Téma: Imam Mahdi 2008?
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 15:00 | Sorszám: 85 |
"Valamiféle csillagképekkel valóban majd mindent meg lehet indokolni a világban." Örömmel venném, ha ennek nyitnál egy topicot és bizonyítanád a főbb történelmi eseményeket ezzel az állításoddal... Nem hinném, hogy összejönne... "Az okok utólagos keresése veszedelmes dolog. Nagyon könnyen tévedhetsz." Elöre jósolni az valóban veszedelmes és kérdéses dolog, de egy megtörtént esemény kozmikus okát feltárni, hát... "Egyszer már utaltam rá, hogy én a bibliai történések jelentös része mögött a szantorini vulkánkitörés eseményét gyanítom." Hálás lennék, ha a pontos dátumát (természetesen a napot is!) megadnád, ha már arra gyanakodsz... "Szerintem csak az igazság kiderítésének vágya a tisztességes." Ezért tevékenykedem! "Nincs magasztosabb vallás az igazságnál!" "Nem vagyok meggyözödve, hogy téged csak ez a vágy hajt." Már jeleztem, hogy egy vallás megalkotásán fáradozom, mely egy világállam realizálódása esetén alkalmas lenne a hívő tömegek számára.
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:57 | Sorszám: 84 |
Mert csak gondolt rá?
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:56 | Sorszám: 83 |
Nos, ezt már korábban is idézted. És a pápától vett idézetben sehol sem szerepel a "kozmikus kereszt".
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:45 | Sorszám: 82 |
Engedd meg, hogy ezután is idézzek a pápától, ha éppen a témához illik a mondanivalója... Például: Idézet:
Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998/4)(569.old.) (628.old.)Az újraegyesített Németországban tett apostoli látogatása során II. János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor jelentette be az Európával foglalkozó különleges püspöki szinódus összehívását. Csak egy új evangelizálás, az Úrral való újabb találkozás élesztheti fel a reményt! Lehetővé kell tenni, hogy a Földrész nagy lelki erői mindenütt kibontakozhassanak és teremtsék meg a valódi vallási, társadalmi és gazdasági újjászületés korszakának feltételeit. Ez lesz az új evangelizálás gyümölcse! Jézus Krisztus a remény forrása! Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad! Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!
Ugyan fel nem tudott Jézus támadni, de a "végidőkre", azaz napjainkra eljött már JHVH-Krisztus inkarnációja Immánuel, akit a keresztényekkel "Jézus második eljöveteleként" várattak...: 1999.08.11. 11:09 UT Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntő; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika (teljes napfogyatkozás!) Ámos 8,9. És lészen azon a napon, azt mondja az Úr Isten: Lenyugtatom a napot délben, és besötétítem a földet fényes nappal. Jóel 2,10 Reszket előtte a föld, megrendül az ég. A nap és a hold elsötétül, a csillagok elvesztik fényüket. 2,11 Az Úr mennydörög serege előtt. Roppant nagy a tábora, hatalmas parancsának a végrehajtója. Nagy és igen félelmetes az Úrnak a napja! Ki bírja ki azt!? Ámosz 5,18 Jaj azoknak, akik az Úr napját kívánják! Minek nektek az Úr napja? Sötét lesz az, nem világos! 5,19 Olyan lesz, mint mikor valaki oroszlán elől fut, és medve támad rá, vagy bemegy a házba, kezével a falhoz támaszkodik, és kígyó marja meg. 5,20 Bizony, sötét lesz az Úr napja, nem világos, vaksötét lesz, fénysugár nélkül! Jelenések könyve 12,1 A napba öltözött asszony Ekkor nagy jel tűnt fel az égen: egy asszony a napba öltözve, és a lába alatt a hold, a fején pedig tizenkét csillagból álló korona; Ézsaiás könyve 7,13 Akkor ezt mondta Ézsaiás: Halljátok meg, Dávid háza! Nem elég, hogy embereket fárasztotok, még Istenemet is fárasztjátok? 7,14 Ezért maga az Úr fog nektek jelt adni: Íme, egy fiatal nő teherben van, és fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezik el. Jelenések könyve 12,5 Az asszony fiúgyermeket szült, aki vasvesszővel legeltet minden népet. A gyermek elragadtatott az Istenhez, az ő trónusához, 19,15 Szájából éles kard jött ki, hogy megverje vele a népeket: mert ő vasvesszővel fogja pásztorolni őket, és fogja taposni a mindenható Isten búsult haragjának borsajtóját.
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:34 | Sorszám: 81 |
(Idézet, kb.: "A komoly beszélgetések célja igen gyakran az, hogy önmagunkat igazoljuk." (Albert Camus))
|
|
|
honfi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:30 | Sorszám: 80 |
Nem vagyok igazán érintett a dologban, de azért néhány kétségemet ki szeretném fejezni. A kozmikus kereszt szerepe, illetve majd mindennek az asztrológiai jegyek alapján történö levezetése nem változtat a dolog alapvetöen átverö jellegén. Valamiféle csillagképekkel valóban majd mindent meg lehet indokolni a világban. Az okok utólagos keresése veszedelmes dolog. Nagyon könnyen tévedhetsz. Egyszer már utaltam rá, hogy én a bibliai történések jelentös része mögött a szantorini vulkánkitörés eseményét gyanítom. Te nem vizsgálod a dolgot. Szerintem csak az igazság kiderítésének vágya a tisztességes. Nem vagyok meggyözödve, hogy téged csak ez a vágy hajt.
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:17 | Sorszám: 79 |
Érdekes kérdés ez. Amennyire tudom, a beavatás lényege az, hogy a beavatandó személyre koncentrál, az így nyert tudás másnak egyszerűen nem szól. A beavatott pedig tudni fogja, hogy hol, mikor mit mondhat el. Ezt megítélni akkor lehet jogod, ha Te is beavatott lennél. Talán nincs igazam, de így képzelem.
|
|
|
honfi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:09 | Sorszám: 78 |
Ez biztosan így van. De ezt rendben lévönek találni nincsen rendjén.
|
|
|
csupa1 |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:08 | Sorszám: 77 |
Hogy mi meddig? megszületett, megvan, de még titok, üldözinek minden fiúgyermeket a környéken, megtudjuk? pár év és meglesz egy új világvallással, itt a nyakunkon. Kérnék egy rövid érthető (olyan paraszti nyelvezetű) összefoglalást
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:01 | Sorszám: 76 |
Haszontalan vitáknak nem látom az értelmét Ebben egyetértünk. A pápát viszont, légy szíves, ne mószerold. Pá.
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:01 | Sorszám: 75 |
(Gondolom, minden autentikus vallási vezető beavatott. A forrást tekintve pedig vélhetően mindennek közös a forrása.)
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:00 | Sorszám: 74 |
Kedves Rendes Kis, Te viszont egyértemű dolgokat nem vélsz tudni... Haszontalan vitáknak nem látom az értelmét...
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. szeptember 29. 14:00 | Sorszám: 73 |
Újabb bizonyítatlan állítások. Ezekkel talán ne foglalkozzunk, míg az előzőt sem bizonyítottad.
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 13:56 | Sorszám: 72 |
JHVH szellemi forrása nem egy fából tákolt kereszt... JHVH nem a Názáreti Jézus...
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. szeptember 29. 13:56 | Sorszám: 71 |
(Node Matefi barátunk a pápa titkos gondolatát tudni véli ... )
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 13:55 | Sorszám: 70 |
Úgy látszik, hogy ezt nem minden átlag halandó tudja, vagy akarja felfogni, megérteni...
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. szeptember 29. 13:55 | Sorszám: 69 |
Jézus "szellemi forrása" nem a kereszt, hanem az Atya.
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 13:51 | Sorszám: 68 |
A bejegyzésedől csak ezt a megjegyzésedet tudom értékelni, ami helyes: "Ez a sötétség nem fizikai, hanem szellemi." Már csak azért is, mivel Jézus keresztre feszítése Nisan 14/15.-én történt, a Peszách ünnep előkészületi napján történt, amikor nem lehetett napfogyatkozás, mivel telihold volt... JHVH szellemi forrása nem egy fából tákolt kereszt... Ezt biztosan Te se gondoltad komolyan...
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. szeptember 29. 13:47 | Sorszám: 67 |
(Nem kell ehhez semmiféle titkos gondolatot tudni. Ha a pápa beavatott -és joggal feltehetjük, hogy az-, akkor nyilván van nem megosztható tudása is. Ebben nem találok semmi különöset. A dalai láma sem mond el mindent és ez így van rendjén. Szvsz.)
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. szeptember 29. 13:40 | Sorszám: 66 |
A pápa nem fog a hívő tömegei előtt olyanról nyilatkozni, ami nem az ő orrukra van kötve Uppsz ... Te a pápa titkos gondolatait is tudod ??  "Jézus keresztje kozmikus esemény", állítja helyesen Ratzinger bíboros (ma XVI. Benedek pápa) Igaz. Das Kreuz Jesu ist ein kosmisches Ereignis A kereszt nem kozmikus, hanem valóságos, földi, fából készült. Az esemény (Jézus halála) kozmikus. Die Welt wird dunkel, wo Gottes Sohn dem Tod preisgegeben ist. Die Erde erbebt. Ez a sötétség nem fizikai, hanem szellemi. Nem a napfény hiánya, hanem a Világ Világosságáé. A remegés sem a föld felszínén, hanem a lelkeken fut végig.
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. szeptember 29. 13:18 | Sorszám: 65 |
Lk 17 "20. Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el. 21. Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van. 22. Monda pedig a tanítványoknak: Eljő az idő, mikor kívántok látni egyet az ember Fiának napjai közül, és nem láttok. 23. És mondják majd néktek: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; de ne menjetek el, és ne kövessétek: 24. Mert miként a felvillanó villámlás az ég aljától az ég aljáig fénylik; úgy lesz az embernek Fia is az ő napján."
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 12:59 | Sorszám: 64 |
Jézus keresztrefeszítése: 25.04.01. 22:19 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Mars konjunkció: 9,8°/10,8°kos; Szaturnusz konjunkció: 4°Kos; Hold oppozíció: 9,8°Mérleg; Uránusz quadrat: 9,7°Rák; (Neptunusz-Plútó oppozíció: 12,7°/9°Bak) Valóban egy kozmikus esemény volt!
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 29. 12:56 | Sorszám: 63 |
Nyugodtan hihetsz abban, amiben éppen akarsz. Szuverén jogod... A pápa nem fog a hívő tömegei előtt olyanról nyilatkozni, ami nem az ő orrukra van kötve...De azért egy kis elgondolkoztató: Idézet: http://www.vatican.va/news_services/liturgy/2005/via_crucis/ge/station_12.html http://www.oecumene.radiovaticana.org/ted/Articolo.asp?id=31503 http://www.kath.net/detail.php?id=10062 Radio Vatikan 26/03/2005 10.58.03 Roms Kreuzweg 2005, von Kard. Ratzinger ZWÖLFTE STATION Jesus stirbt am Kreuze Das Kreuz Jesu ist ein kosmisches Ereignis. Die Welt wird dunkel, wo Gottes Sohn dem Tod preisgegeben ist. Die Erde erbebt. --A római keresztút 2005, Ratzinger bíboros (azóta XVI. Benedek pápa) XII. állomás Jézus meghal a kereszten Jézus keresztje egy kozmikus esemény. A világ elsötétül, amikor Isten fia ki lett a halálnak szolgáltatva. A föld megremeg.-
"Jézus keresztje egy kozmikus esemény", állítja helyesen Ratzinger bíboros (ma XVI. Benedek pápa)...
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. szeptember 29. 12:45 | Sorszám: 62 |
Szerintem azért éppen Európa, mert - a Közel-Kelet eliszlamizálódása óta - Európa volt a kereszténység legfőbb oszlopa, viszont az elmúlt 200 (és különösen az elmúlt 40) évben az európai kereszténység düledezik. Kérdezted-e már a pápát A pápát Neked kell kérdezned. Neked is csak akkor, ha nem tudsz beidézni tőle 1 olyan helyet, ahol kozmikus keresztekről beszél vagy ír.
|
|
|
|