Téma: Schmitt plagizált?
|
etymon_exe |
2012. január 15. 22:33 | Sorszám: 613 |
Idézet: meglehetősen sok időt pazaroltunk egy perifériás témára.
Kíváncsi vagyok, jövő szombatig leszáll-e a ballib gyűlölet Schmittről?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 22:30 | Sorszám: 612 |
Idézet: akkor is ott fogják csaholni, hogy plágium, plágium. Náluk ez nem igazság, hanem hit kérdése.
Na, ez itt a lényeg...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 21:37 | Sorszám: 609 |
Csakhogy az igazság ismerete szabaddá tesz, mert bármit mondasz, teszel, hiszel benne és hitelesnek érzed magad. Ergo, azokkal szemben, akiknek a szemében szikrázik a gyűlölet, felvenni a kesztyűt csak motivált emberekkel lehet és a igazságtudat az motiválhat. Ha ez a magasabbrendű szellemiség, hát akkor vállalom...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 21:28 | Sorszám: 608 |
Ez más kérdés.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 21:23 | Sorszám: 605 |
Ha munkaköri kötelezettségből jön létre egy mű, arra is gondolt a jogalkotó: Idézet: 30. § (1) Eltérő megállapodás hiányában a mű átadásával a vagyoni jogokat a szerző jogutódjaként a munkáltató szerzi meg, ha a mű elkészítése a szerző munkaviszonyból folyó kötelessége.(2) Az (1) bekezdésben foglalt rendelkezés alapján megszerzett vagyoni jogok a munkáltató személyében bekövetkezett jogutódlás esetén átszállnak a munkáltató jogutódjára.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 21:21 | Sorszám: 604 |
Nem, csak akkor ha valaki beperel... függetlenül attól, hogy az nyilvánoságra került vagy nem. Ha otthon a mosókonyhájában megmutatta neked a művét valaki és te ezután ugyanezt lekoppintva sajátodnak mondod (akár egy másik mosókonyhában), per esetén ő nyeri!
|
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 20:42 | Sorszám: 597 |
Nem, a mű létrejötte a mű létrejöttétől számít. A kiadás másik definíciója a nyilvánosságra hozatal. Idézet: 9. § (1) A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilleti a szerzői jogok - a személyhez fűződő és a vagyoni jogok - összessége.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 20:38 | Sorszám: 596 |
34. § (1) A mű részletét - az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven - a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti. A bibliográfiában azoknak a műveknek kell szerepelni, amelyekből tartalmi átvétel történt, a széljegyzet, lábjegyzet tartalmazza a szószerinti átvételt, vagy h aúgy tetszik másolást. Egy 180 oldalas átvétel lábjegyzetét elhelyezni elég érdekes lehet és azokat többnyire idéző jelek között szokták szerepeltetni, na most elég érdekes az a disszertáció, amely egy 180oldalas idézet. uff.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 20:31 | Sorszám: 595 |
Semmi! Akár meg is beszélhették. Azonban ennek nincs nyoma, ezért mindaddig, amíg ez be nem bizonyosodik a lejárató nyerő.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 20:30 | Sorszám: 594 |
Idézet: akkor az újság editorial policyja szerint kell a hivatkozásokat megadni.
Aha, feltéve ha nincs ellentmondásban az a policy az adott ország ide vonatkozó törvényeivel!
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 20:28 | Sorszám: 593 |
A szerzői jog, akkor is megilleti: Idézet: 1. § (1) Ez a törvény védi az irodalmi, tudományos és művészeti alkotásokat.(2) Szerzői jogi védelem alá tartozik - függetlenül attól, hogy e törvény megnevezi-e - az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotása. Ilyen alkotásnak minősül különösen:
Idézet: 34. § (1) A mű részletét - az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven - a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti.
(2) Nyilvánosságra hozott irodalmi vagy zenei mű, film részlete, vagy kisebb terjedelmű ilyen önálló mű, továbbá képzőművészeti, építészeti, iparművészeti és ipari tervezőművészeti alkotás képe, valamint fotóművészeti alkotás szemléltetés érdekében iskolai oktatási célra, valamint tudományos kutatás céljára a forrás és az ott megjelölt szerző megnevezésével a cél által indokolt terjedelemben átvehető, feltéve, hogy az átvevő művet nem használják fel üzletszerűen. Átvételnek minősül a mű olyan mértékű felhasználása más műben, amely az idézést meghaladja.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 19:49 | Sorszám: 587 |
Nem kiabáltam én, csöndes, szelíd és szolíd vagyok, finom és nőies...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 19:48 | Sorszám: 586 |
Az mi?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 19:47 | Sorszám: 584 |
2005
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 19:46 | Sorszám: 583 |
Nem, mert: Idézet: 9. § (1) A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilleti a szerzői jogok - a személyhez fűződő és a vagyoni jogok - összessége.(2) A szerző személyhez fűződő jogait nem ruházhatja át, azok másként sem szállhatnak át és a szerző nem mondhat le róluk.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 19:42 | Sorszám: 581 |
Mert a szószerinti átvételre történt hivatkozás helye, a szerzői jogvédelmi tv. értelmében nem az irodalomjegyzékben a helye, hanem a beillesztés helyén!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 19:20 | Sorszám: 577 |
Egészen biztosan nem járna, ugyanis ha élne Georgiev, és olyan kekec fazon lenne, aki miután felfedezi, hogy Schmitt miket idézett/fordítot le tőle és azon nyomban pert indít, akkor sanszos, - feltéve hogy ha a HVG által bemutatottak igazak -, akkor Schmitt ellen megáll egy Btk. szerinti bűncselekmény és a szerzői jog megsértése is! Hiába nevezte meg a forrásai között Georgievet - azt rossz helyen tette!Nomármost olyasvalamiért, ami 3 év kóterral fenyeget, szerintem nem jár kisdoktori sem.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 18:46 | Sorszám: 573 |
Szerintem tök jó, amit írsz, beleillik a képbe. Nem zárom ki, hogy ilyen magyarázata van a Schmitt dolgozat stilisztikájának, de a baj továbbra is fennforog: mennyire onálló az a munka, amelyben 230 oldalból 180 fordítás kis korrekcióval? Jár-e ezért doktori?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 18:41 | Sorszám: 572 |
Idézet: Gondolod, hogy akkora hülye az illető, hogy nyoma maradt?
Nézd, Schmitt is egy banánhéjon csúszott el... másnak is oda van készítve... ehhez viszont hajtani kell...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 18:37 | Sorszám: 570 |
Nézd, én még nem voltam úgy könyvtárban - akár olvasóteremben, hogy valahogy ne regisztráltak volna. Anyagot kikölcsönözni, pedig szerintem nyom nélkül nem lehet. Nem beszélve arról, hogy a könyvtárosok sok esetben különc emberek, hátha az, aki ebben az ügyben esetleg ott lapul a sötétben valami miatt emlékszik arra, aki egy éve kikérte azt a Schmitt dolgozatot. Azért valljuk be, Schmitt sem olyan név, aki nem tűnik fel egy átlag műveltségű könyvtárosnak... Sőt, az is lehet, hogy ez az ember már alig várja, hogy valaki megkeresse a jobboldali médiától...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 18:32 | Sorszám: 569 |
Ha nem a HVG bukja, akkor sajnos Schmitt. Vele nem tudok mit kezdeni, magamat viszont nagyon fogom sajnálni, hogy mégis csak ki kell álljak mellette...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 18:30 | Sorszám: 567 |
Nem mondod? Neked nem kell hozzá idő, elég ha összehozol vele!
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 18:03 | Sorszám: 562 |
Nincs valakinek ismerőse abban a SOTE könyvtárban, ahol ezt a Schmitt disszertációt őrzik? Talán meg lehetne nézni, hogy kik kölcsönözték ki 9 hónappal ezelőtt? Nos?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:53 | Sorszám: 561 |
Idézet: ...és mit szeretnél elérni?
Ha lehet, kideríteni az igazságot. És ha ez Schmitt mellett áll meg, akkor akkora pert a HVG nyakába akasztani, hogy belerokkan.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:51 | Sorszám: 560 |
Az biztos, de ha valaki, akkor én sok hibát vétek, pláne akkor, ha még csak el sem olvasom, amit bepötyögtem. Nomármost, ha ezek után már nekem is feltűnik, hogy valami nem stimmel ezzel a Schmitt dolgozattal, akkkor ott már nagy a baj...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:46 | Sorszám: 556 |
És volt közben egy időszak, amikor fonalat vesztettek.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:42 | Sorszám: 553 |
Azt nem tudom, mert nem tudok franciául, de magyarul hangzik nagyon idegenül. Nem?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:39 | Sorszám: 552 |
Lesz még egy ilyen rákattanós témám, ha addig valaki nem kezdi el: A ballib média szerepe Magyarországon a 2010-től gyűrűző válságban...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:36 | Sorszám: 549 |
Idézet: Pajtás, miért nem bírod már ezt abbahagyni
Mert annyi kérdőjel bújt elő az üggyel kapcsolatban, hogy rákattantam, mint cápa a vérszagra...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:33 | Sorszám: 546 |
"1/ Szigorúan kell ragaszkodni az idő és a hely egységéhez, mint alapvető elvhez, hogy az egységet, a szellemet és a jó hangulatot megőrizze a játékokon. 2/ A későbbi fejlődés érdekében általános koncepciót kell kidolgoznia a század végéig. 3/ Az egyéni sportágakban rögzítenie kell a versenyszámok számát." Szóval... ezek is érdekes mondatok...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:27 | Sorszám: 544 |
Miért Gueorguiev, amikor az eredeti neve a pacáknak Georgiev? Mármint cirill betűkkel.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:23 | Sorszám: 543 |
Aztán van egy érdekes mondat, amely idegen beírás az eredetiben, egy megjegyzés, mintha komolyan feldolgozták volna SChmitt munkáját: "itt a Gueorguiev szövegében is hibás adatot - 1984 helyett helyesen 1964 - Schmitt nem javítja. 1964-ben 4. 1980-ban és 1984-ben 8 versenyszám volt)" Ki az, aki ennyire szakavatott, hogy egy ilyen elbúvó részletet kiszúrjon, miközben ugye ezt az anyagot azért dolgozza fel, hogy lejárassa Schmittet. Vagy mi van akkor, ha az egész egy véletlen műve: valaki Schmitt doktoriját akarta felhasználni saját kutatásaihoz - ezért veszi észre a hibát, aztán csak ezután kattan rá a lejáratásra...???
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:15 | Sorszám: 542 |
Egyébként beleolvastál Schmitt szövegébe? Tedd meg, olvasd végig és mondd el, milyen érzésed van? Nekem az, hogy érezni a fordítást: "a cselgáncs relatív fiatal sportág...", "a női cselgáncs, mint demonstrációs sportág..."... ezt szerintem nem így fogalmaznánk meg, ha saját kútfőből jönne...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 17:03 | Sorszám: 540 |
Nem szakmai stiklikre gondoltam, hanem a címek megszerzésének körülményire, főleg az átkosban, aztán Schmitt esetében ugye az bírálók... a felettese volt az egyik a másiknak, aztán más fórumokon szinte mindenki előhozakodott avval, hogy ezek a disszeterciók zömmel kis átalakítással másolatok... stb, stb...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 16:39 | Sorszám: 537 |
Apropo, Melbourne óta olimpiai szám a póló, vagy már korábban is az volt?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 16:37 | Sorszám: 536 |
Szerintem pedig pont azoknak van alapja a szájalásra, akiknek nulla bírálói tapasztalata van, ugyanis, mint alább számolatlanul olvashattuk, a védések zöme stiklik tömkelege (tisztelet a kivételeknek) így aztán arcvesztés nélkül kevéseknek lehet hitele...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 16:32 | Sorszám: 535 |
Alvó ügynök...
|
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 16:06 | Sorszám: 532 |
Hja kérem jogilag... Jogilag az első pillanattól kezdve sem volt ez az ügy plágium, hiszen minden szankcionálható elem elévült!!!!! Ellenben, ha a SOTE berág és visszavonja a címet az más lenne, de mint olvashattuk a jogelőd TF rendelkezik a visszavonás eseteiről, a SOTE nem. Szóval, az első pillanattól tudható, hogy jogi relevanciája nincs a dolognak, csak erkölcsi, no meg a lejáratás.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 16:03 | Sorszám: 531 |
Ez lenne a perdöntő bizonyíték, ahogy valamikor ennek a topiknak az elején írtam: Schmittet csak az menthetné, ha megtalálnánk azt a forrást, amelyből mindketten dolgoztak. És azt is írtam, hogy ezt miért nekünk kell megtennünk, miért nem dolgozik meg ezrét Schmitt?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 16:00 | Sorszám: 530 |
"- miért nem látjuk az egész könyvet/=tanulányt irodalomjegyzékkel együtt," Mert nem mentünk ki Lousannebe megnézni. - miért nem látjuk SCH dologzatát az irodalomjegyzékkel együtt.. Mert nem tudtam megnézni a múlt héten, mert állítólag minden média ott tolongott. "- miért csak 14 oldalt láttunk (ebből 2 o tartalomjegyzék):" gondolom taktikai okokból... - miért van olyan érzésem, h manipulál a hvg? Szerintem nem manipulál, ellenben aljasságot követ el.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 15:36 | Sorszám: 520 |
Pont azért plágium, mert meghivatkozta és emiatt valakik megtalálták a forrást és rájöttek, hogy abból 180 oldal egyezik Schmitt 230 oldalas disszaóertációjával. Innentől kezdve pedig a törvények az irányadók: a hivatkozást ott kell megtenni, ahol azt beemelik a szövegbe. Aztán meg a mennyiség is gond: 230 körüliből 180...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 15:33 | Sorszám: 518 |
Két dologról beszélünk: egy tanulmányról, ami 1987-ben keletkezett, majd egy könyvről, amely ebből a tanulmányból készült kiegészítve előbbit az azóta lezajlott olimpiákkal.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 15:29 | Sorszám: 515 |
Tökéletesen bizonyítható, mert Schmitt hivatkozott - de rosszul Georgievre, s nem pedig Georgiev Schmittre!
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 15:28 | Sorszám: 513 |
Nos, ha most ha valaki legyárt egy négyszáz valahány oldalas tanulmányt franciául, azért, hogy lejárassa az ország egyik szemében már amúgy is totálisan lejáratott Schmittet, az nem normális! Nem beszélve arról, hogy Schmittnek tudnia kell, mi az ábra, tehát mogoldhatná ezt a szenvedést. Ha nem érzi, hogy mi folyik körülötte, akkor meg azért van kirúgva...
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 15:23 | Sorszám: 510 |
A könyv igen, de Schmitt a tanulmányt jelölte meg forrásként, az meg 1987-ben jelent meg. Ezt a tanulmányt bővítette ki Gergiev és ebből lett a könyv!
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 15:21 | Sorszám: 509 |
NEM! A könyv a korábbi eredeti tanulmánya kiegészítése!
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 15:19 | Sorszám: 508 |
Valószínű még nem digitalizálták a könyvét! Azért az mégis csak Bulgária. No meg aztán nálunk saincs minden.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 14:39 | Sorszám: 490 |
3) Össze meg a jobboldalt = Egymásnak ugrassza a fideszpártiakat
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 14:37 | Sorszám: 489 |
A könyv angolul és franciául később megjelent! Cím Analysis of the olympic programme 1896-1996 Documents of the Museum Szerzők Nikolaj Georgiev, International Olympic Committee, Olympic Studies Centre Kiadó International Olympic Committee, 1996 ISBN 9291490199, 9789291490196 Terjedelem 147 oldal
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 14:35 | Sorszám: 487 |
Persze, na de ki fityfene állítja, hogy nem lejáratásról van szó! Arról, és az algoritmus is megfelel ennek, de... Célba azonban akkor ér a lejárató kampány, ha van alapja! És ha megpróbálunk saját magunknak nem hazudni, akkor igen van alapja: 1) Schmitt dolgozatában a hivatkozások nem felelnek meg a formai követelményeknek 2) Schmitt a tudományos fokozatának meghatározásaival variál életrajzaiban 3) A HVG által bemutatott részletek sajnos nagyon egyezőek 4) Most már ötödik napja megy a hajcihő. Ezt látva Schmittnek is meg kellene szólalnia! (Magamból indulok ki: ha igaztalanul megvádolnak még ölni is tudnék) Schmitt a ballibák szemében már most egy nulla. A lejáratás őnáluk nem oszt nem szoroz. Ez a lejáratás vagy arra kellett: 1) lemondassák, mert új KE-re van szükség 2) Személyes bosszú 3) Össze meg a jobboldalt 4) Valami egészen más, amire még nem is gondolunk.
|
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 13:36 | Sorszám: 455 |
Idézet: Jó lenne, a látnánk a tanulmányt (ha addig el nem tűnik) Lausanneban.
Addig biztosan fellelhető volt, amíg a titokzatos forrás ki nem utazott Lausanneba, hiszen ez a HVG cikk forrása. (tudom, ez sokaknak nem az, de ellenkező bizonyítékig erre hivatkozom)
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 13:33 | Sorszám: 454 |
Igen! Így helyes a sorrend!
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 13:31 | Sorszám: 452 |
Ezzel szemben ezt mondja: "A Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként szintén akadt tennivalóm, és mindezek dacára ledoktoráltam filozófiatörténetből. Kisdoktorim van a Testnevelési Egyetemen” – olvasható a Vendégségben: Schmitt Pál című könyvben, hogyan szánta rá magát a jelenlegi államfő a disszertáció megírására." A parlament honlapján a tudományok doktora. Az EU honlapján pedig a filozófia doktora. Nos?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 13:01 | Sorszám: 444 |
Idézet: Milyen mázli, hogy egy hídépítőmérnöknek hidat kellett terveznie... Nincs az a cionista, aki ebből plágiumvádat fabrikálhatna...
A műszaki életben a szabadalmak védik a "szerzői jogokat", és bizony rendkívül gyakori ott is a lopkovic; lásd a Forma-I.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 12:48 | Sorszám: 442 |
Idézet: Fél ország véd egy kisdoktori dolgozatot..
Ha nem látnád, vannak kételyeink jócskán, ellenben az aljas emberek ellen összezárunk... - gondolom ez azért látszik!!!
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 12:46 | Sorszám: 441 |
Idézet: Másrészt, jó lenne látni a könyvet (az erdedetit) vajon szerepel-e a köszönetnyilvánításban Schmitt, v a NOB titkársága?? Nem tudom, a könyv franciául jelent meg? A HVG fordíttatta könyvet?, össze kellene venni az eredeti bulgárral..
Az eredeti könyv franciául jelent meg azt hiszem 1987-ben, majd később kiegészítette és az új bulgárul is olvasható, de ez nem érdekes, mert Schmitt 1992-ben doktorált. Azt nem nyilatkozta a HVG (Gavra G.), hogy az egész könyvet lefordították volna, mert az érdekeltektől erre senki sem kérdezett rá - eddig.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 12:42 | Sorszám: 440 |
Idézet: Teljesen egyetértek és nem értem miért védik a védhetetlent.
Azért védik, mert nem védhetetlen! Mindössze arról van szó, hogy a gyűlöletmédia által ránk zúdított információ alapján védhetetlennek tűnik. Azonban egyelőre nem ismert a forrás teljes fordítása, nem ismert a forrás forrása és mindaddig, amíg ezek nem lesznek hozzáférhetők, esélyes a védekezés.
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 00:10 | Sorszám: 402 |
"aki JÓPÉNZÉRT lezavarta a kussoltatást. Ő volt az, aki elvállalta ezt a hálátlan szerepet POZÍCIÓÉRT, ZSETONÉRT."Erre mondtam, hogy szemenszedett hazugság! Érted?
|
|
etymon_exe |
2012. január 15. 00:09 | Sorszám: 401 |
Valószínű ötször reinkarnálódsz, mire bennünket a magatok szintjére húzol; Schmitt ellenére is nyugodtan ülünk a piedesztálon, mert az erkölcsi fölény az erkölcsi fölény. Mit gondolsz, miért eredtetek Schmitt nyomába? Hát azért barátocskám, mert már elviselhetetlen számotokra, hogy nincs emberetek abban ballib bűzös katyvaszban, aki öt évnél kevesebbet kapna, ha úgy istenigazából megbolygatnánk a dolgokat! Vágod?
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:56 | Sorszám: 397 |
"A nyomtatottat is bárki lemásolhatja" Nem bárki! Pld. a TF-sem adta ki egyik médiának sem Schmitt dolgozatát jogszabályra történő hivatkozással. Kívülről lefényképezhették! Vagy százan küzdöttek érte!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:53 | Sorszám: 395 |
Na de éppen ez a szemenszedett hazugság! Nem ő etette meg a sporttársadalommal! Átvitt értelemben azt sem tudtuk ki az a Schmitt Pál! Halottuk a rádióban, hogy oda lett a felkészülés, oszt jónapot. Akkoriban nem rohantak ezért az emberek Kálmánolgához vazze!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:47 | Sorszám: 388 |
Ne szórakozz, mi az hogy bevállalta??? A Bojkottba Schmittnek semmi, de semmi beleszólása nem volt! Ha a feje tetejéra áll, akkor is bojkott van, ha fütyül hozzá, akkor is az!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:44 | Sorszám: 387 |
"Disszertációnak nem lehet társszerzője" És ki mondta hogy lehet?????????????????????????????? Én Giorgiev könyvének társszerzői lehetőségéről beszéltem, amit előadhatna Schmitt, ha Giorgiev megemlítette volna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:41 | Sorszám: 385 |
Pedig így van! A Nyomtatott doktori másolatával azt csinálsz, amit akarsz, a beadottal az intézmény csak a hozzájárulásod után rendelkezhet. Az elektronikusan beadott anyagok abovo nem publikusak, jogszerűen az intézmény nem teheti nyilvánossá a hozzájárulásod nélkül. Ezt a szabályt az intézmény saját maga határozza, nincs kötelező érvnyű magatartás, viszont az intézményi szabályokal minden aspiránsnak illik tisztában lennie. Most ne gyere azzal, hogy pedig rengeteg van a neten, ja, ölni sem szabad oszt mégis...
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:32 | Sorszám: 378 |
Ne marháskodj már! Schmittnek pont ugyanolyan szar volt az a döntés, mint mindenkinek másnak! Nem beszélve arról, hogy voltak olyanok, akik meggyőződésből egyetértettek a bojkottal! Ne mai fejjel gondolkodj arról az időről!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:29 | Sorszám: 377 |
Idézet: Inkább ő segített Giorgiev könyvét megírni, szerintem
Ebben az esetben viszont Giorgievnek kellett volna Schmittet megemlítenie a könyvében - nem tette! Ezt hívja a jog társszerzőnek...
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:23 | Sorszám: 373 |
csak a szerző hozzájárulásával nem törvénytelen. Ha a szerző felrakta az interneten valahová, máris nem törvénytelen. Ha ellopták, komoly summát nyerhet egy perben!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:21 | Sorszám: 372 |
Nyilván a pontos okát nem tudhatom, tippeltem. Egyébként pedig tuti, hogy várnak egy perre és akkor nyilván minden érvüket elővezetik. Ha már volt valakinek ideje 9 hónapot kutakodással tölteni, gondolom nem adja meg magát egykönnyen.
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:11 | Sorszám: 363 |
"de azért a kisujjáig nem érsz föl." Viszont evvel a dolgozatával a valagamig csúszott le!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:09 | Sorszám: 362 |
"Miért nem tették be akkor már mind a 180-at" Gondolom azért, mert félnek a felelősségre vonástól, ugyanis ezeket nem szabad sokszorosítani, másolni a szerző engedélye nélkül! Megjegyzem már annak a 8 oldalnak a másolata is törvénytelen!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:07 | Sorszám: 361 |
Az is! De mindez mindaddig nem derül ki, amíg valaki fel nem dobja a másikat!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 23:05 | Sorszám: 359 |
1969. évi III. törvény, 9.§ és 17.§; a jelenleg hatályos szerzői jogi törvényben pedig lásd: Szjt. 34.§ (1) bekezdés] [az 1969-es Szjt. végrehajtási rendeletének 14.§ (2) bekezdése (keresem a linket!); ma: Szjt. 34.§ (2) bekezdés], amely nagyobb terjedelmű anyagok elsősorban tudományos célú felhasználását takarja. Az átvétel sem jelentheti azonban (a másodlagos mű 85%-át kitevő) 180 oldalnyi anyag feldolgozását. Ez tartalmilag egyszerűen túl sok. A forrás pontos megjelölése nélkül pedig formailag is jogellenes. [régen: 17.§ (3) bekezdés, ma: Szjt. 29.§]. Ez nem csak fordítást jelenthet (ahogy azt a törvény példaként hozza is), ide sorolható az eredeti mű tartalmának átalakítása, rövidítése, "magyarítása" is. Az átdolgozáshoz szükséges felhasználási engedély megkérése és a jogdíj megfizetése híján a felhasználás egyértelműen jogsértést jelent. És: Btk 329.§
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 22:52 | Sorszám: 356 |
Ne haragudj, belinkeled a hivatkozott pdf-et (amit persze már az elején én is csatoltam), tehát saját szemeddel láttad és ezek után azt mondod, hogy nem gyanús az egyezőség? Miért teszed ezt? Jó, a 180 oldalból csak 20-at láthatunk, de hát az azért mégis csak magáért beszél. Aztán itt vannak azok a fránya törvények. Pontos szabálya van annak, mi számít átvételnek, hivatkozásnak stb. Pontos szabálya van annak, hogy ezeket a hivatkozás helyén kell megjelölni. Hol látsz te ilyet? Az a fránya törvény azt is előírja, a hivatkozást milyen formában kell megtenni. Könyörgöm, ha lefordítasz egy címet, a büdös életbe nem lesz beazonosítható a tényleges forrással, mert itt annak francia címe van! Persze, a világ úgy épül fel, hogy eleink kutatásait felhasználva továbblépünk, igen, na de, ha egy 230 oldalas tanulmányban 180 oldal hivatkozás, (de Schmittnél nincsenek hivatkozások, mert ami van, az rossz helyen van, és elnagyoltan), akkor minek született az a dolgozat? Nem beszélve arról, hogy Schmitt a MOB-nak szóló életrajzában más témakörben és más tudományos fokozatot adott meg, mint ami van neki! Persze undorító és gusztustalan ez az egész ügy, ég is a bosszúvágy bennem, de elismerem: Schmittet levadászták.
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 22:33 | Sorszám: 348 |
De, sajnos meg fogja hívni Giro - Szászt, mert tudja nagyon jól, hogy pofátlanul szemétkedhet, nem borítják rá az asztalt. Ha velem teszi ugyanezt azt hiszem a huszadik percnél lepofozom! Amit Kálmán csinált, az a bunkóság csimborasszója! Nem hagyta érvelni a szóvívőt, a tényeket lesöpörte szembeállítva velük a véleményt és a gúnyos mimikáján teljesen kiborultam. Ez újságíró? Ez az újságírás? Ez a picsa a szakma alja: egy képernyőre került geci! És ami a legborzasztóbb, nem veszi észre magát! Mint a pióca tapad a saját hipotézisére és hiába ismételgette Giro-Szász a tényeken alapuló érveket egyszerűen nem érezte magát cseppet sem szarul, hogy milyen undorító, amit csinál. Csakhogy a nagyobbik baj az, hogy ugyanezt a show-t látva a ballib pezsgőt bontva ünnepli a geciség királynőjét, mennyire szétszivatta a kormányszóvívőt! Az a barom meg még meg is köszönte hogy pofozógépnek mehetett az ATV-be!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 21:29 | Sorszám: 329 |
koncot= koloncot
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 21:27 | Sorszám: 328 |
"Én nem ragoznám tovább ezt a témát. Schmitt elmondta a véleményét a NOB nyílatkozott,. Az egyetem nyílatkozott." És mellesleg a két dolgozatból 180 oldal egyezik, olyannyira, hogy a hibás megállapítások is... Azért nem annyira kerek ez a történet! Ha már levadászták Schmittet nem kellene ezt a koncot tovább cipelnünk. Apropó, ha jól emlékszem MEdgyessy sem használta nagyon a dr-t, pedig ő is megszerezte valahogy; van egy feladat...
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 21:10 | Sorszám: 327 |
nem lehet csak másolni = nem lehet lemásolni, sokszorosítani...
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 21:08 | Sorszám: 326 |
Firkászok rohanták meg a TF könyvtárát és nicsak kiderült, hogy a dolgozatokat nem lehet csak másolni, fényképezni! Vagyis nem lehet sokszorosítani. Azonban a HVG valamilyen módon hozzájutott az anyaghoz, ergo megsértette a sokszorosítás tilalmát. A TF-nek perelnie kellene iziben!
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 20:32 | Sorszám: 322 |
Én pedig a Klubrádió fórumán nyomtam akkoriban, vagy a 168oran - ha 2001 előtt volt ez a rágalom. De azt hiszem később... no, mindegy is...
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 20:29 | Sorszám: 320 |
Igen, de ez már nagyon a kuliszzák mögött zajlik, az viszont látszik, hogy nagyon sokan hőbörögnek miattunk. Biztos mindenütt perfektül nyomják a világ egyik legnehezebb nyelvét, a magyart....
|
|
etymon_exe |
2012. január 14. 20:27 | Sorszám: 319 |
aztán csínnyán = csínján! Még megvádolnak Schmitt írogat ide...
|
|