Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » Természetvédelmi elmebaj

   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Természetvédelmi elmebaj
keresztkem
  Válasz | 2019. január 08. 18:03 | Sorszám: 1
Elmúlt már VIZKERESZT IS, ilyenkor tájt szedik le a karácsonyfákat és teszik ki a kukák, szemeteskonténerek mellé--hogy vigye el a városi szemétszállitó vállalat vagy az ügyeletes hajléktalan, vagy...bárki.
A meleg-fűtött szobákból "kidobott" fenyőfákon felénk ilyenidőre már-már alig van tűlevél. LEPERGETT, LEILLATOZOTT, LESZÁRADT már "az" az Ünnepek Örömében.
És itt jö a mondanivalóm lényege.
Sokan barbár természetirtásnak dumálják be akár magát a karácsonyfaállitást is, sőt abszolút tájékoztatlanok valamiféle katolikus-bigott vallási szokásnak véllelmezvén ezt, nem tudván: a karácsonyfaállitás német-protestáns szokásként a XIX.sz. elején szűrődött be Magyarországra. Továbbá. A ládába-cserépbe beültetett fenyő, pláne a műfenyő NEM ILLATOZIK, sőt az "igazi" a kivágott, gyantát csorgató fenyő is annakokából illatozik, hogy....hogy SZÁRAD! S épp az illata révén AD csalhatatlan karácsonyi hangulatot a CSALÁDOKNAK A SZOBÁKBAN! Ezért él, ez a rendeltetése! Isten ezért teremtette a fenyőfát, és mellesleg a fenyőfaárusok is ezért termelik, ültetik, gondozzák, és ebből ..."keresnek" megérdemelten pénzt. Nincs itt semmiféle természetpusztitó barbárság! Mint sok helyütt a mimózalelkűen fontoskodó, narcisztikus természetvédők csipogják-szörnyűlködik. EZ AZ ÉLET! ILYEN AZ ÉLET!!!
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 13. 16:44 | Sorszám: 0
2015-ben a mai nap, tehát augusztus 13-a az ú.n. "TÚLFOGYASZTÁS VILÁGNAPJA". Mi is az az ilyen értelmű "túlfogyasztás?" Merthogy akárhová nézünk, akármiről gondolkodunk, a fejünkhöz vágják a termésszetvédők:"Bazdmeg! Túlfogyasztasz, ha összeszarod magad, akkor is!" Vagy: AKKOR LEGINKÁBB, mer' ok nélkül meg kell mosnod a s...ed--80 l vízzel, teszem azt!
S ha ez így megy, előbb-utóbb elfogy az a víz, amivel valamit meg lehet mosni... teszem azt.
Egy csésze kávéhoz, 1 liter benzinhez, egy pamut pólóhoz ennyivel és ennyivel több vizet használunk föl, mint kéne, s ha így megy a dolog: elfogy az összes víz a Földön.
De! Elfogy az összes oxigén is a Földön ha "így" haladunk, elfogy az összes fa is a Földön ha ennyit használunk belőle és elfogy az összes HÜLYE GONDOLAT IS, ha ilyen sok hülyeséget hordanak össze a természetvédők a Földön, s hülye gondolatok HIÁNYA áll masjd elő...ÓISTENEM!
"A VILÁGON--mondják--meghal aki él, de úgy kell a jóság, mint egy falat kenyér...."
Igaz, minden elfogy egyszer! De nem arra lett teremtve a teremtette Világon minden--könyörgöm--hogy igenis fogyjon el!? EZÉRT LETT(!)--nemde.
Ne csesztessen már senki beteg öreg embereket azért, mert merésszel meginni egy csésze illatos kévét!
Elmebajjá transzfigurálódik lassan a természetvédelem!
keresztkem

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola