Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » Értelmezéstani kiskáté (2. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Értelmezéstani kiskáté
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 31. 11:29 | Sorszám: 5
Logikai Bukfenc

Tud-é a TEREMTŐ MINDENHATÓ ÚRISTEN akkora nagy követ teremteni, amelyet Ő Maga--az Úr--sem tud elhengergetni?
Ha tud(-na) teremteni ilyent, akkor AZÉRT "nem jó" a válasz, mert akkor NEM LENNE MINDENHATÓ, hisz'--pedig a kérdésben megfogalmazottan "az".
Ha meg NEM TUD teremteni ilyet, akkor meg azért "rossz" a válasz, mert hogy lehet akkor Ő MINDENHATÓ ha még egy "megfelelően nagy" követ se' tud teremteni, amekkorát kérnek Tőle.
Ha tehát a válaszok se így se úgy nem kielégitőek--márpedig igy áll a helyzet, akkor maga a föltett kérdés rossz! mághozzá: NAGYON ROSSZ!

Kissé ez a logikai bukfenc juthat eszünkbe akkor, amikor a nyugat-európai "nagyokosok" Dr.Orbán Viktort bírálják 'azért, hogy ugyan már: "miért is nem teszik Neki--Dr.Orbánnak--az utóbbi időkben az ő liberális demokráciájuk?" Hiszen ők, a nyugatiak is elösmérik: "az ő liberális demokráciájuk" nem képes(!) megoldani a legfőbb gazdasági és politikai nehézségeiket.Dr.O. viszont javasol egy másféle demokráciát az ILLIBERÁLISAT! Szerinte "az" jobb eséllyel MEGOLDJA! Mégsem köll nekik! Ugyan miért? És ha nem köll, ők miért nem találnak ki mást, ami orvosolja a nehézsekeinket--melyek "közösek".
keresztkem

keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 28. 15:42 | Sorszám: 4
Affektáló sikeremberek.
Elszaporodtak.Hogy nekik milyen sok dolguk van.Hogy semmire sincsen idejük.Hogy ők "hangulatemberek", ők mán' csak iljenek...Ha van kedvük akkorpersze ontják a produktumot önmagukból mint a pejva, de ha felbosszancsák üket, 'akkoroszt napokig nemcsinálnak sömmit: "ezeknek",... az "ilyeneknek"...minek? Ugyan minek?
A balatoni villájuk meg a Mercedesz kocsijuk olyankor NAPOKIG KIHALT....
Meg kell a szívnek hasadnia! Mi lesz mivélünk szerencsétlen prosztókkal.


Nagyszájú-nagypofájú gyerekriportalanyok.
Kislányok--többnyire-- 3-5 évesek.Anyuka, Nagymama beszélteti őket, hogy ők már...."A Ticia meg a Dzsenifer meg a Prüszkilla 'olyan undokak...." Pedig az "emeleti nappaliban" meg a rózsalugasban olyan csend van néha, hogy még a "Vendég a háznál" műsort se' hallgassák a kosúton....ezek a tündibündik....

keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 24. 09:16 | Sorszám: 3
Persze. Hermeneutikailag a legelső lépés az az, hogy olvasás révén MEGPRÓBÁLJUK MEGÉRTENI--NEM(!) AZ EGYETÉRTÉS IGÉNYÉVEL LEGELŐSZÖRIS(!)--azt, amit a másik ember mond vagy állít.És épp' itt a főbaj.Merthogy a "mai világban" már ez a legelső lépés SEM TÉTETIK MEG(!) gyakran, ha olyasvalaki nyilatkozik meg valamiről, akinek--nevezzük így leegyszerűsítve--a "KÉPE" a befogadó számára ellenszenves.Igy persze nem lehet még "értelmezésről"--megértési kisérletről sem beszélni. Hiszen ebben a kezdeti fázisban elvben NEM CÉL, NEM IGÉNY az egyetértés, pusztán azt kéne megérteni, mit mond vagy mit gondol a másik ember...valamiről.És sokszor idáig sem lehet eljutni.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 22. 12:32 | Sorszám: 2
Szóval.
Ha az a fajta demokrácia, amelyiknek alapja a liberalizmus NEM JÖN BE, akkor másfélével kell próbálkozni--s ez folyik most Magyarországon.Mert "az"--ez Napnál világosabb--NEM TUD MEGBIRKÓZNI a sajátmaga által létrehozott válságálapottal, mindez VITÁN FELÜL ÁLL.Ezekután aki a demokrácia megszüntetésével meg diktatúrával és ilyesféle marhaságokkal dobálózik--ELLENÉRVKÉNT(!)--az egyszerűen nem tudja miket beszél összevissza.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 19. 10:26 | Sorszám: 1
Bár FONTOSKODÁSNAK, sőt, fölösleges sz..akodásnak tűnik, mégsem vagyok rest leírni: SOHA NEM AZ A LÉNYEGES FŐLEG A POLITIKÁBAN, hogy ki MIT MOND vagy IR LE! Hanem az: MIT ÉRT AZON, amit leír vagy kimond? Mindezt azért nem fölösleges lerögzíteni, mert sokan sokszor--manapság--ugyanabban a szóban SEM ÉRTENEK UGYANAZON FOGALMAKAT-TARTALMAKAT. Igy azután nem csodálható hogy nem értenek egyet még politikailag egy oldalon álló emberek sem.Meggyőződésem: a helyes értelmezéstani(hermeneutikai) megközelítések kulcsa: előzetesen definiálni, pontosan meghatározni kell azt, hogy a későbbiekben a 'beszélő melyik szón MIT ÉRT: KI MIT ÉRT?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 18. 08:18 | Sorszám: 0
Mi a mai baloldalnak és liberalizmusnak Magyarországon ma a legnagyobb baja? Olyan baja, amiről alighanem önmaga sem tud! Vagy legalábbis nem EZT--az alantiakat(!)--véli a saját problémahalmaza "velejének".
Hát az, röviden és tömören, hogy azt hiszi, CSAK AZ A FAJTA ÉS VÁLFAJÚ SZABADSÁG ÉS DEMOKRÁCIA LÉTEZIK ÉS VAN, AMELYET Ő HÁZON BELÜL HELYESNEK ÉS JÓNAK VÉL. Pedig--tetszik-nem tetszik ez nekik--van másfajta is, és "az" is szabadság és "az" is demokrácia, ráadásul a LEGTELJESEBB MÉRTÉKBEN.Sőt: még teljesebb mértékben mint az ő általuk--meglehetős mereven és megcsontosodattan vélelmezett-értelmezett.
Mindez, amit itt leírtunk, különösen a liberálisok számára "zsenáns", kínos és pikánsan kínos.Éppen mert ők, a liberálisok a "szabadságbajnokok", a mindent megengedők a mindenhez hozzájárulók--ELVBEN(!).Ami annyit tesz: ők liberálisak, de csak akkor, és CSAKIS AKKOR(!!!),ha az új, a változtató az ő dogmáikat nem sérti.Mert ha sérti, akkor konzervatívabbak a szuperkonzervativnál!!!Akkor hozzájuk a mi liberálisainkhoz képest egy jezsuita főinkvizitor mézes kutyapöcörője.
keresztkem

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola