajnos az országban csak 19 %-ot érdekel ez a kérdés, ahogy ezt láttuk tavaly dec. 5-én. Hogy a fene vinné el a többit !
|
|
Turáni |
2005. december 11. 11:22 | Sorszám: 334 |
Demokratában Pázmány Miklóssal írás, ki Horthy Miklós kormányzó testőre volt, az egyetlen ki még életben van !!!!
|
|
Turáni |
2005. december 09. 18:24 | Sorszám: 320 |
Persze mi rögtön gratuláltunk.
|
|
Turáni |
2005. december 09. 09:37 | Sorszám: 319 |
Letartóztatták Gotovina tábornokot !! Horvátország felszabadítóját letartóztatták és el fogják ítélni, mert hazáját megmentette a szerbek borzalmas megszállásától. A háború mindig igazságtalanságokkal, és felesleges kegyetlenkedésekkel jár, ez mindig így volt és így lesz ezután is. Lásd usa katonák Irakban(és bárhol máshol, hol ők megjelennek), erről jut eszemben őket mikor fogják ember ellenes cselekedeteikért, mészárlásaikért bíróság elé állítani ?
|
|
Turáni |
2005. december 08. 13:09 | Sorszám: 317 |
Abban igaza van ennek a szerencsétlennek, hogy hiába beszélünk itt mi bármiről is, ami esetleg jobbítaná a helyzetet, ha közben ilyen mértékben fogyunk határon belül és kívül. Az már más kérdés, hogy megint van szokásos hazugság, csúsztatás a részéről, de ezt már megszokhattuk. Ő egyedül a radikális bandával szemben kik csak monoton a kettős állampolgárságot akarták, nem láttak tovább az orruk hegyénél, de szerencsére itt van ő, mert erre csak ő képes. Sajnos elengedtük a fülünk mellett az ő figyelmezetéseit. Elképesztő, hogy még ilyenkor sem bírja visszavenni magát, hogy oda ne csapjon.Jó páran vagyunk radikálisok, kik régóta hajtogatjuk ebben a vitában, hogy ez is kell, de az is kell, itt nem lehet vagy-vagy. A kettősállam-polgárság megadása nem zárja ki a többi lépés megtételét, SŐT ! Ma viszont az a helyzet, hogy tulajdonképpen semmi sem létezik, működik ami kéne. Nincs komolyabb program, ami volt az kiüresedett, vagy szándékosan ellehetetlenítették, autonómiára remény sincs komolyabban, nem kapták meg a kettős állampolgárságot, de ez nem tartja ott a magyarokat, özönlenek át. 80-100 év múlva nem lesz magyar a Kárpát-medencében a csonka hazán kívül, és ott is csak fele annyian leszünk, mint ma. Minden mást, meg kéne előznie a népesedés politikának. Eddig a rémisztő trendet megfordítani még egyik kormánynak sem sikerült, még a hangzatos fidesz propaganda ellenére sem, bár el kell ismerni, hogy még mindig ők tették a legtöbbet (!!), de ez még így is nagyon kevés. Szavak, tervek megint vannak részükről, hangzatosak, szépek, csak az a megvalósulás. Pedig ezen múlik a magyarság léte vagy nem léte.
|
|
Turáni |
2005. december 08. 12:32 | Sorszám: 315 |
A Demokratában ismét van Lovas levél. Megnyugtató.
|
|
Turáni |
2005. december 07. 10:06 | Sorszám: 307 |
Egy elkeserítő írás, elemzés: Bevándorlás - A legtöbben Romániából érkeznek „Ha így folytatjuk, rövid időn belül felszámoljuk a délvidéki magyarságot, nagy valószínűséggel Kárpátalján is lényegesen csökken a magyarok száma, Romániából 25 év alatt pedig félmillióan vándorolnak majd át Magyarországra.”!!!!!!!!!!!!!!! Elképzelhető, hogy Magyarországon nem módosítják, hanem újraalkotják a menedékjogi törvényt. A szomszédos országokból érkező bevándorlók többsége továbbra is magyar nemzetiségű, és Magyarországon sikeresen vállalnak munkát. A Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutató Intézetének felmérése szerint továbbra is magyar nemzetiségű a bevándorlók többsége, és leginkább a 25-34 éves korosztályhoz tartoznak, ám az úgynevezett szekunder migráció (szülők követik gyermekeiket) keretében a 60 éves, és annál idősebb bevándorlók csoportja is megjelent. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatása szerint 2004 utolsó napján mintegy 95 ezren rendelkeztek bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel (ebből csaknem 56 ezer román állampolgár). Tavaly 9360-an kértek letelepedési engedélyt, míg ez a szám 2003-ban 7878, 2002-ben 4653 volt. Magyar állampolgársághoz az elmúlt évben csaknem 6 ezren jutottak. - Ha így folytatjuk, rövid időn belül felszámoljuk a délvidéki magyarságot, nagy valószínűséggel Kárpátalján is lényegesen csökken a magyarok száma, Romániából 25 év alatt pedig félmillióan vándorolnak majd át Magyarországra - fejezte ki aggodalmát Tóth Pál Péter szociológus a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutató Intézetének kutatója. Véleménye szerint nagyon nagy szükség lenne egy hosszútávú magyar nemzetpolitikai koncepcióra, és ezen belül egy hosszútávú migrációs politikai stratégiára. A környező országokból érkező bevándorlók munkaerőpiaci integrációja sikeresnek nevezhető. A vizsgált csoport a munkaerőpiacon sem a gazdasági aktivitás, sem a foglalkozásszerkezet tekintetében nem került marginális helyzetbe. Ebben az életkor és iskolai végzettség szerinti összetételük mellett az a kapcsolati tőke is szerepet játszott, amelyet nagyrészük már az országba érkezésekor birtokolt, valamint az a szimbolikus tőke, amellyel többségük a fogadó népességgel azonos anyanyelv és nemzetiség következtében rendelkezett. Gondola.hu
|
|
Turáni |
2005. december 06. 22:46 | Sorszám: 299 |
Hugo Chávez venezuelai elnök: „a hagyományos pártok betöltötték szerepüket, és elérkezett az új pártok és ellenzék létrehozásának az ideje.” 25 % körüli részvétel mellett 89,9 5 szavazott rá a törvényhozási választásokon, minden amerikai mesterkedés ellenére.
|
|
Turáni |
2005. december 06. 22:28 | Sorszám: 298 |
Én a Gondola cikkéből raktam be.: http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=45348 „….Szili Katalain később oda nyilatkozott, hogy csak neki van joga néma felállásra felszólítani a honatyákat...” Így náluk kell panaszt benyújtani a nem túl magyaros megfogalmazásért, de már Szili keresztnevét is rosszul írták, kicsit siettek az írással.
|
|
Turáni |
2005. december 06. 22:27 | Sorszám: 297 |
|
|
Turáni |
2005. december 06. 14:25 | Sorszám: 293 |
Magyar Nemzet 5. oldal: Bűnük az elvett hit. „Somogyi János: Mszp-mezben, minden felelősség nélkül az szdsz van hatalmon Magyarországon.” Tölgyessy Péterrel megvolt az esély arra, hogy az szdsz- mindamellett, hogy megmarad a liberális eszmék képviselőjének-nemzeti elkötelezettségű, széles társadalmi rétegre támaszkodó párttá váljon. Azóta világosan látható: más irányt választottak a jelenlegi vezetők. Mostanra az szdsz befolyása annyira erős lett, hogy tulajdonképpen a törpe párt irányítja az országot- így véli Somogyi János, a párt egyik alapítója.
|
|
Turáni |
2005. december 06. 14:24 | Sorszám: 292 |
Nincs ebben semmi meglepő, ha ez így volt. Tudjuk mit képvisel ő a Fideszen belül….
|
|
Turáni |
2005. december 06. 12:34 | Sorszám: 290 |
Orbán Viktor néma felállást javasolt a határon túliak tiszteletére - felálltak Orbán Viktor napirend előtt azt mondta a Parlamentben: tisztelet illeti a határon túli magyarokat kitartásukért és hűségükért. Arra kérte a képviselőket, hogy egyperces néma felállással fejezzék ki tiszteletüket a határon túliak iránt. Ezután az ellemzék felállt, a kormánypártok képviselői ülve maradtak. Az elnöklő Szili Katalin felhívására azonban a kormánypárti honatyák és a miniszterek is felálltak az ülésteremben. A kormány nevében Gyurcsány Ferenc úgy reagált, hogy aki keresi a közöset, az nem felállást diktált, hanem kezet nyújt, Orván Viktort pedig az ellenzék vezérének titulálta. Szili Katalain később oda nyilatkozott, hogy csak neki van joga néma felállásra felszólítani a honatyákat.
|
|
Turáni |
2005. december 06. 12:33 | Sorszám: 289 |
Egyrészt arról írsz, hogy nem hinnéd, hogy ilyen rossz a helyzet, majd később magad írsz arról hogy „Sehol a környéken, vagy tán sehol a világon máshol nem lenne ilyen rossz az eredmény!” Eben egyetértünk, mármint a második megállapítással, hisz erről írtam. „Ennek ellenére azért úgy gondolom, hogy felvilágosítással, tanítással nagyban lehet ezen javítani. Ehhez idő kell, meg eszköz és legfőképp elszánás.” Írod. Ebben is egyetértünk. Ezért írtam, hogy „Nem jó az alaptalan pesszimizmus, de az sem, ha nem ismerjük el a valós helyzetet, nagyon nagy a baj, igaza van Jaszinnak. Abban meg Turulnak, hogy van tennivaló bőségesen, rajtunk is áll a dolog. Birka nép vagyunk-e ki beletörődik a helyzetbe, vagy küzdünk.” Összességében mondjuk 1988/89-hez képest a körülmények és a helyzet rosszabb lett minden téren. A falurombolás ellen még szinte egy emberként lépett fel az ország, és meg volt az esély a nemzet egyesítésére egyelőre lélekben, egy jelentős több milliós tömeg volt, kit meg lehetett volna nyerni, de azonnal megkezdődött az aknamunka, ami példátlanul sikeres volt. Tökéletesen átformálták őket az elmúlt 15 évben, ez is volt a cél. Visszafordítani már sokkal nehezebb a dolgokat, az elvesztett éveket már nagyon nehéz behozni. De nincs mit csinálni, meg kell próbálni. „Amúgy tavaly hol volt a Fidesz 2,5 milliós táborából a maradék 1 millió?” kérded. Sajnos (vagy nem is sajnos) az igenes szavazok nem mind Fideszesek voltak. Jó néhány mszp-és munkatársam, ismerősöm szavazott igennel, nyilván nem csak én vagyok így, nem beszélve a MIÉPeseket és Jobbikosokat. Így tehát még nagyobb a távolmaradó (vagy nemmel szavazó) fideszesek száma.
|
|
Turáni |
2005. december 06. 12:02 | Sorszám: 288 |
Hol van ? Megmondom én hol van. Egyszerűen kivágtam innen. Nem tűrjük meg itt, az ilyen kétes, hőzöngő, szélsőséges figurákat. Meg egyébként is most már elárulhatom moderátori babérokra pályázom. Új idők jönnek majd a Gondolára, ha Turáni határozza meg a hangulatot és a gondolkodást. Egyébként az új „turánis” Gondola jelképe a szép hullámos késő őszi Duna part lesz……
|
|
Turáni |
2005. december 06. 09:02 | Sorszám: 284 |
„A magyarság szívében mindig is ott volt Wass Albert, Kuncze meg sohasem volt és nem is lesz.” Írod, szépen hangzik, de sajnos nincs így, nagyon nincs így. És pont rosszkor írod. Hát tudod kísérteties, hogy pont tegnap volt dec. 5. évfordulója, mikor a magyarság 89 %-a nem szavazott igennel, magyarul megtagadta a határon túliktól az állampolgárságot. Nyolcvankilenc százalék nemmel szavazott, vagy nem szavazott, csak 19 % igaz magyar maradt, ki úgy érezte ez a minimum mi jár az elszakított magyarságnak. Amit akkor Kuncze elkezdett, most 89 % befejezte. Az ezek idejönnek és elveszik a munkát, lakást, nyugdíjat, még csak az kéne, maradjanak csak ott ezek a „románok” gondolkodás győzött, ilyenné formálták őket, nem véletlenül, ez volt a cél. Már írtam, ha ma lehetőségünk lenne az első(1938) és második(1940) bécsi döntésre újra, magyarul visszakaphatnánk Felvidék egy részét, és Észak-Erdélyt, és erről szavazhatna a jó nép, nagy valószínűséggel elutasítanák. Ez a szomorú helyzet. Brutális, de ez van. Nem jó az alaptalan pesszimizmus, de az sem, ha nem ismerjük el a valós helyzetet, nagyon nagy a baj, igaza van Jaszinnak. Abban meg Turulnak, hogy van tennivaló bőségesen, rajtunk is áll a dolog. Birka nép vagyunk-e ki beletörődik a helyzetbe, vagy küzdünk.
|
|
Turáni |
2005. december 05. 22:41 | Sorszám: 279 |
Soha sem szabad elfelejteni, hogy Kuncze megtagadta Wass Alberttól az állampolgárságot. Egy embertől, ki a magyarságért élt minden percében, kire élete végén is rámért még egy csapást a Jóisten, hazája megtagadta tőle, eltagadta tőle a magyarságát. Nem volt méltó szerintük arra, hogy magyar állampolgár legyen, mert az antiszemitizmus vádja elérte, és az maga a halál. Nem elfelejteni és reménykedni, hogy vissza lehet még adni ennek a mocsoknak és támogatóinak ezt még, százszor, ezerszer, de egyszer mindenképpen. Vannak dolgok, amit egyszerűen nem lehet, nem szabad felejteni !
|
|
Turáni |
2005. december 05. 10:49 | Sorszám: 268 |
FIGYELEM !! FIGYELEM !!! Ma délután !! 2005. december 5-én Verőcén avatják fel a Wass Albert-parkot és az író bronz szobrát. Bethlen Farkas polgármesternek hála, kinek nagyapja gróf Bethlen Béla volt, Észak-Erdély utolsó kormánybiztosa. Jelen lesz Tőkés László, Böjte Csaba, Tempfli József, Wass Albert fiai, stb az ünnepség fővédnöke Beer Miklós váci megyés püspök. Remélem minél többen leszünk, talán innen a Gondoláról is, a rossz idő ellenére is.
|
|
Turáni |
2005. december 04. 19:47 | Sorszám: 250 |
Bár a topic nyitásakor már beraktam, de így az évforduló közeledtével, legyen itt újra. „Hogy ne feledjük kik is állnak a másik oldalon, egy kis emlék, a december 5.-ei népszavazás előtti időszakból, ezek (is) az ellenfeleink, biztos ami biztos megőriztem egyet: „NE FIZESSÜNK RÁ a kettősállampolgárságra ! Ne fizessünk havi 20.000 forintot családunk pénzéből ! Ne fizessünk mások helyett adót, nyugdíjat ! Ne fizessünk állásunkkal az olcsó határon túli munkavállalók miatt ! Ne fizessünk álmainkkal mert nehezedik a lakáshelyzet. A kettősállampolgárság a határon túliak számára nem megoldás, viszont az országnak és nekünk jelentős teher ! December 5-én szavazzunk NEMmel !!” Csak a mihez tartás végett.”
|
|
Turáni |
2005. december 04. 19:46 | Sorszám: 249 |
|
|
Turáni |
2005. december 04. 18:03 | Sorszám: 245 |
Nálunk a családban, és a rokonságban is, majdnem mindenki előfizetője, vagy vásárlója volt a Demokratának. Elnézte az ember az undorító fidesz nyalást, tegyék, eleve csak két-három embert olvastam el benne, ebbe a körbe tartozott Lovas István is. Rossz érzés volt olvasni a keresztény ellenes cikkeket. A Csurka és MIÉP utálatot értette az ember ismerve Bencsiket, a Harmadik Út elleni támadások azonban átmentek egy határon. Aki emlékszik az ellenséges, gyűlölködő írásokra, majd okt. 23-án a nyilvánvaló csúsztatásra és hamisításra, annak nem kell magyarázni a helyzetet. De még mindig azt mondtam rezeg a léc, de még menjen. Megvárom a magyarázatot, miért nem adták le Lovas írását. Ha az nem elfogadható, néhány előfizetővel megint kevesebbje lesz a hetilapnak.
|
|
Turáni |
2005. december 04. 09:50 | Sorszám: 242 |
Biztos, ami biztos újra berakom ! FIGYELEM !! FIGYELEM !!! 2005. december 5-én Verőcén avatják fel a Wass Albert-parkot és az író bronz szobrát. Bethlen Farkas polgármesternek hála, kinek nagyapja gróf Bethlen Béla volt, Észak-Erdély utolsó kormánybiztosa. Jelen lesz Tőkés László, Böjte Csaba, Tempfli József, Wass Albert fiai, stb az ünnepség fővédnöke Beer Miklós váci megyés püspök. Remélem minél többen leszünk, talán innen a Gondoláról is.
|
|
Turáni |
2005. december 03. 16:09 | Sorszám: 241 |
A Jobbik kitiltaná a génkezelt árukat A Jobbik Magyarorszá-gért Mozgalom úgy látja, hazánkat újra génkezelt vetőmagok áradata fe-nyegeti, melyek tönkre-tehetik a magyar agráriumot. Értesüléseink szerint a magyar kukorica-vetésterület harma-dára elegendő génkezelt vetőmag-szállítmány vár értékesítésre a magyar-román határnál. Ezt a jelenlegi vetőmagár alig több mint feléért kínálják majd, ekkora mennyiség pedig elég hazánk termőföldjeinek beszennyezéséhez. Az amerikai génkezelt termékek példáján már láthattuk: az ilyen árukra sehol sincs kereslet a világon, így a vetőmagok határainkon belülre engedésével a teljes magyar mezőgazdaság értékeit veszélyeztetik.Az Európai Unió már engedélyezte 17 génkezelt kukoricafajta terjesztését, ugyanakkor a Jobbik figyelmeztet: minden tagállamnak törvény adta joga, hogy lezárja határait az ilyen kétes eredetű termékek és termények előtt! A védekezés egyetlen útját a Jobbik abban látja, amit egyetlen parlamenti erő sem mer megtenni: ki kell tiltani a génkezelt vetőmagokat az ország területéről, a bent lévő készletek tulajdonosait pedig kötelezni kell arra, hogy távolítsák el árujukat Magyarországról, ha pedig mégsem teszik, a veszélyes anyagok megsemmisítésére kell őket rábírni. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik EU-kabinet elnöke
|
|
Turáni |
2005. december 03. 09:44 | Sorszám: 239 |
FIGYELEM !! FIGYELEM !!! 2005. december 5-én Verőcén avatják fel a Wass Albert-parkot és az író bronz szobrát. Bethlen Farkas polgármesternek hála, kinek nagyapja gróf Bethlen Béla volt, Észak-Erdély utolsó kormánybiztosa. Jelen lesz Tőkés László, Böjte Csaba, Tempfli József, Wass Albert fiai, stb az ünnepség fővédnöke Beer Miklós váci megyés püspök. Remélem minél többen leszünk, talán innen a Gondoláról is.
|
|
Turáni |
2005. december 03. 09:43 | Sorszám: 238 |
„Egy kijátszott antiszemita kártya” címmel mai Magyar Nemzet 4 és 5. oldal, tehát két oldalas cikk. Salamon Berkowitz amerikai („ortodox zsidó befektető” saját magát jellemzi így ) üzletember ügyeskedéseiről, majd a Die Presse és Peter Martos erről szóló aljas elemzése. Peter Martos írása Berkowitzról, ”Egy emigráns, aki csak a bizniszt kívánta megtanítani” A cikk arra épül, hogy szegény Berkowitz, aki pedig csak jót akart nekünk, az „antiszemita Magyarországon hátrányt szenvedett származása miatt”. Megint nem egy-két fóbiás találja ki ezt a témát, hanem sajnos az élet maga hozza elő, ahogy mondtam minden hétre jut egy(még jobb esetben). Mindenki maga nyilvánít véleményt az esetről saját vérmérséklete szerint.
|
|
Turáni |
2005. december 01. 23:46 | Sorszám: 229 |
Bűn a kommunista népirtás tagadása !! „Büntethető lesz a jövőben a kommunista népirtás nyilvános tagadása Csehországban…… Eddig csupán a náci népirtás nyilvános tagadása számított bűntettnek.” Magyar Nemzet
|
|
Turáni |
2005. november 29. 10:14 | Sorszám: 223 |
Egy kicsit szomorú hangvételű írás tőlem, de ismét otthon Székelyföldön járva, és a mostani felvidéki választás után ez természetes, majd elmúlik, már megszoktam, van benne gyakorlatom. Egyesek itt is írtak arról(én is), hogy milyen jó Felvidékre, Erdélybe járni, az ember feltöltődik magyarság tudattal, érzéssel, ami itt Magyarországon hiánycikk. Örült és teljesen abszurd egy helyzet volt már itt 15 éve. Nekik kéne segítséget és támogatást és BÁTORÍTÁST kapniuk az anyaországtól, ehelyett ő hozzájuk járnak az anyaországból egy kis feltöltődésre. Ezt nem lehet a végtelenségig csinálni büntetlenül. Az elszakított magyar kisebbségek kegyetlen, felőrlő és kilátástalan küzdelmet vívtak és vívnak a többségi elnyomó nemzettel, védelmet senkitől sem kapnak, se Budapestről, de természetesen az EU sem old meg semmit, sőt. Normális helyzetben nekik, a kisebbségbe szorult magyaroknak kéne, a csonka hazába jönniük, hogy erőt merítsenek az anyaországtól, Hogy érezzék a magyar haza mindig és mindenütt ott van mögöttük, velük. Nem anyagi, hanem szellemi, morális segítséget kapjanak, hogy van értelme a küzdelmüknek mondjuk 800 kilométerre a magyar határtól, csak azért hogy magyarnak vallják magukat. Ha azt tapasztalják, hogy otthon ezt leszarják, rosszabb esetben még ki is gúnyolják a hatás nem is fog elmaradni idővel. Csak egy lezüllött, szánalmas a külhoni magyarságot megtagadó országot találnak, mert néhány elszigetelt kétségkívül lelkes kis csoport küzdelme nem elég, akik ráadásul óda járnak egy kis magyar érzésért. Ide jutott az ország, szemben a Horthy-féle Magyarországgal, melynek nagyon erős kisugárzása erőt és hitet adott és azt az érzést, hogy van értelme és kell is magyarnak maradni. Ez a mostani meg, á hagyjuk is. Tíz év múlva Délvidéken már nem lesz mérhető magyar, Felvidéken csak a határ közvetlen közelében marad meg többségben, de ott is jelentős csökkenéssel, a legnagyobb összeomlás Erdélyben várható. Az, hogy mi lesz ott húsz év múlva jobb bele sem gondolni. Mert ott az asszimiláció mellé, a hatalmas méretű elvándorlás is fellép, ráadásul pont a szülőképes korosztály hagyta el Erdélyt fokozva ezzel a hatást néhány év múlva. Tőkés elborzadt, hogy 1991 és 2001 között milyen hatalmas mértékben csökkent a magyar, és ez csak a kezdet. Határon belül és kívül fogyunk, rettenetes ütemben, és alig van néhány ember, kit ez érdekel. Megy tovább az értelmetlen pártcsata, ki lopott többet, ki ígér többet, ki mit mondott néhány éve, ma ki támadja a másikat, csak a lényeg sikkad el, már 15 éve…… Megérdemeljük a sorsunkat. Vannak dolgok, amit már nem lehet másra fogni.
|
|
Turáni |
2005. november 29. 10:13 | Sorszám: 222 |
Magyar Nemzetben érdekes cikk, Turáni féle kommentálásban(a 215-ös hozzászólásomhoz még): 1991ben 567.296-an vallották magukat magyarnak, ami Szlováki lakosságának 10.7 %-át tette ki, tíz évvel később ez a szám már csak 520.528 volt, ami 9,7 %-os részaránynak felel meg. Ezért nem a természetes népszaporulat csökkenése, vagy az elvándorlás a felelős, hanem az asszimiláció. Ennek legfőbb felelőse az oktatás. Épp ezért lett volna most fontos az önkormányzati választáson nagy számban részt venni, és a valós arányokat átrajzolni. A szlovák nacionalista önkormányzatok kétség nem fér hozzá, tovább fogják csökkenteni a magyar iskolák támogatását, egyes helyeken pedig meg is fogják szüntetni azt. A délvidéki magyarság elmenekült, aki maradt feladta a küzdelmet, a felvidéki magyarság szintén lassan megadja magát, nemsokára az erdélyiek követik őket.
|
|
Turáni |
2005. november 27. 17:21 | Sorszám: 215 |
Tragédia: Szlovák önkormányzati választás Csak 18 %-os részvétel mellett, mikor ha nem ilyen alacsony részvételnél kellett volna a valóságosnál nagyobb súlyt kiharcolni azzal, hogy a magyarok elmennek szavazni, de nem történt, sőt. Így sokkal kevesebb magyar képviselő lesz a magyarok lakta megyékben, mint eddig, kevesebb, mint 60 képviselő. Miért történhetett ez meg, nem fogták fel itt nagy lehetőség, mindössze 18 %os részvételnél, nagyon nagy lehetőségeink lehettek volna, e helyett, az eddigieknél is sokkal rosszabb a helyzet. A magyarellenes hangulatot mindenütt kihasználták, összefogtak ellenünk.
|
|
Turáni |
2005. november 27. 14:53 | Sorszám: 213 |
Ha te ebből a szövegből azt olvastad ki, hogy Csurka nem így érez az a te dolgod. Mondjuk nincs szerencséd… A MIÉP vezérének véleményét, a mostani és a múlt heti Magyar Fórumból megismerheted, valószínűleg ő nem olvassa szentistvánjobbot, a legnagyobb sajnálatodra. A mostani főcíme is sokat sejtető: „Nagykoalíció nem kell !”, több cikk is foglakozik a fideszhez való hozzáállásról, és kettő kifejezetten Stumpf nyilatkozatával, Csurka „összefonódott mszp, fidesz, szdsz elit”ről beszél az ügy kapcsán(20. oldal a külön nyilatkozatában). Ennyit arról Csurka, mit érez, és mit nem. Viszont arról mit te nem: Ismétlem én nem a tagságról beszélek, engem nem érdekel, hogy mit gondol a fidesz tagság, mert NEM RÓLUK ÍRT CSURKA ÉS ÉN SE RÁJUK GONDOLTAM ! Ezt újra és újra leírom, hogy nem rájuk gondolok, te meg újra és újra leírod, hogy ők viszont nem. Ez így igen érdekes társalgás lesz. Én arról írtam, hogy egy magát nemzeti oldalinak tartó párt közeli embere, milyen pokoli gyűlöletet érez a radikálisok irányába, mindössze ennyi. Én gyanakvással, (ahogy Csurka is) csak a Fidesz vezetőkre gondolok, akiknek semmi köze a tagsághoz, tőlem ők olyan jóindulatúak lehetnek amilyenek csak akarnak. Ne próbáljuk keverni a kettőt, ha kérhetném ! Még akkor is ha itt a Gondolán találkozhattam 3-4 Fideszes gyűlölettel teli írásaival, ahol szinte azt várják, hogy kollektív öngyilkosságot kövessünk el, annyira zavarjuk őket, már a mszp szekértoló létezésünkkel is.
|
|
Turáni |
2005. november 27. 13:59 | Sorszám: 210 |
Turáni rendszerében, ez attól függne, kire szavazna az illető nyugdíjas, ha Harmadik Útra 100-os térítést kapna, Fidesznél ez már csak 50 %, mszp-nél egy petákot sem, szdsz-es meg nem kaphatna egyáltalán semmilyen gyógyszert sem ! Én valahogy így képzelném el az igazságos szociális támogatást.
|
|
Turáni |
2005. november 27. 13:57 | Sorszám: 209 |
A hozzászólásomban, mikor erről írtam a 13-asban ezt odaírtam. Azt meg, hogy én mit tartok fontosnak a saját írásomban kiemelni azt enged meg, hogy eldöntsem én magam. Én egy fidesz „közeli” ember hozzáállásáról írtam, hogy jobban undorodik a nemzeti oldal radikálisaitól, mint a ballibektől. Egy jelenségről, ha úgy tetszik, egy gondolkodás módról, mely nem egyedi ebben a díszes társulatban. Még valamit, amit pedig már leírtam neked itt, én nem a nagykoalíció megvalósítsanak lehetőségére helyeztem a hangsúlyt, az egyelőre nem érdekel, nem az volt ebben a fontos, én a felénk áradó gyűlölet miatt mertem említést tenni erről, és ebből a szempontból teljes érdektelen, hogy a fidesz tábor mit gondol a mszpvel való szövetségről.
|
|
Turáni |
2005. november 27. 13:56 | Sorszám: 208 |
„A németek, az osztrákok és mi vagyunk a 2. VH vesztes országai (mag a Japánok, de ők kissé messzebb).” Japánok is vesztesek, de messze vannak írtad, egyrészt furcsa mert a vesztes az vesztes, helytől függetlenül, de annyiban igazad van, hogy ez a távolság megmentette őket valakiktől.Vajh Japánban miért tudják leróni tiszteletüket a II. világháborús és háborús bűnösnek is titulált hőseik előtt tiszteletüket, (azok előtt kik, millió számra irtották az ázsiai térség lakosságát irtózatos brutalitással, de mégis csak japánok voltak, az ő felmenőik, apáik, nagyapáik), egyszerű japán állampolgárok de miniszterek is elmennek oda. És most gondolj bele, mit kapnak azok, kik Budapest védői, az egyszerű elesett katonák előtt, esetleg saját felmenők előtt akarnak tisztelegni, vagy csak úgy a második világháború magyar katonai áldozataiért ? Ugyanaz a kérdés, mely már felmerült más témában, hogy ennek mi lehet az oka, kik nincsenek ott, kik más kevésbé szerencsés országban ott élnek, de nap, mint nap támadják azt a helyet hol élnek. Nézd a Turul madár ügyet. Egyik legősibb jelképünk, ha elmész Erdélybe mindenütt ott látod, nyilván nem tudják, hogy ezzel fasiszták lettek. Itt azonnal megtámadják, és hogy még azok is tudják, hogy miről van szó, hogy ők is be tudják azonosítania támadókat, elhangzik, a Turul is jelképe volt azoknak, kik a Dunába lőtték a zsidókat, és ezzel kész, Turul sem lehet. Ha pont nem zsidókat lőttek volna Dunába az más lenne, de így. Mert nálunk ez számít csak, semmi más, csak az, hogy az illető, vagy az az esemény hogyan állt, hogyan viszonyult a zsidósághoz. Wass Albert nem kaphat szobrot, mert nem szerette a zsidókat, Teleki ki talán a század egyik legnagyobb magyar politikusa volt, kinek közismert volt lángoló magyarságtudata, hazaszeretete, de ő is, mivel nem szerette a zsidókat tehát szobrot, emlékművet nem kaphat, gebedjen meg az emléke is ! Kivétel nélkül minden, MINDEN és mindenki azonnali támadást kap, mely a magyar múlthoz köthető, de ha köze van a 30-as, 40-es évekhez is pláne. HA Japánban lennének ezek, már az egész ottani média tele lenne azzal, hogy azok kik saját hőseik előtt tisztelegnek, fasiszták, vissza akarják hozni a múltat, a fasizmust, jó érzésű ember kirekesztő őket a köreiből. Nap, mint nap írnának a meghurcolt és kivégzett, kiirtott ázsiai népek borzalmáról, melyet természetesen ők a japánok követtek el, ere mindig minden nap újra felhívnák a figyelmet, a filmek, a megemlékezések csak ebben a szellemben folyhatnának. Arról már nem is beszélve, hogy emlékmű, na az már eleve nem is állhatna, csak az általuk megölt áldozataiké. Melyet minden japán iskola elé odaraknának. Ott is összepakolva állna a bőröndjük, hogy ki tudja, ha menekülni kell ezen újfasiszták elöl. „Egyikünk sem dolgozta fel a 2 VH-s eseményeket sem még és túlkompenzáljuk az állítólagos bűnösségünket. Persze a győztesek írják elő nekünk, kényszerítik ki belőlünk.” Írod. Nem a győztesek kényszerítik, pontosabban nem az akkor harcoló győztesek nyomása ez, csak egy népnek a kényszere ez. És mit kell feldolgozni ? Ők nem azt várják, hogy feldolgozzuk, hanem azt, pontosan úgy gondolkodjunk mint ők, köpjük le őseink sírját, mi is gyalázzuk őket, vagy csak tagadjuk meg őket, ez lenne a múlttal szembe nézés az ő akaratuk szerint. Amíg ez nem történik meg, nincs feldolgozva a múlt. Az meg hab a tortán, ahogy pont ez a népség viszonyul a kommunizmushoz, és annak értéktelen és említésre sem méltó 100 millió halottjához, szemben a fasizmus, nácizmus áldozataival, ahol természetesen szintén nem mindenki érdemes arra, hogy megemlékezzenek róla. A totális kettős mérce, mindenen lemérhető, az élet minden területén. Pontosan ez IS az oka, hogy a feldolgozás nem megy végbe és nem is fog úgy, ahogy ők ezt elképzelik, mert pont az ellenkező hatást érik el vele.
|
|
Turáni |
2005. november 26. 18:40 | Sorszám: 203 |
Nagyon nagy kérdés, végig tudják-e vinni radikális programjaikat ezek a „mérsékeltek”. Ha a választok látják, hogy beváltják, amit ígértek a kampányban, talán ellensúlyozni lehet majd a külföldi nyomást. Ez a korrupció elleni küzdelem volt az egyik legfontosabb a programjukban. Nem lesz könnyű, túl sok embert érint, túl sok érdeket sértenek vele……
|
|
Turáni |
2005. november 26. 18:39 | Sorszám: 202 |
Ez az a kérdés, amire soha nincs válasz, vagy ha van abban sincs sok köszönet.
|
|
Turáni |
2005. november 26. 13:57 | Sorszám: 197 |
Magyar Nemzet 10.oldal: „Ellenséges közegben a törekvő Varsó” „Magabiztos, kettős győzelme ellenére egyaránt nehéz bel- és külpolitikai helyzetben kezdi meg a kormányzást a lengyel mérsékelt jobboldal nemzeti konzervatív pártja, a Jog és Igazság (PiS). Meglehetősen visszafogottan, időnként ellenségesen fogadták külföldön…” 1/ Kezdődik így a cikk, hát igen ezt várni lehetett, épp ezért nagyon szurkolók nekik, de teljesen el fogják őket lehetetleníteni. Talán egy év, talán kettő lesz nekik, aztán sikerül megroppantani őket, bár ne így lenne ! 2/ Nagyon tetszik a Nemzet megfogalmazása, meghatározása róluk. Már néhányat kipróbáltak most egyelőre ennél maradtak: „mérsékelt jobboldal nemzeti konzervatív”. A mérsékeltnek mindenképpen szerepelnie kell úgy látszik, nehogy már valaki félre értse, félremagyarázza itthon a jobb oldalon.
|
|
Turáni |
2005. november 26. 10:15 | Sorszám: 196 |
Kösz.
|
|
Turáni |
2005. november 26. 10:14 | Sorszám: 195 |
|
|
Turáni |
2005. november 26. 09:46 | Sorszám: 192 |
Börtön holokauszt tagadásért Az auschwitzi "rémtettek" megkérdőjelezéséért sokéves elzárás várhat a brit történészre. A 67 éves David Irvinget nem helyezik szabadlábra, kit két hete vettek őrizetbe Stájerországban. Egy 16 évvel ezelőtti elfogató parancs alapján tették ezt, két akkori osztrák előadása miatt melyben tagadta az auschwitzi gázkamrák létezését. Melyet egyébként sokan nem hisznek. Irving egy történészek általi vitát akart erről, szakemberekkel, de tilos, a legkisebb, még tényekkel alátámasztott dolgot sem lehet elővenni, vagy arról akár vitát kezdeményezni. Egyébként csak tájékoztatásul, a perben kiszabható büntetés maximuma 20 év, ennyit is kaphat, ha különösen veszélyesnek tartják tettét. Simán csak a náci propaganda terjesztéséért 5-10 év közötti büntetés szabható ki. Mind ez, a 1947-es Tilalmi törvény alapján, (Verbotsgesetz) Természetesen a kommunista, szocialista propaganda az más tészta, az a rendszer egy kedves és humánus rendszer volt, nyilván, mert különben az is tilos lenne, azért is börtön kapnának rendszeresen, másra én gondolni se merek. Csak Ausztriában 99-2004 között ebben az érintett témában. tehát 5 év alatt 158 ítéletet hoztak. Bárki megkérdőjelezheti a szovjet állam táborait, és az abban meghalt milliókat is ez által, büntetés nélkül, még csak rá sem szólnak.
|
|
Turáni |
2005. november 25. 13:26 | Sorszám: 172 |
Közben az itt nagy vitát kiváltó Stumpf gondolatokról, hogy nagykoalícióra csak a tíz százalékot elérő MIÉP-jobbik Harmadik Út szövetség tízszázalékos eredménye szoríthatná rá a két nagy pártot, nos erről az már kiderült, hogy televízióban hangzott el, már csak azt nem tudom melyikben.
|
|
Turáni |
2005. november 25. 09:43 | Sorszám: 166 |
Közös fellépés a Bolyaiért. Szolidaritási akciót tartott az erdélyi magyar nyelvű állami felsőoktatásért, a kolozsvári Bolyi-egyetem újraindításáért a Fidelitas-Nemzedéki Konzervatív Kör és a Márton Áron Szakkollégium Hallgatói Önkormányzata a budapesti Egyetem téren. Sajnos ez nem elég, de legalább egyesek megpróbálják. Elhatározás és akarat nélkül nehéz bármit is elérni.
|
|
Turáni |
2005. november 24. 12:33 | Sorszám: 157 |
Kolompár diszkriminálná a magyarokat! A Jobbik megdöbbenve értesült arról, hogy Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a magyarok számára elérhetetlen kedvezményeket követel "faji alapú" petíciójában. A Gyurcsány Ferencnek és Orbán Viktornak címzett hétpontos javaslat amellett, hogy a jogegyenlőséget sértő módon kizárólag a romák számára óhajt munkahelyteremtő programokat biztosítani - teljes érdektelenséget mutatva nem cigány honfitársaink hasonló problémái iránt -, más területen ezzel éppen ellenkezőleg az erőszakos integrálás mellett érvelve akarja megfosztani a magyar lakosságot a szabad iskolaválasztás törvényben biztosított jogától. Az OCÖ elnökének levele egyben írója szándékának nyílt leleplezése is, hiszen egyazon irományban követeli az antidiszkriminációs szabályozás erősítését, és teszi meg ugyanakkor csak a cigányokat előnyös helyzetbe hozó javaslatait is. A Jobbik határozottan elítéli a roma vezetők azon megnyilvánulásait, mely szerint teljességgel természetes, hogy a cigányságnak hazánkban más kisebbséget meg nem illető előjogai kell hogy legyenek. A Jobbik álláspontja szerint az ilyen kettős mérce alkalmazása rendkívül veszélyes a társadalmi békére és a demokratikus jogállamra nézve, ráadásul azt a tévképzetet erősíti a romák közösségeiben, hogy törvények feletti, kivételezett helyzetben vannak. A cigányság téves helyzetértékelése pedig tovább lassíthatja a legnagyobb magyarországi kisebbség társadalomba való beilleszkedését, növelve a további konfliktusok lehetőségét a többségi magyar lakossággal. Bíber József Tibor, a Jobbik Országos Választmányának alelnöke
|
|
Turáni |
2005. november 24. 08:40 | Sorszám: 155 |
Nimród nyomában II. Az Európai Parlament (EP) is folytatja azt a több száz éve tartó gyakorlatot, hogy a hiteles magyar múlt elferdítésével, meghamisításával, őseinket valami félbarbár északi hordák tagjaiként jelenítenék meg. Működik ugyanis a szocialista Tabajdi Csaba vezetésével az EP-ben az a bizonyos finnugor fórum, amely a soha nem létező rokonságot támasztja alá. Az igaz magyar történelem megismerésével és bemutatásával ellensúlyozhatjuk a több száz éves átkot. A kulcsszó most is Nimród király. A HunHír.Hu Nimród királyról szóló sorozatának következő részét itt olvashatják (Kuruc.hu).
|
|
Turáni |
2005. november 23. 23:48 | Sorszám: 154 |
Már csak azért se lehet ez így, mert jómagam már évek óta a kifejezetten pesszimisták táborát gyarapítom(én mindenben pesszimista vagyok sajnos), Turul aki szintén beszokott jönni, lehet mondani elsőként kongatta meg a vészharangot, Onogur bár Lokista beütések megvannak, de nagyon tisztességesen állt a dolgokhoz, stb. Szóval nem egy túlságosan könnyen elszálló banda. Az, hogy rohad, azzal elég jól tisztában vagyunk, hidd el, elég rég óta küzdünk (én már nem, Turul igen), hogy erre rájöjjenek a nagy Fradi fórumokon is. De azzal tényleg nem értek egyet, hogy akkor temessünk, és sóval is behinteni. Én amatőr szinten is örülni tudnék, csak legyen tiszta viszony mellé, évek óta vágya ez elég sok embernek.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 22:51 | Sorszám: 152 |
Nana, nagyon figyelek arra, hogy ha beír valaki, mindig kapjon választ (itt is), ha nem vagyok aznap gép mellett, akkor másnap, pláne olyannál, ki amúgy még politikailag sincs olyan távol tőlem, mint te is például. Így ha beírtál, nem nagyon fordult elő, hogy nem volt reakció. A lényeg: Miért nem irt be senki közel két hónapon át ? Bizony majdnem két hónap. Ne nekem kelljen berakni egy hírt, vagy felhozni az említett topicot, hogy a sport menjen itt a Gondolán. Nyugodtan elő lehet venni. Nem jelent semmit, hogy én nyitottam, más is megtette volna. Egyelőre még nem én vagyok a tulajdonos, majd ha tőkepénzes leszek, na akkor majd új világ lesz itt. Gondolán kívül mindenütt sokkal nagyobb a „sport élet”. Ezt nem jó nézni. Egy sport topic legyen, mert így is kevesen vagyunk rá, és aki akar rakjon be hírt vagy írja meg a véleményét, valaki úgy is fog reagálni rá, ha más nem én.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 22:30 | Sorszám: 151 |
Ez igaz, csak ha túl sokan szoknak rá erre a „csúnya” szokásra, és a kutya se ír, előbb-utóbb nem lesz mit olvasni !
|
|
Turáni |
2005. november 23. 19:38 | Sorszám: 147 |
Nézd normális országban és helyzetben valóban bunkóság kifütyülni egy másik ország himnuszát, nem szép dolog. DE itt nem beszélhetünk normális helyzetről semmilyen értelemben sem. December 5-én a lakosság 81 %-a nem szavazott igennel, egy olyan kérdésre, melyet egy természetes, még meg nem romlott, el nem aljasított helyzetben megszavaztak volna. Döntő többsége az országnak 1989-ig nem is hallott a szomszédos országok magyar kisebbségéről, azok problémáiról, pláne hogy is miért is kerültek ebbe a helyzetbe. Utána egy immár nyíltan magyarellenes nevelés és média hatása alá kerültek. Egyenesen döbbenetes és végtelenül elkeserítő a magyar lakosság hozzáállása, közömbössége ehhez a kérdéshez, leszámítva egy lelkes kisebbséget, mely próbálkozik, érdeklődik, akar valamit. Szóval, szép, nem szép,- én magam NEM fogom megtenni-, de igenis örülök, hogy legalább ilyen módon kifejezik érzéseiket a hazájukat megcsonkító nemzetek ellen. Legalább kimutatnak valami érzést(!!!), valamit, amit a nagy tömeg meg sem ért, fel se fog, lásd dec. 5-e ! Ja és vedd figyelembe, hogy ugyanezek az emberek tapsolták meg most az olasz himnuszt. Ha majd el lehet mondani, hogy a fiatalság megfelelő hazafias nevelést kap, és jelentős részük már tisztában lesz a valós helyzettel, akkor már tényleg kerülendő lesz ez a nem szép cselekedet a lelátón.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 19:36 | Sorszám: 146 |
Legyen.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 18:01 | Sorszám: 144 |
Egy topicnak, ahova csak egy-két ember ír nincs létjogosultsága tartósan, a végére nekem se volt már időm se, kedvem se berakni új híreket, és el is halt magától. Azok a haverjaim, ki az elején még itt voltak, leléptek más fórumokra, különböző okok miatt. Innentől kezdve halálra is volt ítélve az egész. Pedig szép lassan kényszerből a kizárólagosan Fradiról szóló híreknek induló topic a végére már nevében is és tartalmában is átalakult egy sima sportról szóló fórummá. Egyszerűen nincs a Gondolán 3-4 ember ki rendszeresen legalább kétnaponta bejönne egy sport topicba, csak valami különleges esemény hoz lázba néhány embert. De most azért a vb selejtezők, Fradi helyzet, bajnokság félidei vége felé felhozom. De nem hiszem hogy van értelme.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 15:21 | Sorszám: 139 |
Egyébként én azt sem tartom kizártnak, hogy az egész mögött a kereskedelmi tévék vannak, akiknek eddig is csípte a szemét, a himnuszokkal elmenő 3-5 perc a drága közvetítési időből, mikor mennyi reklámot lehetne leadni helyette. Gondolj bele még a filmek végéből is levágják a szereplők listáját, mert kell az a két perc is. Ugye most jön a németországi vébé, és már nagyon sok országban kereskedelmi tévé szerezte meg a közvetítési jogokat, s most adniuk kell azokat a fránya himnuszokat.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 15:16 | Sorszám: 138 |
1/„Egyébként tőlem azt játszhatnak meccsek előtt, ami jól esik /kivéve Zámbó Jimmyt/” Jujjj! Ne fessük az ördögöt a falra, mert még megvalósítják az illetékesek, a még kimenő szurkolók bosszantására. 2/ Himnusz, déli harangszó elleni támadások (és millió más megtámadása, ami fontos lehet egy keresztény magyar embernek) Egyébként pont erről írtam én is a 109-es hozzá szólásomban, konkrétan Kádár Moldova általi jellemzéséről, hogy ilyenekkel muszáj foglalkozni, és én is keseregtem, hogy senki sem írt hozzá, addig. Sajnos sokan vannak ilyen férgek(Török, Agárdi, stb) kik folyamatosan egyre nagyobb hévvel támadnak mindent, ami nekünk szent, és ha nem mondunk nemet, vagy legalább nem jelezzük, hogy ennyi és ne tovább, akkor még bátrabbak lesznek. Nem biztos, hogy az ellenkezésre abbahagyják, sőt, de ha meg se próbáljuk, akkor biztos, hogy nem. 3/ Himnuszt a válogatott meccsek előtt nem engedem eltörülni, néhány balhézó barom miatt. Ez hozzá tartozik. Én már akkor is dühös vagyok (egyesek szerint mindig), ha az rtl klub lemarad a himnuszokról, pláne ha a miénkről, sajnos megtörtént már.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 14:30 | Sorszám: 135 |
De bizony teljesen alaptalan bármilyen összefüggést is keresni egy mérkőzés himnuszainak eljátszása és néhány ember (?) őrjöngése között. Ez eleve azt feltételezné például, hogy akkor sima bajnoki meccseken nincs is balhé, hisz ott sincs himnusz (kivéve ute), de sajnálatos tény, hogy ez nem így van, SŐT. Himnusznak az égvilágon nincs semmi köze a botrányokhoz, természetesen. Ez egy teljes örült és aljas ötlet. Akkor már a Magyar Nemzetnek a jó kis kommentárját fűzném én is hozzá, ha nem akarnak balhékat, inkább a meccseket szüntessék meg.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 12:50 | Sorszám: 133 |
Hol tart ? Ott, ahol tarthat, egy ilyen országban. Ahol Kádár a legnagyobb XX. századi politikus, a kedves és gondoskodó vezető. Ahol 94-ben, (igaz az szdsz-szel) 2/3-os többséggel hozta őket vissza, 2002-ben pedig az eddigi négy legjobb év után hozta őket vissza a tömeg. És hol ilyen pokoli 3 és fél év után ott vannak a fidesz nyakán közvetlenül.Nézd, ez a szövetség két kis pártból jött létre. Egyik nagyobb múlttal és tapasztalattal, de romosan, a másik a fiatalság erejével, és újdonságokra kész értelmes vezetőségével. Ahogy írtam bizonyos akciókat már elkezdése pillanatában lehet tudni, hogy nem folytatnak, mert se elég ember, se elég pénz nincs rá. A kommunista vadász akció meghirdetése válasz volt a náci vadász örültségre, hogy felhívja a figyelmet, ha már az létezik, akkor erre is szükség volna, sőt erre volna igazán szükség ! Annál is inkább, mert a nácizmus 60 éve nem létezik, míg a kommunizmus még ma is néhány országban, még mint totális diktatúra van jelen, a legtöbb országban meg már úgynevezett demokratikus keretek között vesz részt a mindennapi politikai életben. Képzeld mi lenne, ha náci párt alakulna, de hát a szokásos kettős mérce…
|
|
Turáni |
2005. november 23. 11:20 | Sorszám: 131 |
Már a himnusz is zavaró: Eltörölnék a himnuszt a válogatott meccsek előttKuruc.hu, Eltörölné a válogatott meccsek előtt az országok himnuszainak eljátszását Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke. "El lehetne törölni a kezdés előtti himnuszokat, hogy így kevesebb lehetőség nyíljon a rendbontásra, mivel az ellenfél szurkolói által kifütyült nemzeti dalok eleve feszültséget teremtenek a stadionban. Jó lenne továbbá, ha a két csapat tagjai kezet fognának egymással a lefújás után. A biztonsági szempontból különösen veszélyes találkozókat pedig semleges területen kellene megrendezni"- Nyilatkozta Blatter Schweizer Illustrierte nevű svájci újságnak. Andreas Herren, a FIFA szóvivője később cáfolta Blatter szavait, mondván bővebben még nem tárgyaltak a dologról.
|
|
Turáni |
2005. november 23. 09:22 | Sorszám: 130 |
Szélbe kiáltott hősi énekek Koncertbetiltó Turulgyűlölő szociállibsiknek méltó választ adott ármánykodásukra a kettészakított ország egy jobb szelete. Hatalmas, elsöprő sikert aratott vasárnap este a budapesti WigWamban az Ismerős Arcok és a Kárpátia. Több mint lemezbemutató - jellemezhetnénk az estet, hiszen a közönség már kívülről fújta a Kárpátia új hanghordozójának dalait. Az úgynevezett nemzeti oldalra sajnos egyáltalán nem jellemző profizmussal szervezték meg a Kárpátia lemezbemutató koncertjét, és telitalálatként előzenekarnak a feltörekvő Ismerős Arcok elnevezésű formációt hívták meg. A koncertről készített képes riportot a HunHír.Hu online közéleti napilapon, ide kattintva tekinthetik meg. Kuruc.hu
|
|
Turáni |
2005. november 22. 17:44 | Sorszám: 125 |
Valamit még vegyél figyelembe kedves Zabszalma ! A Harmadik Útnak nincs olyan média megjelenése, lehetősége, mint a többieknek. Muszáj egyszerű figyelemfelkeltő akciókkal is előjönni, hogy megmutassák, hogy egyáltalán léteznek. Soknál már az elején lehet tudni, nem lesz komolyabb tartalmi folytatása, cél az, ha csak egy rövid időre is, de erre forduljon a közvélemény (egy részének) a figyelme. Ezt persze a kényelmesebb helyzetben lévő pártok, és támogatóik (itt is van belőlük) gúnyos, lenéző mosollyal veszik tudomásul, de nincs más út. Az már megint egy más kérdés, hogy ezeken kívül, sok olyan kezdeményezés is van/volt, mely nagyobb kitartást érdemelt volna a létrehozóitól. Ezért lesz vízválasztó a 2006-os választás. Egy esetleges parlamentbe jutás, új lehetőségeket ad, minden szempontból, például anyagilag is, de morálisan is. Ha nem sikerül a bejutás, marad folytatásnak a jelenlegi kezdetleges eszközökkel, totális ellenszélben folytatott harc, mely nem sok sikert ígér a későbbiekre nézve. Ezért elég nagy tehát tét. Nem véletlen a két párt MIÉP- Jobbik kiegyezése, a kétségkívül meglévő ellentétek ellenére.
|
|
Turáni |
2005. november 22. 15:33 | Sorszám: 117 |
Köszönöm berakását a topicba ! Szeretem Molnár Tamás írásait, még/már akkor is, ha támadta MIÉP-et. Vannak emberek kikre, érdemes odafigyelni, mikor írnak valamiről, nem sokan vannak, ilyen például Lovas, Szentmihályi Szabó Péter, stb, de lassan ilyen lesz Molnár is. Őt Lovas vitte a Sajtóklubba( ha jól emlékszem), kíváncsi vagyok most, hogy jönnek ki Bencsikkel. Nagyon más szögből nézik a világot.
|
|
Turáni |
2005. november 22. 15:07 | Sorszám: 116 |
Köszönöm a hír berakását. Kíváncsi vagyok, most is támadni fogják-e a kereszteket, azok, akik eddig is mindig ezt tették (persze, hogy igen), illetve fideszes városatyák a belvárosban, ezúttal engedélyezik-e gond nélkül, ellentétben a tavalyi évvel? „Idén már nem csak hitbeli, hanem hazafias missziót is vállal a Jobbik, ezért a magyar címerben is szereplő, apostoli (kettős) keresztek kerülnek felállításra.” Ennek meg külön is örülök !
|
|
Turáni |
2005. november 22. 15:03 | Sorszám: 115 |
Azért válasszuk ketté a dolgot. Egy országban élünk, tudjuk mit lehet, és mit nem, mi az ami még elmegy, de mi az ami nyilvánosan például az állásodba kerülhet. Én 5 évig dolgoztam egy multinál, és mikor eljöttem, a többség meg volt győződve, hogy én mszp-és szavazó vagyok, ki nem foglakozik igazából a politikával. Mert nem akartam elveszteni az állásomat, így hát hallgattam, akkor is mikor pedig nem volt könnyű, nem is vagyok büszke rá, de muszáj volt. Szögezzük le : Ez itt a Gondola, egy kis olvasottságú fórum, semmiképpen sem a nagyon nagy nyilvánosság. Én nem azt várom el, ezektől, és én most kifejezetten Kádár miatt hoztam is szóba, tehát nem azt várom el, hogy ez az egy-két ember, kiről egyébként tudom, vagy sejtem, hogy keményebb gondolatai is vannak, mint amit kiad, hogy szint valljon, nem. Emberek vagyunk, és különbözőek, a helyzetünk is. Én csak arról írtam, hogy mikor valaki megtámad, mert esetleg valami olyasmit írok, ami talán még kedvező szintben tünteti fel Szálasit, Hitlert, stb, nem egyetértek velük, csak némi pozitívumot hozok fel mellettük !!! Nos ezek azonnal habzó szájjal támadnak, ugyanezek viszont ilyenkor, mikor valaki Kádárról ilyesmit állít, itt a Gondola belterjes fórumán nyugodtan ilyenkor is kiállhatnának, felszólhatnának, mert ráadásul ez nem is az a téma, mellyel vigyázni kell, mert nem olyan kényes. Csak gerinc kérdése. Tehát ne mellettem álljanak ki a Hitlert nem annyira negatív helyzetbe hozó szövegemnél, ennyire örült én se vagyok, hanem most lépjenek fel itt a gondolán Kádár ellen, mindössze csak ennyit akartam.S ha már a kádárista nosztalgia szavazó szóba került, én nem is várnám el a fidesztől Moldova nyílt totális megtámadását, pont most mikor Orbán is olyan lágy hangokat ad erről a témáról. Én a Harmadik Útról várom el, hogy keményen lépjenek fel. Mert remélem az ő megcélzott közönségük, nem a fentiek közül kerül ki. Ez a kisebb radikális pártok előnye a populistább nagy gyűjtőpártokkal szemben, a gerinc megmaradhat. Nem kell váltogatni az épp megcélzott közönség, réteg vélt igényeinek megfelelően. Nem jó az megfogalmazás, hogy a radikálisok a szív és a reálpolitikusok az ész, mert félrevezető. Mindegyiknek megvan a maga hely és ideje. Bizonyos esetekben a belpolitikában tényleg jobb hallgatni és a heves vérmérséklet visszaüthet. De ez nincs mindig így, nem is erről szólt a történelem, sajnos. Időnként muszáj erőt mutatni, illetve erősebben kiállni az elvek mellett. Én nem tartom reálpolitikának a folyamatos visszavonulást, az elvek teljes feladását, a meglapulást a belpolitikában, nem lehet mindent és mindenkit a reálpolitika alá besorolni, azért mert nem akar valamit, nem mer valamit és akkor arisztokratikusan azt valljuk, ő nem akar problémákat, tehát reálpolitikus lesz, szemben a meggondolatlan szív emberrel a radikálissal. Van középút is, egyszer ez, egyszer ez, amire szükség van. De mind a kettőre szükség van ! Egyik se zárhatja ki a másikat ! Írtam korábban, hogy Kádár népére nem lehet ráengedni egy az egyben Csurka gondolatait, kell az átmenet. DE AZ VISZONT KELL !! Az nem lehet, hogy akkor teljes kapituláció, és az édes Kádárról semmit sem mondunk, mert ez a reálpolitika, lehet rövid távon igen, de hosszabb távon már visszaüthet. Na mindegy ez már egyik másik topic témája lenne.
|
|
Turáni |
2005. november 22. 12:27 | Sorszám: 111 |
Kedves Onogur ! Tudod egyrészt ez olyan, mint amit a Lovas kért számon most a műsorban, a Péntek 8-ban, mikor az mszp durván megtámadja a Gallup intézetet, egy világszerte elismert céget. Olyasmit von kétségbe, ami pedig az alapja a Gallup működésének, a hitelességet, nyíltan és durván. Mire jó ilyenkor a hallgatás, vagy az ejnye-bejnye, csak azt eredményezi, hogy legközelebb még tovább mennek el, hisz látják megtehetik, nincs reakció. Nincs és nem is lehet pardon, keményen aztán hegyibe ! Ha szó nélkül elmegyünk, hogy Tóth Ilona gyilkos, Kádár a legnagyobb XX. századi politikusunk(mindez egy évvel az ötvenedik évforduló előtt), akkor ne is csodálkozzunk az ország hozzáállásán az igazán fontos dolgokban. Mert ez az. De van még valami, személyesebb. Óriási harcot vívtam itt rengetegszer az elmúlt években, néhányan első számú feladatunknak tekintették, hogy azonnal helyre rakjanak, legyen az bármilyen topic. Félreértések elkerülése végett, én nem egy szerencsétlen mondatomra és az arra adott reakcióra gondolok, mondjuk, hogy az jogos is volt részükről. DE !! Rögtön megjelent, megjelentek már akkor is, ha csak én szerintük túlságosan pozitív magyarázatot adok bizonyos ma teljesen elitélt XX . század 30-as, 40-es éveiben tevékenykedő politikusunk, írónk, közéleti személyiségünk munkásságára, amit nem szabad, mert csúnya dolog és veszélyes, mint kiderült. Ilyenkor ezek a „jobboldali” emberek, miért nem jönnek elő, nem az lenne gerinces ? Mi lenne, ha én Szálasiról, vagy Hitlerről néhány ugyan ilyen szép gondolatot leírnék, ahogy ugyan nem akarok, de mondjuk megtenném ? Lehet tudni kik azok, kik azonnal hörögve támadnának. Ilyenkor miért nem lehet őket hallani, és olvasni ? Ne csak a úgynevezett „szélsőjobboldali” veszélynél aktivizálódjanak, hanem ilyenkor is. Ez ráadásul létező veszély, hisz itt van, olvasható, látható. Ez lenne tisztességes. De ez a szemérmes teljes csönd, ne is vegyünk róla tudomást, ez az, amit nem tudok elviselni. Üdv: Dénes
|
|
Turáni |
2005. november 22. 10:25 | Sorszám: 109 |
Egy kicsit sajnálom, hogy senki sem reagált a 94-es hozzászólásomra, amit pont ezért részben megismételtem 106-osban. Ezek szerint 2005-ben Tóth Ilona ismét legyilkosozása, és Kádár XX. századi legnagyobb magyar politikusként való ábrázolása nem zavar senkit. Orbán és Rákosi párhuzama már csak hab a tortán. Soha nem érdekel ki reagál (vagy esetleg nem reagál), a beírásaimnál, eleve jobban szeretem a személyes politizálásokat, beszélgetéseket, mint a személytelen internetet, de ebben az esetben most igen, idegesít. Egyetlen egy ember nem irt hozzá, hogy esetleg igen tényleg felháborító, 15 évvel a genszterváltás után. Pedig kétszer is beraktam. Erre csak az lehet a magyarázat, hogy a Gondola másik topicjában már alaposan ki lett tárgyalva, csak én nem találtam, így erre már felesleges volt újra reagálni, ez így már érthető, így előre is megköszönném, ha valaki berakná hol is volt erről szó. Vagy az, hogy egyszerűen nem jöttek ide be az emberek, mert minek, így nem is olvashatták a hírt. Csak remélem, hogy ezen két variáció jön szóba, mert nagyon elkeserítő lenne egy harmadik, hogy ez már nem hír és nem érdekes, nem zavar senkit sem, már ezt is meg lehet tenni büntetlenül.
|
|
Turáni |
2005. november 22. 09:59 | Sorszám: 108 |
Kösz, a cikket.
|
|
Turáni |
2005. november 21. 18:19 | Sorszám: 106 |
Biztonság kedvéért mégegyszer: Mai Nemzet: „Botrány a köztelevízióban” címmel a fő, az első oldalon. Alpári stílusban kegyeletet sértett és saját könyvét reklámozta a Napkelte vendége címmel. Ez a vendég Moldova György volt. Előbb arról beszélt, hogy Orbán Rákosi Mátyás retorikáját használja, majd a Kádár Jánosról írandó könyve került szóba. Szó szerint a következő hangzott el: „a történelmi bűnei mellett a XX. századi magyar történelem vitathatatlanul legnagyobb magyar politikusa”(!!!!!!!!!!!!!!!!!) „Jövőre köpködést és szemetet fog kapni.” ( 50 éves évfordulója lesz 56-nak, mi mást kapjon ez a féreg, Turáni) Majd a kádári megtorlásról volt szó, kisebb vita alakult ki az áldozatok számáról, majd a műsorvezető hozzátette: „mindegy…, nem mindegy” „Moldova György a kivégzettek között negatív példaként említette Tóth Ilonának, a 2001-ben rehabilitált forradalmárnak a nevét, aki szerinte megölte azt az embert a Péterfy kórházban.” Ezek a közszolgálati televízióban hangzottak el, egy évvel 1956 50-éves évfordulója előtt, ezt neked rendszerváltás. Kádár megint a legnagyobb politikus lett, Tóth Ilona megint gyilkos. Mintha megint a régi rendszerben élnénk.
|
|
Turáni |
2005. november 21. 14:16 | Sorszám: 100 |
Hír tévén most megy a Péntek 8 ismétlése Lovas Istvánnal !!
|
|
Turáni |
2005. november 21. 12:27 | Sorszám: 99 |
Csak ismételhetem magam. Nagyon örülök, mikor csak azért jöttök be, hogy ezt elmondhassátok. Az, hogy tüllünk „Tőled, meg a göröngyös, sáros, pocsolyás harmadik dűlőúttól” akarjátok ezt az országot megmenteni, még ma is, mikor látszik mi történik, mi történt az elmúlt 3 és fél évben, hát igen gratulálok. Jó napot nekem nem szerzel becses személyeddel, mert akik két ilyen beszólásra jönnek be, hogy kiadhassák magukból az irántunk érzet pokoli utálatukat, gyűlöletüket, nos annak én inkább másfélét kívánnék. Unalmas, újat nem, is tudtok már kitalálni, ugyanazok a panel szövegek. Leleplezni meg ilyeneket, mint te a franc se akar, mert jobb lenne, ha az ember nem is tudná, hogy ilyenek is léteznek.
|
|
Turáni |
2005. november 21. 11:31 | Sorszám: 96 |
Bírom az ilyen beszólásokat, egyben jellemez is téged, nagyjából lehet sejteni mit is képviselsz, ebből a beszólásból is. Nagyformátumú egyéniséged megjelenését közöttünk köszönjük, megtiszteltetés, hogy leereszkedsz hozzánk. DE !! 1/ Ez nem a MIÉP, hanem a Harmadik Utas topic, ahogy a címben is van /MIÉP, Jobbik/, ez van, így sajnos nem egy pártot, hanem rögtön kettőt kell gyűlölnöd, nem mintha ez gond lenne neked. 2/ Írod a „nemzeti oldal (!!!???)???” a kérdőjelekre mi szükség van ? Kifejtenéd ? Hányingered van a szótól is, mi ? 3/ Természetszerűleg CSAK az ide irogató és egy berakott hír megtalálhatóságát megkérdőjelező egyénekre vonatkozott a megjegyzésem, kérdésem, ki másra is, hisz aki ide nem jön be honnét a fenéből tudja miről is írtam ? 4/ Kösz, hogy azért engeded, hogy eldöntsük egymást közt az újsággal kapcsolatos problémákat, nagylelkű vagy. 5/ „Ennyit a nemzeti oldalról, a MIÉP- és Fidesz-fanokról, a nemzeti összefogásról, a magyarokról, meg a magyarkodásról.” Nos ez az a mondat, melyet annyira szeretek. Különösen azt a szót, hogy magyarkodás, na igen ez nagyon élvezem. „ennyit .. a magyarokról” Te nem vagy magyar ? Áhá, így már mindjárt érthető lesz minden.
|
|
Turáni |
2005. november 21. 10:18 | Sorszám: 94 |
BOTRÁNY Mai Nemzet: „Botrány a köztelevízióban” címmel a fő, az első oldalon. Alpári stílusban kegyeletet sértett és saját könyvét reklámozta a Napkelte vendége címmel. Ez a vendég Moldova György volt. Előbb arról beszélt, hogy Orbán Rákosi Mátyás retorikáját használja, majd a Kádár Jánosról írandó könyve került szóba. Szó szerint a következő hangzott el: „a történelmi bűnei mellett a XX. századi magyar történelem vitathatatlanul legnagyobb magyar politikusa” „Jövőre köpködést és szemetet fog kapni.” ( 50 éves évfordulója lesz 56-nak, mi mást kapjon ez a féreg, Turáni) Majd a kádári megtorlásról volt szó, kisebb vita alakult ki az áldozatok számáról, majd a műsorvezető hozzátette: „mindegy…, nem mindegy” „Moldova György a kivégzettek között negatív példaként említette Tóth Ilonának, a 2001-ben rehabilitált forradalmárnak a nevét, aki szerinte megölte azt az embert a Péterfy kórházban.” Ezek a közszolgálati televízióban hangzottak el, egy évvel 1956 50-éves évfordulója előtt, ezt neked rendszerváltás. Kádár megint a legnagyobb politikus lett, Tóth Ilona megint gyilkos. Mintha megint a régi rendszerben élnénk. Mint Horthy Miklós, és a kor nagy politikusai iránt feltétlen tisztelettel levő egyén, még csak annyit: Ugye legtöbbjük, hiába is tett sokat a nemzetért, felállítva az országot a Trianon sokkjából, (lásd Teleki)de mivel egyesek közülük nem szerették a zsidókat(vagy így volt vagy nem, na és?), felejtésre ítéltettek. Egy hete egy vitában írtam erről, hogy ez mivel jár ez, a deformált gondolkodás a magyarok(?) hazájában. Kádár a legnagyobb. És a gyilkos Tóth Ilona. Micsoda ország ez, és micsoda nép lakik benne, hogy ezt meg lehet csinálni vele. Már csak azon gondolkodom ki lehet a második legnagyobb politikus(természetesen Kádár után) a században Moldova szerint esetleg Kun Béla ?
|
|
Turáni |
2005. november 21. 10:17 | Sorszám: 93 |
Megmondtam hol található, már többször is. Ez a hozzászólás nem Zabszalmának szól, ki ezek szerint a vidéki számot nézte, és ez örömteli, hogy ő legalább olvassa, igaz én arról sem tudtam, hogy a budapesti és a vidéki szám különbőzik. Nem egy kis senki által nem olvasott, vagy ismert lapról van szó, amit sejtelmes bemondhatok, vagy így van vagy nem, hanem a második legnagyobb példányszámú napilapról. Ez itt egy polgári fórum(elméletileg), és ezek szerint alig valaki olvassa a nemzeti oldal EGYETLEN napilapját, elég elkeserítő. Én előfizetek rá, de van ismerősöm, aki csak a keddit veszi a tévé újság miatt, meg a szombatit, mert nincs pénze rá, de legalább veszi, a többit én adom át egy nappal később neki. Akinek nincs rá lehetősége anyagi helyzete miatt, nos az természetesen nem veszi, de aki megengedhetné magának annak igenis kötelessége előfizetni(vagy rendszeresen vásárolni) legalább egy nemzeti oldali lapra !! Legyen az a Nemzet, Demokrata, Magyar Fórum, Nemzetőr, Heti Válasz, stb. Mert könnyű interneten elolvasni, de ha mindenki így gondolkodik az újság tönkremegy. Én még emlékszem a 90-es évek elejére, mikor nem volt, vagy csak időlegesen volt,- mert tönkrementek, megszüntették-, jobboldali újság, hát vigyázzunk rájuk. Akinek van, fővárosi szám (ezek szerint) az nyissa ki azt a rohadt újságot a 3. oldalon lent, és ott van az érintett cikk. Nem óhajtok erről itt többet foglakozni.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 20:44 | Sorszám: 81 |
Nézd, az egy dolog, hogy én mit gondolok a Fideszről. Mondjuk azt hittem, hogy az eddigi írásaimból ez azért sejthető, főleg a te számodra, mert igaz régebben egy kicsit többet futottunk össze itt a fórumon, de az érzéseimet elég világossá tettem akkor is, még a sport topicban is. De most egyszerűen nem akarok muníciót adni, hogy én eleve ellenségesen állok feléjük. Ezt ki akarom zárni, hogy eleve erre hivatkozva támadjanak meg, és a szokásos unalomig ismert vitákat. Ettől az én érzéseim nem változnak. Megpróbálom így a topicot irányítani, az előzőből sajnos már megismert lehetetlen, szétoffoló viták nélkül, ezt nyilvánosan is megígértem itt, meglátjuk mi lesz belőle.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 20:43 | Sorszám: 80 |
"Na, én ezzel be is fejezem” Ne, kifejezetten örülök, hogy te is gyakrabban benézel, így még hangsúlyosabb a nemzeti oldal itt a topicban (és a fórumon is). S bizony ez nem árt.Nem Szentistvánjobb itt, akivel gond van, ne őt támadjuk ! Végre nincs komolyabb személyeskedő vita már egy jó ideje, ahogy hiányoznak azok, kik ezt okozni szokták. És ezt nagyon élvezem, meg igyekszem meg is őrizni ezt az állapotot. Olyan emberek jönnek most be, akiknek tényleg a magyarság a legfontosabb. Szentistvánjobb egy kicsit több jót feltételez a Fideszről, mint mi. Ehhez joga van, ráadásul ő nem eleve mocskolva, a mi véleményünket kizárva jön be, mint mások a Fidesz részéről, hogy egy konkrét nevet most ne is mondjak. Ezt én értékelem. Van ellenség ódáit is, a másik oldalon, sajnos. Ne egymással kezdjünk, mert egy ilyen kis vita is eldurvulhat. S bizony mindegyikünkre szükség van, mert nem vagyunk olyan sokan, sajnos.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 19:50 | Sorszám: 74 |
Nos úgy látszik van akinek olvasni és megérteni, de el kell ismernem sajnos Turáninak meg az írás nem egyszerű dolog: Így tehát a „Segytésgül” az segítségül akarna lenni.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 19:45 | Sorszám: 72 |
O, hogy egyem a kis szívedet. Mindössze ennyi lenne az ingerült reakció tőlem. Bizony, bizony az új Turányit nem lehet felhúzni.Nos, ahogy már a 22-es hozzászólásomban már megjelöltem, bár elismerem olvasni és megérteni, egyszerre nem könnyű dolog: De csak neked itt és most, ide írom újra: „Mai Magyar Nemzet, 3. oldal, lent: „Csurka a gazemberek elzavarását sürgeti” címmel. Segytésgül közlöm, hogy a "mai", a szombatit jelenti, mert akkor irtam.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 18:54 | Sorszám: 63 |
Csak azt tudom mondani, mint a 61-es hozzászólásomban. Várjunk. Kiderül, elhangzott-e vagy sem. Itt egyébként az elvekről és hozzáállásról van szó. Nem arról, hogy ténylegesen felmerül-e a nagykoalíció lehetősége (mert miért is merülne fel most ??), itt nem ez elsősorban a lényeg, hanem az, hogy egy Fideszhez közel álló ember, kijelenti inkább az mszp, mint a Harmadik Út, és hogy ezen túl, ennek még az elvi lehetősége is felmerülhet, az már csak hab a tortán. Ismétlem itt a radikális párt felé áradó tömény undor a lényeg, mely sajnálatos módon nagyobb, mint a kommunisták felé áradó érzés, Stumpfnál.Ez a baj, a nagyon nagy baj. De ezekre a dolgokra visszatérünk, ha majd rendeződik mi is hangzott el.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 18:43 | Sorszám: 62 |
Más látogatást tettem az óbudai Auchanban. Iszonyatos volt nézni ezt a tömeget, kik eddig valahol máshol vásároltak, és arra gondolni, hány kis / közepes méretű bolt mehetett tönkre CSAK az Auchan miatt. Ennél már csak a leértékelt áruknál való tömeg volt rosszabb, ahogy egymást félrelökve, taposva ölték egymást. Ide juttatták őket.Teljesen nyilvánvaló ezekkel az emberekkel (ezzel a réteggel) nem lehet, a magyar áruk védelmét megvalósítani. Magasról leszarják ezt a problémát. A pénztelenség és szegénység elég indok sokuknál, de egy olyan réteg is ebbe takarózik, aki azért ha nagyon akarná, meg tudná oldani, egy kis odafigyeléssel, hogy hazai terméket vegyen. De eleve úgy áll hozzá, hogy a külföldi biztos jobb. Szánalmas. Az már csak hab a tortán, hogy a legnagyobb tömeg meg se nézi mit vesz, el se olvassa a címkét, csak az árat nézi, mint döntő tényezőt. Itt is az a helyzet, mint a magyar termékek vásárlásnál, persze, ez érthető viselkedés annál, kinél a mindennapi betevő megszerzése gond, de a többieknél már nem.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 18:42 | Sorszám: 61 |
Hát igazából egy dolgot lehet tenni, várunk, majd kiderül. Azt nem hiszem, hogy Csurka minden alap nélkül kitalál ilyen dolgokat, amit még egy feléje eleve rosszindulatú egyén feltételezhet az az, hogy esetleg a némileg Stumpf mondanivalóját módosította, bár itt nehéz elképzelni mit lehet ezen, mert elég konkrét. De felesleges is itt ezen tovább lovagolni. Majd kiderül, addig foglakozzunk mással.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 14:58 | Sorszám: 52 |
Ez rendben is van, érthető is, hogy ezt csinálják, DE: Ez a mi szempontunkból mellékes. A lényeg az, hogy ez a mondat, ami a szombati Nemzetben volt Csurka nyilatkozatában, és én idéztem itt, valóban így hangzott-e el Stumpftól, mert ha igen az sok mindent meghatároz a későbbiekre nézve.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 13:34 | Sorszám: 48 |
Ezt nem tudom, én szeretem normálisan olvasni, a kezembe tartva az újságot, én ebben ódivatú vagyok, ezért vagyok előfizetője is a Magyar Nemzetnek (is).
|
|
Turáni |
2005. november 20. 10:57 | Sorszám: 44 |
Kösz, ilyem jellegű cikkekre gondoltam, több ember, többet lát.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 10:56 | Sorszám: 43 |
Nem rossz ötlet. Pláne, ha Harmadik Útat támogató alkoholistákról van szó, akkor pláne támogatom.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 10:44 | Sorszám: 42 |
Jól jönne, ha valaki a fontosabb Jobbikos híreket(ha fontosnak tatja mást is) / illetve a hozzájuk köthető újságot, annak (egészen) rövid ismertetőjét berakná, HA AZ MÉG NEM szerepelt itt. Ne nekem kelljen a jobbik.hu-ra mennem, MIÉPesként rendszeresen. Ha a hír hosszú valamelyik portálról, akkor csak néhány érdekesebb mondatot jelenítsen meg, figyelemfelkeltés gyanánt, és inkább egy hivatkozást tegyen csak be, ne az egész hosszú cikket. Más esetben nyugodtan jöhet az egész. A Miépet én vállalom.Köszönettel Turáni
|
|
Turáni |
2005. november 20. 10:03 | Sorszám: 40 |
Péntek 8-ban Lovas István volt a vendég, ilyenkor sajnálja az ember, hogy ő most messze van hazánktól, jó lenne őt többször is hallgatni. Nagyon hiányzik a nemzeti oldal médiájából, mert a Nemzetes rövid hírek és a Demokratás nagyobb írásai ezt nem pótolják.
|
|
Turáni |
2005. november 20. 09:18 | Sorszám: 38 |
Nézd, én megmondtam, hogy a szombati Nemzet 3.oldalán van, az, hogy az online-non miért nincs, az azt csak sejtem. Minél kevesebben olvassák annál jobb. Ez ha igaz, és nem lesz cáfolva, semmiképpen sem marginális hír, hisz a fidesz, azon belül Stumpf viszonyát mutatja a Harmadik Úttal. Ez a viszony pedig brutális, 10 % elérése esetén biztonsági okból jöhet a nagykoala az mszpvel. Az, hogy a 10 %-ot sem engedi nekünk, az önmagában rettenetes, (ezt úgysem érnénk el, de a hozzáállás a borzasztó), inkább az mszp, mint MI. Nyíltan ki lett mondva, ez nem lehet marginális hír, hisz sok mindent tisztáz, ezért írtam, várom a cáfolatot.A híredre, valahogy megpróbálom Lendvai Ildikót kolostorban elképzelni, nem könnyű….
|
|
Turáni |
2005. november 19. 16:25 | Sorszám: 24 |
Csonka Magyarország Megjelent Dörner György legújabb hangkazettája! A XX. század költőkben gazdag korszakának vezéregyénisége, BABITS MIHÁLY legszebb verseiből készült válogatás megvásárolható hangkazettán és CD-n 900, illetve 1800 Ft-os áron a Magyar Fórum Kiadóhivatalában és a Fehérlófia könyvesboltban.Postai úton megrendelhető a Kiadónál az alábbi címen: Magyar Líra Bt. 1038 Budapest, Kőbánya utca 13. Telefon: 243-8523
|
|
Turáni |
2005. november 19. 13:43 | Sorszám: 22 |
Mai Magyar Nemzet, 3. oldal, lent: „Csurka a gazemberek elzavarását sürgeti” címmel. „Visszaidézte Stumpf István egyik minap elhangzott nyilatkozatát, amelyben a volt kancelláriaminiszter arról beszélt: akkor….” Én szó szerint gépeltem be az ott leírtakat a 13-as hozzászólásomban. Az újságban sehol nem láttam arra utalást, hogy ez nem így hangzott el, pedig hidd el, nem MIÉP pártiak, megtennék azonnal. De a te kedvedért várok. Ha kiderül, hogy Stumpf, akiről egyébként lehet tudni, hogy nem egy radikális érzelmű, és akkor finoman fogalmaztam, nem ezt mondta, annak nem ez volt a mondanivalója, akkor azonnal berakom ide a cáfolatot, vagy akár te is, megköszönöm előre is. Hidd el ennek úgy is lesz folytatása, ki fog derülni az igazság.
|
|
Turáni |
2005. november 19. 13:34 | Sorszám: 21 |
Én a Magyar Nemzet hírét raktam be.
|
|
Turáni |
2005. november 19. 10:38 | Sorszám: 17 |
Szerintem ez egyikünket sem lepett itt meg, csak így leírva, Stumpf után, már nehezebb a másik oldalon tagadni, persze majd kitalálnak valamit, ebben nagyok, megmagyarázzák nekünk, hogy is értsük ezt.
|
|
Turáni |
2005. november 19. 10:37 | Sorszám: 16 |
Csakhogy itt nem koalícióról van szó, ó nem. Nem is egy kisebbségi kormány kívülről történő támogatásáról, hanem arról, hogy még a tíz, TÍZ százalékot sem engedélyezik nekünk, annyira gyűlölnek, hogy bárkivel összeállnak csak ne is létezzünk.
|
|
Turáni |
2005. november 19. 09:56 | Sorszám: 13 |
Magyar Nemzet: Csurka a gazemberek elzavarását sürgetiA hazugság és az elhallgatás ellenében legyünk büszkék, hogy megmaradtunk magyarnak, és kergessük el ezeket a gazembereket- hangoztatta beszédében a kormányra utalva Csurka István. .…. Figyelemmel, Fidesszel megértőbb radikálisok figyelem !!!!!!: Visszaidézte Stumpf István egyik minap elhangzott nyilatkozatát, amelyben a volt kancelláriaminiszter arról beszélt: akkor lépne a Fidesz nagykoalícióra az mszp-vel, amennyiben a MIÉP.Jobbik tízszázalékos eredményt érne el a választásokon. Amennyiben ez így történne az hazaárulás lenne, tette hozzá Csurka István, aki szerint ezt a Fidesz tábor sem fogadná el. Magyarul az ország a mszp általi teljes gazdasági és morális ellehetetlenítése ellenére, a magyarság nemzeti céljai elleni folyamatos támadások ellenére inkább ők a komministák, mint a Harmadik Út, már az is kiborítja a Stumpf Istvánt, ha mi 10 %-ot érnénk el, ez a tűréshatárt átszakítaná és azonnal koalíció a komcsikkal. Ez igen. Ezek minket mindennél jobban gyűlölnek, ahogy itt a Gondolán is látszik egy-két keményvonalas pártkatonán, ezt ne felejtse senki sem közülünk, mikor szavazni kell !!!
|
|
Turáni |
2005. november 19. 09:30 | Sorszám: 12 |
Egy közepesen gonosz rasszista, azt is mondhatná, éhségsztrájkoljanak csak, az egész banda, mindenestül, hozzák az összes családtagjaikat is, és nem szabad abbahagyniuk, tartsanak ki a végsőkig, ja és közben a követleléseiket semmiképpen se teljesítsék….. Természetesen ez csak egy igazi szélsőséges elképzelése lenne, a humánus, aranyszívű topic nyitótól ezek a gondolatok állnak legtávolabb. Ezért ezeket a nézeteket itt azonnal a cigányság felé érzett aggodalmára hivatkozva le is zárja. Egyébként ott ellentétben a csonka hazával, még nem pofátlanodtak el úgy, mint nálunk. Székely atyafiak nem olyan elnézőek, esetleg még indulatba jönnek, ami káros egészségügyi tünetekkel járna a cigányra nézve. Egy csíki legény mindenképpen morcosabban reagálna arra, ha a segélycsomagját cigányok megdézsmálják, mint egy magyarországi a média által már alaposan átmosott, átnevelt megszeppent egyén. Szóval kíváncsian várom mi lesz. Most ők vívják azt a csatát, amit mi itt elvesztettünk. Hajrá székelyek !!
|
|
Turáni |
2005. november 19. 08:42 | Sorszám: 10 |
Turáni nem kommentálja a hírt: Már Székelyföldön is követelőznek a cigányok Rövid hírek | Elcsatolt részek A cigányok a segélyek elosztását kifogásolják Székelyföldön. Közel húsz roma árvízkárosult kezdett éhségsztrájkba ma reggel a Siménfalvi Polgármesteri Hivatal épülete előtt. Az elégedetlenkedők azt mondják, hogy a nekik járó segélyeket másfelé irányították. Október közepén 11 roma férfi a Siménfalvi a kultúrotthonba lerakott segélycsomagokat dézsmálta meg, arra hivatkozva, hogy nem kaptak eleget a segélycsomagokból és éheznek. A község polgármestere akkor cáfolta, hogy igaz lenne a hír, sõt állítása szerint nagyon sokat kaptak mindenből. Péter Zoltán Siménfalva polgármester ma reggel az éhségsztrájkkal kapcsolatban csak annyit mondott: egy páran vannak az épület előtt, de fogalma sincs mit csinálnak ott. Kuruc.hu
|
|
Turáni |
2005. november 18. 22:50 | Sorszám: 7 |
A rend nagyon fontos minden téren, de a közbiztonság sokkal jobban megfogható dolog, mint az eltűnt százmilliók, pláne milliárdok az egyszerű emberek számára. Szerinted mi jött át az emberekhez K&H botrányból, volt erről a Demokratában talán fél éve egy felmérés, nos ha jól emlékszem a fidesz és a ballib egyformán sáros benne. Egyformán !!! Hihetetlen, de tény, még ezt is képesek voltak így tálalni a népnek. Sikerült nekik. És az általad felsorolt további ügyek szintén milyen hatásfokkal juthattak el hozzájuk ? A magyar igazságszolgáltatás a privatizációnál már leszerepelt. Ezer milliárdok tűntek el, tűnhettek el. Gyurcsány csak egy a sok közül, kik gátlástalanul kihasználták a lehetőségeiket. De a magyar társadalom nem veti ki, SŐT !! Nagyon nagy a baj. Valami alapjaiban romlott el velünk. „de miért nem hirdetnek zéro toleranciát a nagy szoci gazemberek ügyeiben is?” Ezzel, az erre való hivatkozással már nem lehet tömegeket nyerni. Sőt lehet már senkit sem. Ennek ellenére, egyébként a MIÉP évek óta foglakozik ezzel a kérdéssel rendszeresen, a programjukban is benne van, és tudtommal a Jobbiknál is.
|
|
Turáni |
2005. november 18. 21:14 | Sorszám: 5 |
A Jobbik zéró toleranciát hirdet meg Jobbik szerint a magyar rendőrség tehetetlen a cigány származású bűnözőkkel szemben az elmúlt tizenöt év liberális politikájának köszönhetően. Minden rendőr, aki érvényt akar szerezni a törvényességnek és a jogszabályoknak akár állása elvesztésétől is félhet, ha az elkövetők a legnagyobb lélekszámú magyarországi kisebbséghez tartoznak, mert a mögöttük álló "megélhetési jogvédők" azonnal rasszizmusról beszélnek, ahogy most a Nyugati téri támadás kapcsán is történt. A magyar társadalom napi tapasztalata az erőteljes bűnözés és a cigány etnikum felülreprezentáltsága a bűnelkövetők körében. Hazánk egyes vidékein az állampolgárok nem érzik magukat és vagyonukat biztonságban, és ez a növekvő bűnözésnek, valamint a liberális kormánypolitikától megfélemlített és eszközeiben meggyengített hatóságoknak tudható be. A Parlamentbe jutva a Jobbik Magyarországért Mozgalom kezdeményezi majd a halálbüntetés visszaállítását, a büntetési tételek drasztikus emelését és a rendőrség eszközrendszerének megerősítését. A Jobbik zéró toleranciát hirdet meg minden bűnözővel szemben függetlenül azok származásától, hiszen ahogy a cigánysághoz tartozás nem jelenthet hátrányt a mindennapokban, ugyanúgy kivételezettséget sem az igazságszolgáltatásban. Bíber József Tibor, a Jobbik Országos Választmányának alelnöke
|
|
Turáni |
2005. november 18. 20:19 | Sorszám: 4 |
Mallow : Vagy elégedetlenek vele, vagy teljes erővel mentegetik. Van ilyen is, olyan is szerintem. A Fidesz-fanná válásnak nem feltétele, hogy a kezdetektől fogva Fidesz-szavazó legyen valaki, épp elég ha mondjuk a polgári körök megalakulásától fideszes. Szerintem az akkori tábor egy része most már fideszes. Ráadásul azóta a MIÉP teljesen tönkrement, nem került be a parlamentbe, szakadt, elvesztette a rádióját, és ma is peres ügyről hallani. Aztán a Demokrata ezzerrel nyalja OV-ék seggét, csábítva olvasóit a Fideszhez. Nagyon fontos lehet továbbá a Kövér-félék tevékenysége, az, hogy a Fidesz és a Jobbik-MIÉP közt inkább ellenséges a viszony, mint baráti. Én nem számítok a bejutásra, de abban bízok, az SZDSZ ki fog esni. De ebben meg nem vagyok biztos, Gyurcsányék ugyanis tudják, hogy az SZDSZ-en múlhat a választási győzelmük. Előzmény: Turáni
|
|
Turáni |
2005. november 18. 20:18 | Sorszám: 3 |
Turáni Szerintem meg a MIÉP rendelkezett egy 5-7 %-nyi szavazóbázissal, s még mindig lett volna lehetősége egy kicsit ügyesebb politizálással néhány százalékot szerezni. Van igény egy radikális pártra, csak ügyesebb politizálásra van szükség, kihasználva a mai helyzet követelményeit és igényeit. 2002 egy rendkívül ideges, felfokozott légkörben, hatalmas részt vételi adatok mellett is, csak nagyon kicsin múlt a bejutás, úgy, hogy rengetegen a Fideszre szavaztak át, biztos, ami biztos alapon, sajnos a környezetemben is. Ez a réteg vagy elfordult a politikától, látva MIÉPnél látható viszonyokat, vagy Jobbikos lett, vagy átment a Fideszhez, hallva Orbán nemzetibb érzelmű beszédeit. Nem kell mást tenni, mint a volt MIÉP szavazókat visszaszerezni, új szavazó megszerzése sem lenne rossz, de ennek reálisan, mérhetően nem nagy az esélye. Magyarul, nekünk nem egy beágyazott, hosszú ideje stabil Fideszest kell megszerezni, csak egy olyat, ki innen ment át hozzájuk, ők azok, kik most egyre jobban elégedetlenebbek a mérsékeltebb Orbáni stílussal. A feladat nem könnyű, de nem is lehetetlen !!! 3 – 4 %ban biztos vagyok, ha nem lesz akkora az érdeklődés, mint 2002ben, és nem lesz, mert most a ballibnek ez nem érdeke.
|
|
Turáni |
2005. november 18. 20:17 | Sorszám: 2 |
Egy-két hozzászólás a lezárt MIÉP fórum végéről. Antlfinger Edvárd: Sarkozy egyre népszerűbb Franciaországban jelenleg Nicolas Sarkozy a legkedveltebb politikus, aki a zavargások kitörése óta 11 ponttal növelte népszerűségi indexét.
|
|
mandala |
2006. március 17. 01:46 | Sorszám: 1 |
"Magyarországon puha diktatúra van" Nyomtatási változat Cikk továbbküldése Kormányváltásra csak a MIÉP-Jobbik szövetség parlamentbe jutása esetén kerülhet sor - jelentette ki a Stopnak adott interjújában Kovács Dávid, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A választásokon MIÉP-Jobbik - A Harmadik Út néven szereplő pártszövetség egyik frontembere emellett többek között a Jobbik Európai Uniót illető elképzeléseiről, drogpolitikai koncepciójáról, de a szélsőjobboldal és a nemzeti radikalizmus különbségeiről is beszélt lapunknak. Néhány hónappal ezelőtt a MIÉP és a Jobbik megállapodott, hogy együttműködik majd a választásokon. Több jobbikostól is azt hallottam bizalmas beszélgetések keretében, hogy nem hisznek ebben a "nagy összeborulásban"� Nem tudom, hogy vannak-e ilyen hangok, én mindenesetre nem találkoztam velük. A magam részéről hiszek ebben az együttműködésben, jól látható az érzelmi és racionális oldal is. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a két pártnak külön-külön nincs esélye átlépni a parlamenti küszöböt. A Jobbik szimpatizánsai jórészt azok közül kerülnek ki, akik az előző választásokon a MIÉP-re szavaztak. A két párt szövetségének ezek szerint leginkább az idén is ők fognak bizalmat adni. Amikor a Jobbik megalakult, nem csak a MIÉP-ből kiábrándult embereket szólítottuk meg, hanem olyan nemzeti gondolkodású, a Fideszre szavazó embereket is megnyertünk, akik a polgári körökhöz csatlakoztak 2002 után. A Jobbik tehát másokat is meggyőzött. Ha csak a tagokat nézzük, a Jobbik volt KDNP-s, MDF-es, fideszes politikusokkal is erősödött. Én úgy fogalmaznék, hogy azok szavaznak ránk, akik elégedetlenek a hátunk mögött álló 15 évvel, a nemzeti érdekek ez időszak alatti érvényesülésével. Akik bizonyos nemzeti kérdésekben úgy gondolkodnak, mint mi, lényegesen nagyobb tábort képviselnek, mint az a 240 ezer ember, aki a MIÉP-re szavazott 1998-ban és 2002-ben. A jobboldal érdekes sajátossága, hogy azon politika mögött, melyet a Harmadik Út szövetség képvisel, nem csupán 240 ezer ember áll, hanem - például az uniós csatlakozást tekintve - közel 700 ezren, ennyien mondtak ugyanis nemet. A kettős állampolgárságot pedig másfél millió ember támogatta. A kör tehát lényegesen szélesebb. Sokan azonban hiába értenek velünk egyet a jobboldalon, ha nem mernek kis pártra szavazni. Úgy gondolkodnak, hogy a kis pártok neve mellé helyezett iksz egy elveszett szavazat is lehet. Mi ezért is fogtunk össze a MIÉP-pel és a kisgazdákkal, hogy ennek veszélye ne legyen meg. Megint csak érdekes kérdés, hogy egy szűkös anyagi erőforrásokkal és médiakapcsolatokkal rendelkező pártnak mennyire van lehetősége a saját véleményét megfelelően eljuttatni a választókhoz. Pedig nélkülünk elképzelhetetlen a kormányváltás, hiszen látható, hogy amíg a Fidesz és az MSZP fej-fej mellett halad, rajtuk kívül csak az SZDSZ-nek van esélye a parlamentbe bejutni. És akkor hiába nyeri meg a Fidesz a választásokat? A kormányt nem lehet leváltani, ha a mostani ellenzék nem éri el az 51 százalék plusz egy fős többséget, ezt pedig a Fidesz nem képes egyedül megszerezni. Elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz koalíciót köt Önökkel? Itt nem arról van szó, hogy lesz-e koalíció vagy sem, hanem arról: nélkülünk elképzelhetetlen a kormányváltás. Nem tartom elképzelhetőnek, hogy a Fidesz koalíciót kívánna velünk kötni. A MIÉP az Orbán-kormány idején ellenzékben maradt, de lényegében - számos kérdésben - a kormánnyal szavazott. Előfordulhatna ez most is? Úgy vélem, hogy ami nem ellentétes a mi elveinkkel, abban támogatnánk a Fideszt. Ami a nemzeti ügyet szolgálja, azt segíteni fogjuk. Mi határozza meg a Jobbik értékrendjét? Azért szerencsés a szövetség Harmadik Út elnevezése, mert ebben benne foglaltatik, hogy mit szeretne a MIÉP és a Jobbik. Ezt a fogalmat Németh László vezette be a magyar közgondolkodásba, arra utalva, hogy mi, magyarok nem fogadhatjuk el sem a kapitalizmust, sem a kommunizmust a maga embert semmibe vevő rendszerével, és nem fogadhatjuk el sem a szovjet, sem a német igát. Ennek ma is megvan az aktualitása. Mi is hiszünk a függetlenségben, a nemzeti öntudat értékteremtő erejében. Mint mondtam, elvetjük a négy évtizedes szovjet megszállást, de elvetjük a NATO-kötődést is. Azt mondjuk, szükséges egy olyan közösség megteremtése, ahol a nemzeti szolidaritásnak helye van. Ennek az összetartozás-tudatnak a fejlesztése az oktatatás, a kultúra és a média feladata, és ezt a nemzeti kohéziót tudja elősegíteni egy helyes kormányzati politika. Ez az a felfogás, amely minket a végletekig szembe helyez az SZDSZ által képviselt neoliberalizmussal. Hogyan kellene az államnak részt vállalnia az Ön által felsorolt ügyekben? Az oktatásnak, az oktatási intézményeknek nem pusztán az ismeretanyag átadása a feladata, hanem a nemzeti öntudatra és az egyetemes értékekre való nevelés is. Lényegesnek tartjuk, hogy azon tantárgyak oktatásában, melyek alkalmasak ezen eszmények megjelenítésére - például a történelem és az irodalom -, ez kapjon nagyobb hangsúlyt. Ez az alaptanterv és a kerettantervek átalakítását is megkívánja. A magyar alkotmány értelmében a hitoktatás kötelezővé tételére nincs mód, de nem tilos választhatóvá tenni a hittant és egy, az általános emberi értékeket átadó erkölcstant. A kultúra támogatásában fontos, hogy kiemelt támogatást kapjanak azok a művészeti alkotások, irányzatok, melyek a nemzeti összetartozás-tudatot erősítik. Mi azt mondjuk, hogy az SZDSZ által meghirdetett értéksemleges állam önellentmondás. Egy államnak szüksége van értékekre, sőt értékhierarchiára is. Amely közösség erről lemond, saját létéről mond le. Magyarország számára nem lehet más közösségszervező elv, mint a magyarsághoz tartozás. Mi a különbség a nemzeti radikalizmus és a szélsőjobboldaliság között? A nemzeti radikalizmus és a szélsőjobboldal már történelmileg is élesen elkülönül. A két világháború között ez a két irányzat nemhogy távol állt egymástól, hanem kifejezetten szemben is állt egymással. A nemzeti radikalizmus legismertebb képviselői Bajcsy-Zsilinszky Endre és Németh László, akiket egyetlen balliberális gondolkodó sem nevezhet szélsőjobboldalinak. Ők használták a nemzeti radikalizmus kifejezést először. A jelenre vonatkoztatva pedig azt mondhatom, elég körbenézni, beszélni a Jobbik tagjaival és figyelemmel követni azt a politikát, amelyet a párt képvisel. Egyértelmű a különbség köztünk és a ténylegesen szélsőjobboldali csoportok között. Akkor mivel magyarázza, hogy Önöket is szélsőjobboldali pártként emlegetik? Mert ezzel lehet a közéletből kiiktatni egy csoportot. Ha valaki olyan érdekcsoportokkal áll szemben, mint az Európai Unió mögött meghúzódó gazdasági körök, vagy az itthon komoly hatalommal rendelkező MSZP és SZDSZ, nyilván nem számíthat arra, hogy kesztyűs kézzel bánjanak vele, és a legegyszerűbb módszer arra, hogy diszkreditálják, a szélsőjobboldali jelző használata. Azt gondolom, egy párt attól még nem szélsőséges, hogy a magyar függetlenséget hirdeti és ilyen tekintetben ugyanúgy elveti a négy évtizedes szovjet megszállást, mint a szervilis NATO- és EU-csatlakozást. Nem hiszem, hogy szélsőséges az, aki a magyarság által felhalmozott javakat - legyenek azok gyárak, vállalatok vagy akár a magyar föld - magyar kézben akarja tartani. A Jobbik meglehetősen határozott álláspontot képvisel a kínai bevándorlókkal és a cigány kisebbséggel kapcsolatban is. Mindenek előtt le kell szögeznem: részünkről szó sincs cigány- vagy kínai-ellenességről. Az ilyen vádakat a leghatározottabban elutasítom. A bevándorlással kapcsolatos véleményünk valóban határozott: Magyarország a magyaroké. Valljuk, hogy nem szabad azon folyamatoknak teret engedni, melyek Nyugat-Európában az elmúlt évtizedekben lezajlottak, és melyeknek káros következményeit a nyugat-európai társadalmak ma már egyértelműen tapasztalják. Jogos a felháborodás a Mohamed-karikatúrák miatt, azonban a gyújtogatások elfogadhatatlanok. Abszurd, hogy Európában milliós muszlim közösségek kritizálják azokat az államokat, akik őket befogadták. Magyarország esetében a kínai etnikum térnyerése a leginkább meghatározó. A magyar állam feladata, hogy a magyar állampolgárokat védje meg, és hogy őket támogassa. Ha valaki meglát egy kínai üzletet, jogosan gondol arra, hogy talán éppen azzal egy időben egy magyar kisvállalkozó tönkrement. Meg kell jelennie lelki szemeink előtt azoknak a magyar termelőknek a képe, akik azért veszítik el megélhetésüket, mert nem tudnak versenyezni az olcsó kínai árukkal, amik ráadásul nem is feltétlenül jó minőségűek. A kínaiak részéről érthető, hogy egy jobb élet reményében elhagyták hazájukat, de legalább annyira érthető, ha mi, magyarok védelmet és támogatást kérünk a saját államunktól. A cigánykérdés egészen más összefüggésben kerülhet szóba. A cigányság évszázadok óta itt él közöttünk. Nem ők a felelősek azért, hogy a liberális értelmiség prominens képviselői - mint például Tamás Gáspár Miklós - felhasználják őket saját céljaikra. Ami minket felháborít, az egyrészről a kettős mérce. Mire gondol? A kettős mércét tekintve: ha egy bűncselekmény elkövetője cigány, azt nem lehet kimondani. Ha ellenben egy cigány ember sérelmére követnek el bűncselekményt, rögtön az egész média rasszizmusról beszél. Amit szintén nem tudunk elfogadni, az megint csak a kettős mércével kapcsolatos, ez pedig nem más, mint az etnikai alapú pozitív diszkrimináció. A liberálisok egyrészről azt harsogják: nem szabad azzal foglalkozni, hogy ki a cigány, ugyanakkor elvárják például az oktatás területén, hogy egyesek cigányságukból fakadóan külön jogokat vagy mentességet kapjanak. Elfogadom a pozitív diszkrimináció elvét, de csak szociális alapon. Egyaránt támogatnunk kell a nehéz körülmények közé született cigány és nem cigány gyerekeket. Másrészről ha feltűnik egy társadalmi jelenség, ami egybekapcsolódik a cigánysággal, a liberális megfélemlítés miatt nem mondható ki, hogy az a cigányságra jellemző és elfogadhatatlan. Így pedig egyetlen társadalmi kérdést sem lehet megoldani. Cigány értelmiségiek egy része azért tartja elfogadhatatlannak a cigányokkal kapcsolatos esetek regisztrálását, mert - amellett, hogy alkotmányellenes - szerintük elvben magában hordozza a cigánylisták felállításának veszélyét. Ez teljes abszurditás. Mindenkinek célja és érdeke a cigányság problémáinak megoldása, legyünk akár cigányok vagy magyarok. Mi a véleménye a mozgalmi szinten működő radikális csoportokról? Tevékenykedik hazánkban a Budaházy György-féle Hun Szövetség, a Kocsis Imre nevével fémjelzett Lelkiismeret �88 Csoport, és új néven kezdtek szerveződni a betiltott Vér és Becsület tagjai is. Mindig azt kell szem előtt tartani, hogy e csoportok és mozgalmak nem folytatnak állandó politikai tevékenységet. A mozgalmiság persze nem mond ellent az állandó politikai tevékenységnek. A Jobbik is megőrizte mozgalmiságát, miután párttá alakult. Az Ön által felsorolt szervezetek azonban egy-egy kérdésre koncentrálnak, illetve évente egy-egy akciót hajtanak végre. Meg kell vizsgálni, hogy az adott akció helyes-e vagy helytelen. A Jobbik is egyetértett például a Budaházy-féle csoport azon kezdeményezésével, mely azt célozta, hogy távolítsák el a Szabadság térről a szovjet emlékművet. A módszerrel is egyetértenek, ahogy ezek a csoportok hangot adnak véleményüknek? Mindenki csak saját magáért vállalhat felelősséget. A célt kell vizsgálni. Ezzel kapcsolatban többféle nézet is él a köztudatban. Az egyik szerint a cél szentesíti az eszközt, a másik szerint viszont az eszköz hitelteleníti a célt. Budaházyék nem nyúltak olyan eszközhöz, amely hiteltelenítené a célt. Ők a korláthoz láncolták magukat, ami egy abszolút békés megoldás, ugyanakkor nemes eltökéltségről tesz tanúbizonyságot. Az Erzsébet híd lezárása is békés megoldás? A 2002-es választások utáni szavazat-újraszámlálást megcélzó akció Budaházy György személyéhez kötődik. A Szabadság téri akcióval egyetértek és az Erzsébet hídival is. Tartják egymással a kapcsolatot? Nem. Térjünk át a Jobbik konkrét elképzeléseire! Mi az, amin feltétlenül változtatni kell ma Magyarországon? Hazánkban a társadalmi igazságosság kritériumai 1990 után sem érvényesültek. A rendszerváltozás deklarálta a demokratikus jogokat, de azokat nem érvényesítette. Közhelyszerűnek tűnhet, de igaz: a jogrend azokat szolgálja ki, akiknek pénzük van. Az általánosan meghatározott jogok semmit sem érnek, ha az állampolgárok munkát keresnek és nem kapnak, semmit sem érnek, ha a nálunk működő multinacionális cégek következmények nélkül megengedhetik maguknak, hogy szakszervezeti tisztviselőket kirúgjanak, holott ezt törvény tiltja. Akinek pénze van, az mindent megtehet. Ez nem csak a vállalatokra, hanem a pártokra is igaz. Ha valaki végigmegy az utcán, azt látja, hogy a nagy pártok luxuskampányt folytatnak. Költik az állam pénzét, azaz a mi pénzünket. Milyen demokráciáról beszélhetünk egy ennyire monopolizált politikai rendszerben? Milyen lehetőségei vannak egy új politikai pártnak, hogy saját véleményének hangot adjon? Persze mindenki elmondhatja a véleményét, de nem mindegy, hogy mennyire felerősítve teheti ezt meg, hiszen nem mindegy, hogy mennyire tud hatni embertársaira. Jelenleg Magyarországon e tekintetben esélyegyenlőtlenség van, inkább puha diktatúra, mint demokrácia. Önök miből fedezik a kampányt? Kizárólag a szimpatizánsaink segítségéből. És hogyan változtatnák meg a kampányfinanszírozási rendszert? A választásokat megelőző kampányt is keretek közé szorítanánk. Ma is maximált az elkölthető pénz, de semmi sem kényszeríti a pártokat ennek betartására. Az sincs pontosan és kijátszhatatlanul rögzítve, hogy mi számít kampánynak, és a nagy pártoknak nem is érdeke, hogy ez másként legyen. Nekik ez a zavaros helyzet kedvez, melyben az OVB is ódzkodik mindenfajta határozott állásfoglalástól. Pedig nem szabadna megengedni azt, hogy a minisztériumok önbemutatása címén gyakorlatilag kampányt folytasson az aktuális kormány. A civil szervezetek is kampányt folytatnak, méghozzá milliárdos összegekből. Hatalmas pénzügyi erőforrásokat mozgatnak meg, lényegesen a törvényben meghatározott 386 millió forintos összeg felett. Mi ezt az összeghatárt is lejjebb vinnénk. A hirdetési lehetőségeket is maximalizálnánk, rögzítenénk a plakátolásra szánt helyeket. Nincs szükség egy ilyenfajta felfokozott, mesterséges kampányra. Legyenek kijelölt helyek, ahol a választók egymás mellett láthatják a különböző pártok plakátját. Legyen lehetőség a televíziókban - akár ingyenesen - hirdetni, de nem olyan mértékben, mint most. A megjelenési lehetőségek rögzítése teremtene valamilyen esélyegyenlőséget. El kell gondolkodni a választási küszöbön is. Most nem mondanék konkrét számot, hogy 2, 3 vagy 4 százalék legyen, de ha egy politikai erő akár egyetlen mandátumot is szerez, akkor az kerüljön be a parlamentbe. Gyurcsány Ferenc a közelmúltban felvetette, hogy azok a pártok is bejuthassanak az Országgyűlésbe, melyek három egyéni körzetben nyernek. Ez a kezdeményezés a nagy pártok szatellit-pártjainak szól, elsősorban az SZDSZ-nek. A magyar demokrácia viszont nem elsősorban az 5 százalékos küszöb miatt csonka, hanem azért, mert az egész politikai élet kívülről irányított. Az új rend megalkotói 1990 után mesterségesen hoztak létre egy politikai elitet Magyarországon. Kijelölték azokat, akik ebben részt vehetnek, dominálhatnak, létrehoztak pártokat, akik egyfajta helytartói feladattal lettek megbízva, és amelyek az Egyesült Államok, valamint különböző nyugati érdekcsoportok befolyása alatt állnak. Ebben a térségben ugyanaz történt, ami ma jól látható Irakban és Afganisztánban is. Kiszemelték azokat a csoportokat és személyeket, akikre építhetnek. A többieket kirostálták, így hozták létre azt a magyar politikai elitet, ami 15 év után változatlan. Milyen konkrétumokat tud felsorolni ennek alátámasztásául? Maga a politikai élet elmúlt 15 éve szolgáltatja a konkrét példát. Az SZDSZ rendszerváltó politikai erőként ma is ott van a parlamentben. Az MSZP az MSZMP utódpártjaként szintén meghatározó szerepet játszik. Ott van a Fidesz is. Ezek a pártok akár 180 fokos fordulatot is megtettek, mégis a politikai élet résztvevői. Az MSZP ma már szociáldemokratának mondja magát, és mindenféle módon próbál a múlttól elszakadni. Az SZDSZ-t úgy ismertük meg, mint egy erőteljesen antikommunista pártot - mára az utódpárt szövetségese. A Fidesz is más oldalon kezdte a politikai pályát, hiszen 1990-ben még mint az SZDSZ melletti liberális párt tűnt fel, ma pedig a nemzeti tábor meghatározója. Világnézeti színeváltozások tehát voltak, de a politikai élet résztvevői azonban változatlanok. Ha valaki áttekinti az elmúlt 15 év történéseit, megrökönyödik. Az embernek persze el kell fogadnia, hogy egy másik ember -főként 15 év alatt - átalakítja elgondolásait, az ehhez való jogot senkitől sem szabad megtagadni. Azonban ez az emberben komoly kétségeket szül, mind az úgynevezett rendszerváltozással, mind az abban résztvevőkkel szemben. A Fidesz valójában konzervatív vagy liberális párt? Önök a 2003-as zászlóbontásukkor még azt mondták, hogy liberális és polgári� A Fidesz politikájában vannak olyan elemek, melyek egyértelműen támogatandók, és nemzeti célkitűzést tartalmaznak. A kettős állampolgárság ügye például ilyen. A gazdasági folyamatokba való állami beavatkozás kormányzás idején szintén támogatandó. A Fidesz oktatás-, kultúr- és médiapolitikája azonban egyértelműen liberális szemléletet tükrözött, éppen ezért nem tudhatjuk, a kijelentések mögött mennyi a valós tartalom, mi belőlük a valós meggyőződés és mennyi szól csak a jobboldaldali választópolgárok megnyerésének. A kettős állampolgárságról szóló népszavazás idején is egymásnak ellentmondó nyilatkozatok jelentek meg a különböző fideszes politikusoktól. A románok EU-csatlakozásának támogatása, a határon túli magyaroknak szóló jogok kivívása nélkül pedig egyértelműen elítélendő. Többször és több helyen hangoztatták, hogy Magyarország EU- és NATO-csatlakozását is felülvizsgálnák. Az EU-csatlakozást mindenképpen. A csatlakozási szerződéssel kapcsolatban sokszor elmondatott, hogy számunkra egy előnytelen megállapodás született. Van azonban az EU-val egy olyan probléma is, melyet ma még nem láthatunk tisztán: nem tudjuk, mi lesz a végkifejlete annak a vitának, ami az Unió alkotmányáról folyik. Nem tudhatjuk még, milyenek lesznek az alkotmányos keretek, hiszen többek között a franciák is nemet mondtak az eredeti alkotmánytervezetre. Egy nemzetek közötti szövetség persze egy méltányolandó és pozitív cél, de nem mindegy, hogy azt hogyan valósítjuk meg. A jelenlegi uniós elvárások és célok számos olyan területet próbálnak áthelyezni közös igazgatás alá, melyekről a leghatározottabban azt gondolom, hogy azokat a tagországoknak önállóan kellene irányítaniuk. Ilyen például a külügy és a hadügy. Ugyanígy nem kerülhet a termőföld sem külföldiek kezébe. A parlamenti pártok felelőssége, hogy nem módosították a földtörvényt oly módon, hogy az a gyakorlatban kizárja a külföldiek földtulajdon-szerzését. Ezzel kapcsolatban a dán-francia mintát szokták felhozni példaként, ahol olyan kvalitásokhoz szokták kötni ezt, mint a nyelvismeret és a megfelelő szakismeretek. Ugyanakkor nem csak az jelenti a veszélyt, hogy egy osztrák vagy holland gazda földterülettel rendelkezik, illetve gazdasági tevékenységet folytat, ennél ugyanis nagyobb probléma, hogy a globális tőke terjeszti ki érdekkörét a mezőgazdaságra. Ez ugyanúgy veszélyt jelent a francia, finn és dán gazdákra, mint a magyarokra. Itt egy általános folyamatról van szó. Talán a piacszerzés a cél� Egyrészről a piacszerzés, de másrészről a közép-kelet-európai térség rendelkezik egy olyan kiaknázatlan lehetőséggel, tőkével, aminek az értéke és szerepe az elkövetkező évtizedekben fel fog értékelődni. Ez pedig a termőföld és a rajta előállítható élelmiszer. További gond a csatlakozási szerződéssel, hogy ez a nyugati gazdáknak hihetetlen versenyelőnyt biztosít, hiszen az egy főre jutó támogatás többszöröse a magyar gazdáénak. Ezek azok az igazságtalanságok és problémák, amikről mi beszélünk, és amiken változtatni akarunk. Meggyőződésem, hogy ezeken egy jó nemzeti érdekképviselettel módosítani lehet. Önök mit tennének a gazdaság területén másképp? Legfontosabb, hogy a további privatizációnak, vagyis az állami vagyon elherdálásának gátat szabjunk. Meg kell erősíteni az állam pozícióit a gazdasági folyamatok irányításában és a stratégiai ágazatokban meglévő állami tulajdont. Meggyőződésem, hogy bizonyos esetekben a gazdasági folyamatokban is szükség van az állam beavatkozására, például a benzin- és gyógyszerárak meghatározása esetében. Egy kis nemzet esetében és egy globalizált világgazdasági struktúrában nyilván kicsinyek a mozgási lehetőségek. Az MSZP sok tekintetben a pártpolitikai célok alá rendeli a jövőt. Ez a fajta osztogatási politika komoly problémákat vet fel. Szintén programjuk eleme a halálbüntetés visszaállítása. Így van, ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Ellentétben a liberális jogfelfogással, nekünk meggyőződésünk, hogy a büntetési tételek szigorításának elrettentő ereje van. Részünkről egy nagyon határozott rendpártiságról van szó, amely már a graffitizést is keményebben szankcionálja. Nem a jognak kell követnie a társadalmi magatartásokat, hanem fordítva. Nem fogadom el azokat az érveket például, melyek szerint szükség van a könnyű drogok liberalizációjára, mert állítólag egymillió fiatal már kipróbálta azokat. Ha egy el nem fogadható magatartás társadalmi visszhangra lel, az még nem legitimizálja a magatartást. Mi határozná meg, hogy mely magatartások nem fogadhatóak el? Nyilvánvalóan a hagyományok és a természetes emberi értékek. Már óvodás korban is találkozunk a népmesékben a bolondgombával, ami egy hallucinogén anyagot tartalmazó drog. Ez azt jelentheti, hogy évszázadok óta az emberekkel van. A kisgyerekek persze még nem tudják, hogy egy kábítószerről van szó. A népmesék nem is mondják, hogy edd meg a bolondgombát. A könnyű drogokkal kapcsolatban viszont még jobboldali körökben is komoly társadalmi vita folyik. A könnyű drogok legnagyobb negatívuma, hogy egyértelműen károsítják a tanulási képességet, a memóriát. Nem hiszem, hogy a társadalom érdekét szolgálná, ha a jövő generációját csökkent képességűvé tenné a kábítószer. Természetesen ésszerű büntetésekre van szükség, melyek visszatartó hatásúak és egyben nevelő célzatúak is. A közmunka például ilyen megfelelő eszköz. Egy 16 éves gyereknek elég lecke, ha a villamos mellé kell mennie söpörni. Munka közben elgondolkodhat azon, szüksége van-e erre. Annak természetesen tényleg nincs semmi értelme, hogy egy fiatal drogfogyasztót egy Csillagbörtön-szerű borzalomba dugjanak. Mi az, ami Önöknek tetszik Gyurcsány Ferenc intézkedései közül? Bizonyos rétegek megerősítése kétségtelenül a Gyurcsány-, és előtte a Medgyessy-kormánynak is célja volt. Ez főként Medgyessy Péter kabinetjére igaz. Fontos döntés volt a közalkalmazottak és különösen a tanárok bérének emelése. Kérdés azonban, hogy ezek a vállalások nem homokra épült konstrukciók-e, illetve, hogy milyen külföldi hitelfelvételek húzódnak meg mögöttük. Kérdés továbbá, hogy ez a fajta politika nem veszélyeztetni-e a gazdasági stabilitást és ezáltal a közösség hosszabb távú céljait. Az elmúlt négy év legnagyobb negatívuma, politikai és emberi bűne a Gyurcsány-kormány kettős állampolgárság megadásával szembeni magatartása. Ez a gyalázatos tett önmagában alkalmatlanná teszi Gyurcsány Ferencet, az MSZP-t és az SZDSZ-t az egyetemes magyarság képviseletére. Kóré Károly >> http://www.magyarhirek.hu/?subaction=showfull&id=1139809586&archive=
|
|
|