2007 nyarán internetes médiafelületeken nekem tulajdonított szélsőséges, antiszemita írások, továbbá ezek kapcsán ellenem, mint a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség leányfalusi önkormányzati képviselője ellen becsületemet sértő rágalmak jelentek meg.Elkerülendő, hogy személyemen keresztül a Fidesz-Magyar Polgári Szövetséget alaptalan támadások érjék, tagsági viszonyomról átmenetileg lemondtam: képviselői munkámat ideiglenesen függetlenként vállaltam folytatni, igazamat magánemberként kívántam megvédeni. Az ocsmány szövegek természetesen nem tőlem származtak, saját nevüket nem vállaló személyek éltek vissza nevemmel, illetve manipuláltak egyes, általam közzétett írásokat.
Több mint két hónappal a történtek után a Hírszerző internetes portál, felhasználva és részletesen idézve a primitív szövegeket, rajtam keresztül antiszemitizmussal vádolva a Fidesz-Magyar Polgári Szövetséget, az ártatlanság vélelmét figyelmen kívül hagyva rágalomhadjáratot indított ellenem. Ezt az MTI is átvette, így a Gondola is közölte. Az országos botrány kirobbanását követően egyes sajtóorgánumok kilépésemet már a Fideszből történt kizárásként interpretálták, melynek cáfolata sajnálatos módon elmaradt.
Bár a nyomozás során a hatóságnak nem sikerült felkutatnia a rágalmak névtelen (értelmi) szerzőjét, a Hírszerző internetes lap két munkatársa ellen magánvádas bűnvádi eljárás indult a valótlan és rágalmazó, becsület csorbítására alkalmas állítások híresztelésének és terjesztésének vádjával, melynek kapcsán a Budapesti II. és III. kerületi Bíróság nyomozást rendelt el. A Bíróság a büntető eljárás lefolytatása során megállapított tényállás alapján bűnösnek mondta ki Seres László elsőrendű vádlottat, a Hírszerző internetes portál újságíróját, továbbá Gavra Gábor másodrendű vádlottat, a lap szerkesztőjét a Btk. 179. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés a) pontja szerint minősülő nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében. (Ebben az eljárásban jogi képviselőm dr. Futó Barnabás volt). Mivel a vádlottak bizonyíték híján nem fellebbeztek, a büntetőperben hozott ítélet jogerőre emelkedett.
A Hírszerzővel, mint a lavina elindítójával, továbbá a Népszava napilappal szemben a közelmúltban jó hírnevem megsértése miatti polgári peres eljárást is kezdeményeztem.
Tekintettel arra, hogy meggyőződésem szerint a nemzeti-konzervatív oldal elveit és értékrendjét a magyarság és Magyarország javára minden nehézség ellenére egyedül a Fidesz képviseli, újra felvételemet kértem a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségbe.
Az Országos Választmány Elnöksége a testület 2008. november 8-i ülésén jóváhagyta tagújrafelvételemet lemondásom napjáig terjedő visszamenőleges hatállyal.
Mivel mindennapos a hazudozás, a nemzeti oldal képviselőinek megrágalmazása, ellehetetlenítése, szükségesnek tartom a nyilvánosságot ezúton is tájékoztatni igazamról és a rágalmazók alantas szándékainak kudarcáról.
Cs. Kovács Gabriella
önkormányzati képviselő, Fidesz-KDNP
Leányfalu
http://gondola.hu/rovat/hirek/86484