Téma: Teremtés
|
HAME |
2008. június 06. 19:24 | Sorszám: 1665 |
már annyian vagytok, hogy mindjárt regelek egy szerb nicket és jól átírlak benneteket!
|
|
HAME |
2008. június 06. 19:17 | Sorszám: 1664 |
igen, fordított arányban áll vele. Ami logikus is. Komótosan megfontolva mélyebbre lehet hatolni, mint kapkodva. Pláne az én koromban.
|
|
HAME |
2008. június 06. 19:00 | Sorszám: 1662 |
"A mai fizikában úgy tartják, az Universum életkorára tett becslések hibája annyi, mint maga az életkor." Azaz, ha pechünk van és rossz irányban tévedtünk, akkor nem kétszer olyan idős az univerzum, mint amennyire becsüljük, hanem még meg sem született.
|
|
HAME |
2008. június 06. 18:55 | Sorszám: 1660 |
A kozmológusok újabban a rétestészta-, avagy luftballonelvet preferálják a szingularítással szemben. Tehát, hogy a nagy bumm elött a világmindenség nem egy pontba volt töpörödve, hanem eleve végtelen kiterjedésű volt,amely elkezdett tágulni. Arra még bizonyára emléxel, hogy minél távolabra tekintünk, annál gyorsabban távolodnak a csillagok. Nos ez egy dolog, csakhogy bármerre is tekintünk ugyanez a helyzet, bármilyen párosítást vizsgálunk, látható hogy az egymáshoz viszonyított sebességük arányban áll az egymáshoz viszonyított távolságukkal. Ha a tágulásnak lenne egy ősközpontja, azaz az egykori szingularitás helye, akkor a távolodási sebesség nemcsak a távolságtól függene, hanem a csillagok térbeli helyétől is. De úgynéz ki, hogy nem így van. Viszont jó magyarázat lehet egy luftballon alakú meggyesrétes, ahol az egyes csillagokat a meggyszemek reprezentálják. Belátható, ha elkezdjük felfújni a lufit, akkor a távolabb lévő meggyszemek nagyobb sebességgel távolodnak egymástól, mint a közelebb lévőek. És ez bármelyik két pontra érvényes. Ha ez meg van, akkor már csak a lufi nagyságát kell végtelen nagynak elképzelni, és a háromdimenziós térben táguló kétdimenziós rétestésztát egy négydimenziós térben táguló háromdimenziós világmindenséglufivá átképezni.
|
|
HAME |
2008. június 06. 18:31 | Sorszám: 1643 |
Figyeld doktorom, én elhiszem, hogy kiakadtál azon, hogy az orrodra lett koppintva, de nem én tehetek róla, hogy zagyvaságokat beszélsz. Vagy azért, mert elfelejtetted, vagy azért mert sohasem tudtad. Még egyszer nyomatékosítom: a skin efektusnak semmi köze sem a kondenzátor, sem az induktivitás segítségével 90 fokkal elforgatott segédfázishoz. Gizike esete a gőzekével. Ostobaság. Pont. Az arcod megtartásához a nagyképű "szakmai" belépőd ellenére is elég lett volna annyi, bocs régen volt, már elfelejtettem. De te kötöd a karót szegény ebhez. A maflaságot ostobasággal tetézed. Egyedüli dolog amit ezzel elérsz, hogy most már csak az között vacilálok, egy szegény elbutult szenilis vénember vagy-e, vagy egy notórius hazudozó. Na isten veled műszaki tudományok doktora.
|
|
|