Téma: Mi a demokrácia?
|
P.ILDI |
2008. augusztus 28. 15:06 | Sorszám: 161 |
Évekkel ezelőtt egy lexikonban /persze nem a nagy Révay-ban/ olvastam, hogy a demokrácia az uralkodó osztály diktatúrája. Nem fogjátok elhinni, hogy ezt ki mondta vagy irta: Lenin Azóta - a politikát illetően nem sok mindenben hiszek.
|
|
P.ILDI |
2008. augusztus 27. 13:09 | Sorszám: 119 |
Nem, mi Magyarországon élünk és megtapasztaltuk, hogy Orbán alatt megpróbálták a nép érdekeit előtérbe helyezni. Most meg metroépités. Valahonnan 2-3 milliárdról indult, úgy hallottam lassan 1o milliárd körül tartunk. Remek! Ez a nép érdeke. Lassan de biztosan rosszul és minden erőnket meghaladóan drágán. Utánanéznétek mennyi idő alatt épült fel az a sokminden az Orbánék alatt??? És mennyivel került többe, mint tervezve volt? Szóval, hol a demokrácia????
|
|
P.ILDI |
2008. augusztus 27. 10:32 | Sorszám: 115 |
Szia Andi! Szuper, hogy egyetértünk /lásd első mondatod/. Én már 1989-ben is mondtam és ismerőseim és rokonaim persze lehurrogtak - hogy a górék nem birják már tovább elviselni, hogy a vezérigazgató csak 2x -annyit keres, mint a portásbácsi. Ma 1ox vagy akár 1oox annyit keresnek. Persze, hogy a nép nem ezt akarta. Szinte minden bajunkat én is előre láttam, ahogy gondolom Te is. Tökéletes államforma a nép szempontjából biztosan nem megvalósitható, de azért valamit közeliteni lehetne. Szerintem vannak olyan országok, ahol ezt megpróbálják.
|
|
|