|
Téma: Idézetek
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 21. 09:27 | Sorszám: 967 |
|
"Ha tehát nem teszed magad egyenlővé Istennel, nem érzékelheted Istent, mert csak hasonló ismerheti fel a hasonlót.Szánd rá magad a minden anyagitól való megtisztulásra, és növekedj kiterjedésben ahhoz hasonlóvá, minek nagysága minden mérték felett áll; emelkedj túl az időn, s válj öröklétűvé, így fogod Istent megtapasztalni. Gondolj arra, hogy számodra sincs lehetetlen; tekintsd magad halhatatlannak, s olyannak, aki képes gondolatban felfogni mindent, aki valamennyi fortélyt és tudományt elsajátította; találd meg otthonod az összes élőlény lakhelyén; tedd magad minden magasság fölöttivé és minden mélység alattivá; hozd magadban egységre az ellentétes tulajdonságok mindegyikét: a meleget és a hideget, a szárazságot és a nedvességet; gondold azt, hogy egyszerre mindenütt jelen vagy: a szárazföldön, a tengeren és a mennyben; képzeld el, hogy még meg sem fogantál, hogy a méhben vagy, hogy fiatal vagy azután öreg, majd meghaltál s hogy a síron túli világban tartózkodsz; ragadd meg gondolatodban mindezt egyszerre, valamennyi időt és helyet, az összes szubsztanciát, tuljdonságot és méretet együttesen; s rögvest megtapasztalhatod Istent. Ha viszont bezárod lelkedet testedbe... akkor mi dolgod is lehetne Istennel?" (Corpus Hermeticum, XI. rész, második fejezet)
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2008. július 21. 06:01 | Sorszám: 966 |
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Goethe: Mert a szépséget, mit minden kor keresett, aki érzékelte, magából szabadította fel azt.(aus sich entrückt) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 20. 22:06 | Sorszám: 965 |
|
??? Mit akarsz mondani ezzel a szürkemarhába oltott Predátorral?
|
|
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 19. 16:43 | Sorszám: 963 |
|
Gondolom, ez a Babits is van olyan híres, mint az a Graffiti nevű költő... "Utálom a graffitit és az összes többi olasz kaját is."(?)
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2008. július 19. 16:01 | Sorszám: 962 |
Idézet: Nem szánom én az ostobát, kinek üres a mennyek boltja: ki méltó látni a csodát az a csodát magában hordja.Babits
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. július 18. 21:57 | Sorszám: 961 |
Idézet: Ha helytelen eredményre jutunk, próbáljuk meg beszorozni az oldalszámmal.Graffiti
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. július 18. 21:49 | Sorszám: 960 |
Hát persze! Nekem például van három darab. Abból kettő azonos!...
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 18. 21:45 | Sorszám: 959 |
Na megállj, az abnormális fantázia másik hipersíkon működik
|
|
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. július 18. 21:28 | Sorszám: 957 |
Idézet: Választhatsz, hogyan éled az életed. Élhetsz úgy, hogy nem hiszel a csodákban, De élhetsz úgy is, mintha minden egyes pillanat maga volna a csoda !Albert Einstein
|
|
|
|
honfi |
Válasz | 2008. július 18. 21:07 | Sorszám: 956 |
Akkor a fantáziád csak véges dimenziós.
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 18. 14:02 | Sorszám: 955 |
|
Akkor sosem fog ágyba bújni veled!
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. július 18. 12:30 | Sorszám: 954 |
"A kenyérpirítóm gyülöl engem... " (W.A.)
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. július 18. 12:27 | Sorszám: 953 |
|
"A fantáziám - végtelen nagyságú mintához közeledve - a normálishoz tart" Az nem jó. Szorozd meg kettővel! Vagy egy végtelen véletlen számmal!...
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 18. 11:32 | Sorszám: 952 |
Aminek neve van, hogy lehetne semmi? A semmi az, aminek neve sincs. Nem semmi  A fantáziám - végtelen nagyságú mintához közeledve - a normálishoz tart
|
|
|
|
honfi |
Válasz | 2008. július 18. 11:25 | Sorszám: 951 |
Milyen eloszlású a fatáziád?  Márészt semmi az z üres halmaz. Az pedig létezik, s minden másnak része.
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 18. 09:43 | Sorszám: 950 |
Talán minden mozdulatunkat, gesztusunkat, formánkat, színeinket őseinktől örököltük. De a gondolatainkat is nagyban meghatározzák olvasmányaink. Egyedül esetleg a fantáziiánk nem kötött, ha hagyjuk működni. Én sokszor bedobom a lovak közé a gyeplőt...
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 18. 09:38 | Sorszám: 949 |
|
József Attila: Riának hívom Innen idéztem, az utolsó sorokból.
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2008. július 17. 23:25 | Sorszám: 948 |
"Semmiből egy új, más világot teremtettem." Bolyai János levele apjához* "Isten elménket bezárta a térbe. Szegény elménk e térben rab maradt: a kapzsi villámölyv, a gondolat, gyémántkorlátját még csak el sem érte. Én, boldogolván, azt a madarat, ki kalitjából legalább kilátott, a semmiből alkottam új világot, mint pókhálóból sző kötélt a rab." (Babits Mihály: Bolyai)
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2008. július 17. 23:21 | Sorszám: 947 |
nagyon szép
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 17. 22:08 | Sorszám: 946 |
|
"Egy hangvilla két ága vagyunk..." jbatky re-szeretete jele már csak ilyen
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2008. július 17. 19:59 | Sorszám: 945 |
* Mintha az el nem fogyó elfogyhatna, gyakorta úgy méregetjük, mintha az el nem múló elmúlhatna, gyakorta úgy féltjük. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * jbátkynak, szeretetem jeléül.* mosolyogsz jársz - kelsz - jársz de szívedben ott a fenyőfák sebzett – lelke gyanta – könnye csillogás * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 17. 13:25 | Sorszám: 944 |
Látom, elküldted Szemedet tótumfaktumhoz...
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2008. július 17. 12:21 | Sorszám: 943 |
na!nana! Van ott Valaki a nicknév mögött, aki hozza ezeket a verseket, akkor is, ha most nem is gondol rá, milyen szépet írt valamikor a Szentkoronával kapcsolatban… That’s imprinted on my heart...  *
|
|
|