|
Téma: Na mi újság ezzel a bánatos egészségüggyel?
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. december 30. 10:36 | Sorszám: 672 |
|
Ki mint tudja ? lehet-e ideiglenes bejelentővel más kerületben kérni (fog)orvosi ellátást ? és cukorbetegeknek van-e még 5 évenkénti ingyenes fogpótlás/korona stb. ?
|
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. december 13. 14:43 | Sorszám: 670 |
|
Pedig nagyon vissza kellene valamilyen formában állítani a fogászat/fogpótlás rendszerét... 50 év után legalább 5 évenkénti jogosultsággal.
|
|
|
|
naginagi |
Válasz | 2012. december 13. 09:03 | Sorszám: 669 |
|
Kell az a kis pénz sok más helyre, nem is biztos, hogy az eü más részére fordítják. Van egy fontossági sorrend is. Például itt van mindjárt a tomlantos insztitut. Biztosan emelni kell a jövő évi költségvetését...
|
|
|
|
alias3t |
Válasz | 2012. december 13. 08:15 | Sorszám: 668 |
Úgy látom, az oktatás után az eü-ben is teret nyert a keresztény szellemiség. Hát csak rajta, végülis meg is ölhetnék a betegeket, úgyhogy egy szava se lehet senkinek."A nagy értékű gyógyszeres kezelések számának drasztikusan csökkentését tervezi a kormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelent előkészítő anyag szerint. Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, viszont azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez"
|
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. december 12. 20:20 | Sorszám: 667 |
|
világos. ez a jelenlegi egészségügy. együgy.
|
|
|
karakan |
Válasz | 2012. december 12. 16:02 | Sorszám: 666 |
|
Biztosan.
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. december 12. 15:50 | Sorszám: 665 |
Eü.végzett + 25 év gyak. csak elég lesz... De azért nagyon nem mindegy, meg egészen más ha paciens meg más ha szülő, vagy közeli hozzátartozó ápolásáról van szó.
|
|
|
|
karakan |
Válasz | 2012. december 12. 15:45 | Sorszám: 664 |
Oké, igyon is! * Sajnos ilyen időseknél nem tudni, mekkora a baj, de készülj fel mindenre.(ha tudsz)
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. december 12. 15:38 | Sorszám: 663 |
|
Én is idegrendszeri zavarra vagy méginkább enyhe szélütésre gondoltam - de hát itt volt az ügyeletes aki belgyógyász és kardiologus is, ő biztosan jobban tudja... azonban én továbbra is a hidegfrontra gyanakodom, meg hogy keveset eszik reggel és délre biztosan leesett a cukra, ugyanis csoki hatására kissé jobban lett, majd délben megetettem - evett amennyit szokott - és még jobban lett. Úgy hogy mire ideért az orvos semmit nem látott abból amit én 3 órával korábban...
|
|
|
|
Karana |
Válasz | 2012. december 12. 15:09 | Sorszám: 662 |
Agyvérzés is tud igen erős hidegrázással bejelentkezni. Az hogy társul vizelet és székletingerrel is idegrendszeri eredetre utal. Persze lehet fertőzéstől is, de arra mindenki gondol a másikra meg nem.
|
|
|
|
karakan |
Válasz | 2012. december 12. 14:57 | Sorszám: 661 |
|
Inkább kérj a háziorvostól tanácsot.Ez gyanús.
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. december 12. 14:28 | Sorszám: 660 |
|
Néhány szó az orvosi ügyeletről... Apám (92é) délelőtt rosszul lett, elláttam, pihentettem - kicsit jobban lett, majd megint. Testszerte remegés, hangos de orientált beszéd, vizelet- és székletinger, fázás (csontok). No mondom kihívom az ügyeletet - 2 órán belül itt voltak. Közölte hogy influenzás az Apu meg bronchitise van (93/85 hmm). Ha jobban lesz vigyem el a háziorvoshoz. Balra el.
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. november 15. 18:00 | Sorszám: 659 |
Deák Bill: Megértettem, lassítanom kell 2012-11-14 05:20:00 Budapest – Köszönöm, elvagyok, hála a jó istennek! Szomorú, és kellemetlen, ami történt, de tudom, ez figyelmeztetés volt. Lassítanom kell! – összegezte Deák Bill Gyula (64), akit családja engedélyével látogattunk meg a Semmelweis Egyetem Érsebészeti Klinikájának intenzív osztályán, ahol elmesélte, min ment keresztül. – Három hete kezdődött gyomorégésszerű tünetekkel, de nem akart szűnni, ezért múlt hétfőn bementem a rendelőintézetbe. Sajnos, rossz EKG-t csináltak, utána a kardiológián a hölgy az ultrahangos vizsgálatot is elvégezte, majd közölte, nincsen semmi baj. Ehhez képest vasárnapra már úgy szúrt a mellkasom, hogy kórházba kellett mennem. Onnan hoztak át ide – emlékezett a blueskirály, akit hétfő hajnalban műtöttek. Bill mellett tegnap végig ott ült felesége Marika, akinek szeretetéből erőt merít az énekes – Az operáció nem volt vészes, nem is fájt. A jobb csuklómnál vezették be a katétert, az birizgált, furcsa volt, de a háromnegyed órás műtétből semmit sem láttam, pedig ébren voltam – magyarázta Bill, aki azóta infúzión van, folyamatosan kapja a szíverősítőt. – Jó érzés, hogy olyan sok barátom meglátogatott. Hobo, Koltai Gergely és Koltai Gábor is itt volt, jobbulást kívántak, arról nem is beszélve, hogy mindennap jön a családom. Szeretetet kapni csodálatos, ebből erőt fogok meríteni, ha jövőre visszatérek a színpadra, persze még azt sem tudom, itt meddig leszek. Minden koncertet lemondtam. Annyit akarok pihenni, amennyi szükséges. Az életemről van szó! – fűzte hozzá a legendás énekes, akinek a kényszerpihenő miatt nem kell nélkülöznie. – Van tartalékom, mert sosem szórtam a pénzt, nem játszottam az eszem, ezért is lakom Kőbányán. Áldás, hogy emiatt most nem kell idegeskednem.
Deák Bill Gyula a szívinfarktus okáról is készséggel beszélt. – A feleségemet szeptemberben mellrákkal műtötték. Tudtam, azért ragaszkodott a gyógyszeres kezeléshez, hogy otthon lehessen, és gondoskodhasson rólam. Nem mutatta, de szenvedett, és ez engem lelkileg megviselt – mondta, és felsóhajtott. – Közben a zenekaromban két gitárost is le kellett cserélni, ami sok idegeskedéssel járt. Ha ehhez hozzáveszem, hogy évek óta élek hajtásban, nem csodálkozhatom. Sz. Z. J.
|
|
|
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. október 11. 09:37 | Sorszám: 656 |
A Victoza liraglutid hatóanyagot tartalmaz. Csak olyankor segít a szervezetnek a vércukorszint csökkentésében, amikor a vércukorszint túl magas. Lassítja az étel gyomron keresztül történő áthaladását is. A Victoza a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére való olyan esetekben, amikor - a metformin vagy egy szulfonilurea (mint a glimepirid vagy a glibenklamid) önmagában az alkalmazott legnagyobb tűrhető adag ellenére sem elegendő arra, hogy megfelelően szabályozza vércukorszintjét. - a metformin egy szulfonilureával (mint pl. a glimepirid vagy a glibenklamid) kombinációban vagy a metformin egy glitazonnal (mint a roziglitazon vagy a pioglitazon) kombinációban sem elegendő arra, hogy megfelelően szabályozza a vércukorszintjét. http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/VICTOZA_6_mg_ml_oldatos_injekcio_eloretoltott_injekcios_tollban/53389
|
|
|
|
Zsíros B. Ödön |
Válasz | 2012. október 11. 07:20 | Sorszám: 655 |
|
A viktóza az nem inzulin, nem is helyettesíti.
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. október 10. 16:02 | Sorszám: 654 |
|
Viktoza inzulin - mit tudtok róla ?
|
|
|
|
|
|
karakan |
Válasz | 2012. szeptember 30. 13:22 | Sorszám: 652 |
|
Mi a baj? Szuper, mert soké csökken, ami emelkedik: Az árcsökkenés mellett 543 gyógyszernek átlagosan 4,5-5 százalékkal emelkedik a térítési díja - mondta Bidló Judit, de megjegyezte: a térítési díj emelkedése kizárólag olyan termékeket érint, amelyekből van azonos hatóanyagot tartalmazó készítmény alacsonyabb áron.
|
|
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. szeptember 06. 16:08 | Sorszám: 650 |
|
Jesszasz ! nehogymá ! ... kinyírjuk akkor az biztos !
|
|
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. szeptember 05. 21:00 | Sorszám: 648 |
|
Havas elvtársnőtől és a régi főigazgatótól már megszabadultunk, csak még nem tudom ki lesz az utód !...
|
|
|