gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Képek
tökfej
2008. szeptember 07. 10:54 | Sorszám: 151

Kondenzcsíkok

Téma: Itt kérdezz! Majd valaki válaszol! II.
tökfej
2008. szeptember 01. 08:37 | Sorszám: 1273
Nem a fejem Te. Hanem a szőlő. Mert úgy ellepik, hogy alig marad egy-egy fürtből.Különösen ezt a mulkotályost szeretik.

Téma: Számítógép (minden ami belefér) III.
tökfej
2008. szeptember 01. 08:31 | Sorszám: 202
Köszönöm mindkettőtöknek. Próbálkozom majd.
tökfej
2008. augusztus 31. 15:51 | Sorszám: 198
Tótumfaktum.
Segíts, ha tudsz. Az Officeba beteszek egy képet. Írok rá. Keretet teszek hozzá, meg árnyékolom, ami még kell. Sok a lehetőség. De elmenteni csak PDF-ben tudom. De azt át kellene tenni JPG-be, hogy tovább tudjam vinni és villámnézete is legyen. Kell hozzá valami progi? Van rá valami megoldás?

Téma: Képek
tökfej
2008. augusztus 31. 15:41 | Sorszám: 144
Én a képmappából a tvn.h-ra viszem, de már átméretezve. Persze a saját képeket, mint amilyen ez is. Atméretezni, meg az Office Picturban szoktam.Ott a kiterjesztést is lehet változtatni.
tökfej
2008. augusztus 31. 15:33 | Sorszám: 143

Vihar után

Téma: Itt kérdezz! Majd valaki válaszol! II.
tökfej
2008. augusztus 31. 15:22 | Sorszám: 1267
Tele darázzsal.

Téma: Minden a halálról. Végállomás vagy átszállás?
tökfej
2008. augusztus 27. 09:27 | Sorszám: 423
Jónapot mindenkinek.
Cicamaci! Nyisd már meg légyszíves azt a szerelemről és viccekről szóló topicot. Különben ebből az életről-halálról szóló és "mélyenszántó gondolatokat" tartalmazó topicból hamarosan párkereső topic lesz. Abból meg már van elég a neten. Pendragon meg csak válaszol annak, aki éppen ír ide.
Vagy leírja a gondolatait. Aztán aki válaszol, válaszol, aki meg nem, az nem.
tökfej
2008. augusztus 26. 17:03 | Sorszám: 410
Az igazság szerintem nem tiszteletlenség, csak nagyon rosszul tud esni. És csak az Isten dicsekvése bőszítette. Aki meg volt győződve felülmulhatatlanságáról.
tökfej
2008. augusztus 26. 16:25 | Sorszám: 406
Jajj, ugyan jbatky. Ne is törődj vele. Engem nem zavar. Mert jó a megérzése, ketteske vagyok. Mert, ha egyeske lennék, akkor férfi lennék. Tehát csak ketteske lehetek./Persze lehetnék 1+2 is, csak akkor nekem is ott kellett volna lennem a meleg-banzájon./
tökfej
2008. augusztus 26. 16:19 | Sorszám: 405
Cicamaci!
Ott a kezedügyében a billentyűzet. A betűket is ismered. Már nyithatod is az uj topikot azzal a címmel. Sokan fognak írni oda, mert az emberek szeretnek nevetni. Én is. Jobban, mint a világ általam befolyásolohatatlan menetén elmélkedni. Ez is kell, meg az is kell.
tökfej
2008. augusztus 26. 16:15 | Sorszám: 404
Csak akkor még nem emberek voltak, hanem amőbák. De ez igazán elhanyagolható.

Lucifernek meg nagyon igaza volt. Mi tessen ebben a világban. Csak kínlódás a létért. Törjük magunkat a sok szükségtelen dolog megszerzéséért. És közben versenyt futunk az idővel, ami aztán végképp könyörtelen.

tökfej
2008. augusztus 26. 16:08 | Sorszám: 402
Hát ez az Rendes Kis.
tökfej
2008. augusztus 26. 09:25 | Sorszám: 382
Üdvözletem mindenkinek.
Láttam egy dokumentum filmet Newtonról. Számításai szerint 2060-ra teszi a föld megsemmisülését. Ez betenne az örökkévalóságnak. És élhet a mammutfenyő több száz évet. Egyszer kidől.
tökfej
2008. augusztus 24. 15:22 | Sorszám: 375
A bölcsek már sokszor tévedtek. Mert, ha az agyunk tönkremegy, megszűnünk egyéniségek lenni. És, ha már nem vagy "Te", nem ismered meg az embereket, nem tudod, hogy hívnak. Már tényleg csak az ösztöneid hajtanak. Ha éhes vagy eszel, ha szomjas vagy iszol. Nincs afölött már semmi. Persze elmélkedni azt lehet, meg hinni is, hogy hátha mégis.
Valaki itt azt írta, hogy a halál mindent visz. És ez így igaz. És az is igaz, hogy minden ember egy gyógyíthatatlan betegséggel születik, és ez a halál. Csak én még azért ezt kiegészíteném azzal, hogy nem csak az ember, hanem minden élőlény.
tökfej
2008. augusztus 24. 14:38 | Sorszám: 373
Szia mindenki.
Tudod Pendragon megnéztem a videót.
Abban maradtam magammal, hogy én 100 éves koromban, vagy azután szeretnék meghalni ágyban, párnák között. És azt sem bánom, ha nem lesz dicsőséges. Meg az sem érdekel, hogy végállomás lesz-e, vagy tovább vándorol a lelkem egy szörnyecskébe. Különben nekem mindég probléma volt, hogy rendben, meghalunk, de hova lesz az egó? Az, ami én vagyok. Aztán jött egy családtagom betegsége teljes leépüléssel. Azóta tudom, hogy az egóm csak addig van, amíg az agyam egészséges. Aztán elvész.

Téma: Agyhullám gondolat bioáram
tökfej
2008. augusztus 14. 15:32 | Sorszám: 37
Köszönöm!
Remélem, még vidámabb dolgokról is beszélhetünk majd.
De most megyek. Ha lesz valami érdekes majd visszajövök akkor.
tökfej
2008. augusztus 14. 14:59 | Sorszám: 32
Pendragon!
Mind két idézeted nagyon fájdalmas volt. Nem volt benne semmi derű. Legfeljebb abban, amivel Te enyhíteni akartad.
Nem is értem, hogy jutott eszedbe, hogy ilyen idézeteket írj.
tökfej
2008. augusztus 14. 14:09 | Sorszám: 28
Pendragon.
Nekem ez az idézet nem tetszett, szíven ütött.
Mert az angyal, az igazi, most elhagyta a pántjait.
Ma temetik egyik fórumtársamat, akit nagyra becsültem. Őszinteségéért, egyenességéért. Sok szenvedéséért. Elvhűségéért, bizakodásáért.
tökfej
2008. augusztus 14. 10:21 | Sorszám: 17
Pendragon.
Ez nekrológ? Nagyon megható.

tökfej
2008. augusztus 01. 16:59 | Sorszám: 313
Tsok és könny. Most akit nem érdekel a téma az elmenekülhet. Beszéljünk az auráról. Már mint az én szintemen. Az világos, hogy az élőlények valamilyen formában energiagyárak. Felvesszük a táplálékot, a levegőből, napból, valószínű egymástól is kapunk energiát, amit tulajdonképen mozgási energiává alakítunk, mert a szervezetünkben minden mozgásban van. A sejtektől kezdve a szívünkön keresztűl minden. De ha több energiát veszünk fel, mint amennyire szükségünk van, valószínű, kisugárzással szabadul meg tőle a szervezetünk. És én úgy gondolom ez az aura, amibe becsomagoljuk magunkat.Biztos, ez minden embernél más. Van egy érdekes tapasztalatom. Labdázni szoktam a kutyámmal. Én eldobom a labdát, ő vissza hozza. Ha meg akarom símogatni, hogy milyen ügyes volt, elrántja a fejét és hátra lép. Nem engedi. Úgy gondolom, hogy a labdára való koncentrálástól több energiát bocsát ki, tehát nagyobb lesz az aurája. Mivel nekem is van, a kettő valahogy ellentétes lesz, és taszítja egymást. Én nem érzem, de a kutya igen, mivel jóval érzékenyebb az idegrendszere, mint az emberé. Lehet, hogy ez most egy nagy hülyeség volt, amit írtam. De engem érdekel.

Téma: 12:46 AM
tökfej
2008. július 31. 18:57 | Sorszám: 74
Negyven rabló.
Nem kapaszkodom bele semmibe, azért is nem folytattam a probléma fejtegetését. Terelgetni meg nem akarok semmit sehova.Megelégszem a Gárdáról szóló értekezésekkel.
Ennyi.
tökfej
2008. július 31. 09:09 | Sorszám: 69
A romakérdést meg lehetne vitatni, ha lenne egy ilyen topick. Mert a hajdúhadházi történések is megérnének egy misét. De ne romboljuk ezt a topickot, Ez a Gárdáé. És nem is biztos, hogy az olvtársakat érdekelné a téma.

tökfej
2008. július 30. 18:45 | Sorszám: 298
Most nem tudom, komoly-e ez a topick. De azért elmondom, amit akarok.
Mióta hallottam Lukács Bélától, a fizikustól, hogy a tudósok most azt állapították meg, hogy nem 4 dimenzió van, hanem 10, ez nagyon foglalkoztat. Azt mondja, hogy egyelőre nem tudják, hogy lehet az átjárást a 5-9 dimenzióba megoldani. Mert ugye 3 dimenziót ismerünk, a 4-ik az idő. Az a 10 dimenzióban is egy dimenzió. De hogy jutunk az ötödik dimenzióba? Aztán a hatodikba és így tovább.
Ha most ebbe belekalkulálom a halált, akkor lehet, hogy a halálunkkal jutunk tovább a dimenziókban?Tulajdonképpen ez lenne az örök élet titka? Vagy a lélekvándorlás? A keleti vallások mind a kettőben hisznek./De nevetni tilos az eszmefuttatásomon/

Téma: 12:46 AM
tökfej
2008. július 30. 18:26 | Sorszám: 66
A cigányság kérdése egy egészen más tészta. Most az teljesen mindegy, hogy írod körűl. Úgy gondolom, ők, persze tisztelet a kivételnek, sehogysem nevelik a gyerekeiket. Ők ragaszkodnak a hagyományaikhoz, és sajnos a fiatalok is. Hiába volt az átkosban kötelező a munka. Mikor ez változott, már szabadok voltak. A cigány egy szabad nép. Nem is tűri a kötöttséget. Hiába akarják sokan asszimilálni őket. Nem megy. Egy 3 főből álló szociológus csoport készített egy tanulmányt a foglalkoztatottak és eltartottak arányáról még tavaly. Megállapították, hogy egy cigány dolgozóra 6 fő eltatott jut, egy nem cigány dolgozónak 0,76 eltartottról kell gondoskodni. Ezért kellene minél több cigány embernek munkát biztosítani. De nem lehet, mert nem veszik fel őket képzetlenségük miatt. Szerintem kellene olyan munkahelyeket létesíteni, ahol tulnyomó részt cigányok dolgoznak. És már van annyi főiskolát, egyetemet végzett cigány, akik el tudnák ezeket az üzemeket vezetni. De rögtön szegregációt, meg kirekesztést, gettót kiáltanának.
tökfej
2008. július 30. 15:51 | Sorszám: 60
Pendragon.
Ezért a hsz-ért csak dícséret illet, nem bírálat.
Talán, ha "A legvéresszájúbb libsik koholmánya!" veretes mondatodat tudnám feledni.
Valahogy nem illik hozzád. De Te tudod.
tökfej
2008. július 30. 15:42 | Sorszám: 59
( Csak tudnám minek koptatom a billentyűzetemet egy genetikailag kódolt kedvéért... )

Talán Te is irgalmas szamaritánus vagy és azt szeretnéd, ha megvilágosodnék. Vagy esetleg átkódolható csak úgy símán genetikailag. Nem én vagyok itt az egyetlen, akivel próbálkoznod kellene, hátha, hátha sikerül.

tökfej
2008. július 30. 10:52 | Sorszám: 43
Nagyon igazad van. A gyerekek mindég a szülőket igyekeznek utánozni. Ez természetes. Csak az nem mindegy, hogy mit lát a szülőtől. Mert, ha apu focizna, vagy kosárlabdázna vele, talán majd ő is ezt tenné a gyemekével. Szóval ezzel csak azt akarom kinyefegni, hogy biztosan láttál olyan képeket, ahol a palesztin gyerekek már egészen kis korukban géppisztollyal hadonásznak, mert azt látták a szülőktől. Biztosan téged is megbotránkoztatott.
Ami meg az ijjászversenyt illeti, ami a másik képen volt, az egy sport. A Gárda nem. És az most teljesen mindegy, hogy esetleg jó ügyért szerveződtek. A gyerekeket ki kellene hagyni belőle.
tökfej
2008. július 30. 10:21 | Sorszám: 40
Neked mindég ilyen magasröptű gondolataid vannak. Én meg csak arra gondolok, /mivel tényleg szoktam néha/ hogy talán inkább egy focilabdával kellett volna megörökíteni ezt a helyes kisfiút. Meg kellene hagyni a gyerekeket gyereknek. A szülők meg valjanak olyan elveket, amilyet akarnak.

Téma: Olvastátok? (13.)
tökfej
2008. július 27. 15:48 | Sorszám: 3784
Ne csináld már Pendragon. Nincs ezen nekem mit gondolkoznom. Nagyon jól tudod, hogy nem az a papírdarab a lényeg, hanem azok az anyagi javak és szolgáltatások, amit kapsz érte. És egyre többet akarunk. Ha kell, ha nem megvesszük. Még akkor is, ha adosságba verjük magunkat és tulajdonképen nincs is szükségünk arra a sok vacakra. Csakhogy, ha megvesszük, akkor annak az embernek, embereknek a megélhetését biztosítjuk, akik azt előállítják. Így aztán, mint fizetőeszköz, bizony, hogy ez mozgatja a világot.
tökfej
2008. július 27. 11:31 | Sorszám: 3770
Ismerem a regényt. Nem csak ezt, de a többit is. Azért írtam, amit írtam, mert én sem állom meg nevetés nélkül.
tökfej
2008. július 27. 11:26 | Sorszám: 3769
(Na, milyen mondat?
Hosszú. Szidhatod, pocskondiázhatod, akkor is a pénz mozgat mindent. Akinek pénze van, vagyona van, az dirigál. Szóval hogy is van ez? Az első millió eredetét nem kell firtatni. Pedigré? Mi a francot számít, ha pénzed van. Ki keresgéli a 100 leggazdagabb ember becsületén a foltokat Magyarországon? Mert, ha az eszével kereste meg a pénzét, mint a feltalálók, akkor oké. De ez nem sok.
tökfej
2008. július 27. 11:04 | Sorszám: 3764
Jesszusom. Megfázott a billentyűzeted, hogy ilyen taknyosan tudsz írni rajta?
tökfej
2008. július 26. 15:49 | Sorszám: 3678
Egy rabszolga soha nem lehet elégedett. Mert, ha elégedett, már nem rabszolga. Akkor már van mozgási szabadsága. Most demokrácia van, élvezzük azt a szabaságot, amit annak vélünk. Utazhatsz, mondhatsz, amit akarsz, beleszólhatsz mindenben. A sötétebb oldala meg ennek a szabadságnak az, hogy akkor rugnak ki a munkahelyedról, amikor akarnak. Mehetsz a munkanélküli segélyért. Eladósodhatsz a bankoknál. A szakszervezetek dögrevágva. Ha vállalkozásod van, akkor függsz a megrendelésektől. Megint dolgozhatsz látástól vakulásig, hogy boldogulj. Ha sikerül. Ha nem, hát nem. Ki törődik veled.
tökfej
2008. július 26. 15:34 | Sorszám: 3675
Akkor magyarázd már el nekem, ha már a rossz komcsikból is a legrosszabb jutott nekünk, miért mondták azt Magyarországra, hogy a "legvidámabb barak"? Miért nem mondták ezt a többi szoci. országra is?

Téma: Magyar identitás
tökfej
2008. július 26. 15:25 | Sorszám: 699
Miért kevered az igazságot az alkalmazkodóképességgel?

Téma: Olvastátok? (13.)
tökfej
2008. július 25. 15:06 | Sorszám: 3528
Persze, hogy komolyan vehető a nicknevem. Az általad ajánlott megvilágosodáshoz meg nem is biztos, hogy ragaszkodom. Mert az a Te megvilágosodásod. Nem biztos, hogy elhiszem. Mert egy kicsit nagyon becsapós vagy. És én nem a Te szemszögödből látom a dolgok menetét, hanem az enyémből.
tökfej
2008. július 25. 14:44 | Sorszám: 3525
Most aztán olyan egyveleget szedtél össze szókincses ládikádból, hogy táthatjuk a szánkat a csodálkozástól.
Csak az a "tudatos provokátorokat" kifejezés nem tudom mit takar.
tökfej
2008. július 25. 14:27 | Sorszám: 3519
Izomlázat fogsz kapni a lábadba.

Email a webmesternek | Gondola