gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Hát, ha ez valóban igaz....
lapis lazuli
2006. május 26. 17:22 | Sorszám: 9
Lehet, hogy hülyülök, de nem értem, ezzel mit akarsz mondani.
1ébként minden országban amit a föld alatt találsz, az az államé. Legyen az római píz vagy kőolaj. Max megveheted a bányajogot.
"Ilyen stratégia megfontolások esetleg néhány olajfeldolgozó és az állam fejében fordulhat(na) meg. De gondolom az USA területének jelentősebb része már régesrég szét van parcellázva."
Gondolod, hogy az olajmezőket nem az olajkonszernek vásárolták fel?
Tényleg nem értem.
lapis lazuli
2006. május 26. 14:01 | Sorszám: 5
Biztosra veszem, hogy jenkikémék elöször a másét szerzik meg. Eddig is ezt tették.
Ebben 100%-ig igazad van. De attól mert a jenkik egy késze féltéglával veri a mellét, hogy csak náluk val oil nem kell parázni, még van máshol is.
Más kérdés, hogy ámérika elég régóta élősködik a világon.
Bocsi, a cikket elolvasni nincs időm, de biztosíthatlak, elég sok cikket olvastam ebben a témában (no persze csak normális érdeklődésen belül) és amiket korábban írtam, az is mind igaz.
Amúgy jenkiék érdekesen veszik a világot. Most épp Kínát akarják felelősségre vonni, hogy hogy mer fegyverkezni? Egyrészt az a beteges, hogy ámérikának bezzeg szabad, sőt, kötelessége fegyverkezni, mindenki más terrorista. Másrészt közlik, hogy 10 év múlva Kína már sikerrel fog 1 közepes ellenféllel szembeszállni.
Akkor mi a para? Ti vagytok a legnagyobbak, ámérika, mitől fossátok össze magatokat?
lapis lazuli
2006. május 26. 12:45 | Sorszám: 3
Ez ebben a formában hülyeség. A legtöbb könnyen kinyerhető olaj még mindig a Közel-Keleten van, az Usának már csak nehezen kinyerhető készletei vannap, pl. olajhomok, tenger alatti olaj, stb., de ilyen készleteket máshol nem is kerestek eddig, mert nem volt gazdaságos a kitermelésük, de ha elfogy az olcsó olaj, akkor majd találnak.
Pl a Jeges-tengerben, Szibéria fagyott földjében, a Közel-Kelet homokjában szétfolyva és a mélyebb közetekben, Dél-Amerika olaj-palásában, satöbbi.
Szóval nagypofájú amcsi parasztvakítás.

Téma: Nem vagyok baloldali ...
lapis lazuli
2006. március 22. 21:57 | Sorszám: 40
Most erre mit mondjak? Hogy henteregj apáddal, kiköcsög? De akkor elkezdenél képmutatóan siránkozni, mint a transzi szumátra haverod, hogy itten durván bánnak veled a csúnya parasztok! Vagy mondjam neked azt, kapj már toronyhoz, lúzer, le se köplek, csak bohócnak vagy jó, de annak is unalmas! De akkor talán megsértődnél, és nem mulattatnál minket. Vagy egyszerűen csak észre sem vegyelek, mint aféle idegesítő kis szúnyogot, aki éjszaka a füledbe döngicsél, amitől már nagyvezéred, meggyó is totál kiakadt? Az lesz a legjobb. Aztán majd alkalomadtán egy finom mozdulattal szétken téged is valaki a falon, ahogy megérdemled.
lapis lazuli
2006. március 22. 21:46 | Sorszám: 38
Kár, pedig már éppen felbontottam volna egy pezsgőt távozásod örömére...
lapis lazuli
2006. március 22. 21:45 | Sorszám: 37
Nem fogadjuk el, csak nevén nevezzük a gyermeket. Ha valakit azért ítéltek el anno mert azt mondták rá, hogy a nép ellensége pl, akkor mi sem mondhatunk mást.
lapis lazuli
2006. március 22. 21:24 | Sorszám: 32
Mi van cicus, rettegsz?
Na, ne szarj be, téged még engedünk felszállni a Tel Aviv-i járatra!
lapis lazuli
2006. március 22. 21:23 | Sorszám: 31
Nem mi használjuk, a komcsik találták ki, és a komcsik hívták így az úgynevezett nagygazdákat. Ezt a szót alkalmazták, ez alapján semmizték ki őket, és történelemhamisítás lenne, ha mi nem használnánk.
lapis lazuli
2006. március 22. 10:18 | Sorszám: 23
Te patkány, tudod egyáltalán miről beszélsz, vagy csak köpködsz össze-vissza? Ki mondta, hogy felvállalom mások szenvedéseit? Azt mondtam, hogy amit leírtam, nem egyedül az én családommal esett meg, hanem több millió magyarral. Vagy annyira hülye vagy, hogy nem érted amit olvasol?
Ki a f@szon vegyek elégtételt, te buzi? Azokon, akik a parlamentben ülnek? Netán azokon, akik meghaltak? Vagy a nyugalmazott ezredeseken? Egyáltalán, ki mondta hogy elégtételt akarok venni rajtuk? De azért az engedtessék már meg, hogy a szellemiségét és utódpártját ezeknek a patkányoknak elítéljem!
A náci bűnös példád kurvára félresiklott, ugyanis a náci búnök miatt nem csak a németek, de az osztrákok is pölö jó pénzt fizetnek a zsidóknak a mai napig. Szóval jobban teszed, ha nem nyitod ki a szádat. te ostoba véglény, mert csak ürülék jön ki rajta!
A köztársasági elnökben meg mi fáj neked, hogy elismeri hogy a kommunisták mennyire kártékonyak voltak?
Ismétlem, húzzál el ezzel a dumáddal egy zsidó családhoz, akinek előadhatod göncpatkány sirámát is a nevetséges áldozatokról, akik áldozatoknak tartják magukat, a rohadékok.
Ui: Ausvic írásmódját magasan leszarom.
lapis lazuli
2006. március 21. 20:22 | Sorszám: 18
Kis patkány, ezt a stílust próbáld már meg megemlíteni egy auswitzi áldozattal rendelekző zsidó családnak, oksi?
Jaa, vagy az más? A zsidók szenvedésére, arra emlékezni kell, a többi nép történetét pedig csak szimplán meg kell hamisítani, igaz?
Amit leírtam, az nem az én családom egyéni kálváriája, hanem több millió magyaré, csak ezt a te fajtád szereti elfelejteni, letagadni...
Ha meg valaki megemlíti, akkor pedig bagatelizálni.
lapis lazuli
2006. március 21. 15:42 | Sorszám: 12
Te meg egy ótvaros, vörösseggű, kommunista seggnyaló. Szívesen elbeszélgetnék veled személyesen is, te kis transzvesztita!
lapis lazuli
2006. március 20. 22:46 | Sorszám: 8
Ezért mondogatom én mindig az ismerőseimnek, hogy lóf@szt kell ennek a primitív rétegnek demokrácia, ezek nem szeretnek gondolkozni, emlékezni, ezeknek az kell, hogy legyen sör ocsóér meg filmek, amiben a zipar naccerüsége kiderül, meg a szovjet (most épp ami) tesók hőstetteit nézhettyük, meg izé, meccs, mev győzikesó, na az kell, meg lecsókolbász sütve. És ami nagyon fontos, hogy a mi szeretett gyurcsányi elvtárs pajtásunk minég megmonnya hogyasszongya mit is kell gonúnunk a körülöttünk levő izékről e, mert gondolkodni az nagyon fárasztó.
Kökemény diktatúrát nekik, meg egy kirakatot, amiben nézhetik épülő szépülő világukat osz jóvan!
T. mosa48, aki gondolom nem a Moshe=Mózes név alapján alkottad meg beceneved, és meg sem fordul a fejemben, hogy netán egy hivatalos provokatőr és népbutító bipsi lennél!
Én ugyan nem éltem abban a korban, de a dédapámat akkor ölte meg a mostani koalíció gazdasági és ideológiai elődpártja, az egyik nagyapámat ők tették földönfutóvá, mikor elvették a földjét és minden jószágát, a másikat pedig feleségével együtt ők száműzték egy tanyára évekig, mert a nagyapám kulák lányát vette el.(Gy.k. azét a dédapámét, akit kiforgattak mindenéből, majd a halálba kergették a mocsadékok.) Ezért ajánlanám neked, így a messzi távolból, és az okádék fajtádnak is, hogy aggódjon, féljen, rettegjen, de ne a köztársaságért, hanem a saját kis koszos életéért! Mert ha egyszer ebben a köztársaságban egyszer feléled a NEMZET, úgy kiseprűz innen benneteket, hogy a készenlétbe helyezett bőröndjeiteket sem lesz időtök magatokhoz venni!
Na most lehet szélsőjobboldalizni meg nácizni.

Téma: Szájer József
lapis lazuli
2006. május 03. 12:49 | Sorszám: 41
Elnézést. Nem te akadsz ki véletlen, ha valaki a buzi szót használja? Pedig a buzi szó a köznyelvbe a homoszexuális férfi szinonímájaként épült be, és amikor az ember használja, elkerüli a figyelmét, hogy olyanokat sért meg vele, akiktől nem áll távol a homoszexualitás...

Téma: Több a tábor, több a zászló?
lapis lazuli
2006. május 11. 13:05 | Sorszám: 317
"idézhetném a klasszikus kritikust, aki jogosan jegyezte meg hogy ha valaki észreveszi hogy egy tojás záp, még nem biztos hogy jót is tud tojni..."-na ja. De azt el tudja mondani, milyen a jó tojás, és az sem árt, ha tudja, hol lehet beszerezni...
lapis lazuli
2006. május 11. 12:44 | Sorszám: 312
Ezzel kapcsolatban pedig csak magamat ismételhetném, de felesleges, gondolom, úgy is olvastad Edinek írt válaszom, neked is csak azt tudnám leírni.
lapis lazuli
2006. május 11. 12:42 | Sorszám: 311
Tényleg szívesen látnék valami konstruktív ötletet tőled. Ami kritikát leírtál, az korrektnek tűnik. Ha ehez tudsz hozzátenni valami konstruktivitást, akkor még jogos is lenne.
Nahát
lapis lazuli
2006. május 10. 20:38 | Sorszám: 241
Nem hiszem, hogy erős lenne a parlamentben. Nézd, ha egy horn ott lehet, akkor...
Azt sem gondolom, hogy hihetetlen nagy szakmai feladatokat bíznának rá, de a jelenléte szimbólum értékű, egyeseknek-pl nekem- sokat jelent, és nem hiszem, hogy bárkinek is csípné a szemét. Ha esetleg majd felszólal, akkor sem hiszem, hogy túlzottan elveti majd a súlykod, de nem árt a tisztelt kormánykoalíciónak, ha néha rápirítanak...
lapis lazuli
2006. május 10. 20:22 | Sorszám: 237
Wittnerrel egészen konkrétan mi a problémád???
lapis lazuli
2006. május 08. 17:56 | Sorszám: 45
Ez még mindig nem túl sok sajna, főleg ha a 35%+10% formáció jön be, de szerintem is járható út.
lapis lazuli
2006. május 08. 17:46 | Sorszám: 40
Erre pont megfelelő szvsz a KDNP.
lapis lazuli
2006. május 08. 17:34 | Sorszám: 35
Még egy kérdés, amit kifelejtettem.
Mért mindig Lengyelországra hivatkozol? Én úgy látom, hogy a lengyel helyzet inkább kuriózum, és általában a jobb illetve baloldali pártok mindenütt másutt összedolgoznak, egy táborba tömörülnek, ha tetszik. Pl. Olaszország, Németország, Anglia ha jól tudom, egyenesen kétpárti.
Lehet hogy hiányosak az ismereteim, nem mélyedtem el túlságosan a nemzetközi politikában.
Amúgy meg mért kéne nekünk idegen példát követni? és melyik idegen példát? Mert a két véglet közt nyilván van azért még többfajta lehetőség.
lapis lazuli
2006. május 08. 17:30 | Sorszám: 33
Kb. 4 perc alatt javítottam ki saját magam:
Úgy látom, félreértettem. A Jog és Igazsságosság kissebbségben kormányoz, a külső jobboldali pártok támogatására van utalva. Szerinted ez az optimális helyzet?
Ugyanakkor megismételném a kérdéseimet. Szerinted ez az optimális helyzet? Kissebbségből kormányozni?
Számodra elviselhetetlen gondolat az, hogy a hasonló értékrendet valló jobboldali pártok bizonyos célok érdekében összefogjanak, és betartsák azt az alapszabályt, hogy nyilvánosan nem rugdossuk egymást?
Aztr gondolod, hogy tud nyerni és utána az ország javán dolgozni 3-10 vagy akárhány egymás ellen politizáló akármilyen párt?
Légyszíves válaszolj, mert őszintén kiváncsi vagyok a véleményedre, és nem értem tisztán, hogy mi lenne az az állapot, amit te optimálisnak tartanál.
lapis lazuli
2006. május 08. 17:15 | Sorszám: 27
Úgy látom, félreértettem. A Jog és Igazsságosság kissebbségben kormányoz, a külső jobboldali pártok támogatására van utalva. Szerinted ez az optimális helyzet?
lapis lazuli
2006. május 08. 17:11 | Sorszám: 25
Javíts ki, ha félreértettem volna, de ezek szerint itt is arról van szó, hogy néhány párt képes volt összefogni különbözőségük ellenére is a kormányzás érdekében, nem?
De azt cáfold már légyszíves, amit valóban mondk, ne azt, amit beleértesz.
Én ugyanis egy dolgot mondok folyamatosan, mégpedig azt, hogy az egymással összeegyeztethető értékrendet valló pártok, akiket jobboldali pártoknak nevezünk, nem engedhetik meg maguknak azt, ami most folyik, hogy egymást szapulják, ehelyett össze kell dolgozniuk bizonyos célokért, ha meghatározó erővé akarnak alakulni.
Vagy te azt gondolod, hogy 3-10 egymással tökéletesen ellentétesen politizáló, folyton marakodó párt képes lehet egy választás megnyerésére, és utána a kormányzásra?
Mért irtózol -írtóztok- attól a gondolattól, hogy különdöző pártok együttműködjenek egyes kérdésekben?
Mért elfogadhatatlan számodra az a feltételezés, hogy a magukat jobboldalinak valló emberek jópár fontos kérdésben egyformán gondolkoznak?
lapis lazuli
2006. május 08. 16:54 | Sorszám: 21
"Ha nem tudnak külön bandériumokban, pártokban harcolni a közös ellenség ellen együtt, akkor sose lesz tartós jobboldali kormánya az országnak szvsz."- Ezek szerint félreérthető voltam. Azt gondolom, hogy több pártan kell egy táboron belül maradnia, együtt dolgoznia bizonyos célokért.
Attól függetlenül, hogy onogurnak is igaza van a jobboldal többszínűségére vonatkozóan, szerintem ezt még lehet egy tábornak nevezni.
Az én olvasatomban egy tábort alkotnak azok a pártok, akiknek közös céljuk a vörös nemzetrombolók eltakarítása az ország éléről, és az ország felvirágoztatása.
És szerintem abban igazam van, hogy ha a jobboldali pártok-és emberek- nem tudnak együtt dolgozni, egyetérteni bizonyos alapvető kérdésekben, sose lesz vezető szerepe a jobboldalnak, a jobboldali értékrendnek. Legalább annyira össze kell dolgozni, mint a szadesznek és a maszopnak.
Marakodással max a koncot lehet megszerezni, de országot építeni nem.
Szerintem.
lapis lazuli
2006. május 08. 16:27 | Sorszám: 16
Tiszavirággal értek egyet.
Az én értelmezésemben két tábot van, a bal és a jobb oldal. Ha a jobb oldal tábor is megbomlik, az baj. Ha nem tudnak külön bandériumokban, pártokban harcolni a közös ellenség ellen együtt, akkor sose lesz tartós jobboldali kormánya az országnak szvsz.
lapis lazuli
2006. május 08. 14:20 | Sorszám: 3
Érdekes, én eddig azt hittem, hogy a tábor -jobb oldal, ha tetszik- legalább egy, ha már nem egységes, de legalább közös...
Nem tudom, akkor hogy gondolod, hogy kéne megosztani a tábort is? Legyen a Fidesz egyrésze baloldali?

Téma: Cukiminisztérium :-)
lapis lazuli
2006. május 23. 18:22 | Sorszám: 35
No úgy nagyjából egyezik az álláspontunk.
Illetve annyiban nem, hogy szvsz a 2.vh. áldozatait marhára nem zavarja a turul, csak egy jó kis politikai műbalhét csinálnak körülötte, amolyan erőfitogtatást.
Liberó és liberóbírálat persze hogy nem jó sehogy sem. Meg az egyenlő "jogot mindenkinek" sem kivitelezhető, csakhogy míg a liberós politikusok ezt a frázist lobogtatva csorbítják mások jogait, egyes ellenzőik sosem mondják (maradjunk a konkrétumoknál, én ), hogy így-meg-úgy egyenlőség. Illetve ha egyenlőség, akkor tényleg legyen egyenlőség, ha meg nem, akkor ismerjük be szépen, hogy lófax van itt, nem egyenlőség merthogy az emberek születésüktől kezdve eltérőek, ergo nem egyenlőek.
Ammeg lehet, hogy te nem is vagy liberális demokrata, mint mondtad, ez egy anoním fórum, ahol nem igen ismerjük egymást.
Igazából nem nagyon tudlak hová tenni, mert néha olyan dolgokat is leírsz, amik számomra okosnak tűnnek, néha meg pont az ellentéte.
lapis lazuli
2006. május 23. 17:26 | Sorszám: 31
Nohát barátom, kezdesz össze vissza hadoválni. Tulképp semmi értelme a mondanivalódnak.
Nem várom el, hogy beismerd, a turulnak az égvilágon semmi köze nincs a nácikhoz, de akkor legalább ne folytassuk ezt az értelmetlen vitát.
Ez a csúcs:
"Ajjaj, ha tényleg erről szólna ... hát nem. Az ugyanis lehetetlen. Vannak emberek, akik bizonyos okokból kevesebb joggal bírnak, hadd ne példálózzak a szélsőséges esetekkel."
Érdekes egy demokrata vagy te. Bizonyos embereket jogfosztottá teszel valami titokzatos célból...
Nem tudom, ilyen mentalitású liberális demokratával nem igazán tudok mit kezdeni.
lapis lazuli
2006. május 18. 21:51 | Sorszám: 28
A kép nem jött át, itt a link: http://www.nbh.hu/index.htm
lapis lazuli
2006. május 18. 21:49 | Sorszám: 27
A turulhoz.

Ezt láttad már? Néddmán micsoda egy bizarr címerállat van ennek a náci Nemzetbiztonsági Hivatalnak a címerében!
Szörnyű országban élünk, nem?
lapis lazuli
2006. május 18. 21:15 | Sorszám: 26
Kéretik már végre felfogni, hogy a turul úgy járt, mint a horogkereszt. Egy szélsőséges csoport kisajátította magának, ésa épp az, amelyik az áldozatok dolgában a civilek közt is intézett ezt-azt, szóval nem a comme il faut-ság fennkölt csúcsa.
Kéretik már felfogni, hogy lóf.szt. Ugyan az a csoport a magyar nevet, nyelvet, országot, zászlót, stb. is kisajátította arra a rövidke időszakra, azért ez mind csak nem lehet marginális, cikis, bizarr dolog! Arról nem beszélve, hogy 1000 éven keresztül nemzeti mitológiánk része, és csak kb. 1 éven keresztül egy "nemzeti"(szálasit és nyilasait nem igen tartom nemzetinek) balf.sz mozgalom jelképe.
Ugye, nem gondolod komolyan?
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezt mondtam? Beszéljünk inkább arról, mért nem lehetett a kedves úriember véleményét anélkül előadni, hogy bárkinek az önérzetébe beletaposson?
Mint itt, ahogy te lefordítod, egyrészt megsértődik a buzi, mert a zsírtáltossal teszik egy szintre, másrészt megsértődik a zsírtáltos, mert a buzival teszik egy szintre.
Mellékesen megjegyzem, a liberalizmus arról szól, hogy mindenkinek egyenlő jogai vannak. A kommunistának, a buzinak, a hindunak, és a nácinak is. Pölö ámérikába még náci párt is van, akik parádézhatnak, aztán meg jönnek a csokik, és jól megverik őket, kifosztják a fél várost. De az igazi liberós ámérika nekik is engedi a parádézást, meg a sátánistáknak is, meg mindenkinek.
Persze van akinek semmi nem elég, volt ugye a Szt. Patrik napi menet, ahol a buherek kiakadtak, hogy ők mért nem buherparádézhatnak az írekkel, nem esett le nekik, hogy ez egy másik parádé, ők csináljanak maguknak.
A szabadság-téri emlékmű nem katonasír, egy darab katona nincs alatta. Vörös csillag viszont van rajta, és egy szöveg a dicsőséges felszabadító szovjet haccseregről. Okézs, maradjon, jó is ha marad, csak írjuk oda szépen a jelenlegi szöveg helyére, hogy ez itten a Magyarországot megszálló, és utána 50 évig megszállva tartó, gyilkos, zabráló, erőszakoskodó szovjet haccsereg emlékműve.
A zsírtáltosokról szóló össze-vissza zsidózó emberkékről nekem sincs jobb véleményem, mint neked, vagy mint a parádézó langyikról, vagy a cionistákról, de az más kérdés. A turul nem csak az övék, hanem mindenkié, akinek gyerekkorában elmesélték a legendát, hogy turul vezette ide a magyarokat. Érdekes, a Vár-beli, a tatabányai, a ferenc-jóska-hídii stb. turul a kutyát nem zavar, de ez az egy, ez igen. Különösen viccesnek tartom, hogy maga az emlékmű, és a szobortalpazat a kutya szemét nem szúrja, csak a tetején levő szobor...
Mert még ha kellene az emlékmű helye másra...
Na mindegy.
lapis lazuli
2006. május 18. 17:22 | Sorszám: 22
Ha feltételezzük, hogy a liberálisok is magyarok, és így a nemzet részei,még ha nekik ez nem is tetszik, azt kell mondjam, az ő jelképük is a turul.
lapis lazuli
2006. május 18. 17:15 | Sorszám: 20
De azért nem késlekedik hozzátenni, hogy a büdös radikális turulmagyar (ismereteim szerint mellesleg a turul az összmagyarság mitológiai madara, még a liberálisoké is) nem érdemli meg igazán, a madár jogtalanul van ott, és ronda, és bizarr, és szubkultúra, és valahol a buziparádé és a bolondokháza (mellesleg azzal meg ugyan mi baja) közt van a helye félúton.
De majd a büdös kirekesztő, sötét, primitív, tájékozatlan, mesében élő fasisztanáciturulmagyar aki mellesleg beteg, majd a nagy liberális jóságtól elolvadva megváltozik, és ő is liberális lesz.
Nehéz lenne egyszer igazán liberálisnak lenni, és mocskolódás nélkül azt mondani, hogy álljon meg a menet, én egy liberális ember vagyok, ezért rendkívül felháborítónak tartom, hogy bármiféle szobrot/emlékművet el akarnak bontani, hiszen mindenki számára van hely egy liberális világképben? Semmi kis felsőbbrendűségi kinyilatkoztatás, semmi köpdösés, csak így szépen, szimplán kiállni a valódi szabadgondolkodás mellett?
Ha majd ilyet látsz, azt másold be légyszíves. Annak valahogy nem örülök, hogy buzikkal és bolondokkal teszik egy szintre egy mitológiai alakunkat(mellesleg ez is kurva nagy liberalizmusról tesz tanúbizonyságot, nem kezel ő senkit egyenlőként, mindenkihez csak leereszkedik felsőbbrendűsége biztos tudatában, a buzit és a bolondot is bizarrnak tartja, mint a turult, és a Moszkva-tér az zavarja, de a szabadság-téri megszállás-emlékmű az nem, mert az már nem olyan frankó, mint buzikon, vagy bolondokon cinkosan összeröhögni, illetve a város lepusztultságán), és engem betegnek nyilvánítanak, mert nekem tetszik a turul.
lapis lazuli
2006. május 18. 16:58 | Sorszám: 18
Mik vannak?

Téma: Választási csalás-mszp
lapis lazuli
2006. április 06. 12:09 | Sorszám: 340
Asszem ez is dúrva választási csalás.
Anyám iskoláját tegnap felhívta furcsány...
Az a furcsány, aki a kopogtatást, stb. mélyen elítéli. Főleg ilyen árvizes időkben!
Azt a közintézményt, általános iskolát, ahol SZIGORÚAN TILOS politizálni...
Node ez nem az első eset persze...
Nem lehet vajon ilyenért feljelenteni őket?
Mellesleg nagyon belejöttek a telefonálásba furcsányék, engem felhívtak 1-2 napja az irodában, tegnap mobilon, ma megint az irodában...

Téma: Dávidékra soha!
lapis lazuli
2006. április 11. 11:03 | Sorszám: 121
Szintén csatlakozom.

Téma: Baloldali csőcselék a Kossuth téren?
lapis lazuli
2006. március 09. 20:06 | Sorszám: 18
Huh, "fizettet" meg "lenne még egy pár akit szívesen támogatnám a szimpátia alapján"...
Makkos, dizlexiás vagy, mert akkor nem cseszegetlek, vagy csak fél-analfabéta?

Téma: Baloldaliak a jobb oldaliakért
lapis lazuli
2006. május 15. 22:50 | Sorszám: 0
Kedves szocialista, liberális, stb. szimpatizánsok!
Kérlek benneteket, itt osszátok meg remek tanácsaitokat a jobboldal megreformálásáról és felvirágoztatásáról.
Így akinek van kedve, megnézheti, a többi topikban meg vitatkozhat azok témájáról.
Köszönöm

Téma: Kis állam: a gazdagok még gazdagabbá tételére
lapis lazuli
2006. május 19. 16:42 | Sorszám: 6
közép-európai eredjonnansógor-haddlopokmár-énis modell???
lapis lazuli
2006. május 19. 16:29 | Sorszám: 3
Meglepő, itthon a libsik tiltakoznak a nyereségadó, nagy állam, satöbbi ellen, ott meg pont fordítva? Itt a libsik ki akarják iktatni a zállamot a gazdaságból, ott csak másképp akarnak beavatkozni?
El kéne küldeni a szadeszt ámérikába liberalizmust tanulni!

Téma: Lehet hogy Demszky Bp nyakán marad??
lapis lazuli
2006. május 18. 19:58 | Sorszám: 29
Én konkrétan arra a rétegre gondoltam, akik szerintem nem kevesen vannak, akit hidegen hagy a politika, a szavazás, satöbbi, de vannak olyan önállóak és szabadgondolkodók, hogy rögtön felhördülnek, ha egy "náci" párt által támogatott jelöltje indul.
De egyetértek veled alapjában véve, meg kéne próálni végre összefogással kezdeni valamit. Mondjuk a madöf tuti indít jelöltet, asszem a hörcsögképű almási kornélt, de az csak balról kanalaz szavazatot mostmár.
lapis lazuli
2006. május 18. 19:41 | Sorszám: 26
"A MIÉP-Jobbiknak Budapesten nagyon jelentős támogatása van, segítségükkel legyőzhető Demszky."-nem vagyok benne biztos, hogy a MIÉP-Jobbik támogatás nem ébresztené fel azokat a szunynadó libsiket, akik egyébként b.sznak a szavazásra, de na nehogymá egy náci legyen a pogármester vazze nem lesz több füvezés a Szigeten!
De meg kell próbálni, egy közös jelölt ellen más esély nincs.
Amúgy hallottátok a nyilatkozatát?
Hogy nem tud, nem akar leállni, nem akarja abbahagyni, be akarja fejezni, amit elkezdett.
Mit, a gettósítást?
Meddig, élete végéig?
Megasszongyahogy Budapest 1 liberális város. Hát, akkor én nagyon örülök, hogy nem ott lakom!
lapis lazuli
2006. május 16. 19:14 | Sorszám: 24
Nagyobb baj, hogy alacsony a kerítése...

Téma: A Nagy Baj dübörgött!
lapis lazuli
2006. május 31. 18:22 | Sorszám: 40
13dikkhoz kis kiegészítés. Amikó a 13dikkat savaztatták, egy un. saláta-törvényt nyomtak a T(etű) Ház orra alá, amit a zellenzék azommód nem savazott meg. Deaztán ömmagába úmmegsavazta, de úgy, hoccsakna!
A zellenzék mellesleg nem igazgatótanács, mint montam, és te is jól látod, a (f)osztogatás feles törvíny. Tehát marhára mindegy hogy a zellenzék micsinál. Ami a zigazgatótanácsra így nem igaz. Tehát ha a zellenzék tüntetőleg kivonul és mexorításokat követel, egyrészt kiröhögik, mint most, a pannonpumával, másrészt a büdös életbe senki nem fog rájuk szavazni.
Ui: faszkalapozni, nem csak te kérdéd vala, hogy a baszás mé lett trágár. Hát azért, amért a fasz. Pedig állítólag ősi hun szó!
lapis lazuli
2006. május 31. 12:39 | Sorszám: 38
"(tök vicces, hogy ősi szavainkat hogy kategorizálják trágárnak, mindegy)"
Hát például úgy, hogy ha én faszkalapnak nevezlek, megsértődsz, pedig a fasz az egyik legősibb szavunk, és a kalapban semmi sértés nincs...
Bonyolult ez a magyar nyelv...
"Azoknak a pofájába bezzeg ne basszuk, akik 2002-ben és 2006-ban is valahol egy nagyjából ugyanakkora ígéretcsomagra szavaztak, és például (ha nem vagy köztük, ne vedd magadra) úgy 4 éve azon hisztériáznak, hogy lett gáz- meg üzemanyagár emelés, meg akik azon hisztiztek, hogy majd jól nem lesz lakáshitel, meg akik szintén jól számon akarták kérni Megyóék összes választási ígéretét, és ha valamelyik egy kicsit kevesebb pénzszórással teljesült, akkor ezerszámra nyitották a jaj, ezek hazudnak topikokat, akik simán elfogadták, hogy lassan 30. havi nyugdíjat is lehet ígérni, sőt, akik évekig hisztériáztak a 13. havi nyugdíj késedelmes teljesítése miatt."
A multkor elmulasztottam érdemben reagálni erre!
Az első felével, a 2002-es szavazók minősítésével tökre egyetértek.
A második részre csak annyit tudok mondani, aljas logika.
Ugye, ismét az a felelős, aki számonkérte a választási igéreteket, nem az, aki azzal nyert a választáson.
Az ellenzék a felelős, mert nem akadályozta meg az osztogatást. Ad 1. hogyan? Feles törvínyek tecciktudni. Ad 2. eddig az volt a baj, hogy a csúny Orbán nem szavazta mög a 13dik havi nyugdíjat! Há hogyavvanez? Vansapka-niccssapka? Köcsögorbán tehetróla, lógassukfel, oszt egybűl égbeszáll a dzsídípí, dikk!
Az is köcsög aki panaszkodott az áremelésre. Ebből kifolyólag nyilvános harakirire szólítalak fel, vagy pedig ismerd el, hogy csúsztató, hazudozó, aljas emberke vagy, ugyanis biztos, hogy az elmúlt 8 évben legalább egyszer te is panaszkodtál, hogy basszus de fölment ennek vagy annak az ára!
Osztán kérdem én, mennyire értesz a gazdasághoz? Mert ha értesz, nagyon jól tudod, hogy a megszorítás, áremelés, satöbbi csak IDEIGLENESEN rakja rendbe az államháztartást. Ahoz, hogy a gazdaság fellendüljön, biztonságos politikai helyzet (pl. nincs rajtaütésszerű adóemelés, új adónem bevezetés, satöbbi), rendes munkabérek, vásárlóerő, takarékoskodási hajlandóság, jó gazdaságpolitika, ésatöbbi szükséges. Hol van mindez?
És végül, mért én vagyok a tetű, ha azt mondom, hazudott a kormány, pannon pumát és dübörgést igértek, mosmeg egy csoffadt döglött macskát lógatnak az arcomba, arról beszéltek, nem teremtettek tiszta, átlátható helyzetet, hiszen az rontotta volna a győzelmi esélyüket? Mért én vagyok a tetű, ha azt mondom, egyék meg, amit főztek?
Nem kell hárítani, ki kormányzott eddig? Mért nem oldották meg eddig a bajt? Mért hagyták elvadulni a problémát?
Ha nem megy egy gyár, nem a takarító a hibás, hanem az igazgató! Nincs mentség, nem lehet áttolni a felelősséget!
Ui: Nem te vagy ferkó tanácsadója, vagy ferkó maga? Mert ferencünk pont ezeket a torz érveket hozta elő, hogy az ellenzék a hibás, mer ménem állította le az osztogatást?
lapis lazuli
2006. május 30. 18:57 | Sorszám: 36
Basszuk nekik is a pofájába! Azokéba, akik akkor is meggyó igéretözönére szavaztak. Tökre egyetértek veled!
Baszni én annyira nem szeretek, megvallom őszintén, pláne nem szart más pofájába.
Az én szexuális vágyaim sokkal átlagosabbak.
"kábé egy héten belül, hogy megint feltűntem itt, úgyis megjelentek a „jaj, ne töürődjetek vele” kezdetű dumák ... "
Feltűnési viszketegség?
Zavar ha nem törődnek veled? Hát, bezony ez egy szabad fórum. Te szabadon elmondhatod a véleményed, mások pedig szabadon tehetnek a véleményedre. Hadd ne legyen már kötelező vitatkozni veled, vagy egyetérteni, egyáltalán reagálni írásaidra, úgymond törődni veled, ha valaki nem akar!
lapis lazuli
2006. május 30. 12:53 | Sorszám: 32
Nekem sokkal jobb ötletem van!
Basszuk ezt az egész szart a Te és a többi szoci/szadeszos pofájába! Végülis Ti akartátok az új régi kormányt, meg a reformokat is!
Majd Ti jól begyűrűztök a gazdaságba, ha tudtok!
Ui: még pár baszós hozzászólást tudsz produkálni? Jelemtősen csökkent az írásaid színvonala mostanában...
lapis lazuli
2006. május 29. 15:09 | Sorszám: 18
Ügyes gyerek!
Monnyuk ennyi erővel én már gimis után rögtön ügyvezető lehettem vóna a saját vállalkozásomban. Csak nekem nem sikerült megcsípni a sunyinetes pályázatot...
lapis lazuli
2006. május 29. 13:22 | Sorszám: 15
Hát, ez itt abszurdisztán. Olyan nőt, aki gyereket akar, gyereke van, nem nagyon vesznek fel. Ha elmész gyesre, neked reszeltek. És lehetne sorolni...
Láttam olyan álláshirdetést, ahol 24 éves embert kerestek, 3 év tapasztalattal, és egyetemi diplomával.
Gyors fejszámolás után ha érettségi után rögtön (18 év) mész egyetemre, akkor 23 évesen végzel, tehát egyetem alatt 2 éves tapasztalatot szerezz addig...
lapis lazuli
2006. május 29. 13:08 | Sorszám: 13
Pont ma reggel mondták be a kossuth rádióban, hogy akit kivágnak az állími szférából, és 30 fölötti, pisloghat, mert senkinek nem fog kelleni...
Szakall, azt hiszed, hogy a gazdaság nem a lakosságon hajtja be a maga 20%-át? Ne légy naív! MINDEN a társadalmon csapódik le.
lapis lazuli
2006. május 29. 13:00 | Sorszám: 10
"Értesüléseink szerint a költségvetési egyensúly elősegítése érdekében a kijelölt miniszterelnök megteremti a [b]jogi feltételeit annak, hogy a jelenleginél könnyebben lehessen közalkalmazottakat elbocsátani, csökkentik a lakásadó-kedvezményeket[b], érvényesítik a rászorultsági elvet a gázártámogatásban, és [b]fölemelik a pedagógusok kötelező óraszámát[b]."
Ihajj-csuhajj húzzunk bele csakígytovább, Feri!!!
lapis lazuli
2006. május 29. 12:43 | Sorszám: 5
A 404-es démon eltűntette a cikket!
Nem tudnád bemásolni vagy új linket adni?

Téma: Előválasztásokat tart a Fidesz
lapis lazuli
2006. május 26. 19:05 | Sorszám: 4
Szerintem jó ötlet. Mivel tétje nincs, nehezen tudom elképzelni, hogy valaki/k csaljanak a választáson, az meg had legyen a Fidesz gondja, hogy technikailag és anyagilag hogyan oldja meg. 1ébként van nekik elég önkéntesük, aktivistájuk és támogatójuk.

Téma: Már egyesek a koncepciós kivégzéseket is büszén vállalják....
lapis lazuli
2006. március 13. 11:16 | Sorszám: 4
Ez egyszerűen gyalázatos, bár lehet, hogy inkább nevetséges.
Egyrészt meggyilkoló? Baszki, gyilkolni fegyvertelen embert lehet, de a lövöldözést egyrészt Ságvári kezdte, másrészt lelőtt asszem 3 csendőrt, akiből egy bele is halt a haslövésbe.
Másrészt: "az 1959ben koncepciós perben halálra ítélt csendőröket mint háborús bűnösöket végezték ki". Nyíltan elismerik a koncepciós pert, és utána van pofájuk tiltakozni az ártatlanul elítélt csendőr rehabilitásán!!!
Ezt a pofátlan hazugságot: "Ezzel az ítélettel a Magyar Köztársaság – ha tetszik, ha nem – megszakította a kontinuitást az 1946ban megalapított második köztársasággal, amely azon a föltevésen nyugodott, hogy a parlamentben (és általában a közéletben) képviselt irányzatok a kommunistáktól a konzervatív katolikusokig összetartoznak..." Szóval már köztársaság, nem diktatúra? Ráadásul ezzel a kontinuitással '56 sem szakított??? Hát a jó édes anyjukat!
Ez viszont tetszett: Gerő Márton, egyetemi hallható. És volt még egy egyetemi hallgató aláíró. ők mi a fenét keresnek az illusztris társaságban? Meg mióta számít olyan fgontosnak az egyetemi hallgatók véleménye? Jóhogy nem írták oda, hogy Kovács Marinéni, trafikos...

Téma: Segítsünk a Fidesznek kampányolni rövid, frappáns érvekkel!
lapis lazuli
2006. április 16. 13:07 | Sorszám: 31
Gyurkóferkó ünneplő beszédére célozva "Isten emeli fel a magyarokat, nem Gyurcsány!"-vagy valami ilyesmi. Sztem így húsvétkor még aktuálisabb!

Téma: Modern gyarmatosítás
lapis lazuli
2006. május 21. 09:37 | Sorszám: 100
Az megvan Izraelben is...
lapis lazuli
2006. május 20. 19:40 | Sorszám: 80
Mint mondtam, nagyon gyakran nem lehet vitatkozni azzal amit mondasz. csak érzi az ember, hogy nincs igazad.
Szép lenne mindez így, ahogy leírtad, az eurégiók is. Szép lenne, ha így lenne. De nem így van. Lehetőség? Na ja, az üzletembereknek, a rafinált, talpraesett embereknek igen, de nem az iskolázatlan, nyomorgó tömegeknek.
lapis lazuli
2006. május 20. 18:36 | Sorszám: 76
Tudod, érdekes, hogy a saját népedtől természetes, hogy visszasírja ősi földjét, amit több ezer évvel ezelőtt elvesztett, az én népemtől pedig sajnálod az emlékezést ősi földjére, amit kb. 80 éve vesztett el...
Egyenlő gondolkodásmódot!!!
lapis lazuli
2006. május 20. 09:34 | Sorszám: 69
Vedd hozzá azt is, hogy történelmi okok miatt egyrészt szétszóródtak az egész világban, de nem vesztették el egymással a kapcsolatot, másrészt az ő kezükbe került a kereskedés, mert a hülye nemesek büdösnek tartották azt, és úgy gondolták, hod kereskedjen csak a zsidó, örmény, arab, stb., majd ha kell a pénze, legfejebb kinyírom. Csak aztán fordult a kocka, és így a zsidok a világon mindenütt nagy hatalomra tettek szert.
lapis lazuli
2006. május 20. 09:32 | Sorszám: 68
Meg is válaszolták helyettem a dolgot.
lapis lazuli
2006. május 19. 20:09 | Sorszám: 61
Te ezt nem érted. (mondjuk én sem)
Ha a zsidók magukénak mondanak egy területet egy 200 éves legendára hivatkozva, az teljesen normális. Ha bármelyik másik nép teszi ezt hivatkozva a saját múltjára, vagy az addigi legitim határaira zsidó engedély nélkül, azok büdös irredenta elnyomó fasiszták.
lapis lazuli
2006. május 19. 18:11 | Sorszám: 59
De ha épp itt tartunk. Izrael köztudottan a zsidók őseinek a földje, alapból, aminek emléke sose enyészett el.
Egyrészt ez csúny csúnya irredenta náci fasiszta stb szöveg, történelmi örökségre hivatkozni, fúj!
Másrészt Izmáel nem Ábrahám elsőszülött fia volt-e?
Ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám, Izrael népe már születésének pillanatában az arabok pusztulásátakarta...
lapis lazuli
2006. május 19. 18:09 | Sorszám: 58
"Másrészt nem kell lenézni a palesztínokat."-ezt mért nekem mondod??? Nem te állítod be őket vendégmunkás-robbantgató csecsemőgyilkosoknak?
Tudod, az a baj veled, hogy az ember olvassa az írásod, és úgy látja, hogy ez szép és jó. Csak belül érzi, hogy valahogy ezek a dolgok nem így vannak, hogy nincs igazad, de te ezt sose fogod megérteni. Nem feltételezek rosszat rólad eredendően, ezért azt mondom, olyannyira más a neveltetésünk, lelkületünk, hogy te sosem fogsz megérteni engem, és viszont.
Tudod, a legfőbb baj ott van az elveiddel, meglátásoddal, hogy elvárod, hogy mindenki fogadjon el egyes véleményeket azért, mert csak, de te nem fogadsz el más véleményeket szintén azért mert csak.
lapis lazuli
2006. május 19. 10:45 | Sorszám: 56
Én sem a cionistáknak, akkor mért is kérjek bocsánatot?
Ha beszélek velük, megmondom nekik, amit üzensz, de tartok tőle, azt fogják válaszolni, hogy a zsidók másszanak ki őseik földjéről, de legalább Jeruzsálemből, ne lövöldözzenek le kődobáló fiatalokat, ne robbantsanak fel csecsmőket, ne romboljanak le házakat, és ne tartsák vissza az Izraelben dolgozók adóját, egyáltalán, ne fenyegessenek mindenkit folyamatosan, akkor ők is elfogadják Izrael létét. Amúgy meg fingjuk nincs, hol van Erdély, és a magyarokról azt sem tudják, hogy étel-e avagy ital.
lapis lazuli
2006. május 19. 08:36 | Sorszám: 51
Persze, atyesz, persze. Talán kérjél te bocsánatot a palesztínoktól.
lapis lazuli
2006. május 18. 19:34 | Sorszám: 38
Már felvetettem egyszer, hogy ha elfogadjuk a tételt, hogy az állam rossz gazda, akkor mért nem vonjuk felelősségre az államot? Illetőleg a vezetőit, mint egy normális cégnél. Ki mondta, hogy egy állami cégnek muszály szarul működnie? Lehet, hogy nem is az állammal van gond, hanem a vezetőivel? Hmmmm...
Mellesleg érdekes, az orosz, bolíviai, francia állam jó gazda? Mert a gázunkat az orosz államtól vesszük, a vizünket meg a francia államnak adtuk el...
lapis lazuli
2006. május 18. 16:03 | Sorszám: 35
JA, ja ja, tökre igazad van!
Mekkora marha vagyok, hogy feltételeztem, a prifitorientáltság az jelenti, az én költségemre gyártanak profitot!
Hát persze, hogy nem így van! Profit az csak úgy lesz! Na.
A MÁV-ot szerinted most ki fizeti? elmondom: Te. Kétszer. EGyszer jegyárban, egyszer adóban, cserébe késik és koszos.
Oszt később ki fogja fizetni? Elmondom: nem a Kuncze. Te, csak 3x. 2x olyan drága jeggyel, plusz az adód is ugyan akkora marad.
A magán biztosító mellett is be fizeted az adót a szadesz tervei szerint,és utána még fizetsz saját zsebből, ezért-azért. Azt pedig hadd ne egy legendásan jó üzleti érzékkel rendelkező nép fiának kelljen elmagyaráznom, mért fogja a magánbiztosító a Disznósmocsoládi kórházat bezárni, és nyit inkább még egyet Pesten... A beteg megy utána, nem fog dacból megdögleni...
A gázcsap az oroszoknál volt, valóban, de mostmár az import monopóliuma is a Molon keresztül. Nem elég, hogy tőlük vesszük, már ők is magukkal alkudnak az áron.
"holott stratégiailag fontos ágazat."-nem, enm szabad. Csak a hülye adja el, illetve aki nem érzi sajátjának. Mellesleg az ivóvíz egy icipicit stratégiaibb, mint a zinternet, net nélkül még csak-csak elvagyok...
A nagy verseny mit hozott amúgy? Lassú, szar szolgáltatást ugyan olyan áron minden szolgáltatónál, nyugati viszonylatban méregdrágán.
Buszról, autópályáról nem is érdemes vitatkozni. Elég csak úgy megdrágítani, hogy senki ne tudja fizetni, max a speditőrök, akkor is megvan a bavétel. Ezek a mocskos tőkések már csak ilyenek. Tudod, mint a kórházaknál, amit azért adunk el a mocskos hülye tőkésnek, mert veszteséges, de ők majd úgy szereznek profitot, hogy nekünk az tökjó lesz.
Állami gázszolgáltató esetén tuti, hogy nincs verseny. Magánszolgáltató esetén se biztos, hogy van, de legalább elvileg lehet. Hogy valóságosan legyen, hhoz jó versenypolitika kell.-súgok valamit. Már most is több magán gázszolgáltató van, csak a verseny késik. Nem is csoda, mert képzeld, ezek a hülye gázszolgáltatók megvették az én pénzemen felépített csövet is. Oszt olyan marhák, hogy abba a csőbe csak a saját gázukat engedik, a másik gázszolgáltatónak meg coki. No a nagy versenyhelyzetben én meg költözhetek tanyára, mer ott legalább versenyez az akác a nyírrel, ha fűtésről van szó.
lapis lazuli
2006. május 18. 15:49 | Sorszám: 34
Naná, kedves zsidó cimbim!
A most elfogadott törvény, hogy aki arabbal házasodik, elvesztheti az állampolgárságát, az is hazugság, igaz?
Vagy a cionisták szólamai, miszerint az arabor alsóbbrendű nép, és ki kell írtani őket, ugye?
Mint az egykori és mai mészáros akciók palesztín falvak ellen, ugye?
Mint az is, hogy a terror eszközeit először a zsidók alkalmazták, ugye?
Ez baromira nem olyan. A varsói felkelők egy faji elnyomás ellen harcoltak, amit utána a cionisták Izraelben megvalósítottak. Mármint a faji alapú elnyomást.
lapis lazuli
2006. május 17. 21:43 | Sorszám: 25
Habár a nácizmus nem cionizmus, de a kettő igencsak hasonlít egymásra. Gondolom, ebben azért egyetértünk.
lapis lazuli
2006. május 11. 15:18 | Sorszám: 17
Mert nagylelkűek vagyunk. Nem használtuk ki ugyanis a lehetőségeinket, egy csomó pénz bennmaradt a különféle alapokban, amikre pályázhattunk volna...
De mi nem pályáztunk...
lapis lazuli
2006. május 11. 12:45 | Sorszám: 14
Igazad van, bennem van a hiba.
Már zsákba öltöztem, megyek a hamuért...
lapis lazuli
2006. május 11. 12:29 | Sorszám: 12
Ez az állam rossz gazda 1ébként remek duma, csak nem tudom, mért nem hangsúlyozzák az ellenzékiek többet.
Ugyanis tegyük fel, az állam télleg rossz gazda. OK, no de kicsoda az állam? Napóleon szerint ő maga, ebből kiindulva kijelenthetjük, az állam az, aki irányítja. No de ki is irányítja az államot? Hát nem véletlen a kormány? Akkor tegyünk egy egyenlőségjelet közéjük.
A komány rossz gazda. Ezt maga a kormány mondta.
Felmerül bennem a kérdés, akkor mért nem húznak el, és hagyják, hogy jó gazdák üljenek a helyükre?
Még egyszerűbben, ha az állam rossz gazda, mért hagyjuk élősködni az ország testén???? Le az állammal!!! Főleg, hogy nem csak rossz gazda, de még gyenge pont is! A zállam monnyon le!!! Követeljük a zállam felelőségre vonását!!!
De én már a kormánnyal is megelégednék...
lapis lazuli
2006. május 11. 12:21 | Sorszám: 10
"JM kartáccsal már évek óta szajkózzuk, hogy egyetlen milliméter autópályát sem szabadna építenünk."
Én hozzátenném azt a nagyon fontos kis "így" szócskát. Vagy nem autópályát, hanem autóutat.
Mindenesetre a zemdéef kitanulta a szerepét rendesen, már üdvözli az autópályák eladását, és követeli a reformoikat.
Hányinger...
lapis lazuli
2006. május 11. 10:31 | Sorszám: 5
A cég ahol dolgozok, jobbosoktól vásárol, viszont baloldaliaknak is elad.
Dupla haszon.
A Miépet hanyagolnám, a Jobbikon vagy a KDNP-n komolyan gondolkodom.
A banánköztársaság azért nem jó példa. mert azoknak még van hadserege... Az egy dolog, hogy milyen kötődésű, de legalább van, és elég csak a vezetőiket kicserélni...
lapis lazuli
2006. május 11. 10:03 | Sorszám: 0
Az új kormány a hírek szerint a teljes energiaipart eladná, aminek egy késze már így is idegen államok tulajdonába került, holott stratégiailag fontos ágazat. Ki tudja milyen feltételekkel privatizálnák az egészségügyet, pedig ott is meggyugtatóbb lenne valamiféle állami garancia. Értékesíteni akarják a MÁV-ot, mondván ne az adóforintokból kelljen rá költeni. Na ja, majd költünk az adózás után megmaradt forintjainkból, az adót pedig ugyan úgy befizetjük. Ha ez sem lenne elég, értékesíteni akarják a Volán társaságokat is, sőt, a drága pénzen megépített autópályáinkat is.
Hogy ennek mi lehet a vége?
Például az, hogy ha "rosszalkodunk", a franciák elzárják a vizet, az oroszok meg a gázt.
Például az, hogy a továbbra is ugyan úgy befizetett, ugyan akkora mértékű TB járulékaink továbbra is elúsznak, de a magánbiztosító ráadásul bezárja a kórházunkat is, mert ő profitorientált, a kórház meg veszteséges, mi meg utazhatunk órákat, ha szakorvost akarunk látni.
Például az, hogy a kis falukba nem csak a vasút, de a busz se fog eljárni, mert nem éri meg, így egész vidékeket lehet elzárni a civilizációtól.
Például az, hogy a saját adó-forintjainkon felépített autópályára csak méregdrágán juthatunk fel, illetve ha a magán tulajdonos nem akarja, sehogy, és közben ugyan úgy, ugyan annyi útadót fizethetünk.
Ha ezeket a fontos állami tulajdonokat is értékesíti a kormány, hogy tudunk védekezni? Hiszen még haderőnk sincs, hogy azt megtehesse a következő kormány, amit Bolívia!
És mi, egyenként, közönséges állampolgárok, mi hogy védekezhetünk?
Ha drága náluk a gáz (hiszen a vesenyből egy szó sem igaz, mert a szintén mi pénzünkből épült vezetékhálózat is magánkézbe kerül, így elméletileg választhatnánk másik szolgáltatót, gyakorlatilag nem), elköltözünk egy másik faluba, ahol olcsó?
Mit tehetünk mi egyenként?

Téma: A DA VINCI-KÓD
lapis lazuli
2006. május 30. 15:34 | Sorszám: 290
Látod, hogy szivatja a zsidót a zsidó? Büdös antiszemita zsidók!
lapis lazuli
2006. május 18. 17:50 | Sorszám: 46
Kisoda, Badinyi?
lapis lazuli
2006. május 18. 16:11 | Sorszám: 39
Nem neki sikerült bebizonyítani, hogy Mária szkíta hercegnő?
Tehát a mi esetünkben nem Jézus gyerekei magyarok, hanem a magyarok gyereke Jézus!
lapis lazuli
2006. május 18. 15:42 | Sorszám: 28
Szerintem nem az a probléma, hogy volt-e Jézusnak felesége, vagy sem? Igazából nem számít, nem változtat semmit Jézus szerepén.
A baj az, hogy mindenütt úgy hirdetik ezt a storit, hogy a könyv, ami alapjaiban rázza meg az egyházat, meg a történet amit el akarnak tikolni, pedig megváltoztatná a keresztény hitet.
Mondjuk az egyház helyében én azt mondtam volna, egy lóf.szt renget meg, meg változtat meg, nyomjátok csak a hülyeségeiteket, minket nem érdekel.
Az, hogy sunyi nem hajlandó kiírni a film elé, hogy fikció, pedig maga is elismeri, hogy az, az is csak a reklámfogások közé sorolható.
Sztem a kutya nem olvasta volna el a könyvet, mint ahogy az előző kettőt sem olvasta a kutya se, ha nem csinálnak köré egy jó kis istenkáromlós-antiklerikális reklámot.
lapis lazuli
2006. május 18. 14:21 | Sorszám: 6
jav
obbantaná=robbantaná
lapis lazuli
2006. május 18. 14:20 | Sorszám: 5
Én arra vagyok kíváncsi, hogy tótavét hány perc alatt obbantaná fel a Moszad ha a zsidó vallásról írna hasonlókat, mint a keresztény vallásról illetve a keresztényekről.
Mellesleg a könyvet nem láttam, de a filmet meg fogom nézni.
Elég parádés a szereplőgárdája, és valahogy nem riaszt, hogy tótavének nem teccett.

Téma: MSZP-SZDSZ - már jól indul :)
lapis lazuli
2006. május 26. 19:02 | Sorszám: 26
Mért lenne a gondola tulajdonosa az itt beírt megnyilatkozásoknak?
Mellesleg nem csinál senki titkot a másik fórumról, mindkettő ingyenes, bárki bármikor beszólhatott volna miatta, de tudtommal nem tette...

Téma: "MÉG NINCS ÁRVÍZ" (Gyurcsány Ferenc)
lapis lazuli
2006. április 07. 15:54 | Sorszám: 19
Asszem ezt hívják píjárnak meg kommunikációnak.
Munkanélküli sincs, 1 darab se. Tényleg. álláskereső, na az van. Munkanélküli, olyan nincs...

Téma: Fletóról kérdezek, mert "innen" nem látom...
lapis lazuli
2006. május 15. 14:40 | Sorszám: 13
Tudtommal tagja a Szabadkőműves Páholynak, OVal együtt. Persze ez csak pletyka. Meg az is kérdés, hogy a SZP mekkora hatalommal bír.

Téma: Tele van a hocipom a mocskos bolsevista szado mazohista sajtoval!!
lapis lazuli
2006. április 03. 12:42 | Sorszám: 27
Na pl ők sem a legobjektívebbek!
Miközben a Demokratát azzal fikázzák, hogy a Fidesz pártlapja, ők egy az egyben a Jobbik pártlapja, és elég rosszindulatúak a Fidesszel szemben...
lapis lazuli
2006. április 03. 10:18 | Sorszám: 24
Nekem a magát jobboldali/szélsőjobboldaliként definiáló fehér hollókból is teli van a tököm...
Hihetetlen, hoyg jobbról is csak a Fideszt tudják fikázni!

Téma: Általános tandíj! - Húzzunk bele! :(
lapis lazuli
2006. május 20. 15:30 | Sorszám: 25
Mire nem tudok válaszolni nagyarcú önelégült szabadgondolkodó?
Azt hittem, nem vagy teljesen féleszű, és megérted amit mondok, de akkor elmondom úgy, mintha egy hülyével beszélnék!
Torz a gondolkodásod!
Mindenkinek jár az ingyenes oktatás, akit a képességei illetve szociális helyzete erre feljogosít. Akinek nincs elég esze ahoz, hogy elérje az állami finanszírozáshoz elegendő pontszámot, és a szociális helyzete sem indokolja, és ráadásul olyan lusta, hogy tanulmányai során egyszer sem képes elérni a 4-es átlagot, amikor átjelentkezhet állami finanszírozásba, az bizony fizessen, ha tanulni akar.
Az viszont gennyes dolog, hogy mindenkit megsarcoltatnának, az is gennyes dolog, hogy a legtöbb egyetemen nevetséges ösztöndíjjal és szoctámmal szúrják ki a szemed, az is gennyes dolog, hogy a diákhitelt növelik az ösztöndíj helyett, az is, hogy szinte az összes levelezősnek fizetnie kell ha tanulni akar, holott talán éppen azért ment levelezőre, mert nem engedheti meg magának a nappali képzés plussz költségeit.
Érted már?
lapis lazuli
2006. május 20. 15:12 | Sorszám: 18
Nem a fenét nem igazságos.
Minden normális államban nem csak ingyenes az oktatás, de reális ösztöndíjjal és szoctámmal segítik a felsőoktatásban részt vevőket.
Kérdezz meg erről az igazságtalanságról egy olyan embert, akinek csak az ingyenes felsőoktatás jelenthet bármiféle lehetőséget a boldogulásra!
lapis lazuli
2006. május 20. 15:05 | Sorszám: 16
Nem keverd a szezont a fazonnal!
Vagy te valóban örülsz az általános tandíj bevezetésének?
Attól mert szoci vagy, mondghatsz kritikát a saját pártodról is.

Téma: Kuncze "polgárháborús helyzetről" vizionál
lapis lazuli
2006. március 22. 21:34 | Sorszám: 9
Ki mondta hogy az? Sztem már Kucepapának is agyára ment a nagy bazi liberalizmus, egyre nagyobb hülyeségeket beszél...
Csak meglepő számomra, hogy az az oldal van a szabad véleménynyilvánítás ellen, akik úgy támogatják ezt, ha valamelyik kisebbség, vagy netán egy degenerált horda akar élni vele.:S
De a riogatása is elgondolkoztató. Vagy félnek, amit nem mrek remélni, vagy a hülyéket akarják paráztatni, ami inkább valószínű. Viszont ez rendesen visszafelé sülhet el-remélem-ha a Fidesz rendezvény nyugodtan fog lezajlani.
Vagy csak a saját csűrhéjüket sem tudják kordában tartani?
lapis lazuli
2006. március 20. 19:29 | Sorszám: 3
Én nem szoktam eljárni kifejezetten pártrendezvényekre, de erre most elmegyek. Kíváncsi vagyok arra a nagy polgárháborúra, ami ki fog törni.
Remélem, jó sokan leszünk, mert minél többen vagyunk a téren, annál többen csatlakoznak mellénk a képernyők előtt.
lapis lazuli
2006. március 20. 18:43 | Sorszám: 0
Az SZDSZ sem szeretne április 2-át - Kuncze "polgárháborús helyzetről" vizionál

Kuncze Gábor azt kéri a kormányfőtől és Fidesz elnökétől, hogy ne tartsák meg az április 2-i rendezvényeket, mivel szerinte csak a választási kampány hiszterizálására alkalmasak. Az SZDSZ elnöke ezt hétfőn fogalmazta meg nyílt levelében.

"Az utca helyett legyen a parlament, s április 9-én a szavazófülke a politika színtere!" Kuncze szerint kerülni kell a felesleges indulatokat, ne hagyjuk, hogy a 2002-eshez hasonló, úgymond "polgárháborús helyzet" alakuljon ki! "Kérem ezt nem csak a magyar liberálisok, de minden, a nyugalom, a béke, a higgadtság mellett elkötelezett polgár nevében" - írta a kisebbik kormánypárt elnöke levelében.

A pártelnök úgy véli, ezek a nagygyűlések csak a választási kampány hiszterizálására, az indulatok felesleges szítására, egymás táborának provokálására lesznek alkalmasak, nem a tisztánlátást, hanem a zavart növelik majd. Mint írta, a liberálisok szerint a köztársaság nem utcai tömegrendezvényekkel, hanem higgadt, felelős politizálással védhető meg, a politika nem az utcára való.

"Csak szándékos konfliktuskeresésként és politikai felelőtlenségként tudom értelmezni, hogy a konzervatívok éppen az előző nap bejelentett szocialista nagygyűléssel egy időpontra hirdették meg saját tömegrendezvényüket" - fogalmazott Kuncze Gábor.

Mint ismeretes, korábban mindkét nagy párt április 2-ára jelentette be a Nagygyűlést, még februárban. Kuncze Gábor 2002-re, a Fidesz akkori Naggyűlésére való utalása, összefüggésbe hozva az úgymond "polgárháborús helyzettel" azért nem felel meg a valóságnak, mert akkor rendbontás nem történt, ám a Fidesz szinte megfordította a választások eredményét, amely az SZDSZ-nek, mint kis pártnak nyilvánvalóan nem kedvezett.

Ezt már olvastátok?
Különösen tetszik nekem ez a véleménynyilvánítás azoknak a szájából, akik a különböző párizsi bevándorló vagy diáklázadást és egyéb külföldi lázongásokat előszeretettel nevezik az elnyomott nép ellenreakciójának, demokratikus és emberi jogának, amiért a csúnya csúnya őslakosok, és azoknak a kormánya a felelős...

Téma: Bencsik: a fidesz idiótái... :))))))
lapis lazuli
2006. március 09. 13:55 | Sorszám: 4
Kicsit lassú a fórum...
Olvassátok végig a teljes levelet! Teljesen más a mondanivalója, mint amit kacatcica próbál kihozni belőle.
Ettől függetlenül a tény tény marad, sok a bakijuk, és bennem is fölmerült, hogy egy-két dolgot valami beépített ember követett el.
Pl tényleg olyan hülye lenne a Fidesz, hogy a saját szerveréről akarna a maszophoz betörni? Egy 7 éves gyerek is tudja, hogy ez baromság! Biztos vagyok benne, hogy belső provokáció volt az egész.
Szóval van jópár hibájuk, de mint ahogy a levél is mondja, mégis a Fidesz a leghitelesebb a pártok közül, számomra legalábbis az ő országuk a szimpatikusabb. Az inkább hasonlít az enyémre.

Téma: TRIANON: nektek köszönhetjük "balosok" !
lapis lazuli
2006. május 30. 21:56 | Sorszám: 406
Undorító ember vagy te, kaleb, azt gondolom. Megint szádékosan viszed el a topik témáját, megint csúsztatsz és hazudozol össze-vissza.

Többiek!
Ne törődjetek kaleb benyőgéseivel, ha nem akarjátok, hogy minden topik a zsidókról, illetve a jobboldaliak kollektív, eredendő bűnösségéről szóljon, bármilyen téma kerülne terítékre! Ha senki nem reagál a hülyeségeire, előbb-utóbb csak abbahagyja az ocsmánykodást!

lapis lazuli
2006. május 26. 15:33 | Sorszám: 314
?????
És azért mert itt is van környezetszennyezés, hagyjuk, hogy a szomszéd szemétlerakónak használja az országunkat???
lapis lazuli
2006. május 26. 15:32 | Sorszám: 313
Íme, a szöveg, amit írtam. Így értelmezd, ne másképp.
Még mindig nem érted, hogy attól mert az ember egy kisebbséghez tartozik, nem kell folyamatos áldozat-érzéssel, üldözési mániával élnie? Azt mondják, hogy a büdösrománok megmérgezték a Tiszát. Megmérgezték? Meg. Én voltam? Nem. No akkor mért kell kiakadni? (Ne kezd el magyarázni, hogy ausztrál vállalat volt, kérlek!) Ugyan így nem érzem magam bűnösnek trianonért, meg a magyarellenességért, és tudok tárgyilagos lenni a kérésben.
lapis lazuli
2006. május 26. 15:10 | Sorszám: 306
Mond, te csak úgy írsz valamit, vagy el is olvasod azt, amire reagálsz?
Hagyjuk már ezt a széplelkűsködést, oké, hogy kit mivel hogyan bántunk meg, szegényeket, ha akkor, amikor a kedves szomszéd nem csak a saját országában, de nemzetközi fórumokon is megaláz minket, és mi csak elnézően mosolygunk!
Hát nem röhejes, hogy a zúnió kérte ki helyettünk a madárkóros hisztéria-keltést? Úgylátszik, nekik mégse volt ciki, meg az a pár tíz milliós piac is izgathatja őket, akik nem vásárolnak majd úniós baromfit emiatt!
Részemről több félremagyarázós, elferdítős, széndékosan félreértő kommentre nem kívánok válaszolni.
Ui. Direkt írtam, vazz, a hozzászólásban, ha nem is babban, amiből idéztél, hogy nehogy azzal gyertek, hogy így meg úgy ausztrál cég, mert románok dolgoztak ott, romániában, román előírások alapján, és a román állam velük együtt röhög a pofánkba és telepíti illetve engedélyezi a további cián alapú technológiákat, és mellesleg a szövegnek teljesen más volt az értelme, mint amit kiszedtél belőle te meg kaleb!
Kb úgy, mintha azt mondanám, hogy a 10parancsolat gyilkolásra, paráználkodásra és lopásra úszít, hiszen "ölj", "paráználkodj" és "lopj".
lapis lazuli
2006. május 26. 14:33 | Sorszám: 304
Ui:
Hótt egyszerű szemlélet ez ... meggondolod, hogy érzenél, ha veled történne, és ha nem ízlene, nem teszed meg ...

Ezt a tótoknak/szerbeknek/románoknak/ukránoknak mondd, ugyanis VELÜNK történik, nem VELÜK! Nem itt vannak tót/szerb/román verések, nem itt hurcolják meg a túristákat, nem itt szivatják a kisebbségek iskoláit, egyházait, nem itt nehezítik meg a vízumhoz jutásukat...

lapis lazuli
2006. május 26. 14:30 | Sorszám: 302
Mondj légyszíves 1 ilyen iskolát!
Érdekeink védelme valóban nem abból áll amit mondasz. De akkor miből is? Mert jelenleg semmi védelme nincs érdekeinknek.
Te mit szólnál, ha nálunk a tótok (meg a többi szláv nép) alacsonyabbrendűségéről hablatyoló barmok miatt folyton rapporton lenne a magyar konzul, meg ez, meg az?
Kikről beszélsz? Mondj már légyszíves konkrétumokat, mert így nem lehet érdemben reagálni!

Különbség köztünk és köztük 1ébként ez:
3 magyar túristát meghurcolnak, olyan jogszabályra hivatkozva, ami hatályon kívüli.A magyar külügy bocsánatkérésre szólít fel. A szlovák közli, hogy coki magyar, különbenis azért tartóztattuk le őket, mert tiltakoztak a letartóztatás ellen.
Nálunk győz a cucilista párt, erre a szlovák sajtó és kormány elkezd örömködni, hogy hurrá, mert ezek nem fognak törődni a magyarokkal (szinte szó szerint így) míg a csúnya jobboldaliak meg igen.
Egyszóval beleszólnak a belügyünkbe, satöbbi.
Magasan szarnak a mi úgynevezett érdekvédelmünkre, és kiröhögnek minket, otthon büntetlenül úszítanak a magyarok ellen, tettlegességre is sokszor sor kerül, satöbbi.
De ezt mind te is nagyon jól tudod, nem vagy te hülye, hiába játszod el, úgyhogy nem is koptatom tovább a billentyűzetet.

lapis lazuli
2006. május 26. 10:08 | Sorszám: 300
Vagy direkt forgatod ki a szavaimat, vagy nagyon félrebeszélünk egymás mellett.
Noszóval. Azért mert Kis Béla azt mondja, hogy a büdös románok megmérgeztél a Tiszát, nem akadok ki, pedig román származék valék.
Azért nem, mert nem várom el Kis Bélától, hogy azt mondja, Tigru Onuc, Marcea Juon és ausztrál bűntársa John Smith mérgezte meg a Tiszát.
Ezért még azt se mondhatom Kis Bélára, hogy romángyűlölő. Ráadásul azt sem várhatom el, hogy szeresse a románokat, hiszen valóban, meg lett mérgezve a Tisza, és a román kormány/cég stb. azóta se fizetett kártérítést. Az sem lepne meg, ha Kis Béla, és a hasonlóan gondolkozók tüntetéseket szerveznének a román nagykövetség elé, sőt.
Romángyűlölő ostoba akkor lesz Kis Bélából, ha odajön hozzám, és azt mondja, na te büdös román, megmérgezted a Tiszát most majd jól pofánváglak!
Kapisgálod? Ha csak simán mondják általánosságba hogy román, nem veszem magamra, hol érdekel?
Ezzel párhuzamosan ha valaki azt mondja, nem szeretem a zsidókat, mert maceszt esznek, és attól undorodom, vagy nem szeretem a zsidó pénzembereket, mert kiforgatják az országot a vagyonából, az nem antiszemitizmus. Az egy vélemény. Ha valaki odamegy hozzád, és azt mondja, véged, te zsidó, mert maceszt eszel, és azt én utálom, vagy mert te forgatod ki az országot a vagyonából, na az gáz.
De hány ilyen történt veled, most őszintén?
A fordítottja, mármint az, hogy engem csak azért bántanak, mert zsidó/cigány/hottentotta/langyi/stb. vagyok, annál gyakrabban. Hogy egy klasszikus mondjak, mikor gazsi betelefonál az Édászhoz, hogy most azsé kapcsótátok ki azs áramot mer csigány vagyok? Vagy látod a hírekben, hogy szegény cigányokat kilakoltatják. Azok nem szegény cigányok, kérlekszépen, hanem illegális lakásfoglalók.
Na.
lapis lazuli
2006. május 25. 23:09 | Sorszám: 291
Akkor mégiscsak valamiféle ipar, kézművesség, nemdebár.
Mindegy.
Holokauszttagadó filmeket jóhogy találsz underground boltokban, épp ezért fogalmaztam meg úgy a kérdést, ahogy. Mindig lesz egy réteg, aki másképp gondolkodik, mint a többiek. Mért mész oda? Én sosem voltam ilyen boltban, nem is érdekel a téma, nem is jutnak el hozzám az adott esetben káros (főleg a zsidóknak) információk. De sose láttam ilyen könyvet pl a Libriben. De ha lenne is, ezt hívják szólásszabadságnak.
Hogy mért öngól az öngól? Még mindig nem érted, kedves kaleb, hogy aki parasztozik, az ne várja el, hogy mások ne buzizzanak? Még mindig nem érted, hogy attól mert az ember egy kisebbséghez tartozik, nem kell folyamatos áldozat-érzéssel, üldözési mániával élnie? Azt mondják, hogy a büdösrománok megmérgezték a Tiszát. Megmérgezték? Meg. Én voltam? Nem. No akkor mért kell kiakadni? (Ne kezd el magyarázni, hogy ausztrál vállalat volt, kérlek!) Ugyan így nem érzem magam bűnösnek trianonért, meg a magyarellenességért, és tudok tárgyilagos lenni a kérésben.
Az antiszemita karikatúrákat maguk a zsidók művelték, mondván mi tudjuk legjobban kifigurázni a zsidókat, hiszen mi zsidók vagyunk, ismerjük magukat. A rafkós antiszemita zsidók olyan karikatúrákat rajzoltak, kérlek, hogy Ausztriában 5 év kötélre ítélték volna őket egyenként.
A mindenhol jelenlevő kettősmércére még mindig nem reagáltál érdemben.
A gój-ra pedig én felejtettem el. Igazad van részben, minden vallás kiválasztottnak hiszi magát, de nem minden vallás tekinti a kiválasztódát faji alapúnak, és nem minden vallás tekinti a xenokat lelketlen állatoknak.
lapis lazuli
2006. május 25. 22:28 | Sorszám: 285
Istenem, kaleb, annyira szeretnék tőled egyszer egyenes, őszinte választ kapni!
Fordítom neked az elhangzottakat.
a magyarokat és más népeket a zsidó közvéleményformálók az ennél sokkal ártatlanabb megnyilvánulásokért is azonnal a fasiszta, az újnyilas és ezekhezhasonló jelzõkkel illetik=bárki emberfia ennél a megnyilvánulásnál sokkal ártalmatlanabb módon nyilvánulna megfele, rögtön le lenne nácizva
kollega megnyilvánulása, aki kikérte magának a buzi jelzőt, mert ő homokeszuális"

Bozgorozzanak egyszer le, és majd te is jobban megérted, miről van szó.

Olvasd el a másik részét is a mndatnak, jó? Buziöntudatos kollega rögtön utána parasztozott egyí olyan ízeset, és elmagyarázta nekünk, buta parasztoknak, hogy ez a paraszt ez nem olyan, mert ez így alakult ki, nem tudom, érted-e?
A bozgorozás tök jó példa lenne, ha valóban azt mondtam volna csak, amit kiemelsz. Mellesleg engem büdösrománoztak párszor apám révén félromán vagyok ugyanis, szal ez is öngól.

"Ez tényleg vitetható. Náciellenes intézkedés, mert ugye a (neo)nácik szoktak foglalkozni a holokauszttagadással, vagy a holokauszt kigunyolásával. Gondolom te is láttad a vonatkozó filmeket, könyveket, tudod miről beszélek. De ettől függetlenül kétséges, célravezető-e. Vagy nem jobb-e, ha szabadon forgalmazhatók a holokauszt tagadó filmek, amiktől azért minden jobb érzésű embernek felfordul a gyomra."
Na 1részt rögtön kezdjük a kollektív bűnösséggel. Ez náciellenes törvény, mert aki tagadja a holokausztot, náci. Ja. Nem, nem láttam ilyen filmeket, könyveket. Nem tudok ilyenről, de ha te ismersz párat, ami mondjuk eljutott a moziig, tékáig, tv-ig, szólj, megnézem!
És akkor szépen eljutunk odáig, hogy keresztények kiírtását lehet szorgalmazni a tilosban, horngyufa itthagyhatja a jobboldalt a zeuba való menetelés közben, jobboldali politikusok kiírtásáról lehet dalt írni, Mohamedről, Jézusról lehet karikatúrát csinálni, az mind szólásszabadság.
Nem tudom, emlékszel-e arra a weboldalra, amit izraeliek csináltak az iráni antiszemita gúnyrajzpályázat ellentételezéseként? Tudod mit, az egy tökös, hiteles, karakán lépés volt! És hihetetlen jó karikatúrák voltak ottan.
Tudod, ha rajtam nem lehet röhögni, nekem se lehet másokon, ez így fair. De ha én röhöghetek másokon, akkor mások is röhögni fognak rajtam.

Ui: buta vagyok és korlátolt, ezért magyarázd el légyszi, milyen jelentése van még az industry-nak az iparon kívül?

lapis lazuli
2006. május 25. 21:18 | Sorszám: 280
A többi kúl, de álmosító ...
Mit mondjak én akkor a te jólismert toleráncos szólamaidra? Mintha csak egy szépségkirálynőt hallanék! A legfontosabb a világbéke!
PS: lehet, hogy neked álságos.
Neked is az, és másnak is, arra hivatkozni, hogy azért ne védjük meg az érdekeinket, mert nem utálunk mindenkit, aki más nyelven beszél mint mi...
Bár inkább zavaros.
lapis lazuli
2006. május 25. 21:06 | Sorszám: 277
Álságos egy kissé ez az írás. Ki mondta hogy tegyél?
Pont a szomszéd tesz, csak azért mert más nyelvet beszél!
Kik utálják annyira őket? Max egy büdösrománozásra futja, de trianont szádravenni nem szabad, nincs felhördülés a közvélemény soraiban szomszédaink túlkapásait elnézve, pedig még a zertéeel kúbb is lehozta a fókuszba annak a szipatikus családnaka izéjétna, demán nem is tudom, mer rögtönutána vót a 3fejű macska, na arrajobban emlékszem. Szomszédunkban felgyújtanák a magyar nagykövetséget, és akkor még finomak voltak és nőiesek.
Mellesleg még lagymatag külügyünk sincs megelégedve a tótok reakciójával: http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Aktualis/Szovivoi_nyilatkozatok/060525_pozsony_kozlemeny.htm
Node azt 1ébként még mindig nem értem, mért kellett volna a forradalom után szeretni az elsőnként nekünk támadó népeket?
lapis lazuli
2006. május 25. 20:57 | Sorszám: 274
A császár alattvalóiként, a divede et impera technikák egyenes következményeként ...

jól látod a helyzetet. A császár direkt azért küldött nemzetiségi törvényen kívüli szabadcsapatokat, hogy ne lehessen az udvart felelősségre vonni, így megmaradjon a diplomáciai megoldás lehetősége kudarc esetén.

lapis lazuli
2006. május 25. 20:53 | Sorszám: 273
Épp te, külpolitikusaink, politikusaink, és a közvélemény a legjobb példa arra, hoyg hatott.
El tudod képzelni, micsoda balhé törne ki, ha a románokkal, tótokkal bánnának itt úgy mint ott? Vagy ha magyarverések helyett szerbveréseket rendeznének a vidám fiatalok Mohácson meg Pécsen?
lapis lazuli
2006. május 25. 20:49 | Sorszám: 271
Tény, ez is igen ambivalens. A Szabadságharc idején óriási lehetőséget szalasztottunk el a nemzetiségek megnyerésére, a kiegyezéskor dettó. Kár volt, az biztos, mert most van ürügy, ahogy említed.

Nem csoda, hiszen elsőnek szerb és román nemzetiségű szabadcsapatok, gyk. banditák, támadtak az országra.

Szerintem ha kibírjuk ezt az időszakot, és nem hőzöngünk, a tótok és az oláhok is rá fognak jönni, ez már nem Tiszáék országa ...

Elég nehéz a felfogásuk, hogy erre nem jöttek rá 60 baráti év alatt sem! Te mellesleg kibírod, meg én is, mert be se teszem a lábam a keleti határokon túlra, de a ht magyarok, ők kicsit nehezebben élik meg ezeket a dolgokat.

lapis lazuli
2006. május 25. 20:46 | Sorszám: 270
Ki fognak ezek alakulni, szerencsére az Akadémia eddig ellenállt a ködevőknek, és a történelem során akárhogy is nézzük, a józan, megfontolt, érvekkel, tényekkel alátámasztott érvelés, ha lassan is, de felülkerekedett.

A román/szlovák/szerb, stb. nacionalisták meg csak örüljenek a gyorsan illanó jelennek ...

Nem nagyon látom sem az ellenállást, sem pedig az eredményét, a szomszédos nacionalisták gyorsan illanó jelenje pedig 80 éve a csudának sem akar elillanni.

lapis lazuli
2006. május 25. 20:45 | Sorszám: 269
Uno Mint román nemzetiségű, román anyanyelvű apával rendelkező emberke, azt mondok az oláhokról, amit akarok. Ne tőlem védd meg őket!
Due A te hazádat éppen most hordják el. A te hazádban a te miniszterelnököd a román miniszterelnökkel koccint a te hazád feldarabolásának ünnepére. Az ideológiájukkal pedig elmagyarázzák, hogy mindez jogos.
Tre Igazad van. Mikor távolítjuk el a közéletből és a tudományos életből a vörös hazudozókat, az idióta "sztárokat" és a szittyamagyarvótjézus-prófétákat?
Quattro Ez a hozzáállás a legnagyobb hülye4ség. Persze, ne védjük a ht magyarokat, persze, szarjuk le, ha a túrista magyarokat basztatják, persze, ne törődjünk vele, hogy a nemzetközi politikában is rosszhírünket keltik.
lapis lazuli
2006. május 25. 20:09 | Sorszám: 257
Oszt basszál rá, jól teszed!
Végülis csak pár tíz millió büdös oláhról van szó, akik letagadják az országod létét is, nem csak a létjogosultságát. Ehez csatlakozik a néhány millió szlovák is. Arról nem beszélve, hogy téged annyira nem zavar, de az ott élő 1,5 millió magyart és a másik felet a tótoknál talán egy picit. De szarjuk le azt is, majd itt a punijó, oszt az majd jól helyreteszi helyettünk a dolgokat. Ja, hogy a punijó is szarik az egészre? Mindegy, de legalább ott jók a csajok. Ha meg eccer megindul felénk a sok oláh, majd ott a nátó, majd az megvéd, mint a cipriótákat!
Arról nem is beszélve, hogy mijafenének itten nemzeti öntudatot, hasznos külpolitikát űzni? Há minek? Még megharaxik a punijó! Pofánröhög minket a tót kormány? Asszondja, nem kér bocsánatot, szarik a diplomácijára? No és? A 3 köcsög tanár meg magára vessen, nem? A derék mócok gerjesztik a magyarellenes hisztériát azzal, hogy mink kűggyük a madártakonykórt a nyakukba? Mindezt a titkosszógálattal? Odase basszál, legföjebb jogos haragukban felkoncolnak pár bozgor székelyt, akihez semmi közöd, hisz romány állampógárok!
Minek ide diplomáciai lépés?ű
Nohát!!!
lapis lazuli
2006. május 25. 19:49 | Sorszám: 254
No ezek mind szép, okos hozzászólások voltak történelmünk kisajátításának és meghamisításának témájáról, köszönjük szépen.
Más valaki esetleg?
lapis lazuli
2006. május 25. 18:55 | Sorszám: 251
Kis adalék trianonhoz. A folyamat most is tart.

A román "történelem" gyöngyszemei
2006-05-25. 16:33:58

Alexandru Ciuma din Chiurus mint Kõrösi Csoma Sándor, Gheorghe Doja, a parasztok királya, Paul Chinezu, Mátyás (azaz Matei Corvin) hadvezére, Ioan Tzetzu, Kossuth tábornoka, Voicu (torzítva Vajk, a késõbbi Szent István), akinek családja nyájlegeltetés közben tévedt a román nevû Balaton partjára - néhány példázata a hagyományos román felfogásnak: nem elég az ország, történelmet is kell lopni hozzá.

Az 1990-es években írták a bukaresti lapok, hogy a román a második legintelligensebb nép a világon. Hogy melyik az elsõ, „elfelejtették” megírni… tény, hogy sokuk szeret dicsekedni eredetükkel, kiszínezett történelmükkel, érdemeikkel a tudományban, technikában, mûvészetekben, idegen tollakat is felhasználva, lelkesedéssel pótolva ismereteik, tárgyilagosságuk hiányát.
Jellemzõ eset erre: Pruteanu szenátor (eredetileg Solomonovici, aki a szocialistáktól a múlt évben átlépett a soviniszta, antiszemita szellemû Nagy-Románia Pártba) egy interjú alkalmával megemlítette, hogy Johan Strauss is járt Romániában. Mikor? Hol? – kérdezték. Hát… az 1800-as évek végén, Temesváron. De hát Temesvár akkor Magyarország része volt, ember! A nagy (testsúlyra) román költõ, A. Paunescu is ezt bizonygatta: õk történelmi bizonyítékok nélkül is tudják, hogy is volt.
Daicoviciu diákjainak elkotyogta egy elõadásán, hogy a dák fõváros Sarmizegethuza neve nem történelmi nyomon alapszik – azt õ találta ki. Õ alkotta. Baki volt – dicsekvésnek szánta…
Az utóbbi évtizedekben fellendült a románosítási igyekezet. Ennek jellegzetes példája: a Magazinul Istoric (Történelmi Folyóirat) azzal rukkolt ki (amit a köznépnek megismételt a múlt század ’90-es éveiben az ismeretterjesztõ Magazinul (Képes Újság), hogy Alexandru Ciuma din Chiurus román tudós állította össze az elsõ tibeti-angol szótárat és nyelvkönyvet, és egy japán templomban szobrot is állítottak neki. Ez a tudós pedig nem más, mint Kõrösi Csoma Sándor – neve elferdítésével, ugyanis a román nyelvben nincs ö és õ betû, így lett a Kõrösibõl Chiurus (Kjurus).
De ha lúd, legyen kövér: 1985-ben kiadták a Tudomány és Technika Romániai Történetét (Istoria Stiintei si Tehnicii in Romania), amelybe „beillesztették” minden erdélyi, bánáti, partiumi magyar és német tudós tevékenységét, függetlenül attól hogy nem éltek Románia fennhatósága alatt, mint Apáczai Csere János (1625-1659) Bod Péter (1712-1769), Bolyai Farkas (1775-1856), Bolyai János (1802-1860). És sorolható tovább azokkal, akikrõl a magyar átlagember nem is hallott, mint Benkõ József, Köleséri Sámuel, Rajka Péter, Nyulas Ferenc és mások. (Ellenben meghagyták magyar érdemnek a kolozsvári Martin Lajosnak a repülés elmélete és technikája terén elért eredményeit, Benkõ Ferencet, az elsõ magyar Mineralógia megíróját, stb.)
Régebbi a hõsök románosítása. Közismert a Gheorghe Doja, vagyis Dózsa György minõsítése, hogy román volt, mások elismerik, hogy székely, de: a székelyek elmagyarosított román Dumitrascu és Coja történészek szerint, mások meg „feltételezik, hogy a szabad dákok leszármazottai, akik a hegyek közé szorítva sem hódoltak be a rómaiaknak. (Újabban dr. M. Dugaru szerint a frankok által a Keleti-Kárpátokba szorított avarok leszármazottai, de errõl késõbb, ugyanis e doktor újjáírta a magyarok történetét).
Szintén közismert, hogy szerintük Kinizsi Pál román volt, eredeti nevét, ami Paul Chinezu volt, magyarosították. A bökkenõ az, hogy senki sem tudja, mi köze volt e törökverõnek a kínaiakhoz, neve román változata magyarra fordítása ugyanis, Kínai. Hunyadi János náluk Iancu de Hunedoara, elismerve, hogy magyar hadak vezére volt, egyesek azt is elismerik, hogy Mátyás király csak félig volt román, de van, aki azt vallja (köztük egy szenátor), hogy nem lehetett román, ha vállalta a magyar királyságot.
Egyes román történészek mélyebbre túrnak a történelemben, így felfedezték, hogy Bizánc ostromához a XV. században az ágyukat az Orbán nevû erdélyi román öntötte (a Pallas Nagy Lexikona szerint magyar volt), s habár a román nacionalisták elítélik az 1848-49-es magyar forradalmat – többek között nekik Bem „nemzetközi háborús bûnös” – Czetz Jánost, Kossuth tábornokát román hõsnek tekintik, akinek a neve, szerintük Tzetzu (olv. cécu) volt.
Más a helyzet az aradi vértanúkkal: Funar Gyuri, Kolozsvár volt polgármestere is felcsapott történelemhamisítónak – szerinte terroristák voltak, 40 ezer románt mészároltak le, és 300 román falut pusztítottak el. Reméljük, hogy a komoly, tárgyilagos történészek ezt hülye viccnek veszik és nem kerül be a tankönyvekbe sem.
Nyugtalanítóbb dr. M. Dogaru tevékenysége, aki nemcsak újraírta a magyar történelmet, hanem igyekszik azt a román átlagember fejébe is beültetni, így ismeretterjesztõ stílusban közli azt a Lumea (Világ) címû folyóiratban, hogy azt tudja, Árpád seregében az „ungur” kisebbségben volt, román csapatok is voltak benne, segítették a harcokban, a Balaton román eredetû elnevezés (úgy tudtuk, mi tudatlanok, hogy a mocsár szláv nevébõl, ami boloto – a román az mlastina); a „magyar” az egy koglomeratumot jelent, sok etnikumból, stb., eljutva oda „kutatásaiban”, hogy Szent István is román volt, román pásztorcsaládban nõtt fel Voicu (olv. Vojku) néven, amit a magyarok Vajkra ferdítettek. Maga a család nyájaikat terelgetve jutott el a Balaton környékére…
A magyar történészek részérõl nincs semmi talpraesett replika, a magyar átlagemberek többsége nem is hallott a modernizált történelmünkrõl, amelyben a királyság megalapozása is egy román személyiség érdeme. A nemzeti identitását vesztõ magyarság nem mer visszaütni (nem csak ebben a kérdésben). A „gatyás magyarnak” már minden mindegy? Hogy is mondta Tacitus? - „Jaj annak a nemzetnek, amelynek ellensége írja a történelmét.”
Ami a történelemhamisítást illeti, tudjuk, hogy nem elszigetelt jelenség, és igazat adhatunk Samuel Butler (1835-1902) angol írónak: „A legfõbb különbség az Isten és a történészek között az, hogy a múltat Isten többé nem képes megváltoztatni”. Egy hamisítás kapcsán egy évtizeddel ezelõtt írtam arra a kérdésre, mi a történelem? – „A történelem az, amit a történészek mind másképp tudnak.”
De fontos lenne az, „igyekezetükben ne távolodjanak el a valóságtól, a tényektõl, nem riadva vissza a misztifikálástól sem”, minek nem is a csúcsa az, amit egy román képviselõ mondott: „Mi az erdélyi sziklákkal vagyunk egyidõsek!” – A délibábos elképzeléseknek sok változata van, s ezekkel együtt a román történelmet csak szatírában foglalhatjuk össze.

(Szöveg: Veres József, Magyar Világ, kép: Kuruc.info)

És ugyan ez folyik a szlovákoknál is.

lapis lazuli
2006. május 24. 20:51 | Sorszám: 247
No ez egész korrekt vélemény.
Egy dolog szúrt szemet.
"Egyetlen emberi szabály alól nincsenek zsidók felmentve, épp ellenkezőleg, hitünk szerint a zsidókra szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint nem zsidókra."
Ez. Lehet, hogy tévedek, de ez nekem valahogy azt hozza ki, hogy a zsidó felsőbbrendű, ezért többet kell elvárni tőle, míg a gój (lélektelen állat-javíts, ha tévedek) csak gój, ne várjunk tőle sokat.
A valóságban persze más népektől legalább ugyan annyit várnak, illetve vár Izrael állam. Sőt. Sajnos a holokauszt-ipar létező dolog. A folyamatos antiszemita-hisztéria fentartása is. Érdekes, hogy bármikor szídhatom kollektíve a románokat a ciánért, a kutya rá se bagózik, de ha esetleg a zsidó tőkéseket kezdem szídni, akár csak konkrétan is, az rögtön antiszemitizmus.
Tudod ez olyan, mint csaken kollega megnyilvánulása, aki kikérte magának a buzi jelzőt, mert ő homokeszuális, nem pennig buzi, aztán büdösparasztozott egy ízeset.
A holokausztagadás büntetése pedig baromira nem indokható a kegyelettel, illetve ha azzal indokoljuk, akkor az összes többi nép tragédiájának tagadását is legalább ilyen szigorúan szankcionálni kéne, kezdve az indiánoktól az egészen kis tragédiákig, mint a koszovói népírtások. Ez is kettősmérce, a kommunizmus áldozatainak kegyeletét bátran lehet sérteni azzal, hogy minelnökünk és még jópáran a szovjet megszállást felszabadulásnak hívják, és még sorolhatnám...
"a magyarokat és más népeket a zsidó közvéleményformálók az ennél sokkal ártatlanabb megnyilvánulásokért is azonnal a fasiszta, az újnyilas és ezekhezhasonló jelzõkkel illetik."
Ebben nem az "a" szócska a lényeg, hanem "ennél sokkal ártatlanabb megnyilvánulásokért" ez.
lapis lazuli
2006. május 24. 14:27 | Sorszám: 239
Izraelben középiskolás fiatalok Jichák Rabin gyilkosát éltetõ dalokat énekelnek az autóbuszon, miközben egyesek a néhai miniszterelnök SS-egyenruhás fotóját terjesztik a lakosság körében. A hétköznapi fasizmus szelleme uralkodik Izraelben, de a zsidó propagandisták továbbra is a magyarokat és más népeket vádolják szélsõségességgel.
Jichák Rabin izraeli miniszterelnököt 1995. november 4-én gyilkolta meg Tel-Avivban Jigál Ámír vallásos zsidó fiatalember. Rabinnak azért kellett meghalnia, mert kilátásba helyezte, hogy az izraeli-palesztin béke érdekében hajlandó lenne lemondani az 1967-ben megszállt arab területek egy részérõl.
A Tel-Avivtól északra levõ Rámát-Hásáron izraeli városban az egyik autóbuszon mintegy 25-30 középiskolás korú fiatal ütemes taps és tánc közepette a Jigál Ámírt, Rabin gyilkosát éltetõ dalt énekelt. Az autóbuszon tartózkodó „semleges” utasok közül senki nem figyelmeztette a fiatalokat, hogy hagyják abba a kétségtelenül kegyeletsértõ nótát. A duhajkodó társaság késõbb a többi utast is igyekezett bevonni a Rabin meggyilkolását éltetõ dal éneklésébe. „Megdöbbenten figyeltem az eseményeket. Az volt az érzésem, hogy nem is emberek, hanem elszabadult vadállatok utaztak velem együtt az autóbuszon” - nyilatkozta késõbb az izraeli hírügynökségeknek az egyik szemtanú. Egyébként a gúnydal refrénje magyarul így hangzik: „Rabint pokolra küldte Jigál Ámír, mire a nép hahotázott”.

Engedtessék meg a jeruzsálemi tudósítónak néhány megjegyzés: A Rámát-Hásáronban történt eset nem nevezhetõ egyedinek, mert Rabin gyilkosát Izraelben széltében-hosszában tömjénezik, s ha a zsidóságban lenne ilyen szokás, akkor egyesek már régen szentté is avatták volna. Meggyilkolása elõtt a Rabin-ellenes tömegtüntetéseken a néhai miniszterelnököt sokszor SS-egyenruhában jelenítették meg. Sõt, tavaly novemberben, a néhai miniszterelnök meggyilkolásának 10-ik évfordulóján egyesek úgy emlékeztek Izraelben, hogy az SS- egyenruhás Rabint ábrázoló plakátokat és szórólapokat terjesztettek a lakosság körében. Egyébként legutóbb a bizonyos területi lemondásokat szintén kilátásba helyezett Áriél Sáronról is hasonlóan morbid plakátokat, fotókat terjesztettek. Az egyik ilyen öntapadós fölirat szövege a következõ: „Sáron! Lili már vár rád” (Lili, Sáron felesége néhány esztendõvel ezelõtt hunyt el...)
Elgondolkodtató az izraeli fiatalok viselkedése, már csak azért is, mert a magyarokat és más népeket a zsidó közvéleményformálók az ennél sokkal ártatlanabb megnyilvánulásokért is azonnal a fasiszta, az újnyilas és ezekhezhasonló jelzõkkel illetik.

Juszef el-Kudszi
(A megszállt Kelet-Jeruzsálembõl)
kuruc.info

Nyilatkozz, kérlek, kedves kaleb, ez mind mocskos rágalom, vagy mégsem olyan szép ez az Izrael, mint ahogy lefestik?

lapis lazuli
2006. május 23. 23:04 | Sorszám: 232
Már ne haragudj kedves kaleb, én nem ávot, hanem Orwell gondolat-rendőrségét emlegetném.
Mellesleg nem nevetséges maga a törvény? Hiszen ha a holokauszt tény, akkor minek kell tiltani a tagadását? Le lehet tagadni azt is, hogy kék az ég, de felesleges, mert magadat teszed csak nevetségessé. Maga a tiltás üzeni azt, hogy nem egyértelmű, megdönthetetlen tény a holokauszt...
Arról nem beszélve, hogy milyen alapon tiltják meg számomra a szabad gondolkodást, véleménynyilvánítást?
Teljesen abszurd, és rémísztően durva törvény.
lapis lazuli
2006. május 23. 09:29 | Sorszám: 226
Elég régóta, csírácska. Elég régóta. Csapjál fel bátran egy ingatlanokkal foglalkozó újságot, weboldalt, satöbbi.
De mellesleg azzal akarsz felvágni, hogy te húhamilyendrágakörnyékenlakszbezzegabutaparasztok. Ez a gyerekes, apám, meg végtelenül ostoba és bunkó is. Tudod, néhány ilyen paraszt nem csak értelmileg, de anyagilag is úgy magasodik föléd, mint a Himalája.
Elég szegény lehetsz lelkileg, ha neked az a ciki, hogy valakinek saját kertje van, és nem egy betondzsungel közepén gubbaszt, ha patak csorog a kertje mögött, és madárcsicsergéstől zajos a kert, nem pedig a reggeli csúcs csorog a kertje mögött, és a kocsik zajától hangos a kert.
Hogy Pasarét mióta zajos és büdös?
A válasz ismét elég régóta. Például azóta, amióta mindenki a Pasaréti úton kerüli ki a Fasor és a Hűvösvölgyi dugóit, amióta a Gábor Áronon mennek Pest felé meg a Margit-híd felé.
Node nincs időm tovább bohóckodni veled, magadról állítasz csak ki szegénységi bizonyítványt a parasztozással, meg jobbosok leparasztozásával, mindezt úgy, hogy a te szóhasználatodban az ország 80%a paraszt, a jobbosok pedig legalább ugyan annyian vannak, mint a balosok, szóval nyugodtan folytasd csak a hülyeségeid, legalább lesz kin röhögnünk.
lapis lazuli
2006. május 21. 09:34 | Sorszám: 221
Árnyékra vetődtél, kis csíra, én meg Hidegkúton.
Kicsit jobb hely mint Pasarét, de nem baj. Végülis az ingatlan árak is csak picit nagyobbak a pasarétinél.
De tudod nem minden budapesti egy csírafejű bunkó gyökér, mint te.
lapis lazuli
2006. május 20. 22:32 | Sorszám: 176
Nyisd ki a szemed, te büdös bunkó, nézz körbe, és mond már meg, hányan élnek városban ebben az országban, és hány embernek maradt a szalonna meg a gumicsizma és a patak?
Mi van, te ortodox zsidó vagy vagy muszlim, hogy nem eszel szalonnát vagy kolbászt?
Két pofára tömöd magadba amit a paraszt megtermel, és a krumplicsíra testeddel osztod az észt a panelből!
Kapjál toronyhoz, kisapám, te egy nagy nulla vagy, kis városi nyikhaj, két nap alatt megdöglenél pléjsztésön meg netáruház nélkül!
Azok a csóri jobbosok pedig legalább ugyan annyian vannak mint a tökös balosok!
Ülj le szépen, szállj magadba, aztán viselkedj úgy, ahogy egy ilyen kis csírának illik!
lapis lazuli
2006. május 20. 22:22 | Sorszám: 173
Szar szöveg, barátom!
Arra válaszolj, Áron bácsi a havasban hogy ismeri fel a 4 általánosával, és Mari néni Kárpátalján a 2 általánosával?
Nem EU kell, hanem olyan anyaországi politika, aki segít a ht magyaroknak, ahogy tud.
lapis lazuli
2006. május 20. 22:19 | Sorszám: 172
Épp most vettek el a Bólyai alapítványtól jónéhány misit. És tavaly is. Többek közt ezért szoktuk szídni.
lapis lazuli
2006. május 20. 19:43 | Sorszám: 155
Kedvenc Kárpátaljád is benne van, ahogy pl. az erdélyi Hargita megye is.-nem kell fikázódni, kedves kaleb, mert a végén még anyázásba meg zsidózásba fullad a vita.
Mint írtam a topikomban, jó lenne, ha így lenne. Ha igazad lenne, és ez lehetőséget jelentene. De az EU is verseny, az erősebb, okosabb, rafináltabb kutya b@szik, az iskolázatlan tömegek pedig szívnak, mint eddig is.
lapis lazuli
2006. május 20. 11:59 | Sorszám: 138
Azt még mond már el nekem kedves kaleb, hogy ezt az internacionalista egybeolvasztós rémálmot te komolyan gondolod-e, illetve hogy téged személy szerint érintett-e trianon? Egyáltalán, volt-e akkor Magyarországon magyarul beszélő ősöd? Maradtak-e rokonaid a határon túl?
Pl. Kárpátaljában? Elmondták-e neked, hogy amióta megvan a nagy Punijó ők még nehezebben jutnak át a határokon? Jártál már valaha Kárpátalján? Láttad-e a remek ukrán ipart, környezetgazdálkodást, infrastruktúrát, satöbbi?
És azt is fejtsd ki, kérlek, hogy milyen megfontolásból írod be egy trianon-topikba, hogyszerinted az volta a tutijó, ha Magyarország, Románia, Szlovákia, stb. helyett lenne egy identitás nélküli, összeolvasztott katyvasz Kárpátok Eurorégió néven?
Arra is kíváncsi lennék, hogy miből gondolod, hogy a szomszédságunkban élő büszke és nacionalista népek vevők lennének egy ilyen rémálomra?
lapis lazuli
2006. május 20. 11:44 | Sorszám: 137
Barátom, te valahol máshol élsz mint a többiek!
"Emellett azt gondolom, hogy az SZDSZ vezette IHM kiváló munkát végez az e-magyar pontok megteremtésével, az magyar portállal. Csendesen, következetesen, nem szájalva, de menve előre mint gép." Ezen csak röhögni lehet! Röhögök is, csak neked:
Ha neked meg a Punijó kell, akkor meg lehetsz elégedve, megkaptad. Pár millióan mondjuk szívják a fogukat miatta, de neked legalább jó.
lapis lazuli
2006. május 19. 19:53 | Sorszám: 120
Hahh, csak panaszkodnom kellett, egy viszonylag jó képet találtam!

Itt van:http://lazarus.elte.hu/~zoltorok/ichc/carte_rouge.jpg
Szerintem a vörös területekkel és egy keskeny gyepüvel simán megelégdne bármelyikünk!
lapis lazuli
2006. május 19. 19:48 | Sorszám: 119
bár mondjuk megkérdőjelezhetetlen adat mindig lesz...
Mindenesetre kb fél órája keresgélek a neten a teleki-féle vörös térkép után, és nem sikerült sehol konkrét adatot, vagy egy képet találnom róla.
lapis lazuli
2006. május 19. 19:43 | Sorszám: 118
De találtam ilyen forrást is:
A felosztás 23,4 millió lakost érintett:
300 ezer került Ausztriához;
3,5 millió Csehszlovákiához;
5,3 millió Romániához;
4,1 millió Jugoszláviához, - ahová Horvát-Szlavón ország is került 2,6 millió lakossal.
Magyarországnak az összmagyarság alig kétharmada, 93 ezer km2-en, 7,6 millió lakosa maradt.

Ennek ényében elég nehéz elképzelni, hogy 5,3 millió lakosból csak 1,6 millió lett volna magyar Erdélyben, nagyon aránytalannak tűnik.
Mi sem példázza jobban, hogy trianonról igenis beszélni kell, mert a mai napig nincs biztos álláspont, megkérdőjelezhetetlen adat, stb.

lapis lazuli
2006. május 19. 19:28 | Sorszám: 117
Na csak hogy ezt is tudjuk.
1910-ben a Magyar Királyságban élő magyar népesség az össznépesség kb. 48,1%-át tette ki. A békeszerződés során elvesztett területeken többségében nem magyarok éltek, de a magyar kisebbség is jelentős volt. A magyar nemzetiségűek lélekszáma az elcsatolt területeken az 1910-es népszámlálás alapján:

* Felvidéken (ma Szlovákia): 884 000 – 30%
* Erdélyben (ma Románia): 1 662 000 – 32%
* a Vajdaságban (ma Szerbia és Montenegró): 420 000 – 28%
* a Kárpátalján (ma Ukrajna): 183 000 – 30%
* Horvátországban: 121 000 – 3.5%
* Muraközben (ma Szlovénia): 20 800 – 1.6%
* Felsőőrvidéken (Burgenland) (ma Ausztria): 26 200 – 9%

A békeszerződés után a magyar népesség aránya mindezeken a területeken csökkent, de az elcsatolt területeken ma is nagy számban élnek magyarok.

