Téma: Igen! Megcsináltuk: 270 Ft az euro!!!
|
keresztkem |
Válasz | 2012. augusztus 29. 15:01 | Sorszám: 268 |
Ezt a mondatát viszont én nem értem, mert mi közöm nekem a "Jézus életével kapcsolatos gyermekek tudatlanságához?" Én--legjobb tudásom szerint--Jézus életével kapcsolatban is meg mással kapcsolatban is, a gyermekeim TUDÁSÁT SEGITETTEM ELŐ mindég és nem a tudatlanságát, legalábbis "ezt" igyekeztem legjobb tudásom szerint tenni-munkálni--sőt, nemcsak a gyermekeim esetében "tettem így", de az unokáim esetében is.EZT AZ Ő ÉLETÜK eredményességei és sikerei--számomra legalábbis--BIZONYITJÁK.Úgyhogy végképp nem tudom, miről tetszik beszélni? keresztkem
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2012. augusztus 27. 18:58 | Sorszám: 267 |
Te gondolat rendőr vagy? már, hogy így bele pampognál mások gyerekeinek a nevelésébe is így azonnal.
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2012. augusztus 27. 18:45 | Sorszám: 266 |
Remélem ez esetben kedves Uram, hogy gyermekeink már nem lesznek a tudatlansággal alázva Jézus életével kapcsolatos ismeret hiánya miatt sem, mert Önök tiszta szívvel fogják segíteni,igazgatni ébredő tudatuk rezonanciáját ősi, szakrális örökségünkkel !
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2012. augusztus 27. 17:52 | Sorszám: 265 |
"..mint amit Önnek megszabnak."-írja Ön a #259-ben.Viszont. NEKEM SENKI NEM SZAB ÉS NEM IS SZABHAT MEG SEMMIT-de erre nem is tett senki kisérletet, sem itt sem másütt--ergo: véleményalkotásomban a magam ura vagyok.Ennél "kevésbé szétszabdalva" nem tudom mondanivalóm lényegét "összefoglalni", ám már korábban is ugyanezt mondtam. keresztkem
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2012. augusztus 25. 18:05 | Sorszám: 264 |
Tényleg nem értem pontosan az üzenetét. Összefoglalná kevésbé szétszabdalva a mondandója lényegét Uram ?
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2012. augusztus 25. 08:40 | Sorszám: 263 |
"..mint amit Önnek megszabnak." NEKEM NEM(!) "SZAB" meg senki semmit, és nem is "szab"-HAT!(Hacsak a szabó-m nem az öltönyömet...) Sem Ön, sem más.Ha "ezt" képtelen fölfogni, akkor Kegyed--szellemi értelemben--süket, sajnos. keresztkem
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2012. augusztus 25. 07:59 | Sorszám: 262 |
Mondjuk, egy afféle iszlámista, mint a lehel, a szabad gondolkodásról max. a pöcegödre fölött hallott, mikor oda ült. De volt ő már minden, csak becsületes ember nem.
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2012. augusztus 25. 07:48 | Sorszám: 261 |
Maradjunk "annyiban": NEM FELEJTEM--ÉS SOHA NEM(!!!) IS FELEJTETTEM EL! ("Azt", amiről Ön úgy véli: én elfelejtettem...volna) Viszont Ön se felejtse el: ÖN IS TÉVEDHET! A "szabad gondolkodás"-t meg NÁLAM JOBBAN NEM VETI MEG SENKI! keresztkem
|
|
|
alma |
Válasz | 2012. augusztus 24. 13:33 | Sorszám: 260 |
Ez jó hasonlat! A gondviselés..
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2012. augusztus 24. 13:22 | Sorszám: 259 |
Kedves Uram ! Ön elfelejti, hogy az embert az ÚR külön küldetéssel bízta meg." azért kapja meg a Jóistentől a "betevőt", " A ÚR a madarakról is gondoskodik ott fenn az Égben, akik alászállva bárki földjéről találhatnak táplálékot. Ön is mehetne gyüjtögetni, esetleg kedves Felesége is, de azzal a különbséggel, hogy Önöknek bírniuk kell a terület tulajdonjogával, vagy a tulajdonos engedélyével. Biztos vagyok azonban abban, hogy Önt rövid úton kipenderítenék a pendelből, ha a szabad gondolkodás jogával élve eltérő tanokat hirdetne, mint amit Önnek megszabnak. Pedig a szabadság ott kezdődne, ha Ön megtehetné
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2012. augusztus 24. 07:13 | Sorszám: 258 |
"..ha jól látom pápista és felkopna az álla,..." Ez olyan vicces, hogy a Rádiókabaréba illenék! Persze valóban "pápista" vagyok, de például 36 éve együtt élek a nagyon nem(!!!) "pápista" feleségemmel és egyikőnk sem azért kapja meg a Jóistentől a "betevőt", mert "pápista" mint én, vagy "nem pápista", mint Ő. Ezek a dolgok nálunk--hogy van-é kenyér az asztalunkon és "mekkora" szelet kenyér van, ha van--teljesen függtelenek attól, hogy Isten-t "pápista" vagy "nem pápista" módon dicsérjük. Gyermetegen primitiv számunkra az Ön szemléletmódja minderről, s csak nevetni tudunk rajta. Arról már nem is beszélve, hogy nincsenek "főnökeim", s valójában soha nem is voltak!Tehát biztos, hogy kb. ugyanannyira vagyok "szabad" vagy "megkötött" bármiben, mint Ön, vagy bármelyik magyar állampolgár. keresztkem
|
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2012. augusztus 23. 18:05 | Sorszám: 256 |
" Másként látjuk Világunkat: MÁS VILÁGOKBAN ÉLÜNK. " Nem helyes, hiszen csak művelt főkkel és tiszta,nyitott szívvel ilyen emberekkel lehet Nemzetet építeni, ami feltételének Ön ugye ellent mond. Persze tudom, más világban élünk. Én szabad vagyok azáltal, hogy nem kell követnem egyik párt vagy dogma álláspontját sem, Ön pedig, ha jól látom pápista és felkopna az álla, ha másként vélekedne,mint azt a főnökei meghatározzák, így egyáltalán nem mondható szabad embernek. (ahogy az ország lakosságának zöme sem, sajnos)
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2012. augusztus 23. 14:24 | Sorszám: 255 |
1.) Igenis: NEM UGYANAZOK!Söt: Önnek SEMMIBEN NINCS(!) IGAZA azzal kapcsolatban, amit itt leírt. 2.) Viszont nem óhajtanék Önnel MINDERRŐL két mondatot sem érvelni--bár nyilván tudnék(!!!)-- vagy vitatkozni, mert ismerem "ezt" a mentalitást, mint a "rossz pénzt".Az Önét és az Ön félékét, s tudom: az Önökkel való disputa TELJESSÉGGEL ÉRTELMETLEN--lenne. Ugyanis egy lovat hamarabb meg lehet(-ne) tanítani integrálni, mint Önöket normálisan gondolkodni. Ráadásul tökéletesen tisztában vagyok még azzal is: Ön ugyanezt gondolja rólam. 3.) Maradjunk tehát abban és annyiban: nem értünk egyet és--Istennek hála-- nem is fogunk SOHA. Másként látjuk Világunkat: MÁS VILÁGOKBAN ÉLÜNK. keresztkem
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2012. augusztus 23. 12:41 | Sorszám: 254 |
Nem ugyanazok ? Na, megmondaná Kegyed, miben különböznek? Talán nincs szakáluk? Egyébiránt pontosan az Orbán qrmány idején vezették be, hogy a számla kiállítója köteles az ÁFÁT befizetni akkor is, ha nem kapta meg a vételárat, ugyanakkor nem volt jogosult a ki nem fizetettség miatt nem rendezett beszerzések Áfáját visszaigényelni. Ezt 10 év után most EU nyomásra voltak hajlandóak megváltoztatni, de ugyanakkor hoztak egy másik csapdát, az ún. adószámfelfüggesztés intézményét, hogy még véletlen sem érezze biztonságban magát a honi vállalkozás. Förtelem, ami itt folyik. Az előző Alkotmány szerint: a képviselő KÖTELES a köz érdekében eljárni, tehát mind, akik már az mszmp óta képviselők részesei a jogtiprásnak, tehát bűnösök.A másik -nem mellékes- dolog, hogy ezek az alakok szinte kivétel nélkül mind parazitaként élt és él. Számukra nincs más alternatíva, mint a qválkodás, hiszen nem volna képes önön erejéből eltartani magát, sem beilleszkedni egy természetes gazdaságba. Ugyanezt tudom mondani a papságra is sajnos,egyiknek sem lehet önálló és a hivatalostól eltérő álláspontja, mert azonnal kirúgnák és éhen veszne.
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2012. augusztus 23. 08:46 | Sorszám: 253 |
"..A gyárainkat széttúrták, eladták, az új termelő cégeket pedig csak beszállítóként engednek élni, ahol az áru átvevője határozza meg az árat..." Ez például igaz és sokminden más negatívum is. Csak éppen nem szabadna megfeledkeznünk arról, hogy akik MA(!) megkísérlik kicibálni "hajánál fogva" a gazdaságot a kátyúból, azok: 1.) Nem ugyanazok, mint akik pl. a "gyáraink" "széttúrását" stb... végezték.Egyrészt. 2.) Másrészt a "kicibálás" óhatatlanól IGÉNYEL(!) olyan lépéseket--mint pl. a "csak beszállítókénti üzemeltetés", melyeket MUSZÁJ MEGTENNI, mert a "dolog" nem megy egyik napról a másikra.Harmadrészt. 3.) Valóban vétenek hibákat a "maiak" is, de hiba nélkül nem lehet csinálni sömmit! keresztkem
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2012. augusztus 23. 08:36 | Sorszám: 252 |
Kb.így : "A közép európai elitek ehelyett, nem csak, hogy nem fogtak össze annak érdekében, hogy kartelbe tömörülve a magasabb bérek felé terelnék a munkavállalók javadalmazását, abban versenyeznek, hogy ki tudja alacsonyabbra szorítani az adókat és béreket. ... ehelyett dalolva térünk gyarmati sorba " 21' http://www.utolag.com/HatterKep0816.htm
|
|
Lehel |
Válasz | 2012. augusztus 22. 19:12 | Sorszám: 251 |
Látom nem értettél meg. Nincs megfelelő szintű honi termelés, mert tönkretették és a szabályozókkal tönkre teszik. A gyárainkat széttúrták, eladták, az új termelő cégeket pedig csak beszállítóként engednek élni, ahol az áru átvevője határozza meg az árat... A kistermelő és egyéb honi befektető ma olyan kamatot kénytelen lenyelni, amivel nem állja a versenyt. A magyar munkaerőpiacot csak a Kínából kiszoruló multiknak veszik igénybe, akik nem fizetnek annyit, hogy itt konkurens gazdaság fejlődhessen ki !
|
|
|
alma |
Válasz | 2012. augusztus 22. 17:18 | Sorszám: 250 |
Annyira azért nem. Csak módjával, turbó nélkül.  Eurót, mégpedig azért mert magas kamatokkal fiall. A dolcsira 1-2% kapsz, a s.frankra 0-1% amit ugye elvisz az infláció. Én be tudom fektetni az eurómat kis rizikóval évi 11-13%-on.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. augusztus 22. 14:50 | Sorszám: 249 |
Inkább dolcsit vegyél - ha már ilyen nagyon magyar-érzelmű vagy ! Vagy Kincstárjegyet.
|
|
|
alma |
Válasz | 2012. augusztus 22. 13:05 | Sorszám: 248 |
Ami engem illet, mint már mondtam 270-nél plasszírozom a forintomat. És nem csak én fogok így tenni. Vigyázat! A 270-es árfolyam tiszavirág életű lesz, mert hirtelen meg fog növekedni a forint készlet és az euró kereslete. Aki olcsó euró akar, az ennél a pontnált tegye!
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2012. augusztus 22. 10:53 | Sorszám: 247 |
Nem hinném. Csak szajkózza a betájolt agymenéseit.
|
|
|
panda |
Válasz | 2012. augusztus 22. 10:53 | Sorszám: 246 |
elkezdek kapálni tanulni...
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. augusztus 22. 10:37 | Sorszám: 245 |
Akkor nem veszünk - itthon meg az üdülési kártyával, utalványokkal, helyi pénzekkel is tudunk fizetni, nyaralni, vásárolni, oszt nem viszik ki a pénzünket a monopliumok ! Förstésztdu ?
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2012. augusztus 22. 10:20 | Sorszám: 244 |
Monopoliumok között milyen piacról beszélhetnénk ?
|
|
|
|