Téma: Orbán-paktum?
|
organic orange |
2008. május 20. 19:03 | Sorszám: 309 |
És akkor minden rendbejön ebben az uruszágban? Tényleg már csak ez hiányzott. Mint a Móricka vicc: A tanító néni az órán megkérdezi a gyerekeket, hogy mi az, amire vágynak, mi az ami hiányzik a családjukból. Megszólal Petike: - Nekem egy játékmotor lenne jó, hogy azzal játszhassak. Megszólal Pistike: - Nekünk egy videó kellene, hogy tudjunk názni jó filmeket. Megszólal Móricka: -Nekünk nem hiányzik semmi. -Az hogy lehet?-kérdi a tanító néni. Erre Móricka: -Mikor apám egyszer részegen jött haza éjjel, és beleokádott a centrifugába, anyám azt mondta, hogy "na, nekünk már csak ez hiányzott".
|
|
organic orange |
2008. május 20. 11:06 | Sorszám: 301 |
Szerintem nincs Vonáék közt beépített ember. Szerintem kell legyen. Amúgy ez egy korrekt álláspont. Nem az a lényeg egyébként, hogy tényleg ügynökök, hanem hogy mi a hatása az egésznek. És a hatása láthatóan negatív. Azt sem vitatnám, hogy önvédelmi reflex működik az emberekben, amikor gárdázásra adják a fejüket. Természetesen. Csak a már meglévő reflexeket, hajlamokat lehet kitéríteni, a semmiből még egy ügynök sem tud dolgozni. Vona azonban egyre inkább bizonytalan, hogy milyen befolyás alatt áll. Egyébként személyét illetően korábban nem voltak kétségeim. Ez a Gárda volt az első, amely kérdéseket ébresztett. Sőt korábban azt hittem, hogy Vonával mérsékeltebb irányba megy el a párt. Ebben elég nagyot tévedtem.
|
|
organic orange |
2008. május 20. 10:51 | Sorszám: 297 |
"A Jobbiknak nem a pénz hiányzik. A hitelesség és a követők." Meg az, hogy az apjuk nem verte el őket időben.
|
|
organic orange |
2008. május 20. 10:49 | Sorszám: 296 |
Kit vertek félholtra? És kik? Egyébként a provokátorokat elég gyakran gyepálják meg. Ez szakmai ártalom. Azért az a műsor a szerb szkinhedeknek is bejön szerintem és díjazzák, amit pl. Toró barátunk nyújt. Egyébként is Tóth urat a románok pénzelik, ha minden igaz. Honnan kéne tudja az egyszerű kétkezi szerb szkinhed kőműves fiatal, hogy őt nem kék megvernie, amikor az úton poroszkál. Nemzetünk mártírja azért úgy látszik sajnos még mindig túl jól van. Pedig, ha egész holtra verik tán még hasznára is válhatna a nemzetnek.
|
|
organic orange |
2008. május 20. 10:45 | Sorszám: 295 |
Szerintem is urban legend, hogy a Jobbik csak a Fidesz szidta. Hiszen itt a bizonyíték, hogy a MIÉP-Jobbik zsidózott is rendesen. És ha már valaki zsidózik, akkor felesleges más programot számonkérni rajta... Ez egy paródia. Aki komolyan veszi, hogy a szélsőjobb magától ennyire hülye az nagyon lenézi a szélsőjobbot. Ezt még én sem gondolom. Itt kőkeményen beépített ügynököknek kell mozgatnia a dolgokat, lehetőleg mindig botrányt okozva. Csurka nagymester zseniálisan csinálta. Torgyán volt persze az ász. Vona Gábort, az új Szabó Albertet nem fizetik meg szerintem annyira, mert messze ezek alatt teljesít.
|
|
organic orange |
2008. május 20. 10:32 | Sorszám: 294 |
Ehh, bolsevik módszer? Vajon a Magyar Gárda kinek az érdeke? Más tészte szerintem is a Gárda. A Magyarok Nyilai egészen biztos, hogy Gyurcsány. A Gárda csak áttételesen. De ha segít valakinek, akkor az Gyurcsány. És ez bőven elég az összemosáshoz. Nem én tettem magam egy szennyesbe a Magyarok Nyilaival, hanem a Magyar Gárda és Vona Gábor. Bomlott agyú szerintem az, aki bármelyik szervezetről elhoszi, hogy hasznára lehet az országnak. Az eredmények magukért beszélnek. És egy normál polgári otthon távolából nézve a Gárda és a Nyilak teljesen egy katyvaszt képeznek.
|
|
organic orange |
2008. május 20. 10:25 | Sorszám: 293 |
"az egész ...dolog valami önámítás, áltatás, mese a holdban." Ezt mondjuk mi is.
|
|
organic orange |
2008. május 19. 12:25 | Sorszám: 256 |
Nem. De nincs is ilyesmire időm. Idézd szerintem pontosan és kellő kontextusban, illetve add meg a forrást - angol is lehet. Egyébként nem hiszem, hogy úgy kapcsolódik a témánkhoz, hogy cáfolná az általam elmondottakat. Neked súlyos szövegértelmezési hiányosságaid vannak szerintem.
|
|
organic orange |
2008. május 19. 11:10 | Sorszám: 254 |
"Ostobaság. A nemzeti szabadság az egyén szabadságának része, azaz alapvető emberi jog."??? Szerintem ezt magad sem érted, de minimum kellett egy ostobaság kezdetű mondat, ha már nekem írsz. Roppant érett személyiségre vall.
|
|
organic orange |
2008. május 19. 11:08 | Sorszám: 253 |
Másodszor is, de mindegy most már.
|
|
organic orange |
2008. május 19. 10:31 | Sorszám: 251 |
Holdon felmutassanak is valami magyart rosszul inzertáltam kicsit sietek, bocs.
|
|
organic orange |
2008. május 19. 10:29 | Sorszám: 250 |
Tudod, amikor a szélsőjobboldal bulijain úgy árulják a Szálasi-könyveket és a náci relikviákat mint máshol a pattogatott kukoricát, akkor kicsit elgondolkodom, hogy ki van-e a négykereke a szervezőknek. Abban nem látok problémát, hogy őskultúránk jelképeit vagy épp Nagy-Magyarország térképeket lehet kapni, mert kinek mi köze hozzá érdekel a történelem és egy kicsit több is. Az mondjuk problémásabb, hogy Trianon kérdését ma középpontba állítjuk, teljesen meddő próbálkozás ebben a formában. S szerintem nem találkozik a határontúli magyar érdekekkel. Egyébként a hazai médiában azért állandóan téma volt, hogy X filmben Y magyar származású vagy, hogy még a Holdon is valami felmutassanak magyart. Egyfajta nemzeti büszkeség megengedett volt. Kádárék megalkottak egy újfajta nemzettudatot, a "lakosságot", amibe 10 millióan fértek bele, de minden mást elhallgattak, nem vettek róla tudomást, se határokon belül, se kívül, nem volt cigány, nem volt zsidó és nem volt erdélyi sem. Ez az elhallgatás azonban szőnyegaláseprés volt mindössze, de a "lakosság" is megszokta és elvolt vele, fejét szívesen dugta a homokba és a többség ma is ezt teszi legszívesebben - jobban megfelel ugyanis a hétköznapoknak. Ma is lakosság-tudatunk van és ez a nyugodt öntudatlanság konfliktusba kerül a valódi nemzettel, ami feldolgozatlan traumákat hoz a felszínre és olyan folyamatokat, amik nem egészségesek. Ennek egyik fejezete a zsidózás, a másik a trianon-kultusz. Asszertív hozzáállást kéne megtanulnunk, de a politika sem mutat jó példát. Ami példa van ezekben a kérdésekben az mind negatív. Természetesen Orbánékkal nem volt baj, de úgy tűnik kevés befolyásuk van erre a folyamatra. Ezeket a káros jelenségeket önmagukhoz kell hasonlítani nem pedig a médiához, ami olyan amilyen, szerintem egyébként foglalkotznak a magyar sérelmekkel, csak nem feltétlen ilyen párhuzamokban mint ahogy te írod, mert ez nem is szerencsés egyébként. A szerbiai magyar áldozatokat nem a magyarországi zsidó áldozatokkal kell mérni vagy mint morális túszt kicserélni, ez nem helyénvaló. Követtek el magyarok is bűnöket és ellenünk is követtek el, de egyik sem old fel a másik alól. Másrészt nekünk ma nem kell szégyenkeznünk hetedíziglen, mert valakik 45-ben valamit csináltak. Saját tetteinkért kell felelősséget vállalnunk, de azt haladéktalanul. Szerintem ez az, ami nem teljesül. Az infantilizált tömegek századában élünk. A felelősséget másokra hárítjuk. És ezért nem vagyunk képesek jól dönteni és jól cselekedni.
|
|
organic orange |
2008. május 19. 10:09 | Sorszám: 249 |
Pénzügyi. erről még Csengey írt egy dalt is. De attól még ez nem diktatúra. Október 23-án, amikor a rendőröket kiküldték fideszeseket verni sokkal inkább diktatúrára hajazó volt, de épp azért nincs diktatúra, mert tudjuk, hogy a drága jó kormánynak befellegzett. Ezt a kis pénzügyi elnyomást is magunknak köszönhetjük. Vagyis drága jó kormányunknak persze. De óvnék attól, hogy félreértelmezzük a kérdést. Ezért szerintem a pénzügyi helyzetünket ne keverjük a diktatúrával. A diktatúra amúgy is az egyén szabadságát veszi el, a nemzeti függetlenség kérdésköre más ügy. Nem gondolom egyébként, hogy kihasználtuk volna valaha is a teljes mozgásterünket. De nincs diktatúra.
|
|
organic orange |
2008. május 19. 05:28 | Sorszám: 243 |
Látom az örök pesszimistából kiszólt az optimizmus. Tudod nekem a pohár félig tele van és azt mondom, hogy az indexek és a magyar sajtónak volt szép teljesítmény ideáig eljutnia. Ma már egyáltalán nem igaz az, ami 10 éve igaz volt.
|
|
organic orange |
2008. május 19. 05:22 | Sorszám: 242 |
Diktatúra volna? Ugyanmár. Egyébként meg szerintem teljesen mindegy ki van kormányon az nem befolyásolja a saját hülyeségünket. Ha Csurka hülye, azon nem változtat Gyurcsány. Sőt. Meggyőződésem, hogy ezek mögött a "mozgalmak" mögött Gyurcsány áll már csak és kizárólag. Magyarok nyilai, Magyar Gárda. Szánalmas provokatőrök semmi más. Lehet valakinek ez a nemzeti érzés, nekem nem. És azt nem is kell reklámozni.
|
|
organic orange |
2008. május 18. 21:58 | Sorszám: 237 |
Ahogy nemszadista írja nagyon is egyértelmű. Én tényleg nem veszem be a nemzetieskedő dumát. Tudom, ebben különbözünk. De nem hiszem, hogy ez baj volna. Megelégedéssel tölt el, hogy elfogadod a választ, s hogy nem kötsz bele, megtisztelve érzem magam és ez most nem csak irónia részemről. A lilaködös dolgokat körülírhatnám, de minek. Szerintem egyértelmű. Én természetesnek tartom, hogy az ember egy nemzethez vagy országhoz tartozik. De nem érzem ezt az alapot elégségesnek, hogy politikai véleményt alakítsunk ki belőle. Az a giccses nacionalizmus, amit néhányan képviselnek a jobbszélen már-már megutáltatja az emberrel a nemzet szót is. Ugyanúgy jártunk ezzel is mint a kommunizmusban a munkással. Ezért inkább kerülném a nagy patetikus lózungokat és inkább vagyok cinikus. Igen mint az index. Ebben teljesen egyformán gondolkodunk az index-szel, de nem gondolom, hogy ez mindenre igaz. Én pl. nem gondolom azt, hogy az az újságírás csúcsa, amit Új Péterék Tóta W-ék művelnek. A publicisztika nálam valahogy inkább Ady szintjén kezdődik. Szeretem a tömör írásokat:
MORALISTÁK Unalmassá lesz már a folytonos panasz. "Korunk hibái", "társadalmunk betegségei", ezek újabban a vesszőparipák. Ezeken lovagol boldog-boldogtalan, s el lehet mondani, hogy soha annyi szociológus nem botránkoztatta az emberiséget, mint manapság. Minden esetből morált vonni le, mindenkit megítélni, s az egyéni szabadság elveit csak magunkkal szemben tartani tiszteletben - ezek az újabb moralisták alapelvei. Az igazság pedig az, hogy ezek az urak rendszerint a legnagyobb hipokraták [!] és ha semmi egyebet, de az ő hibájukat fel lehet róni ennek a kornak, melynek egy régi anekdota a legjobb jellemzője: A cigány lopott a vásáron, s üldözőbe vették. - Fogjátok meg - kiáltják az üldöző atyafiak. - Fogjátok meg - kiáltja leghangosabban a cigány... ...Felesleges a mesét tovább mondani. Sok cigány van a mi moralistáink között! Debreczeni Hírlap 1899. február 8.
|
|
organic orange |
2008. május 18. 18:49 | Sorszám: 233 |
Szerintem a kontextusból kiderült. Nemszadista tudta értelmezni, szerintem Te is tudnád. Nem nagyon írtam körül, hogy mit értek békénhagyna alatt, de mivel nem az érdekelt téged, ezért nem is mentem bele. Pusztán csak elegem van már a népboldogító kormányból, olyan kormányt akarok, amelyikről észre sem veszem, hogy van. Ez nyilván a politikához való hozzáállásomból következik. Én nem vagyok annyira oda egyik pártért sem és nem nagyon tudok lelkesedni egyik pártvezér iránt sem. Ami lelkesít az mind személyes ügy. Nem nagyon fogom fel, hogy miért kell mindent a kormánytól és a poltikától várni még mindig. A bajainkat nekünk kell megoldanunk. Az viszont egészen biztos, hogy bajaink egyik forrása a jelenlegi kabinet. Egyébként nem érdekelne, hogy ki van kormányon, de mivel az MSZP túlságosan is bizonyította alkalmatlanságát, erősen jobbnak látnám, ha a Fidesz kerülne újra hatalomra és minél előbb. De nem azért, mert ez nekem ideológiai orgazmust jelent vagy a lilaködös nemzettel akarnék bármit is kezdeni. Nem, nem érdekel a csurkizmus és plagizált változatai. Ezért nem örülnék, pl. egy Fidesz-Jobbik koalíciónak. A Jobbik bebizonyította, hogy alkalmatlan. Az MDF erőlködését, hogy megugorja az 5%-ot nagyra értékelem, de túl mesterkéltnek vélem azt az irányvonalat, amit ki sikerült izzadniuk. Ez nem belülről jön és idegen a magyar mindennapoktól. Ettől függetlenül, lehet minimális sikerük vele. Sőt akár pár ciklus múlva akár kinőhet belőle valami, de nem akarom látni Dávidékat sem a kormányban. Alapvetően Semjénékre sem volnék kiváncsi, de a Fidesz és a KDNP kapcsolt áruk. Emellett a KDNP ideológiai alapjai legalább stabilak, ami nem mondható el egyik pártról sem. Dehát KDNP effektíve - szavazatokban mérve - nem létezik. Ezért egyszerűbb Fideszt mondani Fidesz-KDNP helyett és a jövőben is így teszek majd. Röviden ennyi. Nem tudom, jó ez neked vagy sem, de ez nem is érdekel annyira.
|
|
organic orange |
2008. május 18. 16:47 | Sorszám: 229 |
Ez most valami barkóba?
|
|
|