gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Bravó Orbán Viktor!
oggi
2005. június 12. 13:06 | Sorszám: 203
Hány éves vagy most, Eddie?

Téma: Miért hagytuk, hogy így legyen...
oggi
2002. május 26. 09:07 | Sorszám: 179
Mer' akkor segítesz lábbal?
oggi
2002. május 26. 08:37 | Sorszám: 177
Hopsza,

most látom csak minő csomolungmai magaslatokba csapott a színvonal...
Inkább kifenekelek innét.

Pá, Édesúr!

oggi
2002. május 26. 08:19 | Sorszám: 176
"Te úgy látszik a "sejtjeidben" viszed tovább az eszmét. "

Sejtek: újfent megkérdezem, ki és mikor mondta először?
Azóta kik szajkózzák? (Hogy kedvenc igéddel éljek.)
Tudod, mert csak akkor lenne poén mindig az orrunk alá dörgölni, ha ilyesmi valóban kicsúszott volna Orbán vagy valamelyik jobboldali politikus száján.
A megsemmisítőnek szánt gúnyt komolyabb alapzatra kell építeni.
Általában kicsit felkészültebbnek kell lenni, ha éjjel-nappal fikázni akarod Kvant gazdát vagy MarcoP-t.
Könnyű arra hivatkozni, hogy ezt vagy azt már többször részletesen elemezted: én speciel nem emlékszem, hol hoztál föl valamit érdemben az Orbán-kormány "teljesítménylistájának" cáfolatára. Idézd be, légyszíves.

És még egyszer:

Ki mondta és mikor, hogy polgári sejteket kíván létrehozni?
Erre én változatlanul nagyon kíváncsi vagyok, elvtársam.
(Tudod -- ha esetleg még nem értenéd egészen --, ha Kovács et. mondta először, akkor pl. nem olyan vicces a szóhasználatra való utalgatás... )

oggi
2002. május 26. 08:16 | Sorszám: 174
Ami a globalizáció-ellenességet illeti:
néha hallgasd is meg, mit mond Orbán a témáról, ne csak a Népszabi értelmezéseket fald...
oggi
2002. május 26. 08:15 | Sorszám: 173
"Viktorék túltettek az előzőeken gátlástalanságban, a demokrácia sárbatiprásában"

Tudod, még meg is tudom érteni, hogy van ebben az országban egy 5-10 ezer fős elitréteg ( a hozzájuk törleszkedő szürkékkel), akiknek tényleg lehetett efféle sárbatiprós benyomása, főleg, ha viszonyítottak a Horn-éra (látod, én nem mondom: horneráj ) által biztosított létélményükhöz.
Azt mondom neked, bizony ezekkel az emberekkel szemben Orbánék tanúsíthattak volna nagyvonalúbb magatartást, mikor hozzáláttak kiváltságaik szükségszerű megnyirbálásához. Nem azért, mintha akkor kevésbé kajabáltak volna az érintettek, hanem azért, mert nem szép dolog a kicsinyes bosszú.
Viszont.
Ebben az országban a maradék 9 millió 900 valahány ezres "maradék" (rest of Hungary) aligha élhette át objektíve azt a sárbatiprást, amiről beszélsz: legfeljebb volt 1-2 millió, aki folyamatosan mellőzve érezhette magát továbbra is, akár az elmúlt 12 évben. Ebben azért némi szerepe a balról jövő médiamunkának is volt, amelyek nem csak ellensúlyozták az M1 és a MN dilettáns és sokszor következetlen kormánypropagandáját, hanem alapvetően és hatékonyan szabták meg az ország egyik fele számára a (számukra) kívánatos virtualitást.
No, ez is hibája volt az "orbaneráj"-nak. Már úgy értem, az áldozatok nélkül gyakorolható nagyvonalúságnak valamint a hatékony és ésszerű médiapolitikának a hiánya (a kettő egy tőről fakad).

Csak ez messze nem az, amiről te halandzsázol 168 órás fékezetlen habzású stílusodban.

oggi
2002. május 21. 17:47 | Sorszám: 100
Édesúr,

nem akarok itt nagyon mélyen belebonyolódni hermeneutikai fejtegetésekbe, de azért engedtessék már meg, hogy nagyon határozottan kiálljak azon nézetem mellett, miszerint két, szó szerint egyforma mondat nagyon különböző üzeneteket hordozhat attól függően, hogy ki mondja* (na és, hogy ki fogadja, persze -- hogy a kommunikációs modell többi elemét most ne is rángassuk elő) azt a bizonyos mondatot. Ez nem csak a befogadó kényszerképzete, de az üzenet feladója is tisztában van vele többnyire, hogy a beszélgetőpartnere milyen mértékben vonja bele a dekódolás folyamatába a róla meglévő előzetes ismereteit, feltevéseit.
Nem akarlak megbántani, de ha te következetesen állítod ezek után is, hogy mit sem érdekel a feladó hovatartozása, akkor kénytelen leszek képmutatónak tartani Téged, kedves Édesúr.
Az persze egy nagyon dicséretes törekvés, ha objektivitásra törekszel, de azért ne feledd: mindig a törekvésen van a hangsúly...

*Szeretném emlékezetedbe idézni az "gazdasági élettér" körüli bohócparádét, amikor az akkori ellenzék lekesen érvelt azzal, hogy nem az a lényeg, mit jelent magában az adott szöveg, hanem a konnotációja az igazán fontos, az pedig elsősorban abból fakadt esetünkben (szerintük), hogy a jobboldal vezére címezte (szerintük) a szélsőjobbos szavazóknak. Olyasmit is magyarázgattak, hogy éppen ezért nem számít, ha egy baloldali politikus használja az élettér kifejezést, hiszen akkor szóba sem jöhet semmiféle "politikailag helyteleníthető" konnotáció. Ezt pl. én még alá is írnám készséggel, csak azt veszi be nehezen a gyomrom, miért kellene bárkinek is elhinnem, hogy jobban tudja, mire gondol egy harmadik ember, mint az illető maga. Merthogy, ha emlékszel az is elhangzott -- békülékenyebb érvként --, hogy Orbán tán maga sem vette észre, mit beszél, de legalább a beszédírója odafigyelhetett volna jobban.
Az egész példát csak azért hoztam, hogy megmutassam, ilyen esetekben is mennyire káros tud lenni a túlzott relativizálás, miközben fenntartom, nincs objektív, a beszélő személyéről való vélt vagy valós tudásunktól függetleníthető tartalom.

oggi
2002. május 20. 20:45 | Sorszám: 91
Édesúr,

ha nem tűnt volna fel, nem vitatom, hogy ŐK (így most jó???) nyerték meg a választást. Csak a "nemzet többsége" kifejezésedtől fogott el a röhögőgörcs.
Ez egy sajátos választási rendszer, sajátos szabályokkal. E szabályok szerint győzött a baloldal. Erről mást nem lehet, nem érdemes mondani, főleg ilyen szoros eredmény mellett. Mit akarsz, boruljak le a Medgyessy-kormány előtt, szórjak hamut a fejemre, hogy eléggé el nem ítélhető módon nem érzékeltem a népakarat irányát, és az egyébként is kisebbségben lévő fasisztákra szavaztam?
Így elég jó lenne Teneked?
Természetesen viccelek, nehogy felkapd a vizet, de lásd be, két malomban őröltünk az utóbbi két hozzászólásunkban.

Ja, még egy dolog:

Igen sok minden relatív -- mondhatnám, majdnem minden...
Mégis: minden embernek ragaszkodnia kellene néhány dologhoz, ami NEKI nem relatív, akkor és ott legalább.
Sokan kérdezték már ellenséges éllel, mi a fene az a liberális konzervatív vagy konzervatív liberális (nekem aztán mindegy a sorrend).
Szerintem ez. Meg az, hogy nem kell feltétlenül frusztrálódnunk attól, ha a sok többes szám első személy közé becsúszik néha egy-egy második is: az individuum is könnyebben határozza meg magát, ha a TI provokálja...

oggi
2002. május 20. 14:43 | Sorszám: 62
Egen.
Főleg az utolsó mondatod.
oggi
2002. május 20. 13:22 | Sorszám: 60
Édesúr!

Nincs sejt, nincs sejt! Orbán nem mondta.
Kovács et. frappáns szóleleménye.

Polgári körök vannak.

oggi
2002. május 20. 13:14 | Sorszám: 59
magyarországon= Magyarországon
oggi
2002. május 20. 13:03 | Sorszám: 58
Kedves BJL,

azt hiszem mindenben igazat adok neked, legfeljebb hangsúlykülönbségek lehetnek köztünk.
Nagyon nem tetszett GYT cikke, nem tartottam soha kiemelkedő írónak vagy gondolkodónak, de csíptem a stílusát, és ez az, amit most nem bírtam felfedezni az írásában. Egy csomó igénytelen és agresszív közhelyt zúdít olvasói nyakába, és nagyon nem látja a probléma lényegét.
A probléma lényege pedig szerintem az, hogy nem szabad többé ilyen kifejezéseket használnunk. A véleményünket keményen kell megfogalmaznunk továbbra is, sőt, ha lehet keményebben, többször és következetesebben: de le kell mondanunk egyszer és mindenkorra az efféle kifejezésekről, mint "hiszteroliberális", "koraérett vezér", "nemzetellenes erők pányvája", "a madarak nemzetközi pártja"," idegenes háló" és egyéb madárnyelvi fordulatok.
Úgy kellene végre beszélni, írni, mint tette azt a közelmúltban Fábry Sándor, vagy -- hogy mondjak egy sokak számára talán meglepő példát --, ahogyan Bayer Zsolt volt képes írni 4-5 évvel ezelőtt. Tárgyszerűen, szlogenmentesen, az igazság(om, -unk) teljes kimondásának feltétlen igényével, de az emberi lélek mélymagjának feltöréséről lemondó szándékkal.
A szlogeneket meg hagyjuk meg, mi értelmiségiek legalább, a politikusoknak, hiszen ők azért vannak, hogy egyszerűsítsenek és szembefordítsanak (erről szól a pártpolitika per definitionem), mi pedig azért hogy a magunk értékrendje és elvei mentén árnyaljuk a politikusok habzó szájjal, vagy negédes mosollyal megfogalmazott marhaságait. Persze mindenki számára lehetnek, sőt kell, hogy legyenek szimpatikusabb marhaságok és kevésbé szimpatikusak, a demagógia akkor is demagógia marad, ha belátjuk, hogy a parlamenti demokrácia nem működhet nélküle. A mi dolgunk, igenis, többek között az, hogy igenis megtisztítsuk igenis áldott magyar nyelvünket a gusztustalan maszatolástól, és igenis megmutassuk az embereknek, hogy a sok szürke és pepita, no meg a sok fehérnek hazudott fekete és feketének kikiáltott fehér között igenis van még néhány igazi piros, igazi sárga, igazi kék.
Abból bármikor kikeverhetjük akár nemzeti színeinket vagy bármilyen más színkompozíciót. Ha pedig az alapszínek tisztán és zavartalanul megjelenhetnének végre minden magyar ember ( értsd: magyarországon élő, minimum tisztes állampolgári identitástudattal rendelkező ember) lelkében, senkinek nem fájna talán többet az "ország másik fele".
És én is úgy gondolom, kedves BJL, hogy a palettánkba kéretlen belerotyogó festékestubusok elsősorban a két nagy kereskedelmi tévé, mert totális támadást vezetnek az emberi értelem és maradék méltóságunk ellen (micsoda érv, hogy nem kell nézni! magyarázzák ezt el egy magányos nyugdíjasnak, vagy egy műszakból hullafáradtan hazaeső szövőnőnek). Ezt sajnos egy "fordítsuk falnak a televíziónkat" típusú értelmiségi akcióval nem lehet semmilyen mértékben kompenzálni.
Amit viszont mindenképpen megtehetünk, és érdemes is megtennünk, amíg nem késő: irtsuk ki a saját nyelvünkből az igénytelen (mert rutinból használt) és hazug (mert csak egy fél ország számára elfogadható) kifejezéseket.
Ez persze nagyon nehéz feladat, én is napról napra küszködöm vele, viszont hiszem, hogy nem reménytelen vállalkozás.

oggi
2002. május 20. 13:02 | Sorszám: 57
Édesúr,

felejtsük már el mindkét oldalon az efféle "nemzet többsége" ökörségeket, amikor jó ideje nyilvánvaló, hogy ez gyakorlatilag használható fogalomként nem létezik.
Ami ezen túl van az elvek, értékrendek és elsősorban érdekek harca.
Közhely: ellenfelek vagyunk, nem ellenségek. Nekem nem ellenségem Kovács László sem, bár nem tagadom herótom van a stílusától és az elveitől (elvtelenségétől), mégsem tudnám ellenségként aposztrofálni.
Ugyanolyan nevetséges a listás 1-2 % előny misztifikálása a ti oldalatokon, mint nálunk a második fordulós győzelem túlhangsúlyozása. Minden ilyen törekvést igazolni akaró elméletnek az a hibája, hogy bizonyíthatatlan, bármennyire is higgyünk benne: te sem fogod bizonyítani sosem, hogy az első fordulós eredmény fejezi ki a valódi népakaratot, sem én, hogy az MSZP erkölcstelen/törvénytelen módszerekkel manipulálta a választásokat. Hinni ugyan hiszem, de ezzel kitörölhetem a fenekem, ezért mától lemondok róla, hogy az orrotok alá dörgöljem. Már rég megvan mindkét oldalon erre a témára a kanonizált "érvrendszer", úgyhogy ebből a továbbiakban inkább kimaradnék.


Téma: A Külügyminisztérium akarja finanszírozni az MSZP EU-s kampányát???
oggi
2003. december 12. 14:33 | Sorszám: 11
Mennyé csajozni, Eduárd...
Egy kis péntek/szombat esti láz jót tehetne neked.
oggi
2003. december 12. 14:30 | Sorszám: 10
És a Jobbiknál nincs

JOBB...JOBB...JOBB!!!


Téma: TESZT: népi vagy vagy urbánus ?
oggi
2002. október 03. 18:12 | Sorszám: 14
Bocs: lenne, bár lehet, hogy eszik is.
oggi
2002. október 03. 18:12 | Sorszám: 13
Idézet:
Meg most jutott eszembe, hogy a hegedűs a háztetőn ment a tv-ben, Tevje népies vagy urbánus?

Ezt megkérdezhetnénk tőle, mintha enne a társagóban egy ilyen nevű úriember...

oggi
2002. október 03. 18:09 | Sorszám: 12
Emlékszel, Micu, az Indexen egyszer régen meggyanúsítottalak, hogy többesnick vagy, mert mély és intelligens hozzászólásaid sorát rendre mérhetetlenül bunkó és felszínes nyögdelmények tarkítják.
Azután rájöttem, csak provokálsz...
... mily mély a sekélység...

Szóval, ugye, te sem hitted komolyan, hogy ezzel az infantilis játékkal komoly eredményre juthatsz?
Esetleg néhány nagyon buta jobbos beleszalad a közepibe, amitől kétlem, hogy boldogabbá válnál.
Sokkal érdekesebb neked az, hogyan tesszük helyre a műhülyeségeidet, hm?


Téma: Szeretet.
oggi
2002. szeptember 12. 19:05 | Sorszám: 25
Nem Kosztolányiról szól véletlenül ez az anekdota?
oggi
2002. szeptember 12. 08:37 | Sorszám: 1
Csatlakozom...

Téma: 40 ezer FT Medgyessy kifütyüléséért
oggi
2003. január 25. 13:32 | Sorszám: 19
Ja, most látom: MN.
Furcsa.
oggi
2003. január 25. 13:31 | Sorszám: 18
Hú, demegmagyarul van asszondva.
Legalább háromféle történetet lehet rekonstruálni belőle.
A forrás érdekelne.
oggi
2003. január 24. 16:10 | Sorszám: 11
Zsófika, hadd adjak hangot enyhe gyanúmnak, hogy félreértelmezed a helyzetet.
Nem kapják, hanem adják.
Vagy leülik.

Téma: MEGNYERI A JOBBOLDAL A 2006-OS VÁLASZTÁSOKAT
oggi
2005. november 13. 22:58 | Sorszám: 45
Két észrevételem van.

Üdvözlöm a topikcímet. (Örülök a csupa nagybetűnek - hiányolom a pontot a végéről, bár tudom, cím után nem teszünk, ezúttal mégis szívesen látnám... )

Én mindent megteszek negyedik éve a magam területén és módján a demokrácia szabta keretek között. Örülnék, ha sok utcai aktivista ellensúlyozná az MSZP hasonló csapatait...

... nem vagyok biztos benne, hogy itt kell toborozni...


Téma: Fidesz-MDF kormány: gyertek vissza! :-)
oggi
2002. december 29. 00:51 | Sorszám: 381
Na és, neked?

Téma: KOMMUNISTA SÖPREDÉK URALJA MAGYARORSZÁGOT
oggi
2002. november 11. 14:40 | Sorszám: 8
Valóban nem lenne egészséges gyűlöletbeszédnek minősíteni ezt a tizenkettő-egy-tucat szösszenetet.
Sok részigazság van benne, egészében mégsem érti az ember, miért kell itt és most Mo.-on folyton-folyvást erről picsogni - mintha bizony az ablakon kikandikáló tekintetünk rendszeresen ilyen és hasonló demonstrációkra tévedne...
Azaz, persze, hogy érti, csak elfogadni nem tudja az aljas kis csúsztatások mögött lappangó szándékot.
A Sorstalanságra való utalás különösképpen gusztustalan és kétélű fegyver. Az ilyenekre nem lehet mit mondani - az ember szinte látni véli ennek a Fencsik Flórának a kihívóan megvillanó tekintetét: "Na, mit lépsz erre, kicsináci, de jól vigyázz, most könnyen verembe eshetsz..."

Téma: Éljen az LSD???
oggi
2005. október 05. 18:36 | Sorszám: 4
Hm.
Azért ez így kicsit durva volt.
Mi lesz a címlistámmal?
Szegedre mikor gyüssz?

Téma: Véleményem a miniszterelnökről ...
oggi
2004. március 15. 17:11 | Sorszám: 1
Idézet:
Azt, hogy a miniszterelnök javasolta a köztársasági elnök közvetlen, a nép általi megválasztását, az emberek több mint háromnegyede (78 százalék) tudta felidézni. Az MSZP-szavazóknak 85, a Fidesz-szavazóinak 71 százaléka emlékezett a javaslatra.

Azt az elképzelést, hogy a parlamenti pártok állítsanak közös listát az Európai Uniós választásokon, valamivel több, mint minden második ember említette (56 százalék), az MSZP és a Fidesz szavazói egyformán ugyanilyen arányban.

A kisebb létszámú parlament szorgalmazására a megkérdezettek közel kétharmada (65 százalék) emlékezett - az MSZP szavazói közt 76, a Fidesz szavazói közt 61 százalék.

Mindössze 1 százalék volt azok aránya, akik mindhárom javaslatot fel tudták idézni - a megkérdezettek 99 százaléka valami más javaslatot említett legalább az egyik valóban elhangzott javaslat helyett.


Itten valami sántít nekem matematikailag.
Vagy a Gallup cseszte el, vagy az emberek csapják be magukat is.
Ez utóbbira tippelnék...


Téma: Megmondtuk elore :(
oggi
2003. június 09. 02:22 | Sorszám: 53
Mér sieccc?
oggi
2003. június 09. 01:34 | Sorszám: 51
Csak azért forszírozom, mert látom, mostanában már próbálsz küzdeni az ékezetesekkel. Hát nem olyan ördöngösség, úgy-e?
oggi
2003. június 09. 01:32 | Sorszám: 50
Kedves Mercurius,

tök véletlen, hogy ebben a topikban, de áruld már el, olyan nagy technikai bravúr volna a saját beírásaidhoz is magyar karakterkészletet használni?
Hozzászólásonként 5 mp?
Legyünk már ilyen aggálymagyarok és szőrözősök, szeressük a z ö-t meg ü-t a hosszú testvéreikről nem is beszélve.Az í is milyen szép, hát nem éri meg a fáradságot?
Tényleg nem szaraxani akarok, csak nem igazán értem.

oggi
2003. június 06. 10:11 | Sorszám: 39
Idézet:
közben jegyzeteltem

Úgy kell neked!

oggi
2003. június 06. 09:53 | Sorszám: 34
Lécci, tisztességesen idézz, ne ilyen dedós módra!
Forrás, dátum, szövegkörnyezet...
oggi
2003. június 06. 09:51 | Sorszám: 33
Idézet:
Szekeres-Tállai vita volt Krizsónál. Sz. meg sem próbált érvelni, lehazugozta Tállait, beléfojtotta a szót, és ÁVH-s stílusban kérdezgette.

Addig kéne rugdosni a fejit, amíg tátog...

Zérótolerancia Oggi


Téma: A jobboldali politikusok cinizmusa
oggi
2002. július 19. 19:30 | Sorszám: 22
Mi az, hogy baloldali lelkület, jobboldali ember?
Én már nem értem az ilyen kifejezéseket...
Jellemezd már őket, légyszíves. Nem akarok provokálni, csak kíváncsi vagyok.
Én magamat mérsékelten liberális konzervatív Fidesz-szavazónak tudom definiálni, viszont nem érzek magamban semmiféle jobboldali lelkületet, mert nem is tudom, mi az.
Van olyan? Hm?

Téma: Mi lesz Bertók László Attilával?
oggi
2004. január 28. 22:59 | Sorszám: 44
Nem tudok mit hozzátenni.
oggi
2004. január 28. 22:55 | Sorszám: 41
BA-t nem szükséges kicsinálni.
oggi
2004. január 28. 19:48 | Sorszám: 21
Ki szemet forgat, ki csúsztatgat...
Teljes mértékben egyetértek veled BA emberi minőségének értékelésében, viszont kacagtatónak tartom, hogy egy szintre hozod BA egyetlen kisköcsög képviselőt fikázó vezércikkét Barangó minden keresztényt támadó fröcsögésével. És ha most azt mondod, hogy BA tudatos tetű, Barangó meg egy szerencsétlen alkoholista balek, teljesen igazad van, csak ez mit sem változtat a két kijelentés objektv súlyán.
Mert azok összemérhetetlenek: jó lenne, ha te is leszögeznéd ezt.
Azaz, ha megkérhetlek: határolódj el magadtól...

Téma: Medgyessy gerince ...
oggi
2002. május 21. 01:44 | Sorszám: 96
Igazán várhattál volna egy kicsit!
A kedd reggeli csúcsforgalomra szántam vonzó nickemet.

Kéretik nem válaszolni kilencig...
oggi
2002. május 20. 21:46 | Sorszám: 94
Na, lássátok, kivel van dolgotok, itt egy életkép Romhányitól:


Lepketánc

Mikor a hernyóból lepke lett,
kérkedve repkedett,
hogy fényben keringve mind tovább
csillogtassa hímporát.
A derék kutyának
képére mégis kiült az utálat.
-- Villogj csak fent, te szép féreg;
nem lesz nagyobb az értéked!
Hernyó maradsz, bár fent keringsz.
Nem a szárny szab itt mértéket,
hanem a gerinc.


Téma: Kovács Dávid drogozott
oggi
2005. június 05. 23:47 | Sorszám: 84
El lehet érni téged olykor, olyhol messzendzserileg?
Dobj már egy mélt!
oggi
2005. június 05. 23:46 | Sorszám: 83
Komolyra fordítva:

iszonyatos megdöbbenést sikerült kiváltanom kollégáimban, amikor elmondtam nekik, hogy a tanítványaimnak órán (!) elmeséltem, kipróbáltam egyetemista koromban a füvet, de nem jött be, és nagyon nem értem ma sem, mi benne a jó...
(Részemről a vörös borra szavazok. )

oggi
2005. június 05. 23:42 | Sorszám: 79
És maszturbálni szokott?

Téma: Na kezdődik az ország lebontása
oggi
2002. október 15. 14:37 | Sorszám: 13
Idézet:
télleg aszittem, sajtóhiba....

Nahát, egy újszülöttnek tényleg minden vicc új...
A Széplélek és a Naiv.

oggi
2002. október 15. 14:20 | Sorszám: 11
Kérem a kedves jobbos asztaltársakat, ne legitimálják Morlock alpári és szellemtelen stílusát itt a Gondolán, különben kénytelen leszek a kurva anyjába elküldeni a kimoderálás végett.
Ide nem kéne eljutni...

Vörös patkányok és MZSP nem idevaló kifejezések, úgy gondolom, mert akkor már bármit lehet itt is, mint az Indexen, aztán a végén már csak egy röpke vállrándítással vesszük tudomásul, hogy megint kimoderáltak egy fél topikot.
Tényleg ezt akarjátok???

Morlocknak üzenem: szerintem az az igazi patkányság, ha valaki csak kódolva meri leírni a véleményét, hogy alkalomadtán azzal védekezhessen, véletlenül cserélt fel két betűt.

Ettől a gyomrom fordul ki.


Téma: Veled vagyok Robi!
oggi
2004. augusztus 25. 15:39 | Sorszám: 160
Nem Schmittre gondoltam elsősorban.
Ő csak alkalmazkodik az általános káosz törvényeihez.
Azt pedig - a maga szempontjából - elég jól és okosan teszi.

"Akár egy halom hasított fa,
hever egymáson a világ..."

oggi
2004. augusztus 25. 15:15 | Sorszám: 151
A világ Káosz.
Az emberek félnek egymástól, és azt gondolják az óvatoskodás, csalás és hazudozás kifizetődőbb még akkor is, ha a merész kiállás az igazságért jó kilátásokkal kecsegtet.
A buta ember fél, mert nem látja át a rendszert, ezért ott is szisztémát sejt, ahol a nyers zűrzavar uralkodik.
Az okos ember fél, mert belátja, hogy nincs rendszer csak félelem és erőszak - a rendetlenséget eltakarandó.
Robink vagy doppingolt - vagy nem.
Azok az erők, amelyeknek érdekük a bizonytalanság fenntartása gátlástalanul erőszakos és buta, de rettegő és szolgalelkű bürokrataseregre támaszkodhatnak: az igazság itt kezdettől fogva mellékszereplő - ami számít, a presztízs, a félelem, a gyanakvás és a kenyérféltés.
Ne számítson senki hepiendre.

Apropó, látta valaki a reszketeg mosolyú görög mikiegér botrányosan szar, de olimpiai aranyat érő gyűrűgyakorlatát? Én akkor döntöttem úgy, hogy nem igazán érdekel, hány aranyunk is lesz a végén.
Azért a pólosoknak még szurkolok...


Téma: Ez egy ellenzéket vesztett ország....
oggi
2004. december 06. 00:45 | Sorszám: 138
Akkor ébresztő!!!
oggi
2004. december 06. 00:38 | Sorszám: 136
GM, te egy olyan normális embernek tűntél sokáig.

Téma: Tölgyessy értékelése
oggi
2002. május 14. 09:43 | Sorszám: 51
Jól elbeszélgetsz magaddal.

Ez tökre olyan, mint a sejtezés:
Igaz, hogy senki nem mondta, de nem baj, majd mi a szájukba adjuk.
Mi tudjuk igazán, mit is akartatok mondani: csakhát, szegénykéim, nem tudtok pontosan fogalmazni.
De ezért van az eszdéeszes szellemi elit...
Nem is tudom, hogyan igazodnék el ebben a kusza világban, ha néha meg nem mondanátok, mit is akarok mondani.
(Hú, de ismerős volt ez a fordulat valahonnan...)

oggi
2002. május 13. 11:18 | Sorszám: 41
Kedves Aladár,

azért önkritikából is megárt a sok...


Túlságosan misztifikáltnak érzem ezeket a politikus-képeket. Antall, a bölcs, széles horizontú tudós és államférfi; Orbán a karizmatikus "kismessiás" (egyébként nonszensz: valaki vagy messiás, vagy nem -- Orbán nem az); Tölgyessy, a hideglelkű, vesékbe látó elemző stb.
Én csak tehetséges politikusoknak látom őket, bár -- nem tagadom -- én messze Orbánt találom a legtehetségesebbnek közülük -- a politikához.
Azt szoktam mondani, hogy --bár nagyjából egykorúak vagyunk, és sok dologról feltehetően nagyon hasonlóan gondolkozunk -- Orbán Viktor valószínűleg soha nem lett volna a barátom, ha netán megismerkedünk annak idején, amikor ő még nem volt az a nemzeti intézmény, ami ma. De attól még lehetett szeretett és becsült miniszterelnököm, mint ahogy volt is, s remélem lesz is még. Nap mint nap elcsodálkozom rajta, hányféleképp látják és láttatják ezt az embert hívei, ellenségei -- mások meg nem nagyon vannak, ugye, ez is egy közhely. Én nem tudom látni benne sem a Diktátort, sem a kisebb-nagyobb Messiást, sem a cinikus Demagógot, sem a kamaszos rajongásra késztető (talán mert már nem vagyok kamasz... ), atyáskodó , Nemzeti Vezérlő Csillagot, hanem kizárólag a sok hibával, de még több erénnyel rendelkező, önmagával is meg-megküzdő, a többnyire (de nem mindig, sajnos) rugalmasan alkalmazkodni tudó, nagyon erős akaratú és fejlett öntudattal megáldott-megvert embert, aki négy éven át bizonyította, hogy érdemes a kommunizmus utáni szabad Mo. eddigi legtehetségesebb miniszterelnöke minősítésre. Nyugodtan mondhatom, hogy ötből, nem hiszem, hogy Medgyessy közmegítélésén sokat változtatna, mondjuk, akár az első száz nap (ami feltehetően a legkevésbé zavaró emlék lesz róla és kormányáról).
Ami T.P.-t illeti, őt intellektuálisan legalább akkora kaliberűnek érzem, mint O.V.-t, sőt... Nála a személyiség harmóniáját tekintve érzek gondokat: kifejezetten az a benyomásom róla, hogy túlzásba viszi az észelvűséget, miközben nagyon durván elfojt magában olyan természetes emberi alapérzéseket, mint pl. a sértettség, a hatalomvágy. S annál inkább domborodnak ezek a takaró alatt...
Máig nem tudta megemészteni, hogy a fiúk nem engedték be a belső homokozóba, hogy nem fogadják meg az ő nagyon racionális, nagyon okos tanácsait, legfeljebb megsimogatják a buksiját és visszaküldik a nagy, közös homokozóba: "Jól van, Péter, igazad van, de lásd be, most rád ott van szükség, az ötleteidet meg majd megfontoljuk..."
Egyszerűen nem bíznak meg benne eléggé, és meg kell mondanom, ezt nagyon meg tudom érteni: kevés ilyen végletesen hiú, véleményét zsarnoki módon is érvényesítő embert láttam, mint T.P. -- Orbán sem megy a szomszédba egy kis akarnokoskodásért, nyilván, de ő legalább vállalja önmagát. T.P: amikor a tudattalan legsötétebb bugyraiból felgőzölgő indulatok beszéltetik, akkor is ragaszkodik ahhoz, hogy ő a Ráció felkent papja, aki tisztességes írástudóként nem teheti meg, hogy elhallgassa az objektív, fénylő igazságot, ami, ugye, csak a kiválasztottak számára fényeskedik.
És szerintem ez irritálja leginkább személyiségében az Orbán-féle belső kört.

Persze, nekem sem fényeskedik mindig az igazság, úgyhogy várom az ellenvéleményeket.


Téma: A polgári pártok átengedték a közutat a Munkáspártnak
oggi
2003. január 10. 09:12 | Sorszám: 4
Maaarhaság.
A sofőrsztrájknak semmi köze a négypárti egyezményhez.
Az ellenzék meg ellenzék.
Szerintem mindenki sütögeti a maga pecsenyéjét és várja, hogy a következő választásokon majd magától megtörténik a csoda. Ha nem, az sem tragédia: ők már sínen vannak.
Lehet, hogy Orbánnak tényleg vissza kéne mennie a Fidesz frontvonalába kicsit gatyába rázni ezt az alibiző bandát.

Téma: Best of Gyurcsány!
oggi
2004. december 03. 22:28 | Sorszám: 319
Akkor beírom ide is a ma esti tv-vita legaranyabb köpését, aki tudja a teljes mondatot, segítsen, egészítse ki:

"... összecsórt fontok..."


Téma: Hol a pofátlanság határa?
oggi
2002. szeptember 11. 20:30 | Sorszám: 22
A képletes nagykönyv nem egy könyvvizsgálói fogalom...
Egyébként meg az MSZP-nek több embere volt az apparátusban annál, mintsem hogy ne lehettek volna naprakész és viszonyag pontos ismereteik a "nagykönyv" állásáról.
Nagyon-nagyon link duma ez a "nem tudhatták szegények"-típusú siránkozás. Valószínűleg fordított helyzetben a Fidesz ugyanúgy eljátszaná, de attól még link duma, nem illik ilyen Népszabi-szlogeneket rágatlanul lenyelni.
oggi
2002. szeptember 11. 18:55 | Sorszám: 18
Konkretizáld már egy kicsit, milyen nagykönyvbe nem láttak bele....
oggi
2002. szeptember 11. 17:15 | Sorszám: 10
Nem eszik olyan forrón azt a cápauszonylevest...
Az én felemelt tanári fizetésem p. olyan nettó 70 000 Ft körül lesz: nem ebbe fog belebukni a költségvetés...

Téma: Medgyessy első fokon pert nyert a Magyar Nemzet ellen
oggi
2002. szeptember 16. 18:13 | Sorszám: 1
Persze, hogy nem volt az. Nem volt beszervezett civil spicli.
SZT-tiszt volt.
Nem amatőr.

Hivatásos.

Capito?


Téma: Kossuth emléknap 2002.
oggi
2002. szeptember 21. 19:39 | Sorszám: 4
Kedves Búzavirág, szerintem az egész elég vicces volt.
Megyó csak a szokásos formáját hozta.
Nem látok KÜLÖN okot a háborgásra...

Néhány tucat rendzavaróról szólt a tudósítás...


Téma: Ma beégtek a ballib hazudozók a Napkeltében...
oggi
2005. augusztus 19. 13:17 | Sorszám: 56
Szerintem meg mélyrepül.
oggi
2005. augusztus 19. 13:15 | Sorszám: 55
Nocsak.
Lassan ébrednek az alvó ügynökök.
Fogsz te még itt orbánbányákozni is.

Téma: Miért lépnek ki a FIDESZ-ből?
oggi
2004. március 04. 22:45 | Sorszám: 52
Hát, ha a Dudith elhoz...
De együtt és élőben elég fárasztóak tudunk lenni.
Amúgy meg komolyan.
oggi
2004. március 04. 22:23 | Sorszám: 50
oggi
2004. március 04. 22:01 | Sorszám: 48
Tudod, mit?
Gyere le te is Dudith komával!
oggi
2004. március 04. 20:39 | Sorszám: 46
Aztán gyühet az art of oaaaaáááááá...

Ez fájt. (?) Bocs.

oggi
2004. március 04. 20:38 | Sorszám: 45
Izé...

Majd elfelejtettem: Szőlőveszző legkunkoribb kicsi kacsa is férfierőtől duzzadva kiegyenesedne.

oggi
2004. március 04. 20:35 | Sorszám: 44
Én ettől már nem leszek ideges, csak kicsit szomorkodom néha.
Részemről a sztellaartoá...
oggi
2004. március 04. 20:34 | Sorszám: 42
Ez nem ilyen eccerű.
Baromira meg lehetne unni a Gondolát nélkülünk...
Először is:
elveszne a törzsközönség kb. tíz százaléka.
Másodszor:
a minőség kb. 20 százaléka.
Harmadszor:
elveszne Beren legkedvesebb jobbos célpontjainak kb. 30 százaléka.
Negyedszer:
nem sütne ki többé a nap.
Ötödször:
radioaktív hamu szitálna a topikokban.
Hatodszor:
forró láva árasztaná el a topikokat.
Hetedszer:
Karmincza összes reinkarnációja gyógyíthatatlan depresszióba süllyedne, és csonkra rágná legendás ékességeit.
oggi
2004. március 04. 20:14 | Sorszám: 39
Megoldható.
oggi
2004. március 04. 20:13 | Sorszám: 38
Hm, portugálul meg még hasonló a hangzása is: hoje.
Asziszem, nagyon zárt evel kell mondani, ami már majdnem i.
oggi
2004. március 04. 20:10 | Sorszám: 36
Legfölebb majd nem oggi ír, hanem, mondjuk, hoy vagy aujourd´hui.
Lényeg, hogy megmaraggyon a latiny virtus.
oggi
2004. március 04. 20:02 | Sorszám: 34
Attól függ mihez képest.
Mondjuk, egy tüzes, de karcsú chilei vöröshöz képest...
oggi
2004. március 04. 19:58 | Sorszám: 32
Nem tudom.
Nagyon kevés igazi konkrétum.
Olyan "furán hangzik" fíling többnyire.
A titkárnőcsere körüli célozgatás meg kifejezetten gusztustalan.
Tudjuk, kicsoda Szécsi G., de azért ez a cikk nagyon maszatos.
oggi
2004. március 04. 19:50 | Sorszám: 30
Gondolom, csak a másodikat akartad...
oggi
2004. március 04. 19:04 | Sorszám: 23
Hát persze, hogy iszunk, ha megeresztesz egy telefont, amikor jössz.
oggi
2004. március 04. 19:03 | Sorszám: 22
Nekem is eszembe jutottál...
De amit írtam, az inkább a dalszöveghez szociál a:

"Miki-manó mesééélj nekünk..." - nem így van a szöveg?

oggi
2004. március 04. 15:30 | Sorszám: 12
Ha híres-nevezetes toleranciámra alpozva azt hiszed, hogy érdekel a véleményed, akkor közlöm, hogy már régen nem.
Sajnálom. Őszintén.
Az IRL-sumákolást meg felejtsd el, tudod, hogy nem titok a nevem. Kár a gőzért.
oggi
2004. március 04. 15:16 | Sorszám: 9
Idézet:
MI VAN ITT?

Az, hogy kevered a szart.
A Fidesz megpróbál megszabadulni a hozzád hasonlóan szűklátókörű emberektől.
Ez nagyon pozitív fejlemény.


Téma: Népátverő a FIDESZ ! cáfold,ha tudod...
oggi
2003. június 22. 12:35 | Sorszám: 2
.

Téma: fogódzó
oggi
2003. december 03. 18:27 | Sorszám: 2
mihez lenne fogódzó machiavelli, és hová kéne eljutnunk, mi ez a rejtélyeskedés?

Téma: Beszlan: nálunk is eljöhet
oggi
2004. szeptember 08. 12:57 | Sorszám: 131
Rudolf bátyám, a fitymádat rángasd, ne a vészféket.

Téma: Gratulálok az MDF-nek!
oggi
2006. április 10. 21:38 | Sorszám: 130
Én nem anyázok, különösebben rosszkedvű sem vagyok, csak arra kérlek, kímélj meg attól, hogy olyan szlogeneket adsz a számba, ami ott soha nem érezte otthonosan magát.
Igazából nincs több mondanivalóm ma este a témában, úgyis azért írogatsz ider ennyit, mert magad is bizonytalan vagy, s szeretnél valami feltétlen hitet, ami viszont jól fejlett intellektusod automatikus berzenkedését vonja maga után.
Ebben a problémádban én már nem akarok, de valószínűleg nem is tudnék segíteni.
oggi
2006. április 10. 21:34 | Sorszám: 126
Egyébként soha nem gondoltam, hogy fizetnek.
Ennél akkor meggyőzőbb szöveggel kísérleteznél szerintem.
Mint hobbigyurcsányológus megengedheted magadnak ezt a buggyant naivitást.
Hogy jól áll, nem mondom, de nem haragszom érte, mert szokás szerint nagy hittel és elánnal mondod a marhaságaidat.
A szöveged egyetlen igaz erénye, hogy többé-kevésbé koherens. Csak valahogy egy igazi jó gondolati archimedesi pont hiányzik kívüle.
oggi
2006. április 10. 21:29 | Sorszám: 122
Huhh, inkább ne akarj nekem jót...
Majd boldogulok valahogy.
oggi
2006. április 10. 21:25 | Sorszám: 113
Nézzük, milyen is egy tipikus eszdéeszes?
Megint csak beszélsz össze-vissza, anélkül, hogy komolyan megmerítkeztél volna valaha a mocsokban.
De még nem késő - hajrá!
oggi
2006. április 10. 21:22 | Sorszám: 110
Honnan is tudod te, hogy a Fidesz hogyan van vezetve?
A Népszabadságból vagy az ÉS-ből?
Netán Tamás Gazsihoz jársz fideszológiai szemináriumra?
Hm?
oggi
2006. április 10. 21:19 | Sorszám: 106
Gyurcsány Ferenc forradalma...
Ez jó.
Hiába, Micukám, te is beleszülettél valamibe, és akármilyen okos vagy, erősebb az nálad.
A filozofálás jobban állt neked régen ennél a nyalka álintellektuális kampányszövegnél.
Kár. Mindegy.
Vagyis dehogy...
De ez van.

Téma: Mi az igazság?
oggi
2002. december 30. 11:59 | Sorszám: 41
Szia, Pásztörperc,

én nem látom egymást kizáró jelenségeknek a bürokráciát és az urambátyám rendszert: magasabb szintre tevődik a korrupció és nehezebben észlelhetővé válik.

Ha elfogadom a szembeállításodat, akkor is azt kell mondanom, hogy egy nem totális urambátyám rendszer számomra kívánatosabb (kevésbé undorító), mint egy totális bürokrácia.

De ez már valahogy nagyon rímel arra, amit egy másik topikban írtam a jó királyról és az ostoba demokratákról.


Téma: Védjük meg Bayer Zsoltot!
oggi
2003. szeptember 24. 11:24 | Sorszám: 156
No, éppen megelőztél...
Csak egy kicsit bő lére eresztetted.

Szóval:
Orbán nem fasiszta.
Medgyessy hazaáruló.
Punktum.
Toloba meg előadhatja a torkosborz-figurát.


Téma: Horn Gyula díj
oggi
2003. október 11. 10:09 | Sorszám: 28
Ugyan, hagyd már, legyen egy kicsit kerekebb neki a világ...
Tudod, marionett-figuráknak lát minket, magát pedig erősnek és manipulatívnak érezheti.
Ilyenkor fél adag gyógyszerrel átvészeli a napot.

Téma: Kövér László helyzetelemzéses
oggi
2004. február 07. 02:43 | Sorszám: 38
Elcseszted a bejelentkezést, vagy tényleg rég nem látott ismerőst üdvözölhetünk?

Téma: Friss primor H. Kovacs hazugsagok
oggi
2003. május 05. 01:21 | Sorszám: 65
Gúdnájt.
Asszony megjött, és édesdeden alszik.
oggi
2003. május 05. 00:12 | Sorszám: 39
Vágjunk a húsba...!
Milyen irányba?
oggi
2003. május 05. 00:07 | Sorszám: 37
Amúgy meg nem volt szép dolog 94-ben kilépni.
Sokkal dögösebb lett vón 98-ban...
oggi
2003. május 05. 00:04 | Sorszám: 36
Kár érted...
oggi
2003. május 05. 00:00 | Sorszám: 34
Tényleg, mesélj már, hunnét ismered?
Képzeld, nekem van egy barátom, aki már kezet is fogott véle.
Jujj!!! Naaaaaa?
(Nem akarlak ám bántani , csak már kéccer is céloztál a dologra...
oggi
2003. május 04. 13:55 | Sorszám: 21
SZERINTEM Kovácsnak számos visszataszító emberi tulajdonsága van.
SZERINTEM Orbánnak lényegesen kevesebb. Sőt.
ETTŐL FÜGGETLENÜL SZERINTEM sem kellene Kovácsot reflexből anyázni. Sem Orbánt kritikátlanul ajnározni.
Ha már disztingvált polgároknak akarjuk magunkat látni reggelente a fürdőszobatükörben.
Primitív dolgokat mondok, dehát ilyen primitív dolgok ezek.
Az orwelli hasonlat igazságtalanul általánosító volt: elmosta a határt a Kovácsot joggal kritizálók és zsigerből mocskolók között.
Nyilván Konrádnak is kerekebb lett volna így a világ.
Ezúton tudatom mindenkivel, hogy a Föld nem gömbölyű.
Maximum tojásdad...
oggi
2003. május 03. 09:09 | Sorszám: 8
Azon túl, hogy sántít a párhuzamod, még visszafelé is elsülhet. Inkább nem bíznám rád a cégem marketingjét.
Szegénykém, nagyon untad már az Indexet?

Téma: "Vágd pofon a magyart!"
oggi
2004. február 07. 02:03 | Sorszám: 274
Szép hosszú neved van.
Elmagyaráznád?
oggi
2004. január 30. 21:44 | Sorszám: 86
Miről beszéltek?
Ott van az összes cici.

Téma: Orban!!Bravo!!
oggi
2005. december 03. 02:54 | Sorszám: 187
Mikor jössz?
oggi
2005. november 23. 17:55 | Sorszám: 84
állásod
oggi
2005. november 23. 17:54 | Sorszám: 83
Korrekt a hozzáálásod, de az enyém is KSH-adat...
Tökmindegy: 101, 120 és 200 eFt-hoz képest is magas a 4-5 eFt-os havi villanyszámla.
Lehetetlenül(101) - iszonyatosan(120) - felettébb(200).
oggi
2005. november 23. 13:27 | Sorszám: 72
Nézd, Szutyok, arról lehet vitatkozni, mennyire voltak pontosak Orbán adatai, meg hogy ennek tudatában volt vagy sem, viszont az alapigazságát a problémafelvetésnek igen nehéz lenne megkérdőjelezni.
Az én szótáramban a demagógia inkább arra vonatkozik, ha valaki formálisan talán helyes adatokkal próbál egy hazugságot eltakarni.
oggi
2005. november 23. 13:23 | Sorszám: 71
Szeretnélek informálni, hogy a nettó átlagkereset ma Mo.-n 120 000 Ft körül van.
oggi
2005. november 22. 10:17 | Sorszám: 32
Vagyis három hónapig hitelezel nekik...
oggi
2005. november 22. 10:16 | Sorszám: 31
Az igazi persze az lenne, ha láthatnánk a forrásod eredetijét, meg az Orbán forrásának az eredetijét is, némi független szakértői kommenttel fűszerezve.
Mert így csak szócséplés az egész pro és kontra.
Az is megérne egy misét vajon mennyit hasítanak az áramszolgáltatók azon a rendszeren, hogy a fogyasztás növekedésével automatikusan emelkedik az átalánydíj, de le már nem megy fogyasztáscsökkenés esetén, csak ha külön bejelented...
oggi
2005. november 22. 10:12 | Sorszám: 30
Népszó=Népszabó, na...
oggi
2005. november 22. 10:11 | Sorszám: 29
A nagyon kicsike kisfogyasztók?

A Tárki felmérése szerint a magyar lakossági átlagfogyasztás 250 KWh körül van.

De ha jobban bízol a Népszóban:

Idézet:
Egy magyar háztartás havonta átlagosan 180-200 kilowattóra áramot használ. Területenként sincs túl nagy eltérés: a szegényebb, alföldi és borsodi családok és a fővárosiak között havonta ezer forint körüli a különbség. A magyar háztartások költségvetésében a villamos energia körülbelül hat százalékkal részesedik. A német háztartásoknál ez az arány hárommal. Nemcsak azért, mert az ottani jövedelmek jóval magasabbak, hanem mert bár drágább az áram, az otthonok is nagyobbak, az emberek sokkal energiatakarékosabbak. ( A Népszabi is mindent meg tud magyarázni...)

A magyar családok mintegy 70 százaléka tekinthető átlagos energiafogyasztónak, havonta ötezer forint körüli villanyszámlával. A legszegényebbek a fogyasztók tíz százalékát teszik ki, két-háromezer forintos villanyszámlával, minimális világítással és elektromoseszköz-használattal. A luxusfogyasztóknál – a lakosok húsz százaléka – nem ritka a 70-80 ezer forintos havi villanyszámla. Náluk villannyal nyílik a kapu, belső lift van, és világítják a kertet is.


Ha a Népszabiét veszem hitelesnek, akkor is a duplája a fogyasztás a te adatodhoz képest.
Nem mondom, hogy ez baromi nagy eltérést eredményez a végösszegben, de azért nem elhanyagolhatót. Ha van kedved, számold ki.
Esetleg érdekes lenne egy kimutatás az áramszolgáltatók bérköltségéről is...


Téma: Bayer Zsoltot kitiltották Romániából
oggi
2004. március 04. 22:28 | Sorszám: 103
Komolyra fordítva: semmi értelme a mondatnak.
Ekkora ökörséget még belőle sem néztem ki.
oggi
2004. március 04. 22:27 | Sorszám: 102
Hát, jelenthet még mást is...

Téma: Columbia, 2003
oggi
2003. február 03. 13:46 | Sorszám: 73
l+l
oggi
2003. február 03. 13:45 | Sorszám: 72
Jé, most látom csak, hogy a fejre állított Arial i=! .
Szóval, miért köllött moderálni? Már ilyen disztingvált stílben sem engeded a személyeskedést?
Nem esz így kicsit személyteen a fórum?
oggi
2003. február 02. 21:21 | Sorszám: 65
Gen!?
oggi
2003. február 02. 21:12 | Sorszám: 64
Most éppen nem vagyok benne biztos, hogy egy dologra gondolunk (ez ritkaság ).
Én kirekeszteném ezúttal a bal-jobb szempontokat: általános emberi szempontból nem érzem helyénvalónak, azaz kicsit képmutatónak és reflexszerűnek az afrikai szerencsétenséggel való már-már obligát példálózást.
oggi
2003. február 02. 21:07 | Sorszám: 63
Nem a véleményekkel volt bajom, hanem a haszontalan indulatokat rejtegető sablonokkal.
Sosem a véleménnyel van bajom...

Kicsit azért megváltozott a te hangnemed is, és ez jó mindenkinek.

Tessék engem is nyugodtan lekúrni, amikor indulatoskodom!

Szoktam.

oggi
2003. február 02. 12:33 | Sorszám: 58
Természetesen Szalonna szándéka helyénvaló volt, csak amivé fajult...
oggi
2003. február 02. 12:24 | Sorszám: 57
Gyerekek, ez a topik - így - gusztustalanság.
Szerintem hagyni kéne süllyedni.
A negyven afrikai halála is legalább olyan szörnyű a barátoknak és családtagoknak, de közel sem olyan fontos hír, mint a Columbia katasztrófája.
Ezt te is tudod, Turul, meg te is Cakkpakk, meg te is, Mallow...
Ne égessük már magunkat.

Téma: Csekista jelszavak a FIDESZnél!
oggi
2002. október 18. 13:13 | Sorszám: 6
Nos, bár hót röhejes ez a topik, és pártaktivista igyekezeted több mint szánalmas, azért csöndben mégis megkérdezném: milyen alternatívát ajánlanál?

Hát nem akkor jó a fej, ha hideg?

Nem illendő-e mindig a tiszta kéz?

Nem helyes-e FORRÓ szívvel fordulni felebarátaink felé?

Hát igen, a 'meleg' jelző valóban egy kissé aggályosnak látszik...

Nobody's perfect.


Téma: szürke pulóver
oggi
2005. április 09. 13:27 | Sorszám: 7
Marchaschaag.
oggi
2005. április 09. 13:03 | Sorszám: 5
Képzeld, Onogur kartács, nekem van egy szürke, köldöktől felfelé gombos, zsebes!!!, galléros!!!, erősen kardiganoid szürke pulóverem.
Igaz, mostanában ritkán hordom.
Na, de ha egyszer felveszem...

Téma: Dávidékra soha!
oggi
2006. április 10. 01:00 | Sorszám: 3
A szeme sem áll jól.

De lassan barátkozni kell vele.

oggi
2006. április 10. 00:58 | Sorszám: 1
Nana.

Téma: A katolikus felső klérus a bolsikat segíti?
oggi
2003. december 07. 18:27 | Sorszám: 102
ez egy nagyon korrekt állásfoglalás.
eddig különösebben nem kedveltem rogánt, most ezt kénytelen vagyok felülvizsgálni...
autonóm személyiség.
manapság nagy ritkaság...
oggi
2003. december 07. 18:13 | Sorszám: 101
hát, gyere csillagom, beszélgessünk a kultúráról!
nyitok neked egy külön topikot...

váradi, a lúzer

oggi
2003. december 07. 18:07 | Sorszám: 100
"le style est l'homme"

és csak az ember fontos...

nincs steril tartalom.

oggi
2003. december 06. 19:02 | Sorszám: 73
ki mondta, hogy a jobbik küldött?
oggi
2003. december 05. 21:51 | Sorszám: 32
de most éppen kiment pisilni...
oggi
2003. december 05. 21:49 | Sorszám: 31
az ördög fél, és beköltözött a hegedű szívébe immár.
oggi
2003. december 05. 21:48 | Sorszám: 29
[quoteNem én kezdtem foglalkozni a te vallásoddal, hanem te a másokéval, az enyémmel is[/quote]

idézd, kedvenc kaksiputtonyom, hol beszéltem nem létező dolgokról?

oggi
2003. december 05. 21:44 | Sorszám: 25
szal, most vagy én vagyok parafenomén, vagy az ördög lakik folyamatosan a fránya vonójában...
oggi
2003. december 05. 21:42 | Sorszám: 22
ördög bújt a vonóba.

21:38-kor sikerült válaszolnom egy 21:39-es hozzászólásra...

oggi
2003. december 05. 21:38 | Sorszám: 19
kedves fórumlakók,

tudom, hogy antidemokratikus vagyok, de higgyétek el, nincs jobb megoldás ez egyetlen esetben...


Téma: rasszizmus
oggi
2001. december 13. 12:52 | Sorszám: 12
Mily' lelkes vagy, bódító barátom...
(Emlékszem egyetemista koromban elég sokat ittam belőled: akkoriban viszonylag olcsó volt.)
Kíváncsi vagyok, meddig tart a lendület???
Azt hiszem, ha hetente jönne legalább 2-3 hozzád hasonló színvonalú új vendég csak beindulna megint valami.

Na, tarts ki!

oggi

oggi
2001. december 12. 23:53 | Sorszám: 8
Talán nem kellene megállni a tizenhetedik századnál...
Az csak annak az ideje, amikor az ember felismerte, hogy megkérdőjelezhetőek egyáltalán az efféle gondolatok.
Előtte természetes volt.
Ami nem egyenlő azzal, hogy igaz.
Az újkori rasszizmus egyidős a társadalmi lelkifurdalással: ebből ered összes torz értelmezése.

Téma: Állam és egyház szétválasztása. Egy katolikus vélemény.
oggi
2004. február 29. 11:25 | Sorszám: 10
...urambocsá, akik per...
oggi
2004. február 29. 11:21 | Sorszám: 8
Ja, és a "sajátos magyar" elfogadása nem lehet a Csurkáé, aki azt írta legutóbb is, hogy a Kárpát-medencében maradandó értéket csak a magyarság hozott létre az elmúlt évezredben, de nyilván nonszensz a pálinkás-butykosos-bőgatyázós, degradáló-lesajnáló fölényeskedés is.
Tehát első lépés:
elfogadom az örökséget.
Második:
szelektálok (mert azt kell - csak túlzásba vinni nem szabad).
harmadik: kijelentem, hogy magyar vagyok (ez fontos - de kijelenthetem azt is pl., hogy magyar zsidó vagyok, magyar sváb, magyar szlovák stb.)
Negyedik:
teszek érte, hogy ami a másodikban rostán fennakadt, azt meg is őrizzem, őriztessem.
Ötödik:
soha nem támadok, nem kritizálok és nem sajnálok le senkit, azért mert őt a nemzeti elkötelezettsége (az alkotmányos kereteken belüli, soha nem kirekesztő) a fentieknél markánsabb állásfoglalásra készteti.
Ez az ötödik lépés a tolerancia elve, ami mindenkire egyformán érvényes kellene, hogy legyen, még azokra is, urambocsá, per definitionem toleránsak.
oggi
2004. február 29. 11:04 | Sorszám: 7
[quote]De a kereszténység alapelveiből következően kozmopolita, a jó keresztény nem lehet nemzeti elkötelezettségű. Sem zsidó, sem görög - sem magyar, sem, sem, sem...[quote]

Jó premissza - rossz következtetés.
Vagy nagyon mást értesz nemzeti elkötelezettségen, mint én.
Sovinizmus, nacionalizmus, nemzeti elkötelezettség, hazaszeretet. Olyan fogalmak, amelyek közül az itt szomszédosakat előszeretettel és könnyedén mossák egybe sokan a hozzád hasonló gondolkodásúak közül.
Ettől a lépéstől már csak egy pici csusszantásnyira van az az állítás, hogy aki szereti a hazáját, az soviniszta.
Nemzetileg elkötelezett nálunk az, szerintem, aki elfogadja, hogy létezik valami sajátosan "magyar", ami nem a "vér"-ben, nem a génekben, nem valami ködös nemzetkarakterológiában nyilvánul meg, hanem történelmi és kulturális örökségben, melynek természetesen többé-kevésbé alkotó, esetleg szenvedő részesei, a társnemzetek is. Azonban amíg a világ gazdag és erős nációi gátlástalanul érvényesítik nemzeti érdekeiket (vagy nemzeti érdekek leplébe burkolt gazdasági törekvéseiket), miközben a gyengébbektől elvárják (a globalizáció objektív kikerülhetetlenségére hivatkozva), hogy önként adják fel a sajátjaikat, addig nem anakronisztikus a nemzeti elkötelezettség érzésének ápolása.
Arról nem beszélve, hogy a "szép, új világban", ha eljön valaha is, szóval ott is szükség lesz a nemzeti sokféleségre, ha más érzelmi színezettel is, mint manapság. Ki akar egy szürke, kulturálisan egynemű Európát pl., még ha le is lesz majd öntve a multikulturalizmus sápadtrózsaszín cukormázával: deklaráltan ezt most sem akarja senki, mégis ebbe az irányba mennek a dolgok, márpedig ez szerintem nem jó.
Vannak, akik ugyan kimondani nem akarják nyíltan, mégis úgy gondolják, hogy igenis az.
Úgy látszik, te viszont közéjük tartozol.
Kíváncsi vagyok, bevallod-e?
Nem szégyen az: vannak jól körülhatárolható, és bizonyos szempontból tökéletesen méltányolható érdekek, amelyek indokolttá teszik ezt a gondolkodásmódot is.
Vitassuk meg nyíltsisakos küzdelemben.
De ne sumákolj itt, kedves kereszténység-szakértő fórumtársam, ezzel a "kifordítom, befordítom: mégis bunda..." stílussal.


Téma: Kedves GM!
oggi
2002. szeptember 04. 14:22 | Sorszám: 83
1. szabály:

Ne védekezz!

2. szabály:

Ha nem akarsz támadni, inkább kérdezz!

oggi
2002. szeptember 04. 14:10 | Sorszám: 80
Köszönöm, ez tisztességes válasz volt, bár több ponton nem értek egyet vele.

Kiegyezhetünk abban, hogy Orbán a jövőt a mútból IS kívánja levezetni?

Ha OV-nek nincs szerinted jövőképe, akkor MP-nek vajh mije van?

Légyszíves,világosíts fel, hogy miféle államegyház van/volt (az elmúlt négy évben) Mo.-n?

Szerinted most nem a szekularizált államban (saját kormánya gyakorlatában) hisz OV?

Az utolsó mondatod után pedig igazán odatehettél volna egy önironikus szmájlit...

oggi
2002. szeptember 04. 13:36 | Sorszám: 77
a katolikus többségre a maga vallását...

Na, így értelmes.

oggi
2002. szeptember 04. 13:30 | Sorszám: 76
kell, jellemezzen, előtti
oggi
2002. szeptember 04. 13:28 | Sorszám: 74
Kedves Mensevik,

ez nem volt válasz az őskonzervatívra.
Egyébként meg szerinted akkor lenne jó keresztény, ha rákényszerítette volna a tkatolikus többséget a maga vallására?
Nem lehet valaki egyszerre jó református és az országa legnagyobb vallását (ami szintén keresztény) támogató miniszterelnök?
Nem gondolod, hogy ez defaultban kel, hogy jelemezen egy nagy formátumú államférfit?
Vagy ezt az oly toleráns liberálisok másként gondolják?
Apropó: van valami bizonyítékod Orbán explicit ateizmusára a '92 eőtti időkből?

Tisztelettel:

Oggi

oggi
2002. szeptember 02. 16:17 | Sorszám: 30
Basszus, nem fog már a szpészem se néha, nem csak az l-em.
Nem úszok meg egy morzsátlanítást...
oggi
2002. szeptember 02. 16:15 | Sorszám: 29
Oké, jogos.
Úgy látom, ezt egyébként sem ittkelene kitárgyalni.
Bocs.

A tanácsait küdje el mindenki levélben, szerintem.

oggi
2002. szeptember 02. 15:20 | Sorszám: 13
De miért a topikot kellett törölni?
Miért nem elég a bunkó hozzászólásokat?
Ilyen alapon a topikok felét ki lehetne vágni...
oggi
2002. szeptember 02. 14:13 | Sorszám: 6
Most már homályosíccson fő valaki, mer durran az agyam a kíváncsiságtó elfele!

oggi
2002. szeptember 02. 14:03 | Sorszám: 3
És én meg itten csak sennyvedjek tovább?
oggi
2002. szeptember 02. 13:56 | Sorszám: 1
Disznóság, tudni akarom én is, miről van szó!
Legalább írjátok meg emilben!!!

Téma: ORBÁN jövőt nyit. Kedd, május 7.
oggi
2002. május 08. 09:43 | Sorszám: 180
Nem is értem, miért nem te vagy a Fidesz elnöke???

Téma: ITT AZ IDŐ...
oggi
2002. szeptember 11. 19:00 | Sorszám: 25
Nem csinátuk elég jól...
Még mindig profibbak vagytok.

Téma: Brit jobboldal: kisebbségek integrációja, szegénység, melegek
oggi
2002. május 21. 22:53 | Sorszám: 18
Most, hogy jobban belegondoltam, ki is lehetsz Te, kedves Strangelove, már nem is vagyok kíváncsi a válaszodra.
Ügyeske provokátornak tűnsz, és még abban sem vagyok biztos, hogy balos vagy...
oggi
2002. május 21. 17:06 | Sorszám: 10
"Ha ösztöndíjat adna fiatal romáknak és zsidóknak"

Nem hiszek a szememnek...
Ezt még el lehet sütni, kedves szerelemdoktor?

1. Nem igaz, hogy nem tudod, az Orbán-kormány nagyságrendekkel több ösztöndíjat osztott ki a romáknak, mint a Horné.

2. Ösztöndíjat a zsidóknak???????????????
Ezt hogy a jófenébe érted???
Úgy érted a hátrányos helyzetűeknek?

Gumidominó...


Téma: Teller Ede üzenete - Provokáció vagy szimpla hamisítvány?
oggi
2003. szeptember 16. 15:00 | Sorszám: 262
EZEK ILYENEK.
EGYIK SEM KÜLÖNB A MÁSIKNÁL.
AKKOR MÁR INKÁBB A MEDGYESSY MEG A KOVÁCS, AZOKAT LEGALÁBB ÉRTJÜK, MIT BESZÉLNEK...
NEM OLYAN RAFKÓSAK, MINT A SIMICSKÁÉK, LEGALÁBB LÁTJUK, MIT LOPNAK EL!
oggi
2003. szeptember 16. 14:55 | Sorszám: 261
TOLOBIZMUS: EGYIK KUTYA, MÁSIK EB...

ÍME:

Idézet:
Teller Ede a tegnapi lapunkban leközölt politikai nyilatkozatának szövegét eredetileg egy Magyarországon élő barátjának, korábbi társszerzőjének diktálta. A világhírű atomtudós a szöveget többször is pontosította. A végleges szöveg – amelyet utasítására egy hetilapnak is eljuttattak – a tudós lakóhelyén, angol nyelven született. Címet is Teller adott az írásnak. A faxot Teller egykori munkahelyének, a Lawrence Livermore National Laboratory igazgatósági titkársága jutatta el lapunkhoz.

„Halottról vagy jót, vagy semmit” – reagált közleményben Illés Zoltán. Az atomfizikus írásában megnevezte a fideszes Illés Zoltánt, aki „be akarja záratni Paksot, jóllehet nem ért az atomenergiához”.

„Teller úrnak igaza van: sem az atom-, sem a hidrogénbomba gyártásához nem értek, de nem is terheli a lelkiismeretemet tömeggyilkosságban elpusztított milliók halála” – áll a fideszes képviselő közleményében. „Amíg nem ismerhetjük meg Teller Ede eredeti feljegyzéseit, kétségeink vannak, hogy a Népszabadságban megjelent írás hiteles-e, valóban Teller Edétől származik-e” – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője az MTI-nek. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke az írás kapcsán újságírók előtt úgy vélekedett, hogy az atomfizikus véleményében a magyar sajtóban megjelenő „sztereotip gondolatok” tükröződnek vissza. Ugyanakkor közölte: a Fidesz vezetői sem értettek egyet Illés Zoltán „radikális megközelítésével”, amelyet az atomenergia békés felhasználásáról és a paksi atomerőmű bezárásáról fogalmazott meg.

Teller Ede nyilatkozatai kapcsán az utóbbi időben többször is támadt politikai vita. Előfordult ugyanis, hogy kétségek merültek fel a világhírű atomfizikusnak tulajdonított levelek hitelességét illetően. Mindez azért fordulhatott elő, mert a kilencvenes éveiben járó tudós gyakorlatilag vak volt, ezért általában telefonon, illetve közeli ismerősein keresztül nyilatkozott az őt megkereső fórumoknak. Így tett akkor is, amikor tavaly áprilisban a Fidesz megkereste, hogy nyilatkozzon a választásokat megelőző nagygyűlésük előtt.

Teller akkori nyilatkozatának két különböző verziója is napvilágot látott. A Kossuth téren felolvasott, és a Fidesz honlapjára is feltett változat így szólt: „Először is engedjék meg, hogy gratuláljak minden magyar embernek az elmúlt négy év eredményeihez. Nagy örömmel figyeltem és figyelem Magyarország világos és töretlen fejlődését. Most a döntés előtt két kérdést ajánlok minden ember figyelmébe, megfontolásra. Első: Az ország az Európai Unió felé vezető úton halad. Ki fogja jobban képviselni Magyarországot az Európai Unióban? Orbán Viktor vagy Medgyessy Péter? Szerencsére mindenki a béke mellett van, de ezen belül ki éreztette jobban a határon inneni és túli magyarokkal, hogy összetartoznak? Ki ismerte el inkább a határon túli magyarok fontosságát és problémáját?”

Ugyanakkor egy lapunkhoz is eljuttatott, Teller aláírását is tartalmazó fax szerint az angol nyelvű szöveg pontos fordítása a következő volt: „Megerősítem a magyar választásokkal kapcsolatos két kijelentésemet: Két kérdés: 1. Ki fogja jobban képviselni Magyarországot az Európai Unióban, Orbán vagy Medgyessy? 2. Ki fogja jobban támogatni békés módon a szomszédos országokban élő hárommillió magyart?”

Kubinyi Tamás kormányszóvivő-helyettes az eltérést az MTI-nek akkor úgy magyarázta, hogy a szombaton elhangzott szöveget a 94 éves tudós telefonon diktálta, majd azt szó szerint visszaolvasták neki, aláírása ezért nem szerepel a példányon. Később, miután a média kétségbe vonta a levél hitelességét, és szükség volt az aláírt változatra, már csupán a kérdéseket mondta tollba, és ezeket juttatta el telefaxon Schmidt Máriának, a miniszterelnök főtanácsadójának.

A két szöveg közötti vitatott különbség akkor elsősorban az volt, hogy a felolvasott változat tartalmazott az 1998–2002 közötti időszakra vonatkozó mondatokat is, a második szövegváltozat azonban nem. Teller akkor a vitára lapunknak úgy reagált: – Hallottam, hogyan adták elő a kérdéseket. Ez nem volt helytelen interpretáció. Az a meggyőződésem, hogy ha nem is százszázalékosan, de többségi alapon a jelenlegi kormányra szavaznék – nyilatkozta.oggi
2003. szeptember 16. 14:14 | Sorszám: 253
Lehet, hogy Illés Zoli beépített ember?

OFF:
A tököm tele azzal, hogy két napja rendre visszadobja a rendszer "flood-control"-ra hivatkozva az első próbálkozásaimat. Nem tudom, mi a fenéhez méri a 30 másodpercet?

OFF2:
Még írok hozzá, mert 3 percesvárakozásutá sem engedett be.
3. kísérlet:

oggi
2003. szeptember 15. 22:55 | Sorszám: 159
Félreértés ne essék, a Genre vonatkozó.
oggi
2003. szeptember 15. 22:53 | Sorszám: 157
Jézusom, Apóka, ez a beszólásod hasonló kaliberű volt, mint szegény Illésé.
oggi
2003. szeptember 15. 22:48 | Sorszám: 155
Tévedtem, bocs.
A lényeget nem érinti.
Már, úgy értem, Teller kontra Illés...
oggi
2003. szeptember 15. 20:41 | Sorszám: 130
Azért ne örüljünk ilyen nagyon.
Az a szerecsétlen Illés helyből ugrott a primitív provokációra.
Ha Orbánnak van egy kis esze (márpedig gyanítom, van), nem bíz rá többet semmilyen fontos feladatot.
Ostoba pukkancs, hiú nyárspolgár.
Nem fogja fel, hogy egy Illés nem ugathat le egy halott Nobel-díjast (még ha valódi lett volna is a levél), mert erkölcsi hullává teszi magát kéttized másodperc alatt.

Téma: Angyal.
oggi
2005. június 26. 07:23 | Sorszám: 10
Miért?
oggi
2005. június 24. 13:22 | Sorszám: 5
De természetesen - akárcsak maga Sátán - az Isteni Terv szerves része.
Zsebre tehető kísértő, akárcsak a mobiltelefon és a laposüveg.
oggi
2005. június 24. 13:17 | Sorszám: 4
A tükör az ördög szerszáma...

Téma: MSZP -FIDESZ paktum !!! Fújjjjjjj
oggi
2002. november 08. 14:20 | Sorszám: 91
Hehe.
Nem beszéltünk össze.
oggi
2002. november 08. 14:06 | Sorszám: 89
Túlságosan belepasszol az mszp azon törekvésébe, hogy -ha már magát tisztára nem moshatja - rántsa le a sárba az ellenfelét is (mondván, "mi legalább nem piszkálunk senkit holmi ködös értékrendekkel és etikai követelményekkel: ehess, ihass, ölelhess, alhass - és lehetőleg NE próbáld magad a Mindenséggel mérni").
Amikor a tényérvek elfogynak, mindig előkerül a te tarsolyodból is az "egyik kutya, másik eb" álfanyalgása.
oggi
2002. november 08. 13:56 | Sorszám: 88
Részleteiben van ráció, az egész mégis valahol hibádzik.
oggi
2002. november 05. 21:26 | Sorszám: 31
+L
oggi
2002. november 05. 21:25 | Sorszám: 30
Figyej, leplezd már le magad, cimbora, hadd röhögjünk egy jót...
Ugye, Pirítós vagy?
Na!
oggi
2002. november 05. 16:40 | Sorszám: 24
Nem lett volna nagykoala.
De ez akadémikus. Visszamenőleg bizonyíthatatlan mindkét állítás.
Ne bántsuk egymást, Onogur, kellesz te ide nagyon, mint ahogy én is.
oggi
2002. november 05. 16:26 | Sorszám: 22
tejesen=teljesen

Egyébként nem osztom az észt: annyit úgysem tudok szétosztani, hogy holnap is érdemes legyen ide visszajönnöm.

oggi
2002. november 05. 16:24 | Sorszám: 21
Te egy tejesen normális fazon vagy, onogur, egész hasonóa vágányon fut néha a gondokodásunk (akár tetszik, akár nem), csak időnként bekettyensz ettő a mácsós demagógiátó.
Gondolkodó ember létedre.
Szóva összekakilhatod magad, akkor is kedvellek.

Na, most mosakodjál a haverok előtt!

oggi
2002. november 05. 16:12 | Sorszám: 19
Na, megint egy zseniális topik.
Gyűlik az alja szépen: ahol egy Ősspanyol elitet képez.
És méltán.
Eszelősek, ostobák, provokátorok.
Díszes társulat.
Mit keresünk itt, Mercurius?

Téma: Politicians: Job Done or You're Gone!
oggi
2005. november 18. 07:50 | Sorszám: 37
This is the third way we go to heaven.
oggi
2005. november 14. 19:34 | Sorszám: 22
Lehet, hogy előbb volt meg magyarul?
oggi
2005. november 14. 00:21 | Sorszám: 13
Yeeeah...
This is the way we make the rabbit jump out of bush...

Don't mind if you don't understand this hungarian idiom...
oggi
2005. november 13. 23:25 | Sorszám: 11
We haven't abandoned communism - communism has abandoned us.
oggi
2005. november 13. 23:00 | Sorszám: 9
Sounds good, yes, it's impossible.
oggi
2005. november 13. 22:04 | Sorszám: 2
Idézet:
An independent "Governance Tribunal" made up of citizens chosen by draw and of civil-society actors will be in charge of supervising, through a transparent process and according to specific legislation, the interpretation and correct evaluation in every case.

Isn't it bullshit?
Who will control the whole process?
I can't find anything about this...


Téma: A konszenzusos szex,, a jog elmehet a sóhivatalba!
oggi
2004. szeptember 30. 16:41 | Sorszám: 7
Egy büdös kurva szó nincs arról, hány évesek a kiskorúak.
Ez pedig nem mindegy, mert mondjuk 14 év felett hajlamos lennék elvi alapon azt mondani, ha náluk ez a szokás... (És nem azért, mert pl. a magyar jog itt húzza le a rolót, hanem sokkal inkább azért, mert egy tizennégy éves lány testileg nagy valószónűséggel érett a szexre, és ha abban a minitársadalomban ők ezt természetesnek veszik, netán kedvelik, akkor nyilván nem okoz nekik ez semmilyen lelki sérülést, amíg nincs erőszak a dologban: nehéz lenne egy többszörösen túlbiztosított modern tömegtársadalom mércéit mechanikusan alkalmazni rájuk.
Ha ezek a leánykák viszont csak 10-12 évesek, akkor eléggé elgondolkodtató egyfajta szelíd nyomásgyakorlás lehetősége, de a "megszálló" bíróság által kikényszerített megoldás mindenképpen ellenszenvesen hangzik.

Téma: Amerikai sajtó kellene
oggi
2002. március 25. 11:06 | Sorszám: 26

Pirítósi babérokra pájázol?


Téma: Csalódott Orbánban a csúcsértelmiségi
oggi
2005. október 09. 10:05 | Sorszám: 179
Látszik, hogy mostanában nem tartok lépést a gondolás történésekkel...
oggi
2005. október 09. 10:04 | Sorszám: 178
Jé, Melnyikov most éppen Thule néven fut?

Téma: Szabaduljunk meg Magyar Balinttol
oggi
2003. április 27. 13:35 | Sorszám: 27
Idézet:
A skandinávok kultúrája messze a legmagasabb Európában is.

Kérek egy kultúra-definíciót.


Téma: Szükségállapot?
oggi
2002. augusztus 16. 14:28 | Sorszám: 2
Ha jól értelmezem a rendeletet és a hivatkozott törvényeket, a rendőr bármikor lekaphat valakit az utcán azzal, hogy akadályozta az árvízi védekezést.
oggi
2002. augusztus 16. 13:51 | Sorszám: 0
Ma, 12:30-kor kihirdetve. Lehet, hogy nem ez a hivatalos neve, de lényegében valami hasonló. Az Orbán-kormány csinált ilyet a tiszai balhéknál?

MEDDIG?


Téma: Csurka te nagyon ....
oggi
2002. augusztus 29. 19:01 | Sorszám: 153
Ne sarkíts, kedves Onogur,
az érzelmeknek nem csak helye van a hozzászólásokban, de egyenesen szükségesek is a hitelességhez.
De:
amikor gondolkodom, kizárom az érzelmeket. Ha rájövök, hogy adott témában erre képtelen vagyok, akkor erre valamilyen módon reflektálok, mert azt úgy illik.
Az érzelemdús, gerinces szókimondás önmagában, hosszútávon nem érdem.
Főleg, ha az illető olyan IQ-val rendelkezik, mint GIS.
oggi
2002. augusztus 29. 18:39 | Sorszám: 150
Hú, de lassú most a szerver...

No, hogy mi bántja a Fidesz szemét, nem tudom, csak a magaméban nyilatkozhatok: az én szememet nem a 4-5% (mondjuk, inkább 4 szorozva 0,7-tel= kb 3% és akkor még mindig jók voltunk), hanem ennek a tábornak egy max 20-30%-os hangos kisebbsége (tehát a magyar lakosság max. 1%-a), amely valóban mindent megtesz a jobboldal szétverésére, és közben ujjal mutogat a Fideszre, hogy minderről ő tehet.
Szerintem nevetséges, pitiáner ez az egész görcsölés: a vereségtudat dacos szűkölése.
Te, GIS, sokáig az általam leginkább tisztelt hozzászólók körébe tartoztál az Indexen (egész pontosan, amíg egyáltalán benéztem oda). Gondolás pályafutásod számomra egyre kiábrándítóbb. Nem bántani akarlak, sőt... Úgy gondolom,nagyon intelligens és érzékeny ember vagy, aki - számomra megfoghatatlan módon - az utóbbi időben szinte tisztán indulatból írogat ide, még ha teszed is ezt kulturált és viszonylag higgadt stílusban. Mondjuk, ez is mutatja, hogy nem a gondolkodás képessége veszett ki belőled, csak úgy látszik, valami oknál fogva szükséged van erre az érzelmes politizálásra.


Téma: Érdemel-e szobrot Teleki Pál miniszterelnökünk? II. +700
oggi
2004. február 29. 11:29 | Sorszám: 530
Vitatkozni vagy provokálni jársz miközénk? - kérdeném tőled szmájli nélkül...
Túlságosan elment megint a topik a történelem irányába?
Ez a baj, ugye?
oggi
2004. február 28. 20:58 | Sorszám: 511
Hm.
Nem értékeled egy kissé túl a Gondolát?
Ha közönségen azt a négy-öt nem éppen tinédzserkorú, meglehetősen kiforrott (hogy ne mondjam megcsontosodott) nézetrendszerű ballib olvtársat érted, akivel rendszeresen anyázzátok egymást, akkor bizony felkophatna az állunk, amennyiben valóban színtársulat volnánk...
oggi
2004. február 28. 20:45 | Sorszám: 508
Nyugodtan csatold le a tölténytárad, ha velem beszélsz.
oggi
2004. február 28. 20:44 | Sorszám: 506
Néhaaa???
oggi
2004. február 28. 20:39 | Sorszám: 502
Ha pl. nyitnál egy topikot a két világháború közti magyar történelemről a Kultúrában, szívesen tanulnék tőled, mert úgy gondolom, sokkal olvasottabb vagy a témában nálam.
De ez teljesen nyilvánvalóan politikai topik, gumicsont-topik, ráadásul az anyázós fajtából.
Körbe-körbe-körbe...
oggi
2004. február 28. 20:29 | Sorszám: 500
Tényleg kicsit túlpörgeted néha.
oggi
2004. február 28. 19:56 | Sorszám: 498
Szuperül be lehetne rekeszteni Politész úr hozzászólásával ezt a betegeskedő topikot... (?)
oggi
2004. február 26. 18:16 | Sorszám: 382
A "több" az túlzás valószínűleg.
oggi
2004. február 26. 17:34 | Sorszám: 378
Ez a 'jogfosztó józsi' kifejezés olyan parlagi...
És ez egy jogos finnya a részemről, azt hiszem érzed, kedves.
oggi
2004. február 24. 23:24 | Sorszám: 227
Te meg ideragadtál állandóra, vagy mi a szösz?
Nincs jobb dolgod, ejnye.
oggi
2004. február 24. 23:22 | Sorszám: 226
Hülye vagy, Magor fiam:
a magyarságot nem kell védeni.
Elég erős az magában is...
Mi ez a kishitűség?
oggi
2004. február 23. 15:43 | Sorszám: 62
Nem vitattam az állítást, csak egy módszertani kifogást emeltem.
oggi
2004. február 23. 15:41 | Sorszám: 59
Idézet:
vagyis amit jóval, mintegy fél évszázaddal az események után "galíciai bevándorlás"-ként érzékeltek, az nem más volt, mint a zsidóságnak az országon belüli mozgása, a határmentéről az ország belsejébe

más szóval ez az egész "probléma" nem a maga "valós" idejében jelentkezett, hanem egy jókora időeltolódással


Hm... már nem emlékszem pontosan, ki írta ezt be, de teljesen egyetértek vele.
Azonban jön utána egy mondat, ahol mintha megcserélődne ok és okozat.
A "problémát" nem kellett "elővenni", Kun Béláék előzékenyen az asztalon hagyták...
Hogy aztán ezt mi mindenre használták fel elvetemült emberek, az egy másik kérdés.

oggi
2004. február 23. 15:33 | Sorszám: 54
oggi
2004. február 23. 15:29 | Sorszám: 51
Ettől még földrajztudós volt...
oggi
2004. február 23. 15:23 | Sorszám: 48
Idézet:
"A földrajztudós rosszul tudta, a 19. század végén nem nőtt sokszorosára a hozzánk bevándorló zsidók száma, 1850 után több zsidó vándorolt ki Magyarországról, mint ahányan hozzánk érkeztek. "

Karsai, mint forrás?

Hozzad ide az ő forrásait, akkor majd én is utána nézek, minek pazaroljam addig az időmet?
Egyébként sem a földrajztudós szobráról vitatkozunk, nem?

oggi
2004. február 23. 15:20 | Sorszám: 45
Kérdezd meg Dudithot.
Én nem jártam hozzá, de jópár ismerősöm igen.
Persze ők mind antiszemiták, sőt -ha jól meggondolom - egy-két náci is akad köztük...
C'est la vie.
oggi
2004. február 23. 15:16 | Sorszám: 41
Vond, na...
oggi
2004. február 23. 15:16 | Sorszám: 39
Én sohasem bégetek senkivel.
Vondd vissza, vagy nem állok többé szóba veled.
oggi
2004. február 23. 15:14 | Sorszám: 36
Egyébként ha a legőszintébb véleményemre vagy kíváncsi:

hát nem érdemel szobrot, de nem azért, mert a bűnei nagyobbak, mint az érdemei, hanem azért, mert az érdemei sem lényegesen nagyobbak a bűneinél.

Nagyon-nagyon fájdalmas, hogy már lassan két hete ezzel foglalkozunk (nem a történelmi vitára gondolok - mert az nem nagyon alakult ki, hanem a szoborállításról szóló kicsinyes marakodásra) a konszenzusteremtésre való legcsekélyebb esély nélkül.
Kaleben, Szalonnán és rajtam kívül hirtelenjében nem is tudom, ki kívánja az ebben a topikban rendszeresen megnyilatkozók közül őszintén ezt a konszenzust...

oggi
2004. február 23. 15:04 | Sorszám: 24
Eccer mán próbáltál leválasztani...
Akkor se sikerült.
Ti. nem vagyok sehova odatapadva...
oggi
2004. február 23. 15:01 | Sorszám: 22
Kedves LM,

természetesen nem vagy te semmiféle citrom, viszont hadd adjak hangot csodálkozásomnak, hogy van arcod Karsait hívni szaktekintélyül. Ezt a paranoid, beteg és eltorzult lelkű embert, aki nyilvánvalóan maximálisan elfogult a vitatott kérdésben.
Mert a kérdés igenis vitatott és vitatni való: hol a híres liberális tolerancia?
Azért, mert sok érzékenységet sért a Teleki-szobor ötlete, még tudomásul lehetne venni minden ellenzőjének, hogy vannak emberek a világon, köztük pl. sok lengyel zsidó leszármazottja, akik megmentőjüket tisztelik benne. Ez legalább annyira méltánylandó szempont, mint a tiétek (bocsáss meg a többes szám miatt).
Vitatkozni nem lehet úgy, hogy csípőből antiszemitáztok, és ilyen "szaktekintélyek" mögé bújtok, mint a félbolond Karsai.
Van neked pl. fogalmad arról, milyen alapon osztályozta mindig is az egyetemen a tanítványait a tisztelt Tanár úr?
Miféle történész az, aki egy lapon emlegeti Horthyt és Kádárt?
Én nem vagyok egy Horthy-fan, de ez enyhén szólva is röhejesen szánalmas...


Téma: A halozati emberek utja a hatalomba
oggi
2004. január 03. 02:25 | Sorszám: 421
Let's talk about death.
(Fujjj, cinikus barom.)
Ja.
oggi
2004. január 03. 02:23 | Sorszám: 420
Hhhhháááá... megcsavartam a szívkamrádat, miiii???
Kiborgáljuk a káltavélte ripándékmányt?
oggi
2002. szeptember 14. 01:35 | Sorszám: 219
Áhán...
Hermész barátunk most van a koraesti topon.

Téma: Orbán Mene Tekel -je
oggi
2002. október 21. 11:25 | Sorszám: 4
Figyelem, balliberális lapszerkesztők (ha van itt ilyen... )!
Figyeljen már fel valaki HT publicisztikai zsenijére, mert nem bírom már szelíd szememmel tovább nézni az újságírói vénájából buzgón, de hiába patakzó életnedűt.

Téma: SZDSZ minisztériumok: coki!
oggi
2002. május 11. 10:33 | Sorszám: 141
"a pedagógusok valószínűleg csak azért utálják, mert ők a miép törzsszavazói"

????????????????????????????????????????????????????

Én egy több, mint száz fős (középiskolai) tantestületben mozgok, és azt kell mondanom, hogy -- ha nagyon béna asztalos lennék, még akkor is -- elég lenne az egyik kezemen lévő ujjmennyiség a Miép-szavazók összeszámlálására.
Maximum átlagos reprezentáció.

Kicsit értetlen vagyok az ilyen benyögésekkel szemben...
Nem mintha sértésnek tartanám, mégis egyfajta lesajnálást vélek kihallani belőle.


Téma: Hogyan hazudja tele az országot a METRO és Bolgár György
oggi
2003. június 15. 12:42 | Sorszám: 33
Idézet:
De szerintem mindez jó hisz az úra alkalom adtán váltani és képes lenne.

...?

oggi
2003. június 14. 10:24 | Sorszám: 18
viszafogotabb: visszafogottabb
oggi
2003. június 14. 10:22 | Sorszám: 17
Idézet:
Az a csoda, hogy ilyen körülmények között a Fidesz ennyire szorosan ott liheg a sarkában riválisának.

Erre gondoltam:

Idézet:
Csökkenő tendenciák az MSZP támogatottságában
Budapest, 2003. 06. 10.
A Fidesz kongresszusának hétvégéjére eső kérdezési periódus (május 15-20.) során a 18 évesnél idősebbek 33 százaléka válaszolta a Gallup kérdésére, hogy a Magyar Szocialista Pártra szavazna egy "most vasárnap tartandó választáson", és 27 százaléka azt, hogy a Fideszre. A pártot választó biztos szavazók körében 48 százalék a Szocialista Pártot, 43 százalék pedig a Fideszt választaná. Az MSZP és a Fidesz támogatottsága a pártot választó biztos szavazók körében 2002 júniusa óta nem volt ilyen közel egymáshoz...
oggi
2003. június 14. 10:17 | Sorszám: 16
Nem csak ingyen Metró van ám!
Mifelénk van ingyen Délmagyarország (bizonyos hétvégeken bedobják a postaládába), ami épp csak egy fokkal uszítóbb a Népszavánál és egy paraszthajszállal viszafogotabb a Metrónál.
És van ingyen Esti Hírlap, ami egy kiváló kampányközi kampánylap, amint ráébredhettem a múltkor, mikor a szegedi sétálóutcán a kezembe nyomtak egy példányt (korántsem én voltam az egyetlen áldozat: több terjesztő cirkált karján újságköteggel).
Erre legyen büszke Kaleb is.
A sok reklámáron eladott, méregdrága papírra nyomott, csábítóan színes borítójú álpletykamagazinról már nem is beszélve, mint amilyen pl. a Sztár magazin...

Az a csoda, hogy ilyen körülmények között a Fidesz ennyire szorosan ott liheg a sarkában riválisának.


Téma: drstrangelove
oggi
2002. június 01. 02:17 | Sorszám: 71
Miért teszed ezt neki, vele, érte?
Empátia? Értetlenség? Gyűlölet?
Miért nem kényszerítjük drstrangelove-ot az Életre?
Neki sem jó ez igazából...
Miért hagyjuk, hogy egy frusztrált provokátor tematizáljon itten...
Ennyire kevesek vagyunk?
Nincsenek jó kis ütős, pozitív témáink?
(Dehogynem...)

Téma: Ez az igazi botrány
oggi
2003. november 21. 16:20 | Sorszám: 10
ha ez saját szöveg, akkor gratula...

nem te vagy a bayer?


Téma: A mai Magyar Nemzet 19-oldalán
oggi
2003. december 01. 12:11 | Sorszám: 119
No, nem csak a halmazelmélettel vannak itt gondok...
oggi
2003. november 30. 21:54 | Sorszám: 60
oggi
2003. november 30. 21:53 | Sorszám: 59
virtuale
oggi
2003. november 30. 18:22 | Sorszám: 31
egyre idegesebb vagytok, elvtárs...
oggi
2003. november 30. 18:21 | Sorszám: 30
AMÚGY ÉRDEKES MATEMATIKA:
NESZE NEKED HALMAZELMÉLET...
oggi
2003. november 30. 18:18 | Sorszám: 29
egyébként sem érteni magyar

ki által, micsoda???
most a vesztett, vagy a nyert perre VAN GONDOLVA?

oggi
2003. november 30. 18:15 | Sorszám: 28
a kérdés csak az ezek után, hogy juszt egész oldal után fizetett-e...
mert ha nem, nem ő "csinálta".
oggi
2003. november 29. 14:08 | Sorszám: 4
nattyon jó...
saját lelemény, vagy volt már rá precedens?

Téma: Kover biralja a jobbikot!!/hir tv/
oggi
2004. február 09. 14:27 | Sorszám: 205
Olvasni nem olvasom lényegesen kevesebbet, de tényleg ritkábban írok - éppen azért, mert elég jól látom, mi van...
oggi
2004. február 09. 14:25 | Sorszám: 204
Az isteneset?
oggi
2004. február 09. 14:25 | Sorszám: 203
AE: 1.
Onogur: 2.
...?
oggi
2004. február 09. 13:43 | Sorszám: 196
Ritkán szoktam egyébként is KIröhögni VALAKIT.
KÓRUSBAN pedig SOHA.
oggi
2004. február 09. 13:41 | Sorszám: 195
SEM kórusban, SEM egyénileg nem röhögök rajta.
Az, hogy nem mindig értek vele 100%-ig egyet, az egy másik kérdés.
De tessék jelentkezzenek be a kórustagok:
az egy tökös állásfoglalás lenne tőlük.
oggi
2004. február 08. 19:29 | Sorszám: 167
Ne haragudj de a kifejezés maga megfetrengtet az ordináré röhögésben.
Egy lépés és kövérizmusról, meg rogánizmusról fogtok beszélni...
oggi
2004. február 08. 15:14 | Sorszám: 140
Nos, érvekkel alátámasztott állításokkal vagyok hajlandó vitatkozni.
Te nem állítasz, hanem kinyilatkoztatsz, pl.:

Idézet:
Ha a Jobbik szavazatot lop a Fidesztől és bekerül, a jobboldalnak jó

Légyszíves a magad nevében beszélni vagy pontosan és alaposan érvelni.

oggi
2004. február 07. 21:53 | Sorszám: 110
Nekem senkim sem Kövér.
De nem kéne senkit baromarcúzni.
oggi
2004. február 07. 21:41 | Sorszám: 109
Ahhoz először érveket kellene látnom.
Előbb meg kellene tenned a három lépcsőt a ringig.
De nem hiszem, hogy lenne kedvem.
oggi
2004. február 07. 21:18 | Sorszám: 105
Ugyan, nehogy már visszaforgasd már rám...
Olvasd el mit írtál, én csak ismételtelek.
Nem méltó a te értelmi szintedhez ez az agyatlan hörgés...
oggi
2004. február 07. 20:40 | Sorszám: 103
Ilyen meggondolatlan szavakat rég olvastam még tőled is...
Sok-sok fölösleges indulat: és egyre rosszabbul fogod érezni magad tőle.
(Ha tudnád, hogy az előző két mondatom miből faragódott le, azt hiszem, kicsit önkritikusabban néznél magadra.)
oggi
2004. február 07. 20:33 | Sorszám: 102
És te, angyalarcú, hun tanultad?

Téma: Ki lesz tehát a köztársasági elnök?
oggi
2005. június 04. 10:25 | Sorszám: 370
Valami írott szabály van rá?
oggi
2005. június 04. 08:53 | Sorszám: 367
Idézet:
Amúgy Szili szavazhat magára?

Ez egy nagyon érdekes és fontos kérdés.
Miért nem válaszol rá senki?


Téma: Gondola-ring (Haraxom-fórum)
oggi
2002. szeptember 26. 15:43 | Sorszám: 85
Mindegy már... Elszállt az első indulatom.
oggi
2002. szeptember 25. 21:01 | Sorszám: 66
Izé, Gen, itt mondhatok akármit?
Válaszolj gyorsan, mert letörik a nyelvem hegye...
oggi
2002. szeptember 25. 20:57 | Sorszám: 65
Hahó, itt mondhatok akármit?

Téma: Németellenes dal
oggi
2003. október 18. 14:17 | Sorszám: 45
Hova tart ez a topik? (Én nem látom.)
Jobban érzitek magatok tőle?
Mert ha igen, hát csak tessék:
mindenki a maga mentálhigiénéjének kovácsa...

Téma: Újabb FIDESZES panama
oggi
2005. június 03. 19:28 | Sorszám: 18
Mél ment.
oggi
2005. június 03. 19:28 | Sorszám: 17
Nem is vagyok ilyen idegbeteg marha.
Még...
oggi
2005. június 03. 16:26 | Sorszám: 11
Nomen est omen.
Beteg lelkű ember.
Ócska kibic.

Téma: Vagyunk legalább tízen?
oggi
2003. december 15. 21:08 | Sorszám: 204
má lassan annyira betemetjük itten az árkákokat, hogy lassan legurulunk az alattunk hömpölyödő töltésről...


oggi
2003. december 15. 21:02 | Sorszám: 202
tényleg az alkoholtól lettél ilyen emberi?
többet kéne innod, még megszeretnénk...


Téma: » Hosszú bájtok éjszakája-Simicska APEHban
oggi
2002. szeptember 26. 10:30 | Sorszám: 42
Hát igen, ez már a gondolatrendőrség felé mutat: azt kutatni, mit nézegetett valaki a számítógépén...
Ennyi erővel azt is vizsgálhatnák barangolt-e pornószájtokon hivatali időben Simicska.
Azt legalább erkölcsileg el lehetne ítélni.
oggi
2002. szeptember 22. 10:31 | Sorszám: 16
Ugyan, kedves antal94!

Nem kell ennyire mellreszívni:
PVC megint nyitott meggondolatlanul egy öngól-topikot (hiába, no, indulatos ember), inkább köszönjük meg neki, hogy fehívta a figyelmünket a vizsgálat eredménytelenségére.
Bár az ÖK-választásokig úgyis prolongálni fogják KOvácsék az összes "botrányt".


Téma: Bukik a kormány!!! (???)
oggi
2004. március 07. 20:16 | Sorszám: 20
Héj, erősek a belga sörök...

Téma: Orbán kiíratja az árulókat a közéletből
oggi
2002. október 03. 17:57 | Sorszám: 156
Bocs, nem bolondultam meg, nem bolondultam meg.
oggi
2002. október 03. 17:56 | Sorszám: 155
Bűn-e, hogy nekem mind a hárman szimpatikusak vagytok, és nincs tele a tököm veletek?
Viszont Ishmael egy annyira jó ember, hogy tényleg nem értem, hogyan lehet rá neheztelni komolyan.
Néha ő is beszélhet hülyeségeket. Melyikünk nem szokott.
Önként vállalt doktrinér mucsaisága néha kicsit erős megfogalmazásokba hajszolja.
De még egyszer mondom: áldott jó ember.
Ne láss már minden bokorban ellenséget!

Most lehet, hogy mindkettőtöket magamra haragítottam...

oggi
2002. október 03. 17:55 | Sorszám: 154
Bűn-e, hogy nekem mind a hárman szimpatikusak vagytok, és nincs tele a tököm veletek?
Viszont Ishmael egy annyira jó ember, hogy tényleg nem értem, hogyan lehet rá neheztelni komolyan.
Néha ő is beszélhet hülyeségeket. Melyikünk nem szokott.
Önként vállalt doktrinér mucsaisága néha kicsit erős megfogalmazásokba hajszolja.
De még egyszer mondom: áldott jó ember.
Ne láss már minden bokorban ellenséget!

Most lehet, hogy mindkettőtöket magamra haragítottam...

oggi
2002. október 02. 19:42 | Sorszám: 111
Jó kis homokozó ez is.
De mit keres itt Onogur, Ishmael?
Hogy tévedt ide Micuember?
És Mercurius, már megint nem bír magával?
És oggi fenekébe kukacok bújtanak?

oggi
2002. október 01. 14:08 | Sorszám: 42
Ihaj, de egy topik mán megint!

Téma: Javaslom, hogy nézzetek be egy gyógyszertárba....
oggi
2004. január 08. 14:10 | Sorszám: 65
Nem tudom, sokaduma sokat beszél-e...

Te viszont mellé.
A számok meg magukért.

A többi meg már csak rétestészta-effektus.


Téma: Paks: mi legyen vele?
oggi
2003. május 12. 12:06 | Sorszám: 30
Érdekes, hogy az élet milyen bonyolult, mi?
oggi
2003. május 12. 12:05 | Sorszám: 29
Érdekes, pont most láttam az Egy csodálatos elmét...
oggi
2003. május 11. 12:17 | Sorszám: 6
Úgy hallottam, francia importvan napirenden.
Igaz ez? Tudtok valamit róla?

Téma: Esterházy a spicli
oggi
2002. május 22. 09:28 | Sorszám: 186
Petőfit, Adyt, József Attilát tényleg bűn volt kihagyni, és a többiek is megérdemelték volna, hogy bekerüljenek. De OK, mondjuk, mindenki nem férhet el (?). Az is érthető, hogy akartak egy kortárs írót meg költőt is.
Az egy másik kérdés, miért van az, hogy pont két olyat sikerült "találni", akinek személye markánsan megosztja a mai magyar (értelmiségi) közvéleményt. Igaz, ha belegondolok, nem tudok egyetlen olyat sem mondani, aki ne osztaná meg.
Na, ja: egy Marquezről nem lehet vitatkozni, bármikor, szemrebbenés nélkül elnézem neki pl., hogy kommunista szövegeket nyom. Nála nincs közvetlen összefüggésben politika és irodalom. Eddig tulajdonképpen Eszterházynál sem volt, most viszont -- ha a számára legrózsaszínűbb verziót is hiszem el -- felmerül bennem a kérdés, mi a francért kell belenyúlni egy már rég megjelent regénybe?
Nem elegáns. Az meg végképp nem elegáns, hogy most mindenkinek óhatatlanul az (is) fog az eszébe jutni, hogy micsoda jó reklámot is csinált ezzel az új kiadásnak. Hosszútávon veszít ezzel az elhamarkodott taktikával, ez biztos.
Abban sem vagyok biztos, hogy akik eddig szerették, még jobban fogják, akik meg nem, szárnyat kapnak az utálathoz. Szerintem van egy csomó ember, aki fenntartásokkal, de elismerte kétségtelenül elismerhető érdemeit, ha nem is nagyon szerette, ezután viszont érzelmei közé mindenképpen odakeveredik egy kis szánalom. Azt pedig nem kívánom senkinek. De jön, kérlelhetetlenül. Ez egy ilyen érzés.
oggi
2002. május 22. 09:28 | Sorszám: 185
Pszt! Ne terjesszétek!!!

Egészen biztos helyről tudom, Robinnak rúdproblémái vannak.
Természetesen a mérőrúdjára gondoltam.

oggi
2002. május 20. 14:42 | Sorszám: 101
"ilyenek a lelki szegények. nem baj, olvassatok gyurkovicsot, ha azt irodalomnak vélitek."

Kedves Furcsaszerelem Doktor Úr!

Hátraarc, irány a:
http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=000428


Téma: Az MSzP és a szellemből kiszabadult palack
oggi
2004. február 09. 20:56 | Sorszám: 33
Viszont egy amúgy hullacsöndes ám visszhangos teremben, spotlámpák fényénél letolt nadrággal artikulálatlanul ordibálva semmilyen médiahátszéllel nem lehet választást nyerni, hacsak nincs az ellenfél hátában egy tettrekész kis diverzáns csapat, amely villásnyelvű* gyűlölettel kontráz az ordibálóknak...
Ha a szerződtetendő profik tényleg olyan nagyon profik, pontosan erre fogják építeni a stratégiájukat.

* Ugye, nem kell magyaráznom a metaforát?

oggi
2004. február 09. 20:43 | Sorszám: 31
Na, és te, mikor futottál lukra utoljára, kunkori farkincájú?

Téma: Makovecz Imre - Elek Pista levélváltás
oggi
2004. február 28. 20:42 | Sorszám: 65
Ez a ravatalozó egyébként?
oggi
2004. február 28. 20:31 | Sorszám: 63
Mér, nem?
oggi
2004. február 28. 19:46 | Sorszám: 60
Makovecz érdekel.
A téma nem.
oggi
2004. február 28. 19:37 | Sorszám: 57
oggi
2004. február 28. 19:20 | Sorszám: 52
Számomra nem.

Nem téma.

oggi
2004. február 28. 19:17 | Sorszám: 50
oggi
2004. február 28. 19:10 | Sorszám: 47
Tessék, te kapsz egy üvegeset, hadd gyöngyözzék:

oggi
2004. február 28. 19:03 | Sorszám: 45
Akkor egészségedre:

oggi
2004. február 28. 18:46 | Sorszám: 42
Én a kínai söröket is nagyon szeretem...
oggi
2004. február 28. 17:43 | Sorszám: 40
Ez szép hely... irigyellek.

oggi
2004. február 28. 17:38 | Sorszám: 39
Miért, nem Szegeden vagy?
oggi
2004. február 28. 17:31 | Sorszám: 37
Helló, Radala,

összejöhetnénk már egyszer egy sörre...

Mondjuk, ma este?


Téma: Székhelyi, a vessz(t)ő...
oggi
2005. március 28. 20:55 | Sorszám: 227
Idézet:
nem vérszadeszes ő, csak egy szerencsétlen, fóbiás zsidó...

Hamég...

De, sajnos, úgy látom, egyszerűen csak úgy érzi, még nem dolgozta le eléggé a nagy koncot.

oggi
2005. március 25. 19:55 | Sorszám: 140
Nekem is elég volt.
De nem hiszem, hogy pont Kalebet kéne ilyen stílusban helyretenni.
Ő megpróbál beszélgetni velünk, és ha nem is értünk egyet vele sok dologban, ezt a stílust nem érdemli meg.
ha szemtől szemben a Székhelyinek nyomnád ezeket az indulatfutamokat, még megérteneém.
Szerintem nem méltó hozzád ez a vitastílus, akármennyire igazad van.
Nem leszünk kevesebbek attól, ha megbecsüljük egy kicsit a Kaleb-féle ellenfeleket, sőt...
oggi
2005. március 25. 19:25 | Sorszám: 138
...szégyelli Székhelyi...
oggi
2005. március 25. 19:25 | Sorszám: 137
Pirítós...

...ugyanmár: szadeszkretén, köcsögfa, prosztó - ne mennyünk mán le kutyába, a Melnyikov szintjére...
Hidd el, Kaleb épp eléggé szégyelli, Székhelyi bunkóságát, ne csökkentsük a szégyenérzetét a saját bunkóságunk villogtatásával.
Fiatal vagy te még ahhoz, hogy begyöpösödj!

oggi
2005. március 25. 09:48 | Sorszám: 115
Én úgy gondolom, hogy Kaleb nem provokál, hanem azt írja, amit gondol, s igyekszik ezt - több sikerrel, mint kudarccal - indulatmentesen tenni.
Ha vele nem hajlandó a többség érdemi vitát folytatni, akkor kivel?
A valódi provokátorokkal talán?
oggi
2005. március 24. 21:38 | Sorszám: 102
Te hülye vagy, nem antiszemita.
És már ki sem növöd.

Idézet:
a zsidó emberek tisztelete mellett a példák és a jelenlegi holobiznisz hatására egyre inkább gyűlölöm azokat a zsidókat, akik antiszemitává tesznek, tettek.

Olvasd el négyszer-ötször ezt a mondatod, ízlelgesd, rájössz magad is, bármilyen csekély értelemmel vert meg a Teremtő.

oggi
2005. március 24. 15:48 | Sorszám: 96
érzésükben
oggi
2005. március 24. 15:47 | Sorszám: 95
Én nagyon nem szeretném, ha bírósági útra terelődne a dolog.
Azt szeretném,szerettem volna, ha Székhelyi nagyon gyorsan elnézést kért volna azoktól az emberektől (kivéve OV-t, ugye, ő kénytelen elviselni az ilyesmit), akiket megbántott nemzeti érzéseiben.
Ezért a lemondását követelni nevetséges, szerintem.
Én sem mondanék le a helyében, igaz nem is mondtam volna ilyesmit soha.
Néhány apróság:

Székhelyi egy jó színész, azt hiszem. Nagyon szerttem őt annak idején a Karácsony Benő Napos oldal-ának tévéváltozatában, de sok egyéb szerpében is. Nem tudom direktornak mennyire vált be, ez egy sokszempontú kérdés, nem mernék itt és most belemenni. Ha a beosztottjai úgy érzik, hogy nem tudnak ezentúl együtt dolgozni vele, biztos neki kell lemondani, nem a színészeinek. De úgy tudom, általában nem érzik úgy.

Ami a zsidóságát illeti nem kellene szemforgatóan visszadobálni a labdát Kalebnek: Székhelyi külsején nagyon kiütközött a korral a származása. Nincs ebben semmi, rajta még a legtöbb nem zsidó is észreveszi a jellegzetes vonásokat. persze nem mindenki, továbbá nem is ez a lényeg. Csak azt akarom mondani: ne legyünk már szemforgatóak. Egy csomó mindenkire habozás nélkül rámondják, hogy zsidó, csak azért, mert valami "eszdéeszest" csinál vagy mond. Ugyanilyen undorító, amikor kapásból kinevezik ezért buzinak, drogosnak.

Ezt az utat el kellene felejtenie a magyar jobboldalnak.

oggi
2005. március 24. 15:21 | Sorszám: 94
Nincs türelmem végigolvasni mind a négy oldalt, úgyhogy lehet, már előttem mondta valaki...
Szóval: a Himnuszt trágárul parafrazeálni - ejnye-bejnye; Orbán Viktort hímvesszőnek nevezni - hm, hm.
Előttem sem szimpatikus megnyilvánulások ezek, sőt, dehát belefér a szólásszabadságba, azt hiszem.
Na, de pont most gúnyolodni egy családapa "nektárján", amikor megszületett az ötödik gyereke, amiért még a legvadabb ellenfeleinek is elismeréssel kellene adóznia neki két jóízű gyalázkodás között, de legalábbis mélyeket hallgatni, ha már a jó szó nem csalogatható elő, no, ez már gyomorforgató valóban.

Téma: Gombár lenne a legJOBB. :)
oggi
2005. április 25. 11:51 | Sorszám: 42
Arra nem válaszoltál, hogy mi van akkor, ha Mo.-n ma nem lehet az általad emlegetett goodwill-politikával lényeges mennyiségű szavazatot nyerni.
Pl. azért mert ez úgysem jön át a sajtó jelentős részén.
Vagy azért mert a politikusok úgy gondolkodnak, hogy túl nagy a rizikó szuszpenzor nélkül a ringbe menni arra számítva, hogy a mérkőzésvezető (a szavazópolgárok ebben az esetben) majd jeges zacskóval kényezteti duzzadt heréinket miután lelépteti a hitványkodó ellenfelet.

Amúgy meg sok okosságot írtál, némiképp meg is győztél, de azért nem egészen.

oggi
2005. április 24. 11:28 | Sorszám: 17
némi része nélkül...
oggi
2005. április 24. 11:27 | Sorszám: 16
Amit a goodwill-javításról írsz, az egy szép gondolat, az én idealiusta agyamban is többször megfogant már, lehet, hogy működne is, de hol van ma Magyarországon az a hatalom közvetlen közelében lévő politikus, aki el merné vállalni a nyilvánvalóan hatalmas kockázatot, ami az efféle goodvill-politikával jár - mert azért, ugye, ez egy tipikus dupla vagy semmi játék lenne a mai viszonyok között.
És nem vitatom, hogy nagyon szimpatikus gondolat.
oggi
2005. április 24. 11:23 | Sorszám: 15
Azért az sem lenne jó, Pirítós, ha a Fidesz abba a hibába esne, mint az MSZP 2002-ben.
Azaz annyira nem bízna saját választási győzelmében, hogy nem is gondolná át, mi lesz, ha nyer.
Márpedig, ahogy a dolgok jelenleg állnak (és ezen vajmi keveset fog pro vagy kontra változtatni hosszabb távon a köztársasági elnök megválasztása, a Fidesz majdnem biztosan nyer 2006-ban. Nem fogja magát túlnyerni, de nyerni fog.
És akkor egyáltalán nem lesz mindegy, hogy a földsötét Szili, vagy egy értelmes kompromisszumokra rákényszeríthető Gombár. Azért ő nem egy Árpi bácsi szerintem, főleg, ha a jobboldal nem hergeli bele valami vad szerepbe. Merthogy Göncz olyan agresszív volt, amilyen (ez ténykérdés), abban némi szerepe a személye ellen irányuló "preventív" jobboldali támadásoknak is volt némi része. Szerintem.
Az egy másik kérdés, hogy az szdsz mennyire tudná kisajátítani magának Gombárt elnökként a saját kampánycéljaira, imidzsépítésére. Mert ha csak ezen múlik a parlamentbe jutásuk (amit - a Gallupos 3% ellenére - nem hiszek), akkor legyen a Szili - a minél rosszabb, annál jobb elve alapján.
Aztán majd meglátjuk...

Téma: Jusztnak bocsánatot kell kérnie...
oggi
2003. április 07. 12:18 | Sorszám: 0
Orbántól ésKövértől.
Elsőfokon egyelőre.

Téma: Miért veszítjük el a választásokat? … megint II.
oggi
2006. április 10. 02:20 | Sorszám: 473
Hátbizony, de a maga életéért mindenki maga felel.
Azért ezt ne tessék a Fideszre meg az emeszpére kenni...
oggi
2006. április 10. 02:19 | Sorszám: 472
Ne dumáljon mááááá egy kétszázalékos párt.
Kinek kell ilyen két százalék?
Amiből másfél úgyis visszajön?
Ha két szalmaszál nerm fexik keresztbe, akkor is?

Téma: Nem antiszemita a PASSIÓ, csak az igazat mondja.
oggi
2004. április 10. 13:47 | Sorszám: 481
Mer nem kacsacsőr kell, hanem ácskapocs...
oggi
2004. április 04. 11:14 | Sorszám: 445
Szóval, ezzel a fajta fontoskodó félműveltséggel csak internetes polfórumokon találkoztam eddig, egy profi írótól nem számítottam volna rá...
oggi
2004. április 04. 11:12 | Sorszám: 444
Az egyik legröhejesebb, hogy az irodalmi latint követelné meg a bunkó légionáriusoktól.
oggi
2004. április 04. 11:06 | Sorszám: 443
Istenem...
Nekem annak idején (koraegyetemista ideimben) nagyon tetszett Spiró Ikszekje, akkor kétszer is elolvastam, nem tűnt egy buta csávónak.
De ez a sok és tömény baromság, amit itt összehord...
Egyszerűen ostobaságok, és sok helyen komoly műveletlenségről árulkodnak.
oggi
2004. március 25. 19:00 | Sorszám: 374
Jujj: ez a Közélet, nem a Kultűra, most veszem csak észre, hogy megszegtem a fogadalmam...
oggi
2004. március 25. 18:59 | Sorszám: 373
Hangulatokról viszont nehéz vitatkozni.
Bármi is jön, vagy nem jön le.
oggi
2004. március 10. 19:25 | Sorszám: 283
Macska létedre néha olyan vagy, mint egy papagáj...
oggi
2004. március 10. 12:45 | Sorszám: 244
Hát, én valami egészen másra gondoltam...

Barabbás pitiáner bűnözőnek látszik, de ő az Örök Túlélő.
Az (erkölcsi-szellemi) java elpusztul, a hitványabbak megmaradnak.
Az emberi civilizáció egyik alapellentmondása.
Miközben állítólag nincsenek ösztöneink, sőt a szellem végleg fölébe kerekedett a testnek, egészen durva darwini törvények igazgatják az emberi sorsokat - persze csak látszólag.
De azért mégis elgondolkodtató.
Az is igaz, hogyha összevetem a Barabbás életéből hátramaradó csekély emberi időt az Utolsó Ítéletig való várakozás isteni tartamával, akkor Jézus mindenképpen "jobb üzletet" kötött.

oggi
2004. március 10. 00:38 | Sorszám: 234
Utószor.
ÍUtószor.
Utószor. Minekiszikakinembírja?
(Mongya dudity)
így nem fogják elhinni - mongya dudity- hogy nem voltunk igazábul...
Ez csak imidzs, ez csak imidzs: (imázs) - utőszor, utószor.........

Szóval. Komolyra fordítva, Dudith által óhajtva. Mert ami jár, az jár.
Holnap nyitok egy topikot Barabbásról.
Mert Barabbás, amit (nem: akit!) nem tudnak megbocsátani ennek a filmnek.
Barabbás nyerítve röhög és menekül. Bottal se ütjük a nyomát...

oggi
2004. március 10. 00:24 | Sorszám: 230
Csak egyben van vita: a Rettenthetetlen jÓ.
Megismétlem: jÓ. Nem : Jó - jÓ.
Ebben még vitatkozunk...
Kajafás arcai nagyon jók összetettek, bonyolultak - semmi sablonosság: szenved.
A Sátánt megfejtettük - közösen, bár mindenki megfejtette, de leginkább a Dudith. A kiváló történész Glens nagy tisztelője ias a kiváló történész egy harmadik személy, mondja Dudith, nna, már nem tudom mléassan követnui, szóval mondja ő.
oggi
2004. március 10. 00:17 | Sorszám: 227
a VÉLEMÉNYEM:

jó.

JÓ.


JÓÓÓÓÓÓÓ:

Semmi különös.

Fantasztikus.

Holivúdi giccs.

így történt.

Dudith mérges.
RÁÁÁM:.-..

oggi
2004. március 10. 00:03 | Sorszám: 221
Jó a film Dudith rágja a fülemet, juszt se topikolok, majd holnap.
Tök jó olaszosan beszélnek a legionáriusok latinul.
A bunkó aussie tök jólé tuggya, kit kell busásan nmegfizetni. Senkisenem tuggya persze, hogy beszéltek valójában, d3e nem érdekes tisztejjöük a szakértelmet.
oggi
2004. március 09. 14:56 | Sorszám: 199
Mégse menj vissza.
Örülhetsz, sikerrel jártál.
Lassan mindenki arról beszél, amiről te szeretnéd...
oggi
2004. március 09. 14:47 | Sorszám: 197
Ki zsidózik, te nagyokos?
Olvass már vissza egy kicsit!
Te zsidózol, senki más.
Menj vissza a provokátoriskolába.
Vicces, hogy miután te magad is tarthatatlannak érzed az idézett támadásokat, elkezdesz tudományoskodni, miközben 1.: lényegében teljesen huszadrangú kérdés, milyen nyelven értekezett Jézus Pilátussal,

2.: senkinek nem lehet halvány segédfogalma sem a dologról, nemhogy még be is bizonyítsa - sima offolás, amibe itt igyekszel belevinni a társulatot...

oggi
2004. március 08. 21:05 | Sorszám: 155
Hányinger.
Az idézetek felvonultatják az amerikai zsurnálszleng leggusztustalanabb fogásait.
0 értelem, de fenemód bombasztikusan hangzik: a bunkó és a félművelt olvasó azt hiheti, hogy megért a segítségükkel valami lényegeset, holott a nagy büdös fenéket: blöff az egész, amit az írója sem ért igazán - de nem is akar. A premisszák kifejezés alkalmazásával nagyon jóindulatú voltál, mert azokat sokkal inkább prekoncepcióknak nevezhetnénk.
Ettől függetlenül lehet, hogy a Passió egy nagy halivúdi giccshalmaz (nem láttam még), de így nem lehet semmit érdemben kritizálni.
Akkor vagyok a legidegesebb, amikor ilyen típusú cikkeket "komoly" magyar napilapok "komoly" zsurnalisztái lefordítanak (többnyire rossz magyarsággal és pontatlanul), és úgy adják el, mint a saját utánozhatatlan egyéni leleményüket.
Ezek a böffenetek egyszerűen nem jelentenek semmit!
Néhány ócska hívószó, üres jelzőkkel megspékelve, hol hatásvadász körmondatokba, hol megfelebbezhetetlen tömörségű szentenciákba ágyazva.
Boááááááááá...
oggi
2004. március 05. 23:21 | Sorszám: 62
Lehet meg kéne nézni előbb.
Gyere le Karminczával és Dudith-tal: elintézek nektek egy különmozit addig.
oggi
2004. március 05. 23:18 | Sorszám: 61
Igen.
Jó, hogy leírod ezeket.
Én már szégyellem, annyira nyilvánvalónak látszik.
Mégsem a többségnek.
Tulajdonképp röhejes az egész.
Nincs kedvem kilépni a kertkapun.

(Bizony ez csak egy metafora: merthogy panelban lakom.)

oggi
2004. március 05. 22:59 | Sorszám: 59
Ez hüleség.
Erre kevésbé kirívóak a zélzsőzségek mindkét oldalon.
Az átlag kb. ugyanaz.
Meg errefelé nem tuggyák a fasírt-emberek olyan jól kípölni a szmájlingot.
(Hamarabb kiboríttyák a vájdlingot.)
A kelet-európai hülyeség sokkal kisebb dinamikájú, mint az amcsi.
Kisebb elfojtás, halkabb, büdösebb érzés.
Amott nagy elfojtás, nagy durranások, de nem kell percekig csapkodni a legyezővel utána.

Téma: Marijuana
oggi
2003. május 09. 16:23 | Sorszám: 28
A cannabis-levél meg tiltott önkényuralmi jelkép...

Téma: Felebarátod felesége
oggi
2004. július 19. 13:57 | Sorszám: 9
A Tízparancsolat pontjait vagy elfogadja az ember, vagy nem, de nem érdemes őket 100%-osan lefedő aranyköpéseket gyártani.
Viszont érdemes a humor kétélű fegyverével kicsit körbeszabogatni önnön gyarlóságainkat...
oggi
2004. július 19. 11:09 | Sorszám: 6
Igen...
Ha sokat mondogatom magamban imamalomként:
"Örömöt és büszkeséget érzek, örömöt és büszkeséget érzek, örömöt és..." - akkor egyszercsak észreveszem, hogy elaltattam az ördögöt.
Nem igaz, hogy soha nem alszik!
Néha neki is pihennie kell, hogy utána újult erővel munkálkodhassék.
oggi
2004. július 19. 11:05 | Sorszám: 4
Meg kell tisztítani a közéletet!!!!!!!!!!!!!!

Téma: Sikeres lesz-e az új Szövetség?
oggi
2003. május 24. 12:24 | Sorszám: 71
Aztán -ha kicsit öregszel - majd neked is kiélesedik a füled a stílusnüanszokra...

Tolobát pl. lehet, hogy lehülyéztem már (őszintén: nem emlékszem), de az biztos, hogy nem komcsiztam (azt nem is szoktam egyáltalán), provokátoroztam.

Mert ő magát hozza álnéven is.
Ehhez köll fül.

oggi
2003. május 24. 12:18 | Sorszám: 69
Nyugodtan legyen tele...
Én meg hadd húzzam már egy kicsit, olyan jól esik!
Ha nem vetted volna észre eddig, kedves Turulmadár, én nem pazarlok valódi indulatokat a fórumozásra.
Úgyhogy engedj játszani, lécci!
oggi
2003. május 24. 11:59 | Sorszám: 61
Tudom, te maszatkirály!

És te, mit tudsz?

oggi
2003. május 24. 11:58 | Sorszám: 60
Szia, Pirítós,

ez nem jobbradikál nick!

Olvass filologikusabban...

oggi
2003. május 24. 11:54 | Sorszám: 56
Kedves idióta provokátor barátom , hány biztos szavazó is volt az EU-népszavazáson a közvéleménykutatók szerint?
Előtte is, utána is?
Csak közben nem...
oggi
2003. május 24. 11:51 | Sorszám: 55
Bocs, most látom, hogy Pirike már megkérdezte...
Az is jellemző, hogy ez a kedves jobbos szimpatizáns Will azóta sem reagált rá.
Én, komolyan mondom, nyílvesszősuhogást hallok.
oggi
2003. május 24. 11:46 | Sorszám: 53
Azt mér' nem kérdezi meg senki ettől az idióta provokátortól, hogy miképp lett a nyolcból húsz nála?

Téma: Molnár Balázst kirugták a Demotól???
oggi
2003. április 25. 11:03 | Sorszám: 230
Ezt majd eccer így mondd a Lovasnak is!

Téma: A JMM jövője
oggi
2003. október 16. 17:44 | Sorszám: 12
Lovasnak saját bevallása szerint sincsenek elvei.
Ő csak jól és hatékonyan akar élni.
Erős és figyelemre méltó egyéniség sok hibával.
Nem erőssége viszont az ideologikus gondolkodás.
Ezt amúgy javára írom.
Ellenfél vagy harcostárs, de sosem erkölcsi etalon.

Téma: Nemzeti Ünnep-Nemzeti Színház-Ember Tragédiája
oggi
2002. március 18. 16:27 | Sorszám: 3
Vélemény???

Téma: Van-e tartalékja a Fidesznek? - álca
oggi
2002. április 18. 07:48 | Sorszám: 42
Ja, ez a Koviék dumájának logikája is:

"Magyarok, sokkal jobban is járhattatok volna."

IGEN. CSAK NEM VELETEK, LACIKÁM...

oggi
2002. április 16. 16:56 | Sorszám: 33
"Az MSZP is 17-re kér lapot, amikor asziszik, hogy ha ők nem b***ák tele a postaládákat, mobiltelefonokat, elektronikus postafiókokat a vádpontok cáfolatával-magyarázatával-akármivel, akkor majd a "csendes többség" úgyis tudja... honnan olyan biztosak benne, hogy ez a kampány visszaüt a Fidesznek ? "


Te hol élsz, Micu?

A maszop csak az RTLK-t meg a TV2-t keféli folyamatosan.
Lényegesen hatékonyabb a két legnézetebb tévécsatornán át fröcsögni, mint postaládákból és mobiltelefonokból.
Te is tudod, hogy az M1 nem konkurrencia.
De még az ún. kormánypárti médiumokon is átjön Medgyessy euforikus vitamegúszási hangulatban fogant fenyegetése:

"Meg fogjuk büntetni a gazemberkedéseket!"

Persze, ha a gulyásosztogatókra gondolt, vagy esetleg a haldoklókat a szavazóurna elé cipelő szoci aktivistákra, netán a Népszava különkiadást, meg a charterjáratokat finanszírozó Sorosra, az más, akkor nem vitatkozom vele...


Téma: Van-e szükség az ORTT-re?
oggi
2005. június 04. 12:19 | Sorszám: 2
Tényleg nevetséges.

Téma: Egy újabb Magyar Bálint panama
oggi
2005. április 22. 09:04 | Sorszám: 1
Hiába erőlködsz, Mercurius, ebből sem lesz semmi.
Ezek tulajdonképpen köztörvényes bűnök, de még egy ejnye-bejnye sem lesz belőlük soha.

Téma: Gondola kommunistái, egyesüljetek!
oggi
2003. november 20. 19:02 | Sorszám: 101
off

nézz áét a kvházba4


Téma: Patrubány még ma, vagy csak holnap mond le?
oggi
2004. december 06. 01:16 | Sorszám: 28
3,1 % nem éppen hajszál.
oggi
2004. december 06. 00:49 | Sorszám: 25
Jé.
Meglepően higgadtan érvelsz.
Majdnem egyetértek veled.

Téma: Mintegy rendelésre Washingtonból
oggi
2002. március 05. 14:59 | Sorszám: 15
Látod, tudsz te korrekt is lenni, ha akarsz...
Vagy tényleg csak görcsöt kapott az ujjad?

oggi
2002. március 05. 08:26 | Sorszám: 9
Jesszusom, ekkora öngólt, Rudolfom... Túl olajozottan áll rá a kezed a kopipésztre.
Egyszer még csúnyán megjárod...
Csak nehogy begörcsöljön a kezed, mint a Bushék krosszingolt fingere.

Téma: 01.12.13.
oggi
2001. december 14. 08:23 | Sorszám: 5
Csak azt nem értem, milyen megfontolásból helyeztem ezt a topikot "nyakig a mocsokba"???
Ó, Freud!
oggi
2001. december 14. 08:21 | Sorszám: 4
Nincs annyi féle fám, bár a szabályos pentagon formát még könnyen ki lehetne hozni gérfűrésszel...
oggi
2001. december 13. 20:09 | Sorszám: 2
Ja.
Meg a csajra is.
Ma belekarcoltam a bejárati ajtó rézkilincsébe, hátha látok majd egy boszorkányt.
errefelé állítólag még mindig akadnak...
oggi
2001. december 12. 23:59 | Sorszám: 0
Üdvözöljük a fény hozóját!

Téma: Betiltották a budapesti békedemonstrációt !
oggi
2003. február 14. 15:09 | Sorszám: 87
Macisajt, fantasztikus vagy.
Téged még a kvantum-elmélet sem magyaráz meg...
Áruld már el, mi a munkád!

Téma: Kérjetek ti is szavazólapmásolatot!
oggi
2004. január 11. 02:10 | Sorszám: 103
Megelőztél...
oggi
2004. január 11. 01:36 | Sorszám: 100
Idézet:
Persze vannak más trükkök is. Ma már a kampányt erre szakosodott nemzetközi cégek bonyolítják. Ha egy párt elég erős pénzügyileg, akkor megteheti, hogy stromanokon keresztül felvásárolja a politikai ellenfél kampánycégét és diszkréten zátonyra futtatja a rivális kampányát.

Azért ezt ennyire nem misztifikálnám...

oggi
2004. január 10. 18:52 | Sorszám: 57
Namost, ha okosabb vagy nálam, akkor lökjed, ne csak bólogass!
oggi
2004. január 10. 18:39 | Sorszám: 55
Csak ki ne fulladjunk már a rajtnál...
Én mindenester kérni fogok, csak jó lenne, ha kiokosítanának a nálam dörzsöltebbek, hogyan csináljam.

Téma: UMEMURA VÁLASZOL!
oggi
2002. augusztus 30. 18:41 | Sorszám: 14
Ja, és majdnem biztos vagyok benne, hogy balos provokátor az illető, aki esetleg megpróbálja kihasználni, hogy Melnyikovnak hihetjük.
Azonban M.-nek nem sajátja ez a szikár és kérlelhetetlen őrület.
oggi
2002. augusztus 30. 18:37 | Sorszám: 13
Kevésbé zaftos.
oggi
2002. augusztus 30. 13:42 | Sorszám: 7
Menj tanulni Melnyikovhoz.

IGNORE ON


Téma: Orbán csodálatos beszéde.
oggi
2002. április 10. 11:08 | Sorszám: 20
Tényleg, Géza,

meséld már el, mi történik a háttérben: úgyki vagyunk már éhezve egy kis érdemi információra...
De komolyan: oszd meg velünk!
Ne tartsd magadban!

OFF: Gen, baj van a szerverrel, azt mondja, hogy boo-boo, asszem nem bírja a megnövekedett terhelést. Lehet, hogy ideje lenne egy nagyobb kapacitású után nézni?
Alig tudok beírni!!!

oggi
2002. április 10. 10:55 | Sorszám: 19
Uraim,

lelkesen, lendületesen -- de ne eszeveszetten: ezt az OTP-dolgot inkább ne bolygassuk túl, mert visszafelé sülhet el...

A provokátor és provokátorgyanús nickeket pedig, szerény véleményem szerint, ignoráljuk minél hamarabb.

Az Orbán beszéd jó volt, kicsit populista, de színvonalasabban az, mint Kovács bármelyik hülyesége. Ha ez kell most, hát legyen. Viszont fölösleges még ráhabosítani a nyelvünkkel: volt ez a beszéd olyan hatásos, hogy nincs szüksége a mi dilettáns szövegmagyarázatainkra.
Jó volt, kellett, és kész. Ezt viszont írjuk le, mondjuk el minél többen, minél többnek:
ne csak a kovvacs-féle hisztiket hallják az emberek.
Négyszemközti beszélgetéseinkben pedig használjunk kizárólag észérveket, melyek mögött érezhető legyen a személyes meggyőződés, érzelmi töltés.
Elfogultnak lenni, szép és emberi dolog, elvakultnak lenni: nem.

Köszönöm megértő közreműködésüket:

Váradi Miklós


Téma: Balogh Ákos Gergely (fidelitas)
oggi
2004. március 01. 23:30 | Sorszám: 11
Ne cincogjatok mán, minnyá gyün a macska!

Téma: A Zindex primitíven hamisít
oggi
2005. június 09. 08:57 | Sorszám: 45
Így van, ez a legvalószínűbb verzió.
Nyilván nem bírtak beletörődni, hogy Orbán nem elég hangsúlyos a képen. Ha még egy kicsit szaraxanak a színekkel, és egy csipettel kevesebb kontraszttal megelégszenek, akkor senkinek nem jut eszébe, hogy hamisítvány.
Azért mi is félretehetnénk a paranoiánkat, és nem kellene egyből mindent az "agyhalott szoci szavazó" feltételezett szemüvegén keresztül néznünk. Ha elfogulatlanul nézem a képet, akkor Orbán arckifejezése nekem ennyit mond:
"Jól megszívattuk a kommancsokat, wazze, mit szóltok hozzá?" - és mindehhez egy vásott kamasz mosolya jár, mint aki éppen most hajított be a ház előtt focizó gyerekekkel mindig rikácsoló szomszéd öregasszony ablakán egy döglött macskát.
Teljesen meg tudom érteni, hogy ez a négyszerezett diadalmas vigyor megfekszi a Szili-drukkerek gyomrát, fordított helyzetben én is kiakadnék.
C'est la vie...
Így viszont velük röhögök.
oggi
2005. június 08. 19:11 | Sorszám: 12
Akkor lehet, hogy AF-segédfény...
Igaz, ahhoz meg nem elég kontrasztos.
oggi
2005. június 08. 18:38 | Sorszám: 9
Kis handycam-szerű kamera gagyi lámpája közelről szerintem.
Szerintem sem hamisítvány: nem dobnak fel ekkora labdát.
Egy magamfajta amatőr öt perc alatt "valósághű-szerűbbet" csinál.

Téma: Reményünk: a génplasztika
oggi
2003. május 30. 19:28 | Sorszám: 11
.

Idézet:
Mai ismereteink a génekröl kb olyanok, mintha az ösembernek megmutatnák egy repülögép-anyahajó alkatrészlistáját

Erre kívántam utalni az alábbival:

Idézet:
...vagy egyszerűen kiröhög minket, annyira távol járunk még a veszélyes küszöböktől...
oggi
2003. május 30. 10:18 | Sorszám: 9
Borzasztó, hogy nem tudok semmi értelmeset hozzászólni: rengeteget tépelődtem ezen a kérdésen, és nem jutottam közelebb a (saját) válaszhoz.
Képtelenség megmondani, hol az a pont ameddig érdemes, hasznos és veszélytelen (vagy legalábbis nem veszélyesebb, mint a hétvégi autózás az ötösön) a génmanipuláció.
Nyilván nagyon dinamikusan fog ez a terület fejlődni jó darabig, aztán beüt majd néhány sejtett borzalom, lelassul az egész, mert nyilván erősen korlátozni fogják adminisztratíve, végül pár száz év múlva, ha lesznek még emberek, esetleg kiderül, hogy létezik-e minket jól orrba nyomni akaró Mindenható, vagy kidobhatjuk a szemétbe az ilyen "ósdi" fogalmainkat, mint törzsfejlődés, Isten, felelősség, hit, sors, végzet, stb. ...
Vagy nem derül ki semmi, és akkor találgathatunk tovább, hogy azért nem lettünk orrba nyomva, mert nincs végrehajtója, vagy egyszerűen kiröhög minket, annyira távol járunk még a veszélyes küszöböktől.

Bár - ha a szívemre hallgatok - hit nélkül nem érdemes élni.
Ugye.


Téma: "A neonácinak tartott egyesület" (1)
oggi
2003. március 09. 11:35 | Sorszám: 737
karminca@index.hu
oggi
2003. március 09. 10:59 | Sorszám: 734
Tisztelt fórumlakók,

higgadt és józan fővel a mai napon úgy döntöttem, hogy nem írok addig a Gondola fórumára, amíg a K. Pista és Robin Rúd nickek mögött álló személyek bármilyen formában és halmazállapotban rontják a fórum levegőjét.
Indokom egyszerű:
a maguk kompetencia-körében mindketten szándékosan és tudatosan próbálják gerjeszteni a Magyarországon még mindig szórványosnak és partikulárisnak tekinthető antiszemita érzelmeket.
Más-más megfontolásból kiindulva, különböző értékrendek állítólagos védelmében, de mindketten ugyanazt az aljas célt szolgálják.
És én egyszerűen nem kívánok többé velük még ebben a sápadt, életpótló virtualitásban sem együtt létezni...
Csókolok mindenkit, akinek még van arca.

Váradi Mikós Kornél, Szeged
alias oggi

oggi
2003. március 07. 10:07 | Sorszám: 684
Neee!
Sok ez már Gen. Hagyd a mérkőzésvezetőt számolni!
oggi
2003. március 07. 10:01 | Sorszám: 681
Ne keverd a szezont a fazonnal.
A félreértés nem arról szólt, amire célzol.
Szándékos IRL-adat kiszivárogtatásodon nincs mit félreérteni.
Mondom, most már 80-as IQ alatt sem.
Nem bízol semmit a véletlenre.
Nagyon a bögyödben lehet ez a jóember.

Bocsánatot pedig csak Karminczától kértem, ő lovagias, ráadásul érzékeny lélekkel rendelkező ellenfél.

oggi
2003. március 07. 09:50 | Sorszám: 679
Most vagy szép kötelességednek érzed, hogy 80-as IQ alatt is mindenki képbe jöjjön, vagy ki akarod tiltatni kissé kopottas és sajtszagú nickedet a fórumról.
Hm?

Mire képes a sértett hiúság...

oggi
2003. március 07. 09:45 | Sorszám: 677

Nem idegességet.
Undort.
Idegeskedni randik előtt szoktam - de az még jó is...
oggi
2003. március 07. 09:07 | Sorszám: 672
Nem húzok, cicuska.
Ha figyeltél: már bocsánatot kértem.
oggi
2003. március 06. 22:30 | Sorszám: 666
Ja, most veszem csak észre: természetesen nem gondoltam, hogy nem a saját nevén tette, nem olyan fából faragták.
Én valami egészen másra céloztam, de látom már, az is "félrelövés".
oggi
2003. március 06. 22:25 | Sorszám: 665
Idézet:
Farkas Gabor a sajat neven irt levelet a dekannak es azt konkretan tudom, hogy a dekan tovabbitotta ezt a levelet Karsainak.

Ezt nem tudtam (bocs,Karmincza), viszont az érdekes, ha a dékán egy az egyben továbbnyomta a levelet Karsainak.
Hacsak nem ez volt a levélíró kifejezett kérése...
Az egészet csak azért feszegetem, mert rém gusztustalannak tartom RR pitiáner mesterkedését, ami szerintem legalább annyira egy régi adósság zsigeri törlesztése, mint hidegfejű figyelemelterelés.
De szót se többet erről...

oggi
2003. március 06. 20:40 | Sorszám: 660
Iszonyú primitív a NOL-os cikk.
Szándékos zagyválás és kisstílű ostobaság sajátos kevercse.
Hogy Karsai név szerint említi állítólagos feljelentőjét, arra utal, reménykedik benne: ezzel örökre elvágja az illetőt "bizonyos mértékadó köröknél".
Valaki informálta Karsait Farkas Gábor "feljelentési szándékáról, vagy egyszerűen fehívta a figyelmét az ominózus topikra. Bár ez utóbbi önmagában nem magyarázza a "feljelentő" valódi nevéről való tudást...
Hm...
Karmincza és Robin Rúd felelőssége szerintem közös, még ha fetételezem előbbi jóhiszeműségét is.
R.R. egy piszkos genyó kis IRL-adat kiszolgáltató, akárhogy forgatja is a szemét.
Úgy látszik kurvára unatkozik a Big Boss elnöki forgószékében...
Más alligátorokkal harcol, hogy felnyomja a csökött adrenalinszintjét - ő "harmadrendű genyókkal".
Ő tudja miért.

Minden Gonoszság Kútfejének türelme úgy látszik végtelen.

oggi
2003. március 06. 15:57 | Sorszám: 651
Nocsak, furdal a lelkiismeret?
oggi
2003. március 06. 15:52 | Sorszám: 649
Ugyan miért lenne szakmailag (vagy bárhogyan is) valaki féltékeny egy idegbeteg, a szakmában és legnaivabb tanítványai között is közröhejnek örvendő szerencsétlen, ám kártékony figurára bárki is?
Egyszerűen nem értem a logikád.
Szimplán gyűlölködsz.
Hogy gyűlölhessünk.
Kinek jó ez?
oggi
2003. március 06. 15:50 | Sorszám: 647
Ugyan miért lenne szakmailag (vagy bárhogyan is) valaki féltékeny egy idegbeteg, a szakmában és legnaivabb tanítványai között is közröhejnek örvendő szerencsétlen, ám kártékony figurára bárki is?
Egyszerűen nem értem a logikád.
Szimplán gyűlölködsz.
Hogy gyűlölhessünk.
Kinek jó ez?
oggi
2003. március 06. 15:44 | Sorszám: 642
Szerintem is jól meg kéne...

oggi
2003. március 06. 15:41 | Sorszám: 640
Vajh, mi lehet a denotátuma annak, hogy "szakmai genyó"?
És mi lehet a konnotátuma annak, hogy "érdekes"?
Különös kérdések ezek...
oggi
2003. február 22. 12:17 | Sorszám: 386
Helló, Gen,

kukk ide, vagy tényleg ki akarod röhögtetni magad?

oggi
2003. február 22. 12:15 | Sorszám: 384
Nézd, ha ezt akarod hallani, legyen, a Karsai szerintem sem tudatosan hamisít, mégpedig azért nem, mert oly mértékben beszűkült a tudata az utóbbi években (évtizedekben?), hogy észre sem veszi a saját marhaságait. Amit ő művel, az a vakhit kategóriájába tartozik.
Hogy voltak a képen áthatóhoz hasonló nyilas-akciók az tény, viszont egy beállított képről azt állítani, hogy dokumentum: hazugság.
Ami a konkrét esetet illeti, valószínűnek tartom, hogy nem személyesen válogatta a képeket, biztos kiadta valami egyetemista ingyenmunkásoknak, aztán ő csak felületesen átfutotta az egészet. Így esetleg elkerülhette a figyelmét néhány kép.
Csak a tudományos-szakmai szigor tendenciózus lanyhulása azért enyhén szólva elgondolkodtató néha.
Egyébként meg légy következetes, kérlek: azért jöttél ebbe a topikba is eredetileg, mert igenis irritálnak a "mütyürkék". Jobban is, mint megérdemelnék a figyelmed.
oggi
2003. február 22. 11:39 | Sorszám: 380
Ugyan, cicamica, hagyjuk már ezt az agyonkoptatott, " ha hazudtunk is néha, de mindig igazunk volt" típusú dumát.
Ezt szokták macchiavellizmusnak nevezni, azt hiszem.
Senkinek nem lehet általában igaza.
Csak konkrét kérdésekben dönthető el (nagy ritkán) az igazság.
A nagybetűsnek érzett Igazság érdekében sem szabad hazudni.
Legalább is demokráciában nem. Persze lehetni mindent lehet...

Egyébként tényleg korrekt voltál az ügyben idáig, elismerésem.
Ne rontsd most el csak azért, mert kápisták és zividivik túl akarják diadalmaskodni az ölükbe pottyantottat.

oggi
2003. február 21. 14:00 | Sorszám: 287
Hm.
Vannak hamisítások, amelyek éppen a mélyebb igazságot fejezik ki...

oggi
2003. február 19. 15:25 | Sorszám: 173
What does "neoős" mean?
Beszélni kicsi magyar.
oggi
2003. február 19. 11:02 | Sorszám: 169

Teljesen OFF, de nem bírom megállni, hogy be ne tegyem közös barátunk prágai kalandját:

Szóval prágai sörtúrán történt, hogy akkor még igen ifjú, idealista s feletébb bohó cimboránk egy ódon prágai templom előtt sétálva (ne kérdezzétek, melyik előtt, ez már homályba vész) meglátta, hogy egy meglehetősen morcos arcú egyházfi kezében seprűvel kerget egy kissrácot kifele Isten házából. Majd folytatja ezt elszánt dühvel az utcán is. Már-már beérni látszott az ártatlan gyermeket, mikor az első másodpercek bénultságából ocsúdva barátunk, lelkében jogosnak tűnő antiklerikális érzelmek gerjedvén, közbelépett, és pragmatikus eszközökkel harcképtelenné tette a papot (ékes magyar nyelven elkövetett szidalmazások közepette elvette tőle a seprűt).
A következő pillanatban már a nyakán volt az egész földühödött stáb, és igencsak sok sörnek kellett aznap délután lefolynia barátunk torkán, mire képes lett újra humorérzéke teljében szemlélni a világot.

oggi
2003. február 17. 18:12 | Sorszám: 141
Jaj.

oggi
2003. február 17. 17:15 | Sorszám: 138
Képregényekben ilyenkor megjelenik egy takaros buborék az intrikus feje fölött valami ilyesmi szöveggel:

BAAANNNNG!!!

Hősünk kobakja körül apró színes csillagok raja kereng.

Rudi, ha felveszed ezt a kesztyűt, ígérem, javasolni foglak a Hét Mérvadó Méterrúdja kitüntető címre.

oggi
2003. február 16. 19:13 | Sorszám: 135
Szerinted az eftás vagy az eftásnő másodnickje?
oggi
2003. február 16. 13:05 | Sorszám: 121
Most a táncrend szerint az következne, hogy én meg beírom a másik oldal kedvet kliséit.
De nem teszem: nekem nem érdekem ennek a topiknak az életben tartása.
oggi
2003. február 16. 12:21 | Sorszám: 118
Ja, tényleg, bocs, elfelejtettem kitenni a szmájlit.
oggi
2003. február 16. 12:12 | Sorszám: 116
OK, Karmincz, igazad van, valószínűleg nem lehetnek többen két-háromezernél.
Ötezer részre osztva nem érne már semmit a konc.
oggi
2003. február 16. 12:02 | Sorszám: 113
Zsóka,

a zsidókat senki nem használja fel zavarkeltésre.
Van néhány zavarkeltő zsidó, mint ahogy vannak zavarkeltő magyarok, németek, románok stb. Hogy a globális szelek momentán jobban fújnak az ő vitorláikba? (Természetes, hisz ők is "globálisabbak") Ezért még nem kell antiszemitává válni senkinek - legfeljebb figyelmezőbbnek.
A zsidóknak ugyanolyan joguk van zavart kelteni (amíg nem ütközik a BTK-ba), mint bárki másnak. Neked pedig jogod van nem szeretni EZEKET a zsidókat (bárkit jogod van nem szeretni ).
De a későbbi beírásaidból úgy látom, te is ezt gondolod lényegében, csak néha meggondolatlanul fogalmazol.
Mert az a helyzet: (sajnos) a jobboldali terminológia is tartalmaz egy csomó üres és félrevezető sablont, ami a kölcsönös napi sajtóaknamunka eredménye. Ezeken a kliséken kellene felülemelkednünk itt, a Gondolán.
Én legalább ezért írok ide, s az Indexre már jó ideje nem.

oggi
2003. február 16. 11:41 | Sorszám: 112
A baj csak akkor van, kedves Rudolf, amikor valaki a "kinn is vagyok, benn is vagyok..." c. játékot kezdi játszani, és attól függően hangsúlyozza magyarságát vagy zsidóságát, mikor melyikből húzza épp a nagyobb hasznot.
Persze én a liberális türelem (a szadesznek hála lassan oximoronná válik ez a szószerkezet) feltéten híve vagyok, és azt mondom, lehet ilyet is, csak akkor az illető számoljon azzal, hogy előbb-utóbb a saját (képmutató) brancsán kívül sehol nem veszik majd komolyan.
Persze a legtöbb ember számára az erkölcsi erróziónak forintban kifejezhető ellenértéke van, mióta világ a világ - csak ne ők legyenek már a mérce olyan dolgokban, amihez lövésük sincs.
És most akkor nagyon finom voltam és nőies, kedves Méterrúd Uram, az alkalmazott ragozással és jelezéssel.
oggi
2003. február 15. 23:16 | Sorszám: 88
És épp azt akarják, hogy mi továbbkerekítsük...
Ne tegyük már meg ezt a szívességet nekik!
oggi
2003. február 15. 22:44 | Sorszám: 85
Ladies and Gentlemen,

mi közünk van ezekhez az idétlenekhez?
Jól elszórakoztatták egymást a lobogóikkal ott a téren.
Nekik is jár egy kis kikapcsolódás.
Jobb, ha zászlókat lengetnek és énekelgetnek, mint ha egy Fradi-MTK meccsen rugdalják egymás (vagy ártatan emberek) fejét.
Maholnap hadiösvénnyé változnak a magyar autóutak, mi meg efféle faszságokon rágódunk?
Utóbbi két megállapításomban talán meg is állapodhatnánk, mint közös nemzeti minimumban.

(Nemde, ékes-fényes úrnőm?)


Téma: Keresztény hírek
oggi
2004. február 01. 01:28 | Sorszám: 34
Te sem leszel már sokkal hülyébb, kedves Mercurius.
Szeretlek.
Tökéletesítsd magad. Te már megteheted.

Téma: Az EU hírei
oggi
2003. december 22. 03:30 | Sorszám: 43
Mámajnem megvagy, vadmegymaghadnagy.

Téma: Láttátok?
oggi
2006. szeptember 24. 14:39 | Sorszám: 883
-b, +t
oggi
2006. szeptember 24. 14:37 | Sorszám: 882
Én nem éreztem a pozitív végkicsengést.
Ne várjuk már a mindenkori kormány jóindulatától függő televízió riporterétől, hogy felmossa a padlót az aktuális miniszterelnökkel.
Ellenben örüljünk, hogy objektív mércével vizsgálva igenis törekedet a miniszterelnök elszámoltatására.
Hogy ezt budvariasan, nem tenyérbemászóan tette, azt én a javára írom.
Szerintem baromi nagyot égett a Gyurcsány, és ez a tényeken túl a magán erőt vevő Balónak is köszönhető.
Szemmel láthatóan elhatározta, hogy nem engedi haza a min. elnököt némi hereszorongatás nélkül - hogy közben kultúrember módjára beszélt, az csak hitelesebbé teszi az egészet.
oggi
2006. szeptember 24. 11:25 | Sorszám: 874
Már bocsánat, de egy interjúalanynak nem az a dolga, hogy bármilyen szinten porba tiporja a kérdezőjét...
oggi
2006. szeptember 24. 11:22 | Sorszám: 873
Mi kell még neked?
Az egy jó interjú volt, baló végre megszívatta Gyurcsányt.
Vagy mást láttunk?

Téma: A Fidesz válsága
oggi
2002. július 27. 22:59 | Sorszám: 223
Szívből gratulálok!!!

Oggiescu

oggi
2002. július 27. 22:47 | Sorszám: 220
Szia, Mercurius,
rég láttalak...
Jól megy a fiúknak a Világkupában, mi?
oggi
2002. július 27. 22:37 | Sorszám: 218
Miért nem beszélünk a Te válságodról, Tamás?
Aggodalommal tölt el ez a sok egy hangon zümmögő topikod...
Olvastad Hamvas Béla Karneválját?
Szeretnék segíteni rajtad: ne lökd el baráti jobbomat!!!

Téma: 200 Ft-os családpótlék és 1800 Ft-os nyugdíjemelés
oggi
2005. május 26. 08:51 | Sorszám: 143
Lassabban és többször mondd neki.

Téma: Fábry írása az ÉS-ben (van remény).
oggi
2002. szeptember 13. 09:09 | Sorszám: 182
Kicsit küzdős vót a szentem...
Mintha nem igazán lenne magabiztos abban a tekintetben, ő használja ellenzéki fórumként a műsorát, vagy a retekklub őt - díszpéldány gyanánt, hivatkozási alapként (lám, micsoda független televízió vagyunk!).
Amikor nem nyomasztotta még efféle felelősség, mintha vicesebb lett volna.
De hát mitől is lenne olyan nagyon jó kedve?
oggi
2002. május 21. 14:29 | Sorszám: 178
Bocs, azt még nem láttam. Kösz.
oggi
2002. május 21. 01:53 | Sorszám: 176
Halihó,

bemásolta már valaki valahová a Jancsóhoz meg a Grünwalskyhoz írott levelet?
Szeretném látni itten, ha lehetséges...


Téma: Mészáros Tamás múltja
oggi
2004. január 08. 22:17 | Sorszám: 125
Na, kitelefonáltad magad?
oggi
2004. január 08. 14:38 | Sorszám: 115
Jó. Akkor most vegyél mély levegőt, és olvasd el újra, mit írtam Pirítósnak.
oggi
2004. január 07. 22:32 | Sorszám: 109
Nem a hülyeség minősítéssel értettem egyet, hanem azzal az érdemi részével a kritikának, amit maga az érintett is elfogadott azóta.
Benned is túlteng az adrenalin, jobb lenne, ha ilyenkor kimehetnétek Pirítóssal a hóra.
oggi
2004. január 07. 13:25 | Sorszám: 97
Ez a hruscsovos póló a tollopkodással telitalálat.
oggi
2004. január 07. 12:38 | Sorszám: 94
Fogd vissza magad, kedves Pirítós, azért mert igazad volt, még fogalmazhattál volna finomabban.
Ha kifogásolod Onogur kissé szálkás stílusát, te is vegyél vissza egy kicsit: így dukál.
Ez az "akinek a munkája nyomán firkálhatsz" kitétel pedig nagyon nem helyénvaló felnőtt emberek közötti beszélgetésben, még ha igaz is.
Feltételezem, ha Onogurt bevonták volna ebbe a munkába, ő is ugyanolyan derekasan kivette volna részét belőle.
Minden indulat nélkül írtam mindezt, csak úgy éreztem, igazságtalanság kezd történni.
Azért, mert nem kedvelitek egymást Onogurral, még nem kéne a vétlen többségben is rossz szájízt hagyni. Én sem vettem részt az általad emlegetett munkákban (és nem dacos lázadásból), aztán mégsem gondolom, hogy kisebbre kellene nyitnom a számat, mint neked. Azaz néha gondolom, de nem emiatt.

Ne sértődj meg ezen, kérlek gondolkodj el rajta!

oggi
2004. január 05. 17:47 | Sorszám: 17
Részleteket nem tudsz?
Forrás (ős-)?
És ha szándékos beugratás?
oggi
2004. január 05. 17:22 | Sorszám: 15
Még öt percük van, hogy betartsák az egy órát...
oggi
2004. január 05. 17:18 | Sorszám: 14
Máskor is regisztrálni kell ottan az olvasáshoz is?
Valami részleteket az ügyről nem lehetne?

Téma: Közélet - Politika
oggi
2002. szeptember 14. 01:33 | Sorszám: 10
Politika= minden ÉLET, ami nem MAGÁNélet.
Azon kívül pedig csak KÖZélet van.
Ezér vannak az ilyen gyagya helyeken a jófejek inkább a Politikában és nem, mondjuk, a Kultúrában.
Tisztelet a Lajosbácsiknak...

De az ÉLET (nem mindenami, hanem azegész), mint tudjuk Kunderától (Iudeeeeex!), MÁSHOL van.


Téma: Alig több, mint 1,5 év alatt 2,5 BILLIÓ Ft költségvetési hiány....
oggi
2004. január 07. 13:32 | Sorszám: 8
Most miért idegenszívűzöl itten?
Ennyire hiányzik?

Téma: Pim Fortuyn-t meggyilkolták!
oggi
2002. május 07. 15:02 | Sorszám: 19
Nem ismerem azt a fogalmat, hogy lehetséges hülyeség.
Sőt nem ismerem azt sem, hogy lehetetlen: nincs megoldhatatlan feladat, csak rosszul megfogalmazott probléma...
Viszont olyan van számomra is, hogy hülyeség. Így, jelzők nélkül.
Ilyet nem írtam ezúttal.
oggi
2002. május 07. 08:31 | Sorszám: 11
... és az a szimpatikus benne, ami a leginkább taszító:
fittyet hányt az egyesülő Európa PC-kategóriáira.
Nem játszotta el képmutató módon a puritán pártvezetőt, fitogtatta jólétét, homoszexualitását -- igazi értelmiségi pozőr volt, aki érthetően vonta magára sokak idegeskedő, érteni félő haragját.
Dekadens, de figyelemreméltó jelenség.
És minden emberért kár, természetesen, aki akart valaha valamit az élettől.
oggi
2002. május 07. 08:26 | Sorszám: 10
Azt hallottam a BBC-hírekben, hogy kirúgták nemrégiben a mozgalmából, mire alakított egy pártot, és azzal ért el egyharmados eredményt Rotterdamban.
Vagyis éppen a régi társulatának volt leginkább érdeke megszabadulni a rivális párt szavazatokat elszipkázó karizmatikus vezérétől (ezt már csak én gondolom).
Érdeke lehetett a holland kormánynak is, mert erre hivatkozva el lehet halasztani a választásokat.
Tény és való -- ha a zsigeri indíttatást leszámítjuk -- a hollandiai muzulmán közösségnek fűződött a legkevesebb érdeke ehhez a gyilkossághoz.
Még lehet, hogy szimpla szerelmi bosszú valamelyik kirúgott pasija részéről: mint tudjuk, a homoszexuális férfiak hajlamosak az efféle shakespeare-i indulatokra.

Esetleg a KGB...


Téma: Ti mit vártok a pénteki tüntetéstől?
oggi
2002. augusztus 30. 13:45 | Sorszám: 56
Nézd, ha rajtam múlna, kétszer annyi műsoridőt adnék nekik, mondjuk a Csigatévén.
Így tényleg nincs miről vitatkozni.
oggi
2002. augusztus 30. 11:20 | Sorszám: 54
Én igen nagyra tartottam Lovast sokáig.
Nekem az is a problémám vele, hogy nem ellenőrzi kellőképpen az értesüléseit, aztán, ha kiderül, hogy tévedett, veszettül ragaszkodik a tévedéséhez, mert nem tud szépen veszíteni.
Egyébként élőben nekem nagyon szimpatikus embernek tűnt.
Bayer okos, tehetséges, de mostanában a rajongók ajnározása mozgatja, kezdi elveszíteni az önkontrollt.
Bencsik egy jószándékú, értelmes balek.
Hogy melyikük a "jobbabb", azt nem tudom.
oggi
2002. augusztus 30. 11:15 | Sorszám: 53
Lehet.
De nekem is van egy tippem:
szerintem ebből akarják finanszírozni a tér takarítását.
Ne mondhassa senki, hogy...

Ha kétszázezres lesz a tömeg, nagyon jó.
De a százban biztos vagyok.


Téma: EPERJES szerint a radikális jobboldal ...
oggi
2002. augusztus 21. 11:52 | Sorszám: 10
Ha a hazát nagy H-val írom, akkor a családot is nagy Cs-vel fogom: ahogy hazája, istene ÁLTALÁBAN egy van az embernek, úgy családja is.
Tehát a jelmondatban rendben is lenne így: Isten, Haza, Család.
Egyébként pedig kis há, kis csé legyen, különben a pátoszból giccs lesz, a nemzeti színű szalagból csiricsáré pántlika.
Azt sem írod, gondolom: a Családom.
Isten nagybetűs írásmódjában valószínűleg valami ökumenisztikus türelem nyilvánul meg - és főleg a hagyomány. Feltételezzük, hogy ameddig a szem ellát olyanokkal vagyunk körülvéve, akikkel Isten közös ismerősünk.
Ezentúl az Isten, Haza, Család hármasban (és tényleg rossz az Eperjes sorrendje, ha a hagyományos írásmódot nézzük) Isten a kezdet és a vég, az összekötő kapocs kint és bent, közel és távol között.
Isten bennünk van, odakint, a nagyvilágban mindenkiben belül: a legkisebb kör és a legtágabb egyben. Ebben viszont igaza van Szamócának, már hogy ezért Isten a legfontosabb (de hát ez tükröződik magában a szlogenben is).
Utána szerintem is a család kellene, hogy jöjjön, mert a nagy közösségbe a kisebbiken keresztül vezet az egyetlen hosszú távon járható út.
A hazáról pedig annyit, hogy a haza-fogalom nem elválaszt a nagyvilágtól, hanem összeköt: a hazát csak egy nagyobb egységen belül lehet értelmesen meghatározni, bár persze kereshetjük a sajátos magyar lelkületet, meg a Magyarok Istenét és hasonlókat, de igazából nem lenne szabad belülről kifelé haladni a haza definíciójánál, mert hát azért kell jó magyarnak lennem, hogy jó ember lehessek a világnak ebben a szögletében, mint ahogy azért kell jó férjnek és apának lenni, hogy jó magyar is lehessek. Tehát a Világ diktál, milyen kell, hogy legyél, de van szabad akarat, és hogy jobban essen az igazodás, nos, hát ezért van Isten...
Mert Isten ott van legbelül, és ő súg, miközben nem bántja szabad akaratodat, s taposson bár ezerszer le a világ, ez mindig megvigasztal majd.

Téma: Sugárhajtású repülégépet vesz a OTP
oggi
2003. december 22. 02:56 | Sorszám: 1
ja, az ósönön tűl könnyű ébren lenni...
nyilván, ha orbánnak lehetett, akkor megyónak is jár - és még olcsóbb is lesz, nagyon helyes, támogatom...

Téma: Bush szívesen jönne Magyarországra
oggi
2002. szeptember 26. 17:15 | Sorszám: 42
Én pl. szívesen ennék egy tál dödölét...

Téma: Szőlőtőkék közt
oggi
2004. szeptember 30. 18:16 | Sorszám: 80
[quote]Figyelj te, aki ott ülsz Dóra1976 nikk mögött: néha kiesel a szerepedből, figyelj jobban.[quote]

A régi történet: ülünk, ülünk a Dórikákok mögött, várjuk a pulicert, fölényes intelligenciánkat, vitriolos humorunkat és mély pszichológiai érzékünket csillogtatjuk, mígnem egyszerre habzani kezd kívánatos piros ajkunk, szaporázni kezdjük az idegen szavakat, és egyre több nyelvtani hibát követünk el ékes anyanyelvünkön, amelynek virtuóz kezelésére, azaz szájalására pedig oly igen büszkék vagyunk.
Jelmondatunk:

"Kicsi kacsónk csökött kacsot csattogtasson!"


Téma: A fasiszták alkuja.
oggi
2004. április 12. 02:35 | Sorszám: 4
Idézet:
Ez ad absurdum.

Ilyen mondat nincs.

Egyébként kutyakomédia az egész.
Bush bele fog bukni.


Téma: a világ legnagyobb hatalmú emberének iQ-ja: 91
oggi
2005. október 17. 18:44 | Sorszám: 51
Sült baromság az egész.
egyébként az amcsik egész másképp mérik az IQ-t, mint mi, itt Európában...
Különben meg a helyi populáció átlagához viszonyítanak, azaz az amerikai átlag a százas.
No comment.
Ha Clintoné 182, akkor én meg jövő héten feltalálom az időgépet. Csak előbb még lenyomom Lékót sakkban, és megírom az ötkötetes regényfolyamom.
Jó, hogy szóltatok... Mit veszített volna a nemzet!

Téma: Gyurcsány dosszié
oggi
2003. május 10. 01:21 | Sorszám: 51
Isztenem, Isztenem, mér nem nyüzög itt a Toloba?

Téma: Best of Gyurcsány!
oggi
2004. december 03. 22:28 | Sorszám: 319
Akkor beírom ide is a ma esti tv-vita legaranyabb köpését, aki tudja a teljes mondatot, segítsen, egészítse ki:

"... összecsórt fontok..."


Téma: Wir sind die Roboter
oggi
2001. december 23. 23:44 | Sorszám: 21
Szia, Druszám,

most én vagyok egy kicsit zavarban, el akartam küldeni egy hozzászólást, ami tartalmilag 99%-ban fedte volna a tiédet, csak a felhangok lettek volna 100%-ban mások
Aztán közbeszólt a mosógép (DDR) és elszállt a hozzászólás (meg még másik kettő, amit betáraztam notepadban, és nekem nem volt kedvem reprodukálni.
Szóval néha az az érzésem, ugyanazokat a futamokat loholjuk végig, csak pont ellenkező irányban...
Trebinek abban igaza van, hogy könnyen vagy nagylegény 0 kifelé irányuló felelősséggel. A felelősség önnön lelki üdvünkért... hááát... az meg egy olyan dolog, na, hagyjuk...
Egyébként ezzel az inverz futással nem az a helyzet, hogy te egyszerűen provokálni akarsz néha, mert utálod az állóvizet?

oggi

(Egyébként az egyetlen átmentésre érdemesített információ ez lenne az elveszett hozzászólásomból: szerintem a 'gépség' nem olyan fontos tényező, mint az, hogy képes vagyok-e a mechanizmus mögött meglátni az irányító /vagy irányított/ embert. Meggyesynél nem vagyok képes, mert soha nem ismerhettem az emberi arcát -- Orbánt viszont először emberként ismertem meg, és azóta a leghézagmentesebb píármaszk sem tudja elfedni előlem az eredeti képet.)


Téma: Bokros Újra Tettrekész!
oggi
2004. december 10. 20:59 | Sorszám: 63
Bizonyos adófajták emelésének erősebb a pszichológiai inflációgerjesztő hatása, mint a matematikailag megjósolható.
De nem kukacoskodom: természetesen nem ez vágná haza az inflációs rátát. Viszont te is csak ezt az egy példát hoztad, ami szerintem nem rossz, de nem is igazán jó.
Mindegy.
A lényeg, hogy hangsúlyokon és kifejezéseken mentünk az előbb majdnem ölre.
Érdemben nincs vita és nem is volt köztünk.
A butabőcsészt meg nyugodtan elfelejtheted, te,te..., médiaszociológus!
oggi
2004. december 10. 20:29 | Sorszám: 60
Az a megemelt fogyasztási adó, be fog épülni az egyéb árakba is, mivel egy csomóan munkára, kenyérkereső vállalkozásra használják az autót.
Lehet persze majd kivételt tenni a "munkaautókkal"..., na, itt jön pl. a korrupció.
oggi
2004. december 10. 20:25 | Sorszám: 59
Idézet:
az a réteg, amely megengedheti magának, hogy új autót vegyen

Azért ezen jót mosolyogtam.

Ez a formula így ma nem műx.
Emígy igen:

"Az a réteg, amely nem engedheti meg magának, hogy ne új autót vegyen..." (mert a használtra nem kap elég csábos hitelt).

oggi
2004. december 10. 20:03 | Sorszám: 57
Na, egész elszoktam a gondolás szmájliktól...
oggi
2004. december 10. 20:00 | Sorszám: 56
És az az igazság, hogy egyszer sem neveztelek "okos tétékásnak"... :teeth:

(Vagy közgaszdász, vagy mi?)

oggi
2004. december 10. 19:58 | Sorszám: 55
OK, OK, spongyát rá, csak azt nem értem, mit is kéne pontosan irigyelnem...
oggi
2004. december 10. 19:57 | Sorszám: 54
Aha.
Már látom, te valaki máshoz beszélsz, nem hozzám.
Az evidenciákkal én is tisztában vagyok, bölcsész létemre, (hiába, no mi csak beszélni tanulunk meg és írni, nem ám hogy egzaktul gondolkodni... :teeth: ), úgyhogy fölöslegesen koptatod a bőrt az ujjbegyeiden.
Viszont buta bőcsész módján csak annyit tudok mondani: az adott szempontokból levezethető evidencia nem az egyetlen evidencia, azaz létezhetnek egyéb szempontokból levezethető másfajta, részben vagy egészben az elsőnek ellentmondó evidenciák is.
Ezt régen úgy mondták a még nálam is butább emberek, hogy az igazság oszthatatlan, viszont többszempontú.
oggi
2004. december 10. 19:32 | Sorszám: 51
Éppen azt tettem... Edvárd, kérlek...
És azt találtam, hogy amire én szerinted beszóltam, az mindössze ennyi volt:

Idézet:
a fogyasztás visszafogása és az exportösztönzés méltányolnadó meg helyes célok

mindössze a módjaival kapcsolatban intettél óvatosságra...

Engem itt elsősorban a fogyasztás visszafogásának emlegetése rántott akcióba (az sem ellened irányult, akár hiszed, akár nem).
A fogyasztás olyan mértékben lett visszafogva Mo.- on az elmúlt másfél évtizedben, hogy semmilyen formában és irányultsággal nem érezném szerencsésnek az erre alappillérként építkező gazdaságpolitikát, az, hogy jó lenne az emberekben tudatosítani, hogy értelmetlen dolgokra pazarolják a kevés pénzüket, az OK, de neálam nem azonos a fogyasztávisszafogással, mert azt szerintem csak fűnyírósan lehet. Ha nem, abból protekcionizmus, bratyizás, korrupció lesz igenis ebben az országban főleg, de szerintem boldogabbéknál is.

oggi
2004. december 10. 19:19 | Sorszám: 47
Ja, miközben a pusztán makrogazdasági szempontú fűnyíró Bokrost kritizálod, nem említed, hogy a te szempontod ugyanúgy makrogazdasági végkicsengésű, csak a fűnyírón cserélgetnéd meghatározhatatlan elviségű szabályok szerint a különböző méretű kerekeket.
oggi
2004. december 10. 19:13 | Sorszám: 45
Na, jó: nekem van türelmem, ha észből fukarabban is mért számomra az Úr...

Ha kicsit figyelmesebben olvastál volna, láthatod, hogy az elveitekkel jobbára egyetértek, pusztán azt kifogásoltam, hogy nem gondolsz bele az elképzeléseid esetleges megvalósításának lehetséges következményeibe.
Sőt keserűen állapítottam meg, hogy én is beleestem a veszélyes adóságcsapdába a magam mikroszintjén.
Szóvá mertem tenni az egyből kioktató és agresszív hangnemet, amelyet megütüttél velem az ELSŐ válaszodban már, pedig én csak a szociális érzékenységedre apelláltam volna, és azt vártam, hogy belásd egyre kevesebben fogékonyak ebben az országban a magasröptű makrogazdasdági érvelésre. Ez baj is - de természetes: az élet része, át nem léphető, sem neked, sem a politikusoknak.
Velem ellentétben te voltál az, aki nem figyeltél rendesen arra, amit írtam, hanem lendületből feltételezted, hogy baszogatni akarlak.
Hát nem, kedves toleráns barátom, nem:
EGYSZERŰEN MEGSZÓLALTATNI MERTEM EGY MÁSIK VÉLEMÉNYT.

Terrát pedig tisztelem, becsülöm, de engedd meg, a veled folytatott beszélgetésben nem fogom értékelni azt az érvtípust, hogy "Terra is aszonta"...

Több türelmet és empátiát, ha velem beszélsz, ha megkérhetlek.

Nem én kezdtem a "felülről" beszélést.
És itt nem is ragoznám tovább, pedig a bögyömben maradt egy-két dolog.

oggi
2004. december 10. 19:02 | Sorszám: 44
Ideges vagy?
Kár.
oggi
2004. december 10. 18:39 | Sorszám: 41
egyig=egyik
oggi
2004. december 10. 18:38 | Sorszám: 40
A legjobban a "felesleges luxuscikkek" terminus technicusa tetszik - annyira emlékeztet a maszopos demagógia egyig jellegzetes hajtására...
Kinek, mi a felesleges és a luxus, ugye ezt elég nehéz adminisztratíve eldönteni, ha a gyakorlati tapasztalatokból indulunk ki, biztos, hogy nem lehet következetesen emberiességi, erkölcsi szempontokat érvényesíteni, a filozófiai-pszichológiai buktatókról nem beszélve.
Ahol ennyi gubanc van, jön a többé-kevésbé nyíltan haszonleső lobbizás, vagy a sumák korrupció.
A végén a szép eszméből csak egy szlogen marad és sok megtollasodott tapló politikus.
Ez a "váltsuk meg a világot, mi tudjuk, mi kell a népnek" duma még soha nem jött be...
oggi
2004. december 10. 18:30 | Sorszám: 39
Vagy buddynak írják?
oggi
2004. december 10. 18:30 | Sorszám: 38
Én kötekszem???
Csak mert más szempontjaim is vannak, mint egy szingli húszasnak, és szóvá merem tenni, hogy kapcsiból leugattál?
Slow down, take it easy, body...
oggi
2004. december 10. 18:00 | Sorszám: 29
Szia!
oggi
2004. december 10. 17:59 | Sorszám: 28
újjabb=újabb
oggi
2004. december 10. 17:58 | Sorszám: 27
Amit itt vázolsz, az a korrupció újjabb melegágya lenne.
Bár elvileg van némi igazságod.
oggi
2004. december 10. 17:57 | Sorszám: 26
Beletrafáltál, szívem: valószínűleg nem tudom megtartani az autónkat, ez azonban nem azt fogja jelenteni, hogy többet járhatunk fogorvoshoz, vagy több tejet vehetünk, hanem, hogy nem csinálunk esetleg havi több tízezer forintos adósságot.
Persze, hogy most ez történik, az azoknk köszönhető, akik hirtelen megemelték a közalkalmazotti fizetésünket, aztán két éve folyamatosan bennehagynak a szarban.
Mondhatod, hogy nem voltam előrelátó, kíváncsi lennék, te az én helyemben, amikor már a tizenvalahanyadik csotrogány rohad ki alólad, tudtál volna-e ellenálni a kísértésnek.
Egyébként meg nem vagy egy kicsit agresszív (még mindig), ifjú titán barátom?
oggi
2004. december 10. 17:25 | Sorszám: 21
Szívesen venném néhány ötleted a fogyasztásom további hatékony visszafogására vonatkozólag.
Kizárólag nemzetgazdasági szempontból...

Téma: Zászlók
oggi
2002. augusztus 20. 12:49 | Sorszám: 0
Most vagy én vagyok marslakó, vagy a szegediek.
Délelőtt bóklásztam a városban, és a lakóépületeken még elvétve sem láttam nemzeti zászlót.
Erősítsetek meg: ugye ma van augusztus 20-a?
Vagy tavaly sem voltak errefelé zászlók?

Téma: Megverték a PSZÁF elnökét
oggi
2003. június 22. 17:50 | Sorszám: 479
De nem maradhat szimpla hazugság, mert nincs tanú, nincs hangfelvétel.
Kihagytad a nagyon fontos 'esetleges' jelzőmet.
Elemi logika - két eset van:

1. Vagy igazat mond. Ebben az esetben miért kéne hallgatnia? Hisz komoly sérelem érte, érzelmileg elfogadható, hogy olyat állít, amit nem tud bizonyítani.

2. Vagy nem mond igazat. Ez viszont soha nem fog kiderülni, hacsak be nem vallja, valami eszement őszinteségi rohamában.

A többi csak szarkavarás. Őszintén...

oggi
2003. június 22. 17:32 | Sorszám: 475
Idézet:
A probléma ott lesz vele, hogy Szász nem tudja bizonyítani, mert állítása szerint négy szemközt hangzott el ez a kijelentés. Ez pedig sehol nem áll meg, mert ezen az alapon bárki bármit kijelenthet vagy mondhat valakiről és azt el kell fogadni. Szerintem at illető úr azóta már rájöhetett állítása íly módon való tarthatatlanságára és az ezzel járó veszélyekre.

Ha nagyon objektívre veszem a figurát, akkor is csak annyit mondhatok: jogilag necces.
Nem vádolta sem bűncselekménnyel, sem olyasmivel, amit végsősoron ne engedhetne meg magának egy politikailag nyilvánvalóan elkötelezett pénzügyminiszter.
Az egy másik kérdés, hogy a jelenlegi politikai kontextusban - különös tekintettel a PÁSZF-vizsgálatra és Szász megveretésére - érdekes képzettársításokat ébreszt az állítás. Elég nagy szivornya Lászlónak: egyáltalán nem bízhat benne, hogy megnyerne egy rágalmazási pert.
Kérdés az adott bíróság hol húzná meg a határt egy esetleges szimpla hazugság és a rágalmazás között.

oggi
2003. június 20. 19:06 | Sorszám: 425
No, igen, de ebből megint csak a Toloba-féle "egyik kutya..." bölcsesség kerekedik.
Vagyis balra jobb...
oggi
2003. június 20. 10:43 | Sorszám: 397
Helló, fiúk,

nincs erőm végigolvasni az egész topikot, úgyhogy ha már beírta valaki, bocs:
Nem kellene feljelenteni Juszt Lacikát uszításért?
Pár hete A tévé ügyvédjében igen hosszú blokkban nem csinált mást, mint Szász arcképét mutatta, s közben "megválaszolatlan kérdéseket" sorolt (kérdőjel volt a rágalmak végén, gondolom, a rágalmazás vádját előre kivédendő). A rendszerváltás utáni televíziós újságírás történetében példátlan akció volt szerintem, és nem csak az újságírói etika alapján kérdőjelezhető meg, de igencsak súrolja a BTK-t, az a gyanúm...
Most vagy néhány felháborodott (felháborított) állampolgár verte meg Szászt, vagy Juszt műsora ugyanolyan része volt az elnök eltávolítására indított akciósorozatnak, mint a verés (ez esetben nyilván feljebb kell keresni a verőemberek felbujtóit).
Az uszítás mindkét esetben nyilvánvaló, esetleg formálisan nem bizonyítható, de legalább egy etikai vizsgálatot megérdemelne az eset, bár tudom, ez úgyis sansztalan.
Viszont a feljelentést meg lehetne próbálni.

oggi
2003. június 19. 09:26 | Sorszám: 316
Idézet:
ha már nem sikerült a kormányon rendes fogást találni

Te, barátom, hisz te kevered a kormányokat!!!

Hol nem lehet fogást találni.
Egyre nagyobb szarban van pártod és kormányod. Ennyi.


Téma: Hol bujkál Medgyessy?
oggi
2003. január 27. 13:08 | Sorszám: 14
egy hatoldalas
oggi
2003. január 27. 13:07 | Sorszám: 13
Tisztázzunk valamit, mindenféle nedvek nékül:
Megyó titkárságán nem lenne gond akár egyhatoldalas interjú összeállítása sem.
Kép meg mindig van a fiókban.

De mikor áll ki az emberek elé élőben?


Téma: Csak gyűlöletmentesen!
oggi
2002. április 12. 21:39 | Sorszám: 18
Szürreális.
Egyébkéntis vasárnap óta egy fokozódó szürrealista rémálomban érzem magam.
Először megfogadtam, hogy nem nézek négy évig tévét, ha a Kovácsék győznek.
Most már hajlok arra, hogy netezni sem fogok.
Sőt, a mobilomat is elajándékozom...


Téma: Orbán többet tesz ...
oggi
2002. december 06. 14:25 | Sorszám: 16
Nocsak. Szerinted is komcsik vannak a kormányrúdnál?

Téma: HTML helyett fórumkódok gyakorlása
oggi
2002. október 07. 20:37 | Sorszám: 52
Most a hosszú űűűűűűűűűűűűű-ket gyakorlom.

ŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ.

oggi
2002. október 06. 23:10 | Sorszám: 51
link
oggi
2002. szeptember 26. 08:25 | Sorszám: 43
Hát ez ölég harmatos...
oggi
2002. szeptember 12. 22:06 | Sorszám: 41
Na mégegyszer:
oggi
2002. szeptember 12. 22:04 | Sorszám: 40
Ez csúnyább...
oggi
2002. szeptember 12. 21:54 | Sorszám: 39
Na, nézzük ezt...
Talán szebb:
oggi
2002. szeptember 12. 18:17 | Sorszám: 38

Téma: Debreczeni fröcsögése a Népszabóban....
oggi
2003. június 10. 18:06 | Sorszám: 108
Jézusom, micsoda zöldség!
És milyen tudatos...
oggi
2003. június 09. 01:03 | Sorszám: 63
Inci-finci kisegér: mindenjukbabelefér...

Téma: In memoriam SZKJ
oggi
2004. szeptember 29. 22:09 | Sorszám: 49
(Hát, igen: rég jártam erre...)

Szegény Rezső...
Remélem, önmagaddal békében mentél el.

(Leginkább magamat sajnálom, hogy most már soha nem ismerhetlek meg személyesen.)


Téma: Egy balos fiatal vagyok. Mit üzensz nekem?
oggi
2002. augusztus 29. 23:42 | Sorszám: 295
Ja, és bocs, hogy elfödöm a lényeget:

"Jön a hűség városa!
Holnap, 2002.aug 30-n 17.30-kor a Déli pályaudvarra különvonatokkal érkezik Sopron és környéke polgári lakossága!
Fogadjuk őket méltón a második bécsi döntés 62-ik évfordulóján, amikor is visszakaptuk észak erdélyt.

Gyertek minél többen, zászlókkal (akinek már van, népviseletben), hogy örvendve együtt vonulhassunk a Szabadság térre!
Nagyon sokan leszünk, vigyázzunk egymásra! Provokátorok kíméljenek!

H A J R Á M A G Y A R O R S Z Á Á Á Á Á Á G ! ! ! ! ! !

Add tovább mindenkinek! "

oggi
2002. augusztus 29. 23:40 | Sorszám: 294
Szerintem nem vagy teljesn hülye, Toloba, csak úgy csinálsz, vagy nagyon fiatal vagy, és nem tudod, mit jelentett a nyolcvanas években egy vidéki gimnáziumban kisztitkárnak lenni.
Ha kívánod, holnap elmagyarázom, de most megyek aludni...
oggi
2002. augusztus 29. 15:58 | Sorszám: 279
verzió
oggi
2002. augusztus 29. 15:58 | Sorszám: 278
Tényleg ebből a két verzóból kellene választanom?
oggi
2002. augusztus 28. 17:09 | Sorszám: 262
Kedves baloldali ifjú,

Orbán miből változott mivé?
És Medgyessy?

Csak a tényekre vagyok kíváncsi.


Téma: Az ombudsman is besegít az iskolák szétzüllesztésébe
oggi
2004. március 10. 21:30 | Sorszám: 3
Költői kérdések ha találkoznak...
oggi
2004. március 10. 20:36 | Sorszám: 1
Ugyan, miféle ellehetetlenítésről beszélsz?

Ezek már csak az utolsó kedélyes rúgások a földön fetrengő haldoklóba.


Téma: Sorkötelesség eltörlése
oggi
2003. január 25. 13:23 | Sorszám: 10
Tulajdonképpen hogyhogy itt vagy még?

Téma: Kudarc – Gyurcsány Ferenc elfáradt
oggi
2005. június 20. 10:49 | Sorszám: 44
Azért ez a sőt kicsit erős volt.
oggi
2005. június 20. 10:38 | Sorszám: 43
történelemről
oggi
2005. június 20. 10:31 | Sorszám: 41
Én ugyan csak magyarórán szoktam történelről (is ) beszélni, de biztos lehetsz benne, hogy helyrerakom a reformációt meg a francia forradalmat is.
Nem liberális és nem konzervatív nézőpontból, hanem a gondolkodó ember szemszögéből.
A könyvből csak az életrajzokat és néhány (nagyon kevés) konkrét verselemzést adok fel.
Ettől függetlenül kellene egy jó tankönyv, már csak azért is, hogy ne kapjon a tanár ekcémát a sok krétaportól...

Téma: Tüntetés 2002.08.30
oggi
2002. augusztus 31. 10:26 | Sorszám: 44
„Sokan voltak a téren, de nem elegen ahhoz, hogy komolyan vegyem, hogy a lakosság fele ezt akarja.”

Ha még ezt mondta volna Újhelyi, hagyján.
De én úgy emlékszem, nem tette hozzá a fenti tárgyi alárendelést. Valami olyasmit mondott szerintem, hogy nem voltak elegen ahhoz, hogy komolyan tudja venni őket.
Talán ara célzott ezzel, hogy ennyi embert mé meg lehet kergetni párszáz könnygázfelhőbe burkolt rohamrendőrrel meg egy nagyteljesítményű vízágyúval.

oggi
2002. augusztus 31. 10:11 | Sorszám: 43
Mesélj!
oggi
2002. augusztus 31. 00:09 | Sorszám: 38
Betlennek vége. Ha eddig volt egy kis esélye a túlélésre, most már semmi... De úgy néztem, ő ebben a tévében már nem nagyon akar túlélni. Esetleg a Jani házhozmegyet mghagyják neki kéthavonkénti fellépéssel...
oggi
2002. augusztus 30. 23:43 | Sorszám: 35
Sajnos én sem tudtam elmenni végül.
Viszont az Aktuálisban leadtak egy viszonylag hosszú részletet az Orbán-beszédből.
A beszéd tényleg a szokásos stílusban és színvonalon volt, tehát ez rendben lenne. A tömeg jelentősnek volt mondható (volt néhány totálkép: az alapján valószínűnek tartom, hogy a létszám elérte a százezret, esetleg meg is haladta), ez is rendben lenne. Mást nem tudok egyelőre, csak azt, hogy ez a rókaképű nyálas jogászgyerek, városom szeretett képviselője tenyérbemászó módon próbálta lekezelni vitapartnerét Szalay Annamáriát és a szokásosnál "harciasabb" Betlen műsorvezetőt.
Egyértelműen elutasította OV javaslatát a csatorna-megosztásra. Ha ez hosszútávú pártálláspont, akkor beindul a népszavazási kezdeményezés...
oggi
2002. augusztus 19. 20:43 | Sorszám: 8
Csak a magam nevében tudok válaszolni.
Szeretném egy kicsit jobban érezni magam, és erőt gyűjteni a következő, legfeljebb négy évhez.
Szeretnék látni néhány százezer embert, aki nem szédült meg a "merjünk kicsik lenni" zseniálisan aljas szlogenjétől.

Téma: Lengyel Lászéó: Medgyessit köztársasági elnöknek !
oggi
2004. március 09. 14:37 | Sorszám: 2
Istenem, ha ez a Laci nem lenne, ki kéne találni...
Méltó krónikása és kommentátora Megyó dicső tetteinek és elmés mondásainak.
Az emberi hülyeség visongó kacagással szabadon tombol, és normává kíván válni.

Téma: Megszívjuk?
oggi
2003. május 05. 01:40 | Sorszám: 483
Azér tejis egy függtelen elme vagyol.
Ha érted, mire vagyok célzandó...
oggi
2003. május 05. 01:19 | Sorszám: 477
Idézet:
Az USA minden drog termelo teruletet katonailag le akar rendezni. Afganisztan csak az elso allomas volt.

Akkor most szeressük űket, vagy ne?

oggi
2003. május 05. 00:18 | Sorszám: 472
Ezér' mondom, hogy széllel szemben nem lehet...
A faszom se akarja legalizálni a füvet, de audiatur már az altera pars is.
Mer' polgárok vagyunk vagy miszösz.
oggi
2003. május 05. 00:15 | Sorszám: 471
Megnövekedett a drogturizmus.
oggi
2003. május 05. 00:09 | Sorszám: 469
Már a Közélet mezején...
oggi
2003. május 05. 00:08 | Sorszám: 468
Na, enyém az összes olimpiai pontszerzőhely...
oggi
2003. május 04. 23:36 | Sorszám: 467
idézgetetett=idézgetett

Ja, a férfiklimax...
Nálam még kicsit korai...

oggi
2003. május 04. 23:34 | Sorszám: 466
Kedves Mercurius,

sajnos igaza van lm-nek...
Én egyébként gyanítom, az idézgetetett cikk egyik félnek sem túl ütős hivatkozási alap.
Amúgy, ha elguglizgat az ember, mindenféléket tanál pro és kontra, egyébként meg röhögnöm kell magunkon.

oggi
2003. május 03. 08:45 | Sorszám: 325
Teljesen igazad van.
Ez egy ilyen szimpatikus hülyeség a részünkről.
Tudom, a másik oldalon nem igazán szoktak kínosnak érezni semmit.
Furcsa mazochista örömmel viselik és magyarázzák pl. Maszatbeszéd Péter legszánalmasabb megnyilatkozásait is.
oggi
2003. május 03. 08:13 | Sorszám: 324
Nem tudom, de ha O.V. lesz olyan könnyelmű, hogy elmegy az ellentüntetésre, remélem, nem hagyja szó nélkül ezt a dolgot.
Inkább most szakadjon le, mondjuk, százezer szavazó, mint három év múlva félmillió, de addig legalább egy felet nyernénk is vele.
Nem elhatárolódásra gondolok, hanem arra, hogy ki kell mondani: ezek egyszerűen elmebetegek.
Nem azért, mert így vagy úgy minősítik a zsidókat(tetszik, nem tetszik, ez belefér a szólásszabadságba), hanem a szövegeikből áradó patológiás (mégis sunyin megfontoltnak tűnő) gyűlölet miatt.
oggi
2003. május 02. 20:15 | Sorszám: 313
Szégyen ez a nyilatkozat is.
oggi
2003. május 02. 08:42 | Sorszám: 294
Ne máááá...
oggi
2003. április 30. 11:12 | Sorszám: 234
Idézet:
Az egyikben a dohány-lobby, a másikban a maffia az érdekelt.

Vérmérséklet kérdése, hogyan nevezed...

oggi
2003. április 30. 11:10 | Sorszám: 233
Viszont szerintem a kenyérvágókés használatát is be kellene tiltani: mi van, ha netán eszedbe jutna belevágni egy parázs vacsora alkalmával a feleselő asszonyba?
oggi
2003. április 29. 22:18 | Sorszám: 216
Nem tudom, ki evez veszélyesebb vizeken kettőnk közül...
Ezt most nagyon komolyan mondom.
És én persze úgy gondolom, hogy Te.
oggi
2003. április 29. 20:47 | Sorszám: 211
Gyöngyöm, aranyom, a lelked mélyén te is érezted, mennyire falábú volt ez a párhuzam...
oggi
2003. április 29. 19:32 | Sorszám: 196
Idézet:
Szerinted ha mindenki számára elérhetővé tennék a könnyű drogot, jövedéki termék lenne mint a kedvenc barna söröm, csökkene a fogyasztói ára, akkor nem nőne a fogyasztás?

De.
Először nőne.
Aztán visszaesne kb. a mostani szintre, ami persze magasabbnak tűnne mégis a mainál, mert jóval kevesebben titkolnák.

Idézet:
Számolj már utána, lécci.

Ismersz valami tuti kis képletet?
Nobel-díjra feterjesztettek már?

oggi
2003. április 29. 19:01 | Sorszám: 189
Idézet:
Oggi nem oszt nem szoroz. Bőcsész...

Képzeld, ha nagyon összekapom magam még integrálok is.

Tréfát félretéve.
Két kisgyerekem van, mint tudjátok.
Plusz két halottam, akit az alkohol vitt el.
A GYEREKEM kezéből kiverném a füves cigit meg a pálinkás poharat is.
Felnőtt embereket bűnözőként kezelni azonban, mert elszívnak alkalomadtán egy marihuánás cigarettát, ugyanolyan blődség, mintha bilincsbe vernék Onogurt, amikor tettenérik kedvenc barnasörének hörpölgetése közben.
Az nem érv, hogy ugyanazok terjesztik a marihuánát, mint a heroint, merthogy éppen azért van így, mert a törvényi szabályozás folytán csak gengszterek vállakoznak ilyesmire. Ahogy az amerikai szesztilalom idején az alkoholt is ők terjesztették.
Az sem áll meg a lábán, hogy az ára bűnelkövetésre kényszerít, ugyanis ha pl. állami monopóliummá tennék a terjesztést (vagy legaábbis jövedéki terméknek minősítenék), az ár is drasztikusan csökkenhetne, azonkívül az adóbevételből hatékonyabban lehetne finanszírozni a kemény drogok elleni küzdelmet, rendőri, orvosi szinten egyaránt. Az más kérdés, hogy EU-tagként nem partizánkodhatunk úgysem.
Szóval szerintem az "alkohol-lobby" a fő anyagi ellenérdekeltje a marihuána legalizálásának.
Ja, meg a kereskedők, természetesen.
Minden szimpátiám a volt Orbán-kormányé, de a drogtörvényük színtisztán politikai-ideológiai alapokon nyugszik, és megvalósult formájában végképp elhibázottnak látszik számomra.
Persze másnak meg lehet más a véleménye, csak ne próbáljátok már úgy belém fojtani a szót, mint Medgyessyék az EU-szkeptikusokba.
Mert aztat nem szeressem egyik odalrúl sem.

oggi
2003. április 29. 17:20 | Sorszám: 169
A cihijáter lehet, hogy nagyon ért a cihijátrijáhó, de itten durva logikai hibákat vélek felfedezni.
Ti. aki első évesen kezd el füvezni, általában kevésbé aggályoskodó-tanulós fajta, mint aki nem mer belevágni ilyesmibe. Többet bulizik, eleve kisebb a felelősségtudata, vagy legalábbis kitolja nagyrészt az egyetemi évek utánra.
Aki tizen-huszonévesen mer élni, 80-90%-ban nagyon is mintaszerű családapa, családanya lesz harmincon túl.
Nem csoda, ha az egyetemi évek alatt kevesebb ideje marad a tanulásra, szélsőséges esetben meg is bukik.
A kutatások mindössze annyit állapítottak meg, hogy a hatás a memória központ MELLETT fejti ki a hatását, és hogy azok, AKIK OLYAN ÉLETMÓDOT FOLYTATNAK, ami rendszeres fűszívással is együtt jár, gyakrabban buknak meg a vizsgáikon. Közvetlen, fiziológiai összefüggésre nem találtak még csak vitatható bizonyítékot sem.
oggi
2003. április 29. 17:06 | Sorszám: 166
Nem vagy egyedül, Turulmadár.
Nohát, kartácsak, éljen a nulltolerancia, igaz-e?
oggi
2003. április 29. 08:12 | Sorszám: 134
Figyelj, terra, én gyenge ember vagyok, azért iszom,
mégsem leszek alkoholista.
Mert erős ember vagyok.
oggi
2003. április 29. 08:09 | Sorszám: 133
Lehet, hogy olyat írok, amit már valaki beírt előttem.
Nincs időm végigolvasni a topikot.

Szóval, felháborító képmutatásnak tartom, ha az állam, miközben busás hasznot húz az alkoholból (amely akár egy-két év alatt is szinte visszafordíthatatlan függőséget okozhat), tűzzel-vassal üldözi a füvet (ami nem okoz fizikai függőséget).
A gyenge ember gyenge ember, akármivel kábítja magát mérték felett: előbb utóbb megtalálja magának a megfelelő agymenesztő metódust. Ha engedélyeznek egy olyan drogot, ami 10-15 éven belül teljes leépüléshez vagy halálhoz vezethet, miért ne engedélyeznének egy olyat, ami önmagában gyakorlatilag nem eredményezheti ezt.
Azért, mert az államnak szüksége van az alkohol-bevételre, de a cannabis-bevételt szemforgatóan gyáván nem meri vállalni.
Aki egyfolytában a fű ellen hörög, nem mer logikusan gondolkozni.

Én életemben kétszer próbáltam a füvet, feledhető élmény egy jó, száraz vörösborhoz képest (főleg megfelelő hölgytársaságban), vagy pár korsó habzó serhez viszonyítva, amit legkedvesebb cimboráiddal fogyasztasz egy jó kiskocsmában.
De ez csak az én igen-igen szubjektív véleményem...


Téma: lehet-e innen győzni ?
oggi
2002. április 08. 15:11 | Sorszám: 36
Mert hanagy vagy, piros és folyamatos felületű, akkor már meg is követtelek...
oggi
2002. április 08. 15:09 | Sorszám: 35
Miért, nem vagy kicsi, szürke és repedezett?
oggi
2002. április 08. 15:08 | Sorszám: 34
Azért, mert látsz három kérdőjelet meg egy felkiáltójelet, még ne gondold, hogy kajabálok...
Azt nagyobb bajokra tartogatom, mint a te kis destrukciód...
oggi
2002. április 08. 15:05 | Sorszám: 32
Szia, Rudi!

Imádom, amikor becsületes nevem helyett "sokan"-ként meg "lejjebb"-ként emleget egy olyan ember, akik sokféle álnéven garázdálkodik sokfelé, és a világért alá nem írná az igazi nevét, még ha mindenki fel is ismeri őt sajátos impotens-csipkelődő gunyoráról, ami csak akkor csap át zaftos pátoszba, ha a sajátjait kell kicsinyég ajnározni.
Szóval, Rudikám, kb annyi emberi HUMOR (nedv) van ezekben a személy- és szenvtelenül piszkálódó beírásaidban, mint egy repedezett és szürkére aszott szőlőkaróban.

Még mindig:

Váradi Miklós

oggi
2002. április 08. 14:47 | Sorszám: 29
Te ébredj fel, kislány, a szélsőséges materialista-obektivista-hétköznapista ragacsból!
Kezdjél gyúrni a jobb agyféltekédre, női léted ellenére, telesen eluralkodik rajtad ez a hamis racionalizmus.
Kérem szépen, nem lehetne valami egyensúlyt találni a miépes érzelmesség és a centrista álracionalizmus között???
oggi
2002. április 08. 14:42 | Sorszám: 28
...és mondjátok el a padlót fogott, negatív kisugárzású, csalást emlegető miépeseknek, hogy fel a fejjel, most már ne finnyáskodjanak, hanem menjenek el MIND a második fordulóban a KOVÁCSÉK ELLEN szavazni, ha olyan kemény fiúk, mint amennyire szeretik annak láttatni magukat!
Lényegesen alacsonyabb részvétel mellett, ha ők MIND elmennek, és a centristák legalább kétharmada elmegy, és a határozott többségük jobbra szavaz (nem lehetetlen, sőt!), akkor még van esély egy döntetlenre, nagy szerencse esetén 1-2 mandátumos előnyre... Ha jól számolom, olyan 30-35 mandátumot kéne (nem számoltam össze pontosan, csak saccolok) a második fordulóban behozni, ami azt jelenti, hogy tizenöttel-hússzal több győzelem kéne, mint az ellenzéknek.
Én látok erre kb. 20-30% esélyt: ha Viktor legjobb formáját hozza a hátra lévő két hétben, és az MSZP elkövetegy-két nagy bakit...

Mondjuk, persze, a legjobb esetben remélhető pár mandátumos Fidesz- előnyre mondtam épp tegnap egybaráti társaságban, hogy elég egy súlyosabb autóbaleset...

oggi
2002. április 08. 13:43 | Sorszám: 20
Kovika,

én, ugye, sose bántottalak, sőt védtelek, de ha te most minden topikban azt mantrázod, hogy nemlehetnemlehetnemlehet, akkor vagy buta vagy, vagy emeszpés, vagy -- és ez a legvalószínűbb -- nem értetted meg az orbáni mentalitás lényegét.
Én, bevallom, nem annyira a Fideszre, mint inkább erre a mentalitásra szavaztam, és ezért fogok lelkesen elmenni a második fordulóban is.
Más. Másnak.
A Centrum PÁRT szerintem is maszop-segítő, viszont a Centrum SZAVAZÓINÁL nem egyértelmű, sőt!!!
Nagyon kedves negyven körüli kolléganőm kerekre tágult szemekkel szörnyülködött, amikor felvilágosítottam őt ma a Kupa-Medgyessy párosról: ő végig azt hitte (hallotta!!!), hogy a Centrum felszólította szavazóit, hogy a második fordulóban szavazzanak a Fideszre!!!!!!!!!!!!!!!!
Őrület!!!!!!!!!!!!
De ő elmegy, és a Centrum után, most némi lelkifurdalással (már az első forduló miatt!) már a Fideszrefog szavazni.
Mondjátok el mindenkinek, akivel találkoztok, hogy a Centrum nem az, aminek gondolják!!! És menjenek el immár a Fideszre szavazni!
Semmi sincs veszve, csak az esélyek romlottak...
Ennyi.

oggi
2002. április 08. 13:01 | Sorszám: 14
nembolondultammegcsak azthittemnemment el
oggi
2002. április 08. 13:00 | Sorszám: 13
Fontos,hogy ki nem megy el.
oggi
2002. április 08. 12:59 | Sorszám: 12
Az a fontos,hogy ki nem megy el.

Téma: Ideje arnyekkormanyt alakitani
oggi
2002. november 07. 22:02 | Sorszám: 35
Ja, bocs, most látom, egyedül vagytok.
oggi
2002. november 07. 22:02 | Sorszám: 34
Hí, de eccerű néked az világ, úrfiak!

Hovatovább már csak az utcaseprők, a munkanélküliek és az aszfaltterítő munkások nem szeretik Megyót...


Téma: Balliberális fordulat a Jobbikban :))))
oggi
2003. október 18. 20:05 | Sorszám: 38
Kibaszott frappáns volt.
Az efféle frappánsságoktól ments meg Uram engem.
Nyilván nincsenek csökkent képességeid, hanem valamilyenek: ezzel persze mindig lehet még egy kicsit jobban gazdálkodni.
oggi
2003. október 18. 14:00 | Sorszám: 21
Ez a mocskosszájú még mindig itt csapkodja az asztalt?
Kiborul a borom...
oggi
2003. október 18. 13:53 | Sorszám: 20
Egyszerű gyerek ez a Dávid, nem cifrázza fölöslegesen...

Téma: Hozz megey kort !
oggi
2002. augusztus 17. 12:55 | Sorszám: 7
Szia, Mercurius,

kérd már meg Gent, javítsa ki a topikcímed, legaláb 5 mp-ig meditáltam én is fölötte...


Téma: Orbán Viktor: elfogadhatatlan, amit Grespik László mondott
oggi
2003. december 05. 21:26 | Sorszám: 346
fantázianevek, fantáziaérzelmek, fantázianyelv...

és most nagyon odataposok a morzsás szpészemnek.

nem tudom, mi az a magyarérzelem, de tudom,
mi a magyar érzelem.

és ez nem helyesírási kérdés, nem egyáltalán nem...

kevesebb magyarérzelmű, de több magyar ember:
az álmom, még ha meg is sértődsz, kedves zividivi.

bántani nem akarnálak sosem.

oggi
2003. december 04. 19:06 | Sorszám: 283
kiokádtad magad kicsi provokátor?
vagy tartsuk még a fejed?
oggi
2003. december 04. 19:00 | Sorszám: 282
lehet, hogy mégsem akarok veled sörözni...

csak elbeszélnénk egymás mellett.

oggi
2003. december 04. 16:04 | Sorszám: 259
Helyes.
Föl sem ugrottál.
Mondhatnám:

Így szalonképes.

oggi
2003. december 04. 16:00 | Sorszám: 257
Figyelmedbe ajánlanám még az erős, mégis nőies ujjakat és csuklót...

(Csak át ne ess a hálón... )

oggi
2003. december 04. 15:53 | Sorszám: 255
Ez az ajakberendezés a gyengém.
Nem esik egybe forma- és színvilág: izgalmas disszonancia...
oggi
2003. december 04. 15:41 | Sorszám: 252
Tényleg elkéstél.
oggi
2003. december 04. 15:32 | Sorszám: 247
Istenem, én is úgy szalonnék már, de neeem tudoooook....
Minnyá én leszek a mikulás, hogy szalonjak így?
Már készítik a vattaszakállam.
oggi
2003. december 04. 15:24 | Sorszám: 244
persze, tudom, a "szalonképes" kifejezés azt jelenti: "a szalonban nem elfogadott"...
és hát persze pontosan erre lettem/lennék kíváncsi:
hol az a szalon, kik tartoznak oda, milyen elveket vallanak konkrétan azon túl, hogy ezt vagy azt nem szabad, mert nem illik...
oggi
2003. december 04. 15:21 | Sorszám: 242
Erről egy jeles baloldali politológussal folytatott beszélgetés jut eszembe, ahol ő játszi könnyedeséggel említette egy Orbántól idézett fordulat kapcsán, hogy ilyet ma Európa jobb köreiben nem szalonképes hangoztatni.
Mikor szerényen arra próbáltam kapacitálni, hogy definiálja, miért nem szalonképes, elfogyott minden politológusi tudomány, és enyhén zaklatott (bár kreatív) papagáj módjára csak azt hajtogatta tovább: "mert nem illik", "nem elegáns", "nem szokás"...
Ennyit a hivatásos balliberális véleményfazonírozók koherens érvrendszeréről.
oggi
2003. december 04. 15:09 | Sorszám: 238
Megjegyzem a Maszopot nem tartom "szélsőséges" pártnak, ennek ellenére rasszista és nácinak nevezhető nézeteket képviselő emberek legalább olyan arányban vannak közöttük, mint a Miépben.
(Ja, és ne finnyogj, hogy hozzád szóltam, nyugodtan hagyd válasz nélkül, ha feszélyez... - nálam ez nem elvi kérdés. )
oggi
2003. december 04. 15:01 | Sorszám: 229
Mi a túrót vitatkozol már vele?
Ő azt mondja, szélsőséges (azaz a politikai paletta széléről való), te meg azt gondolod, radikális.
MAAJDNEM ugyanazokról a pártokról van szó, csak Szőlő nem sorolja közéjük az SZDSZ-t.
Ennyi.
oggi
2003. december 01. 17:35 | Sorszám: 114
hát akkor ne menjetek szavazni...

hányan is vagytok tulajdonképp?

oggi
2003. december 01. 16:24 | Sorszám: 107
kisbéka az antioff-nick...
oggi
2003. december 01. 15:59 | Sorszám: 104
beléd is, cimbora...
oggi
2003. december 01. 15:58 | Sorszám: 103
http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=4&t=000270
oggi
2003. december 01. 15:57 | Sorszám: 102
az pedig csak holnap lesz aktuális...
oggi
2003. december 01. 15:47 | Sorszám: 96
hová dobtad, nem találom
oggi
2003. december 01. 15:43 | Sorszám: 92
mikor
oggi
2003. december 01. 15:42 | Sorszám: 89
néha pedig öngólt rúgnak egyesek.
hja, nem csak a focipán* lehet...

*lányom 3 éves korabeli elvonása

oggi
2003. december 01. 15:40 | Sorszám: 88
védtek és szolgáltok, mi?
oggi
2003. december 01. 15:38 | Sorszám: 85
Mindenkit szeretek ebben a topikban.
még mufurcot is.
szőlőt is...
könnyesre röhögtem magam.

.................KÖSZÖNÖM!!!


Téma: ÖNTÖKÖNBÖKÖDŐ - példaértékű öngólok a közéletben
oggi
2003. február 14. 08:34 | Sorszám: 0
Mégiscsak megnyitom.
Nem csak Medgyessyről, nem csak baloldaliakról...
Csak tessék, tessék, hölgyek, urak!

Téma: Hova lettek a MIÉP-esek?
oggi
2003. október 14. 11:11 | Sorszám: 42
Hát, kedves Edvárd, szerintem nem gazdagodunk minden hanggal.
A Beren-félével biztos nem. Ha te igen, egészségedre.
Azt a dumát, amit ő nyom itt, akár egy jobb számítógépes programmal is lehetne generálni. Csak az agyonkoptatott szlogenekhez kellene egy véletlengenerátort és egy témafelismerőt (bár ez utóbbi talán el is hagyható ) rendelni.
Ha felteszem, hogy egy jószándékú hülye (bár tudom, hogy nem az), akkor is meg kell állapítanom, hogy ártalmas.
Nem pártérdekekre, hanem a magyarságéra.
oggi
2003. október 14. 11:04 | Sorszám: 40
Valóban. Jól látod.
A MIÉP egy történelmi nosztalgiapárt, a Jobbik félművelt karrierista zsúrfiúk agresszív és rövidlátó brancsa.
Valódi pragmatikus jobbos radikális párt?
Honnan, miből, kik?
A Fidesz egyre pragmatikusabb ugyan, de egyre kevésbé elégíti ki a szittyásabb vérmérsékletű szavazókat - mint a mellékelt ábra mutatja...
Szóval nem vagyok teljesen derűlátó. Hm.

Téma: Balliberális fordulat a Fideszben
oggi
2003. október 18. 20:01 | Sorszám: 434
Nem, nem ugyanazt csinálja.
Valóban, néha túllő a célon, de legalább láttya...
oggi
2003. október 16. 18:26 | Sorszám: 390
"Fujjunk rá! Föl a szivvel,
füstöljön odafönt!


Mig megvilágosúl gyönyörű
képességünk, a rend,
mellyel az elme tudomásul veszi
a véges végtelent,
a termelési erőket odakint s az
ösztönöket idebent..."

oggi
2003. október 16. 17:33 | Sorszám: 389
Amit írsz,egyébként kórkép.A megvezetett,eltompított posztkádárista jobboldal kórképe.
oggi
2003. október 16. 17:29 | Sorszám: 388
Egyben illusztrálsz is?
oggi
2003. október 16. 15:50 | Sorszám: 384
Ez a piramis-elmélet szerintem is sántácska, de lehet, csak a fordítás rossz - angol eredetiben nem ismerem.
Minden iudex-észrevételt támogatva hozzátenném még, hogy nekem ez a hatos pont nagyon Amerika-ízű: a hajdani puritánok frusztrált pragmatizmusának irracionális vadhajtása (csakhogy élvezz egy kicsit, Pirítós, lelkem ), hogy az ötös fölé helyeztetik.
oggi
2003. október 16. 10:08 | Sorszám: 357
Ez igen-igen pontos jellemzése volt a nem teljes agyhalálban leledző ballib szavazó lelkületének.
Sajnos, tartok tőle, hogy pont a legértelmesebb szavazóik fogják a leghatékonyabban hitegetni önmagukat, éppen az énképük integritásának megőrzése végett...
A hangulati emeszpé-szavazó viszont nem foglalkozik egy bizonyos bilitelítettségi szint után az efféle cihológiai huncutságokkal.
És hát ebben bízhatunk.

Téma: Pelczné Gáll Ildikó lesz a Fidesz alelnöke
oggi
2005. június 14. 16:07 | Sorszám: 132
És hogy jön ez most az én hozzászólásomhoz?
oggi
2005. június 14. 13:43 | Sorszám: 127
Nézd, én három lehetőséget dobtam fel: ha te az utolsót választottad gondolkodás nélkül, azt is megértem.
oggi
2005. június 14. 13:04 | Sorszám: 125
Hogy milyennek ismerted meg az a magánügyed.
Ha itt leírod, akkor közüggyé válik: politizálsz.
Ha ezt nem tudod, naiv vagy.
Ha tudod, de nem érdekel, akkor buta - esetleg forradalmár (nem nagy különbség).
Ha tudod, és helyesnek tartod, hogy ideírod, akkor nyilván jól meghatározható politikai céljaid vannak vele.
oggi
2005. június 13. 11:44 | Sorszám: 96
Eddig mindössze két tényízű állítás hangzott el a szláv nevű elvtárs, elvtársnő szájából (jól kontráznak egymásnak): a kisztitkárság ill. az egyetemi politikai karrier. Ezek még bizonyítottan is kevesek lennének a lejáratáshoz. Ezen kívül mindössze sanda személyes véleményeket hallhattunk, hogy ilyen gátlástalan törtető, meg olyan ridegszívű perszóna...
oggi
2005. június 13. 11:40 | Sorszám: 95
Ne arról pampogj, hogy szeretnéd felnevelni a gyerekeidet, ki nem szeretné, hanem lökj már ide egy hiteles forrást, vagy linkelj be valami dokumentumfélét...
Hánynom kell tőled.

Téma: Új Fidesz-logó: a Rubik-kocka
oggi
2003. május 04. 23:54 | Sorszám: 20
Még nem is gondolkodtam el rajta, milyen pontos a neved.
oggi
2003. május 03. 08:55 | Sorszám: 7
Szar a grafika, igaz, ez csak valami kezdeti baki lesz, a nagyobb problémám az, hogy már megint valamiféle túlbonyolított, intellektuális üzenetű logót erőltetnek, mint a narancs is volt.
Egy logó akkor jó, ha nem kell gondolkodni rajta.
Ne metafora legyen, hanem embléma.
Mint a szegfű.

Téma: Háború, fanatizmus, katonák, gyűlölet...MSZP kampány
oggi
2004. április 14. 23:39 | Sorszám: 593
Sok.
Így jó...

Jó éjt.

oggi
2004. április 10. 13:37 | Sorszám: 212
Hahó!
Amúgy érdekelne, mi a véleményed ai Uj Péter cikkéről...

Téma: Orban menni kene!!!
oggi
2006. április 10. 00:32 | Sorszám: 46
Miért is nézel te RTL-klubot?
oggi
2006. április 10. 00:15 | Sorszám: 41
Milyen színvonalasok Önök, Uraim...
Lényeg, hogy jól érzik magukat.

Téma: TILOS SZENTESTE: IRTSUK KI A KERESZTÉNYEKET!
oggi
2004. január 05. 15:53 | Sorszám: 1158
Honnan tudod, hogy tudja, ki az a melnyikov?
oggi
2004. január 05. 15:01 | Sorszám: 1151
Isten ments, hogy hazugnak tartsalak, az csúnya dolog, egyetlen probléma van veled, az viszont a keresztény értékrend szerint nem bűn, sőt az üdvözülés egyik biztos útja.
oggi
2004. január 02. 14:47 | Sorszám: 1047
Az a helyzet Karmincza,kedves, hogy a kajánkodó és erőltetett egybemosási kísérleted legalább annyira taszító, mint ennek az Unilever fiúnak a primitív uszítása...
Remélem, nem lesznek egy-kétszáznál többen, és akkor te sem örömködhetsz majd nagyon...
oggi
2004. január 02. 01:05 | Sorszám: 1025
Szerintem közel sincs 100 000, aki zsidónak VALLJA magát, de lényegesen több van, aki apai/anyai ágon tud valamiféle zsidó származásáról.
Plusz ott vannak még, akik nagyon szeretnének zsidók lenni, de az istennek sem tudnak felmutatni még egy ük-ükapát sem...
Aztán hogy melyik okos történész hány százezret mond, az számomra huszadrangú kérdés.
Tök hülyeség ilyenekről vitatkozni.
Nekem pl. soha nem jutna eszembe, hogy zsidónak valljam magam, mint ahogy az sem, hogy letagadjam ezt a származási vonalam.
Nagyon-nagyon szégyellném, ha attól érezném egy pillanatig is többnek vagy kevesebbnek magam, hogy ennyi vagy annyi zsidó, illetve magyar vér csörgedezik az ereimben.
oggi
2003. december 28. 16:30 | Sorszám: 494
Szia, Szalonna,

remélm jól karácsonyoztál.
Ezt a fattyús dolgot lehet, hogy érdemes lenne leválasztani a másikról, épp azért, mert egy ilyen enyhe légycsapó-mozdulattal már szét is lapítottad ezt a műkedvelő zümmögést.

oggi
2003. december 28. 16:07 | Sorszám: 491
Kicsit elszaladt az idő, de hát eddig karácsonyoztam, mindenképpen szeretném ezt most leírni, mégha Túrórudi végképp távozott is körünkből.
Előre bocsátanám még, nem érdekel, mit gondol VALÓJÁBAN ő, minthogy nem vagyok gondolatrendőr.
Amit SZEMMEL LÁTHATÓLAG tett, azonban helyes és tiszteletre méltó, bár a Tilost sem általában, sem a konkrét esetben nem menti.

Kedves Túrórudi,

nekem tökéletesen megfelel a te hozzáállásod, és köszönöm, hogy beírtad ide is, amit beírtál.
Ettől függetlenül se a Tilos szellemiségét nem tudom és nem akarom elfogadni, sem az ebben a topikban egyre jelentősebb számban felbukkanó, magukat mániákusan jobboldali, keresztény és magyar emberként definiáló lelkibeteg nicktulajdonosokét, bár problémájukat, melyen segíteni sajnos nem tudok, megértem. Őket nem azért nem nevezem néven, mert félek az eltiltástól (ez érdekel a legkevésbé), hanem mert nem tartom fontosnak, hogy bárkitől is konkrétan elhatárolódjak, ugyanis az én identitástudatomnak és értékrendemnek nincs szüksége efféle szuvas mankókra.

Hisz - megint csak mindettől függetlenül - magamat is keresztény és magyar embernek tartom, ráadasul jobboldali szavazó voltam, vagyok és maradok.

És még mindig ettől függetlenül, vagy ha tetszik, éppen ezért, köszönöm itteni szereplésed.

Ezentúl szeretnék kérni minden szalonképességét jelen topikban megőrző fórumozót Szőlővesszőtől Mercuriusig, hogy tekintse e fórumot úgy, mint ami betöltötte célját.
Itt előbbre már nem juthat senki, szerintem. Inkább máshol folytatódik már a vita érdemi része.
Magunkat, egymást, ha lehet, ne marjuk, ne szerezzünk olcsó sikerélményt néhány szaros provokátornak...

Kérésem csak kérés.


Téma: Háború !!!!!
oggi
2003. április 14. 14:33 | Sorszám: 368
A hírszerkesztő vagy a bemondó.
oggi
2003. február 16. 13:51 | Sorszám: 17
Pakisztánnak és Észak-Koreának viszont bizonyítottan van atomfegyvere, mégsem akarják az amcsik megtámadni őket.

Ja, hogy olajuk sincs...?


Téma: Állampolgári levél a lenyúlós polgáriaknak
oggi
2003. május 13. 12:10 | Sorszám: 30
Kérem szépen, tanító bácsi, én csak egyetlen picike kavicsot dobtam, és a szemét sem én vertem ki, hanem a Pistike azzal a féltéglával!
oggi
2003. május 13. 12:03 | Sorszám: 28
Ne bántsd Adorjánt, nem egészen ura magának, ez kiderül rapszodikus és inkoherens stílusából.
Az ennyire öntörvényű embereket néhány évtizede még diliházba zárták (jó, hogy ma már nem!), most elviselhető színfoltjai a demokráciának.
Mindettől függetlenül sok mindenben igaza lehet jogilag és emberileg is, bár politikailag baklövésnek tartom a megírását, az iromány nyilvánosságra hozatalát, de főleg publikálásának módját.
Persze, tudjuk Melnyikovról rég, hogy nagy levélzsonglőr.

Téma: A hatalom visszaüzent Demecseren.
oggi
2003. október 21. 10:01 | Sorszám: 50
Hijj-ijj...
Gyülekeznek a keselyűk.
oggi
2003. október 21. 10:00 | Sorszám: 49
Bocs.
Nem szóltam hozzá.
oggi
2003. október 21. 09:46 | Sorszám: 44
Önmagában a vesszőről meg a rúdról nem is jutna eszembe többnyire.
Az alanti nevek mögötti személyről annál inkább.
Azt mi vagy te, amúgy?
Afféle jó Sancho?
oggi
2003. október 21. 09:36 | Sorszám: 40
Rúd, vessző...
Mi lesz a következő fallikus szimbólum?
Joystick?

Téma: Devianciaipar és a politika
oggi
2004. február 28. 21:23 | Sorszám: 5
Aszittem, te tudod...
oggi
2004. február 28. 19:55 | Sorszám: 3
Öreganyám...?
oggi
2004. február 28. 19:50 | Sorszám: 1
Jó estét és sikeres topiknyitást kívánok, Öregapám!

Ugye, szerencsém van?


Téma: 12 mogyoró 7 dinnye
oggi
2002. április 06. 18:19 | Sorszám: 7
Meg Egoista...
oggi
2002. április 06. 18:19 | Sorszám: 6
Bocs, kicsit prosztó Vagyok: mi az a duálpár?

oggi
2002. április 05. 22:45 | Sorszám: 3
Ne örülj ennyire...
Győzni ellenfélen diadal.
oggi
2002. április 05. 22:44 | Sorszám: 2
Szia, Barla,

miér' vagy te nekem ollan ismerős?


Téma: Hová lett az MSZP előnye?
oggi
2003. február 05. 21:47 | Sorszám: 67
Nnnna, megtaláltam az egészet:

Karinthy Frigyes

Levél

Édes kicsi fiam, te még nem tudsz olvasni, neked nyugodtan írhatok és szabadon és őszintén - hozzád beszélve és mégis magamhoz, - valamiről, amiről soha nem beszéltem, amit magamnak sem vallottam be soha, aminek a nevét soha ki sem mondtam. Most, ezen a furcsa nyáron, mely úgy hat rám, mint borzongó, kényelmetlen ébredés egy tarka és bolondos álom után, először válik tudatossá bennem, hogy egész életemben kerültem ezt a szót... íme, erőlködöm és nem tudom kimondani most se, különös szemérem fog el, nem tudom legyőzni; pedig nem volnék éppen zárdaszűz, se vénkisasszony - nevén szoktam nevezni nemcsak a gyermeket, de ama áldott bölcsőt is, ahonnan származik. Megpróbálom megmondani, mi az, amit érzek, akkor talán nem kell kimondani; úgy-e?

Különben ha nem értenéd dadogásomat, útbaigazíthatlak. De fordulj el, ne nézz a szemembe. Még nem olvastam ezt a könyvet, amiben levelem meg fog jelenni: de úgy gondolom, ama szót megtalálod benne többször is - hiszen arról szól a könyv, amit ez a szó jelent. És megtalálod régi versekben és széles szólamokban amik most újra élni kezdenek - én még akkor ismertem őket, mikor egyidőre halottaknak tetszettek, üresen, furcsán kongottak a fülemben, nem értettem őket, vállat vontam. Igen, valamiről beszéltek ezek a versek és szóltak valamiről, amiről tudtam, hogy van, mint ahogy van kéz és láb - különösen hatott rám, hogy emlegetik, mintha valaki minden lélekzet vételnél megnevezné a láthatatlan elemet, mely tüdejébe nyomul. Iskolai ünnepélyeken, tavasszal kiáltották hangosan: azt mondták nekem, hogy szeressem, kötelességem szeretni. Mintha azt mondták volna, hogy szeressem a kezemet és lábamat. Dac fogott el és furcsa makacsság: - hogyan lehetne kötelességem, hogy magamat szeressem, így szóltam magamban, holott én nem vagyok megelégedve magammal, holott én több és jobb szeretnék lenni, mint ami vagyok - holott én gúnyolom és dorgálom magamat? S mert a földön járok ne fordítsam szememet a csillagos ég felé, melynek nincsenek határai, csak horizontja van? S mert nem tudok szólani másképpen, csak így, ne hallgassam meg azt, aki másképpen szól? S ha erőt adott nekem a föld, melyből vért szíttam magamba anyám emlőin át - ezt az erőt csodáljam a munka helyett, melyet végrehajtok vele? Dac fogott el és makacsság: embernek neveztem magam - azt kerestem, ami bennem hasonlatos másféle emberekkel s nem azt, ami különbözik. Világpolgárnak neveztem magam - léleknek neveztem magam, mely rokonlelket keres, akárhol itt e földön, s ha kell, a pokolban is.

És nem mondtam ki azt a szót, de ha házat építettek valahol Pesten vagy Fogarason, vagy Szolnokon, vagy Kolozsvárott, megálltam előtte s úgy néztem, mintha az én házamat építenék. És ha virágot láttam nyílni a pilisi hegyekben, vagy a Kárpátokban, tudtam, hogy a virág nekem nyílt. És ha idegen emberrel beszéltem és az idegen ember dícsérte a Lánchidat és a Dunát és az aggteleki cseppkőbarlangot és a dobsinai jégbarlangot és a Vaskaput és a Balaton vizét - akkor lesütöttem a szemem és zavarba jöttem, mintha engem dícsérne. Én mikor Berlinben jártam, úgy csodálkoztam és nevettem magamban, azon, hogy ezek itt járkálnak és házakat építenek, mint aki álmában tudja, hogy álmodik és amit lát nem valóság, álomkép csak, tündérmese, játék. Játékháznak éreztem az idegen házat - csak játszották az emberek, hogy ezt ők komolyan veszik - és mikor a vendéglőben fizettem, elámultam, hogy elfogadják tőlem a játékpénzt, amit kezembe nyomtak, mikor átléptem a magyar határon. És lelkem mélyén soha nem hittem el, hogy ők komolyan mondják: hélas! és alas! és wehe! és ahimé! - mikor jajt kell mondaniok - és arra gondoltam, hogy haláluk percében ők is jajt mondanak, mint én. A megfogható ismerős valóság ott kezdődött nekem, ahol átléptem a határt - ha életemben először jártam is arra, ahol átléptem.

De nem mondtam ki azt a szót soha. És most már nem is tudom kimondani, csak ennyit: valami fáj, ami nincs. Valamikor hallani fogsz majd az életnek egy fájdalmas csodájáról: arról, hogy akinek levágták a kezét és lábát, sokáig érzi még sajogón az ujjakat, amik nincsenek. Ha ezt hallod majd: Kolozsvár, és ezt: Erdély, és ezt: Kárpátok - meg fogod tudni, mire gondoltam.

1920

Vissza a főlapra

oggi
2003. február 05. 21:39 | Sorszám: 66
"... nem mondtam ki ezt a szót soha. És most nem is tudom kimondani, csak ennyit : valami fáj, ami nincs. Valamikor hallani fogsz majd az életnek egy fájdalmas csodájáról - arról, hogy akinek levágták a kezét és lábát, sokáig érzi sajgón az ujjakat, amik nincsenek. ha ezt hallod majd: Kolozsvár, és ezt: Erdély, és ezt: Kárpátok - meg fogod tudni, mire gondoltam."

(Karinthy Frigyes: Levél)


Téma: Választási elemzések
oggi
2002. február 04. 00:50 | Sorszám: 20
Eddie,

épp azt mondtam, hogy a Csurkát nem fogják leváltani, mert a pártja meghal nélküle: Pista bácsin kívül senki nem érzi azt a pengeélt, amin parlamentbe vitte a MIÉP-et.
Szerintem te sem.
A B úgy jön az A-ból, hogy ha az SZDSZ-nek sikerül olyan hangulathullámot gerjesztenie, amin beszörfözhet a Parlamentbe, akkor a MIÉP-hívők is jobban fognak harapni az első fordulóban, de nagy részük a végén úgyis a Fideszre szavaz. Egy végletesen eldurvuló kampány szerintem az MSZP-nek ártana legtöbbet.
Egyébként lehet, hogy pont ilyen eredmények nem jöhetnek ki a végén, nem ismerem pontosan a súlyozás matematikáját a listás helyek számításánál.
Inkább csak játszom, mint mindenki: ha bejön vigyorgok, mint a tejbetök, ha nem hallgatok mélyeket.

oggi

oggi
2002. február 02. 11:30 | Sorszám: 17
z 55%-ot irreálisan alacsony részvételi aránynak tartom, a 65% fölöttit meg irreálisan magasnak, szerintem valahol 61-62 % körül lesz.
A MIÉP nem fog többet szerezni a mandátumok 10 %-ánál (ez is szép eredmény lenne!), és a Csurkát nem fogják leváltani (kik???): nem a párt elnökéről van szó, hanem az elnök pártjáról.
Tehát (MANDÁTUMOK aránya!!!):
A)
Fidesz-MDF: 47%
MSZP: 45%
MIÉP: 8%

B)
Fidesz-MDF:52%
MSZP: 34%
MIÉP: 9%
SZDSZ: 5%

A kétharmados többség, szerintem nem lesz meg semmiképp.
Ha meglesz, akkor sem lesz belőle formális koalíció.
Az A esetben a Fidesz-MDF vállalni fogja a kisebbségi kormányzást, amibe természetesen nem fog belebukni, de nagyon kényelmetlen lesz...

De tévedjek ebben...


Téma: Vége a Centrumnak... :-(((((((((((((((((((
oggi
2002. október 21. 00:15 | Sorszám: 6
Micu, én nem hiszem, hogy nem akad a Centrumban egy-két olyan politikus, aki a tiédhez hasonló szimpatikus idealizmustól vezéreltetve vállalta a szereplést.
De általában és lényegét tekintve a mai magyar politikai palettán a Centrum egy rossz vicc.
Ez ma be is bizonyosodott.
Nem mondom, hogy bánkódom miatta, de nem is örülök igazán, pl. éppen a hozzád hasonlóak csalódottsága miatt.
Jobbat érdemelnétek.

Téma: Áder elúsztatta a FIDESZ győzelmét
oggi
2004. szeptember 29. 22:12 | Sorszám: 60
A kunkori fütyijű provokátor újra száguld...

Téma: Magyarország bemutatkozik (MSZP módra)
oggi
2004. március 26. 11:05 | Sorszám: 29
http://gondola.hu/cikk.php?szal=34393

Téma: Csurka: "a Jobbik egy ék!" :D
oggi
2004. február 06. 21:24 | Sorszám: 4
Szellemes.
De ki fogja a kalapács nyelét?

Téma: Varga Balázs Péter
oggi
2003. november 21. 13:47 | Sorszám: 21
nem éppen az volt a baj, hogy nem látták rajta a valószínűleg kötelező mellényt és terroristának gondolták?
tudjuk, milyen hisztisekké tudnak válni ezek a kőkemény amerikai gyerekek, ha valódi harci körülmények közé kerülnek: épp elég filmet láttunk róla...

Téma: A Holokauszt lényege
oggi
2002. augusztus 23. 13:10 | Sorszám: 119
Mondd, Age, te is a gyilkos irónia műfaját műveled?
Mert, ha igen, jelezd valahogy...
oggi
2002. augusztus 23. 13:08 | Sorszám: 118
Biztos lesz néhány butabites aktivista, aki ráharap...
oggi
2002. augusztus 23. 13:07 | Sorszám: 117
Észrevettem.
Valóban kiemelkedik színvonalával a topik méjnsztrímjéből.

Téma: Ugyan ki szereti ezt a kormányt?
oggi
2004. február 29. 13:08 | Sorszám: 18
(Mindig az a kényelmetlen érzésem van, hogy ismerjük egymást IRL, de ez biztos csak paranoia... )
oggi
2004. február 29. 13:07 | Sorszám: 17
De most tényleg, miért beszélsz ilyen csúnyán?
(Mikor sörözünk akkor?)

Téma: 2003.február 23. Orbán Viktor beszéde a Terror Házánál
oggi
2003. február 23. 19:59 | Sorszám: 110
Speciel most mi rosszat mondott Karmincza?
Nem kéne azért összemosni padlóval.

Téma: BOLGÁRT VÉGRE leépítették
oggi
2002. január 09. 15:24 | Sorszám: 5
He-he...

Még egy árvízvédewlmi műsorba is betelefonált valaki, hogy ejnye-bejnye, fúj-fúj.

oggi
2002. január 09. 10:42 | Sorszám: 4
Valóban lehet vitatni a döntés időzítését: sokkal előbb kellett volna már meneszteni. Szerintem Bolgár tudatosan provokálta ki a kirúgást, mert előre beígértek neki valami fájadalomdíjat egy másik helyen. Először, ugye, csak arról volt szó, hogy hetente egyszer, kicsit más struktúrában (fél óra telefonálgatós/fél óra stúdióbeszélgetős), aztán amikor B. bejelentette ezt, akkor hogy, hogy nem, elkezdtek dőlni az együttérző telefonok, és a telefonálók jelentős hányada pontosan és nyíltan be is határolta politikailag az ügyet, B. meg csak búgott és göcögött az élvezettől, és egy pillanatig sem törekedett a távolságtartásra: érezhető volt, hogy dupla vagy semmire játszik, amiből nyilván ő is a semmit tartotta akkor már kifizetődőbbnek -- nyilván tudta, miért.
Ami a Lakatossal való összevetést illeti, a szokásos tanulság bontakozik ki csak belőle a számomra: Bolgár képes volt olyan műsort csinálni, aminek műsorvezetésébe "stilisztikailag" nehéz lett volna belekötni, viszont nagyon hatékonyan szolgált vele mégis pártérdekeket -- eközben szemforgatóan erőltette az objektivitás látszatát (pusztán formális jegyekre koncentrálva); Lakatos a maga demagóg, címkézős-hívószavas retorikájával legalább nyíltan hirdette hovatartozását, így sokkal kevesebbet ártott politikai ellenfeleinek, egyszerűen világosabbá tette a határvonalakat (a szívvel lélekkel az ő oldalán állókat megerősítette, a másik oldalhoz húzokat továbbtaszigálta balra, a magamfajta jobbközép értelmiségieket meg impotens fanyalgásra késztette enyhén patologikus stílusával). Kondor jól tette, hogy eltávolította Lakatost, de vele együtt kellett volna demonstratíve meneszteni Bolgárt is.

Téma: Valojaban hol hibaztunk??
oggi
2006. április 10. 02:23 | Sorszám: 23
Naggyon hűlye vagy.
Vagy fízettnek.
oggi
2006. április 10. 00:59 | Sorszám: 4
oggi
2006. április 10. 00:54 | Sorszám: 2
aztat
oggi
2006. április 10. 00:54 | Sorszám: 1
Ülj repülőre, nézz a szemembe, aztán pofázz!
("Dumálj"-t akartam írni, de kellenek most az erős színek, mert a magadfajta azat szereti.)

Téma: A Kossuth téren Mária és Áron napján....
oggi
2006. április 02. 18:22 | Sorszám: 70
Deutsch nem mondhat kevesebbet, amíg a Népszabó ragaszkodik a tegnapi háromszázezerhez, a Népszava meg a százezrekhez.
Ez roppant kicsinyes dolog magasabb szempontból, másfelől sajnos kikerülhetetlen.
oggi
2006. április 02. 18:04 | Sorszám: 68
A félmilla reális.

Téma: Tiltakozz! Le 1918-cal! Szemétdombra a Károlyi szoborral!
oggi
2002. november 02. 17:14 | Sorszám: 53
Ez a "Le 1918-cal!" szlogen meg olyan, mintha azt kiabálnánk: "Le a jégesővel!"
Már csak H.F. ihletett erre...
Ami a Károlyi szobor körüli megemlékezést illeti, szerintem az arányos és helyes reakció egy hümmögés - tétova félmosollyal és arisztokratikusan a homlok felé startoló bal szemöldökkel.
oggi
2002. november 02. 17:07 | Sorszám: 52
Az a levél - ha valódi - azért elég meredek...
Feltehetően németül sokkal jobban tudott.
H. F. felettébb logikus (bár indulattól fuldokló) írásának egyetlen hibája, hogy kevés konkrét történeti értékelést, annál több pszichológiai és etikai ítéletet tartalmaz.
Meggyőz Károlyi alkalmatlanságáról, de nem győz meg arról, hogy mással elkerülhettük volna a trianoni katasztrófát.

Téma: Mi van akkor, ha Mádl Ferenc új választásokat ír ki ?
oggi
2002. április 22. 14:19 | Sorszám: 35
Na, idefigyelj, te nagyon okos:
egyszer elmondom, de nem többet.
Jól figyelj!

Természetesen el lehet vitatkozgatni azon, hogy mit jelent "fideszes", "mszp-s" stb.
Természetesen meg lehet játszani a finnyás és értetlen entellektüellt.
Természetesen lehet idegeskedni a másik értetlenségén...

Azért szeretném, ha észbe vésnéd, hogy soha nem tartottalak pártaktivistának, mint ahogy én sem vagyok egy Fidesz-fan. Hanem elsősorban gondolkodó/értékelő/választó ember, családapa, férj, barát, kolléga (kinek mi) stb.

Ha szavakon akarsz lovagolni meg ingerültködni, akkor eltévesztetted a házszámot.
Azt hittem örülsz a kormányváltásnak...
Én csak örülni akartam egy kicsit az örömödnek, ha már nekem nem jött be a választó akaratom.
De te itt finnyogsz, sértődsz, kisasszonykodsz.

Majd beszélünk, ha lehiggadtál. (Csak tudnám, min húztad fel magad VALÓJÁBAN?)

Rossz úton mész, Micu,

nem középre csillapszik az az inga, hanem egyre jobban kileng.
A centrista, független értelmiségi a legnagyobb kamu ma Magyarországon.
Szabad csak úgy lehetsz, ha leteszel a függetlenséged fantomjáról
Elfogultan és, ha kell, elfogultságunk ellenében is szabadon -- szerintem ez az egyetlen hosszú távon járható út.
Sajnos, úgy látom, ebből még Rudi is sokkal többet ért meg, mint te jelenleg...

VM

oggi
2002. április 22. 13:40 | Sorszám: 31
Te tényleg provokálsz...
Hát bántottalak én???
oggi
2002. április 21. 23:19 | Sorszám: 4
Micukám, neked is gratula, örülj, hogy győztetek.
Most mit provokálsz itten?
Ne mondd, hogy savanyú a szőlő!
Vagy mégis?

oggi

oggi
2002. április 21. 23:15 | Sorszám: 2
Gratula a győzőnek!

Téma: OK - Holnap a Várban
oggi
2006. április 10. 02:16 | Sorszám: 4
Á, dehogy.
Legyél ott és mosolyogj.
Épp elég.
oggi
2006. április 10. 00:51 | Sorszám: 0
Vagy nem???

Téma: Ezen ledöbbentem...
oggi
2004. december 04. 18:28 | Sorszám: 1
Bocs!!!

Még ma is jelentős a háttérsugárzás
Hegyeshalomnál

2004. dec. 04., 16:57


Még ma is jelentős a háttérsugárzás a

hegyeshalmi pályaudvaron, ahol a csernobili atomkatasztrófa után az Ausztriába tartó vonatokat tisztították. Az ártalmatlanítással megbízott munkások közül már senki sem él, a halálvonatok emlékét pedig csupán a kiüresedett mellékvágányok és az egykori kocsimosó-állványzat jelzi.

A 18 évvel ezelőtti csernobili katasztrófa után az Ukrajnából érkező szerelvényeket csak megfelelő tisztítás után engedték át Ausztriába a hegyeshalmi határon. A radioaktív porral borított vasúti szerelvények takarításához a határmenti településen toboroztak munkásokat. A mosásra a rendező pályaudvartól távolabb, az úgynevezett élőrakodónál került sor, a sínek mellett pedig mély gödröt markoltak, ahová a sugárszennyezett víz elfolyhatott. A munkásoknak gumicsizmán kívül semmilyen védőfelszerelést nem biztosítottak.

Vincze Zoltán, a hegyeshalmi polgári védelem egykori vezetője elmondta: furcsának találták, hogy a vonatok tisztítását Hegyeshalomnál rendelték el, mivel Ferencvárosban komplett kézimosó állomása volt a MÁV-nak, zártcsatornás elfolyóval. A fiatalon elhunyt munkások mindegyike daganatos, illetve szív- és érrendszeri betegségben halt meg. A radioaktív vagonok és a halálozások között nem bizonyított az összefüggés, mégis érdekes, hogy az ártalmatlanítást végzők közül senki sem él már. A legújabb mérések szerint a háttérsugárzás ma is háromszorosa az elfogadható határértéknek azon a vágánypáron, ahol a szerelvények vesztegeltek." www.hirtv.hu

oggi
2004. december 04. 18:26 | Sorszám: 0
Ha már nyitott volna róla topikot, bocs!

"

Név


Jelszó


Adatok megjegyzése

Regisztráció


Magunkról
Műsorvezetők
Műsorok
Tévéműsor

Új hír beküldése
Hírarchívum
Hivatkozások
Letölthető videók
Gyakori kérdések

Részletes keresés
AvantGo
Sikerlistáink

A szerkesztőség


Hirdetés típusa:

Ingatlan típusa:

Helység:

Termék típusa:

Téma szerint:

Szakmai portálok:


Ön jelenleg nincs
bejelentkezve, de feliratkozhat hírlevelünkre.

Ön milyen gyakran

nézi a hírTV-t?
Naponta többször
Legalább naponta egyszer
Hetente többször
Hetente egyszer
Ritkábban
Nálunk nem nézhető
Még nem láttam

[ Eredmények |
Archívum ]

Szavazatok: 7135

Minek örülsz ma?
Gyere be egy kávéra, vagy teára...
Erről jut eszembe!
Versek

Látogatók

Jelenleg 1412 vendég és 6 regisztrált felhasználó böngészi a honlapot.

Jelenleg névtelen látogató vagy. A regisztráció ingyenes.


Még ma is jelentős a háttérsugárzás
Hegyeshalomnál

2004. dec. 04., 16:57


Még ma is jelentős a háttérsugárzás a

hegyeshalmi pályaudvaron, ahol a csernobili atomkatasztrófa után az Ausztriába tartó vonatokat tisztították. Az ártalmatlanítással megbízott munkások közül már senki sem él, a halálvonatok emlékét pedig csupán a kiüresedett mellékvágányok és az egykori kocsimosó-állványzat jelzi.

A 18 évvel ezelőtti csernobili katasztrófa után az Ukrajnából érkező szerelvényeket csak megfelelő tisztítás után engedték át Ausztriába a hegyeshalmi határon. A radioaktív porral borított vasúti szerelvények takarításához a határmenti településen toboroztak munkásokat. A mosásra a rendező pályaudvartól távolabb, az úgynevezett élőrakodónál került sor, a sínek mellett pedig mély gödröt markoltak, ahová a sugárszennyezett víz elfolyhatott. A munkásoknak gumicsizmán kívül semmilyen védőfelszerelést nem biztosítottak.

Vincze Zoltán, a hegyeshalmi polgári védelem egykori vezetője elmondta: furcsának találták, hogy a vonatok tisztítását Hegyeshalomnál rendelték el, mivel Ferencvárosban komplett kézimosó állomása volt a MÁV-nak, zártcsatornás elfolyóval. A fiatalon elhunyt munkások mindegyike daganatos, illetve szív- és érrendszeri betegségben halt meg. A radioaktív vagonok és a halálozások között nem bizonyított az összefüggés, mégis érdekes, hogy az ártalmatlanítást végzők közül senki sem él már. A legújabb mérések szerint a háttérsugárzás ma is háromszorosa az elfogadható határértéknek azon a vágánypáron, ahol a szerelvények vesztegeltek."
www.hirtv.hu


Téma: Szetverik az MNO forumat
oggi
2003. április 10. 17:33 | Sorszám: 28
OFF

Melyik topikban van a kép a kisdobos-nagymamákról?

ON


Téma: Financial Times
oggi
2003. május 28. 20:57 | Sorszám: 56
"Szinte ugyanezért..."

Tényleg mutatós kis csúsztatás.

oggi
2003. május 28. 20:14 | Sorszám: 53
Nekiszaladtál a kakisvödörnek...

Idézet:
oggi
Válasz | 2003. május 27. 18:28 | Sorszám: 692


baromira érdektelen, mit mond erről Pokorni:
a tények kicsit súlyosabban esnek latba, az efféle fölösleges udvariaskodásnál...

Ha ez nem szarkazmus volt P. részéről, igencsak furcsállom a dolgot.

Előzmény: toloba 2003. május 27. 18:10 | Válaszo


És még váaszoltál is rá, tehát vagy feledékeny vagy, vagy hülyének nézed kedves olvtársainkat:

Idézet:
toloba
Válasz | 2003. május 27. 18:36 | Sorszám: 696

Nem udvariaskodás és főleg nem szarkazmus volt...utána aztán támadta Kovácsot.

Előzmény: oggi 2003. május 27. 18:28


oggi
2003. május 28. 13:24 | Sorszám: 48
Szerintem a tojás.
oggi
2003. május 28. 11:16 | Sorszám: 29
Fogalmazzunk így (lásd kompromisszumkészségem):

"Medgyessy miniszterelnök az MSZP erős várának viszonylag rossz hatásfokkal védhető bástyája."

oggi
2003. május 28. 10:58 | Sorszám: 25
Ezek szerint a többivel egyetértesz, hisz evidens.
oggi
2003. május 28. 08:08 | Sorszám: 22
Kedves Toloba,

ki nem szarja le a FT, egyáltalán bármilyen külföldi orgánum cikkíróját, ha olyan mélységes tudatlanságot árul el a magyar közéletről, mint amilyet pl. a "kellemes modorú bankár" kifejezés sejtet.
Megkockáztatom, még magyarul sem kellene tudnia az illető újságírónak, elég lenne, ha némi figyelmet szentelne a miniszterelnök arcjátékának és gesztusainak.
Határozatlan, maszatoló, kisebbrendűségi érzésével szinte folyamatosan küzdelmet folytató embert látna.
Két jellegzetes mozdulatát hamar megtanulná:

1. Apró, de megfontolt dörzsintés a bal kéz mutatóujjával a bal orrcimpa mentén - jelentése: "Magam sem hiszem, amit mondok, pedig hogy szeretném (vajon észrevették?)!"

2. Finoman összecsippentett hüvelyk és mutatóujjal történő kézemelgetés derékmagasságban kb. a köldök előtt, rövid mozdulatok, szándéka a beszédhangsúlyok kiemelése, a meggyőzőerő fokozása,a megbízható tudás érzékeltetése.
Egy baj van vele (ha eltekintek a nevetséges didaktikusságától): a beszédritmust soha nem követi, legfeljebb motoros szinten (nyíik a száj - emelkedik a kéz), ráadásul a mozdulat útja bizonytalanul rövid, irányában soha nincs variáció, ami arról tanúskodik, hogy nem belülről fakadó, mondandónk érzelmi túlcsordulását levezető gesztusról van szó, hanem a belső bizonytalanságot (feltehetően szakértői tanácsra) palástolni próbáló önfegyelmező mozdulatsorról.

Ha ezek után még meg is tanulna magyarul az újságíró, ennél is érdekesebb konzekvenciákat vonhatna le rajongva tisztelt miniszterelnökünk lelki és szellemi kvalitásait illetően.
Persze frusztrált közszereplőnek és beszédképtelen, gyenge intellektusnak lenni nem bűn, ettől még lehet valaki jó családapa, férj vagy akár bankár (bizonyos vezetői szint felett ), de aligha miniszterelnök.
Ez olyan evidencia, amin nem tudom, mi a fittyfenét lehet vitatkozni már több, mint egy éve.
Medgyessy alkamatlan miniszterelnöknek, ezt az MSZP vezetése is tudja, és le is fogják cserélni, de legalábbis nem mennek neki a következő választásnak vele.
Aki most sztárolja őt pusztán hitbéli és önbecsülési okokból, az számoljon azzal, hogy mélyebb lelki gödörbe fog pottyanni, mint ahonnan most tíz körömmel vakarja éppen kifele magát.


Téma: ÁKOS: A Bosszú Népe
oggi
2002. december 22. 21:05 | Sorszám: 427
Mi ez a szarakodás elvtársaim?
Ki mondta, mikor mondta, hol mondta?
Megriadt nyuszikák...
oggi
2002. november 28. 19:17 | Sorszám: 266
A topik vihar a biliben, tragédia, hogy meg fogja érni a háromszázat.
Ákos középszer.
Tinikedvencnek oké, de hogy itt vitatkozzunk róla...?
oggi
2002. november 21. 17:16 | Sorszám: 158
alosztály
oggi
2002. november 21. 17:16 | Sorszám: 157
Nohát, tán még azt is megmondanád, melyik aosztály vezetője volt?


Téma: Árat emel a Matáv...
oggi
2002. szeptember 02. 13:07 | Sorszám: 7
Egyébként nem kevés.
oggi
2002. szeptember 02. 13:05 | Sorszám: 6
Nincs 50% áltaában: konkrét bértábla módosítások vannak.
Azt hiszem, a tábla szerinti alapilletményt vissza kell osztani az aktuális kötelező óraszámmal (óradíj) és ez alapján kell hozzáadni az alaphoz az állandó túlórákat, majd még ehhez jön a mindenféle pótlék, amit nem emeltek semmivel.
Vilégos, nem?
oggi
2002. szeptember 02. 06:46 | Sorszám: 0
Alig telt el pár hét a kedvezményes Internet-csomagok bevezetése óta. Péter adta, a Matáv visszaveszi...
Lezsírozták előre?

Téma: Keller, most hol vagy?
oggi
2002. szeptember 26. 15:30 | Sorszám: 29
Végre, valami megmozdult, mintha végre le akarna esni a húszfilléres a fideszeseknél.
Még mindig kevés Kovácsék aktivitásához képest.
oggi
2002. szeptember 25. 21:00 | Sorszám: 27
Ilyen tippet miért nem adsz Kellernek is?
Olyan kis izé vagy, te kis te!
oggi
2002. szeptember 23. 17:45 | Sorszám: 19
Ha tízmilió kevéske egy 25 éves autóért (ráadásul nagy tételben), akkor szerinted hol kezdődik a sokacska?

Más: prolik, nácik, komcsik vannak.
Amíg konkrétan nem nevezel senkit annak, nincs az a moderátor, aki kirakjon.

oggi
2002. szeptember 23. 14:32 | Sorszám: 1
De akkor ezt ugyanúgy légkalapáccsal köll majd durungolni, mint ahogy Koviék szokták a Fidesz-"botrányokat".
Különben meg sem hallják az emberek...
Hol van hozzá a valódi tömegmédium?

Téma: Ezentúl mondhatja bárki: "Kiirtanám az összes zsidót"?
oggi
2004. február 21. 03:26 | Sorszám: 27
Idézet:
.Kemennye nevelt az elet,en is igy probalom a fiaim iranyitani,egy ilyen stilusra,de sajna nem igen akar sikerulni.

Tele van a tökük veled , Ritterkém...

oggi
2004. február 21. 03:24 | Sorszám: 26
Utálom, ha külön topikot nyit valaki egy korábbi hozzászólásomból. Tessék ott folytatni, ahol én sem restelltem.
Elhatárolódom. Voilá.

Téma: MSZP-kampányfogások
oggi
2005. június 14. 13:45 | Sorszám: 181
Hol van itt készpénz?
oggi
2005. június 14. 13:40 | Sorszám: 179
Tudod van rajtam egy bonyolultlélek-kikapcsoló gomb, amit ha megnyomok, képessé válok a magadfajtákkal való hatékony kommunikációra.
oggi
2005. június 14. 13:19 | Sorszám: 174
Kavarhatod a szart, elvtárs: arra válaszolj inkább, hogy mi ez, ha nem szavazatvásárlás hitelbe?
Ennyire hülyének nem illik nézni az embereket.

Téma: Retteg a Terror Háza fidesz-szdsz-es nagyasszonya
oggi
2003. november 07. 22:04 | Sorszám: 60
Sajna, a hebehurgya, szellemi exhibicionizmus vezérelte agyatlan vagdalkozáson nincs mit félreérteni...
Schmidt Máriát nem kötelező szeretni, én sem kedvelem, de ez a legoktondibb módja a baszogatásának.
És kilóg a mindenféle lóláb...
oggi
2003. november 06. 17:53 | Sorszám: 28
Ekkora hülyeséget rég olvastam tőled.

Téma: VEZET A FIDESZ! V.
oggi
2006. március 23. 23:33 | Sorszám: 1015
GM.

Tulajdonképpen te kinek is szurkolsz?
Komolyan gondolod, hogy a károgásoddal két héttel a választások előtt még bármit tudsz változtatni bármerre?

OFF:

Ismeri valaki személyesen GM-et?
(Én rég nem jártam Pesten...)

oggi
2005. október 23. 20:58 | Sorszám: 109
Hű, de szívemből szóltál!
Teljesen le van pukkanva ez az ország.
Képesek voltak ma ellopni a saját kapunk elől a lelakatolt csupa rozsda, nyikorgó tízéves biciklimet, amit két éve vettem kéz alatt négyezerért. Max. ócskavasnak adhatták el, kilóra...
Ez a mélypont. (?)

Téma: Geszti Péter a hazafias?
oggi
2005. augusztus 19. 13:25 | Sorszám: 45
Én kedvelem Gesztit, mint viszonyleg igényes szórakoztató iparost, és talán nem is egy kellemetlen ember, de álmomban nem jutna eszembe, hogy elhiggyem egy szavát is ebben a témában.
(Csak nem osztálytársad volt? )
oggi
2005. augusztus 19. 12:59 | Sorszám: 38
Elrágcsálom együltő helyemben a fejhallgatóm, ha ezt komolyan gondoltad.
oggi
2005. augusztus 19. 12:57 | Sorszám: 37
Inkább az előbbi.
Nem kell ezt túlbonyolítani: megvették kilóra, hogy írjon egy konkurrens "Kell még egy szó"-t.
A szőnyegkirángatás alapesete szerintem.
Ilyen egyszerű.
A dal amúgy nem rossz, közepesen giccses, épp csak egy picit giccsesebb, mint a "Kell még...", pont annyival, hogy még több embernek eladható legyen.

Téma: A globális kapitalizmus problémáiról
oggi
2001. december 26. 19:46 | Sorszám: 3
Majd jövök holnap...

Téma: A háború ellen !(összinternetes aláírásgyűjtés)
oggi
2003. február 16. 13:38 | Sorszám: 188
Egy OK-t én is tudok nyomni. Bár néhány kommentárral nagyon nem értek egyet.
Meg egy ígéretet teszek:
Ha Megyóék vaami módon megkerülik a parlamentet és átengedik az országutakat az átvonuló csapatoknak, én bizisten kifekszem arra az útra.
Remélem, nem leszek egyedül.

Téma: Egy becsületes amerikai sztár.
oggi
2004. március 01. 18:43 | Sorszám: 1
Aszongya a filológus bennem, hogy ez egy önálló cikknek álcázott igen rossz fordítás.

Téma: "Orbán egy fasiszta patkány. Pusztuljanak az egyházak! Éljen Barangó!" Tilos, ma
oggi
2004. február 05. 10:54 | Sorszám: 125
183/86

Egyéb méreteim nem érdekelnek?

oggi
2004. február 05. 07:53 | Sorszám: 110
Jesszusom, lehet, hogy acoustically challenged vagy?
A kémeim még nem jelentették...
oggi
2004. február 05. 00:34 | Sorszám: 100
Az jó, hogy kivételesen higgadtan és igazat szólsz, de minek a szokásos patent a végére? Mosolyogva nem megy?
A mocskos rasszisták még mocskos rasszisták maradnak, ha te nem is nevezed őket annak tíz percenként...
A végén aztán téged is mocskos rasszistának nevez valami elvetemült.

Hm?

Jobban érzed magad az ilyenektől?


Téma: matula.hu köszöni a reklámot... :)))))
oggi
2004. január 11. 01:25 | Sorszám: 17
Inkwizítorai...

Téma: Két Magyarország
oggi
2002. szeptember 14. 14:38 | Sorszám: 214
Annyira okosan és bonyolultan rosszak az idézetek, hogy nincs is kedvem belevágni elválasztani a búzát az ocsútól.
Általános hiba az erőszakolt egyenlősdi, és az ennek érdekében elkövetett túlzások kicsinyítések, lendületből egy kalap alá vételek. Doktrinerség, túlzott deduktív hajlam, egyéb módszertani-logikai csapdák. Melnyikov véresen habzó nyálat fröcsögne rá. Én csak szomorúan mulatok rajta: Lányi ezzel a steril, kényszeresen középre tartó tojásfejű okoskodással próbál túlélni valamit, amiről -ha jobban megnézzük - könnyen kiderülhet, hogy maga az élet.
Ha esetleg most nagyon (de nagyon) durván nekem jössz, akkor belevágok az elemzésbe - talán...
De nincs igazán kedvem.
oggi
2002. szeptember 14. 02:46 | Sorszám: 213
Ne haragudj, első olvasásra egy méretes faszságnak tűnik néhány szimpatikus beszólással.
Dajkamese maszekgyerekeknek.
Kurva igazságtalan vagyok, de ma ilyenem van...
Lelkifurdalása meg legyen annak, aki szakmányban kavarja a híg fost a médiákokban.
Bármelyik oldalon.
oggi
2002. szeptember 14. 01:37 | Sorszám: 210
Mindjár elkaplak!!!

Téma: Az MDF mocskos árulása MTV ügyben...
oggi
2003. május 30. 09:07 | Sorszám: 623
Szerintem ezek után OV-nak az udvarias, halk köszönés szintjére kellene korlátoznia a kommunikációját DI-val.
Az MDF akkor múlik ki a leghamarabb, ha jobbról nem foglalkoznak vele.
Ideje lenne.

Téma: Orbán Viktor kormányfői intézkedései az összmagyarság intézményei ellen
oggi
2003. november 13. 16:00 | Sorszám: 97
Jó.
Megegyeztünk.
Implikáljunk együtt!
oggi
2003. november 13. 15:57 | Sorszám: 95
Ez az On-On olyan, mint a huj-huj?
oggi
2003. november 13. 15:53 | Sorszám: 94
Zöldfejű kibicnek híg a leve.
oggi
2003. november 13. 15:49 | Sorszám: 92
Mér, príma kocsma, mellesleg ballib fellegvár, roppant érdekes megfigyeléseket implikál egy helyszíni ivászat.
oggi
2003. november 13. 15:39 | Sorszám: 90
Idézet:
Mé kell neked mindig olyan okosnak láccani?

Nem tehetek róla: az vagyok.
A kérdést inkább én tehetném fel neked:

Miért kell homályos értelmű idegen szavakat használni, amikor van pontosan érthető magyar megfelelője - főleg akkor, ha baszogatni akarunk valakit?
Te Mercuriust akarod baszogatni (ő meg téged), tegyed hát, de legalább férfiasan, keményen, magyarul.

oggi
2003. november 13. 15:33 | Sorszám: 89
Off:

Nem tudok válaszolni rá, mert beragadt a frímél...
Elküldtem a levelezőprogramommal is, de az meg visszahibaüzent.
A lényeg:
mindent tudok, te írd meg, hol, mikor (esetleg Grand Café 16 óra?), ill. szükséges volna Lajos repertoárja és szakmai előéletének néhány mozzanata.

On

oggi
2003. november 13. 14:05 | Sorszám: 82
Basszus, miért kell olyan idegen szavakat használnod, ami logikailag két tök ellentétes jelentéssel is rendelkezik a magyar nyelvhasználatban???
Most feltételezi, vagy eredményezi? (Azért gondolom az utóbbira céloztál...)
Tyúk vagy tojás?

Téma: Hamisitvany
oggi
2006. január 09. 08:05 | Sorszám: 52
Tegyük fel, hogy a Vizsla kiadását a Fidesz szervezte.
Tegyük fel tehát, hogy Újhelyinek igaza van.
És akkor?
Számomra egy rettentő tanulsága van az ügynek: az emeszpé ma is azt a bolsevik elvet követi, hogy ha valamiről azt gondolja, hogy igaz, vagy legalábbis igaznak kellene lennie , akkor szemrebbenés nélkül gyárt bizonyítékot hozzá. Azt ugyanis nehezen tudom elképzelni, hogy Rogánék annyira amatőrök lennének, hogy a saját faxukról küldik el a mutatványpéldányt, ha később le akarják tagadni az apaságot. Ha pedig mégis ilyen ostobák/nagyképűek/naivak lennének Rogán alkalmazottai, akkor is komoly kérdés marad, hogyan jut hozzá egy emeszpés komisszár a másolathoz.
Hacsak ez a kérdés marad a végére, akkor is minyimum az egyik-kutya-másik-eb kategóriájába pottyanunk.
Nem vitatom, hogy jó ez is az emeszpének, de azért persze ahhoz kevés lesz, hogy azt gondoljam, ilyen akciókkal megnyerhetik a választásokat.
Egyébként meg nyilván meg fogják nyerni, csak nem ezért, hanem mert szárnyal a gazdaság, és soha nem látott népszerűségnek örvendenek országunk bölcs vezérei.
oggi
2006. január 09. 07:52 | Sorszám: 51
A FT nem fog perelni, erre a fejemet tenném.

Téma: Fazekas: III/III, III/II.
oggi
2002. szeptember 18. 17:35 | Sorszám: 1
Hát igen...
Ihaj, ha látnád, milyen szórólapot dobtak be ma a szocik a postaládámba!
Egyre jobban bevadulnak, ahelyett, hogy lenyugodnának végre, és beletörődnének, hogy megnyerték a választásokat.

Téma: TILOS SZENTESTE: IRTSUK KI A KERESZTÉNYEKET! (III)
oggi
2004. január 05. 15:53 | Sorszám: 158
Honnan tudod, hogy tudja, ki az a melnyikov?
oggi
2004. január 05. 15:01 | Sorszám: 151
Isten ments, hogy hazugnak tartsalak, az csúnya dolog, egyetlen probléma van veled, az viszont a keresztény értékrend szerint nem bűn, sőt az üdvözülés egyik biztos útja.
oggi
2004. január 02. 14:47 | Sorszám: 47
Az a helyzet Karmincza,kedves, hogy a kajánkodó és erőltetett egybemosási kísérleted legalább annyira taszító, mint ennek az Unilever fiúnak a primitív uszítása...
Remélem, nem lesznek egy-kétszáznál többen, és akkor te sem örömködhetsz majd nagyon...
oggi
2004. január 02. 01:05 | Sorszám: 25
Szerintem közel sincs 100 000, aki zsidónak VALLJA magát, de lényegesen több van, aki apai/anyai ágon tud valamiféle zsidó származásáról.
Plusz ott vannak még, akik nagyon szeretnének zsidók lenni, de az istennek sem tudnak felmutatni még egy ük-ükapát sem...
Aztán hogy melyik okos történész hány százezret mond, az számomra huszadrangú kérdés.
Tök hülyeség ilyenekről vitatkozni.
Nekem pl. soha nem jutna eszembe, hogy zsidónak valljam magam, mint ahogy az sem, hogy letagadjam ezt a származási vonalam.
Nagyon-nagyon szégyellném, ha attól érezném egy pillanatig is többnek vagy kevesebbnek magam, hogy ennyi vagy annyi zsidó, illetve magyar vér csörgedezik az ereimben.

Téma: Gondola cenzúra a Jobbik ellen
oggi
2002. november 05. 20:59 | Sorszám: 99
Na, persze, ahogy Menyikov-manó magyarázza...
oggi
2002. november 05. 18:48 | Sorszám: 95
Dehát, kedves Pirítós, Lovas nem is politizál a szó szűkebb értemében, csak beszél a politikáról.
Ha főállású politikusként politizálna, egy csomó mindent nem mondhatna ki, amit pl. Orbán sem mond ki, mert egyből kinyírnák érte. És akármilyen ügyes, nem menekülne.
Lovas az alanti interjúban ebben az egyetlen egy dologban téved szerintem: naivitás részéről politikai tanácsokat osztogatni, főleg visszamenőleg.
Amúgy - stratégiailag és szintetikusan szemlélve a dolgokat - rohadtul igaza van, és az a jó, hogy okosan, higgadtan fogalmaz, bár ezúttal sem tud lemondani a fenegyerekes "fordítsuk meg a dolgot" típusú csínytevéseiről.
Ami a TF-es beszédet illeti, ne feledd: az eső forduló eredményétől sokkolt miépes is ingadozó lehetett abban a tekintetben, hogy egyáltalán elmenjen-e szavazni.
oggi
2002. november 05. 17:11 | Sorszám: 90
Bocs, én csak egyszer küldtem...
oggi
2002. november 05. 17:11 | Sorszám: 89
Szabad egy tippet? (Csont vagy nem...)

Lovas cikke tú jó és igaz a jobbikos nyomuló középszernek.
Lovas kinyírja magát, ha komolyan összeáll ezze a tehetségtelen csapattal.

Ő tipikus magányos harcos.
Jobban is áll neki.

Jó az interjú. ovas minden szavával egyetértek.
Nincs benne indulat: egy gondolkodó ember eszmefuttatása - még ha néha provokatívabb is a az ésszerűnél.
De nem túl sokszor és nem túlságosan. Ez az ő stílusa jobb napjain.

oggi
2002. november 05. 17:10 | Sorszám: 88
Szabad egy tippet? (Csont vagy nem...)

Lovas cikke tú jó és igaz a jobbikos nyomuló középszernek.
Lovas kinyírja magát, ha komolyan összeáll ezze a tehetségtelen csapattal.

Ő tipikus magányos harcos.
Jobban is áll neki.

Jó az interjú. ovas minden szavával egyetértek.
Nincs benne indulat: egy gondolkodó ember eszmefuttatása - még ha néha provokatívabb is a az ésszerűnél.
De nem túl sokszor és nem túlságosan. Ez az ő stílusa jobb napjain.


Téma: Szélsőjobb veszély
oggi
2003. április 30. 11:02 | Sorszám: 193
A szóhasználatod úgyis árulkodik.
Ezt nálam kevésbé toleráncs kartácsak úgy mondanák: "sunyiskodsz".

Idézet:
Orbán valami másról beszél. Ő valami szervezett, KORPORATÍV társadalmat képzel el.

Ezt pedig gyávaságnak minősítenék egyes eléggé el nem ítélhető olvtársak:

Idézet:
Én legalábbis így értem.

Ejnye és bejnye. Csak azért mert Mussolini sem volt egy kosaras alkat, nem kéne mindig rá szociálni a.

oggi
2003. április 28. 13:21 | Sorszám: 76
Idézet:
Soha nem tett semmit, hogy az én olvasatomat valószínütlenné tegye

Nos, mit kellene konkrétan tennie?

oggi
2003. április 28. 13:19 | Sorszám: 74
Túlzásnak tartanád, hogy egyik sem?
oggi
2003. április 28. 12:44 | Sorszám: 65
Szerintem sem kell bagatellizálni, de a "vágybeszéd"-től te is türtőztethetnéd magad.
Ha az lenne a titkos vagy nyílt célom, hogy az alanti hozzászólásaidból az enyhén hiszteroid cionizmus csíráit mutassam ki, kb. annyi erővel és joggal tehetném, mint te, amikor lelked kerekítésére mindenfélét belemagyarázol az Orbán-mondatokba.
Maradjunk annyiban, hogy te sem vagy bizonyíthatóan hisztérikus cionista, meg az Orbánban sincs benne ésszerű érvekkel alátámaszthatóan a szélsőjobbodaliság lehetősége.
Az elvi, a matematikai valószínűség persze mindkettőtök esetében fennáll.
Mi a lótúróért éreztek kényszert arra, hogy O.V.-t mindenbe belekavarjátok???

Téma: Áldott Karácsonyt mindenkinek !
oggi
2005. december 23. 12:43 | Sorszám: 84
Jól van, ami nem megy, azt nem kell erőltetni...
Boldog karácsonyt mindenkinek!
oggi
2005. december 23. 12:42 | Sorszám: 83
[img]http://www.photo4u.hu/photopost/data//500/abk.JPG
[/img]
oggi
2005. december 23. 12:40 | Sorszám: 82
[img]http://www.photo4u.hu/photopost/data//500/abk.jpg
[/img]

Téma: A NetForumok értelméröl
oggi
2001. november 30. 15:22 | Sorszám: 8
Egyáltalán nem érdekel a diploma...
Hiába van kettő is, bölcsész is, azt' mégis asztalos vagyok.
Tőlem jöhetnek nyolc általánossal is, nem az a lényeg.
Értelmiségi az, akinek nem kell a gumicsont.
Se vörös, se fekete, se kék...
Értelmiségi csak valódi csontot fogad el, és akkor is megkérdezi, hol van róla a hús...
Legfeljebb nem mindig válaszolnak neki.
oggi
2001. november 30. 13:09 | Sorszám: 5
Kedves Barátom, Mercurius!

Írod:

"A hipotézisem szerint óriási és olykor tulzott jelentöséget tulajdonitanak az ilyen forumoknak a választások szempontjából és a politikai megyözés lehetöségét látják benne. Kialakul egy sajátos vitastilus, ami leginkább a középkori hitviták szellemét hozza vissza. Ez természetszerüleg elriasztólag hat minden értelmes olvasóra. Amint az értelmesebb résztvevök feladják, a Forum sorsa megpecsételödött, az elhalás csak idö kérdése."

Ezzel nehéz egyet nem érteni...

Írod még:

"Abban reményleném a kitörést, ha sikerülne egy a korábbi és a megyszokottól alapvetöen elütö és konstruktív stilust kialakítani. Ugygondolom, hogy konzervatyv iró és olvasó közönséggel ez nemcsak könnyen megvalósítható, de egyenesen ajánlatos. Lévén pont az a baj a forumokkal (és tágabb értelembe véve a médiával), hogy a balliberálisok által forgalmazott stilust és témákat vállaják fel. Apró, de aktuális példa ennek számunkra elönytelen voltáról, hogy Bayer Zyoltot most egy olyan gesztusért megakarják kövezni, amely gesztus stilusa TGM-nek alapjáratban sajátja."

Ez viszont hibás megközelítés szerintem, kedves Mercurius. Nem mennék most abba bele, hogy mennyire jogos az a vádad, hogy a baloldali liberálisok ÁLTALÁBAN mennyivel destruktívabbak a konzervatívoknál, egyrészt mert van a meglátásodnak egy jókora elvi igazsága, másfelől a gyakorlatban sajnos az a helyzet, hogy -- elismerem javarészt tudatos provokációk által gerjesztve -- a mi oldalunkon is egyre több az ész nélkül fröcsögő ember, persze a Bayert nem sorolom ide, hiszen, ha ő stilisztikailag egyre többször túl is lő a célon, azért érdemben érvekkel nehéz lenne megtámadni azt, amit mond. Szóval azt nem értem igazán, hogyan akarsz érdemi vitát folytatni balodali liberális nézeteket valló emberekkel, ha eleve kijelented, hogy nekik nincs is vitakultúrájuk, és ha társalogni kívánnak veled, akkor feltétel nélkül el kell fogadniuk a te stíluskövetelményeidet. Szerintem kizárólag azt szabad nézni, hogy ki az, aki jó lelkiismerettel igyekszik megőrizni a hozzászólásaiban a tárgyszerűséget, az ésszerű kompromisszumok keresését, ki az, aki nem húz unos-untalan ideológia- és gyűlöletfüggönyt a vita eredeti témája elé. Ezen túl lehet keményen fogalmazni, lehet tematizálni topikszinten, és mindenki maga választhatja meg vitastílusát, ha a fenti alapelveket egyébként képes betartani. Nem kezdheted azzal, hogy felszólítod a vitapartneredet: "Állj fél lábra, fordulj a fal felé, és minden mondatod után érintsd meg jobb kézzel a balvállad!". Szerintem is úgy jó vitázni, ahogy te szeretsz (gyakorlatból tudom), de szerintem az idetévedő ballib partnereknek is a gyakorlatból kéne ezekre a dolgokra ráérezniük, és nem úgy, hogy valaki rájuk dörög egyből, amitől csak frusztráltak és dühösek lesznek, és elkezdenek egyből fasisztázni, antiszemitázni, oszt kész, innen már cseszheted. Most képzeld el, hogy idejön egy jóérzésű, nem fikázós ballib, némi kompromisszumkészséggel fűszerezve (aszondod, nincs ilyen? talán akad egy-kettő, különben mi sem vernénk itt ezen a témán a nyálunk... ), és elolvassa a topikindítód, aztán vagy ittragad és jó indulatosan kioszt, vagy jobb esetben seggel húz kifele. Én mindig annak a híve voltam, hogy ha nem nyilvánvaló, hogy az ellenfél szándéka véred vétele, akkor soha ne üss először: várd meg az ütését, de ne hajolj el, és természetesen ne is tartsd oda a másik orcád, hanem kapd el a kezét, és törd ki a csuklóját (ha a súlycsoportod alatt van, elég, ha megtekergeted neki egy kicsit).
Tehát keménynek kell lenni, de (ez esetben) nem kérlelhetetlennek.
Ami a topik-szigort illeti, teljesen igazad van -- elvileg. Gyakorlatilag ki a túró fogja megszabni, hogy mi a fontos, mi a nem, és mi az, hogy fika-topik?
A notórius netezőkről meg annyit, hogy konkrét ügyek miatt kitilthatod őket, de csak a múltjuk miatt nem, különben csírájában ölöd meg a fórum eszméjét.
Egyszóval azt gondolom, hogy a törzstagok folyamatos és következetes önmérséklése és ugyanakkor keménysége a provokátor-gyanús nickekkel szemben, előbb-utóbb érdektelenné teszi számukra a Gondolát, s ez nem baj, hiszen úgysem lehetünk az Index-polfórum vetélytársa mennyiségben, hiszen a minőség éppen a mennyiséget fogja távol tartani. Egyébként meg nem szabad még elvben sem felmerülie annak, hogy olyan drasztikusan leválasszuk a politikát a többi rovatról, mint az az Indexen történt. Ez látszólag sok problémát megoldhat, ugyanakkor nem mutat mást, mint a szervezők tanácstalanságát a fikázó korlátoltak destrukciója ellen. Olyan tartalmat kell a portálon szolgáltatni, és olyan hangnemben kell a fórumon megnyilvánulni a törzstagoknak, hogy az újonnan jövőknek ne tűnjön jobb kalandnak itt fikázni, mint az Indexen. Nem kell kétszázezer regisztrált nick, de még húszezer sem. Az egész fórumra bőven elég (sok!!!) lenne kétezer is, ha érdeklődő, értelmes, rendszeresen beírogató tag lenne. Jobbkonzerv, vagy ballib, tényleg, kit érdekelne akkor: miután a politikai erőviszonyokat gyakorlatilag nem befolyásolja még egy olyan közismert polfórum sem, mint az Indexé, ráadásul törekednünk kellene arra, hogy itt a politika csak tényleg egy vonulat legyen a sok közül (ne érezze senki, hogy csak a direkt politikus topikok és az ottani törzsnickek az izgalmasak, mint sajnos az Indexen), senki nem frusztrálódna egyik ideológiai táborban sem annyira, hogy virtuális ámokfutással topikrombolásba fogjon. Kezdettől fogva nagytalikat kéne szervezni, keveset, de redszeresen, lehetőleg neves meghívott(akk)al váltva vagy egyszerre mindkét "holdudvarból" (hívhatnák ezeket "Gondola esteknek", mondjuk, egy kölcsönösen elfogadott "Gondoliere" moderációjával, aki bemutatná az aktuális "utast" és irányítaná az esetleg kialakuló nyilvános vitát).
Létre kellene végre hozni Magyarországon a Kérlelhetetlenül, de Elfogultan Független Értelmiségiek Klubját (KEFÉK -- a Lelkiismeret Kéményseprői ), ahol úgy lehetne csapkodni akár az asztalt is, hogy közben mindenki tudná, van valami, ami összetartja a társaságot, ami fontosabb a napi politikai csata kicsinyes szempontjainál. Igenis, egyfajta elit-tudat, mert mást már nem lehet szembeszegezni a pénz-tudattal manapság: az egzisztencia-izmot gyúrja keményre mindkettő.
Hát most mondjátok azt, hogy hülye idealista barom vagyok...

oggi


Téma: Hetedigizlen. Együtt Demszky és Pokorni.
oggi
2004. április 14. 23:03 | Sorszám: 105
Ugyan, ugyan: ennyi jutalmat megérdemel szegény Jel a pc nyilatkozatáért...
oggi
2004. április 14. 21:54 | Sorszám: 101
Ne izgulj, Honey, I luv U...
oggi
2004. április 14. 21:49 | Sorszám: 99
Természetesen nem Orbán feleségeiről beszéltem...
oggi
2004. április 14. 21:48 | Sorszám: 98
Turul: ez fájni fog, de ez van.

Kibaszottul nem fog hiányozni Orbánnéknak a ti pár tízezer szavazatotok, amikor a mostani dumájával nyert vagy kétszázezret.

Teccik, nem teccik: ez van.

oggi
2004. április 14. 15:23 | Sorszám: 91
(ezt Macskaköröm se csinálta volna jobban... :P )
oggi
2004. április 14. 15:21 | Sorszám: 90
Akkó meg mit bőcsészezel?
oggi
2004. április 14. 15:09 | Sorszám: 88
Szerinted én melyik vagyok?
oggi
2004. április 14. 15:02 | Sorszám: 85
Ez nem macskaköröm volt, hanem két L.
oggi
2004. április 14. 15:01 | Sorszám: 84
-ll-
oggi
2004. április 14. 15:01 | Sorszám: 83
Hm.
Először is: kéne egy idézet.


Másodszor:

Halottál már a trójai falóról...?

oggi
2004. április 14. 14:56 | Sorszám: 82
Ezt a vitát nem vagyok hajlandó nyilvánosan folytatni: gyere át hétvégén egy sörre, akkor folytassuk!
Átmehetek én is, de Szegeden több a kocsma...
oggi
2004. április 14. 14:54 | Sorszám: 81
A realitás valahol a Van-Kell-Lehet (nem mindig egyenlő oldalú) háromszögön belül helyezkedik el.
Elismerem, az Igazság fényében (mely, mint tudjuk, sokkal inkább poligon természetű) néha elveink Bermuda-háromszögeként láthatjuk.
oggi
2004. április 14. 14:47 | Sorszám: 78
Opsza!
Nincs is szükségetek Vessző uraság jótékonykodására:
elintézitek egy kegyes szélrohammal kettesben.
Mi a lótúróért kérjen bocsánatot Pokorni?
Mondta, hogy te bűnös vagy?
Schmidt Mária sem a hetedízigleni bűnösségről beszélt, hanem az emlékezésről.
Az, hogy akik ezt a címet ráerőltették a kiállításra, nem voltak teljesen ártatlanok a rossszízű kajánság vétkében, egy másik kérdés. Feltételezem Sch. M. csak tompítani akarta a dolgot. Ez már pro és kontra politika. Lehet hőzöngeni, de így választást nyerni nem.
Én is úgy gondolom, hogy irritáló a cím, mert a bosszú és a bűnösség fogalma jut eszébe az embernek róla először, és csak utána mindaz, amiről Schmidt is beszélt.

Pokorninak nincs kitől, nincs miért bocsánatot kérnie.

oggi
2004. április 14. 14:31 | Sorszám: 74
Ugyabná=ugyanmá.
Lekörözöm Mercuriust...
oggi
2004. április 14. 14:31 | Sorszám: 72
Ugyabná, kenyeres,
teljesen kezded elveszíteni a realitásérzékedet Onogurral együtt.
És ennek igenis van jelentősége.
Ugyanis elszomorít.
oggi
2004. április 14. 13:01 | Sorszám: 60
Nem tartom szerencsésnek. Veszélyes távlatokat nyit.
De joguk van hozzá - úgy értem erkölcsi is.
Mert a hollókosztozás szerintem csak de jure nem elítélhető.
oggi
2004. április 14. 12:57 | Sorszám: 58
Köszönöm, pont ilyennek képzeltem.
oggi
2004. április 14. 12:45 | Sorszám: 53
Barátom!

Én sem.
De azért néha nem árt tudatosítani magunkban, hogy bármennyire is ki tudjuk terjeszteni az internet-technológia jóvoltából a virtuális egónkat, azért még vannak más, hozzánk hasonlóan érzékeny (vagy éppen érzéketlen) egók is a kibertérben.
Egy szó - csak egy szó: valóban.
Éppen ezért szabadon értelmezhető bárki számára.
És itt is érvényes a bölcsesség: a szabadság mértéke egyenlő az öklöm és az orrod hegye közötti távolsággal.
Ahol a birtokos személyjelek bármikor felcserélhatőek...

oggi
2004. április 14. 12:05 | Sorszám: 49
Olyan érzés lehet, amikor Vessző uraság megtámogatja az embert, mint amikor az egész nap a kalodában a tűző napon senyvedő elítéltet megszán egy járókelő, és nagylelkűen lepisálja a fejét.
oggi
2004. április 14. 12:00 | Sorszám: 48
1. Engem ugyan nem zavar sem a hollókoszt, sem a vérszittya, viszont teljesen meg tudom érteni, ha valakit igen.

2. A hollókoszt egy fokkal feljebb van a durvasági skálán, mind a gyökeréhez való viszonyításban, mint asszociációs körét tekintve. De nem ez a lényeg: aki ilyet használ, főleg, ha rendszeresen, magáról állít ki bizonyítványt.

3. Onogurt személy szerint sokkal többre becsülöm annál, mintsem hogy leragadjon egy ilyen ökörségnél.

4. A kettős mérce helytelenítése senkit nem jogosít fel arra, hogy "ha ő is, hát én is" típusú utcai harcos mentalítással az adott közösség nyakába borítsa a közös kübli teljes tartalmát.


Téma: EZ LETT VOLNA
oggi
2005. június 09. 09:51 | Sorszám: 96
Hehe...
Ez egy féléves beírás, most látom.
Azóta már járhattál orvosnál.
oggi
2005. június 09. 09:49 | Sorszám: 95
Huhh..., elfogytak az érvek.
Vigyázz magadra, agyvérzést ne kapj!
Komolyan aggódom.
oggi
2004. február 06. 22:13 | Sorszám: 29
Tessék az ubb-editort használni!
Én most töltöttem le, és nagyon elégedett vagyok vele.
oggi
2004. február 06. 21:37 | Sorszám: 25
Tudom, ez kicsinyes szempont a topikindító ambícióihoz mérten, de talán hasznos és életszagú adalék...
oggi
2004. február 06. 21:35 | Sorszám: 24
Gyors fejszámolást végeztem:
beleszámítva Megyó 50%-os kampánybéremelését még mindig 15-20 ezer Ft-tal lenne magasabb a családom nettó összjövedelme e pillanatban, pedig közalkalmazottak vagyunk mindketten...

Téma: "Nacionalista kommentár" a Gondola kommentárhoz
oggi
2002. március 04. 06:18 | Sorszám: 9
"A '38 nov. 2-a után Szlovákiába költöző magyarok száma 20-30 ezer lehetett "

Sorry, természetesen a Felvidékre.

oggi
2002. március 04. 06:09 | Sorszám: 8
Kedves Hame,

mielőtt a topikba újonnan betelepülők félreértenék:
a Népszabadság névtelen cikkírója sugallja a "pár tízezer hivatalnokot", nem én állítom.
Én azt mondom, hogy a legszerényebb becslések szerint is min. 100 000 fő, ebből a vezényelt hivatalnokok száma a legvérmesebb számítások szerint sem haladhatta meg a tízezret. Egyébként nincs is megbízható forrás erre nézvést.
Józan ésszel nehéz ennél többet elképzelni... (Ha csak a bakterokat is le nem cserélte Horthy a legutolsó kis faluban is.)
Ha pedig egyes becslésekre akarnék hivatkozni, mint a Mindenttudó Névtelen, azt is mondhatnám, hogy volt vagy 130 000 menekült.
Az viszont biztos, hogy az 1949-es népszámlálás szerint Mo.-n 118 582 olyan személy élt, aki 1938 előtt Csehszlovákiában született. Ebből nyugodtan leszámíthatjuk azt a pár ezret, aki nem magyar nemzetiségű volt, vagy nem menekültként érkezett, mert azért biztos volt ilyen is, és nyugodtan hozzászámíthatjuk azt a "pár tízezer" magyart, akit a galántai, párkányi, lévai, érsekújvári és zselici árásból deportáltak "munkeerő-toborzás" keretében Csehországba. Még ha úgy vesszük, hogy volt némi átfedés az elhurcoltak és a kitelepítettek között, akkor sem tűnik lehetetlennek a 130 000-es szám. De ha csak a százezret fogadjuk el, akkor is durva csúsztatás tízezrekről beszélni...
A '38 nov. 2-a után Szlovákiába költöző magyarok száma 20-30 ezer lehetett összesen, nehéz elképzelni, hogy ebből "több tízezer" volt a felülről vezényelt Horthy hivatalnok. Persze, akinek jól esik, higgyen benne...

oggi
2002. március 03. 10:38 | Sorszám: 3
média-tanulmány=médiatanulmány

Ja, és borítékoltam Robin válaszát...
Igaz, közjegyző nélkül.

oggi
2002. március 03. 10:28 | Sorszám: 2
Ez a "dobd vissza kenyérrel duma" azért kicsit lejtős, Black...
Egyébként jogos a felháborodásod, a morzsikákat azonban jobb lenne meghagyni Grespiknek.
Mit várjunk a külföldi lapoktól, ha a legnagyobb példányszámú magyar napilapban, olyan "történelmi" háttérértelmezések látnak napvilágot, mint pl. a keddi számban a második oldalon. Begépelném, de kis feleségem kidobta az íróasztalról tegnap délután, mint nyilvánvaló szemetet.
Ha valaki be tudná nyomni, megköszönném...
A lényege egyébként az, hogy a Benes-dekrétum nyomán lényegében ugyanaz a "pár tízezer" (!!!) hivatalnok magyar került vissza, akit Horthy erőszakkal telepített a Felvidékre. (Azaz, sugallja a névtelen "történész" cikke, nem történt más, mint az inga jogos visszalódulása.)
A cikk elegánsan átsiklik a kitelepített/spontán menekült kategóriák értelmezésén és viszonyításan, 75 000-ből (a spontán menekültekkel a szám jóval 100 000 fölé növelhető) egycsapásra pár tízezret varázsol, nem átallja valami szakállas kommunista tankönyv alapján kihangsúlyozni, hogy mennyire utálták a betelepülő magyarokat a befogadó magyarok is (biztos voltak konfliktusok, de miért kell általánosítani, és miért pont most, a Népszabiban?), arról nem beszélve, hogy a több tízezer betelepülő zöme spontán menekültek visszaáramlásából adódott, nem pedig Horthy hivatalnok-vezényléséből. Szokás szerint csúsztatás csúsztatás hátán, aminek a végkicsengése, hogy a cseheknek és a szlovákoknak végül is igazuk van a maguk szempontjából.
Az egésznek az a pikantériája, hogy a szemközti, harmadik oldalon ott kokettál vele a keretes cikkecske a Terror Háza előtti megemlékezés és a pár utcával odébb zajló MIÉP-demonstráció összeolvadásának "sunyiságáról", sunyinak minősítve közvetve ezzel több tízezer (toposszá válik lassan) tüntetőt, akik értelemszerűen csak abban az esetben mentesülhetnének a súlyosan dehonesztáló jelző kisugárzása alól, ha elismernék önnön manipuláltságukat.
A Népszabi bezzeg nem manipulál sunyin, amikor a "munkatársunktól" nevű szerző
tollából közöl egy történelmi tényeket súlyosan elferdítő, a magyar nemzeti érdekeket ALAP NÉLKÜL sértő, tudományoskodó írást.
A keddi szám második oldala egyébként megérne egy média-tanulmányt.
Igazi állatorvosi ló.

Téma: elKÉKült az egykor közszolgálati m1
oggi
2002. november 03. 21:54 | Sorszám: 13
Igen.
Az első benyomásom nekem is ez volt: vörös és kék.
Végtelenül infantilis dolgok ezek...
A kék nem is lepett meg nagyon, elég gyakori híradó-háttérszín szerte a világon, a vörös azonban kicsit szíven ütött (ráadásul ez a fura csempe-dizájn). Szóval, tényleg a gyermeteg lelkületük cégére.
Vörös-kék. Hajrá Vasaaaaaas!!!

Téma: Lovas István takarékosan bánik az igazsággal...:O)
oggi
2002. november 28. 19:12 | Sorszám: 151
Most kell perelni, amíg lejt a pálya.

Téma: A soviniszta Markó támadja az européer Tőkést
oggi
2002. október 08. 16:29 | Sorszám: 0
http://hirek.mti.hu/news.asp?newsid=38921&pub=8

Hm?


Téma: Mire adnak esélyt a polgári körök?
oggi
2002. szeptember 24. 21:29 | Sorszám: 12
Idézet:
Szegeden szerintem ez működik is, hogy a polgári körök szellemi erejüknél fogva megtisztogassák az elgyengült, soha nem is erős "alsó Fideszt"

Hm.


Téma: Törzsközönség
oggi
2004. január 08. 19:16 | Sorszám: 32
Jaj, hát ha valaki fel akarja adni azt a pénzt, az menjen már, dobja fel azt a kurva csekket, ne dumáljon róla!
Aki meg nem akarja, az pláne.
Azt ennyi.
Az információt megkaptuk - köszönjük: hogy él-e vele valaki, vagy sem, mindenkinek a magánügye.

NEEEM???

oggi
2004. január 07. 11:44 | Sorszám: 11
Csak azt minősítheted, aki ezt engedélyezi a regisztráláskor.
Igy aztán nevezheted gyávának avagy büszkének, de rögtön kialakul egy klikk, az Értékelhetetlenek elit klubja.
Ha valaha regisztrálnék ott, biztos engedélyezném, hogy értékeljenek: aki ezt nem vállalja elrontja a többiek szórakozását (egy picit).
Egyébként - nagy csalódásomra - azt tapasztaltam, túl sok a fórumban (főleg az általános kulturális topikokban) a magyarországi magyar.
oggi
2004. január 07. 10:52 | Sorszám: 9
Ez tényleg nagyon egyszerű, csak egy hibája van:
a kisördög.
Másrészt egyesek offolnák a megzászlózottakat, mások nem, ebből iszonyú kavarodás lenne, ráadásul állandóan újragondolásra késztetne mindenkit minden ítélet, mert, ugye, mondanom sem kell először mindenki "zászlósan" nézné meg a topikot...
oggi
2004. január 06. 20:52 | Sorszám: 4
A stb. e konkré esetben csak egy esetet jelent: négy hétnél már csak egy nap az eltiltás, viszont nem nullázódna a számla, hanem négyhetes sávban görögne tovább.
oggi
2004. január 06. 20:49 | Sorszám: 3
Régi álmom egy olyan rovat, amelyen belül bármely topik nyitója egyetlen, magyarázatot nem követelő klattyintással kikúrhatja a neki nem tetsző egyedet...
Akit legalább három különböző topiknyitó kivágott, az legalább annyi ideig olvasni se tudja a rovatot, mint...
Na, várjunk, ez bonyolult.
Példát mondok:
Az elszámolás alapegysége lehetne egy hét.
Ha valaki egy héten belül összeszed egy csokor (három)kitiltást, az 7/1=7 napra kizárandó a moderátor által a teljes rovatból. Ha két héten belül szedi össze, 7/2=3 napra távozzon, ha három hét alatt, 7/3=2 napra...stb.
Ha összes eltiltottsága eléri a 20 napot, keressen végleg másik rovatot a fórumban (IP-terhes szankció!). Maradna elég.
Ezt a rovatot célszerű lenne főrovatként megnyitni, kezdetben, mondjuk 50 hozzászólásnyi alsó határ kellene az aktív részvételhez és 100 a topiknyitási joghoz.
Amennyiben beválna a módszer, érdemes lenne elgondolkodni rajta, nem lenne-e célravezető bevezetni a teljes fórumon, ha nincs technikai akadálya (minden topiknyitó automatikusan kaphatna egy kirúgógombot a felületére, aminek lenyomásakor felpattana egy megerősítést kérő ablak - ezután visszavonni nem lehetne a döntést; egy automata számláló meg összegezné a büntetéseket hetenként, kirívó esetben a moderátor még közbeavatkozhatna [pl. részeg ámokfutás... ])
Na, Gen nincs kedved játszani egy kicsit?

Téma: Európa nem lehet kisebbségben
oggi
2002. szeptember 25. 17:22 | Sorszám: 24
OK, vond ki a hozzászólásból HT-t: a lényeg marad.
oggi
2002. szeptember 25. 13:48 | Sorszám: 22
De hát nem vagyok ingerült. Nem te vagy az első, aki összetéveszti a szókimondásomat a türelmetlen ingerültséggel. Ha én ingerült vagyok, egyből gorombáskodni kezdek, nem mondhatod, hogy gorombáskodtam veled.
Mégegyszer mondom: egyszerűen nem értettem mit akarsz a cikkel, a topikkal. Most elmondtad feketé-fehéren - már értem. Ennyi.
Hozzáteszem, én nem látom ilyen sötéten a helyzetet: amíg egy Hitetlen Tamáska képes Bush-gyalázó topikot nyitni a Gondolán, addig nem hiszek a globális cionista összeesküvésben. Amiben hiszek: vannak zsidó és nemzsidó identitású csoportok, amelyeknek a helyi érdekei időnként egybeesnek a cionizmus érdekeivel.
oggi
2002. szeptember 24. 23:28 | Sorszám: 11
Mondjuk, miért is ne lehetne szerintem Sz. D. stílusos hülye?
Ha te nem akarod megérteni, amit mondok, én miért legyek fogékonyabb a te késő esti humorérzéketlenségedre?
Egyátalán nem értem, mit akarsz ezze a topikkal.
Becsszó.
Az a benyomásom, hogy sumákolsz: egyátalán nem egyértelmű a te véleményed, sőt: totál homályos.
Nem vagyok elfogult ebben a témában, nem voltam és nem leszek soha. Nem söprök szőnyeg alá semmit, de igazából azt sem látom, miről szólna ez a topik, mi az ami újat el lehet még mondani ebben a témában, ilyen keretek között, ilyen topikindító után...
Bedobsz egy béna cikket, aztán sértődötten fanyalogsz a reakciókra.
Nem kell süllyedni hagyni a topikot, hanem meg kel mondanod egyérteműen, Te mit gondolsz. Eddigi tapasztalataim szerint két klasszissal jobb vagy, mint a cikkíró. Kritizáld, vagy védd meg - konkrétan.
És tedd félre ezt a humortalan puffogást, kérlek.

Ha valami elméleti üdvös középre vadászol, figyelmeztetlek, olyan szűk mezsgyére tévedsz, ahol nem lesz hely két embernek sem a vitára.

oggi
2002. szeptember 24. 22:25 | Sorszám: 9
Ácsi, most nem egészen értem, mit is akarsz ezzel az egésszel.
Én benne vagyok, hogy kitárgyaljuk józanul a kérdést, csak nem hiszem, hogy a cikk alkalmas vitaindítónak.
Még úgy sem, hogy azzal kezdjük: ejnye-bejnye.
Egyszerűen kár a bájtokért.
oggi
2002. szeptember 24. 22:06 | Sorszám: 7
Explicit zsidótémákban értettem, ne liluljon már a fejed...

Sz.D. ugyanúgy nem érdemli az ajnározást, mint a köpködést.
Helyére kéne már tenni végre.
oggi
2002. szeptember 24. 21:39 | Sorszám: 5
A cikk maga a három B:

BUTA, BETEGES, BAJKEVERŐ.

Annyira stílustalanul hülye, hogy szerintem nem érdemes a megvitatásra.

Mert vannak stílusos hülyék is ebben a műfajban.
Pl. a stílustalanok által agyonidézett Szabó Dezső.


Téma: Jó estét, hol az unikumom?
oggi
2003. december 14. 17:33 | Sorszám: 141
parnacsodra:

oggi
2003. december 14. 17:27 | Sorszám: 139

mit parancsolsz?

oggi
2003. december 14. 12:49 | Sorszám: 137
http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/
oggi
2003. december 13. 14:43 | Sorszám: 135
oggi
2003. december 13. 13:49 | Sorszám: 133
igen, ő igazi mikulás-típus...

oggi
2003. december 13. 13:27 | Sorszám: 131
igaz, ami igaz, mostanában émelyít egy kicsit az unikum, szóval benne vagyok a körtében...
csak nincs szülinapod?
oggi
2003. augusztus 30. 13:59 | Sorszám: 128
És köszönöm mindenkinek a köszöntést!
Csak kiprovokáltam, mi?
oggi
2003. augusztus 30. 13:57 | Sorszám: 127
Isten éltessen Tégd is! Most csak másfél hónapot késtem...
Nem jössz a jövő hét végén Glensszel?
Jöhetne mpd is!
oggi
2003. július 21. 02:53 | Sorszám: 112
Jó estét, sokat szenvedett Onogur barátom,
Tegnap 11 óta (AM) a 39. évemet hasítom kifele az tortábul.
Rosszul hangzik...
Igyunk rá!!!
Ma mindenkibe ingyen belekötök.
oggi
2003. április 24. 14:58 | Sorszám: 110
Fél- vagy kétdekás kiszerelésben?
oggi
2003. április 12. 14:33 | Sorszám: 104
Apósom inni szokta.
Van neki jobb is, de ez valami nosztalgia lehet...
oggi
2003. április 11. 22:43 | Sorszám: 100
oggi
2003. április 11. 22:40 | Sorszám: 99
oggi
2003. április 11. 22:36 | Sorszám: 98
Igazad van, kedves Onogur, inkább igyunk!
oggi
2003. március 30. 12:18 | Sorszám: 96
Elnézést a karakterhibákért: közbe kellett vona iktatnom egy szövegszerkesztős mentést!
oggi
2003. március 30. 12:16 | Sorszám: 95
http://eszmelet.tripod.com/46/wallerstein46.html

Szeretném a fenti, vitára ingerlő tanulmányt szűkebb körben, mérsékelt hangnemben kielemezgetni.
Kérek mindenkit, ne viseltessenek előítéletekkel a tanulmányt közreadó alapítvány kuratóriumának összetétele miatt. Próbáljunk a szöveg gyengéire és erényeire koncentrálni. Nem egy korszakalkotó mű, itt-ott kicsit fel is ingerelt, de sok érdekes megállapítás is van benne.

Étvágygerjesztőül néhány részlet:

"Az a felismerés, hogy a II. világháború a rasszizmust teljesen lejáratta, két lényeges következménnyel járt az 1945 utáni páneurópai világban. El?ször is, ezek az országok minden alkalmat megragadtak nemzeti erényeik hangsúlyozására, annak megmutatására, hogy mint integratív nemzetek ?k nem alacsonyodtak le a rasszizmus szintjére, és hogy a szabadság terréniumai lévén gyökeresen különböznek ?az ördög birodalmától?, a Szovjetuniótól; a Szovjetunióban uralkodó faji megkülönböztetés tehát a nyugati propaganda kedvenc témája lett. Mindenféle társadalmi és politikai döntés ebb?l a kísérletb?l fakadt: az Egyesült Államokban 1954-ben a Legfels?bb Bíróság törvényben ítélte el a faji megkülönböztetést; ezzel magyarázható a páneurópai világ minden országának Izrael-barát politikája; s?t, még a nyugati keresztény világban az ökumenikus szemlélet feltámasztása is erre vezethet? vissza (akárcsak annak az eszmének a hangsúlyozása, hogy létezik közös zsidó-keresztény örökség)."

(...)ezzel együtt és legalább ennyire szükségszer?en mégis helyre kellett állítani az ?egészséges? rasszizmus eredeti szerepét annak érdekében, hogy az embereket fogva tarthassa a rendszer ? de Untermenschekként. Ha a zsidókat már nem lehetett rabszolgákként kezelni és a katolikusok sem voltak erre alkalmasak a protestáns országokban, akkor valahol távolabb kellett ezeket az embereket megtalálni. Az 1945 utáni korszakban ? legalábbis eleinte ? hihetetlen gazdasági fellendülés zajlott, s ezzel egyidej?leg a páneurópai világban radikálisan csökkent a születések száma. Ennek a világnak több munkáskézre lett volna szüksége, mint bármikor azel?tt, ehelyett egyre kevesebb gyerek született. Ezzel vette kezdetét az a periódus, amelyet a németek finoman Gastarbeitern- korszaknak neveznek.

(...)

"?Mindannyian Jörg Haiderek vagyunk?. Ha le akarjuk gy?zni a világ Jörg Haidereit, akkor el?ször alaposan magunkba kell szállnunk. Hadd mondjak el önöknek egy jellemz? példát. Amikor megalakult az új osztrák kormány, az izraeli kormány nagyon korrekten hazahívta nagykövetét tiltakozása jeléül. Alig egy hónappal kés?bb az izraeli parlament nehéz helyzetbe hozta Barak miniszterelnököt. Elfogadott ugyanis egy törvényjavaslatot, melyben a képvisel?k ragaszkodnak ahhoz, hogy csak akkor lehet érvényes a Golan-fennsíkról való kivonulásról dönt? népszavazás, ha azt az ún. ?különleges többség? megszavazza. Ez egyszer?bben szólva annyit jelent, hogy ez a megszorítás gyakorlatilag jogfosztottá teszi ebben a kérdésben az izraeli arab állampolgárokat."

oggi
2002. december 29. 00:33 | Sorszám: 90
Lusta élni, virgonc meghalni...
Na gyere, Dudith!
oggi
2002. december 29. 00:29 | Sorszám: 89
Le kéne szépen fjordítni, de lust vagyok.
oggi
2002. december 29. 00:22 | Sorszám: 88
Na jó, még az angyal-témához:

: The Ship Song

Come sail your ships around me
And burn your bridges down
We make a little history, baby
Every time you come around

Come loose your dogs upon me
And let your hair hang down
You are a little mystery to me
Every time you come around

We talk about it all night long
We define our moral ground
But when I crawl into your arms
Everything comes tumbling down

Come sail your ships around me
And burn your bridges down
We make a little history, baby
Every time you come around

Your face has fallen sad now
For you know the time is nigh
When I must remove your wings
And you, you must try to fly

Come sail your ships around me
And burn your bridges down
We make a little history, baby
Every time you come around

Come loose your dogs upon me
And let your hair hang down
You are a little mystery to me
Every time you come around

oggi
2002. december 09. 22:16 | Sorszám: 85
Ööööö...
Szóva tényleg letéptem egy darabot az angyalka szárnyából (nem bírtam nekijje ellenálni), és effektíve kilógott egy kicsinyég a zsebemből.
Nincs fantáziám: csak megtörtént dolgokat tudok versbe önteni...
oggi
2002. december 07. 14:20 | Sorszám: 80
tejes=teljes
oggi
2002. december 07. 14:19 | Sorszám: 79
Aha.

Kanyargós gondolatmeneteid néha egészen emlékeztetnek a Rezsőéire. Ha nem tudnám, mennyire beteg, és hogy tejes internet-elvonókúrán van, már elfogott volna a gyanú...

(Csak simán 'well?': a jóindulatúan várakozó álláspontra helyezkedő értetlenség finom kifejeződése.)

oggi
2002. december 07. 01:49 | Sorszám: 77
Well?
oggi
2002. december 07. 01:47 | Sorszám: 76
Möpödöt betettem háttérnek: tök jól néz ki...
oggi
2002. december 06. 21:49 | Sorszám: 74
Jó kép: a feleségem azt mondta, tíz évet bátran letagadhatsz. Azért IRL legfejebb 5-6-ot, szerintem.
oggi
2002. december 06. 21:44 | Sorszám: 73
Ha túlhajlítod, törik.
Remélem, nem törtem el.
Mit szótál volna, ha még az S-t is elhagyom?
Azt meg közölésnek szokják nevezni.
oggi
2002. december 06. 14:16 | Sorszám: 64
Idézet:
zsebemben
tépett angyalszárny

Még mindig ott van.

oggi
2002. december 06. 14:13 | Sorszám: 62
Hejhej-hej!

Jó ha kibírom fél hatig.

Na, csak viccolok.

Megtaláltam ám végre a képeket (ritkán nézem azt a fiókot)!
Köszönöm, qrvajók!!!
Jöhet több is, nagyobb is, ha nem gond: küldj magadról is!

Hoty fan asz ujjad?

oggi
2002. december 06. 14:07 | Sorszám: 61
Kedves Millertrash, az is vót, csak ezúttal kevesb.
oggi
2002. december 06. 14:03 | Sorszám: 60
Köszönöm a kedves jókívánságaitokat: már kétszer körbe is tekertem...
Nekem már tegnap elkezdődött a Miklós-Mikulás: először is én voltam a Télapó az iskolában, aztán este meggyüttek Unikumék meg a szürkebarátok, sajátos párosítás, még eddig nem próbáltam, mindenesetre tegnap éjjel alacsonyan repültek az angyalok...
Írtam is egy versezetet erre:

Szaloncukoríz a számban, zsebemben
tépett angyalszárny suhog
s a barátok csuhája
fejemben.

Ponttyó vót.

oggi
2002. október 28. 10:59 | Sorszám: 54
Meg kell vallanom, én nem is szeretem nagyon a Zwack-italokat... Az Unicum, OK, bár szerintem abból is jobb volt az államosított változat (vagy csak az ízlésem csapnivaló?). Ezenkívül fenntartások nélkül kedvelem a klasszikus Unicum-plakátot és az örök talányt: Péter bácsi fején a permanenes félrecsúszottság állapotában van a paróka, vagy csak egyfajta unikum, ahogy kopaszodik - esetleg túlborotválja a barkóját?
Ehhez az alapvető kérdéshez képest nekem másodrendűnek tűnik az SZDSZ-tagság kérdése...
oggi
2002. október 15. 22:25 | Sorszám: 48
Ők az én palack-katonáim, négyen.
Meg egy munkaszolgálatos.
Nálam jól kijönnek egymással.
oggi
2002. október 15. 22:22 | Sorszám: 47

Nocsak.

oggi
2002. október 15. 21:39 | Sorszám: 46
Na, így már jobb.
Munka nélkül nem megy!

oggi
2002. október 15. 21:37 | Sorszám: 45
Babits Mihály

A gazda bekeríti házát


Léckatonáim sorban állnak már, pici
földem a földből kikerítve, könnyű szál
dzsidások módján állnak őrt, hatalmasan
igazságukban; ők a törvény, ők a jog,
erőm, munkám, nyugalmam és jutalmam ők,s jel hogy vagyok; sün-életem tüskéi e
szakadt létben, kizárva minden idegent,
de átbocsátva ami még közös maradt
a testvérek közt: táj varázsát, távoli
egek pirossát, és a tejnél édesebb
levegőt; mostanában ugyan e szeles
október hidegét is, aki április
karmosabb öccse -

Óh mi edzve karmosabb
öcsökhöz már, kincses tavalyból érkezett
bátyák magunk: mit, hízelegni a modern
szeleknek? Ősz ez! barbár, gyilkos és hazug.
Szemtelen ősz! Nyárnál hangosabb! Csupa vad
zaj, tusa, tánc! Ezer madár alatt a fák
nem ingtak-zengtek ennyire! De élet e
lárma és rángás? Csöndben érik a csira
a föld alatt; halk a termékeny éj; a fű
növése lassú: ez az élet! Kertem, ódd
a magvat ami megmaradt kincses tavaly
füvéből és barbár szelekkel ne törődj!
Jöhet a vad tánc, tépő, részeg, ál-buján
vetkőzni csontig a virágokat; jöhet
a vak kacaj ápolt növényeinkre; majd
a fehér-csuhás vezeklő, a tél; te csak
maradj a tavaly őre! s ha a jövevény
lenézve így szól: "Én vagyok az Új!" - feleld:
"A Régi jobb volt!" - Hősi léceid mögött
mint középkori szerzetes dugott a zord
sisakos hordák, korcs nomádok, ostoros
képégetők elől pár régi könyvet: úgy
dugd magvaid, míg, tavasz jőve, elesett
léckatonáid helyén élő orgona
hívja illattal a jövendő méheit.

oggi
2002. október 15. 21:31 | Sorszám: 44
Ó, kurva MEK!
oggi
2002. október 15. 21:30 | Sorszám: 43
Fontolgatom egy szolid alkoholista visszavonulás lehetőségét saját virtuális kocsmámba.
A gazda bekerítia házát

Léckatonáim sorban állnak már, pici
földem a földb?l kikerítve, könny? szál
dzsidások módján állnak ?rt, hatalmasan
igazságukban; ?k a törvény, ?k a jog,
er?m, munkám, nyugalmam és jutalmam ?k,
s jel hogy _vagyok;_ sün-életem tüskéi e
szakadt létben, kizárva minden idegent,
de átbocsátva ami még közös maradt
a testvérek közt: táj varázsát, távoli
egek pirossát, és a tejnél édesebb
leveg?t; mostanában ugyan e szeles
október hidegét is, aki április
karmosabb öccse -

Óh mi edzve karmosabb
öcsökhöz már, kincses tavalyból érkezett
bátyák magunk: mit, hízelegni a modern
szeleknek? ?sz ez! barbár, gyilkos és hazug.
Szemtelen ?sz! Nyárnál hangosabb! Csupa vad
zaj, tusa, tánc! Ezer madár alatt a fák
nem ingtak-zengtek ennyire! De élet e
lárma és rángás? Csöndben érik a csira
a föld alatt; halk a termékeny éj; a f?
növése lassú: _ez az élet!_ Kertem, ódd
a magvat ami megmaradt kincses tavaly
füvéb?l és barbár szelekkel ne tör?dj!
Jöhet a vad tánc, tép?, részeg, ál-buján
vetk?zni csontig a virágokat; jöhet
a vak kacaj ápolt növényeinkre; majd
a fehér-csuhás vezekl?, a tél; te csak
maradj a tavaly ?re! s ha a jövevény
lenézve így szól: _"Én vagyok az Új!"_ - feleld:
_"A Régi jobb volt!"_ - H?si léceid mögött
mint középkori szerzetes dugott a zord
sisakos hordák, korcs nomádok, ostoros
képéget?k el?l pár régi könyvet: úgy
dugd magvaid, míg, tavasz j?ve, elesett
léckatonáid helyén él? orgona
hívja illattal a jövend? méheit.

oggi
2002. szeptember 09. 21:05 | Sorszám: 36
Ez tisztán számszakilag olyan, mintha három deci kommerszet ittál volna, valójában a hatásfokozódás nem lineáris: másfél deci dupla erős pálinka legalább háromszoros hatást ér el.
Kb. mintha az ember becsapna egy félliteres 40%-os töményet.
Én egyszer kóstóltam a 80-as Stroh-t, kb 3 centet húztam le egy hajtásra, és kb. három percig csak suttogni tudtam utána.
Emlékszem a lengyel tisztaszesz árusokra a rákospalotai piacon, a téli ácsorgás fagyos gyötrelmeit enyhítendő félóránként benyomtak egy csavaroskupaknyi hígítatlant.
A látványtól elakadt a szavam - hát még amikor még kedélyesen meg is kínáltak...
oggi
2002. szeptember 08. 16:40 | Sorszám: 28
Én pedig a tizennégyharangos pálinkákat fogom egy darabig.

oggi
2001. november 24. 09:32 | Sorszám: 7
nem.
oggi
2001. november 17. 09:44 | Sorszám: 5
Tényleg nem tudom követni a hangulati váltásaidat.
Miért nem válszolsz inkább a Soros-topikodban?
Hisz mindketten színjózanok vagyunk. Vagy nem?
oggi
2001. november 17. 00:42 | Sorszám: 3
Ezt nem értem.
oggi
2001. november 13. 13:15 | Sorszám: 1
Úgy gondoltam, legyen egy ilyen hely is a kaszinón belül.
Előfordul olykor, hogy az ember ivócimbora nélkül marad, inna is, de mégsincs kedve egyedül inni.
Absztinensek és alkoholisták kizárva. Akit józanságon kapok, azt feljelentem minden gonoszságok kútfejénél...

oggi, aki az unikumot részesíti előnyben

(De jöhetnek whiskey-, pálesz-, konyak-, sör- és borivók is természetesen: azonban, ha bort fogok inni, én inkább a Bormustrába látogatok.)

oggi
2001. november 13. 13:14 | Sorszám: 0
Magányos ivásra kényszerülők klubja.

Téma: Antikvárium
oggi
2004. április 06. 23:33 | Sorszám: 140
Nyomót, mert mútidő...
oggi
2004. április 06. 23:32 | Sorszám: 139
Esztétikum és eredetiség: egytől hétig.
Nagyon rossz, rossz, az átlagosnál kicsit gyengébb, kicsit jobb, jó, nagyon jó, baromi jó.
oggi
2004. április 06. 15:58 | Sorszám: 137
Naná.
oggi
2004. április 06. 15:57 | Sorszám: 136
Valami piszkos gazember egyébként egyeseket nyomot rá.
oggi
2004. április 06. 15:56 | Sorszám: 135
Látszik.

Érdekes: azért nem működött nekem, mert nem tüntettem fel a címben a méretet, az ugyanis csak akkor jelenik meg, ha az ember méretet vált, alapértelmezésben a medium jön, és nem látszik ez a címben. Ha viszont újraméretezem, akkor már jó címet tudok másolni a címsorból...
Csak ennyi lenne a trükkjük?

oggi
2004. április 05. 20:07 | Sorszám: 132
Végül is megéri, csak nem tudom, jó-e a magyar kártya?
oggi
2004. április 05. 20:06 | Sorszám: 131
Visszavonva:

csak felteheted ingyen - nem linkelheted...

Basszus, 25 dollár évente...

oggi
2004. április 05. 20:04 | Sorszám: 130
Próba:

oggi
2004. április 05. 19:14 | Sorszám: 129
www.photo.net

Próbáld ki.
Előfizetés nélkül is feltehetsz 100 fotót gyakorlatilag méretkorlátozás nélkül.
Még le is pontozzák a képeidet...

oggi
2004. április 04. 10:59 | Sorszám: 127
A csucs.hu-nál annyiszor regisztrálsz, ahányszor akarsz, és minden accounthoz kapsz 10 MB tárhelyet. Kicsit lassú, de legalább mindig az...
És mindenki látja!
oggi
2004. április 04. 10:57 | Sorszám: 126
Ha a címsorba másolom a képed címét nekem egy weboldal jelenik meg, nem kép!!!
oggi
2004. április 04. 10:55 | Sorszám: 125
Nem lehet, hogy nem osztottad meg?
Biztos csak a te géped azonosítójával tölthető le, nem?
oggi
2004. április 04. 10:54 | Sorszám: 124
Én miért nem látom?
oggi
2004. április 01. 19:47 | Sorszám: 113
Megjegyzem, gyönyörű a kép, de nem ide való, kedves SZIJ.
oggi
2004. április 01. 19:46 | Sorszám: 112
Kár a tar.hu-s képeket erőltetni, mert sokszor igen lassan jönnek be. Azonkívül néha piff-paff törölnek, figyelmeztetés nélkül.
Ajánlom pl. a csucs.hu-n történő regisztrációt, az mindig egyenletesen lassúcska letöltést eredményez, de legalább sosem végletesen lassút.
oggi
2004. március 26. 10:15 | Sorszám: 100
Gratulálok a kis tudóshoz!

Kűggyé a többiekről is, meg néhány olyat is, ami csak úgy...
Akkor most megy az incognito@bounty.hu-ra az enyém.

oggi
2004. március 25. 19:49 | Sorszám: 98
Magától rááll a témára, mi?
oggi
2004. március 25. 19:09 | Sorszám: 96
Az emenmailra kűdöm.
oggi
2004. március 25. 19:02 | Sorszám: 95
Aszongyák, kurvajó fotókat csinász mostanság.
Küldök neked néhányat, kűggyé te is nekem!
oggi
2004. március 22. 20:22 | Sorszám: 78
Na jó, beállt végre.
Azért a két hibás kísérletet ki lehetne törölni.
Ne égjek már...
oggi
2004. március 22. 20:20 | Sorszám: 77
Tulajdonképp kicseréltem a képet kisebbre, így hát nem kéne törölni, mégis megmaradt az extra oldalszélesség - nem értem.
oggi
2004. március 22. 20:09 | Sorszám: 76
Na, basszus: megint nem gondulkottam.
Gen, töröld, lécci az utóbbi három hozzászólást!
oggi
2004. március 22. 20:07 | Sorszám: 75
oggi
2004. február 14. 22:32 | Sorszám: 67

Anyai dédnagyanyám (nagyapai ágon) másod-unokatestvérének a keresztlányának sógornője.

A család szégyene...

oggi
2004. február 12. 17:21 | Sorszám: 66

Az eredeti szöveg a kép hátlapján a három Gráciáról beszél...
Én inkább három testőrt mondanék - főleg, hogy a színhely Párizs.

oggi
2004. február 12. 17:14 | Sorszám: 65
Elég sokat felraktam, és van is még elég, d eén sem szeretném, ha csak mi ketten nyomulnánk...
oggi
2004. február 07. 21:50 | Sorszám: 59
Majd ezt a kettőt ki kellene szedni, Rút.
oggi
2004. február 07. 21:49 | Sorszám: 58
oggi
2004. február 07. 21:46 | Sorszám: 57
oggi
2004. február 07. 02:06 | Sorszám: 56
Bocs K.O., csak elütés volt.
oggi
2004. február 07. 02:06 | Sorszám: 55
KOmoly gondjaim vannak ma a helyesírással:
Megyeri úti...
oggi
2004. február 07. 01:05 | Sorszám: 54
Szocreál.
Talponálló a megyeri úti temető előtt a hatvanas években.
És egy hároméves.

oggi
2004. február 07. 01:03 | Sorszám: 53
Odasétált feleségestül az amcsikhoz, hogy:
"Hi, szeretnék amerikai hadifogoly lenni, de kizárólag, ha minden héten láthatom a feleségem" ?
oggi
2004. február 06. 23:35 | Sorszám: 50
Nagyon szép volt az édesanyád.
Biztos apukád is, de ő valahogy nem fogott meg annyira.
Miért...?
oggi
2004. február 06. 23:33 | Sorszám: 49
Á.
Még mindig a színjátszókör.
Fingom nincs, kicsodák.
Majd lassan jönnek az enyéim is...
oggi
2004. február 06. 21:19 | Sorszám: 44
Jól tévedek, ezek atyai nagyszüleid?
oggi
2004. február 06. 21:18 | Sorszám: 43
A bajszos, ábrándos tekintetű úr törökülésben a feleségem nagypapája, az amatőr színjátszó kör vezetője.
Egyszerű vasutas, tán hat elemivel(?).
Nagyon jó fej volt az öreg.
oggi
2004. február 06. 21:13 | Sorszám: 42
oggi
2004. február 06. 19:59 | Sorszám: 41
gond, nekem

így értelmes...

oggi
2004. február 06. 19:58 | Sorszám: 40
Én is tele rakom (3-4 fér rá), és ha van legalább egy centis sáv köztük, akkor külön értelmezi őket a program.
Mindig színesben szkennelem a fekete-fehéret is, különben baromi sok részlet elvész.
A pöndörödéssel mi a gond nekem, mondjuk elég lób@szó fedele van a gépezetnek, de még mindig túl könnyű a masszívabb hasak ellapításához: ilyenkor rájuk pakolok néhány könyvet...
Egyébként az én szkennerem is csak 600x600-at tud, ami bőven sok ezekhez a képekhez, ráadásul lehetetlen fájlméretet ad (10 MB fölött tömörítés nélkül), ami megfojtja az öreg asztali gépemet (a laptopon még elmocorog valahogy). 300-zal szoktam dolgozni, igazából ezt is luxusnak érzem néha erre a célra.
A Photoimpression nagyon jó kis eszköz amatőr célokra és nem túl nagy képekhez. Egyébként csak a PS az igazi.
oggi
2004. február 06. 17:41 | Sorszám: 37
Nem, most, hogy újból megnéztem, látom, nem az a baj: inkább az, hogy valami nagyon durva tömörítési aránya van a képnek. A homogén felületek szép simák a mozgalmasabb részletekkel már nem tudott megküzdeni a program (ami mi is egyébként?).
oggi
2004. február 06. 17:37 | Sorszám: 36
Meg fogsz lepődni: a képek közül csak egyet-kettőt kicsinyítettem le. A többit csak kroppoltam jóval nagyobb tablóképről.
Ha a tömörítésre gondolsz, az Epson-szkennerhez kapott Arcsoft Photoimpression volt az eszköz, és nem alkalmaztam magas tömörítési arányt. Ha jól emlékszem 90%-os minőségre állítottam be, amiről így hirtelenjében meg nem mondom, milyen arányt jelent, de ehhez a képmérethez épp elég volt.
Amúgy a fotosoppal sem volt eddig különösebb problémám, bár azt sokan szidják az átméretezések állítólagos durva minőségrontása miatt.
Van még egy gyanúm a képedet illetően: mitől ilyen szép fekete-fehér a színe?
oggi
2004. február 06. 17:28 | Sorszám: 35
Na, elkaptam ezt a zézős írásmódot: lassan már mindenki így írja.
DE: KÜSZKÖDŐ, természetesen.
oggi
2004. február 06. 17:25 | Sorszám: 34
Úgy értettem, hogy magamnál részegebbnek.
(A részegség relatív dolog: egy diszkréten göcögős, kilazult szalonspicc is tűnhet bosszantóan duhaj részegségnek a kókadt józanság szemszögéből - és szikkadt feszengésnek a már mozgó falakkal küzködőnek.)
Egyébként BETŰN keresztül mindig egy fokkal súlyosabbnak látszik a dolog a valóságosnál...
oggi
2004. február 06. 14:57 | Sorszám: 30
Ne viccelj, én még nem láttalak részegnek.
oggi
2004. február 06. 14:37 | Sorszám: 28
Akkor te biztos egy szerelemgyerek vagy...
oggi
2004. február 06. 14:07 | Sorszám: 26
Ki az a jóképű leányzó a délceg tiszt oldalán?
oggi
2004. február 06. 14:05 | Sorszám: 25
oggi
2004. február 06. 14:00 | Sorszám: 24
Nofene: nálatok ekkora divat a kései gyermekáldás?
oggi
2004. február 05. 13:47 | Sorszám: 18
Melyik a nagypapád?
oggi
2004. február 01. 01:12 | Sorszám: 16
No hay banda...
oggi
2004. február 01. 01:11 | Sorszám: 15
oggi
2004. január 28. 19:25 | Sorszám: 14
oggi
2004. január 28. 19:24 | Sorszám: 13
oggi
2004. január 28. 19:23 | Sorszám: 12
Addig is én...
oggi
2004. január 27. 22:43 | Sorszám: 10
Teljesen gyogyi vagyok, ahhoz először digitalizálni kéne...
oggi
2004. január 27. 22:20 | Sorszám: 9
Amíg nincs jobb ötleted, kűdd el nekem, majd felteszem.
oggi
2004. január 27. 21:03 | Sorszám: 5
oggi
2004. január 27. 20:59 | Sorszám: 4
Nem bírom kihagyni ezt a miniatűrt sem, mert itt a helye.
Hej, Glens, ezt ne hagyd abba!

"Gyerekkoromban nagy pincénk volt, egy előszobával és két járattal. A padlója - döngölt föld volt - vagy négy méterre volt a felszín alatt. Vízszintes volt az ajtaja, egy kamra padlójaként szolgált. Egyszer le is estem oldalról a lépcsőre, és legurultam a lépcső aljába, jól összevertem magam. A pince fala, teteje téglából volt, a plafon boltíves.

Bort viszont nem tartottunk benne. Nyáron ott volt a dinnye, a zöldségek, krumpli (nagyapám borbély volt és a környező tanya lakói természetben fizettek neki: dinnyével, zöldséggel, csirkével, tojással).

Egy kicsit mindig félelmetes volt, az oldalágak sötétek voltak, vakablakokkal a végében. Azt gondoltuk, hogyha kibontjuk a vakablakot, akkor a tovább tart a járat, és a török időkből ott maradt kincseket rejt, de nem tudtuk kibontani - hál istennek.

Ha magas volt a talajvíz, akkor dézsákban hajóztunk. Aki próbált már dézsában csónakázni, az tudja, hogy milyen labilis jószág, így aztán gyakran megfürödtünk a jéghideg vízben.

A bátyámmal kitaláltuk, hogy megijesztjük a barátainkat. Ehhez kölcsönvettük édesanyám rókagallérját és bevittük az egyik járatba úgy, hogy csak feje látszódjon, majd elhívtuk a srácokat, közben elmeséltük, hogy furcsa hangokat hallottunk a pincéből. Aztán lassan megindultunk lefelé. Félúton jártunk, amikor furcsa hangot hallottunk lentrről, olyan morgásfélét. Először a bátyámra néztem, de a rémült arcából láttam, nem ő morog. Erre aztán besz@rtunk rendesen és egymás sarkára hágva rohantunk fel a pincéből. Édesanyánk meg a könnyeit törölgetve ? hát ezt nem szokták így mondani, de ez a legjobb kifejezés ? röhögött lent rajtunk. Épp a pincében volt zöldségért, amikor meghallotta fent a diskurzust, és bement az egyik járatba morogni.
A történethez tartozik még, hogy a rókát aztán lent felejtettük, és megpenészedett.

Négyen voltunk testvérek, és nem vigyáztunk különösebben az otthoni dolgokra. A Hummel-porcelán figurákkal játszottunk, itt-ott le is tört egy darab belőlük, az édesanyám brilliáns-gyűrűjével üveget vágtunk, a politúros ebédlőasztalt kivittük az udvarra és a konyhaasztallal összetolva majdnem kiadott egy pingpong- aasztalt, a háló egy hosszú nyaksál volt (talán ásó volt a hálótartó), az ütő pedig nokkedliszaggató, a pingponglabdát vettük. Persze az asztalok kint maradtak akkor is, ha jött az eső."

oggi
2004. január 27. 20:49 | Sorszám: 3
Na, még egy:

oggi
2004. január 27. 19:48 | Sorszám: 2
Hadd másolom be Glens Padlás-monológját, annyira jó a hangulata:

"A padlás gyerekkoromban mindig egzotikus hely volt.
Volt ott pl. egy huszárkard és két bajonett. Vívtunk velük, de mikor a szüleim rájöttek, hogy megtaláltuk, akkor késeket csináltattak belőlük.
Meg egy nagyon régi, szép porcelánbaba, amit aztán összetörtünk. Egy tepsiben főzött mosószappan (ez lehet, hogy még mindig ott van).
A kukorica is mindig ott száradt (apámat 56 után tanyasi iskolába helyezték, és a ott kapott egy darab földet), így aztán macsánk is volt mindig az egerek ritkítására.
Egy nagy faládában edények, régi ruhák. Nyírő sorozat halinába kötve, ez később visszaköltözött a lakásba. A galamdúc, dróthálóval lekerítve és persze a galambok.
Apám nagyméretű tanítóképzős tablója (az öcsém saját készítésű pisztolyával kilyukasztgatta a fejeket, célbalőtt rájuk). A gerendára felakasztva kolbász, sonka, szőlő.
Szűzmária a kis Jézussal, gipszből.
Tartalék zsindely, amire szükség is volt, mert sokat tartózkodtunk a tetőn, ha szüleink nem voltak otthon, és emiatt aztán gyakran eltörött egy-egy cserép.
A TV antenna tartórúdja. Robosztus jószág volt az antenna, mert akkor még csak a budapesti adást lehetett fogni (amikor később érzékenyebb készüléket vettünk, néha - ködös napokon - a svéd TV monoszkópját is láttuk, meg a RAI-t is lehetett fogni).
Nyáron iszonyatos hőség volt, meg por. Évente egyszer fellocsolták és a keletkezett sarat elsimították.
A korcsolyákat a verandán tarottuk."

oggi
2004. január 27. 19:44 | Sorszám: 1
oggi
2004. január 27. 19:43 | Sorszám: 0
Én régi fotókra gondoltam.
Elsősorban saját, családi fotókra.
60 KB alá tömörítve, de még élvezhető méretben.
Akit érdekel a teljes méret, emilben kérheti, kaphatja.

Példaképp egyelőre kettőt teszek fel.


Téma: Millenáris
oggi
2002. október 03. 17:44 | Sorszám: 97
Sejthetnéd. Félig már elszólta magát az előbb.

Téma: Isten éltesse Millertrash és oggi elvtársakat 39. szűletésnapjuk alkalmából!!
oggi
2004. július 19. 12:44 | Sorszám: 9
Elvagyok itt, jó kis kuzdelem volt...
oggi
2004. július 19. 12:44 | Sorszám: 8
oggi
2004. július 19. 12:43 | Sorszám: 7
oggi
2004. július 19. 12:42 | Sorszám: 6
http://web.tvnetwork.hu/oggi/kuzdelem.jpg
oggi
2004. július 19. 12:38 | Sorszám: 5
Lehet, hogy a gondola-szerver nem viseli el a magyar bötűket a linkben?
oggi
2004. július 19. 12:37 | Sorszám: 4
Na, úgyláccik, gen kigyomlálta ezt a lehetőséget...
oggi
2004. július 19. 12:36 | Sorszám: 2
http://web.tvnetwork.hu/oggi/küzdelem.JPG
oggi
2004. július 19. 12:33 | Sorszám: 1
Namégeccer:

oggi
2004. július 19. 12:30 | Sorszám: 0
Igyunk becsületes mozgalmi munkában megőszült avagy megtarlott fejünkre!
Csííííírz!


Téma: Mit tegyunk?
oggi
2002. szeptember 04. 14:27 | Sorszám: 1
Szóval akkor itt gyűjtsük az ötleteket, a szomszédban meg szavazzunk a tagokról?

Gondolás ötletekre gondolsz, vagy szélesebb horizonton vizsgálódjunk?


Téma: Dudith honvéd, hozzámhoz!
oggi
2004. március 08. 11:18 | Sorszám: 4
Ne destruálj, irgumburg!
oggi
2004. március 08. 11:17 | Sorszám: 3
Láttad volna oggi bácsit, amikor felsorakozott az ügyal az üti előtt, hogy szemlézze a felszerelést...
Ott álltam gázálarcban, egyik üvege nem létezett, a másik sugarasan berepedve.
Amikor elém lépett a főhadnagy, jó húsz másodpercig küzdött az arc- és rekeszizmával...
oggi
2004. március 08. 11:04 | Sorszám: 0
Kűdd el az új emilcímed!

Téma: Bővítési javaslatok
oggi
2002. szeptember 22. 11:07 | Sorszám: 118
Megsértődött.
Azt hittem, 150-es IQ-val nem szoktak az emberek megsértődni...
Egyébként akkor lesz majd értelme a Kaszinónak, ha füünk-farkunk behúzva kell majd a szabadpréda-topikokból menekülnünk.
No, itt azért még nem tartunk.
oggi
2002. szeptember 08. 16:36 | Sorszám: 81
Miért ne?
Úgysem tudunk itt konspiratíve sutyorogni, mert bárki olvashatja. Innentől kezdve csak az számít, ki tud úriember módjára viselkedni. És neki dupla úriembernek kellene lennie, mert az összes jobbos árgus szemekkel fogja vizslatni az itteni tevékenységét. És ha ennek ellenére megfelel az elvárásoknak, miért is ne jöhetne?
oggi
2002. szeptember 04. 20:16 | Sorszám: 45
Ne félj, össze fog az jönni...
oggi
2002. szeptember 04. 17:25 | Sorszám: 40
*****
oggi
2002. szeptember 04. 13:55 | Sorszám: 36
Bocs. Tudatlan, goromba fráter vagyok.
Jobbulást KJ-nek!!!
oggi
2002. szeptember 04. 12:52 | Sorszám: 35
OK
oggi
2002. szeptember 04. 12:52 | Sorszám: 34
Mi van KJ-vel???
Ő az Atyaúristen...
Arról nem szokás szavazni.

Egyébként meg természetesen idevaló...

oggi
2002. szeptember 03. 20:50 | Sorszám: 23
Jut eszembe:

Szalonna
Lajosbácsi
Nereus

Szóljatok, ha már benn van vaamelyik...

oggi
2002. szeptember 03. 20:21 | Sorszám: 22
No, csak hogy kötözködjek szokásom szerint.
A kutyafütyit sem érdekli szerintem, hogy mpd kolléga hány szavazatot kapott és mire a Zindexen...

Természetesen én föl sem tételeztem (ezért fel sem tűnt), hogy nincs még idebenn.
Nélküle nincs Gondola, azt hiszem, ill. az valami egészen más lenne... (Nyali jel nincs? esetleg: )

A többieket is maximálisan támogatom.

oggi
2002. szeptember 03. 18:06 | Sorszám: 20
"A forum, kivulrol a nem tagok szamara is olvashato, igy levlistakent nem ajanlatos mukodtetni."

Tényleg: ezt elfelejtettem.
A többi OK.

oggi
2002. szeptember 03. 16:04 | Sorszám: 15
Van egy név, akit nem szavaznék be, de most már...
Különben is, a többség dönt.
Legyen ez a kis bizonytalanság a topik sava-borsa.
Mindenképpen támogatnám annak az oktondi Micuembernek a bevételét, amennyiben nem kívánunk poitikai levlistaként működni. Igaz arra ott lennének a levlisták...
oggi
2002. szeptember 02. 16:22 | Sorszám: 10
Amúgy tán egyszerűbb lenne arró szavazni, ki nem fér be.
Csak az olyan csúnya...
oggi
2002. szeptember 02. 16:21 | Sorszám: 9
Nem tom kivan benn...
Lehet kérni egy listát?
Akkor én is javasok majd.
Bocs, de szar az eem meg a szpészem, és unok már mindig javítgatni...

Téma: teszt
oggi
2001. október 04. 06:11 | Sorszám: 4
Akkó most mán ketten vagyunk...
oggi
2001. szeptember 11. 21:45 | Sorszám: 2
Legyen már nekem egy kis sikerélmény.
Gondolom, élesben úgyis újra indul majd az egész :-)))
Ja, egyébként nincs automatikus kijelentkezés x idő után?
Dél óta rajta vagyok...

Téma: Centenáris
oggi
2003. október 29. 00:03 | Sorszám: 54
Csapataink harcban állnak, a boros üveg helyén van.

Téma: Gondolások rendszertana
oggi
2005. március 24. 16:10 | Sorszám: 2
Szerintem mutass példát, és kezdd magadon!

Téma: Hogy kell újságot írni?
oggi
2002. november 30. 19:04 | Sorszám: 15
Ha csak ez a két típus létezne, már kilőttem volna magam a Holdra.
Szerencsére még vannak "normális" emberek is.
oggi
2002. november 30. 18:59 | Sorszám: 14
Idézet:
megint az a húsz Ady vers lesz súlykolva a széles néprétegeknek, ami szerint ő volt a proletárköltő!

Bocs, de ezt József Attiláról szokták hazudni...
Adyt max. forradalmárnak szokták nevezni.

Email a webmesternek | Gondola