Téma:
|
agnus |
2006. március 12. 10:20 | Sorszám: 820 |
Kedves Kata, Anonimus! Rövid emlékezetek van, vagy csak - megbocsáthatóan - fiatalok vagytok! Emlékeznetek kéne, a polgári körök előzménye a MIÉP magyar útkörök mozgalma volt. Helyes volt, hogy a Fidesz 2002-ben - az elcsalt választás után - létrehozta ezt a szervezetet, de nem kellene úgy bemutatni, mint egyedi jelenség. Én miután - nem jobboldali, mert ennek semmi értelme, hanem nemzeti érzelmű vagyok, és sok olyan rendezvényen részt veszek, aminél úgy érzem, hogy a nemzet egybenmaradását vagy felemelkedését célozzák meg, Fidesz által szervezett megmozdulásokon is részt veszek. Vajon miért van az, hogy nem érzem jól magam ezeken - kivétel 2002. ápr. 12. - nagyon sok külsőséget látok, belső érzelem, tartalom nélkül. Mai Vasárnapi Újságban Orbán már beszélt olyan programok csíráiról, amit a Harmadik Úr már régóta elsőrendű fontosságúnak tart: az ország megmaradása, növekedése érdekében tett intézkedések. De van egy érdekes hasonlóság: olyan, mint az MSZP, ahogy egy új Fidesz programot meghall, átveszi, mint sajátja - és így lejártatja. A Fidesz is kb. ezt csinálja a Harmadik út célkitűzéseivel. Ez sem lenne baj, mert helyes programokat vesz át, de nem kellene állandóan elhatárolódni a Harmadik úttól és kellene lehetetlenné tenni vagy megnehezíteni pl. a Harmadik út kopogtató cédula megszerzését. Nem veszi észre, hogy nem tudja úgy "túlnyerni" magát, hogy egyedül kormányzó pozicíója legyen. Ennek ellenére remélem, bár egyre kevésebb meggyőződéssel, hogy csak a magyar több mint ezer éves életbenmaradása fog győzni.
|
|
agnus |
2006. március 05. 17:56 | Sorszám: 802 |
Egyszerúen nem értem azt a sok, magát jobb oldalinak vallót, nem látják azt az egyszerű tényt, hogy a FIDESZ nem tudja magát úgy "túlnyerni", hogy egyedül, legalább kéthatmados többséget szerezzen. Egyedül nem megy! Kell egy olyan nemzeti eltökéltségű párt, amely, ha nem is koaliciós párt, de kívülről minden olyan szavazásnál, amely az ország, a nemzet, a magyarság megmaradását, emelkedését, javát akarja, támogatná. Ha körülnézünk, ez nem lehet más, mint a Harmadik út, Miép-Jobbik. Remélem, senki nem gondolja komolyan az MDF valódi együttműködést jelenthet. Azért azt is látni, kell hogy a Miép-Jobbikban nincsenek megélhetési politikusok. Akik ezek mellé a pártok mellé teszik le voksukat, nem azért teszik, mert bármi előnyre számítanak. Nagyon nem szeretem Csintalan "küldött emberek" megfogalmazását, amikor elsősorban miépesekre gondol, pont az ő szájából ez egy kicsit visszataszító. Nem értem a Fidesz, hogy miért helyeznek bele ennyi bizalmat, hogy szinte frontemberré választják. De majd meglátjuk a választásnál, mi volt a "hozadéka". Sok igazi, nemzeti érzelmű embert hajszoltak el a talán egyetlen nyiltan jobb oldali TV-ből, persze, aki igazán nemzeti elkötelezett, talál más olyan fórumot, csatornát, amely talán nem is olyan széles néptömegeket ér el, de tovább terjesztik a nemzet megmaradását, felemelkedését célzó ismereteket. Szóval azért sok javítani való van ezen az oldalon, bár lehet, hogy most már kicsit késő.
|
|
|