Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » Magyar sportbetegség (1. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Magyar sportbetegség
keresztkem
  Válasz | 2017. június 21. 07:23 | Sorszám: 44
Sajnos "Magyar sportbetegség" ügyben mégiscsak az itteni címadó és eredeti véleményem a helytálló--bár ne így lenne....Amennyiben a magyar női kosárcsapat tegnap este szinte "pontrol-pontra" igazolta az én itteni "károgásaimat". Nagyon nem örülök igazolt igazamnak, ám a valóságot nem tudom nem meglátni nem észrevenni. Tanulni kellene hibáinkból a sportban is az életben is.....Eddigelé ez a "tanulás" nem nagyon megy csak a szöveg.De az nagyon...
keresztkem
  Válasz | 2017. június 17. 20:07 | Sorszám: 43
Na most a Magyar Női Kosárlabdaválogatott épp' egy negyedórája cáfolt rá a föntiekben általam írottakra. Merthogy 74:70-re megverte a cseheket Csehországban Hradec Kralove-ban.
keresztkem
  Válasz | 2017. június 17. 16:33 | Sorszám: 42
Leszögezhető: a mai "MAGYAR SPORTBETEGSÉG" CSAPATSPORTJAINK baja, "betegsége". Mi ennek a "betegségnek" a lényege?
Kettős.
1.) Az enyhébb kórrész: a SOK SZÖVEGELÉS, a sok-sok verbális "bizakodás"-duma áttól cettig. Ebbe sokszor "belefér" az ellenfél lebecsülése és a saját erőnk és tudásunk-képességeink szavakbéli, verbális túlértékelése. De legalábbis kellő és illő szerénységgel elővezetett, visszafogottabb elő-értékelése.
2.) A súlyosabb. Ennek lényege: pont akkor nem tudunk koncentrálni, odafigyelni FOKOZOTTABBAN--másokkal, pl. szerbekkel, csehekkel de még a horvátokkal is ELLENTÉTBEN--amikor a LEGINKÁBB szükség volna rá, amikor a leginkább kellene.
Ennek a 2 oknak a következtében, de főleg a második okból kifolyólag a csapatsportokban hovatovább a fasorban sem vagyunk--egyikben sem. Még azokban a pénzzel agyontömött sportágakban is áll ez-mindez, melyekben nem is oly' rég még világsztárok voltunk, vagy majdnem azok, pl. vizilabdában vagy kézilabdában.
keresztkem
  Válasz | 2016. június 10. 12:53 | Sorszám: 41
Ma kezdődik az Európa Bajnokság az esti Franciaország-Románia meccsel--Párizsban, azt hiszem a Parc de Princess stadionban. Egyik csapatot sem kedvelem különösebben a kettő közül, ám ha mégiscsak választanom kell(lene) abban a tekintetbe' hogy mégis inkább melyikőjüknek szurkolnék, akkor én már inkább ROMÁNIÁT választom. Minden "egyéb" ellenszenvem ellenére is!
keresztkem
  Válasz | 2016. június 07. 18:21 | Sorszám: 40
Megérkezett a magyar futballválogatott Franciaországba. Bordeaux-ban játsszuk mához egy hétre az első meccsünket Ausztria ellen. Hát igaz, ami igaz: egyszer lehetne már legalább annyi szerencsénk is egy ilyen nagy világversenyen, hogy nem kapunk ki rögtön az elején. Nem kellene, hogy nyerjünk, de ne kapjunk ki! Erre talán van, lehet esély. Aztán majd "meglátjuk".
keresztkem
  Válasz | 2016. június 03. 07:23 | Sorszám: 39
Nagyon kíváncsak lehetünk a franciaországi futball EB-n már az első, az Ausztria elleni meccsre, sőt, annak első 20 percére. Gyakorlott szem és néminemű futball hozzáértés már ott, "ennyiből" is meg fogja tudni állapitani, de legalábbis prognosztizálni tud majd hitelesen és reálisan, hogy HOGYAN IS ÁLLUNK AZ ÚR SZINE ELŐTT--futballügyileg persze. De továbbmehetünk. Valamit már a holnapi, Németország elleni Gelsenkirchenben megrendezendő válogatott meccsen is látni fogunk, ha nem is sokat.
Jelen sorok írója elsősorban a magyar válogatott VÉDŐJÁTÉKÁRA(!!!) kíváncsi, mert köztudott, hogy a moder futball KULCSA a JÓ VÉDŐJÁTÉK! Ez mindenesetre sokat megmutat majd önmagából: hogy tudniillik MENNYIRE VAGYUBK LASSÚAK lés NEHÉZKESEK--középső védőinket Juhász-t, Guzmicsot, de főleg Lang-ot tekintve. Nem túl jót sejtek..de ne adja Isten, hogy sejtéseim beigazoloódjanak!
keresztkem
  Válasz | 2016. május 30. 15:42 | Sorszám: 38
A "világverő" Veszprém férfi és Győr női kézilabdacsapata BESZARIK, ha idegen helyen, pl.: külföldön kellene "biznyitania" "NAGYSÁGÁT". Leginkább ott és akkor, amikor legjobbban kellene....EZ AZ A BIZONYOS LEGTIPIKUSABB MAGYAR SPORTBETEGSÉG. Itthon persze Veszprémben meg Győrben NAGYVITÉZEK mindketten, mikor a hozzájuk-képest kolduscsóró kelet-magyarországi PORBAFINGÓKAT szarra köll verni. No, akkor azt megteszik. De mihelyst kimozdulnak Hegyeshalmon túlra--MEGÁLL A HASTALMASBNAGY sporttudomány. Oszt' miondhat le Kálomista Gábot izibe nagy bűnbánóan....
keresztkem
  Válasz | 2016. május 29. 11:08 | Sorszám: 37
Nagyon sok feszült és némiképpem rejtélyesnek tűnő várakozást "hordoz magában" a magyar futballválogatott hosszú(!?) felkészülési procedúrája Bernd Storck szövetségi kapitány vezetésével az ausztriai Feldkirchen-ben. Sok a sérült--Németh Krisztián, Elek Ákos, Korcsmár Zsolt s annak tekinthető a megbetegedett Gera Zoltán is. Nagyon kíváncsivá tesz ez a túlzottan hosszadalmasnak tűnö, edzéssorozatnak nevezhető "összetartó macera"... Mindenesetre jövő szombaton este azért már többet fogunk tudni a Németország elleni felkészülés meccset követően, melyre a bajorországi Gelsenkirchenben fog majd sor kerülni. Azt előre leírom: jómagam lesz az első magyar személy és állampolgár, aki MÉLYEN MEGEMELEM --a nemlétező--KALAPOMAT akkor, ha akárcsak egy szerény X-et is sikerül elérni a világbajnok németek ellen!
keresztkem
  Válasz | 2016. május 23. 16:58 | Sorszám: 36
A magyar úszóválogatott No.2-es sz. üdvöskéje--merthogy a No.1.,Ő Kapás Bogi-- Szilágyi Liliána a 200 m-es női pillangóúszás döntőjében 1, azaz EGY századmásodperccel "kikapva" egy német hölgytől lett második--végig vezetve és nagyon pechesen. Ez a Liliána Gyarmati Dezső 3 szoros olimpiai bajnokunknak és Bara Margit nagyszerű--és GYÖNYÖRŰ(!)-- filmszinésznönknek az unokája. Nos ELKÉPESZTŐEN szimpatikusan, sportszerűen és emberien "reagálta le" Ő is, az a kiskudarcot, melyet elszenvedni volt kénytelen ezzel az elúszott győzelemmel és megszerzett ezüstéremmel. Mégegyszer nyomatékkal kijelenthetjük: nagyon, nagyon-nagyon RENDBEN van ez a mostani magyar úszóválogatott, ha ilyen egészségesen és tisztességesen gondolkodó tagjai vannak, mint ez az aranyos és gyönyörű kis Liliána is.
keresztkem
  Válasz | 2016. május 22. 08:57 | Sorszám: 35
A magyar úszóválogatott SZENZÁCIÓSAN JÓ londoni szereplése, az ottani Európa Bajnokságon némiképp RÁMUTAT arra miért is akartak "egyesek" mindenáron botrányt meg "paláver"-t SZITANI már majdnem fél éve egyfolytában a magyar úszósport berkein belül. Hosszú Katinkával, Kiss László-val, s a f..om tuggya még mi mindennel. Egész egyszerűen ELŐREVETITETTE AZ ÁRNYÉKÁT az, hogy bizony--tetszik-nem tetszik valakiknek--a magyar úszósportban ELKÉPESZTŐEN JÓ MUNKÁT VÉGEZNEK a szakemberek s ezt valahogyan megkisérelték volna "letörni", de annyira jók az eredmények, hogy "beletörött a bicskájuk".
Ez mostmár több, mint nyilvánvaló!!!
keresztkem
  Válasz | 2016. május 17. 17:39 | Sorszám: 34
Jelen sorok írója korábbi hozzászólásában MEGKÖVETTE a magyar jégkorongválogatott szövetségi kapitányát Rick Cehermonaz urat--és jól tette.
Azonban SZAKMAILAG mégiscsak HELYTÁLLÓAK azok a kritikai megjegyzései amiket a szövetségi kapitány VÁLOGATÁSI ELVEIVEL kapcsolatban tett. Legföljebb a biráló-kritikai megjegyzéseim kissé indulatos és durva stílusjegyei, formai mivolta kapcsán jogosult mégis a bocsánatkérő megkövetésem,a bírálat és kritika tartalmi elemei azonban sajnos jogosultak--bár ne lennének "azok"....Lényeg. Chermonaz szövetségi kapitány sajnos aránytalanúl nagy teret adott azon játékosok néhányának akik külföldön játszanak, s nem azért mert jobbak, mint az itthoniak, hanem pusztán annakokából, hogy ők külföldi csapatokban játszva "keresik meg betevő faéatjaikat" jégkorongozásból. Igy kinmaradtak a válogatotztból olyan elvitathatatlanúl óriási tehetségek, mint Terbócs István, Könczei Csaba, Becze Tihamér, Vojtkó Mátyás, Somogyi Balázs vahy Ritó László. A kiváló védőről Gőz Balózsról már éppenhogycsak szót ejtve. Lényeg: KIESTÜNK AZ "A" CSOPORTBÓL, HOLOTT NEM KELLETT VOLNA KIESNÜNK OKOSABB VÁLOGATÁSI ELVEK ESETÉN!
keresztkem
  Válasz | 2016. május 15. 11:27 | Sorszám: 33
Tegnap délután Szentpétervárott a magyar jégkorongválogatott--az "A" csoportos világbajnokságon--5:2-re legyőzte Fehéroroszországot. Ám nemcsak legyőzte, hjanem PARÁDÉSAN JÁTSZOTT, és 2:2 után, súlyosan kritikus helyzetben 4:2-re hozva az 1-2. harmadot HATALMAS ERKÖLCSI-SPORTELKÖLCSI ENERGIÁKRÓL ADOTT TANÚBIZONYSÁGOT, főleg a nagyon fiatal játékosai, Galló, Sebők, Stipsitz, Mestyán és a két kiváló DVTK bekk Dudás, és Sagert érett játéka nyomán.
ENNÉLFOGVA JELEN SOROK IRÓJA MEGKÖVETI(!!!) RICK CHERMONAZ SZÖVETSÉGI KAPITÁNYT.
keresztkem
  Válasz | 2016. május 14. 11:21 | Sorszám: 32
A MAGYAR SPORTBETEGSÉGEK másik rész-szimptómája a SOKBESZÉDŰ NAGYOTMONDÁSRA való hajlam. Pontosabban az ERRE való BELSŐ KÉSZTETÉS olyan helyzetekben, amikor részsiker, fejlődés, pozitív változás--esetleg--TÉNYLEG VAN! Ilyenkor okosabb lenne valóban és mélyen örülve és bizakodva CSENDESEN EGONDOLKODNI azokon a még mindég meglévő hibákon és gyengeségeken melyek kissé ellepleződve akkor is megvannak. Sokkal inkább, mintsem a "fellegekben botladozva" hamis illúziókat keltve, tirádákat zengedezve férevezetni önmagunkat és a sportbarátokat-sturkolókat.
keresztkem
  Válasz | 2016. május 11. 07:31 | Sorszám: 31
Tegnap a szentpétervári jégkorong világbajnokság "A" csoportos küzdelmei során ELKÉPESZTŐEN DICSTELEN--persze minden vereség "dicstelen"-- VERESÉGET szenvedett a magyar válogatott 6:2-re Franciaországtól. Attól az ellenféltől, melyet egyedül lehet(ett volna) megverni nekünk magyaroknak--elvben--ebben az egész itt szereplő mezőnyben.
Ráadásul most már egyértelműen megmutatkozott Rick Chermonaz szövetségi kapitány ALAPVETŐEN ROSSZ ÉS ELHIBÁZOTT VÁLOGATÁSI RENDSZERE. Melyet az jellemez, hogy egy egy IRREÁLISAN VÉLELMEZETT, ám valójában NEM LÉTEZŐ,mkülföldön szereplő játékosokra hagyatkozva a csapatnak SEM VÉDELME, SEM VÉDEKEZŐJÁTÉKA NINCS!!! És a kapusaink, a híresen "jónak" vélelmezett és hirdetett KAPUSAINK gyakorlatilag nem tudnak komoly védéseket bemutatni, mert rossz védelmek és hibás védőjátékosok "bóklásznak" előttük össze-vissza. Az itthonaink között a gyakorlatilag LESZEREPELT és KIÉGETT MAC -ra alapozott válogatott vereséget-vereségre halmozva CSÚNYÁN LESZEREPELT--ezt most, már 3 meccs után kijelenthetjük és megállapithatjuk.
keresztkem
  Válasz | 2016. május 09. 15:22 | Sorszám: 30
A legtipikusabb magyar "sportbetegség" a KIÉLEZETT HELYZETES DEFEKTUS. Aminek a lényege: PONT(!) akkor fuccsol be az egyébként kiváló teljesitmény nyújtására képes, sőt azt megmutató magyar sportoló vagy csapat, amikor LEGINKÁBB MEG KÉNE MUTATNI, "KI AZ ÚR A HÁZNÁL?" Ennek e megállapitásnak egy iskolapéldáját mutatta meg és be tegnap délután a Győri ETO magyar bajnok női kézilabdacsapata--teletűzdelve drágapénzen megfizetett külföldiekkel--amikor már csak mindössze 15 mp választotta el a Bajnokcsapatok Kézilabda EK-jának megnyerésétől. Mindezt fő műsoridőben, hétvégén a Papp László Sportarénából közvetitett KUPADÖNTŐ meccsen, óriási hazai közönség előtt, és annak példás drukkolásától övezve! No, ez az amiről beszélnem kell...sajnos.
keresztkem
  Válasz | 2016. április 17. 14:23 | Sorszám: 29
A Kiss László ügy apropo's-ján

Kiss László volt úszóválogatott szövetségi kaptánynak volt egy--nevezzük így--"nőügye" még 1961-ben, 21 éves korában, amiért a bíróság 3 év börtönbüntetésre ítélte. A büntetését Nagyfán töltötte 1 év 6 hónapig, amikoris kegyelmet kapott és elkezdhette az ú.n. "szabad emberi" életet, sőt nem sokkal azután az erkölcsi bizonyítványából TÖRÖLTÉK a "büntetett előéletű", akkoriban igen-igen sokat számító passzust is. Ennekutána úszóedzőként kezdett el dolgozni, ráadásul olyan úszóedzőként aki GYEREKEKKEL FOGLALKOZHATOTT, sőt ZSENGE, NÖVÉSBEN LÉVŐ KISLÁNYGYEREKEKKEL. Munkáját eredményesen, sőt, sikeresen végezte olyannyira hogy előbb Szécsy Tamáas mesteredző-szövetségi kapitány mellett No.1-es segédedző volt a magyar úszóválogatottnál, annak visszavonulása majd halála után ő maga, Kiss lett a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Tevékenységét olyan MAGAS SZINTEN végezte, hogy tanítványai, sportolói olimpiákon, világ-, és európabajnokságokon érmek, sőt aranyérmek TÖMKELEGÉT szerezték és hoztak ezzel dicsőséget a magyar úszósportnak, a magyar népnek-nemzetnek.
Kiss még a 80'-as évek elején megnősült,feleségül vette a kiváló mellúszó hölgyet Kaczander Ágnes-t, aki maga is többszörös magyar bajnok és válogatott sportoló volt, nemzetközi eredményei is jók voltak, ha nem is világraszólóak. Házasságukból két, ma már felnőtt ember akkor kisgyermek született, s a házasság valamikor a '80-as évek végén válással zárult. Válásuk ellenére volt felesége Kiss Lászlóról, a házassági kapcsolatukról csak a legjobbakat mondja ma is 2016-ban. Hogy miért váltak el,ha annyira jó volt a házasságuk, az persze ma már nem tudható, de valljuk be: nem is tartozik igazándiból a közvéleményre!
Summa-summárum MA, 2016-ban valaki MEGCSIPI SAJÁTMAGÁT, és asszongya: "HOPP! ESSZTET A KISS-t BE KÉNE "MÓSZEROLNI", MERT MA BE LEHET"! És nagy bőszen közzé teszi, hogy a--most már csak VOLT-- úszó szövetségi kapitány anno' 1961-ben, még 2 akkori 20-21 éves úszónövendék társával megerőszakolta a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda egyik szolgálati lakásában ...N. Zsuzsanna ifjú úszóhölgyet egy akkori exponált politikus leányát. Akiről talán nem mellesleg az a hír járta, hogy, HMMMM...., hogyismondjukcsak(?), 'hát NEM VETI MEG A FÉRFIKAPCSOLATOKAT--ERRŐL IS HIRES--amellett, hogy ő a neves N.ELVTÁRS LEÁNYA--ott a margitszigeti úszókörökben.
S mit tesz Isten? Gyakorlatilag 3 nap alatt "erkölcsi halottat" "gyárt" a liberális média és sajtó Kiss László szövetségi kapitány mesteredzőből, Százhalombatta város "tisztelebéli" alpolgármeteréből, díszpolgárából.....a sikeres és írigyelt emberből. Mi ebből a tanulság? Nem sok, de annyi BIBLIAI IGAZSÁGRA VALÓ ÁLLANDÓ GONDOLÁS IGAZSÁGA MINDENKÉÉPP: "AKI ÁLL, mindég legyen elkészülve arra, hogy el ne essék, mert bizony ez bármikor bárkivel megtörténhet, egy semmi másodperc alatt! SIC TRANSIT, GLORIA MUNDI!

keresztkem
  Válasz | 2016. április 12. 15:06 | Sorszám: 28
A magyar férfi vízilabdaválogatott az elmúlt hétvégén ezúttal és kivételesen mentesült a szokásos MAGYAR SPORTBETEGSÉÉG ALÓL. Abban és annyiban, hogy a trieszti olimpiai selejtezőtorna EGYETLEN IGAZÁN KOMOLY ERŐSSÉGŰ CSAPATÁT Olaszországot legyőzte a tornagyőzelmet eldöntő meccsén. Ráadásul ugye az olaszok otthon játszottak, ami a győzelem értékét még tovább növeli.
Mindazonáltal az igazi NAGY ELLENFELEK a Riói Olimpián--meggyőződésem szerint--Szerbia, Horvátország és Montenegró lesznek, úgyhogy a felkészülésben az ezekkel a csapatokkal való "próbameccseket" kellene forszíroznia Benedek Tibor szövetségi kapitánynak--azt gondolnám.
keresztkem
  Válasz | 2016. április 09. 09:08 | Sorszám: 27
A "Magyar sportbetegség" majdhogynem utólérte tegnap Triesztben férfi vízilabdaválogatottunkat a németek ellen.
Ugyanis 8:3-ra vezettünk az utolsó negyed megkezdésekor még, amit "magyar módra" sikerült ELCSESZNI 8:7-re. Úgyhogy éppenhogycsak megnyertük a meccset--ennyiben mégsem teljesedett be egészen ez a magyar SPORT-ÁTOK, hogy a végére összeomlik minden. Ilyeténképpen férfi vizilabdacsapatunk KIJUTOTT A RIÓ-i olimpára, bár nem sok hiányzott ahhoz, hogy a tőlünk jóval gyengébb német csapat ilyen hatalmasnagy előnyünkről is kiegyenlitsen. Látni kellett volna sokaknak a meccs lefújását közvetlenül követően kapusunkat Nagy Viktor-t, ahogy hányja magára a kereszteket, s emeli a kezeit hálaadóan az ÉG(!) felé, megköszönvén a Jóistennek--ÉS CSAK NEKI(!!!)--azt, hogy ezúttal megsegített bennünket magyarokat.
keresztkem
  Válasz | 2016. március 20. 19:10 | Sorszám: 26
Már majdnem 100%-ig biztos, hogy a Ferencváros nyeri az idei
magyar fuballbajnokságot. TELJESEN MEGÉRDEMELTEN. A dologban csak az a pikáns, hogy 10 ember közül 9 ezt előre megmondta már a bajnokság kezdete előtt, tavaly nyáron különösebb szakértelem nélkül.A 2 kieső a Békéscsaba és a Vasas lesz igen nagy valószínűséggel.
keresztkem
  Válasz | 2016. március 17. 20:32 | Sorszám: 25
Jégkorongban a DVTK Jegesmedvék nyerték az IDEI MAGYAR BAJNOKSÁGOT. Igen jellemző a magyar sportviszonyokra hogy a 4:0-s, ún, "söprés"-sel megnyert bajnoki döntőn a riporterek és közvetitők úgyszólván csakis és kizárólag az ezüstérmes MAC Budapest értékelésével és dicsőítésével foglalkoztak. Undorító volt a "kimosakodásnak" és a totál vesztett helyzetnek--a MAC-ra vonatkozóan természetesen--az ilyetén TÖMÉNY SZÓFOSÁSSAL való kidumálása...szavakkal történő képtelen korrekciója a csúfos vereségsorozatnak.
keresztkem
  Válasz | 2016. március 17. 20:32 | Sorszám: 24
Jégkorongban a DVTK Jegesmedvék nyerték az IDEI MAGYAR BAJNOKSÁGOT. Igen jellemző a magyar sportviszonyokra hogy a 4:0-s, ún, "söprés"-sel megnyert bajnoki döntőn a riporterek és közvetitők úgyszólván csakis és kizárólag az ezüstérmes MAC Budapest értékelésével és dicsőítésével foglalkoztak. Undorító volt a "kimosakodásnak" és a totál vesztett helyzetnek--a MAC-ra vonatkozóan természetesen--az ilyetén TÖMÉNY SZÓFOSÁSSAL való kidumálása...szavakkal történő képtelen korrekciója a csúfos vereségsorozatnak.
keresztkem
  Válasz | 2015. május 02. 12:05 | Sorszám: 23
Döntöbe jutott ATP-versenyen Babos Timea az 1.sz. magyar tenisz éljátékos hölgy a marokkói Marrakes-ben. Ez a verseny salakpályás "boritáson" folyik, s nem a legjelentősebbek közé sorolandó, Babos eddigi eredménye azonban mégis páratlan és "emberemlékezet" óta a legkiválóbb--függetlenűl attól, hogy megnyeri-é a döntőt versenyzőnk, avagy sem.
Babos ellenfele a döntőben egy nem túl neves, s ennek megfelelően eléggé fiatal ukrán teniszező hölgy lesz--talán Szidorová-nak hívják--s az ilyenek a legveszedelmesebbek ellenfélként, mert nagyon erős bennük a becsvágy. Egyébiránt Timi az elődöntőben páros partnerével a francia(!?) Krystina
Mladenovic-csal kellett hogy játsszon, s őt 6:4, 6:4-re verte nagyon küzdelmes két szettben. Volt szerencsém megnézni ennek az elődöntő-nek a második szettjét, s elmondhatom, Babos VILÁGSZINVONALON teniszezett, minden tekintetben. Szervajátéka, alapütései--mindkét oldalról--ejtései, röptéi szenzációsak voltak. Úgyhogy reményekkel várhatjuk a ma délutáni döntőt.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. április 26. 08:54 | Sorszám: 22
MEGKÖVETEK MINDENKIT--SOKSZOROSAN MEGKÖVETEK(!)--MAGYAR FÉRFI JÉGKORONGVÁLOGATOTT ÜGYBEN. Tegnap késő este ugyanis Krakkóban a magyar jégkorongozók SZENZÁCIÓS JÁTÉKKAL 2:1-re megverték a házigazda lengyel válogatottat és így följutottak a következő világbajnkság "A" csoportjába. Mely világbajnokság 2016-ban Moszkvában és Szentpétervárott lesz.
Az a nagy helyzet, hogy csapatsportokban ilyen PAZAR SZELLEMISÉGŰ--ÉS EREDMÉNYESSÉGŰ--magyar válogatottat még legföljebb csak vizilabdában és néha kézilabdában láthattunk. Olyannyira TÖKÉLETES volt mint a fölkészités, mind a mentális motiváltság mind az eredményesség!
Igaz, a magyar bajnok Jegemedvék játékosai közül Bálizs Bence talán egy meccsen védett néhány percet és Metcalfe valamint Gőz a két hátvéd talán inkább szorgalmasan hasznosan, mint "csillogóan" játszottak. Ám a csatár Nagy Krisztián, noha gólt nem ütött s gólpasszt is talán ha egyet adott mégis, TÜNDÖKLETESEN JÉGKORONGOZOTT!
Úgyhogy bocsánatot kérek mindenkitől, legfőképpen a szövetségi kapitány Rick Chermonaz-tól.Con gratulations Rick!!!!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. április 23. 14:07 | Sorszám: 21
Elnézést és bocsánatot kell kérnem mindenkitől, aki az előző hozzászólásomat elolvasta. Ugyanis abban NAGYON MELLÉFOGTAM és NAGYOT TÉVEDTEM. A magyar jéghokiválogatott ugyanis tegnap délután Krakkóban IMPONÁLÓ JÁTÉKKAL LEGYŐZTE a sokkal erősebbnek gondolt olaszokat.
Ettől függetlenűl egy nagyon rossz szereplés még mindég "kijöhet a pakliból", ha pl. ma délután kikapnánk az ukránoktól s szombaton pedig a lengyelektől, amire--valljuk be--van esély. Ne adja a Jóisten de van. Ám olyan mértékű rossz szereplés azért már 2 győzelem után (Japán és Olaszország ellen) minimum nem állhat elő, hogy kiesnénk ebből a "divízió"-ból és azért ez mégiscsak valami. Más kérdés, hogy a kiváló formában lévő Miskolci Jegesmacik több játékosával ez a szereplés esetleg még ennél is jobb lehetne....talán. Mert a huszonvalahány fős válogatottban a kapus Bálizs Bencén a két hátvéd Tyler Metcalfe-on és Gőz Balázson valamint az egyszem csatár Nagy Krisztián-on kívül nincs miskolci játékos, és ez mégiscsak hiba....lehet. Ne legyen igazam!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. április 22. 14:53 | Sorszám: 20
Az idei jégkorong magyar bajnokságot a Miskolci Jegesmedvék csapata nyerte, a "fölé rendelt" ú.n. MOL Ligá-t úgyszintén.
A szintén értékes Magyar Kupa nyertese szintén a "Macik"...voltak. Ezek után a magyar válogatottat Rick Chermonaz szövetségi kapitány "teletömi" a Dunaújvárosi Acélbikák és a Székesfehétvári Volán játékosaival s velük megy ki a Világbajnokságra--az idén Krakkóba--ahol "kódolható" a leégés így. Mellesleg már meg is van az első jele: Kazahsztántól kaptunk egy 5:0-ás "zakót", ma délután játszunk az olaszokkal, és a föntiek okán nagyon rosszak az előérzeteim....Hogy nem kevesen külföldi csapatoknál játszanak, s ott jók--azért játszhatnak profiként "idegenben", mint pl. Vas Jani vagy Sofron, minek következtébe' "rájuk számít" Chermonaz, az rendben van. Ám az NAGYON NINCS RENDBEN, hogy abszolút formán kívüli hazai, lefáradt fazonok lézengjenek "nagyar válogatott" címszó alatt egy dilettáns kanadai ú.n. "szakember" megrögzöttsége okán.
keresztkem

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola