Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Dr. Frecska Ede előadása

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Dr. Frecska Ede előadása
honfi
  Válasz | 2009. december 01. 13:06 | Sorszám: 3
Bátrak az országúton 200-zal száguldozók is.
Amúgy pedig hajrá, vissza a sámánizmushoz, de az is elég, ha drogokkal módosítjuk tudatállapotunkat.
Nem kizárható, hogy az agyunkban ott van beágyazva a "világegyenlet", vagyis a világ alapvetö tulajdonságainak modellje, amelyröl nem tudunk. Egy ilyen modell bizonyára versenyelönyt jelentetett azokkal szemben, akiknek ez nem volt meg. Egy ilyen modell alapja lehet a "megvilágosodásnak", illetve az egyed tanulás nélküli tudásának. Dehát az ösztöneink eleve olyan dolgok, melyeket az elödeink tanultak meg - a gének is tanulhatnak -, szóval azok sem ok nélkül keletkeztek. A "világmodell" pedig csak egy lehetöség, vagy még inkább vágyálom.
A. E.
  Válasz | 2009. december 01. 00:42 | Sorszám: 2
Mi a kapcsolat a prezi e között, amit mondasz? - az urban legend ismert amúgy.

Amúgy khm szerintem nem menő dolog prezentációban ilyesmiről beszélni. Pláne a sok Disney az elején... :/

vanna7
  Válasz | 2009. november 30. 22:39 | Sorszám: 1
Egy amerikai magyar házaspár észrevette, hogy az indián nő alkalmazottjuk, a kelleténél jobban "képben van",ami a dolgaikat illeti, pedig vele angolul, egymásközt pedig magyarul beszéltek. Egyre különösebb volt a helyzet és egyre inkább látszott, hogy a nő, mégha angolul is válaszol,. de érti őket. Egyszer rá is kérdeztek, hogy "megérti mit beszélünk?".. mire a nő ártatalanu sajnálkozott, hogy ő már nem beszéli ezt az ősi dakota nyelvet, amit az úr beszél az úrnőjével, mert őt inkább angolul tanították, de még emlékszik a nagyszülei által rá, és így megérti.

(én is be merem vállalni amit írtam, pedig nem vagyok közismert, bevallom, én is csak a színházi szünetben hallottam valakitől ezt a "pletykát", vagy "hazugságot" vagy mit)

jó éjt mindenkinek

terra
  Válasz | 2009. november 30. 21:59 | Sorszám: 0
Azt hiszem inkább ide illik az a téma, ami a Közélet rovatban felmerült, szerintem megér egy önálló topicot:

"Egyszer már betettem egy linket amikor valaki nagyon felbőszített. (Kivételesen nem Mercurius volt.) http://www.integralvilag.hu/fileadmin/tudastar/monasz_elso_ev/12_hv_frecska_pszichiatria/spiritualitas_KGR.ppt
Tényleg érdekelne, megnézte-e valaki? (Főleg Terra.)"

Megnéztem és minden tiszteletem Frecska doktoré. Nem kis bátorság kell ahhoz, hogy egy neves, befutott tudós ilyesmit fel merjen vállalni. Ez már a tudásnak az a szintje, amikor minden leegyszerűsödik és a bonyolult dzsungelnek látszó tudományos ismeretek, különböző vallások egyszer csak egy kerek, ésszel-intuícióval érthető-átélhető egésszé állnak össze.

Előzmény: Karana 2009. november 22. 20:59 | Sorszám: 12

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola