Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » A sport mint LEGLÉNYEG

   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: A sport mint LEGLÉNYEG
keresztkem
  Válasz | 2018. március 30. 10:42 | Sorszám: 7
Rosszul indult a magyar futball 2018-as esztendeje. Az új szövetségi kapitány--Gerorges Leekens-- "irányitásával" 2 db. vereséget "sikerül" betermelni már a futballszezon legelején--Kazahsztán ill. Skócia ellen. Különösen az első vereség nagyon fájó. Ki tudja mi fog ebből kisülni az év végére?
keresztkem
  Válasz | 2018. március 16. 08:26 | Sorszám: 6
Aranyérmet szerzett az egyik rövidpályás gyorskorcsolyázó magyat csapat az idei, a dél-korea-i phjongcsang-ban rendezett TÉLI OLIMPIÁN. Ez korábban nekünk magyaroknak a számára ELKÉPZELHETETLEN volt, hiszen nem vagyunk "téli sport" ország és nemzet. És ez még akkor is igaz, ha tény, hogy ez a rövidpályás gyorskorcsolya meglehetősen vadonatúj téli sportágnak számit--igaz, a téli olimpiák mai sporttörténelmében MESSZE NEM AZ EGYETLEN. Gyorskorcsolya--"hosszú pályás"(!)-- persze mindig is volt, már amióta az újkori olimpiák között TÉLI OLIMPIA egyáltalán látezik, és magyar résztvevők is votak ebben a sportágban--korábban is. De persze abban a sportágban is, mi eléggé epizodszereplők voltunk--és sajnos még vagyunk is. De azért így, hogy nyertek egyet a "rövidek", lehet hogy változni fog az is, legalábbis remélhető.
keresztkem
  Válasz | 2018. február 22. 14:14 | Sorszám: 5
Szereztünk rövidpályás gyorskorcsolya csapatban--talán a 4X 1000 m-es versenyben egy olimpiai bajnokságot. Azt hiszem a Téli Olimpiák sporttörténelemében még nem volt arra példa soha, hogy magyar csapat bármilyen "téli versenyszámban" olimpiai bajnokságot nyerjen. Ehhez talán legközelebb a műkorcsolyázó-jégtáncos Regőczy Krisztina-Sallay András pár állt, akik talán 1976-ban az USA-beli Lake Placid-ben igazságtalan lepontozással "csak" ezüstérmet szereztek.
BRAVÓ MAGYAROK!!!
keresztkem
  Válasz | 2018. február 18. 14:09 | Sorszám: 4
A dél-koreai Phjongcshang-ban megrendezett Téli Olimpián tegnap az alpesi szagág egyik versenyszámában a SZUPER ÓRIÁSMŰLESIKLÁSBAN a magyar Kékesi Márton a 42. helyen zárta a versenyt. Eddig a rövid sporthir, mely semmitmondónak, gúnyolódásra ingerlőnek mutatja sajátmagát még a sportujságolvasók többsége számára is......Viszont jelen sorok írója pöttöm, 3 éves kisbaba kora óta ismeri Kékesi Marci-t--akinek édesapja Prof. Dr. Kékesi Tamás egyetemi tanár a Miskolci Egyetem tudományos-, és külkapcsolati rektorhelyettese. És hát gyermekeink-fiaink együtt tanultak egészen kicsinyekként sielni a Bükkben, a bánkúti sípályákon--amikor volt hó, később akkor is amikor nem, volt hóesés. Szóval jelen sorok írója pontosan látja, milyen hatalmasnagy eredménmy ez a 42. hely egy magyarnak, ott a távoli Koreában. Gratuláció az örömért Marci!
keresztkem
  Válasz | 2018. február 04. 18:17 | Sorszám: 3
Ma a belgiumi Liege-ben Davis Kupában a Magyar Férfi Teniszválogatptt kikapott Belgium-tól. Ez nagyon várható volt persze, annál is inkább, mert a belgák--a jelenlegi összeállitásukban--az egyik döntős csapat volt az elmúlt évben. Igaz, akkor veszitettek a franciák ellen, ám mégis nagyon erősek. Midazonáltal egy icipicit csalódott vagyok, mert azt vártam, hogy Fucsovics egy győzelmet azért "hoz", ha végső összegezésben a csapat ki is kap. Sajnos nem így történt és csak a párosunk tudott győzni--nagy-nagy küzdelemben ők is--tegnap.
keresztkem
  Válasz | 2016. május 06. 18:58 | Sorszám: 2
Ma megkezdődött Szentpétervárott a jégkorong világbajnokság "A" csoportbéli csapatainak közdelemsorozata. Ezúttal a magyar jégkorongválogatott részvételével, mely csapat holnap legelőször Szlovákia ellen küzdendő lép jégre....Valahogyan rosszak az előérzeteim, mert azt sejtem: CIPÓRA VER BENNÜNKET MINDENKI--s tudni is vélem, hogy miért. Icipicit--nem sokkal--lehetne jobbnak is mutatkozni, mint amilyennek mutatkozni fogunk, nagy valószínűséggel, azt hiszem.
keresztkem
  Válasz | 2016. május 01. 17:15 | Sorszám: 1
"Majd a 'zorbán kiumbuldálja-megbundázza, hogy csapata a felcsuti Puskás Akadémia FC bennmaradjon az NB1-ben és a Békéscsaba mellett a Vasas essen ki"--harsogták a nagyokos
sport-, de inkább politiai demagógok, buták, nagypofájúak. Hát nem így lett!!! Kiesett a Puskás, dacára annak, hogy ezt a csapatot valóban az ország miniszterelnöke alapította. Nem is ez a tény az igazán az érdekes, mert akinek egy icipici futballsütnivalója volt, az VILÁGOSAN ELŐRE LÁTTA, HOGY ÚGY "NAGYJÁBÓL" IGY LESZ, S NEM MÁSKÉNT! Hanem az, hogy MOST(!) mennyire BEHÚZZÁK FÜLÜKET-FARKUKAT MINDAZOK, akik vérigsértették, lehülyézték a józanokat-higgadtakat-tárgyilagosakat: a hozzáértőket. Még csak bocsánatot sem kérnek, pedig ők a hülyék igazándibul, s nem mi. Lapitanak, most, mint sz..r a fűben.
keresztkem
  Válasz | 2016. április 28. 14:51 | Sorszám: 0
Igen tartalmas és fontos, egészoldalas interjúcikket közöl a mai Magyar Fórum Kovács Attila tollából.
Az interjúalany nem más, mint a Magyar Úszószövetség újonnan kijelölt és megválasztott szövetségi kapitánya, a nagyszerű EMBER és kiváló sportember: Dr. Hargitay András. Nagyon sokmindenről szó esik ebben az itt jelzett beszélgetésben az úszósporttal kapcsolatban; Kiss Lászlóról, az Ő elődjéről, távozáasának módjáról, Hosszú Katinkáról, a leendő és várható rió-i olimpai szereplésünkről--mármint az úszósportág ottani szereplésének várható és elvárt szintjéről-- Gyurta Dániel-ről és egyebekről. Viszont EGY KÉRDÉS NYITVA MARAD! Nevezetesen az, hogy MIÉRT és MIÉRT ÉPPEN MOST indult sorozatban belső támadás a legkülönbözőbb helyekről, letűnt és levitézlett-tehetségtelen emberek részéről. Több mint félévszázaddal ezelőtti, megtörtént vagy meg sem történt, ámde vélelmezett események fölhánytorgatásával. Mely előtt tulajdonképpen ÉRTETLENŰL ÁLL maga Hargitay doktor is, mármint hogy MI ENNEK A CÉLJA(?) és kinek miért áll mindez az érdekében etc...etc...? S a VÁLASZ, az okok KIKUTATÁSA-megtalálása TÚLMUTAT az úszáson sőt, bozonyos értelemben túlmutat magán a sporton is!
A válasz lényege.
Tudvalévő ma már, hogy a jelenlegi keresztény-konzervativ-nemzeti országirányitás JELENTŐS, NAGYON JELENTŐS SZEREPET TULAJDONIT a sportnak(!!!), nemzetépitésben, demográfiai-egészségügyi problémák, nehézségek kezelésében, megoldásában. Ezért épitünk stadionokat és uszodákat, edzőtermeket, edzőközpontoskat és szabadtéri sporttelepeket stb....És ezért KELL(!) hogy élversenyzőink jól szerepeljenek világbajnokságokon, olimpiákon. Ez viszont titál szembemegy a mai liberálgenyó MAINSTREAM degeneráló, perverz és embertrombolóm erkölcsromboló világával. No erről van itt szó, s nem másról. És erről nem esik már szó az interjúban sem, alighanem helyhiány okán.

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola