gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Cigányok
agnus
2010. augusztus 10. 18:39 | Sorszám: 25
Nos, én is elhiszem, hogy ez a néhány ember követte el a gyilkosságokat. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy mi volt az indíték. Az eddig felsoroltak, nagyon átlátszóak! Talán kicsit korán "leplezték le" őket. Félek, hogy a tényleges igazság, hogy soha nem derül majd ki , mert valamiféle "vádalku" köttetett. Utána meg rejtélyes halál okozza korai vesztüket a börtönben lásd móri gyilkosság).

Téma: Ismét kettős állampolgárság....?
agnus
2010. május 29. 19:45 | Sorszám: 2929
a MAZSIHISZ örömködése óta kicsit aggódva nézek a törvény hozadéka elé.

Téma: Béke poraira !
agnus
2009. augusztus 08. 19:30 | Sorszám: 160
Mióta meghallottam, hogy nincs már köztünk, legyőzte a gyilkos kór, szinte csak az ő dalai járnak az eszembe. Nem tudnék egyet, egy kedvencet kiemelni közölük, hiszen annyi gyönyörű van. De talán mégis van egy igen egyedi, a Széna tér. Ilyen szép emléket nem igen állítottak a hős katonáknak. (Mindig elsírom magam, ha hallom.)
Nagyon nagy veszteség halála mindannyiunk számára!

Téma: Muért?
agnus
2009. március 15. 20:22 | Sorszám: 0
Ma délután Miép megemlékezésen vettem részt. Egyrész szinte örültem is, hogy a Gárda-avatás kicsit belenyúlt a gyűlésbe, annak a végén a Gárda elvonulása volt nagy üdvrivalgás mellett, utána a Goj Motorosok is - gondolom - vonultak zászlókkal, motorberregtetéssel a Dózsa György úton. Miután közös helyen volt az avatás és a Miép megemlékezés, minket akkor engedtek be a körbekordonozott Hősök terére, mikor az előző program befejeződött. Ez már magában is érthetetlen volt számomra, mint egy rezervátumba, kapukon mehettünk be a térre. Nem kis késedelemmel került sor a mi megemlékezésünkre, nekem ez a késedelem nem volt teher, mert szimpatizálok a Gárdával, és örültem, hogy láthattam a hosszú-hosszú elvonulást. Elkezdődött a Miép gyűlése. Éppen egy nagyon szimpatikus cigányzenekar volt a pódiumon, amikor megjelentek ismét a motorosok (nem tudom, hogy a Goj-motorosok voltak-e, mert reméltem volna, hogy nem, de miután nemzeti meg Árpád-sávos zászlókkal vonultak, gondolom, hogy mégis igen. Többször megkerülték a Hősök terét, a motorokat felbőgetve, a műsort élvezhetetlenné téve, - rendőri kísérettel vagy felvezetéssel? - szóval nem értem. Ha bizonyos szervezetek a nemzeti oldalon állnak (mert ilyen, hogy jobb meg bal, ennek nincs értelme, csak nemzeti van meg amelyik nem nemzeti), miért nem lehet tiszteletben tartani a másik megemlékezését, miért kell azt megzavarni, annyi más olyan dolog van, ami ellen tiltakozni lehet, az ember ellenérzését kifejteni, de amikor a "saját fajtánk" ellen fordulunk, azt nem értem. Így soha nem fogjuk hazánkat a parazitáktól (hogy fínoman fogalmazzak) megszabadítani. Nem jó jelszó, hogy egy a tábor, egy a zászló. Egy a tábor, de sokféle zászló van, azt kell kitalálni, hogyan lehet egyesíteni erőinket, ami már nem is annyira sok. Persze a módszer nem az, hogy egy a vezető erő, a többi meg hódoljon be, feladva elveit. Rossz emlékezetű kifejezés volt a hazafias népfront, de valami ilyesmit kellene összehozni, más, elfogadható megnevezés alatt. Összefogni a hazáért, a nemzetért tenni akaró erőket, ne itt legyen az antagonisztikus ellentét!
agnus

Téma: Egy ország születése
agnus
2007. augusztus 20. 19:01 | Sorszám: 5
Én sem tudtam kibogozni, hogy mi volt ez. Ezért is szerettem volna több "látó" véleményét. Nekem nem tetszett. A narrátor szövegét nagyon hiteltelennek éreztem, a kísérő táncok nagyon gunyorosak (Román Sándort sok technikailag kedveltem, de nem magyarszívű). Most érdekes módon bejöhettek a lovak, az Árpád évfordulóra több ezer km-es túrát megtett lovasok nem mehettek be záróakkordként a Hősök terére, ezeket meg szerentcsétlenek bevezették, a tüzijátéknál meg szegények majd megvesztek, annyira féltek.
agnus
2007. augusztus 20. 10:56 | Sorszám: 0
Nem szoktam tv-műsort olvasni, van néhány kedvenc műsorom, amit megnézek, ezen túlmenően csak kicsit "szörfözök", aztán kikapcs.
Tegnap véletlenül rákattintottam az m1-re, a Hősök teréről volt egy meg nem határozható műfajú adás első szent királyunkról. Csak azért ragadtam le, mert egyszerűen nem hittem szememnek. Ez egy ünnepi műsor?! A történelem - persze, amennyire történelmi hűség - mint mese, gúnyolódó és piaci komédiás előadásként (annak is a rosszabb kivitele) került előadásra.

Kiváncsi vagyok véleményetekre! Már néha félek, hogy mindenben csak a rosszat látom, amit ez a társaság megpróbál itt, mint "nemzeti érzelmű" előadni.

agnus

Téma: Levél Pozsgay Imrének
agnus
2006. június 28. 21:16 | Sorszám: 6
Nem értem, miért Pozsgayt kell piszkálni, aki még a régi rend regnálása alatt és saját egzisztenciáját kockára téve, nyíltan szállt szembe az akkori "irányvonallal". Itt nem is az a fő kérdés, hogy valaki jobboldali vagy baloldali, ami szerintem ma már nem is értelmezhető, hanem, hogy valaki saját nemzete érdekében kíván-e tevékenykedni vagy sem.

Egyébként én is érdekesnek tartottam, hogy tulajdonképpen mindenki megjegyzés nélkül hagyta ezt a topikot.

Téma: Választási csalás-mszp
agnus
2006. március 24. 22:30 | Sorszám: 10
Nem értelek "fulgurátor", nem azzal a szavazólappal szavazol, amit postán küldenek, ott kapsz a szavazóhelyiségben egy lepecsételt lapot (vagy nem lepécseltet, pl. akkoriban, ha kokárda volt rajtad, ez könnyen megeshetett, és máris nem érvényes a nemzeti oldal valamelyik pártjára adott szavazatod). Erről ennyit.
agnus
2006. március 24. 22:17 | Sorszám: 6
Nem figyeltetek eléggé a 2002-es vészjelzésekre? A választási csalások számtalan variációja szerepelt, azt hiszem Frankának is megjelent erről akkoriban egy könyve. Ez a borítékos dolog csak egy volt, és nem is kellett egy-egy körzetben nagyon sok szavazatot elcsalni egy módszerrel, hanem mindegyikkel egy kicsit, akkor nem olyan feltünő. Pl. más pártra szavazók lapját keverték be és számolták be az általuk kedvezményezett (természetesen MSZP, SZDSZ) kupacba, ennyi rontott szavazat még nem volt idáig, 60.000 körül. Ezt is könnyű megoldani, óvatlan pillanatban még egy X-et behúzni az "ellenség" szavazólapjára, máris érvénytelen. És akkor jön a számítógépes csalás. Mit kiabált az MSZP a választás előtt, a Fidesz csalásra készül ("kiabáljuk azt, amire mi készülünk"). És így tovább, és így tovább. De sajnos a Fidesz kormányban is volt szerintem egy "kakukktojás": Pintér Sándor. Igen gyorsan kijelentette, minden a legnagyobb rendben zajlott le a választás során. Miért kellett a szavazócédulákat oly pontosan a törvényileg (eléggé érthetetlen módon) előírt határidőn belül feltétlenül megsemmisíteni. Szóval nagyon sok kérdőjel maradt az igen szerencsétlen kimenetelű 2002-es szavazás után. Szóval nagyfokú éberséget a mostani szavazásnál, bár valószínű most más trükkökön törik a fejüket, vagy már szervezik is, hiszen nincs túl sok idő!

Téma:
agnus
2006. március 12. 10:20 | Sorszám: 820
Kedves Kata, Anonimus!

Rövid emlékezetek van, vagy csak - megbocsáthatóan - fiatalok vagytok! Emlékeznetek kéne, a polgári körök előzménye a MIÉP magyar útkörök mozgalma volt. Helyes volt, hogy a Fidesz 2002-ben - az elcsalt választás után - létrehozta ezt a szervezetet, de nem kellene úgy bemutatni, mint egyedi jelenség. Én miután - nem jobboldali, mert ennek semmi értelme, hanem nemzeti érzelmű vagyok, és sok olyan rendezvényen részt veszek, aminél úgy érzem, hogy a nemzet egybenmaradását vagy felemelkedését célozzák meg, Fidesz által szervezett megmozdulásokon is részt veszek. Vajon miért van az, hogy nem érzem jól magam ezeken - kivétel 2002. ápr. 12. - nagyon sok külsőséget látok, belső érzelem, tartalom nélkül. Mai Vasárnapi Újságban Orbán már beszélt olyan programok csíráiról, amit a Harmadik Úr már régóta elsőrendű fontosságúnak tart: az ország megmaradása, növekedése érdekében tett intézkedések. De van egy érdekes hasonlóság: olyan, mint az MSZP, ahogy egy új Fidesz programot meghall, átveszi, mint sajátja - és így lejártatja. A Fidesz is kb. ezt csinálja a Harmadik út célkitűzéseivel. Ez sem lenne baj, mert helyes programokat vesz át, de nem kellene állandóan elhatárolódni a Harmadik úttól és kellene lehetetlenné tenni vagy megnehezíteni pl. a Harmadik út kopogtató cédula megszerzését. Nem veszi észre, hogy nem tudja úgy "túlnyerni" magát, hogy egyedül kormányzó pozicíója legyen. Ennek ellenére remélem, bár egyre kevésebb meggyőződéssel, hogy csak a magyar több mint ezer éves életbenmaradása fog győzni.

agnus
2006. március 05. 17:56 | Sorszám: 802
Egyszerúen nem értem azt a sok, magát jobb oldalinak vallót, nem látják azt az egyszerű tényt, hogy a FIDESZ nem tudja magát úgy "túlnyerni", hogy egyedül, legalább kéthatmados többséget szerezzen. Egyedül nem megy! Kell egy olyan nemzeti eltökéltségű párt, amely, ha nem is koaliciós párt, de kívülről minden olyan szavazásnál, amely az ország, a nemzet, a magyarság megmaradását, emelkedését, javát akarja, támogatná. Ha körülnézünk, ez nem lehet más, mint a Harmadik út, Miép-Jobbik. Remélem, senki nem gondolja komolyan az MDF valódi együttműködést jelenthet. Azért azt is látni, kell hogy a Miép-Jobbikban nincsenek megélhetési politikusok. Akik ezek mellé a pártok mellé teszik le voksukat, nem azért teszik, mert bármi előnyre számítanak.
Nagyon nem szeretem Csintalan "küldött emberek" megfogalmazását, amikor elsősorban miépesekre gondol, pont az ő szájából ez egy kicsit visszataszító. Nem értem a Fidesz, hogy miért helyeznek bele ennyi bizalmat, hogy szinte frontemberré választják. De majd meglátjuk a választásnál, mi volt a "hozadéka".
Sok igazi, nemzeti érzelmű embert hajszoltak el a talán egyetlen nyiltan jobb oldali TV-ből, persze, aki igazán nemzeti elkötelezett, talál más olyan fórumot, csatornát, amely talán nem is olyan széles néptömegeket ér el, de tovább terjesztik a nemzet megmaradását, felemelkedését célzó ismereteket. Szóval azért sok javítani való van ezen az oldalon, bár lehet, hogy most már kicsit késő.

Email a webmesternek | Gondola