Téma: Fradisták szabadon bármiről VIII.
|
mackó |
2013. július 10. 07:46 | Sorszám: 681 |
Hajrá Fradi! Szerintem mindannyian így gondoljuk Gerzson lehetőségeit és döntési mechanizmusát, s csak titokban gondoljuk azt, hogy nem minden a pénz. Mondom ezt Neked, aki igazán tudja, hogy mit is jelent ez az agyoncsépelt közhely. De mennyire igaz...
|
|
mackó |
2013. július 09. 09:52 | Sorszám: 677 |
Gondolom a Pavilonosnak címezted, de ha kedved szottyan, szívesen látlak én is...
|
|
mackó |
2013. július 09. 09:02 | Sorszám: 675 |
Általában elfogadom a megérzéseidet, így teszek most is, hiszen az esetek túlnyomó részében beváltak "jóslásaid".  Viszont Gerzson hazajövetelére én szinte semmi esélyt sem látok.Orosz Pali taktikát váltott. Spórol a mosolyával, hiszen már két szerződéskötésre jár egy...
|
|
profikám |
2013. július 09. 08:50 | Sorszám: 674 |
Szervusz. Mindörökké Magyarország, és Ferencváros.Én nem. Bár jelenleg Tuyppal kapcsolatban, mint szinte mindenki, én is csak a megérzésemre hagyatkozhatom, azok alapján viszont bizakodó vagyok. Hidvégiről tudok, Ő itthon játszott, játszik, számomra szem előtt volt végig. Tapasztalt, jó játékosnak tartom, olyannak, aki enyhíthet a szélső-védős gondjainkon, Őt már korábban is szívesen láttam volna nálunk, és nem titok, még két-három társát szintén ebből a mái MTK-ból. A magam részéről jó igazolásnak érzem mind a kettőjüket. Már csak egy magas, mégis mozgékony, jól fejelő, sokat látott, tapasztalt belső védőre, (jól körülírtam, de a nevet csak azért sem írom le) és Gera Zolira vágyom, oszt GO, tőlem kezdődhet is a bajnokság.
|
|
mackó |
2013. július 09. 07:53 | Sorszám: 673 |
Hajrá Fradi! Vegyes érzelmekkel állok a két szerződtetett játékossal szemben: - Jack Tuyp, a holland másodosztályú gólvágó reményeim szerint erősítés. - Hidvégi Sándort nem tudom hova tenni, az MTK játékát annyira sem követtem, mint anno a politikai gazdaságtant.
|
|
mackó |
2013. július 08. 10:40 | Sorszám: 672 |
Most döbbenek rá, és tudatosul bennem, hogy szűk két hét múlva indul a bajnokság...
|
|
mackó |
2013. július 08. 08:53 | Sorszám: 670 |
Hajrá Fradi! Szerintem sokat sejtető döntés Leo részéről, hogy már itt van velünk. Az sem elhanyagolható, hogy a holland másodligás gólvágó is Magyarországon tartózkodik. A semmiért nem utaznak ide játékosok... Valpoort játékát a rövid összefoglalóból nem tudom megállapítani.
|
|
mackó |
2013. július 05. 10:47 | Sorszám: 658 |
Barátom, pár év múlva ilyen lesz az ereszaljád:
|
|
mackó |
2013. július 05. 08:06 | Sorszám: 654 |
Hajrá Fradi! Azt a kezezést nem észrevenni művészet volt. Ellenben a mérkőzés roppant csalódás volt számomra, ezt a kutyaütő csapatot a Vidinek legalább 6 góllal kellett volna hazaküldenie. Nem hiszem, hogy nem lesz meg a továbbjutás, de egy erősebb csapat ellen mi lesz?
|
|
mackó |
2013. július 04. 15:44 | Sorszám: 651 |
Orosz Pál nyilatkozata szerint egy gólerős, nem hazai csatár aláírás-közeli szerződtetése a láthatáron...
|
|
mackó |
2013. július 04. 08:01 | Sorszám: 646 |
Hajrá Fradi! Ebből a rövid gólösszefoglalóból semmi sem derül ki, én is érdeklődnék az új próbázókkal, valamint Valpoort játékával kapcsolatban...
|
|
mackó |
2013. július 03. 09:37 | Sorszám: 633 |
Azt hiszem, tökéletes fogalmazás: gondolat nélküli mondatfoszlányok. Többet nem is érdemes fecsérelni rájuk...
|
|
mackó |
2013. július 03. 08:19 | Sorszám: 629 |
 Nekem Ő a garancia.
|
|
mackó |
2013. július 03. 08:15 | Sorszám: 628 |
Felháborító! Ha ezt mi tesszük, akkor most a harmadik osztályra készülnénk...
|
|
mackó |
2013. július 02. 07:52 | Sorszám: 624 |
Hajrá Fradi! Én s hasonlóan gondolom, de annak, hogy ez összejöjjön, kevesebb esélyt látok, mint egy lottónyereménynek... Vizsgáljuk meg egyenként az esélyeket:Gerzson Ha felépül, talán 2 szezon van benne, amire azt lehet mondani, hogy teljes erőbedobással áll a futballhoz. Most úgy érzem, hogy annak ellenére, hogy kérőre vár, maradni fog rosszabb feltételek mellett is. Hazajövetelének esélyét 5%-ra taksálom. Imi: Benne két-három jó szezon lehet még, s szerintem ezt még pénzszerzésre használja fel. Míg kelendő külhonban, nem hiszem, hogy hazajön, de nagyobb esélyt látok rá, mint Gerzson esetében. 10% lehetőséget látok. Szabolcs: Fut a szekere, a legkelendőbb magyarok egyike. Esély: 1%. Összegzés: nem vezetem le a matematikai valószínűségszámítás idevonatkozó egyszerű képletével hármójuk egyidejű hazajövetelének esélyét, egyezzünk ki abban, hogy a lottó négyes nem sokkal rosszabb feltételekkel pályázik...
|
|
mackó |
2013. július 01. 10:14 | Sorszám: 621 |
Egyébként meg egy órási jelenet volt még, amit nem tudok szó nélkül hagyni: David Luiz mentése a gólvonalról. Na, ilyen védő kellene a Fradiba is, a teljes bajnokságot lehozhatnánk kapott gól nélkül...
|
|
mackó |
2013. július 01. 09:53 | Sorszám: 620 |
 Gerzsonéra is emlékszem, az a gól is "ült a szeren"...  Erről jut eszembe, szerintem Ő már nem jön haza hozzánk...
|
|
mackó |
2013. július 01. 08:13 | Sorszám: 618 |
Hajrá Fradi! Kiküzdöttem ébrenléttel a mérkőzés kezdetét! Sőt, sikerült végignéznem, így aztán saját véleményem van a döntőről. Kijött a lépés a braziloknak, de ami a lényeg: teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Uruguay válogatottja elleni szenvedésük után alaposan megváltozott a játékuk minősége, olyan érzésem volt, hogy bárki lett volna az ellenfél, reggelire fölfaltak volna mindenkit. Pedig a regnáló Európa-bajnok és világbajnok állt velük szembe, s nem holmi edzőmérkőzésen gyűrték egymást a fakókkal. A spanyoloknak meg át kell értelmezniük a játékot, már ha jövőre a címvédést komolyan gondolják
|
|
mackó |
2013. június 28. 11:46 | Sorszám: 609 |
Én is néztem, igaz, csak a második félidőtől. Roppant unalmas mérkőzés volt, hiszen látványos megoldásokra, szépségdíjas gólokra számítottam. Ha már kibírtam a hosszabbítást, megnéztem a tizenegyes-párbajt is, ahol a hetedik körben a digó az égbe lőtte a labdát... Sajnáltam a fickót, ezen a mérkőzésen (az első félidőt nem láttam, nem tudom, hogy melyik csapat volt a jobb) nem érdemeltek vereséget az olaszok. A mutatott játék viszont kevés volt az elvárásomhoz, illetve a várakozásomhoz képest. Az olaszok különösebben nem nyújtottak mást, de a spanyolok mélyen a tudásuk alatt szerepeltek. Azt is lehet mondani, hogy az olaszok sikeresen bénították a spanyolokat.
|
|
mackó |
2013. június 28. 08:14 | Sorszám: 607 |
Amint beteszi lábát a betelepült "civilizáció", azonnal rendezkedni kezd. Pedig ezek a falvak attól szépek és élhetőek, mert még most is megtartották évszázados formájukat, házaikat, amitől (no, meg az őslakosoktól) olyan a hangulat, amiért ott ragad az ember. De a betolakodó mégis saját arcára akarja fazonírozni, s nagy sajnálatomra előbb-utóbb sikerül is. Egyetlen járható útja lenne megőrizni a varázst, de úgy látszik, Nálatok a "gondos gazdák" nem a dolgukat teszik.Van egy versike, amely nem éppen erről a jelenségről szól, de átvitt értelemben mégis használható: "Hej, mostan puszta ám igazán a puszta! Mert az az ősz olyan gondatlan rossz gazda; Amit a kikelet És a nyár gyűjtöget, Ez nagy könnyelműen mind elfecséreli, A sok kincsnek a tél csak hűlt helyét leli." De mint ahogy a természet megújul, úgy van remény a civil társadalom által okozott súlyos rombolás kijavítására is, de el kell ismerni, hogy nagyon nehéz feladat, ráadásul nem egy év kell hozzá...
|
|
mackó |
2013. június 27. 11:40 | Sorszám: 604 |
Nagyon örülök. Remek adottságokkal rendelkezik, gyors, s már most jobb a labdakezelése, mint Somának. Alapos nyári felkészüléssel Leo-Böde mellé kiválóan beépíthető. Szerintem +10 gól.
|
|
mackó |
2013. június 27. 11:34 | Sorszám: 603 |
|
|
mackó |
2013. június 27. 08:34 | Sorszám: 598 |
Úgy látom, rossz pályát választottam. Kapus. Most az lennék. Igaz, nem mindegy, hogy egy raktártelepen, vagy az NHL-ben...
|
|
mackó |
2013. június 26. 14:07 | Sorszám: 595 |
 Sűrűsödnek a hírek, közben meg elég szépen fejlődik a stadionunk. Állítólag kb. 2 héttel előrébb tartunk a határidőben előírt munkálatokban!
|
|
mackó |
2013. június 26. 13:43 | Sorszám: 593 |
Közben Valpoort Magyarországra érkezett. Ricardo teszteli, de szerintem meg is akarja szerezni.
|
|
mackó |
2013. június 26. 09:12 | Sorszám: 587 |
4 kis jószág, s milyen hűek, ha nem éri őket baj. Bár még messze az idő, mikor költöznek, de szülőhazájukba, szülőfészkükbe tavasszal vissza fognak jönni. Ők is tudják, hol van becsülete minden kis életnek...
|
|
mackó |
2013. június 26. 08:05 | Sorszám: 584 |
Idézek a Mesterünktől: "Nem kapkodhatunk, de nem is kell kapkodnunk" Bár csak sejtem (no jó, nagyon remélem), Ricardo hálójában fennakad egy-két Besic és Jenner kvalitású játékos.
|
|
mackó |
2013. június 26. 08:01 | Sorszám: 583 |
Hajrá Fradi! Barátom, tudod, én nem nézek ilyen csatornákat, így aztán nem lehettem részese a tegnap esti délibábnak (szándékos képzavar). Biztos, hogy nem álmodtál?  Félretéve az élcelődést, szerintem most láttad utoljára e neves tematikus csatornán alább nevezett jogvédőket. Homokszem mindig minden gépezetbe belekerül.
|
|
mackó |
2013. június 25. 10:55 | Sorszám: 579 |
Ennek a Teddynek egyetlen pozitív tulajdonsága van, de az se tudja feledtetni ő nagy zsiványságát. Hogy finoman beszéljek.
|
|
mackó |
2013. június 24. 10:07 | Sorszám: 577 |
Most, hogy fedett lesz a stadionunk lelátói része, feltűnően elszaporodnak a környéken a hőlégballonok. Egy szemfüles vállalkozó a vízibicikli-bérlés mintájára megalapozhatja egzisztenciáját...
|
|
mackó |
2013. június 24. 09:58 | Sorszám: 575 |
Senki sem lehet tökéletes...
|
|
mackó |
2013. június 24. 09:26 | Sorszám: 573 |
No igen, a Knézy. Mármint az öreg. Sokan nem szerették, én imádtam a közvetítéseit. Felkészült volt, egy-két kivételtől eltekintve szépen fogalmazott, "nem törte a magyart". Nem mellesleg tisztában volt a mindenkori szabályokkal, s szakértője volt nem egy sportágnak. És ugye vicc is született Róla (Jó reggel, jó szurkolást...) Szegény fia (szakmailag) még árnyéknak is kevés.
|
|
mackó |
2013. június 24. 09:12 | Sorszám: 569 |
Profikám, ha gondolod, bevállalok egy kerékcserét a felüljárón. Ragasztással egybekötve...
|
|
mackó |
2013. június 24. 08:40 | Sorszám: 565 |
Hajrá Fradi! Általában nem sok szót pazarlok a Jobbikra, egyelőre Magyarországon eddig egyetlen, a magyarságért küzdő radikális formáció a MIÉP volt (anno a családunkban megosztottuk a szavazatot a mérsékeltek és köztük). A Jobbik meg egy jottányit sem különbözik pl. az LMP-től. Egyetlen épkézláb mozzanata sincs tevékenységüknek, bohóckodás és színház a köbön. Az amúgy sem túl magas színvonalú képviselői magatartásukat kínjukban már nem tudják milyen mélyre leszállítani. Ami a legrosszabb: egy-két jóhiszemű lelkes ember van a frakcióban, de összességében totális szakértelem-hiányosok gyülekezete. Verik a mellüket, mint a gorillák a dzsungelben. És ezzel minden "szakértelmüket" leírtam. Volt nálunk 2001 őszén a Villámló szemű Tekintet, illedelmesen meghallgattuk "előadását". Akkor még csak mozgalom voltak, de megrökönyödéssel hallgattuk a szinte ordibálós stílusú Orbán-gyűlöletét. Retorikájában már akkor is Orbán volt a hazaáruló, s nem tudta mire vélni, hogy a hallgatóság több mint fele elhagyta a termet, de a maradók sem a szimpátia miatt maradtak. Rá bő fél évre nem tudtam napirendre térni afelett, hogy tagja lett az Orbán-Makovecz fémjelezte polgári körnek. Valakiknek ez is érdekében állt...
|
|
mackó |
2013. június 21. 14:52 | Sorszám: 552 |
Hajrá Fradi! Kissé húzós az eleje, de mivel bajnoki cím a cél, mindegyiken győzelemmel kell túllépni. Közben a Szentély vendégszektoránál egy 35 tonnás külső tartóoszlop került a helyére. Monumentális egy darab, nem szívesen ejteném a lábamra...
|
|
mackó |
2013. június 20. 08:55 | Sorszám: 550 |
Hajrá Fradi! Profikám, ez - mint mindig - szívből jött, de a mi a lényeg: igaz. Minden egyes bötűje. Hogy mennyit kell aludni, amíg a szép világ elérkezik? Félek, én annyit nem tudok...
|
|
mackó |
2013. június 19. 09:52 | Sorszám: 548 |
Érthető és rendben is van ez így. Viszont, mint egy rendetlen, nyugtalan gyermeknek, nehéz a fenekén ülve higgadtan kivárni a szülinapi ajándékot...
|
|
mackó |
2013. június 19. 08:00 | Sorszám: 546 |
Hajrá Fradi! Méregzöld barátom, a Pinocchio már akkora és olyan erős gátat épített maga köré önerőből, hogy nincs az a buzgár, ami ledönthetné a falat...Ellenben szeretett csapatom felől sehol semmi hír, bár most van ez a német hátvéd gyerek tesztelésen, de gondolom nem ő váltja meg a belépőt a bajnoki címhez. A Szentélyünk jó ütemben, szépen halad, de a csapat, no, az még egy kicsit soványka...
|
|
mackó |
2013. június 17. 08:20 | Sorszám: 544 |
Hajrá Fradi! Az MTK-nak palló se kell. Az öt elemből kettőn elférnek, csak mindkettőre rakjanak korlátot, mert ha elalszanak, leeshetnek.
|
|
mackó |
2013. június 13. 10:33 | Sorszám: 542 |
Ötnél tart a vendégszektor. Nézegetem, hogy hol is ülünk majd, most még nem találom a helyem...
|
|
|