Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » Vízipólóhegemóniánk

   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Vízipólóhegemóniánk
keresztkem
  Válasz | 2018. június 01. 20:25 | Sorszám: 8
Az igazi magyar vízipóló hegemónia a '20-as évek elején kezdődött két nagy játékos egyéniséggel és egy edzőegyénisággel. A nagy edző Dr.Komjádi Béla volt,aki hatalmas úszó-, és főleg vízilabdaéletet szervezett a Császár uszodába és a' köré. A két nagy játékosegyéniség pedig NÉMETH "JAMESZ" és Halasy Olivér voltak. Utóbbi márcsak azért is, mert tkp. a bal lába térdtől lefelé amputált volt, tehát féllábú emberként lett a Világ legjobb vizilabda játékosa. Szegényt 1946-ban a "felszabaditó" Vörös Hadsereg katonái lőtték agyon úgy, hogy tkp. már békeidő volt, tehát már a háború után kellett meghalnia--a ruszkik garázdálkodása révén.
keresztkem
  Válasz | 2017. június 25. 15:09 | Sorszám: 7
Nofene! Megírtam itt a nagy dörgedelmet a magyar vízipóló katasztrofális visszaeséséről, erre mi történt ma délelőtt?
Tornát nyert Athénben Montenegro, Spanyolország és Görögország előtt a magyar férfi vízilabdacsapat. Ez mégiscsak valami, de azért az hogy igazándiból 'hol is állunk, az mégiscsak majd júliusban a budapesti "vizes világbajnolságon" mutatkozik meg, ill. dől el!
keresztkem
  Válasz | 2017. június 24. 11:25 | Sorszám: 6
Lassan vízipolóhegemóniánk sincs már. Sem a fiúknál sem a lányoknál nincs....A lányoknál az USA fölényesen ver mindent és mindenkit, a fiúknál meg a "balkániak" aratnak le mindent. Nem igazán remélhető megalapozottan gondolkozva, hogy egykettőre megváltozna ez a helyzet akár egy icipicit is. Leblokkoltunk stabilan a világban az 5.-6. helyek valamelyikén. És hiába mi rendezzük júliusban a "vizes VB"-t, mindez ott is pergnánsan látszódni fog. Kár, hogy így van, és senki nem tudja miért van így, mert dézsából pumpálták a pénzt a sportágba....No, itt látszik legvilágosabban: a PÉNZ nagyon nem lényegi dolog az igazi sportsikerhez. Persze ha NINCS, ahhoz teljesen elég hogy befuccsoljon az a sportág. Viszont ha van, "az" semmire nem garancia.Kínos.Lehet vég nélkül szövegelni és megpróbálni "kidumálni" a nyilvánvaló kudarcot.....
keresztkem
  Válasz | 2016. január 31. 07:09 | Sorszám: 5
Azért "vízipólóhegemóniánk" többé-kevésbé mégiscsak helyreállt. Hiszen hölgyeink EB-t nyerve kijutottak Rióba, az Olimpiá-ra. És a férfiak is szereztek egy bronzérmet, igaz az olimpiai szereplésért még küzdeniük kell.
keresztkem
  Válasz | 2016. január 22. 16:25 | Sorszám: 4
Újabb "kijózanító pofon"-t kapott tegnap este a Montenegro-i válogatottól a magyar férfi vizipólóválogatott. Igy egyelőre még az is kétséges, hogy kijutunk-é egyáltalán Ruó de Janeiro-ba az olimpiá-ra. Az jelen sorok írója számára az elsődlegesen érdekes, hogy annyi sok kiváló szakember ítányitja a magyar csapatot Benedek Tibortól kezdve Gerendás Györgyön át egészen Kemény Dénes-ig. És úgy tűnik, néhány nagyon lényeges körülményr mintha nem látnának, nem vennének észre. Ilyen pl. az ú.n. "emberfór"-os szituációink kórosan rossz kihasználási taktikája. Mert az emberfóros állapotokban az ERŐ MINDIG CSAK EGYRE FOGY, s a sok so átpasszolgatás és "lóba" ELVESZI AZ ERŐT az emberelőnyös időszak végefelé eső másodpercekben az ERŐS LÖVÉS ELŐL, az erős lövéstől, a támadócsapat az előnyt birtokló csapat koncentrálókészségének ezidőbéli "lankadásáról" nem is beszélve. Hogy nem veszik mindezt észre a nagy-nagy SZAKEMBEREINK? Mikor látható, érzékelhető és sokszorosan a szemünk előtt bozonyitott a dolog! Mi az orvoslás lényege?
Hát az, hogy az emberelőnyős helyzet első 10 mp-én belül MINDENKÉPPEN LŐNI KELL(lene), mert azutánra már elfogy a levegő, az erő, a koncentrálókészség. Szóval a FÓR megkapásának ezdetén kell lőni, nem szabad tovább vacakolni, mert azután minden csak rossz és mégrosszabb lesz.
keresztkem
  Válasz | 2015. június 27. 17:32 | Sorszám: 3
Az emlitett bergamói Világ Kupa tornán a meccs utolsó 2 mp-ében sikeresen kikaptunk az Egyesült Államok vízipolócsapatától is, így csak az 5.-6.-helyért játszhatunk. Ilyenkor szokták belefojtani keserű indulataikat a drukkerek és sportkedvelők abba a sportújságírói szlengbe--nem túl bölcs szlengbe(!)--hogy "reméljük, jókor jött(ek) a kijózanító pofon(ok)". De ilyen kijózanító pofon már több is volt az utóbbi hónapokban, túlságosan is sok, hovatovább olyannyira, hogy akár "TÚLJÓZANOK" is lehetünk már-már. És akkor megkezdődik a vezetők-edzők csepülése, nemtelen és közönséges becsmérlése. Hát azért EZT nem kéne, mert az ilyesmi nem vezet sehová--legföljebb még több kudarcot szül az elbizonytalanodott és elkeseredett vezetői gárda.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. június 27. 17:32 | Sorszám: 2
Az emlitett bergamói Világ Kupa tornán a meccs utolsó 2 mp-ében sikeresen kikaptunk az Egyesült Államok vízipolócsapatától is, így csak az 5.-6.-helyért játszhatunk. Ilyenkor szokták belefojtani keserű indulataikat a drukkerek és sportkedvelők abba a sportújságírói szlengbe--nem túl bölcs szlengbe(!)--hogy "reméljük, jókor jött(ek) a kijózanító pofon(ok)". De ijem kijózanító pofon már több is volt az utóbbi hónapokban, túlságosan is sok, hovatovább olyannyira, hogy akár "TÚLJÓZANOK" is lehetünk már-már. És akkor megkezdődik a vezetők-edzők csepülése, nemtelen és közönséges becsmérlése. Hát azért EZT nem kéne, mert az ilyesmi nem vezet sehová--legföljebb még több kudarcot szül az elbizonytalanodott és elkeseredett vezetői gárda.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. június 25. 13:11 | Sorszám: 1
Mostanában újra előjött az a sajátos magyar sportkór--s most újra (férfi) vízilabdában--hogy mindég olyankor nem tudunk koncentrálni AMIKOR A LEGJOBBAN KELL, vagy KÉNE! Ez a magyar férfi vizipólóválogatottunkban lényegében abban ölt testet, hogyha Szerbiával, Horvátországgal s az utóbbi időben Olaszországgal is kell játszanunk valamely' nagy világversenyben, annak többnyire a döntőjében, akkor ott szinte törvényszerűen mindég kikapunk. Annakutána hogy előtte végigverjük a többieket, az egész mezőnyt, ám ezeket a csapatokat sehogyan sem tudjuk. Jó lenne ezen a szokásunkon változtatni valahogyan...a rió-i olimpiá-ig.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. július 19. 14:48 | Sorszám: 0
Hosszú idő óta a tegnapelőtti, Szerbia elleni meccsünkön érzékeltem azt, hogy a MAGYAR VIZILABDÁBAN "MEGMOZDULT" "VALAMI".Mondhattam-írhattam volna mindezt akár tavaly is, amikor Benedek Tibor akkor "új" szövetségi kapitány irányitásával világbajnokságot nyertünk Németországban.DE NEM(!)Akkor még nem! Most, amikor az új kapus, a zseniális Decker Attila néhány ELKÉPESZTŐEN NAGY(!) védését megfigyelhettem.MOST! Most elkezdődhetett valami, talán a nagy vizipoló "csodacsapatunk" épülése.
Fel Rió-ra! Óriási lenne, ha a rió de janeiró-i olimpián olimpiai bajnokságot nyernénk vizilabdában.Ez egy új magyar vízilabda hegemónia korszak nyitását is jelentené.
keresztkem

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola