gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Fiút? Lányt? Tessék választani!
Bigel
2005. augusztus 10. 13:40 | Sorszám: 27
És akinek pénze van?

Téma: Jobboldaliak a könnyűdrogokról
Bigel
2005. április 19. 16:27 | Sorszám: 20
Tisztelettel!

Az alkohol is drog.Viszont legális.
A könnyű droggal nem az a probléma, hogy a sok kiváncsi gyerek kipróbálja,hanem ahogy előttem írták,fingjuk sincs arról, hogy mit tud a kemény drog.

Láttatok már olyan "piálós" embert, aki egész életében csak sört ivott,és nem próbálta ki a töményet?
Ez az egyik fő veszélye a könnyű drogok engedélyezésének.

Pártállástól független,hogy valaki mennyire hülye! Értem itt azt, hogy füvezett-e vagy sem.
Akinek erre van szüksége a napi problémák, vagy egyebek miatt, az sajnálatra méltó.

Téma: Roma szúrta meg a romát ?
Bigel
2005. május 27. 13:29 | Sorszám: 95
Nevezhetjük a rablást fegyveres kéregetés szabálysértés-
nek? Lassan odajutunk!
Bigel
2005. május 23. 11:06 | Sorszám: 54
Szegény zsaroló,rabló 15 éves roma gyerek,hogy megjárta.
A fajtája nem ijedt meg tőle.
Most ha felépül szegény, fog merni rabolni? Lehet,hogy attól fog félni, hogy megint leszúrják "tisztes" munkavégzése során!
Bigel
2005. május 22. 18:00 | Sorszám: 39
A nyerésen ne vitakozzunk, mert az adott.Viszont majd felkérlek benneteket, hogy segítsetek ezt a jó ötletet megvalósítani,miután felvettem a nyereményemet.
Cakpakk rád is számítok, csak a gépem nem rasszista,és nem engedett neked válaszolni
Bigel
2005. május 22. 17:54 | Sorszám: 38
A magyar már csak olyan, hogy saját maga lejáratásában mindig túl akar tenni az idegeneken.
Lásd: legfasisztább nemzet,legkommunistább, Đb]legrasszis-
tább[/b]stb.Mi mélységesen meghajlunk a más nemzetek előtt, bocs hogy élünk felkiáltással, mert politikusainkban csak akkor buzog a nemzeti önérzet, ha magukat kell védeni.Mindenkinek 120-as nyelvcsapásokkal nyaljuk a s...gét.A rendszerváltáskor sem tettünk mást, csak elfordultunk 180 fokkal.
Ha valami történi, akkor mindenki azonnal rasszizmust akar felfedezni egy cselekedetben,és közben ő teljes mértékben elhatárolódik tőle, de otthon cigányozik biztos.
Amikor egy mozdony szőke ember fel akarta törni a kocsimat, de megfogtam, és jó nagyot bevertem neki,akkor nem arra gondoltam, hogy ő cigány, hanem arra,hogy a magántulajdonomat sértette. Akkor én rasszista vagyok?
Bigel
2005. május 20. 19:46 | Sorszám: 4
Magyarországon pozití diszkrimináció van a romákkal szemben.Ők egyenlőbbek mint mi.
Ők mondhatnak bármit, nem baj, ha én mondom, uszítás.
Azt azért elmondom, hogy van néhány roma barátom.Tisztességes dolgozó emberek, és senkinek nem jut eszébe velük kapcsolatban cigányozni.
Azért a jogalkotóknak tenni kéne valamit ez ellen.
Bigel
2005. május 20. 19:07 | Sorszám: 2
Igen! Azt hitte a szurkáló,hogy magyar az a roma gyerek!

Téma: Anyák napja
Bigel
2005. május 04. 14:21 | Sorszám: 17
Pontosítok: vasárnapja
Bigel
2005. május 04. 14:19 | Sorszám: 16
Ha jól tudom minden június 3. vasárnapj az apák napja.
Engem a gyerekeim rendszeresen köszöntenek

Téma: Egyenlöek-e a gyermekek az állam elött?
Bigel
2005. május 31. 14:04 | Sorszám: 178
A munkám során nem ezt tapasztaltam.Csak részben van igazad.
Nem a dolgozók ellen szóltam, hanem azok ellen, akik nem hajlandók dolgozni.Meg sem próbálják.Csak a markukat tartják.
Bigel
2005. május 26. 14:06 | Sorszám: 174
Én abba hagyom, de sajnos ebben a nagy egyenlősdiségben nekem is osztottak lapot!
Négy gyerekem van, akiket szeretnék tisztességgel felnevelni, és én dolgozom!Előtte tanultam azért, hogy a későbbiekben megfelelő egzisztenciát biztrosíthassak magamnak, és a családomnak.Ezek után az "én" adómból fizetik alanyi jogon a csdaládi pótlékot,stb.
Agyaloghatok bármin, de azért el kéne gondolkodni azon is, hogy azoknak az embereknek, akik saját hibájukból nem dolgoznak,nem kéne már valamit letenni a társadalom asztalára? (Apóka a jelem nem neked szól)
Elegem van abból, hogy az ingyenélők jelentős táborát
használja fel minden tábor szavazatgyűjtésre.
Hangsúlyozom, itt nem azokra haragszom, akik önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe.
Bigel
2005. május 25. 13:42 | Sorszám: 172
Előre bocsánatot kérek Mindenkitől, mert nem olvastam végig a topikot idő hiányában.
A váleményem : nem a támogatást kell megreformálni, hanem a Kádár rendszerből kéne átvenni:
Családi pótlék akkor jár,ha a szülő legalább abban a hónapban 20 napot dolgozott.
Rögtön igazságosabb lenne az elosztás, és nem lehetne a TV-ben azt hallani, hogy idézem:"csinált 10 gyereket, miért dolgozna!"
Vagy: Mocskos magyarok miért nem dolgoztok többet,mert akkor több segélyt kapok!"
Csak ennyit akartam mondani.

Téma: Pelczné Gáll Ildikó lesz a Fidesz alelnöke
Bigel
2005. június 13. 13:33 | Sorszám: 99
Én ismerem,osztálytársam volt a gimiben.Nem féltem.
Úgysem tudják kikezdeni.
Csak az írigyek, és vetélytársak, vagy sértődöttek akarják lejáratni.Nem fog sikerülni.Ildikó nem egy báb, akit lehet rángatni.Az igazságért bárkivel szembeszáll.
Na jól kifényeztem, de igaz.
A szlávnevű meg be....ja.Már a neve is arról árulkodik, kiket szeretett az elmúlt rendszerben.
Bigel
2005. június 13. 08:24 | Sorszám: 94
Szívből gratulálok, és sok sikert kívánok a munkájához az új alelnöknek!
Bigel
2005. május 23. 11:11 | Sorszám: 44
Úgy látom, hogy ez a Drugovicsov gyorsan elhúzott innen
Bigel
2005. május 20. 15:15 | Sorszám: 43
Sőt! Tavaly még jégvihart is.Le is bontotta rendesen a vezetékeket,neonokat
Új parkolási rendszer is van.A pletykák szerint amíg Kobold Tamás területeket szerzett magának a várostól,pl:Zsarnai piac fele részben(tönkre is akarta tenni,hogy kamion parkolót csinálhasson belőle)
addig Káli új parkolási rendszert,amelyik üzemeltetését a
hozzá közelálló cég(az övé) végzi jó haszonnal a város területén.
Szegény Balabán elvtárs kiesett a parkoló bizniszből,pedig úgy tudom, hogy ő SZDSZ-es.
Bigel
2005. május 20. 13:26 | Sorszám: 39
Értettem, nem is vettem komolyan.
Bigel
2005. május 20. 13:09 | Sorszám: 37
Nagyon sok rendes ember él ott!
Bigel
2005. május 20. 12:59 | Sorszám: 36
Én pártsemleges vagyok, nem tartozom se ide, se oda.Mindig azt nézem, hogy az adott ember jót, vagy rosszat tett-e,és ez alapján ítélem meg.

De ez a tetű rendesen felidegesített.

Kedves Drugovicsov vagy ki a fene: a rendszerváltás előtt volt 800 ezer párttag.Nem mindenki volt szemét!
Vagy Te a főszemetek közé tartoztál?
Bizonyítsd az állításodat!!!

Elnézést a többiektől!!

Bigel
2005. május 20. 12:54 | Sorszám: 34
Ki is gyulladt egy !
Úgy hallottam, hogy a villamosokat ingyen adták a bécsiek.

Csak a szállítás került 25 millió/db

Bigel
2005. május 20. 12:51 | Sorszám: 32
Nem vagy te véletlenül a beosztottja, vagy a vesztes vetélytársa Ildinek?Mert akkor megértelek.Kicsinyes bosszú
Én Miskolci vagyok.Ha akarod, bármikor beszélgethetünk a témáról
Bigel
2005. május 20. 12:12 | Sorszám: 26
Nincs ráírva. ezen és az önmenedzselésen kívül csináltak mást is ami fontos lenne? Lehet,hogy te tudsz valamit?
Bigel
2005. május 20. 11:12 | Sorszám: 24
Az volt a baj, hogy abban az elmúlt 8 évben a polgármester inkább a saját köreivel foglalkozott, nem a várossal.Szobrokat állítatott,van Miskolc Pláza,ágyút öntetett a diósgyőri várnak stb.
A pletykák szerint szobrász van a közeli hozzátartozók között.A pláza a város közepén van,de az úthálózat a régi.Azóta a pesti csúcsforgalom nyugodt séta a miskolci Pláza környékihez viszonyítva.A várban lévő ágyú nem korhű, de ami a lényeg, hogy az van ráírva,öntette Kobold Tamás polgármester... :én azt írtam volna rá,öntette Miskolc város Önkormányzata.Mert nem a saját pénzéből csinálta.Az emberek nem érezték az áldásos tevékenységét a polgármesternek, a FIDESZ is rájött, hogy esélyük sincs vele.Ezért váltottak szerintem.Csak későn.
Miskolchoz közel van Debrecen és fejlődik de nagyon.
A miskolciak ezt látták,és szavaztak.Nem a FIDESZ volt a gond, hanem a polgármester.Nem igazán volt népszerű.
Munkahely viszont kevés teremtődött.Az embereknek pedig inkább az kellett volna,mert ha nincs pénz, minek olyan hely,ahol el lehetne költeni?
Persze a mostani vezetés sem kutya, ezzel is törököt fogott Miskolc.
Bigel
2005. május 20. 10:23 | Sorszám: 20
Nem tudom Te ki vagy,de nekem osztálytársam volt a gimiben.Rendes, szókimondó és kiáll az igazságért,ha olyasmit tapasztal, ami nem helyén való.
A polgármesterségért is versenyben volt.
Nem féltem, még akkor sem,ha sok ellendrukkere van.

Téma: Kína - a jövő nagyhatalma
Bigel
2005. május 20. 19:49 | Sorszám: 57
Emlékszel? Volt az USA és volt a Szovjetunió.
A két nagy ellenség.

És volt Kína!!!!!!! A harmadik ( mint az EU?)

Bigel
2005. május 20. 19:40 | Sorszám: 55
Én nem kötözködöm,de roppant irígy vagyok rád Japán miatt
Minden vágyam ,hogy elmehessek oda.

A komcsi Kína nagyon érzékeny a határaira,és az elvett elvesztett területeire.
A hidegháborút már végig játszotta a világ,és nem volt jó,még a győztesnek sem.
Kína egyre erősödik,de eddig hála, hogy a megvívott háborúiban a tömeg dominált,a technika helyett.Akkor lesz baj, ha ez átvillen a visszájára.
A vietnámi agresszióról csak annyit szeretnék mondani, hogy előtte Vietnám nem tudni miért határincidenseket provokált.Kína bejelentette,hogy megfenyíti Vietnámot.
Megjelölte azt a területet,amit el fog foglalni, és megjelölte azt az időpontot is,amikor megkezdi a visszavonulást.Idősebbek emlékezhetnek, hogy a kínai tervszerű visszavonulás során a vietnámiak bekerítettek egy kínai alakulatot, aki csak úgy tudott kitörni, hogy előszőr Vietnám belseje felé támadott, majd folytatta a visszavonulást.A vietnámiak fel is háborodtak ezen.
Ne felejtsük el, hogy lehet egy ország viszonylag gyengébb a másiknál, de ha egy nagyot tud ütni, az már veszélyes.Ilyen az orosz is.Egy nagy csapásra még van ereje.
Ne felejtsük el,hogy Kína Hong Kongtól iszonyú nagy tőke támogatást kap.Az azért nagyot dob rajta!

Bigel
2005. május 20. 13:24 | Sorszám: 25
"Kína soha nem volt agresszor és hódító"

Tulajdonképpen így van.Ha támadott,akkor mindig önvédelemből.Lásd a hunok elleni támadó háborúit,hogy megvédje magát a betörésektől.
Ha hódított, mert ilyen is volt, akkor előtte mindig valami idegen nép telepedett a nyakára,alapított új dinasztiát,amelyik elégé agresszív volt.Pl: mandzsuk.Na akkor elég nagyra növekedett a birodalom határa.
Ha annak idején nem állítja le a kínai császár a felfedező expedíciókat,akkor nincs Angol világbirodalom, mert Kína megelőzi őket.
Madagaszkárnál jártak a kínai felfedezők(20.000 emberrel)
Kolombuszék mennyien voltak?

Bigel
2005. május 20. 10:37 | Sorszám: 19
Szerintem Kína semmi mást nem csinál, mint visszaszerzi azt vezető hatalmát minden területen, amit korábban elveszett az újkor hajnalán.Minden adottsága meg van hozzá,nyersanyag,szakember,tömeg,stb.
2000 évig világelső volt a termelésben,nagyhatalom volt katonai szempontból,csak a helyét foglalja el újra.
Az más kérdés, hogy ez nekünk jó-e?

Téma: Ki a fontosabb,a gyermek, vagy a "más"ember?:(
Bigel
2005. június 01. 15:07 | Sorszám: 6
Egy ismerősömnek bele csapódott a szemébe egy fenyőág.
Lézeres műtétre volt szükség,és szépségműtétként akarták megcsinálni 80 ezerért.Ha nem balhézik,akkor fizetnie kellett volna.Iszonyú fájdalmai voltak.Én vittem a kórházba fájdalomcsillapítót, mert nem adtak.
Szülés után még algopirint sem adnak a kismamáknak, pedig a szülés után nekik sem leányálom az élet.A beteg visz magával.
Bigel
2005. június 01. 15:04 | Sorszám: 5
Igazad van. Én csak azt támogatnám,aminek egészségügyi okai vannak.(persze ebbe bele férne a gyereklányok ellátása is.)
Bigel
2005. június 01. 15:02 | Sorszám: 4
Tudomásom szerint ha az "agyturkászok " mergállapítják a betegnél az identitászavart,akkor a tb. fizeti az átoperálást.
Ha valakinek vannak pontos információi,kérem írja be ide.

Engem az zavar igazán, hogy fontos dolgokra nincs pénz.
A miskolci Gyeremek kórház nagy területet lát el, és fontos műszerekkel nem rendelkeztek,és adományokból szerezték be.
Pl: Nem jut eszemmbe a három kívánság műsorvezetőjének a neve, valamilyen Tibi(tudom, csak most hogy kellene kiesett a fejemből) adott 2 milló forintos műszert,mert a balesete után ott rakták össze.Így hálálta meg a törődést.
Nagyon szép dolog, de nem neki kéne adni.
A TV-ben a rákos gyerekek gyógyítására kérnek pénzt.
Jó ez így? Sokkal fontosabbak ők,mint bármi,mégis hagyják, hogy szegények szenvedjenek.
Duma az van minden pártnál, de tenni nem akarnak semmit.
Hatalmas összegeket költenek el kampányra(állampénz)de ide nem jut.

Bigel
2005. június 01. 10:35 | Sorszám: 0
A magyar egészségügyi biztosítás fizeti az egyik nemről a másikra történő átoperálást,de a kórházak adakozásból koldulják össze a gyerekek megmentéséhez szükséges életmentő műszerek árát.Erre nincs pénz,de átoperálásra van.

Téma: New Orleans megsemmisül?
Bigel
2005. szeptember 06. 11:08 | Sorszám: 54
Magyarország is segít. Pedig az a pénz Erdélyben is jól jönne

Email a webmesternek | Gondola