És a gazdaság:Ami a gazdaságot illeti, a korábbi Magyar Királyságból a termőföld 61,4%-a, a faállomány 88%-a, a vasúthálózat 62,2%-a, a kiépített utak 64,5%-a, a nyersvas 83,1%-a, az ipartelepek 55,7%-a, a hitel- és bankintézetek 67%-a került a szomszédos országok birtokába. Romániának és Jugoszláviának részt kellett vállalnia Magyarország anyagi tartozásainak rendezésében a fennhatóságuk alá került területek miatt.

A további intézkedések közé tartozott, hogy nem épülhet Magyarországon vasút egynél több sínpárral.

Magyarország azokról az Európán kívüli területi előjogokról is lemondott, amelyek a korábbi Osztrák–Magyar Monarchiához tartoztak

Tehát gazdaságilag is rendesen megszívtuk...

lapis lazuli
2006. május 19. 19:23 | Sorszám: 114
"Új jelkép, új azonosság kell!"
Mihez? A történelmünkhöz??? Tagadnunk kéne, vagy elfelejteni, hogy volt Nagy-Magyarország? Az olaszok talán tagadják, hogy Róma volt a Római Birodalom vezetője? Nem büszkék-e kultúrális örökségükre a görögök? Nem büszkék-e Nagy Sándorra a makedónok? Pedig hol van már Róma, hol van Nagy Sándor!
Képzeld el, a dalmátok mai napig büszkék arra, hogy Dalmácia mindig is szabad köztársaság volt, és nem arra büszkék, hogy hányan uralták, köztük a velenceiek, magyarok, szerbek, satöbbi!
Mért ne lehetnénk büszkék a történelmünkre, mért csak a vereségünket kéne elfogadni?
Mint kijavítottál, a zsidók 3000 év alatt sem adták fel, ezt tanuljuk el tőlük, meg az összetartást!
lapis lazuli
2006. május 19. 18:58 | Sorszám: 99
"A háború alatt szociálpolitikával foglakozott, 1918 őszétől pedig a béketárgyalásokra elkészítette az ország községenkénti etnikai térképét."
Na erről beszéltem.
lapis lazuli
2006. május 19. 18:54 | Sorszám: 97
Szomorú, amit mondasz, mert éppen ez a tudathasadásos állapot. A zsidók 2000 év alatt nem felejtették el Izraeét, mi felejtsük el a történelmünket 20 év alatt?
Azért, mert erővel elvették tőlünk Felvidéket, Délvidéketz, Erdélyt, Partium jórészét, én már ne is emlékezzek rá hogy valaha miénk volt? Mondjam azt kárpátaljáról származó nagyapámról, hogy ukrán, mert most Ukrajna kezében vannak azok a területek?
Kit hallottál mellesleg ma mindent visszakövetelni? A legbátrabb politikusok is csak autonómiát követelnek, és azt,hogy az anyaország törődjön jobban a magyarjaival.
Csak fele annyira mondjuk, mint Albánia a koszovói albánjaival.
Teleki Pálnak nagyon korrekt tervei voltak a határokról, demográfiai viszonyok alapján, csak nem engedték érvényesülni. A lehető legkorrektebb, legéletképesebb megoldással állt elő, ami kb a 2 bécsi-döntésnek volt megfelelő.
lapis lazuli
2006. május 19. 18:20 | Sorszám: 84
De azért csak felelős a mai politikai elit, hogy szobrot állíttat a Vörös Grófnak, hogy Sztálint továbbra is a főváros díszpolgárának tartja, hogy a kisujját sem mozdítja a ht magyarok védelmében, hogy történelmi árulást követ el a kettősállampolgárság ellenzésével és történelmi lehetőséget szalaszt el a román EU csatlakozás feltétel nélküli megszavazásával, nem?!?
lapis lazuli
2006. május 19. 17:59 | Sorszám: 76
De.
lapis lazuli
2006. május 19. 17:58 | Sorszám: 75
Bocsánat, én nem azt mondtam, hogy mi ne gyarmatosítsunk másokat, csupán annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy nem kéne hagyni magunkat gyarmatosítani!
lapis lazuli
2006. május 19. 17:15 | Sorszám: 57
1. Attól még röhöghetek rajta.
2. Ja-ja tökre igazad van! Mindenben, de tényleg! Csak sajna én szűk látókörű vagyok, ne is vesztegesd rám az időd! Én kissé másképp ítélem meg ezeket a dolgokat, tudod, a holokósztot nem a náci propaganda szempontjából szeretem elhinni, a trianont pedig nem a komcsi propaganda szempontjából, ennyi az egész.
lapis lazuli
2006. május 19. 17:00 | Sorszám: 48
Hát nem tudom, mindenesetre nagyobbat ugrott, mint a Pannon Puma!
Egyébként jól megfogtad a lényeget. Üzletelne a volt gyarmatosítókkal. Profitálnak. Mi meg áron alul eladunk mindent, sőt, fizetünk (Hankook) csak jöjjenek ide. Ez a fő különbség. Tudtommal 1ébként India az angolok előtt dúsgazdag államokból állt, a szegényei pedig azóta se lettek gazdagabbak...
lapis lazuli
2006. május 19. 16:31 | Sorszám: 38
Ahogy te tévedsz!
Nem kellemetlen!
Kellemes!
Hiszen kikaparták Indiát a szarból, nem? Most sokkal szarabb a gazdaságuk, mint az angolok alatt, amikor termelhettek egy rakás gyapotot, nem?
Amúgy van 1 kisebb indiai részvénypakettünk, eddig nem nagyon érezték az angol irányítás hiányát, de majd meglátjuk, milyen lesz a hozam.
lapis lazuli
2006. május 19. 14:29 | Sorszám: 34
Ezen ne itt vitatkozzunk, hanem a topikomban, ha érdekel.
Azért a gonosz multi nem fizeti annyira porrá a parasztot meg a rakodómunkást pl, az más kérdés, hogy a juppik mit kapnak, de lássuk be, nem ők adfják a népesség legnagyobb részét!
lapis lazuli
2006. május 19. 12:19 | Sorszám: 32
Te adsz az én számba olyat, hogy nem kell foglalkozni a határontúli magyarokkal. - ho, ho, ho, ezt nem mondtam! Bocs, ha félreérthető voltam, csupán arra reflektáltam, hogy a gyarmatosító-trianon ellen-politikának nincs jövője. Én úgy gondolom, hogy amíg a szomszédaink úgy viselkednek, ahogy, és mindaddig amíg a befektetőink gyarmatosítóként viselkednek, igenis kell a politikában foglalkozni ezzel! A fenti állításomat nagy általánosságban mondtam.
lapis lazuli
2006. május 19. 11:44 | Sorszám: 29
Csurkáról mellesleg egyedül te irtál, én soha nem szóltam róla egy jó szót sem, de mindegy. Arról, hogy van olyan dolog, amiben véletlen igaza van, arról én nem tehetek.
lapis lazuli
2006. május 19. 11:41 | Sorszám: 28
Ki mondta, hogy Csurka politikája helyes? Légyszíves ne adj olyan szavakat a számba, amiket nem mondtam ki!
De az tény, hogy a mai magyar külpolitika egy kalap szart nem ér, a ht magyarok ügyében főként nem.
Az is tény, hogy ha mi leszarjuk a magyarjainkat, a román nem fogja helyettünk gondját viselni.
Az is tény, hogy a magyarveréseket politikusaink szemrebbenés nélkül tűrik, megyesink erdélyi gyerek létére koccintott Erdély elvesztésére, de pár koszos apartmanért kivágják a huppot.
"Trianon bekövetkezése törvényszerű volt az előzmények folytán. Vagy így vagy úgy, de nekünk kellett a rövidebbet húznunk."-szerintem ezt így kijelenteni túlzott önbizalomra vall. De még itt is ott van a hangsúly a vagyigyvagyúgyon. Ki lehetett volna csikarni kedvezőbb békét, ha nem oszlatjuk fel a teljes hadsereget, mint ahogy ki lehetett ott, ahol voltak szabadcsapatok. Legalább az etnikai határokat meg lehetett volna tartani, amik azért akkor még sokkal egyértelműbbek voltak, mint most. A Teleki-féle országhatár pl. sokal kedvezőbb lett volna, de őt tudtommal pont a baloldali vezetők nem hagyták tárgyalni. de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. Mindenesetre kedvezőbb békét is lehetett volna kötni!
lapis lazuli
2006. május 19. 10:51 | Sorszám: 23
A "modern gyarmatosítás" ellenzői vagy a Trianon köré szövődő politikumban én nem látom a célt.
Ezt a véleményed oszd meg az oroszokkal, amerikaiakkal, bolíviaiakkal, románokkal, szlovákokkal, satöbbi.
Majd a a szomszédok nem hupákolnak a székely autonómia, a magyar nyelvű oktatás,stb miatt, ha érvénytelenítik a benes-dekrétumokat, ha betiltják a szélsőségesen nacionalista, antimagyar pártokat, ha megbüntetik a magyarverőket, azt mondom, mi is eltekinthetünk trianontól.
Addig aki úgy nyilatkozik, hogy a határon túli magyarokkal nem kell törődni, meg a trianonnal kapcsolatos emlékezés irredenta múltbanéző hülyeség, minimum szívtelen.
lapis lazuli
2006. május 19. 10:39 | Sorszám: 22
"menny be"
Szép vagy, mondhatom!
A komcsi diktatúrában írott könyveket ajánlod nekem, mint hiteles forrást azokról a baloldali erőkről, akik trianont
előidézték. Ember, EZ a komolytalan!
Kb. olyan, mint ha azt mondanám, olvass korabeli német lapokat, hogy megtudd mi az igazság a holokószt körül.
lapis lazuli
2006. május 19. 08:35 | Sorszám: 8
Menj el, tanulj történelmet, és ne gyere vissza. Elmúlt az az idő, amikor a magadfajták írják a történelmet, vedd már észre!

Téma: A Kossuth téren Mária és Áron napján....
lapis lazuli
2006. április 02. 22:17 | Sorszám: 124
Pedig mi 4en voltunk kint és nem találtuk az urnákat, mi is dobtunk volna bele.
Szóval lehet, hogy még többen voltunk.

Téma: Az árulás eredménye
lapis lazuli
2006. március 27. 17:00 | Sorszám: 31
Nem esik jól kimondani, de bezony az az igazság, hogy ha akkor Mo nem bólint rá az oláhok csatlakozására, akkor az oláhok nem csatlakoznak. Ugyanis az EU bővítése konszenzusos döntést igényel, tehát MINDENKINEK egyet kell érteni, ha csak egyvalaki szavaz nemmel, már mehet a lecsóba az egész...
Persze hogy milyen ígérgetés, zsarolás, egyezség, stb. húzódik a háttérben az EU és Mo. közt, azt nem tudhatjuk...

Téma: VEZET A FIDESZ! V.
lapis lazuli
2006. március 31. 18:59 | Sorszám: 1104
Ez viszont reménykeltő azért.

Jelentős ellenzéki győzelmet sejtet az Uno.hu voksa: Fidesz- MSZP - SZDSZ: 53-23-16
2006. március 31. 15:04

Fölényes Fidesz győzelmet mutat az Uno.hu szavazása.

Portálunk olvasói február közepe óta voksolhattak a négy, jelenlegi parlamenti párt valamelyikére, és természetesen azok szavazhattak, akik más párt iránt szimpatizálnak.

A 173 385 szavazat 53 százaléka a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségre érkezett, míg a Magyar Szocialista Párt a voksok 23 százalékát tudhatja magáénak.

Az Uno.hu szavazás 3 párti parlamentet jósol, méghozzá jelentős SZDSZ-frakcióval, hisz a szabad demokraták 16 százalékot kaptak olvasóinktól.

Az MDF_re viszont a szavazók 3 százaléka tette le a voksát. Az egyéb pártokra pedig 2 százalék.

Természetesen az Uno.hu szavazása nem reprezentatív, hisz bárki voksolhatott, így minden bizonnyal a szavazók nem fedik teljesen a honi népesség arányait.

innen: http://www.uno.hu/news/story/202469

lapis lazuli
2006. március 31. 16:35 | Sorszám: 1087
Óvár évek óta balos volt!
A környéken jobbos a falvak nagyrésze, de magában Óváron a szocik vannak/voltak előnyben. A mostani és az az előtti ciklusban is szoci volt a pógármester, ez biztosra tudom(ti. ott laktam akkor), de asszem előtte is.
Szóval az a választás mindenképp nagy siker a Fidesznek!!
lapis lazuli
2006. március 17. 12:33 | Sorszám: 889
A másik linken meg most márc 13.ára mondják.
Ezt nemértem. Ezek szerint 2x is megtörtént a leugatás??
lapis lazuli
2006. március 17. 12:16 | Sorszám: 888
Most nézem, ez tényleg 2004 szeptemberében történt? Azt hittem, friss hír.
Ezek szerint csak leporolták?
lapis lazuli
2006. március 17. 11:57 | Sorszám: 887
Na arra én is kiváncsi lennék! Az alábbi két linken én csak írásos beszámolót találtam, de még keresek, lehet hogy én vagyok a hülye.
Mindenesetre nagyon szívesen látnám videón!!!

Téma: Amerika ujra nyomul Vietnamban!
lapis lazuli
2006. május 29. 13:25 | Sorszám: 1
Olvastam erről 1 cikket a national geographic-ban érdekes volt. Mármint arról, hogy megbocsájtottak az amiknak, nem utálják őket. Azt írták a cikkben, hogy a háború alatt is azt mondták a vietnámi katonáknak, hogy az amerikai kormány a gonosz, nem a nép...

Téma: Lelki topic
lapis lazuli
2006. április 11. 11:19 | Sorszám: 22
Én a magyar népet siratom. Az agymosottakat, akik zombiként élnek. Én az országot siratom, amitől lehet, hogy elvettek még egy esélyt a felemelkedésre a megvehető "értelmiségiek" és az idegenlelkű média.
Nem egy pártot, nem egy embert, egy egész nemzetet, nemzettudatot siratok, ha újra a bolsik kerülnek hatalomra. De egyenlőre még csak aggódok, bár tegnap pl. nagyon ki voltam akadva, el voltam keseredve. Sokunknak szüksége van lelki támogatásra, hogy a lelkünkben ne adjuk fel.
Szánandó pedig az, aki nagy hangon bizonygatja az erejét, mert valójában gyenge. Az erős ember csendben van, csak az kiabál, aki fél, az bizonygatja az erejét, aki gyenge.

Téma: KEZDŐDJÖN A KAMPÁNY! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!
lapis lazuli
2006. április 04. 14:48 | Sorszám: 410
Hát ebben spec. nem értek veled egyet.
Én ITTHON szeretnék boldogulni, a saját HAZÁMBAN a saját CSALÁDOMMAL a saját OTTHONOMBAN. Tanulni voltam én is Angliában pl, dolgozni is kimennék egy-két helyre a gyakorlatért, de a narancsszedéstől sok gyakorlatom nem lesz.
Azt viszont elvárom az országomtól és a vezetőitől, hogy ha dolgozni akarok, érvényesülni akarok, és nem csak segélyért kujtorogni, akkor legyen rá lehetőségem, és ne mások országába kelljen mennem segédmunkásnak.
Én itt születtem, itt éltem eddig is, és itt akarok élni, családot alapítani, gyereket nevelni, és boldogulni, mert ez a HAZÁM, és nem az USA vagy osztrákia vagy Andalúzia!

Téma: Mit mondanánk,mit tennénk a Fidesz politikusai helyében
lapis lazuli
2006. május 30. 19:02 | Sorszám: 71
Logikus. Az a felelős, aki nem szavazza meg a megszoőőő reformokat, nem az, aki szükségessé teszi őket. Grat a logikához!
Halkan megjegyzem, a megszorító intézkedések legnagyobb részéhez feles törvény kell, tehát baromira mindegy, mit csinál az ellenzék. A szadesz maszop-emdéef-trojka bőven elég ahoz, hogy keresztülvigyen bármi megszorítást.
És hogy szavaiddal éljek, ha a kormány úgyis a gazdaság és a pógárok arcába bassza a szart, és ezt az ellenzék nem tudja megakadályozni, legalább a szardobálásba ne legyen kötelező beszállniuk!
lapis lazuli
2006. május 24. 21:43 | Sorszám: 56
jjja!
lapis lazuli
2006. május 24. 16:56 | Sorszám: 53
Olvastátok a legújabb Főkefés balhét?
Ahol 1446 lityi benzinát zabál az Opel 100-on?
Mi erre a szadeszos reakció?
"Korchma Zombor, a fővárosi SZDSZ-frakció szóvivője az MTI-nek elmondta: számítottak rá, hogy a Fidesz kitalál valamit Demszky Gábor ellen, miután ismét indul a főpolgármesteri posztért. A szóvivő emlékeztetett rá, hogy ez ügyben már számos vizsgálat lezajlott, s egyik sem állapított meg jogsértést."
Érdekes, nincs jogsértés. Persze, hogy nincs! Nagyonis miazhogy ennyit fogyaszt egy jobb terepjáró! Ezeken az utakon?
Megkérdeztem erről az apehot is:
1000 cm3-ig
8,0 liter/100 kilométer
1001-1500 cm3-ig
9,0 liter/100 kilométer
1501-2000 cm3-ig
10,0 liter/100 kilométer
2001-3000 cm3-ig
12,0 liter/100 kilométer
3001 cm3 felett
14,0 liter/100 kilométer
http://www.apeh.hu/cgi-bin/lap.php?id=informacio/gjnorma
Jé, a hüje apeh ezt máshogy gondolja!
Mi akkor a teendő, kedves Fideszes politikusok? Egy jó kis Apeh-ellenőrzés kieszközölése a Főkefénél.
lapis lazuli
2006. május 15. 13:53 | Sorszám: 32
Sosem mondtam, hogy nem értek egyet velük az esetek 90%-ában. Mindössze a folyamatos, felesleges zsidózásuk fáraszt, és a kudarcra itélt stílusuk.
Viszont úgy tűnik, Molnár nem csak másokat tud kritizálni. A legújabb írásában igaz elmondja azt is, hogy mindennek a Fidesz az oka, de azért egész értelmes elemzést ad a radikális oldalról is, használható tanácsokkal. Kíváncsian várom, lesz-e belőle valami...
lapis lazuli
2006. május 15. 10:45 | Sorszám: 25
Polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetnék, követelném a privatizáció azonnali leállítását,az eddig megkötött privatizációs szerződések felülvizsgálatát, a gazdaság tönkretevőinek felelősségre vonását, az előző rendszer bűnözőinek elítélését, ha kell, utcai rendezvényekkel is.

Téma: Zsidózik az MSZP-s képviselő
lapis lazuli
2006. március 27. 13:30 | Sorszám: 448
Kaleb, az ügyfelem Algériában született zsidó nemzetiségű, a vallásáról nem tudok nyilatkozni. Ebből kifolyólag megkapta a francia állampolgárságot is. Azt hiszem, lakott Izraelben, de nem túl sokáig, tudtommal katona pl nem volt ott, de ez nem biztos, ennyire sokat nem beszélgettünk ilyesmiről, lévén hogy nem baráto, hanem ügyfelem, de gondolom, ezt azért említette volna. Elég kalandos az élettörténete mellesleg, üzletemberként elég sokfelé megfordult, hol francia, hol izraeli színekben.
A székelyeket és a magyarokat külön tartják számon, ezért nem megbízhatóak a számadatok, amiket bemásoltál. Mellesleg ugyan ez a táblázat volt az én törikönyvembe is amit rendesen a komcsik alatt szerkesztettek, és nyomtattak.
Nem azt mondtam, hogy MT magyarellenes lett volna. Mellesleg csak keményen kihasználta a magyarokat, mást nem nagyontett értünk. De igenis kihasználta a kissebségekhez való helytelen hozzáállást a magyarok ellen.
Nem a Fideszről beszélek, nem mondom, hogy ők mit akartak az állampolgársággal. Arról beszélek, hogy azok a magyarok, akik határon kívül rekedtek, csak egy gesztust vártak tőlünk. És arról, hogy a népszavazás után alkották volna meg a törvényt, tehát nem tudhatod, hogy milyen jogokat adott volna a határonkívülieknek-szavazás, nyugdíj, stb.-tehát ez nem indokolhjatja azt, hogy mért helyteleníted annak elismerését, amit minden szomszédunk megtett már, hogy a trianoni határokon kívül rekedt honfitársainkat honfitársainknak, nezettársainknak ismerjük és fogadjuk el, hiszen nem ők akartak kint rekedni.
De erről nem akarok tovább vitázni, ha nem érted, nem érzed a dolog lényegét, úgyse fogod. Meg igazából nem is várom el tőled hogy értsd, én sem értem, érzem az izraeli zsidók sorsát, viselkedését,érzéseit, stb.
Bár mondjuk én nem ott élek...
lapis lazuli
2006. március 23. 10:02 | Sorszám: 418
Ember, veled nem lehet vitatkozni! Hazudozol, és csúsztatsz össze-vissza!
Próbáljunk lenyúlni az alapokig, jó? Úgy fogalmazom meg a kérdést, hogy egy hülye is megértse.
Te mért szavaztál az ellen, hogy az Országgyűlés törvényt hozzon a határon túli magyarok állampolgárságáról? Tehát nem arról, hogy legyenek-e állampolgárok, vagy sem, hanem arról, hogy foglalkozzon-e ezzel a Parlament.
Mért gondolod, hogy ha netán állampolgárságot kap az a rengeteg magyar, akkor mind idejön lakni, dolgozni, és otthagylya a szülőföldjét és a családját adott esetben, az ősei sírját, meg egyáltalán, miből gondolod, hogy erre lesz pénze?
Honan veszed, hogy a Fidesz 23 misi romániainak akart állampolgárságot adni? És hol volt ez benne a szavazásban? Ez mellesleg az egyik legnagyobb hazugságod.
Mért gondolod, hogy a kommunizmus alatt írt történelemkönyvek 100%ig igazat írnk, és nem a rendszer történelemhamisító akaratát szolgálják ki? Honnan veszed a bátorságot hogy kioktass engem, és lekezelően beszélj velem, mindenféle nótát meg kávéházat emlegetve, holott fingod nincs az egész történelmünkről, illetve ha van, akkor szándékosan torzítod? Már ne haragudj, de mért egy zsidónak kéne engem kioktatni székely-ügyben, azok az emberek, akik évszázadok óta ott élnek, biztos rosszabbul tudják a történetet mint te, igaz? Mellesleg Terézia nem csak Erdélyben, hanem mindenütt szándékosan erősítette a kisebbségek önállósodni vágyását, pl. kedvezményeket adott az ortodox templomok építőinek, holott akkoriban az ortodox egyház volt a legnagyobb úszító a magyarok ellen, és az 1800-as évek előtt már rendesen kialakult a magyargyűlölet, az igény az elszakadásra, ezt megtalálod a költeményekben és az egyházban is.
A népszámlálás tény, keresd meg ha nem hiszed el, 1999-2000 környékén volt. A román ksh-nál biztos megvan valahol.
A zsidó állampolgárságról. Van egy ügyfelem, aki izraeli állampolgár, ugyanakkor francia is és algériai is. Két utcára lakik tőlem, nem annyira Izraelben... Biztos ő a kakukktojás, nem?
lapis lazuli
2006. március 22. 21:14 | Sorszám: 393
Már negbocsáss, de ne egy olyan ember magyarázza már el nekem hogy mi is történt Erdélyben Mária Terézia alatt, előtt, akinek köze nincs az egészhez!
Ha valaki hazudik, az te vagy! Mindenki tudja, hogy Erdélyben erőszakos ki-, be- és áttelepülések folytak az osztrák uralom alatt is, és erőszakos románosítás a világháborúk után. Nem nótákból tájékozódok, de te se a libsi lapjaidból tedd! Neked Erdély csak egy darab föld, nekem viszont a múlt és a jelen. Nem csak barátaim élnek ott, hanem rokonaim is, mint ahogy Kárpátalján és a Felvidéken is. Szóval nekem hiába jössz a hazugságaiddal és a dákóromán elmélettel. A magyar és székely népesség pedig pár éve 3-3,5 milliót tett ki a népszámlálás alkalmával.
Más. Ha neked a Székelyhimnusz csak nóta,mert gondolom arra céloztál, akkor ne igen beszélj Erdélyről, ha megkérhetlek.
Szóval hagyjuk a hazugságaid, beszélj inkább arról, hogy hogy fognak a székelyek a szászok sorsára jutni, és hogy mit tedd a balliberós kormány a kisvállalkozások felvirágozatásáért, és a felnőttképzésért, EUs tájékoztatásért, stb.
Zsidó kérdésben nem vagyok 100%ig kompetens, de tuti hogy kapnak csökkentett jogokkal járó állampolgárságot, ha kérnek. Egyébként pont a te vezéred szart be attól, hogy majd 23 millió román jön ide lakni, meg dolgozni!
(Mellesleg próbálj meg egyszer Székelyföldön lerománozni egy székelyt, és kérj meg valakit, hogy videózzon. Jól fogunk mulatni, ha közzéteszed a videót.) Szóval kár csúsztatni, nem nagyon megy neked, azt sem tudtad megindokolni, hogy miért nemmel szavaztál, mikor a kérdés nem az volt, amit te állítasz.
lapis lazuli
2006. március 22. 10:02 | Sorszám: 382
Kaleb, a jelenlegi kormányzat ingyen osztogat pénzt a nagytőkének, és még büszke is rá. A Széchenyi-terv viszont átgondolt űzleti tervet igényelt, és rendesen ellenőrizték a pénz sorsát.
Izrael mindenkit állampolgárnak fogad el, aki 1 db zsidó nagyszülőt fel tud mutatni, úgyhogy akkor vezessük be mi is ezt a gyakorlatot, és többet ne ágalj a határon túli magyarok állampolgársága ellen.
Mellesleg aki akkor nemmel szavazott, az egy szívtelen, hazátlan bozgor. Ugyanis a kérdés nem az volt, hogy szavazhassanak-e a határontúliak, sőt nem is az, hogy legyenek-e állampolgárok. Csupán annyi, akarjuk-e, hogy az országgyűlés törvényt alkosson a határonkívüliek állampolgárságáról. Semmi konkrétum, mint látod.
Nem értem, hogy tudnának az erdélyi magyarok a szászok sorsára jutni, ha állampolgárságot kapnak. És egyébként igen, inkább akarom, hogy a szászok sorsára jussanak, akiket az anyaország befogadott, mint a székelyekére, akiket le se sz@rt, és egyre csak fogynak, morzsolódnak.Szóval nem kell a tudatos ferdítés, meg a demagóg duma!
Hogy a románok mért vannak többségben Erdélyben Terézia óta? Mert tudatosan, a magyar és székely népesség meggyengítése miatt erőszakosan betelepítették őket. És Székelyföldön most sincsenek többségben.
lapis lazuli
2006. március 21. 08:55 | Sorszám: 366
Őööööö izé Székelyföldön nem túl sok szász volt, akárki láthatja, melyek azok a területek, ahol szászok laktak, anniyra eltérnek jellegükben a többitől. De ez a szász kérdés egyébként mért cáfolja meg az eredeti gondolatot?
Ez a baj veled, belekötsz valamibe, amiben igazad van, valóban, éltek Erdélyben szászok, de ennyi. Azt nem is említem, hogy a szászokat az anyaország PÉNZEN VÁSÁROLTA VISSZA a románoktól, tehát az eredeti gondolattal, miszerint az erdélyi magyarok fontosak nekünk, és velünk egyenértékű állampolgároknak kéne lenni, nem tudtál vitatkozni, csak belekötöttél valamibe. De néha összejönnek ilyen öngólok, mint ez a szász-ügy.
lapis lazuli
2006. március 21. 00:30 | Sorszám: 358
Kerestem neked pár linket: http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=283519&place=parnews http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20060213hankook.html http://www.itdh.hu/itdh/nid/archiv/pid/0/itdhArticleDisplay/oid/0/Article.6065;jsessionid=9C62F9871E1B44FB0AA11AF001923552 http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=162986 http://www.demokrata.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1428&Itemid=99999999 http://www.napigazdasag.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=268547 http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=5738
No hirtelen ennyit szedtem össze, csak mintaként. Írd be a gugliba hogy hankook, és kidob jópár cikket, mindenféle médiumból.
Most viszont megyek aludni.
Jó éjszakát mindenkinek!
lapis lazuli
2006. március 21. 00:09 | Sorszám: 356
Pontos forrást sajnos nem tudok adni neked, de az hogy környezetterhelő a Hankook, ahoz nem kell semmi más, mint józan ész. Gumigyár mi más lehetne? És nem csak a gyártás folyamatában, hanem a végterméke is rendesen környezetterhelő.
De hogy a gyártástechnológiájának elavultságát honnan veszem, nagyon öszintén megmondom neked, foggalmam sincs. Valamelyik gazdasági lapban olvastam, de hogy melyikben...
Viszont a többi adat hiteles, kb 10 cikket is átolvastam, mielőtt a kmmentemet megírtam, hogy ne legyk hiteltelen.
Protekcionizmusról szólva. Jól tudod, legalábbis hozzászólásaidból az tűnik ki, hogy értesz a gazdasághoz, hogy a legnagyobb protekcionista az EU. És az államok is az, csak más módszerrel. Ott pl az olcsóbb gabonát felvásárolja az állam, majd szétosztja Afrikának, illetve a katonaság is vásárol hatalmas tételben. Ráadásul mind az ipar, mind a mezőgazdaság méretei összehasonlíthatatlanok Moval. A WTO pedig egy széthullófélben levő intézmény, ami egy az egyben USA és az erős gazdaságú országok érdekeit szolgálja. Azt hiszem, kb 10 éve nem volt egy darab komolyabb ülésezésük sem.
Amiben egyetértünk, az az, hogy a protekcionizmus nem lehet az egyetlen válasz a kihívásokra. De ami fontos. Támogatni a nagytőkét, a multikat nem csak nem fair de egyenesen káros, a piaci erőviszonyok még nagyobb torzítása. Támogatni a hazai termelőket kell, és nem csak anyagilag. Sokat jelentene az induláshoz adott vissza nem térítendő támogatás jó ötlet, megalapozott űzleti terv, és ellenőrzött vállalkozás esetén. Sokat jelentene egyes ágazatok-biotermelés, hungarikumok, turizmus, mikroelektronika, stb-nagyobb arányú állami támogatása, pénzzel, ingyenes tanácsadással (pl pályázáshoz), marketinggel, adókedvezménnyel, exprottámogatással, továbbképzéssel, állami felvásárlással, és még sorolhatnám. Csak pénzből, anyagi támogatásból nem épül ország, ezt mindanyian jól tudjuk. De a támogatásra nem csak a pénz nyújt lehetőséget. A belső piac védelme megvalósítható nem vám jellegű kötelezettségek előírásával, ami régi EU-s gyakorlat, de én nagy hiányát érzem az ingyenes tanácsadásnak, továbbképzésnek is, a túlfejlett bürokráciát, átláthatatlan jogi "rendszert" nem is említve.
Egyszóval mint ahogy a protekcionizmus sem lehet egyedüli megoldás, úgy a liberalizáció sem lehet az. Okosan, a helyzetekhez alkalmazkodva kell fejlődni, és nem csak a vállalatoknak, egyéneknek, hanem az államnak is.
lapis lazuli
2006. március 20. 11:23 | Sorszám: 350
No, folytatom az eszmefuttatást.
Már előre hallom, ahogy a liberós gazdaságtudorok kiállnak a multik mellet, mondván, hogy az "más", mert kell a befektető, meg munkahelyet teremt, meg beruház. Akkor a Hankooknál maradva nézzük a tényeket.
Fizetünk nekik 15,881 milliárd forintot cakumpakk hogy idejöjjenek, és ők kapnak Koreától még 25 milliárd hitelt, amihez nekünk semmi közünk, hacsak nem annyiban, hogy a példán okulva mi is támogathatnánk hitellel a külfödön befektető magyar vállalatokat erőteljesebben.
De mit is csinál itt ez a cég? Erősen környezetterhelő gyártást fog végezni, 2007-től, egészen 2010-ig, merthogy onnantól kezdve a technológiája nem leszs megengedett az EUban, szal akkor vszeg elhúz Romániába, vagy Ukrajnába. Ez alatt az idő alatt (gy.k. 3 év) vállalja 1500 magyar munkás foglalkoztatását, köztük 6,6% diplomásét. Ez mind szép és jó.
De vizsgáljuk meg, menniy is ez a pénz, amit kap a cég? Ez kérlek szépen, 10587333 Ft munkásonként. Ez 3 évre leosztva, elég jó jövedelem. Tehát ha ezt a pénzt az állam kiadja az 1500 embernek, az havi 294092 Ft fizetést jelen 3 évig. Nem rossz pénz!
De továbbmegyek. Adott esetben ezt a pénzt szétosztja a kisvállalkozók közt. Vegyünk mondjuk 1000 építési vállalkozót. Ez 15,881 millió forint vállalkozásonként. Ennyi pénzért a vállalkozó tud venni egy Bp környéki telket, és rá tud építeni egy házat, amit csinos haszonnal értékesít, és a hasznot lefölözve a pénzt vissza tudja forgatni a vállalkozásába. Eközben testvérek közt is 5-10 embert foglalkoztat, nem 3 évig, hanem állandó jelleggel. Ez azt jelenti, hogy ugyan azért a pénzért sikerült teremtenünk 5-10 ezer munkahelyet az 1500 helyett, plusz az 1000 vállakozó megélhetését, munkáját is biztosítuk, nem 3 évre, hanem hosszútávra, ráadásul a magyar vállalkozókat segítve,akár kezdő vállalkozókat is gondolhatunk ide, sőt, akár pályakezdő diplomásokat is, mondjuk építőmérnököket, ami által még az életszínvonal is nő. Hurrá, nemdebár.
Akkor mért is kéne az én adóforintjaimból egy koreai céget támogatni, kedves Kaleb?
lapis lazuli
2006. március 20. 10:11 | Sorszám: 348
Teljesen igazad van, kedves Kaleb!
Az USA sem úgy lett gazdasági nagyhatalom, hogy az állam keményen beleszólt a piacba, az amerikai vállalatok védelmében, és csak akkor kezdet liberózni a piacon, amikor ő már erős volt, de a többiek még a háború pusztítását próbálták rendbetenni!
Abban is nagyon támogatlak, hogy nem kell ide semmiféle támogatás, feltőkésítés!
Pl semmi adókedvezmény a multinaciknak, még kevésbé támogatás, mint a Hankooknál ugye!
Boldoguljanak maguk, vegyenek fel szépen hitelt!

Email a webmesternek | Gondola