Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » ünnepi készülődés (22. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: ünnepi készülődés
kritikus
  Válasz | 2011. december 10. 20:33 | Sorszám: 41
számos receptet átolvasgattam, s még nem választottam ki, melyik legyen. a lényege, hogy pihentetni kell a tojásfehérjét 1-2 napig, nagyon pontosan kell kimérni a hozzávalókat, a fehérje egyik felét felverni a másikat később belekeverni, több fázisban összeállítani a masszát.
összeragasztani meg mindenféle krémmel lehet a lapocskákat, még hezitálok melyik legyen.
versenyben a chili és vanilia, meg a mindmegette receptjei. talán jövő héten csinálok egy próbát.
lámpás
  Válasz | 2011. december 10. 12:35 | Sorszám: 40
Kíváncsivá tettél. Milyen speciális technika?
Békáscity
  Válasz | 2011. december 10. 10:23 | Sorszám: 39
http://www.hir24.hu/elet-stilus/2011/12/09/karacsonyi-sutik-maskent/
Békáscity
  Válasz | 2011. december 10. 09:47 | Sorszám: 38
Tegnap vettem 1 mákos és 1 diós bejglit - ráhangolódás czéljából ! (finomak)
kritikus
  Válasz | 2011. december 09. 23:51 | Sorszám: 37
a macaran tkp nem habcsók, csak tojásfehérje és darált mandula, speciális technikával.
lámpás
  Válasz | 2011. december 09. 22:39 | Sorszám: 36
A keményítő saját újítás, az eredeti recept nem írta. Egyáltalán nem volt macerás,nagyon jól lehetett vele dolgozni. Gyönyörűek lettek és finomak,mondjuk, nagyon szeretem a habcsókot.
kritikus
  Válasz | 2011. december 09. 21:21 | Sorszám: 35
amit találtam, kicsit macerásabb, viszont keményítő nincs benne.
lámpás
  Válasz | 2011. december 09. 20:25 | Sorszám: 34
macaron=habcsók?

Nagyon finom habcsókot készítettem: 4 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 1 evőkanál étk.keményítő. Gőz fölött kemény habbá verjük, majd lassú tűzön szárítjuk.

kritikus
  Válasz | 2011. december 09. 18:36 | Sorszám: 33
gyerekek ízlése folyamatosan változik, így a menüket is változtatjuk időről-időre. illetve van, ami marad, de újak is jönnek. mivel a mi veszélyeztett gyerekünk kedveli a habcsókot, keresgéltem a receptek között, s ma találtam egy macaron receptet, amit karácsonyra elkészítek, hátha a többiek tetszését is elnyeri.
fokos
  Válasz | 2011. december 09. 17:01 | Sorszám: 32
Köszönöm, elbattyogok odáig.
Cirus
  Válasz | 2011. december 09. 16:50 | Sorszám: 31
Nem, ezt már így készen van. Mutatós is az üveg, az enyémet tavaly az összeset elkunyerálták egyetlen este alatt
Cirus
  Válasz | 2011. december 09. 16:49 | Sorszám: 30
A Nagycsarnok mellett a volt Vasedény boltban van az Ázsi Bt boltja (Pipa u. sarka), nekik van egész, illetve törött. Őrölt kardamomot Smatchban is láttam. De ha kell, adok, nekem mindenféle változat van Ha nem pesti vagy, akkor akár el is postázom.
Cirus
  Válasz | 2011. december 09. 16:47 | Sorszám: 29
Saját termés Jó, csak pár darab, de az is valami
kritikus
  Válasz | 2011. december 09. 16:18 | Sorszám: 28
keleti fűszerbolt, nagyobb piac, reform élelmiszerboltok, figyelem, nagyobb kiszerelésben 900 Ft felettt, de a legtöbb helyen van kicsi celofánzacsiba minimálprogram /kipróbálás/ 250-300 Ft-ért.
fokos
  Válasz | 2011. december 09. 14:17 | Sorszám: 27
A legnagyobb baj az, hogyha megveszed a bolti reszelt citromhéjat, ugyanaz van. Az sem üdén szedett gyümölcs frissen reszelt burka megszárítva.
fokos
  Válasz | 2011. december 09. 14:14 | Sorszám: 26
AZONNALI VÁLASZT KÖVETELEK!!!!!!
HOL SZERZEL KARDAMOMOT?

(kb. tízenhúsz receptet tudok, amiből hiányzik)
Gyöngy
  Válasz | 2011. december 09. 13:29 | Sorszám: 25
Ezt már nem kell még egyszer leszűrni?
mpd
  Válasz | 2011. december 09. 13:24 | Sorszám: 24
Magyar narancs?
Cirus
  Válasz | 2011. december 09. 13:06 | Sorszám: 23
Attól függ. A sajátom nem
mpd
  Válasz | 2011. december 09. 12:56 | Sorszám: 22
Csak mondom, hogy a narancshéj tele van mindenféle undormány tartósítószerrel.
Citromhéjat is tilos ételbe reszelni.
Cirus
  Válasz | 2011. december 09. 09:26 | Sorszám: 21
Hozzávalók: 5 db narancs, 1 db egész fahéj, 2-3 db kardámom mag, 1 db vanília bab, 1,2 liter vodka, 50 dkg cukor.

Langyos vízben megmosom a narancsokat, majd meghámozom úgy, hogy a narancs bőre alatt lévő fehér részt is levágom. A narancshéjat egy jól zárható, legalább két literes befőttes üvegbe teszem, hozzáadom az egész fahéjat, a vanília babot, a kardámom magokat, majd felöntöm a vodkával. Üvegben kell áztatni legalább egy héten keresztül. Minden nap rázogassuk meg legalább egyszer.

Egy hét elteltével leszűröm a vodkát. Egy edénybe öntsünk fél liternyi vizet, szórjuk bele a cukrot, majd forraljuk fel. Öntsük a cukorszirupot a fűszeres vodkához, és keverjük jól össze. Fél literes üvegekbe teszek egy-egy darab vaníliát, egész fahéjat, pár szem kardámom magot, és pár darabot a narancshéjból, majd ráöntöm a likőrt. Pár nap és kész.

kritikus
  Válasz | 2011. december 08. 21:37 | Sorszám: 20
lassan gyűjtögetem az ajándékokat.
válogatjuk a recepteket a menühöz, még semmi sem végleges, csak a karácsony esti hal, a másnapi töltöttkáposzta, pár sütemény.
nappali nagyjából ragyog, diótörés nagyüzemben.
kritikus
  Válasz | 2011. december 08. 21:33 | Sorszám: 19
te miből és hogyan készíted?
Cirus
  Válasz | 2011. december 08. 10:14 | Sorszám: 18
De jó, hogy mondod, mert teljesen elfelejtettem, hogy barátaimnak narancslikőrt ígértem...
kritikus
  Válasz | 2011. december 07. 19:34 | Sorszám: 17
ez nagyon szívhezszóló.
ma narancslikőr készítést történt este, a limoncello már 4. napja érik.
egyeztetés zajlik: valamelyik karácsonyi napon /amikor nincs családi nagy banzáj/ nosztalgia baráti összeröffenés készülődik.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola