Téma: Mit jelent a valódi "nemzeti radikalizmus"?
|
kujtorgo |
2008. szeptember 23. 21:03 | Sorszám: 411 |
Nem. Válasz egy hozzászólásra.
|
|
kujtorgo |
2008. szeptember 23. 20:57 | Sorszám: 408 |
A választó nem racionális, de a profi pártoknak annak kell lenniük. (Pl. azzal, hogy figyelembe veszik mi alapján választ a célközönségük, meg mik a realitások). A radikálisok térnyerése szerintem a rossz helyzettel, a béna kormányzással, a fidesz számukra langyos hozzáállásával magyarázható, valamint a balliberálisok nemzeti érzést gúnyoló hozzáállása miatt. Meg az olyan racionális témafelvetésektől, mint a cigánybűnözés. Csak a válaszok nem jók szerintem.
|
|
kujtorgo |
2008. szeptember 23. 19:50 | Sorszám: 385 |
Macisajt stílusa egy dolog, mondandójának tartalma azonban megfontolást igényelne, nem csak érzelmi reagálásokat. A radikálisoknak el kellene dönteniük, hogy mit akarnak: 2 %-os életérzés mozgalom, párt, vagy 10 %-os erő, netán kormány koalaciós párt. Az elsőnél elmegy az érzelmi politizálás, a többinél racionális kellene. Szerintem. Az nyilvánvaló, hogy az eddigiek során ha nem különködnem (ami persze szerintem nem reális), akkor jobb választási eredményeket ért volna el a jobboldal. A következőn talán nem fog hiányozni a 2 %, de egy 7 % már nagyon is hiányozhat. További gond, hogy egy nagy összefogás ereje (pl. 65 %-os győzelem) megújulás reményét jelenti, míg egy sima, stétforgácsolódott választási eredmény 4 éves fidesz intermezzot jelent megint csak. Szóval át kell gondolnia mindenkinek a dolgot, mit is akar, kiben bízik.
|
|
kujtorgo |
2008. szeptember 20. 20:33 | Sorszám: 151 |
Egyetértek. Nem jó kampánytéma, bár a gazdaság szereplőinek is üzenni kell. Szerintem viszont a plebejus politika része, hogy a nyugdíjakhoz nem, vagy csak kicsit nyúlnának hozzá (=lassabb, reálisabb nyugdíjemelés, csak az áremelkedés kompenzálása felett), miközben konzervatív alapon a 13. havi visszavétele lenne a kiinduló alap. Csak nem reális politikailag. Mindenesetre a nyugdíjkérdés lesz a fidesz legnehezebb problémája. Nem a fidesz szavazórétege, de sokan vannak, ráadásul a magasabb nyugdíjasok közöttt lehet talán több fideszes. És nem látok erre koncepciót. Németh György hosszútávra ad megoldást, csak az a fránya 20 év átmenet.
|
|
kujtorgo |
2008. szeptember 20. 20:12 | Sorszám: 146 |
Az nem gyomros volt, hanem a 3 éve tartó relatív előnyben részesítésük visszakorrigálása, valamint a nyugdíjreform nem durva megoldásának egyik kelléke. (Kicsit szétterítve összeszedni a nyugdíjbomba megoldásának forrásait.) Már az is plebejus politika, hogy fenntarthatlan nyugdíjrendszerben reálérték őzést ígérni, garantálni. De ennyit kell is. Csak ennyit is veszélyes politikailag. Elképzelni is rossz, mi lenne egy nem plebejus, hanem egy konzervatív pénzügypolitika esetében.
|
|
kujtorgo |
2008. szeptember 20. 19:50 | Sorszám: 144 |
Árnyaltabb üzenet volt a nyugdíjemelés svájci indexálás felülvizsgálata. 4 % szavazó elveszett. (Először több, utána visszakorrigálódott kicsit.) A kormányzás nehéz lesz, lesznek kiábrándulók, de az esetleges nagy nemzeti egység (=60 % feletti támogatottság) sok problémát megold, új lehetőségek is nyílnak.
|
|
kujtorgo |
2008. szeptember 20. 19:10 | Sorszám: 129 |
Bonyolultabbnak látom. A radikálisok szerintem nem akarnak szakítani a fidesszel - hiszen akkor saját értelmüket már csak az anarchizmusban találhatnák meg, kormányképtelenségüket maguk deklarálnák - viszont szavazatokat szeretnének a fidesztől vinni. Az "elhatárolódás" a törvénytelenségektől és nem a radikálisoktól kell szerintem. Tavaly a plebejus politikát is kárhoztattad, pedig eredményes lett. Ha erős elvi alapokon álló párt kell, akkor azt ne a fideszen kérdd számon, hiszen néppárt.
|
|
kujtorgo |
2008. szeptember 18. 22:33 | Sorszám: 33 |
Én se arra gondoltam, hogy vitába szálljanak egymással. Hanem arra, hogy a fidesznek ki kell nyilvánítania, hogy aki a nemzeti (lassú) célok elérésére törekszik, annak olyan pártra kell szavaznia, aki kormányképes, aki meg is valósít belőle valamennyit. Aki akkor is csak radikális tud lenni, amikor semmi esélye, az meg szavazzon a radikális pártokra. "(Sok olyan radikálist ismerek, aki listán a Jobbikra vagy a MIÉP-re szavazott, de egyéniben a Fidesz jelöltjére)." Jobb lett volna fordítva: 1.fordulóban fidesz lista, egyéniben aki tetszik, 2. fordulóban elmenni és a kisebbik rosszra leszavazni.
|
|
kujtorgo |
2008. szeptember 18. 22:09 | Sorszám: 29 |
"Amíg ez meg nem valósul, addig a Fidesz és annak szimpatizánsai szerintem hagyják békén a radikálisokat" Szóval adják át a szavazóik egy részét, hagyják, hogy elvigyék tőlük, mert idővel majd szalonképes radikális párt lesz belőlük. (?) Ennyi idő most nincs. Egy tartós jobboldali hatalom mellett lehet artikulálni a jobboldali különbségket, de egyelőre nem ez a helyzet. Az "igazi" radikálisok vannak, lesznek: néhány %. De nem mindegy, hogy a jobbik 2, 4, 8 %-ot ér el.
|
|
|