Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » Miskolc a miskolciaké (1. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Miskolc a miskolciaké
keresztkem
  Válasz | 2018. április 09. 15:39 | Sorszám: 25
A tegnapi, 20178.április 8-i parlamenti választás a miskolciak számára is igazi--pozitiv tartalmú--meglepetést hozott. Ugyanis a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2.sz. választókörzetben--ez a tágabb értelemben vett történelmi Diósgyőr, Diósgyőr-Vasgyár, Lillafüred, Pereces, Ómassa, Újdiósgyőr, Győri kapu-i területek, Lyukóvölgy stb. stb.. Hubay György a Fidesz-KDNP jelöltje győzött, holott oda mindenki, talán még maga Hubay úr is az Mszp-s Dr.Varga László-t prognosztizálta, aki időtlen idők óta ott a parlamenti képviselő volt Ámbár az is igaz, hogy a Parlamentben nem sok vizet zavart. De sikerült őt, Dr.Vargá-t leváltani ilyeténképpen, bár az is megjegyzendő, hogy mint MSZP-s, a normálisabbak közül való volt. Talán azért is nem szövegelt ott sokat--jogászember létére sem.
keresztkem
  Válasz | 2018. január 16. 08:07 | Sorszám: 24
Ne tegezz bazzdmeg, te szemét patkány! BAZZDMEG NAGYBÖTŰVEL.
Hogy mersz hozzámszólni itten, amikor nem is vagy miskolci BAZZDMEG!
panda
  Válasz | 2018. január 09. 19:20 | Sorszám: 23
millen érdekes, ide még nem szart be keresztrém, mondjuk, valami olyasmivel hogyaszondja: ""férgestestű perzsa leopárd nem is miskolci, hisz' nem is ember""!!
panda
  Válasz | 2018. január 06. 08:11 | Sorszám: 22
MTI2018.01.05. 14:15

Bemutatták a néhány hetes perzsaleopárd-kölyköt Miskolcon.

A hím perzsa leopárd (Panthera pardus saxicolor) december 16-án született a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. A nagyon veszélyeztetett fajhoz tatozó kölyök az európai fajmegőrzési programban keretében született az állatkertben, ahol a tervek szerint január végén már a látogatók is megnézhetik.
http://www.origo.hu/itthon/20180105-perzsaleopard-kolyok-szuletett-miskolcon.html

keresztkem
  Válasz | 2017. december 11. 17:01 | Sorszám: 21
"...Miskolc fideszes polgármestere előre sorosozik"--írja az Index, Dr.Kriza Ákos polgármesterünk mai, miskolci sajtóértekezletének TARTALMA nyomán. ÉS MILYEN JÓL TESZI!--tesszük hozzá mi, bennszülött és tősgyökeres ősmiskolciak. Áldja meg a Jóisten Polgármester Urunkat és minden családtagját!
keresztkem
  Válasz | 2017. szeptember 03. 20:01 | Sorszám: 20
Miskolci vagyok, itt születtem, itt jártam középiskolával bazárólag minden iskolámat--beleértve a zeneiskolát és a tánciskolát is. Azután fölvettek a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karára és akkor elkerültem innen. 5 kerek évig Budapesten éltem, pontosabban Budán az Egyetemünk Vár-i, Szentháromság tér 1 alatt akkor ott működő kollégiumában élve-lakva. Azidőtáji egyetemista életem más volt, mint a mai egyetemi hallgatók élete, főleg az ú.n. "hazautazások" éves számát tekintve nagyon más. Mondható, hogy mi csak Karácsonykor és Húsvétkor utaztunk haza, akkor sem mindég és akkor is csak rövidebb időre.Szóval én Budapesten éltem akkoriban és speciális okok folytán--melyeket itt és most nem részleteznék--az ú.n. "nyári szünet" nagy része alatt is! Gyakorlatilag az alatt az idő alatt, amig a BME-re jártam és tanultam, majd' minden miskolci ügyem és kapcsolatom megszakadt és nem is gondoltam arra, hogy az Egyetem végeztével, mérnöki diplomát szerezve visszakerülök Miskolcra, ami nem azt jelenti, hogy azt terveztem volna, hogy majd Budapesten fogok élni biztosan az Egyetem után--bár nem zártam ki életterveimből a budapesti életet sem. Mégis-mégis úgy hozta a sors, úgy adta az ÉLET, hogy visszakerültem Miskolcra, ahol éltek s meghaltak a szüleim, s itt dolgoztam, s teremtettem egzisztenciát. És most már életem alkonyán elmondhatom: NEM BÁNTAM MEG! Annak ellenére sem, hogy életem a közfelfogás szerinti értékitélet alapján nézvést, talán nem volt sikeres élet. Szerintem s a környezetem szerint viszont "az" volt.ISTENÉ A DICSŐSÉG ÉS HÁLA EZÉRT!
keresztkem
  Válasz | 2017. július 24. 19:59 | Sorszám: 19
Miskolcon 50 év "pauza" után UJRA VAN FŐRABBI: Markovits Zsolt fiatal zsidó teológus úr. Gratulálunk Neki és örülünk itteni jelenlétének. Csak egyet nem értünk, jelesül azt, hogy MIÉRT(?) a MAZSIHISZ küldte Őt ide, hoszen az itteni, a miskolci zsidóság 99%-a ortodox haszid zsidó volt. És akik vannak miskolci zsidók ma is ortodoxok--az a nagyon kevés-- s nem pedig neológok, mint a mazsihisz-esek.
keresztkem
  Válasz | 2017. július 22. 13:40 | Sorszám: 18
Jelen sorok írójának kevés olyan dolog nyeri el igazán a szimpátiáját, mint a szülőhelyszeretet, az embereknek eredeti lakóhelyük iránti vonzódása sőt rajongásuk minden iránt ami ŐSEIK tisztelete iránti szeretetmegnyilvánulás. Sőt, a diszkriminativ segitőkészség, "kivételezés" és pozitiv disztingváció azzal kapcsolatban ami a "MIÉNK", a "MI KUTYÁNK KÖLYKE" etc...etc...szimpatikus és vonzó számomra--vessen meg érte bárki, aki akar. Remélem tetszenek érteni.
Ám(!)-- és most jön a "feketeleves"--végtelenűl dühit az, amikor valak vagy valakik megmagyarázzák nekem azt, hogy MIÉRT IS "PANNON TOSZKÁNA" a balatonfelvidéki Káli-medence és minden helysége, hogy miért szupervonzó Balatonfüred vagy Szigliget, milyen épitészeti és művészeti értékeket FEDEZ FEL "Ő" a "MEGMAGYARÁZÓ" a magyar Dunántól ilyen vagy olyan--egyébként valóban vonzó és értékes helyszinéban? Miért dühít? Hát azért, mert AZT ÉN TÖBBNYIRE A "MAGYARÁZÓTÓL"--"OKOSKODÓTÓL"--sokkal jobban tudom!
keresztkem
  Válasz | 2017. július 19. 12:41 | Sorszám: 17
Miskolcon is Fideszes városvezetés van, de a miskolci Fidesz ma már nem olyannyira erős, igaz korábban sem volt olyan erős, mint amilyen a FIDESZ országosan. Inkább a KDNP erős Miskolcon, de a KDNP-sek egy jelentős része Fidesz tag is--jelen sorok írója "csak" KDNP tag--merthogy a KETTŐS PÁRTTAGSÁG mindkét pért részéről alapszabályszerűen megengedett és lehetséges. Mindazonáltal a miskolci Fidesz, de a miskolci KDNP-is ABSZOLÚT BOTRÁNYMENTES, csendes szerény, tevékeny. A miskolci ellenzéki politikusok az egy Gúr Nándor MSZP-s fő demagóg kivételével viszonylag csendesek, nem olyannyira nagypofájúak, mint a pestiek meg a dunántúliak. Mondom Gúr kivételével, mert ő országosan nagyszájú véreszavű demagóg. Ráadásul nálunk a Jobbik is aránylag eléggé visszafogott, persze nem annyira, hogy kibújt volna a bőriből....
Mindazonáltal "zajlik a politikai élet" nálunk is Miskolcon, de korántsem olyan vérmes nagyszájúsággal, mint országosan. Meghagyjuk az anyázást meg a ba..ogatást másoknak, legyenek vele boldogak!
keresztkem
  Válasz | 2016. január 17. 16:19 | Sorszám: 16
Ééérdekesss. Émmeg assztat hittem, ho' Jamaica Grönland-nak egy utódállama, ahol pápuák ugrálnak a fák tetejibe'...feszt, ide meg amoda, és az internacionálét üvöltik torkukszakadtábúl. Háááméégijjjet?!
panda
  Válasz | 2016. január 17. 13:39 | Sorszám: 15
A mai jamaika a jamaikai jamaikaiaké!
keresztkem
  Válasz | 2014. november 15. 11:43 | Sorszám: 14
Miskolc mai városvezetői szerények, finom lelkületűek, csendesek és...tehetségesek.Úgyhogy nehéz dolga van az ellenzékieknek Miskolcon valamiféle "fogást találni" rajtuk.
Jobb híján arra fanyalodnak maszop-ék, hogy "miért nincs még mindég "kész" ez az út, az a strand, amaz a stadion az az iskolarekonstrukció? Meg hogy miért csak a--teszem azt--8.város Miskolc az országban a megyei jogúak közül ebben meg abban meg amabban? Amit kínjukban kifogásolnak, az persze többnyire jogos, csak éppen figyelmen kívül hagyják, hogy már "ÚTON VAN A MEGOLDÁS"(!) azokban a kérdésekben is--a legtöbb esetben--amit kritizálnak.Mondjuk mér' csak a távfűtősök, meg a gázosok részesedtek a rezsicsökkentésben--azt hogy villamosáram rezsicsökkentésben mindenki részesedik, aki nem gyertyával világit, nos azt ilyenkor nagybölcsen elhallgatják.Vagy vizszolgáltatásintezsicsökkentésben szintúgy.ű
Erre MITTESZISTEN(?) kapnak rezsicsökkentést azok is, akik FÁVAL TÜZELNEK a kazánjukban vagy a kályhájukban! Meg köll pukkadni a méregtül mer' nincs mit baszogatni-bírálgatni! Hát élet ez?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. november 07. 15:06 | Sorszám: 13
Egyébiránt a most magunk mögött hagyott héten "összeállt" a miskolci önkormányzati testület is Dr.Kriza Ákos orvos, polgármesterünk vezetésével.Az alakuló közgyűlésre a gyönyörűen újjáépített Diósgyőri Vár lovagtermében került sor. Három alporgármesterrel dolgozik együtt a jövőben is ez a grémium, ők: Dr.Kiss János, Pfiegler Péter és Kiss Gábor.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. november 03. 05:12 | Sorszám: 12
Kösszönöm a barátságos hozzászólást.
Nem teljesem értünk "ebben a dologban" egyet, de úgy nagyjából igen.Mert van is lesz is olyan dolog, ami sokaknak nem tetszik oszt' mégis meg köll csinálni.Valóban lehet, hogy ez az internetadó-s dolog nem egészen olyan, de le kéne mán' szoktatni ezt a link-hazudozó-csavargó ellenzéket arról, hogy majd' teljes társadalmi támogatottság HIJÁN az utcán akarjon eldönteni fontos SZAKKÉRDÉSEKET! Én úgy vélem: TESZTNEK jó volt ez a dolog, egyébként másnak valóban nem igazán, ezt Dr.O.V. hozzáállása és viszonyulása--az Ön véleményével egyezően(!)--is mutatja.
Üdvözlettel:
keresztkem
cibulka
  Válasz | 2014. november 02. 15:56 | Sorszám: 11
Kedves keresztkem!
Ezzel a netes dologgal Viktorék belenyúltak a konnektorba!
Pedig én őket támogatom,de igy nem lehet hosszútávon gondolkozni, mert kiesünk a pikszisből!!!
Nem beszélve a többi zsebes dolgokról!
Üdv!S.Z.
keresztkem
  Válasz | 2014. november 02. 15:20 | Sorszám: 10
A tervezett és végül Dr. Orbán által megakadályozott ú.n. "internetadó" ügye alaposan befuccsolt Miskolcon.Mindössze néhány "lézengő ritter" orditozott rövidebb ideig a hidegben-sötétben, meg egy pár bámészkodó csavargó cigány.Azután ráúntak a szövegelésre oszt' elódalogtak.Igy köll esztet csinyáááni!
keresztkem
  Válasz | 2014. október 26. 12:32 | Sorszám: 9
"..Ráadásul nem kifejezetten kedvelem a baloldalt."--írta Ön "Bilge" egy korábbi hozzászólásában.
Mivel időközben MEGTUDTAM KI ÖN, ezáltal bizonyitékot kapott az a sejtésem, miszerint Ön a fenti mndatában nem mondott igazat.Mert Ön olyannyira IGENIS KEDVELI(!) a "baloldalt", hogy "baloldali" funkcionárius-potentátnak számit Miskolcon.
Úgyhogy nagyon igazat mond a magyar közmondás, miszerint: "A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát"! Mellesleg az egész magyar ballib IS(!) azt "szenvedi", hogy a vezetői hazugok és..erkölcstelenek.S ezt az egyszerű választópolgárok is tudják.S ha nem változnak meg erkölcsileg, akkor ugyanúgy "elporolják" Önöket majd 2018-ban is, amint történt 2010-ben és 2014-ben.Nem én, hanem az egyszerű magyar választópolgárok....
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. október 17. 11:28 | Sorszám: 8
"Úgy érzem, hogy az Ön részéről egy nagyon szép propaganda szöveg hangzott el,ezért a továbbiakban nincs is értelme erről beszélgetni."
Ez egy jellegzetesen "balos" szemlélet, hogy csak akkor van értelme beszélgetni, ha egyetértenénk.Úgyhogy--őszintén szólva--élek a gyanúperrel, hogy Ön valójában NEM jobboldali szimpatizáns, mint ahogyan írja.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. október 17. 07:21 | Sorszám: 7
És még egy dolog.
Az "IGAZI MISKOLCIAK" TÖBBSÉGE nem(!) "úgy" látja sem Dr.Kizá-t sem Csöbör Kati-t, mint Ön.Hiszen MEG-VÁ-LASZ-TOT-TÁK(!!!!!) MINDKETTEJÜKET!EZ ténydolog.
Ettől függetlenűl, Önnek persze lehet a VÉLEMÉNYE "az", ami.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. október 17. 07:08 | Sorszám: 6
Nem csak akkor van értelme "beszélgetni" bármiről is, ha mindenben 100%-ig egyetértünk.A FÖNTI KÉRDÉST EGYSZERŰEN MÁSHOGY LÁTJUK--valamilyen oko folytán.Egyébiránt a Kazinczy iskola ügyében is "jórészt csendben maradt" Dr.Kriza--hisz' az ellenfeleinek pont az volt a legnagyobb baja, hogy csak későn szólal meg..."úgy ahogy".De egyébként:
1.) Én NEM GAGYOK Dr.Krizának semmiféle propagandaembere;
2.)És egyébként is! Dr.Krizának és a Fidesz-KDNP-nak volt és van igaza(!!!) 1000%-ig Kazinczy Iskola ügyben is, s nem az Avas-déli, jórészt lumpen emberekenek, akiket Gyurcsány behülyitett, mikor odajött --ez faktum.
3.) Hogy "beszélget"-e velem vagy nem ezt Ön dönti el: én szívesen beszélgetek Önnel, ha nem értünk egyet akkor is.És megvagyok-elvagyok Ön nélkül is.
4.) Lehet, Ön "miskolcinak" tartja magát, s "EZ" jó.De nem oly' katasztrofálisan nagy baj az, ha nem minden kérdést látunk ugyanúgy.
5.) Még az sem zavar, ha propagandaszövegnek tartja azt, amit írtam, mert mindenki tévedhet, így Ön is: NEM AZ!AZ AZ ÉN MEGGYŐZŐDÉSEM--BEFOLYÁSOLÁSMENTESEN "AZ".
keresztkem
Bilge
  Válasz | 2014. október 16. 09:02 | Sorszám: 5
Én is miskolci vagyok és amíg vissza tudunk emlékezni, minden felmenőm is az volt.Ráadásul nem is a fiatal korosztályhoz tartozom. Tehát nem lehet rám azt mondani, hogy nem ismerem Miskolcot, ill. az erőviszonyokat.Ráadásul nem kifejezetten kedvelem a baloldalt.

Személyesen ismerem Csöbör Katalint és DR. KRIZA ÁKOST IS!
Az Ön által felsorolt jelzők nem igazán illenek rá. Szerénységére, csendességére példa a Kazinczy iskola ügye. Megérné,ha beszélne néhány olyan személlyel, akik jelen voltak a Kriza úr és az iskola képviselőinek megbeszélésén.Hogy viselkedett amíg a sajtó is jelen volt, majd mennyire megváltozott ez a "szerény" ember.

Úgy érzem, hogy az Ön részéről egy nagyon szép propaganda szöveg hangzott el,ezért a továbbiakban nincs is értelme erről beszélgetni.

üdvözlettel: Bilge

keresztkem
  Válasz | 2014. október 14. 18:35 | Sorszám: 4
Egyik megállapításával sem nagyon ért egyet az a "pógár", aki belülről ismeri a miskolci viszonyokat-erőviszonyokat.
Vegyük az elsp megállapitását, miszerint:
"..Teljesen mindegy,hogy a balosok kit indítanak,mert nem sok esélye van Miskolcon."
Hát április 6-án a parlamenti választáson 2 képviselőt választottunk Miskolcon.Az egyik körzetben a győztes Dr.Varga László MSZP-s lett--igaz, szoros küzdelemben.
A másik--Csöbör Katalin--ugyan Fideszes de Ő nyilvánvalóan azzal nyerhetett--persze csak originál miskolciak számára "nyilvánvalóan"--hogy egy csomó környékbeli falu és kistelepülés is Hozzá, ill. "alá" tarozik, amelyek kvázi "behozták" Őt.És például abban a körzetben, ahol e sorok írója szavazóbiztos volt egy irodában--MISKOLC BELVÁROSÁBAN(!!!)--ott a Bajnaista Nagy-Korsa Judit rádiós ujságiró nyert és NEM MI! És a "helyi-önkormányzati" választásokon már az aglomerációs kistelepülések önállóan szavaztak és nem Miskolcnak! Ennélfogva megalapozott volt a ballibek bizakodása--Istennek hála: nem "jött be" nekik, különböző okok folytán.
Ami pedig Dr. Kriza Ákost illeti, ő valóban NEM egy '"csillogó-villogó-brillírozó" tipus.De szerény, szívós, becsületes és NEM SZÁJEMBER(!), NEM DUMAMAJSZTER.Tehát kívülről valóban "szürkének néz ki" ámde a valódi valóságban nem "az"! Nagyon nem! Úgyhogy nekünk miskolciaknak azzá lett mára már a meggyőződésünk, hogy KRIZA ÁKOS DOKTOR IGENIS JÓ(!) VÁLASZTÁS. S ezt a vasárnap begyűjtött szavazatai is igazolják.Mert csendes, szerény de PRODUKTIV! Igaz, NEM "TÜLEKEDŐ" "DÖRGÖLŐDZŐ" tipus, de elvi alapon nem az!
keresztkem
Bilge
  Válasz | 2014. október 09. 12:03 | Sorszám: 3
Teljesen mindegy,hogy a balosok kit indítanak,mert nem sok esélye van Miskolcon.
De a Fidesz is találhatott volna Krizánál jobbat!
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 27. 20:39 | Sorszám: 2
Miskolc NEM BIZTOS, hogy csak a "miskolciéké", ráadásul az sem egyértelmű, hogy a miskolciak "közvélekedése" kit tart egyáltalában "miskolcinak". Mert például az Összefogás országos vezetése NEM ENGEDI(!) Dr.Pásztor Albertet Miskolcon indulni polgármesterjelöltként okt.12-én--igaz nekünk miskolci jobbosoknak nem túl nagy bánatára. Más kérfés hogy ugyanennek az alakulatnak a helyi vezetése ssszerette volna Dr.Pásztor-t mégiscsak keresztülverni mint induló jelöltet.Ebben a pillanatban még nem tudható, hogy ennek az ISZAPBIRKÓZÁSNAK ki lesz a győztese, s lesz-e győztese egyáltalán.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 20. 20:17 | Sorszám: 1
Ez a "Miskolc a miskolciaké" generálpószterszlogen jelen sorok írója számára kissé egy, az ötvenes évekre "hajazó" deja vu-t idéz.Tudniillik azt a kissé--vagy nem is kissé--IDÉTLEN REKLÁMSZÖVEGET, miszerint hogyasszongya: "CIPŐT A CIPŐBOLTBÓL!"
Mert ugyan melyik helység kivánna olyan légkört a lakóhelyén, melyet ne' az "ő kutyáik kölykei" dirigálnának. Mert mondjuk lehetséges lenne-é egy olyan lózung, hogy "GYŐR A DEBRECENIEKÉ"!--teszem azt. Vagy mondjuk: "Biharnagybajom a Felsőmocsoládiaké...Somogyországból"--meg ilyesféle sületlenségek.
keresztkem

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola