Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Kultúra   » Zene, zene, zene (2. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Zene, zene, zene
keresztkem
  Válasz | 2014. szeptember 05. 07:22 | Sorszám: 3
Schiff András a zseniális zongoraművész és BŰNROSSZ-ÜRÜLÉKDILETTÁNS belekotnyeleskedő politikai SZUPERPÁNCSER óva intette Kertész Imre Nobel-díjas írót attól, hogy augusztus 20-án átvegye az Szent István Rend Nagykitüntetést. Ekkor és ezzel is bebizonyosodott a jó magyar közmondás nagyigazsága: "SUSZTER MARADJ A KAPTAFÁNÁL"! Vagy a másik: "HA HALLGATTÁL VOLNA, BÖLCS MARADTÁL VOLNA"! Persze sajnis Schiff nem most először "nem hallgatott", hanem szamárságokat írt és beszélt.Olyan dolgokról amikhez:
1.) NEM ÉRT!Másrészt:
2.) AMIKKEL KAPCSOLATBAN Ő MÁR ELKÉPESZTŐEN TÁJÉKOZATLAN--és Ő egy holdbéli tájon él! Hisz' nem Magyarországon él ezért oly' hóttájékozatlan, ahogyan Ő mondja: ELVBŐL NEM ITT, s nem is "gyün" 'erre!
3.) Rosszul teszi több okból is, és így Kertész Imréhez képest sokszorosan LEJÁRATJA.....ÖNMAGÁT!
4.) ZONGORAJÁTÉKA VISZONT: EGYSZERŰEN ZSENIÁLIS...MA IS!
5.) MERT BENNÜNK--SCHIFFEL ELLENTÉTBEN--VAN(!!!) ERKÖLCSI ERŐ EZ UTÓBBIT IS(!) MEGÁLLAPITANI ÉS ELISMERNI.
6.) TALÁN ÉPP AZÉRT, MERT AZ IGAZI IGAZSÁG A MI OLDALUNKON ÁLL, S NEN AZ ÖVÉN.Ergo:
7.) Kár, hogy Schiff "égeti" magát TÖMÉNY hülyeségnek minősithető verbális megnyilatkozásokkal, s nem éri be nagyszerű zenéjével.
8.) Persze mondhatja azt is: Ő már nem tud(-na) "leégni" oly' nagy muzsikus, ÉS EBBE VAN VALAMI-NÉMI IGAZSÁG.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 29. 06:20 | Sorszám: 2
A burgenlandi Kismartonban (Eisenstadt-ban) elhunyt Ottrubay Melinda prímabalerina a Budapesti Operaház művésznője. A hölgy Herceg Esterházy (V.)Pál felesége volt--így hercegnő--aki 1946-ban kötött házasságot férjével, s akivel aannak 1989-ben bekövetkezett halálig 46 évet élt. Herceg Esterházy-t az 1949-ben lezajlott Mindszenty-per IV.-edrendű vádlottjaként hosszú, súlyos börtönbüntetésre ítélték--koncepciós eljárás keretében nyilván--mely börtönbüntetésből az 1956-os Forrdalom és Szabadságharc alatt szabadult.Szabadulása után a hercegi pár Svájcba távozott, ahol Zürich-ben éltek a herceg 1989-ben bekövetkezett haláláig.Mivel házasságukból gyermek nem született vagyoni örököséül Esterházy Pál feleségét tette.
Esterházy hercegnő igy a burgenlandi Kismartonba költözött és mindenféle kultúrális és karitativ ügyet a legmessezbbmenőkig magas erkölcsi és anyagi szinten támogatott.
R.I.P.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 23. 11:45 | Sorszám: 1
A nyár az ú.n. "komolyzene" világában is a derű és az oldottabb hangulatok időszaka--IS! ( azért az "IS" mert az alant jelzett Bayreuther Festspiele az előző mondatba fogalt állításnak bizonyos mértékben ellentmond)
Viszont! A Berlini Filharmonikusok immár vagy húsz éve a grünau-i tavak közelében lévő ú.n. Waldbühné-n szuperderűs hangversenyeket rendeznek, amiket próbáltam belinkelt részlettel illusztrálni, ám nekem nem sikerült...technikailag.
Ezért mindenkinek figyelmébe ajánlom a 2008-as nyár Waldbühne-béli koncertjének záróművét, mely a "youtube" segitségével mindenki számára elérhető.A koncertet azon a nyáron--mint az idén is--a dél-amerikai, talán argentin Gustavo Dudamel dirigálta.....zseniálisan.A mű, melyet ajánlok a cseh Paul Lincke: Berliner Luft című indulója, melyet zárószámként adnak elő--mindég így szokták. Pazar szórakozást hozzá!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 01. 16:34 | Sorszám: 0
A bajorországi Bayreuth városában "gözerővel zajlik" az idei Richard Wagner Festspiele.
Ma délutántól kezdve az Istenek alkonya "nyúlik bele" a NAGY NÉMET éjszakába.A zenei irányítás, a karmesterkedés--mint az egész Niebelung Ring folyamán minden este az ukrán-orosz karmester zseni: Kirill Petrenko kezébe helyeztetett.A rendezés Frank Castorf alkotása.
Siegfried-et az amerikai hőstenor Lance Ryan, Brünhilde-t az angol Catherine Foster énekli.
Wotan a német Wolfgang Koch kezébe van téve--Ő már a mai zenedrámában nem szerepel.Az előadást teljes egészében élőben közvetíti a Bartók Rádió Bősze Ádám szakavatott kommentáláésával.
MAGASRENDŰ ZENEI ÉLVEZETET KIVÁN MINDEN HALLGATÓTÁRS-NAK:
keresztkem

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola