gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Olvastátok? (11.)
balogh tibor
2008. január 04. 13:49 | Sorszám: 240
he True Józsika Story:

Patai Józsika beteg nagymamájához ment látogatóba két pajtásával. Kosarában a Máltai Szeretetszolgálattól kapott élelmek lapultak, melyeket a gyermekek karitatív munkájuk
jutalmaként kaptak. (öreg néniknek fát aprítottak stb.) A 21-es buszon éppen egy öreg néninek segítettek a csomagjait felcipelni amikor az SS egyenruhás 25-30 év közötti szőke kékszemű férfiak megérkeztek a megállóba. A Székely Himnuszt énekelték. Ide nekem egy rohadt zsidót! kurjantotta a legtagbaszakadtabb vandál,
hideg kék szemei izzottak a gyűlölettől. Nincsenek a buszon izraelita vallásúak motyogta félénken az öreg Kohn bácsi miközben 24 karátos aranyóráját lopva levette csuklójáról és kabátzsebébe csúsztatta. Ehun van egy! üvöltötte az egyik verőlegény miközben véres ingujja kivillant éjfekete egyenruhája alól.

Ekkor lépett közbe Józsika: Pax Vobiscum! mondta szelíden a gazembereknek. Mindnyájan Testvérek vagyunk! Hangja halk volt, mégis határozott. Kicsiny, gyönge testével - nem régen épült fel egy súlyos vírusfertőzésből - védte az ártatlan és remegő Kohn bácsit. A busz hátuljában álldogáló négy válogatott rögbijátékos néma közönnyel
nézte végig a rasszista megnyilvánulást. Ha nem takarodsz előlem keresztül szúrlak! ordította a vezér, ám Józsika nem tágított, továbbra is testével védte embertársát. Szemeiből a szeretet fénye sugárzott. Ekkor a kigyúrt SS egyenruhás férfi kihúzta hüvelyéből kardját és rátámadt a Roma Katolikus Ifjúsági Szövetség 14 éves tagjára. A penge behatolt a gyermek hasába és 12 helyen jött ki a hátán. Mindez egyetlen döféstől!
Bocsásd meg nekik Uram, nem tudják mit cselekszenek! rebegte elhalóan
Józsika, majd kezével megáldotta támadóit és lehunyta két szemét. A busz
utasai elégedett, cinkos mosollyal szálltak le a buszról - néhányan melegen kezet ráztak a támadóval - és csendesen eltávoztak a tett színhelyéről. Egy humánusabb utas megpróbált segítséget hívni mobiltelefonján, ám a rókusi templom egyháztanácsának prominens tagja kicsavarta kezéből a távbeszélő szerkezetet és porrá zúzta az
aszfalton: Cigánybuzi! sziszegte a jótét lélek fülébe. A mentők és a rendőrség csak 13 óra múlva értek ki a helyszínre. Addig SENKINEK nem tűnt fel az ártatlan, megsebzett roma kisfiú!

Tegnap a fasizmus még csak az ajtónkban állt, ma bejött előszobánkba ésholnap talán már mindennapi életünk része lesz!


Téma: Olvastátok? ( 10. )
balogh tibor
2007. december 15. 21:14 | Sorszám: 460
"És ki az a Magyarok Nyilai szervezet? A rendőrség, vagy a titkosszolgálat működteti?"
Ez jó!!!

Téma: Hallottátok? ( 3.)
balogh tibor
2007. december 12. 17:31 | Sorszám: 1083
Egy jó írás a lényegről:

"Emberek, akik túl sokat tudtak
Udvardy Zoltán jegyzete
2007. december 12. 15:05


Udvardy Zoltán
Most megint itt ülünk összeszűkült gyomorral a tévé képernyője előtt, nézünk egy vérző fejű embert és azon gondolkodunk, miért mondták nekünk annyit, hogy egy demokrata nem fél. Meg azon, hogy demokratáék kormányra kerülése óta ez már a második eset.

Nézünk egy vérző fejű embert, ahogy a kamerák előtt a mentők fölteszik a hordágyra. Halljuk, már másodszor, ugyanazt a történetet a „kigyúrt” támadókról, akik nem ismernek könyörületet. Persze mindenkinek megvan a történtekről a maga verziója. Rögtön eszünkbe jut, hogy az illető néhány napja tett egy nyilatkozatot.

Megnevezett néhány embert, üzleti kört, utalt valamire, amit néhányan nagyon nem szerettek volna a közvéleménnyel megosztani.

Szász Károllyal kezdődött: az általa felderített pénzügyi botrány leleplezéséért egy civilizált országban a PSZÁF elnöke kitüntetéseket kapott volna az államtól. Határozott elismerést, amely jelzi, hogy az országot irányító bürokrácia elkötelezett a pénzügyi gazemberségek felgöngyölítése mellett, amely mindannyiunk anyagi biztonságát és országunk erkölcsi stabilitását veszélyezteti. Csakhogy nálunk akkor már megtörtént a fordulat: a megkérdőjelezhető legitimitással bíró, rovott múltú pártelitet ismét hatalomra juttatták kül- és belföldi szövetségesei, a zömmédia és a szorgos szolgálatok. Szász túl sokat tudott, s ami érdem egy polgári demokráciában, botránykő a diktatúrák idején.

Emlékszem az időpontra is. Forró nyár volt, s a feszült politikai légkörbe villámcsapásként vágott bele a hír: megverték a Pannonplast- és a K and H-ügyeket kirobbantó hivatalvezetőt.

De mi nem féltünk, ugye: persze, mindenki demokrata, és a kormányra jutott demokraták már csak személyükkel is garantálták, hogy megőrizzük nyugalmunkat. Nincs itt semmi látnivaló, kérem, éppen egy, a törvényesség betartását óvó, egyébként a jobboldal szimpátiája által övezett hivatalnokot vernek össze, nincs itt semmi látnivaló, kérem, menjenek tovább. Ez, amit látnak, a fejlett demokrácia része.

S alig telik el néhány esztendő, a jobboldal egyik vezető médiumának meghatározó személyiségét véresre verik a köznyelv által, ki tudja, miért, „primitív senkiházi” helyett „kigyúrt”-nak nevezett legények. Ez az ember is túl sokat tudott: olajról beszélt nemrég, a kommunista utódpárt igen eredeti tőkefelhalmozásáról, s megemlített néhány nevet. Akik verték, le is zsidóbérencezték közben. Ki tudja, kinek állhatott az útjában. „A zsidók” voltak? Személyesen? Vagy ellenkezőleg: antiszemiták? Az ő „bérenceik”? Agyrém.

Biztos, hogy olyan szereplők álltak a háttérben, akik így vagy úgy, de érdekeltek abban, hogy mi, akikhez óhatatlanul is eljutnak a sokkoló képsorok, ne érezzük biztonságban magunkat. Milyen különös: a véletlenek furcsa egybeesése folytán akkor robban a Parlament és a Mátyás-templom mellett bomba, akkor lőnek szitává médiamogulokat a délutáni csúcsforgalomban, akkor törik el egy megmozduláson 1956 hősének ujját a rendőrök, akkor vernek fejbe a választási kampányban valakit baseballütővel, akkor lövik ki a szemét a békés tüntetőknek, akkor hurcolnak el és fenyegetnek letöltendő börtönnel egyetemistát, amikor azok vannak hatalmon, akik egyrészt félnek (amikor nincsenek hatalmon), másrészt azt mondják, hogy aki fél, ugye, tudják már, az nem demokrata. Milyen különös, hogy azokban az években, amikor éppen hatalmon vannak (kiknek is volt a jelszava, hogy „minden hatalmat”?), valahogy nem érvényesül az az unalmas, egyszerű, kispolgári alapigény, amit úgy hívnak: jogbiztonság. Olyankor ballonkabátos fantomok lövik géppisztollyal a rendőrpalotát, olyankor rejtélyes terrorista csoport támadásának víziója miatt nemzeti ünnepeinken mesterlövésszel telnek meg a tetők (nehogy féljünk) és gyerekek gyűrűjét csoportosítják a végrehajtó hatalom legerősebb figurája köré. A végén képesek vagyunk elfeledni, hogy ezek csupán általunk jól megfizetett csinovnyikok, akik a mi nevünkben működtetik az államgépezetet. Nem a jeltelen fölszerelésben gumibotozó terrorlegényt, hanem az államot. Aminek egyik legfőbb feladata, hogy garantálja polgárai biztonságát. Nem pedig azt, hogy vér folyjon még a képernyőkről is.

De mi nem félünk, mert ez itt egy fejlett demokrácia. Mi, jobboldaliak némán demokratizálódunk. Hogy mi is fejlettek legyünk.

Ne szólj szám, nem fáj fejem. Amíg meg nem küldenek egy vasdoronggal.

balogh tibor
2007. december 12. 17:19 | Sorszám: 1081
http://gportal.hu/portal/mnr/
balogh tibor
2007. december 12. 17:17 | Sorszám: 1080
http://gportal.hu/portal/mnr/
balogh tibor
2007. december 12. 15:51 | Sorszám: 1078
Oké, egyetértek!
balogh tibor
2007. december 12. 11:26 | Sorszám: 1063
Ja és bocsánat.
Jobbulást kívánok neki!
balogh tibor
2007. december 12. 11:23 | Sorszám: 1061
"Isten látja lelkemet, de előttem nem tiszta a politikai identitása... "damaszkuszi út" vagy megélhetési politikusi alkat a reá jellemző attitűd???"

Fenntartva fenti álláspontomat, most láttam-hallottam a hírtv-n a Csintalannal készült telefoninterjút. Ebben azt állítja, hogy nem rablótámadásról van szó, mert azt hajtogatták neki, hogy f.sszopó zsidóbérenc.
Nem vagyok "összesküvéselmélet-hívő", de a Magyar Gárda felvonulása után ez a bűntény ebben a formában úgy kellett apródobrevnégyurcsányferenc-nek mint a három napja éhezőnek egy falat kenyér!!!!!!

balogh tibor
2007. december 11. 20:32 | Sorszám: 1038
Isten látja lelkemet, de előttem nem tiszta a politikai identitása... "damaszkuszi út" vagy megélhetési politikusi alkat a reá jellemző attitűd???

Téma: Láttátok? ( 3.)
balogh tibor
2007. december 11. 13:25 | Sorszám: 1154
Végignézvén ezeknek a "nőknek" ábrázátán,....hát indulhatnának a csúfságkirálynő választáson!

Téma: cúschlág
balogh tibor
2007. december 04. 16:44 | Sorszám: 470
Most akkor lesz apásszülés bilincsbe verve vagy nem?

Téma: Olvastátok? ( 10. )
balogh tibor
2007. december 04. 16:42 | Sorszám: 200
"Szerinte: Egy kormányfőnek nem feladata, hogy erkölcsi kérdésekben példamutató legyen."

Innentől fogva bármit megtehetünk,....nehogy már számonkérjenek akármiért is!!!!!!!!!!!!!!


Téma: Olvastátok? ( 9.)
balogh tibor
2007. november 21. 19:52 | Sorszám: 995
"AZ "SZDSZ" HÚZZON VISSZA IZRAELBE!"
Szabó Zoltán (maszop)tel-avivi ingatlanügynök "Zoli hazamész?" mondta antihungarovalentin és Horn Gábor (szadesz) menórakarácsonyfa képzőművész!
balogh tibor
2007. november 17. 14:44 | Sorszám: 895
"Az ilyen semmitmondó dumát a plebsz nagyon tudja értékelni, mert pont olyan idióta, mint bárki közülük."
Egyetértek!
Ez a nő olyan leves ami nem egyéb sótlan forralt víznél.
Tökéletesen értéktelen bábu, ez a véleményem a Heti Válasz cikke elolvasása után!!!!
Jó lenne ha visszatérne Barcsra "tanácsi" alkalmazottnak.
balogh tibor
2007. november 15. 16:32 | Sorszám: 835
Hajrá magyarok, szolnokiak, irány a Galéria melletti parkoló (MŰVELETI TERÜLET) fogadjuk illő utálattal és megvetéssel ezt az alávaló mocskos férget!!!
balogh tibor
2007. november 15. 16:31 | Sorszám: 834
Hajrá magyarok, szolnokiak, irány a Galéria melletti parkoló (MŰVELETI TERÜLET) fogadjuk illő utálattal és megvetéssel ezt az alávaló mocskos férget!!!

Téma: Perez és a Cs. Sanyi
balogh tibor
2007. november 15. 11:04 | Sorszám: 43
Hát ez cs.Sanyi egyre szánalmasabb ahogy a Perez és zsidó témát pöcköli le magáról a hírtv-n lévő műsorán!
Mikor szünteti már meg a hírtv az ő műsorvezetésével a műsort?
balogh tibor
2007. október 29. 14:31 | Sorszám: 2
Felületes voltam elnézést kérek!
balogh tibor
2007. október 29. 10:45 | Sorszám: 0
A 80 év feletti elnökünk a múltbeli eredményei után úgy látszik, manapság már nem nagyon tud uralkodni a nyelvén, s a cselekedeteiről meg ne is beszéljünk. A mostani szégyenletes megnyilatkozása sajnos valószínűleg nem az utolsó. (Uriél, Közép-Izrael)

Mekkora idióta! (Aláírás nélkül)

Peresz úr! B 12 vitaminhiánya van? (Hanna)

Peresz most felfedte az igazi arcát. Olyan ő, mint a neonácik, akik hasonló megnyilatkozásokat tesznek. (Aláírás nélkül)

Az elnökünk megbotlott, úgy látszik, hogy a kora miatt... (Menáhem, Herzlia)

Ez történik, ha egy 84 éves szenilis elnököt választunk. (Oren)

A buta jobboldali olvasók (az izraeli jobboldaliakról van szó – H. J. megj.) most rágalmazzák Pereszt, pedig az államelnök semmit nem mond ok és szándék nélkül. (Realista)

Peresz, ez az ostoba olyan nagy követ dobott a kútba, amelyet száz bölcs sem lesz képes kiemelni onnan. Valóságos aranybánya ez a mondás az antiszemiták számára, s ennek az ostoba embernek a megnyilatkozását több nemzedéken át fogják idézni. (… (Ávi Ecvador)

Zavarodott aggastyán. Törvényben kellene korlátozni a magasbeosztású állami vezetők legfelsőbb életkorát, hogy ne hozzanak szégyent az országra. (Aláírás nélkül)

Peresz pontosan azt mondta, amit az antiszemiták mindig is állítottak: A zsidók uralják az egész világot. S ha nem így van, akkor miért mondja ezt Peresz is? De ha mégis így van, akkor milyen jogon panaszkodunk az antiszemitákra? (… Hogyan lehetséges az, hogy az összes üldöztetés, a holokauszt után a zsidók ennyire nem veszik figyelembe az ellenük irányuló gyűlölet kiváltó okait? Valaki talán megmagyarázná nekem azt, hogy például az angoloknak, a franciáknak, az olaszoknak, a hottentottáknak s az ördög tudja, még kiknek, miért nincs akkora késztetésük a világuralomra, mint a zsidóknak? (Icik, Tel-Aviv)

Mit akartok? Amit Peresz kimondott, az csak egy vékonyka szelete a valóságnak. (Bétár mozgalom, Budapest)

Peresz mondjon le! Nem hiányoznak nekünk itthon és külföldön egy öregember szerencsétlen megnyilatkozásai okozta bonyodalmak. (Aláírás nélkül)

Ostoba elnökünk van. (Zehává)

„Élet és halál múlik a szavakon” (Példabeszédek könyve 18/21 – H. J. megj.) Mennyivel egyszerűbb lenne most a helyzetünk, ha Peresz azt mondta volna, hogy vásárolunk Magyarországon, és nem azt, hogy fölvásároljuk Magyarországot. Csakhogy az előbbi változatot az izraeli büszkeség nem engedte mondatni vele. (Peéri)

(… Azt hiszitek, hogy a gójok megtűrik majd a Pereszhez hasonló balos zsidókat, s egyáltalán minden zsidót, ezeknek az ostobáknak a fecsegése, hencegése és dölyfössége miatt? (Aláírás nélkül)

Aki Pereszt támadja, és nem a magyar rasszistákat, az egy nulla, szánalmas, gyáva, nem cionista és diaszpóra szellemiségű alak. (Aláírás nélkül)

Drága Cs. Sanyi akkor használod magad a HŐSÖK-terén?
Elnézést a tegezésért!


Téma: Toroczkai, Budaházy, elég volt belőletek!
balogh tibor
2007. október 23. 09:36 | Sorszám: 2
Aláírta az egész családom a Fidesz népszavazási kérdéseit, ami ha sikeres lesz csótány akkor is ..arik rá!
A Fidesz kevés mint fingban a bumm.
Tavaly március 15-én a Fereciek-terén beszéltünk Vértesaljai atyával aki azt mondta (és igazat adok neki) EZEKET CSAK AZ UTCÁN LEHET MEGDÖNTENI!!!

Téma: Vagyonvizsgáló kereskedők=állampolgári fegyelem?
balogh tibor
2007. október 17. 12:20 | Sorszám: 1
Csótány diktatúra....veres - apródobrevnégyurcsány, ezeket rabszíjonkéne vezetni mint zchuslagot!!!

Téma: Olvastátok? ( 9.)
balogh tibor
2007. október 13. 20:32 | Sorszám: 41
Évekkel ezelőtt már Balczó András is megmondta, hogy Magyarország zsidó befolyási övezet.
Hát...az igazat mondta!!!

Téma: cúschlág
balogh tibor
2007. szeptember 27. 11:57 | Sorszám: 138
Hát mit ne mondjak, rendkívül szánalmas volt sipánkaildikó védekezése azzal a megtört pofájával.
Hová menekül csótány után talán KISZzsideszkisspéter mögé...akit csótány ellenében támogatott meggyesi leváltásakor???

Téma: Sólyom László
balogh tibor
2007. szeptember 05. 16:30 | Sorszám: 16
Hát szerintem hatástalan férc"munkák" a képek.
balogh tibor
2007. szeptember 04. 16:07 | Sorszám: 6
"a miniszterelnök mikor és kit szólíthat föl elhatárolódásra:"

A jó édesanyját a katust szólítsa fel!!!

balogh tibor
2007. szeptember 04. 12:29 | Sorszám: 2
Hát remélem az országgyűlés őszi nyitóülésén az államelnök ha diplomatikusan is, de helyre teszi a miniszterelnöki szerepben tetszelgő alávaló még félműveltséggel sem illethető alávaló utolsó tahót!

Téma: A Hírszerző hazugsága alapján zártak ki 1 Fidesz-tagot ?
balogh tibor
2007. szeptember 03. 13:04 | Sorszám: 3
"Kérdésem: a Fidesz alaposan kivizsgálta-e az esetet a kizárás előtt, vagy bedőltek 1 hazugságkampánynak ?"
Egyetértek.
Gyenge a FIDESZ kommunikációja, ahelyett, hogy rögtön ugranak minden félig se igazolt provokációra, nyugodtan letahózhatnák a még félműveltnek se mondható apródobrevné-gyurcsótányt!!!

Téma: Magyar Gárda
balogh tibor
2007. augusztus 24. 17:47 | Sorszám: 889
Drága aranyos csótányfletó "úr"

A gárda az USA-ban drága aranyos tomikalantoska a hazátlan cionista országában van!
EZ ELLEN NEM TILTAKOZIK???

Deutsch
WERDET FÖRDERER
DIE NSDAP/AO CHRONOLOGIE

English
JOIN THE NSDAP/AO
NSDAP/AO CHRONOLOGY
NSDAP/AO MAIN HOMEPAGE


lauck.gif (38368 bytes)

Postal address / Postadresse:

NSDAP/AO
PO Box 6414
Lincoln, NE 68506
USA

information

Die NSDAP/AO gibt NS-Zeitschriften in mehreren Sprachen heraus: Deutsch, Englisch, Dänisch, Schwedisch, Holländisch, Ungarisch, Französisch, Spanisch, Portugiesisch und Italienisch. Diverses Propagandamaterial wie zB Hakenkreuzaufkleber werden auch verbreitet.

The NSDAP/AO publishes NS-periodicals in several languages: English, German, Danish, Swedish, Dutch, Hungarian, French, Spanish, Portuguese and Italian. Diverse propaganda material such as swastika stickers are also distributed.

Abzeichen, Fahnen, Kassetten, Bücher in deutscher und englischer Sprache und viel mehr sind auch erhältlich.

Regalia, flags, cassettes, books in English and German and much more are also available.
KOSTENLOSES PROBE-EXEMPLAR und ausführliche Preisliste anfordern!

Order your FREE SAMPLE COPY and extensive price list!

Unsere Kontaktanschrift / Our mailing address: PO Box 6414, Lincoln, NE 68506 USA

Sicherheitshinweis: KEINEN Absender auf dem Briefumschlag angeben! Die auffällige Abkürzung "NSDAP/AO" auch weglassen.

Security tip: Do not put your correct name/return address on the outside the envelope. Also leave off the conspicuous abbreviation "NSDAP/AO".

The NSDAP/AO homepage was established: 06/OCT/1999

balogh tibor
2007. augusztus 21. 20:08 | Sorszám: 780
A cionista világlobbi legújabb sz.rkeverő aciója.
Jellemző!!!
balogh tibor
2007. augusztus 14. 11:27 | Sorszám: 379
.Amikor kérdezi,hogy Ön megölné-e Gyurcsányt,vissza kellett volna Vonának kérdezni,hogy Bánó úr,ön megölné-e Orbánt?"

Könyörgöm mikor tiltják már el a közszerepléstől ezt a médiaférget???!!!


Téma: Lampert Mónika verette meg Kármán Irént?
balogh tibor
2007. július 15. 14:05 | Sorszám: 11
"A történet még nem ért végett."
Nem ért véget "lásd" a minapi öngyilkosságot!

Téma: Isten éltesse Horn Gyulát!
balogh tibor
2007. július 12. 16:27 | Sorszám: 571
"Van ezzel a balesettel más bibi is!"

Állítólag horn gyugyó vezette az autót vodkaközi állapotban, és a baleset kivizsgáló az azóta elhunyt miskolci rendőrkapitány Bodrácska az eset után hornék alatt lett országos főkapitány!
Mindenesetre érdekes???

balogh tibor
2007. július 08. 09:24 | Sorszám: 249
"Kádár - tömeggyilkos
Horn - pufajkás, alkoholista
Medgyessy - kommunista, hazaáruló, ügynök
Gyurcsány - ifjúkommunista, tolvaj, adócsaló, fasiszta diktátor"

Tökéletes képalkotás!
Ez az MSZMP -SZADOMASZOP!

balogh tibor
2007. július 07. 17:53 | Sorszám: 208
"Pótkérdés. Tudsz-e megnevezni olyan euronácit, reformnácit vagy reformnyilast, akiből végül jeles demokrata lett?"

Tudok: Vásárhelyi Miklós aki duce pártjában kezdte, majd később Rákosi elvtársnál folytatta!


Téma: Olvastátok? ( 6.)
balogh tibor
2007. június 20. 17:03 | Sorszám: 746
Szerintem is ez van a háttérben.
balogh tibor
2007. június 20. 17:03 | Sorszám: 745
Szerintem is ez van a háttérben.

Téma: Jó csaj-e Budai Bernadett?
balogh tibor
2007. június 18. 11:19 | Sorszám: 24
"Budai decemberben még úgy nyilatkozott, nem tudja fel lehet-e építeni a kormánynak azt a kompetencia képét, amit Gyurcsány Ferenc tökéletesen lerombolt."

Szerintem ezt ki kéne plakátolni!


Téma: Láttátok? 2.
balogh tibor
2007. június 13. 09:28 | Sorszám: 991
A hirtv-n most láttam a washingtoni kommunizmus áldozatainak emlékműátadásán résztvevő Dávid Ebola nyilatkozatát.
Hát Irgalom Anyja ne hagy el....
Olyan kalap volt a fején ami egy műanyag bili és egy űrhajós szkafander sisak részéből lett konstruálva!
Ha ez a nő normális akkor én vagyok a jeruzsálemi főrabbi!

Téma: Meddig marad Ágica?
balogh tibor
2007. június 08. 09:54 | Sorszám: 2
Ágicát elküldeni?
Lesz helyette jobb?
Nem!!!
Csótányt és koala bandáját elküldeni a vasporos .....ba.
IGEN!!!!

Téma: "Baloldali" kormányzati jósda :D
balogh tibor
2007. május 26. 19:08 | Sorszám: 22
Hirtv!!!
balogh tibor
2007. május 26. 17:14 | Sorszám: 14
Ebben a percben hallom a hirtv-ben, hogy a szilvásy testvérke szerint a feszületet be kéne tiltani a veres csillagot meg engedélyezni mert az ókori jelkép....mellesleg a horogkereszt is....
Van még ennél is lejjebb csótányéknál ??????
balogh tibor
2007. május 26. 13:35 | Sorszám: 3
"Az 1ik fő-főbüdöskomcsi öcsikéje "
Az egész velejéig rohadt gyurcsótány-banda ilyen férgekből áll, ezért szerintem a woodoo-zást is ez a majom tanácsolta csótánynak a napirendelőttihez!!!

Téma: Olvastátok? ( 6.)
balogh tibor
2007. május 22. 11:59 | Sorszám: 21
http://www.gondola.hu/cikkek/54392
Nagyon tanulságos írás!

Téma: Ruzsa Magdi megnyeri nekünk?
balogh tibor
2007. május 12. 20:18 | Sorszám: 185
Én nem nagyon néztem a MEGASZTÁRT, de most végig nézve-hallgatva, hát ez a lány nem piskóta!!!A Freddie-Magdi hangmontázsról levéve Freddie-t akkor is tökéletesen megáll ez az örök világsláger.
Mégcsak azt mondanám, hogy a Lajkó Félix hangszeres játéka a citeraszerű hangszeren fenomenális, még egy jól hangszerelt rock számban is helye lehetne!

Téma: Izraeli módszerrel ölték meg a túszejtőt
balogh tibor
2007. május 05. 14:54 | Sorszám: 25
"Ami viszont tényleg aggályos, mi a faxot kell őrizni egy könnyen sebesült járóbetegen. Őrizni akkor kéne, ha a fél rablóbanda elmenekült volna, és esélyes lenne, hogy el akarják tenni láb alól a szemtanúkat.
De így????"
Sok itt még a megválaszolatlan kérdés???

Téma: A Holokauszt onallo tantarggya tetelet szorgalmazzak!!!!!
balogh tibor
2007. április 27. 12:32 | Sorszám: 588
Gilad Atzmon: Miért még mindig Auschwitz?
2007-04-26 15:35 - Anonymous
· Publicisztika
· Vezércikk
Gilad AtzmonNem véletlen, hogy Auschwitz felszabadulásának évfordulója hatvan év után még mindig nemzetközi eseménynek számít. Mi ennek az oka, és miért éppen Auschwitz? Minden hivatalos ünneppé avatott történelmi esemény elszakad a valóságtól. A történet önállósul és eltakar valamit a valóságból. A holocaustra való emlékezés, ma a legkülönbözőbb politikai szervezetek programjának részét képezi.
Mi a valódi szerepe az auschwitzi történet folyamatos felidézésének? Kinek van haszna az Auschwitzra való emlékezésből? A felületen ezekre a kérdésekre egyszerű a válasz: Auschwitz és a zsidók elleni népirtás eseményeinek a felidézése fellebbezhetetlen érvet szolgálta a nacionalizmus, a fajgyűlölet és az önkényuralom ellen.
A holocaust távlatából szemlélve azok, akiket nacionalistáknak, fajgyűlölőknek, vagy az önkényuralom pártfogóinak nyilvánítanak – minden további nélkül az emberiség ellenségének minősülnek. Ezzel kapcsolatban azonban tudomásul kell venni, hogy nem a nacionalizmus, a fajgyűlölet, vagy az önkényuralmi ideológia gyilkol, hanem az emberek - éspedig függetlenül attól, hogy milyen, vagy melyik ideológia nevében.
Auschwitz esetében még ez sem a teljes igazság. A nyugati liberális gondolkodók és politikusok egy leegyszerűsített, kétpólusú valóságfelfogás odaadó hirdetői. Az egyik oldalon a nyitott társadalmat találjuk, a másik oldalon, pedig annak ellenségei állnak. Azonban azonnal meg kell jegyezni, hogy a nyitott társadalom önmagában üres fogalom, amely nagyon keveset, vagy éppenséggel semmit sem mond egy meghatározott társadalomról. Úgy tűnik, hogy a nyitott társadalomhoz való tartozás a kiváltságos, belső tagságon alapuló klubhoz való tartozást jelent. A nyitott társadalom klubjába való tagság feltételeként pedig a megfelelő háborúkban való részvétel kötelező. Bush, amerikai elnök, aki nem éppen az angol nyelvben való járatosságáról híres, megdöbbentő, hogy milyen világosan fejezte ki az Auschwitz utáni nyugati alapigazságot: „Ha nem vagy velünk, ellenünk vagy”.
Ha velünk vagy, akkor hiszel abban, hogy mi szabadítottuk fel Európát, mi szabadítottuk fel Auschwitzot. Hiszel abban, hogy mi mentettük meg a zsidókat, és ma is, mi terjesztjük a demokráciát a világ legtávolabb eső részein is. Velünk lenni, azt jelenti, hogy elfogadod, hogy mi vagyunk a szabad világ igazi hangja. Hiszel abban, hogy itt feltétlen szabadságban élsz. Hiszel abban az alapvető önellentmondásban, hogy szabad vagy akkor is, ha nem vagy szabad. Velünk lenni, továbbá azt jelenti, hogy a világ két ellentétes pólusa egy mérhetetlen kulturális összecsapás felé tart, és ennek te nem vagy okozója, a jó oldalán állsz, mert te jó és ártatlan zsidó-keresztény lélek vagy, amíg a másik oldalon állók alapvetően - vagy legalább feltételesen - a gonosz birodalmához tartoznak. Velünk lenni, azt jelenti, hogy szemet hunyunk a mi oldalunk erkölcstelen viselkedése felett. Nem kérdezed meg például, hogy az amerikai légierő miért gyilkolt meg 850 000 németet, s miért a német városokat, nem pedig a náci, ipari központokat bombázta?
Nyitott társadalomban élni azt jelenti: Hirosimára vonatkozólag sem teszel fel valódi kérdéseket. Ha elég balga vagy ahhoz, hogy ilyesmit mégis megkérdeznél, akkor a saját jól felfogott érdekedben legyen annyi eszed, hogy a hivatalos válaszoknak számító hazugságokat elfogadd: „Ez volt a legmegfelelőbb módja, hogy ezt a borzalmas háborút befejezzük”. Szabadnak lenni azt jelenti, hogy nem kérdezed meg, hogy mi az erkölcsi magyarázata a 200 000 hátrahagyott áldozatnak Vietnámban. Velünk lenni azt jelenti, hogy nem teszel fel ilyen balga és értelmetlen kérdéseket, mert Auschwitz maga a végső gonosz megtestesítője. Auschwitz az emberi gonoszság alapköve - és ne feledd, hogy minden gonosz megtestesítőjét mi győztük le.
Vessünk azonban egy pillantást a tényekre: Auschwitz valóban borzalmas volt, de sajnos nem minősíthető végső gonosznak, mert a gonosznak nincsenek sem fokozatai, sem pedig mértéke. A történelmi pontosság kedvéért tegyük azt is hozzá, hogy Auschwitzot nem is mi szabadítottuk fel, úgy tűnik, hogy azt Sztálin, a másik gonosz szabadította fel. Sztálin volt az, aki lehetővé tette a zsidók, a hadifoglyok, a politikai foglyok, a cigányok és az egyéb elítéltek számára, hogy még egyszer megláthassák a napvilágot. De a nyitott társadalom szabad polgáraként, nincs értelme az ilyen apró történelmi tényekkel való vesződésnek. Úgy tűnik, hogy Auschwitz elengedhetetlenül szükséges a mi nyugati életfelfogásunk mindenek feletti igazságának bizonyítására. Ha az iraki olajra van szükségünk, akkor az Amerikai Egyesült Államok elnöke Szaddam Husseint Hitlerhez hasonlítja. Azután pedig azt halljuk, hogy az iraki népet fel kell szabadítani a „saját Auschwitzükből”. A következmények ismeretesek.
Holokauszt Múzeum, WashingtonTekintettel arra, hogy az amerikai politikusoknak olyan nagy szükségük van Auschwitzra, nem csoda, hogy az amerikai elnök székhelyétől nem messze egy hatalmas Holocaust Múzeumot hoztak létre, amely a zsidó nép és felszabadítóinak emlékét őrzi. A Múzeum, azonban nem az emberekről szól, és még nem is az emberiség elleni bűncselekményekről. A Múzeum egy illúziónak állít emléket, egy esemény különleges történelmi felfogásának életben tartását szolgálja: azt, hogy nekünk igazunk van - „ők” pedig eleve a gonoszok. Bárkik legyenek is a másik oldalon.
A Múzeum egyáltalán nem a zsidók szenvedéseiről szól. Így az is érthető, hogy a Múzeum bizonyos adatokat nem közöl a látogatókkal. Nem közli például azt, hogy az Amerikai Egyesült Államok 1933 -1944 között nem változtatta meg szigorú bevándorló politikáját, és ez roppantul megnehezítette a végveszélyben lévő zsidók bevándorlását az Amerikai Egyesült Államokba. A fenti okok miatt az amerikaiak nem fogadták el a nácik ajánlatát, hogy a németek által megszállt területek zsidóságát befogadják. A legfontosabb pedig az, hogy az amerikai haderő nem kapott parancsot a náci gyilkoló gépezetet megsemmisítésére. Sem az amerikai, sem az angol légierő nem bombázta le az Auschwitzba vezető vasútvonalakat, sem pedig magát Auschwitzot. Az amerikaiaknak ez a hanyagsága a szándékos tömeggyilkosság határát súrolja. 1944. augusztus 20-án például százhuszonhét amerikai Repülő Bástya (Flying Fortresses), száz Musthang típusú repülőgép kíséretében sikeresen lebombázott egy Auschwitztól öt mérföldre lévő gyárat, de az amerikai irányító központ egyetlen repülőgépet sem utasított a haláltábor lebombázására.
A fenti történeteknek nincs helye az Amerikai Holocaust Múzeumban, mert azok egyszerűen nem illenek bele az amerikaiaknak az önmagukról alkotott eszményképébe. Auschwitz története valójában az angol-amerikai hanyagság brutális példája. Az elfogadható, hivatalos Auschwitz történet alapjában véve mítosz, amely az amerikai terjeszkedő politikát szolgálja. Auschwitz az amerikai birodalmi ideológia erkölcsi pillére.
A Holocaust Múzeum arra szolgál, hogy az amerikaiakat emlékeztesse arra, mi történik akkor, ha a dolgok elromlanak. Bármilyen szomorúan is hangzik, de a mai Amerikában, a Holocaust Múzeum dacára minden romlásnak indult. Az ok egyszerű: ha a gonosz képe a saját kultúrád legmélyén jelenik meg, akkor képtelen vagy meglátni azt, hogy esetleg te magad vagy a gonosz. Amint izraeli testvéreik, az amerikaiak is elfelejtettek önmagukba nézni.
Az Amerikai Egyesült Államok esetében a Holocaust-történet a jobboldali terjeszkedő politika igazolására szolgál. A következő Auschwitz megakadályozásának örve alatt, az amerikaiak hadba szállnak Vietnámmal, Koreával, Irakkal. Mindig ők a felszabadítók. A hidegháború végéig ott volt az igazi gonosz - a kommunisták, akik ellen harcolhattak, de napjainkban a gonosz mind elvontabbá és általánosabbá válik. Ma már ott tartunk, hogy a gonoszt csak úgy lehetséges meghatározni, ha azt Hitlerhez hasonlítjuk.
Európa esete némileg különböző. Bármilyen különösen hangzik, de Európában a parlamentáris baloldal használja ki Auschwitzot a saját javára. Amíg van Auschwitz, amíg az jelen van a napi politikában és a nyilvános értekezésekben, addig a jobb oldal nem emelheti fel a fejét. Az európai baloldal, a saját létének igazolásául teljes egészében a hivatalos Holocaust történetre és az Auschwitz-mondára van utalva. Úgy tűnik, hogy Európában Auschwitz a baloldal utolsó végvára. Európában ma bármilyen nemzeti törekvés, de még egy demográfiai kérdés is azonnal idegengyűlöletnek, és a náci ideológia újjáéledésének számít. Ebben az elnyomó légkörben az ország népe nem emelheti fel szavát a saját érdekében. Továbbá a zsidók feltétlen ártatlanságának politikai közegében, az európai, tömegesebb jobbközép pártok képtelenek felemelni szavukat a palesztinok érdekében.
Auschwitz ma az európai baloldal és az amerikai jobboldali terjeszkedő politikai erők érdekszövetségének a jelképe. Auschwitz mind az európai baloldal, mind az amerikai jobboldal számára a nyitott társadalom elleni veszély közös nevezője és jelképe. Ennek a két erőnek a halálos szorításában az igazi európai baloldali törekvések szükségszerűen a politikai spektrum peremére szorulnak. Az európai baloldal, és az amerikai jobboldal összefonódása következtében minden jogos kiállást, vagy jó ügy mellett való kiállást azonnal szélsőséges nacionalizmusnak, vagy a radikalizmusnak bélyegeznek. 1998. márciusában Robin Cook, az akkori angol külügyi államtitkár, izraeli látogatása során visszautasította a Yad Vashem múzeum meglátogatását azzal a kifogással, hogy hivatásából kifolyólag őt jobban érdekli a jövő, mint a múlt. Nem telt el sok idő, és Cook elveszítette munkáját. Robert Cook nem volt hajlandó fejet hajtani a hivatalos Auschwitz-monda jelképe előtt, és ez a munkájába került. Nem a zsidók menesztették a külügyminisztériumból, hanem az angol Munkáspárt mondott fel neki, azaz az európai baloldal egyik parlamentáris intézménye.
Tehát, Auschwitzra a nyitott társadalom mítoszának fenntartása miatt van szükség. Auschwitz, a szabadságot képviselő nyugati önazonosságának jelképe. Amíg azonban a nyilvános eszmecsere alapját Auschwitz képezi, addig nem vagyunk szabadok. Auschwitz után is van élet, és ez az élet minket illet. Azt azonban nem tehetjük meg, hogy hogy Auschwitz nevében mások élete ellen törjünk. Úgy tűnik azonban, hogy éppen ez történik.
Gilad Atzmon, nemzetközi hírű jazz muzsikus, és író. Londonban él

Téma: Horváth Ágnes
balogh tibor
2007. április 24. 14:20 | Sorszám: 67
"Horváth Ágnes"
Inkább Vastagnyak Mengelina úrhölgy vagy ribanc!

Téma: A Holokauszt onallo tantarggya tetelet szorgalmazzak!!!!!
balogh tibor
2007. április 17. 18:11 | Sorszám: 201
A tisztánlátás végett csótánynak ezt említeni kellett volna, meg azt is,hogy visszadják a szemlőhegy utcai villát az eredeti tulajdonosnak a hollókauszt megemlékezésen.

Téma: Lemondott Molnár Lajos
balogh tibor
2007. április 05. 11:39 | Sorszám: 61
"egy hülye janicsár, Mihályi"
Ez a barom jószág közgazdász mondta,hogy a falu mint települési forma középkori csökevény amit fel kell számolni.
Tisztelet a számtalan kivételnek,!.. de kialakult az a véleményem, hogy a közgazdászok nagy része barom!

Téma: Gyurcsány a szeméttároló mellett NY-ban
balogh tibor
2005. október 10. 11:19 | Sorszám: 35
Forró Tamás utódja a rendkívül undorító külsővel rendelkező oroszjózsi már megint hozta a formáját!Gyárfásnak van érzéke hozzá, hogy egyre közéletibbé tegye a szadomaszopkeltét.
balogh tibor
2005. október 06. 09:44 | Sorszám: 8
Hát ez már minden határon túl megy, hogy lehet Magyarországnak ilyen senkiházi "miniszterelnöke" aki elől hajéktalan szerencsétlen amerikait kell elhajtani, hogy bejusson egy rendezvényre ahelyett, hogy a szeméttárolóba ment volna inkább don fletó!

Téma: Egy birodalom végének kezdete vagy III. világháború?
balogh tibor
2005. szeptember 11. 16:53 | Sorszám: 2
Akkor egyenlőség lesz és multilaterális (India Pakisztán Izrael Irán) hidegháború és csak Putyin és Bokor W Gyuri vethet be atomfegyvert?
balogh tibor
2005. szeptember 11. 16:08 | Sorszám: 0
Atomcsapásra készül az USA

* MTI

2005. szeptember 11., vasárnap 12:04

A doktrínatervezet elfogadhatónak véli nukleáris fegyverek bevetését hagyományos fegyvereket birtokló, ám potenciálisan elsöprő erejű ellenséggel szemben is a gyors amerikai győzelem elérése érdekében, vagy egyszerűen azért, hogy az atomcsapással "biztosítsák az amerikai és a multilaterális erők sikerét".
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változatNyomtatható változat
hirdetés
A megelőző atomcsapás eshetőségét latolgatja egy készülőfélben lévő új amerikai nukleáris doktrína - vált ismertté az amerikai védelmi minisztérium berkeiből. A március 15-i dátummal ellátott, Az együttes nukleáris műveletek doktrínája címet viselő dokumentum, amelynek tartalmáról a Pentagon egyik - neve elhallgatását kérő - tisztviselője számolt be szombat este a francia hírügynökségnek, utasítja az amerikai haderőt, hogy "készüljön föl atomfegyverek hatékony bevetésére".

Még nem hivatalos

A doktrínatervezetet a Pentagon egyik bizottsága dolgozta ki, amelyet azzal bíztak meg, hogy igazítsa a cselekvési módokat a 2001. szeptember 11-e után hirtelen bekövetkezett rohamos változásokhoz. A szöveget egyelőre nem látta el kézjegyével Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter, s az semmi esetre sem tekinthető Washington hivatalos politikájának - sietett leszögezni a névtelenül nyilatkozó forrás.

Mint a dokumentumból kiderül, a Pentagonból kérték a világ különböző pontjaira vezényelt amerikai erők vezetését, hogy dolgozzanak ki külön programokat atomfegyverek bevetésére a fennhatóságuk alá tartozó térségben, s állítsanak föl olyan forgatókönyveket, amelyek adott esetben igazolnak egy atomcsapásra irányuló elnöki utasítást.

A szóba jöhető esetek közül a doktrínatervezet megemlíti azt az eshetőséget, amikor az ellenség tömegpusztító fegyverekkel mér csapást az amerikai vagy a velük szövetséges erőkre, illetve a polgári lakosságra, vagy ilyen csapást tervez. Bevethetőnek véli a dokumentum az atomfegyvereket biológiai fegyvereket birtokló ellenséggel szemben is, ha a fenyegetés elhárítása hagyományos fegyverekkel nem lehetséges, s bizonyosságot nyer, hogy az ellenség kész használni biológiai fegyvereit.

Igazolva lát egy megelőző atomcsapást a tervezet továbbá olyan megerősített ellenséges védelmi bunkerek lerombolására, amelyekben vegyi, illetve biológiai fegyvereket tárolnak, szintúgy azon ellenséges parancsnoki infrastruktúra szétzúzására, amely ellenőrzést gyakorol nukleáris, vegyi, illetve biológiai fegyverarzenál fölött, illetve parancsot adhat ilyen fegyverek bevetésére.

Atom a gyorsaságért

A doktrínatervezet elfogadhatónak véli nukleáris fegyverek bevetését hagyományos fegyvereket birtokló, ám potenciálisan elsöprő erejű ellenséggel szemben is a gyors amerikai győzelem elérése érdekében, vagy egyszerűen azért, hogy az atomcsapással "biztosítsák az amerikai és a multilaterális erők sikerét".

A dokumentum végül lehetővé tenné a Pentagon számára, hogy atomfegyvereket telepítsen a világ azon térségeibe, amelyekben nukleáris fegyverek bevetésének jövőbeli szükségessége "nagyon valószínű".


Téma: Kiáltvány
balogh tibor
2006. július 24. 11:10 | Sorszám: 61
" augusztus 23-át jelölte meg a demonstréció időpontjául...)"
Nekem is feltűnt, hogy lehet e mellett megjegyzés nélkül elmenni!

Téma: Az indexnek semmi sem szent!
balogh tibor
2005. október 10. 13:58 | Sorszám: 314
Tisztelt sokaduma!
Elfogulatlan állásfoglalást kérve elküldtem az ominózus html-t.
balogh tibor
2005. október 10. 12:52 | Sorszám: 308
A tóta.w féléktől ennyire telik. OKÁDÉKOK!!!

Téma: Egységfront az SZDSZ ellen
balogh tibor
2006. január 28. 07:20 | Sorszám: 13
Én is vagyok vele első forduló Jobbik-Miép.
Második forduló Fidesz.

Téma: Mi lenne akkor, ha Adolf Bush még a választások elött megtámadja Iránt?
balogh tibor
2005. augusztus 07. 19:04 | Sorszám: 27
Kell trooper Iránba???
"Harmincezer amerikai katonát hívnak haza Irakból?
2005. augusztus 7. 10:00


MNO
Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy harmincezer katonát hív haza Irakból a jövő év tavaszáig – értesült a The New York Times.

Az amerikai lap internetes honlapján arról számolt be, hogy az amerikai középső parancsnokság főnöke a Pentagon elé terjesztett egy tervet az Irakot megszálló amerikai egységek fokozatos csökkentéséről.

A The New York Times úgy tudja, hogy decemberben viszont ideiglenesen emelik a jelenlegi csapatlétszámot, hogy biztosítsák az iraki választásokat. (radio.hu)"


Téma: Egy támogatandó MDF javaslat
balogh tibor
2005. november 16. 11:36 | Sorszám: 1
Méltányolható javaslat!!!

Téma: Veled vagyunk Vietnám!
balogh tibor
2005. július 22. 09:55 | Sorszám: 9
Oké, Kösz onogur!
balogh tibor
2005. július 22. 09:45 | Sorszám: 7
Kösz a szellemességet onogur, de 13-14 évesen nem vittem semmilyen táblát!
balogh tibor
2005. július 22. 08:43 | Sorszám: 0
Én 49 éves vagyok még emlékszem, hogy vitték a táblát a tömegmegmozdulások alkalmával "Veled vagyunk Vietnám".

"Gyurcsány a „dollárpapa” Vietnamban
2005. július 22. 0:02


Magyar Nemzet - Szabó Eszter
A hatalmas deficittel küzdő magyar költségvetés hatszázezer dollárnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt Vietnamnak az indokínai országban elindított modernizációs program megvalósításához. A büdzsé segélyhitel keretében 35 millió dollárral támogatja a Transelektro vietnami beruházását.

Harmincötmillió dollárnyi – azaz hétszázmilliárd forintnyi – támogatáshoz jut a Transelektro, a versenyképesség növelését hivatott szolgálni hitel címén – jelentette be a távol-keleti körútján tartózkodó Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki a vietnami kormányfővel folytatott megbeszélése után azt is közölte: hazánk idén a tavalyit két és félszeresen meghaladó mértékű, 600 ezer dollárnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt Vietnamnak az indokínai országban elindított modernizációs program megvalósításához. Kóka János gazdasági miniszter tegnap úgy fogalmazott: a kormány megpróbálja a magyar cégeket „bejátszani a nagy vietnami projektekbe”. A Transelektro Rt. által építendő erőmű segélyhitel-finanszírozásáról már most, a kormányfő szerdán kezdődött négynapos vietnami látogatása alatt megszülethet a megállapodás.

A zöldmezős beruházásról két éve kezdődtek meg a vietnami fél és a Transelektro közötti tárgyalások, amelyek a szándéknyilatkozat aláírása után immár a szerződéskötés fázisába jutnak. Gyurcsány Ferencnek némileg ellentmondva nyilatkozott tegnap Vadas Miklós, a cég vezérigazgató-helyettese. Lapunk érdeklődésére hangsúlyozta: a magyar állam segélyhitelét nem a Transelektro, hanem a vietnami vevő kapja annak érdekében, hogy ki tudja fizetni a Transelektrónak a fejlesztést.

Vadas szerint egyelőre még nem tisztázott, hogy a magyar állam segélyhitelét pontosan milyen kedvezményes feltételekkel lehet igénybe venni, illetve hogy kap-e majd kamattámogatást a vietnami fél. Mint fogalmazott, reményeik szerint a mostani beruházással folytatódnak a nyolcvanas évek tradíciói, amikor is vállalatuk Indiában épített egy nemzetközi színvonalú erőművet. Kőszegi Márk, a Pénzügyminisztérium sajtóosztályának helyettes vezetője elmondta: a segélyhiteleket, így például a szóban forgó 35 millió dolláros hitelt, az állami tulajdonban lévő Eximbank nyújtja annak érdekében, hogy az ígéretesnek számító piacokon a magyar vállalatok jó feltételekkel tudjanak megjelenni. A vietnami támogatásokról azután határozott a kormány, hogy a 2002-es kormányváltás óta a minisztériumok és hazai pénzintézetek összesen 1450 millió euró hitelt vettek fel az Európai Beruházási és Fejlesztési Banktól különböző beruházások finanszírozására.

Kísérők a miniszterelnöki körúton. Nemcsak a Transelektro, hanem más hazai nagyvállalat, így például a Wallis-csoport és az Ázsia Center vezetője is elkísérte távol-keleti körútjára Gyurcsány Ferencet – közölte a kormányfő sajtóreferense, aki úgy tájékoztatott, hogy egyes hazai informatikai és gyógyszeripari cégvezetőn kívül egy útépítő vállalat igazgatója is a miniszterelnökkel utazik. Kint tartózkodik a Malévért induló Aviation Solutions befektetői konzorciumban érdekelt Virág Attila SZDSZ közeli üzletember is, aki a Perfekt Rt. révén a miniszterelnök üzletfele volt. (MN)"


Téma: Uj Péternek lehet!?.........
balogh tibor
2006. szeptember 13. 15:23 | Sorszám: 16
Ám legyen.
Tiszteletben tartom mindenki véleményét.
Üdv
balogh tibor
2006. szeptember 13. 15:14 | Sorszám: 12
Akkor légy szíves nézz körül a szadesz házatáján!
balogh tibor
2006. szeptember 13. 15:02 | Sorszám: 6
Talán nem a kettős mérce....neki lehet ilyeket mondani.
Az átlag magyart ezért lemoshatatlanul antiszemitának, fasisztának kiáltják ki!!!
balogh tibor
2006. szeptember 13. 14:48 | Sorszám: 3
Bocsánat itt van

"
MNO
Uj Péter: Eredetvédelem kéne - csattan föl ilyenkor a nemzetközi piacon is tájékozott agrármarketing-szakember, és igaza van. Az eredetvédelem úgy néz ki, ugye, hogy bizonyos elnevezést, bizonyos brandet (grafikai képet, logót, palackot, csomagolást, ilyesmit) csak a szigorú minőségi követelményeknek megfelelő, igazoltan a meghatározott termőhelyről származó termék használhat. Nagy eredmény: néhány éve az egri bikavérnek is van eredetvédelmi kategóriája, vagy D. H. C.-je (Districtus Hungaricus Controllatus - ellenőrzött területről származó magyar bor, kábé), büszkén viseli is az öszszes ihatatlan pancsbikavér. Ennyit ér a dolog, ennyire tudjuk magunkat komolyan venni; ész, erő és oly szent akarat sorvadoznak, ugye, az átok súly alatt. Ilyenkor még a legpedofilabb, legkaftánosabb, legkilincsorrúbb liberálisból is felbődül a hazáját féltő Pálffy István.

(Népszabadság, 2006. szeptember 13.)"

balogh tibor
2006. szeptember 13. 14:40 | Sorszám: 0
"Ilyenkor még a legpedofilabb, legkaftánosabb, legkilincsorrúbb liberálisból is felbődül a hazáját féltő Pálffy István."

Tessék mondani a zsidók rasszjegyeire utal a derék "ujságíró"???


Téma: Mi történik Párizsban???
balogh tibor
2005. november 07. 08:39 | Sorszám: 179
Igazából nem nagyon szeretem Tóta W-t de ezt érdemes elolvasni.
"Barbárkommün
EHETI

* Tóta W. Árpád

2005. november 7., hétfő

hirdetés

Pim Fortuyn 1948-2002
Na, megmozdult a sötét massza, masírozik végig Párizson - dehogy masírozik, olyat nem tud, csak hömpölyög -, és gyújtogat, mert neki Franciaországban rossz. A rendőrség, a légió, a hadsereg csöndben álldogál, és az esélyegyenlőségről mélázik. Ki a felelős? Adolf Hitler, természetesen.

Hitler ugyanis maga volt a gonosz, tehát számolatlan mennyiségű afrikait és arabot telepíteni Franciaországba nyilván a lehető legjobb, amit ember tehet. Ha pedig a tisztelt betelepítettek gyújtogatni indulnak, akkor csak a kultúrájukat teljesítik ki éppen; a fehér franciák sajtot esznek és szintetizátoroznak, a fekete és muzulmán franciák pedig gyújtogatnak.

Az integráció nem sikerült.
Nem mind. Vannak a bevándorlásnak sikertörténetei - ők ugyanúgy bezárkóznak, mint a fehér franciák, és rémülten várják, mikor repül be a benzinespalack az ablakon. Viszont akik a palackot dobálják, azok történetesen nem tősgyökeres európaiak, és kollaboránsnak tartják a polgárosodott színtársaikat. Valahogy nem találták meg a helyüket Európában, és ezért Európát hibáztatják. Tévednek: pontosan a helyükre kerültek; a bűnözésből élő, integrálódni képtelen, önszántából társadalmon kívüli rétegnek itt pont ez a helye: a gettó és a nyomor. Ott is, ahonnan jöttek, de ott azonnal lőnek. Ezért is jöttek ide.

De hát lássuk be, hogy szegények kilátástalanok. Meg frusztráltak. És például még nem is gyújtogattak, és már akkor is őket egrecíroztatták a rendőrök holmi rabolgatásért meg ilyesmikért. És különben is, miért nem ad nekik Franciaország házimozit meg még egy kis kábítószert?

Mert irigy. Hiszen még a golyót is sajnálja.

Azon kívül, hogy az idegen szép, a bevándorlásnak gazdasági indoka is volt valaha, miszerint a bevándorlók pótolják a kevéssé szapora, viszont válogatós őshonos munkaerőt, és az majd nagyon stabil rendszer lesz, amikor lakozik a farkas a báránnyal, a néger taxit vezet, az arab cipőt pucol, a francia meg programoz. Hát úgy tűnik, sikerült pótolni a forradalmi osztályt is - a forradalom ugyanis valahogy így néz ki eredetileg, és ezekre az emberekre támaszkodik. Mansfeld Péter sem az Apáczaiból rontott ki a gitárral, ugye.

Az integráció nem sikerült. A forradalom (vagy ha sikerül leverni: a lázadás) mindig hibaüzenet.

Nem azért, mert nem építettek elég lakást. Európai - például erdélyi - menekültek százezrei laktak vasúti kocsikban évekig, és nem indultak gyújtogatni - igaz, nem is tömte a fejükbe esténként a tévé, hogy nem is vagy ember, ha nincs a mobilodban kamera és sövénynyíró.

elfelejtette, hogy ő egy kisebbség
Azért, mert túl gyorsan túl nagy inkompatibilis tömegek jelentek meg Európában, olyan tömegek, akiknek lehetetlen elmagyarázni, hogy például nem öljük meg a család hölgytagjait, ha nem az iszlám szerint élnek. Ha egyedül van a páciens, akkor talán meg lehet győzni, vagy be lehet zárni. De így csak körülnéz, odabök a hittestvéreire, és értetlenkedik: ő is megöli, meg ő is megöli, hát mért ne öljem már meg? És ha azzal megvagyok, miért ne öljem meg azt a pimasz filmrendezőt is?

A poszthitleri liberális álomvilágba betoppant egy tömeg, amely élvezi a liberális eszme védelmét, viszont a legkevésbé sem fogadja el azt. Mégpedig azért, mert a liberalizmus a kisebbségeket védi, ez meg egyszerűen elfelejtette, hogy ő egy kisebbség. Nem evilági a küldetése, kívül esik azon a jogrendszeren, amely szerint gyújtogatni nem ér.

Mi lesz, ha az európai politika vigyázó szemét Párizsra veti? Milyen tanulságot vonhat le ebből az Unió? Nyilván nem azt, hogy még ötvenmillió muzulmánra volna szükségünk - a bevándorlást már csak azért is meg kell állítani, mert aki szaporítja a forradalmi osztályt, az maga alatt vágja a fát. De valamit kezdeni kell a már betelepült milliókkal is.

Akik most Párizsban gyújtogatnak, azok persze nem tudnak semmit, így azt sem, hogy amit tesznek, az zsarolás és provokáció. Zsarolás, amennyiben az egyik megoldás: betömni a pofájukat. Segélyezés, magyarán - de egy fogyasztói társadalomban a segélyezés nehéz ügy, a lumpenproli ugyanis nem munkát és kenyeret igényel, hanem éppen azt, hogy ne kelljen dolgozni, viszont adjanak neki olyan kinyithatós kamerás mobilt.

lényegesen többen menekülnek a demokráciákba, mint ahányan onnan el
És provokáció, amennyiben a másik megoldás visszavezet az ügy főfelelőséhez, az ellenséget és hatalmat kereső führerhez: leverni a lázadást erővel, aztán felrakni a díszes kompániát a de Gaulle hordozóra - másra aligha lesz jó -, és visszavinni őket az ültetvényekre. Még egy kis zavargás, még egy-két felgyújtott iskola, néhány mártírrá emelhető fehér áldozat, és ezzel a programmal választást lehet nyerni. Bárhol Nyugat-Európában, szégyenkezés nélkül. Amerika is simán megúszta, hogy annak idején deportálta a hazai japánokat, mielőtt galibát okoznak.

Francis Fukuyamát egyszer megkérdezték, miért olyan biztos abban, hogy a liberális demokrácia a létező világok legjobbika. Hogy nem boldogabbak-e az emberek a teokráciákban és diktatúrákban, ahol meg van mondva a frankó előre. Bizonyára vannak illusztrációk mindkét fajta boldogsághoz - felelte Fukuyama -, de a boldogtalanság mérhető: lényegesen többen menekülnek a demokráciákba, mint ahányan onnan el. Fukuyama és Huntington tanulságai együtt vetődnek felszínre a párizsi barbárkommün nyomán. A liberális demokrácia remek dolog. Meg kell tehát védeni. Erővel.

Vagy valaki, aki tud arabul, kérdezze meg ezeket a fiúkat: testvéreim, ha már elmenekültetek egy zsarnokság elől, akkor mért akartok ide csinálni egy másikat? Vagy ha nektek ez kell, akkor mit szóltok ahhoz, ha megkapjátok testreszabva? "

balogh tibor
2005. november 06. 09:25 | Sorszám: 144
Igaz volt Jean-Marie Le Pen-nek amikor azt mondta, hogy semmi baja az algériai, marokkói fiatalokkal, ha otthon hazájukban építik az országukat. Nem szabad Európára engedni az afrikai-ázsiai menekülteket.Tudomásul kell venni, hogy ne legyen rangon aluli munka a "fejlett" németeknek, franciáknak a hulladékszállítás a hentes munka a kőművesség, és tessék szaporodni! Helyre kell tenni az európai szaporodási arányt.Magyarországról sem a Krasznai cigány megélhetési bűnöző zámolyi romáiért kell köszönetet rebegni a negyven magát értelmiséginek mondó MAJOM-nak! Nagyon-nagyon hosszú ez a téma.

Téma: Tessék mondani kinek jó ez a ...r keverés?
balogh tibor
2005. május 04. 14:40 | Sorszám: 0
Az antiszemitizmus ismét felütötte fejét Európában, ennek okait vizsgálja Szántó T. Gábor tanulmánya, amelyet hétfőn ismertettünk. A szerző erről a hétvégén tartandó hatodik Nürnbergi Írótalálkozón fog beszélni. Keddi cikkünk pedig a holokuszt utáni második és harmadik generáció lélektani problémáit járja körül Szántó "Az örökség" című tanulmánya alapján. A Szombat című lap főszerkesztője szerdán délután egytől három óráig lesz a NOL vitafórum vendége. Kérdéseket az online@nepszabadsag.hu e-mailcímre, vagy pedig a NOL-vitafórum - kérdések című topikba várunk, ahová regisztráció után lehet beírni.

A túlélők élményeiket számos esetben továbbörökítették utódjaikra. Ez sokféle neurotikus tünetet eredményezett a leszármazottakban, ami ma is akadályozhatja őket életük kiteljesítésében.

A zsidók élménye abban hasonlatos a magyar társadalom egészének élményével, hogy a két világháborút, Trianont és a kommunista diktatúrát túlélő társadalom ugyancsak traumatizált.

Szántó szerint nem csak Európának kell szembenéznie saját tetteivel, hanem a túlélőknek és leszármazottaiknak is fel kell dolgozniuk a traumák nyomán bennük élő és utódaikban átörökítődött sérelmeket, s ez utóbbi Magyarországon eddig nem kapott teret a közbeszédben.

A lágereket megjártak és utódaik tünetei közül néhány: „Krónikus álmatlanság vagy rémálmok, élelmiszer-felhalmozás, anyagcsere-zavarok, utazási- és klausztrofóbiák, bizalmatlan, vagy éppen túl szoros, a másik lehetséges elvesztésének félelmétől terhelt emberi kapcsolatok, kisebbrendűségi komplexus (amit alkalmasint túlkompenzáció, s a túlélés zálogaként teljesítménykényszer ’egyensúlyoz ki’ , szorongás a történtek megismétlődésétől; mai antiszemita jelenségek összekapcsolása az átélt élményekkel, s ezért e jelenségek túlhangsúlyozása, és alapvető létbizonytalanság: valami rossz mindig történhet.”

Emlékmécses gyerekek

Még a harmadik nemzedékre is jellemző, hogy tagjait a szülők bizonyos értelemben elhalt szeretteik helyett, a hiány betöltésére, „emlékmécsesként” nemzették. Ők bizonyos értelemben „saját szüleik szüleivé”, és e mivoltukban koravén gyerekekké váltak, akik nem tudván megfelelni a feléjük irányuló elvárásnak: az elhaltak pótlásának, el kellett viseljék szüleik áttételesen megfogalmazódó elégedetlenségét, ezért gyakran elégedetlenek önmagukkal, ambivalensen viszonyulnak saját létükhöz, és az utódnemzéshez is – állítja vizsgálatokra alapozva Szántó.

A testiség máig ható sérelme

Az éhség, az ürítés és a nemiség sebezhetővé teszik a civilizált embert. A nácik, a demoralizálás szándékával a civilizációs normák durva áthágására kényszerítették áldozataikat, így idézve elő személyiségük szétesését.

A szülőkké váló túlélők e traumák hatására gyermekeik, unokáik testi funkcióit túlzottan kontrollálni próbálták, illetve a gyerekek megérezték és átvették a testtel, az anyagcserével, az alapvető létfunkciókkal kapcsolatos szülői szorongásokat.

Szántó a túlélők másodgenerációját érintő szakirodalom megállapításait idézve elmondja, hogy a gyerekek közül sokan az eltúlzott szülői gondoskodásban megaláztatást éltek meg, és emiatt elidegenedtek saját testüktől. Mindez meggátolhatja a másik emberrel való természetes interakciót, az intimitás kialakulását.

Más esetek és elemzések ugyanakkor a testiség mint az érzelmi közelség pótlására, valamint stressz-oldásra szolgáló eszköz felértékelődésére mutatnak rá e körben.

Foglyokból őrök lettek – odahaza

A szülővé váló túlélők néha egyszerre voltak ’foglyok és őrök’ odahaza: élményeik túszaként maguk is alkalmatlanná váltak az élet élvezetére és a szenvedés kifejezésére, és nem adták át gyermekeiknek a létezésnek eme alapvető képességét. Miközben utódjaik jólétéért küzdöttek, olykor irigykedtek is lehetőségeikre és biztonságukra, s ezt alkalmasint szemükre is hányták vagy némán keltettek bennük bűntudatot. Gyakorta bizalmatlanságra nevelték gyermekeiket, akik a túlzott félelmek, titkok és elvárások terhét másokkal megosztani nem tudva, emiatt jelentősen nehezebben integrálódtak a családon kívüli világba és a családba egyaránt – véli Szántó.

„A túlélők utódjai közül sokan sem gyermekkorukban, sem serdülőkorukban nem tudnak lázadni s így felnőni sem, mert szüleik túlóvták, és saját szükségleteik felismerésére alkalmatlanná tették gyermekeiket, olyannyira, hogy azok önállótlanná váltak. A gyermekek szemében szüleik ’áldozatok’: gyakran elárvultak, jelentős szenvedéseken mentek keresztül. A túlélő szülőkkel szemben a serdüléshez és a leváláshoz szükséges agressziónak nincs helye, mert a családtagok tudattalanjában – felnőttekében és gyerekekében egyaránt – minden erőszak azonos az egykori üldözők okozta szenvedéssel. Noha a második-harmadik nemzedék tagjai – szüleik nyomatékos késztetésére – sok esetben jelentős teljesítményekre lesznek képesek, ám saját autonóm létük megélésére: a harag, a fájdalom, egyszersmind az öröm kifejezésére, az élet élvezetére nem. Érzelem-szegénnyé válnak: se vigalom, se igazi gyász – semmi szenvedély. Maga az élet marad ki az életükből. Pusztán csak technikai értelemben léteznek, akkor érzik csupán, ha cselekszenek és teljesítenek, minthogy gyerekkorukban szüleik gyakorta csak ekkor és ezért jutalmazták őket a szeretet gesztusaival, vagy a gyerekek úgy érezték, hogy csupán ezzel tudják kivívni elismerésüket, ezért tüneteik között gyakori a szubjektív időhiány érzete, állandó türelmetlenség, kapkodás, elégedetlenség eredményeikkel.”

Túlélési technika: szürkének lenni

„Szürkének lenni, nem kiríni a sorból, megfelelni az elvárásoknak, és szinte láthatatlanul, élettelenül élni, a gettó- és lágertapasztalatok szerint, a túlélés előfeltétele. A túlélők első nemzedéke öntudatlanul erre, másrészt az örömre és bensőségességre való felhőtlen készség helyett, hűvös távolságtartással folyamatosan a legrosszabbra: saját halálukra, a magányra, az ’agresszorral való azonosulás’ jeleként a külvilág keménységére, a várható megpróbáltatásokra, s ezért kiemelkedő teljesítményekre készítette fel a második nemzedéket, s a második nemzedék akár még a harmadik nemzedéket is.” – írja Szántó T. Gábor.

Kollektív elfojtás

Szántó szerint e traumák feldolgozását akadályozza, hogy a túlélők döntő többsége élményeit elfojtotta, hogy tovább tudjon élni az országban, ahol a sérelmek érték. Életvezetési stratégiáik mellett politikai magatartásmintáikat is az üldözöttség formálja ma is – figyelmeztet a Szombat című lap főszerkesztője.

„Ha a nemzet – mint Jan Assmann mondja – közös emlékezet, akkor a diszkriminált zsidók, a vészkorszak üldözöttjei nem válhattak a nemzet részeivé.”

A túlélők és utódaik lelki egészsége nem csak a hazájuk általi visszafogadáson, hanem az önnön egzisztenciájukba, saját megsértett önazonosságukba való hazataláláson is múlik – véli Szántó. Tehát épp zsidóként való számkivetettségük elfogadásán, mely által egyben a modern ember létélményének lényegét tapasztalták meg, s váltak az élmény jelképévé.

Hasonlóak a magyar társadalom sebei

Szántó szerint a zsidóság akkor találhat vissza az egyetemes emberi közösségbe, ha szembenéz átélt szenvedéseivel és sérült identitásával. Ezt azonban akadályozza az elfojtás. „Egy olyan világban, mely csak a győzteseket, a sikereseket díjazza, és az ő értékeiket kínálja kizárólagos mintaként, a veszteség, a gyász, a fájdalom nem élhető át, s ily módon a múlt nem dolgozható fel. Az apák úgy érzik, fiaik nem láthatják őket gyengének, ezért elrejtik szégyenüket, kétségeiket és fájdalmaikat, amitől viszont apák és fiúk érzelmei egyaránt eltompulnak, és valamennyien agresszívvé válnak.”

"Tatárjárás, török megszállás, levert polgári forradalom, az I. világháborús, majd a trianoni békeszerződés következtében elszenvedett csapások, a hitleri Németország, majd a sztálini-brezsnyevi Szovjetunió szövetségesének megalázottsága, a II. világháborús front-veszteségek, a vészkorszak közel félmillió halottja, majd a kicsi robotra hurcoltak, az ávó, Recsk, és az 1956-os forradalom utáni megtorlások áldozatai – gyógyításra vár a neurotikus magyar lélek."

"Lehetséges, hogy a gyógyulás felé vezető út első lépése annak beismerése kellene legyen, hogy az egész magyar társadalom, hasonlóképpen Kelet-Európa valamennyi népéhez, kisebb-nagyobb mértékben a poszt-traumás stressz tüneteit hordozza, s a rendszerváltás folyamata csak fokozta a szimptómák megjelenését. Ez esetben nem túlzás egy nemzeti mentálhigiénés program szükségére felhívni a figyelmet, melynek elsődleges célja az össztársadalmi bizalom megteremtése lenne, hogy senki ne érezze úgy, hogy más a létére, vagy a javaira tör." - írja Szántó.


Téma: A balliberális kormányzat viszonya a demokráciához, és joghoz
balogh tibor
2007. február 13. 13:10 | Sorszám: 22
" Nem kell semmi olyat csinálni, ahol felmerülhet annak a veszélye, hogy különböző álláspontok vannak, és ahol felmerülhet annak a veszélye, hogy ezek a különböző álláspontok nemcsak Magyarországon belül, hanem Magyarország határain túl is megjelennek. Az lenne a jó, ha egy olyan ország lenne, ahol sehol senki nem tud mószerolni, hisz semmi olyan nem történik, ami ennek a veszélyét felveti."

gönczöva kingova nem normális.


Téma: Katyn
balogh tibor
2005. május 01. 13:46 | Sorszám: 2
A második világháborúban volt egy mondás - "szerb csetnik horvát usztasa" - egykutya. Az idézet Curcio Malaparte Kaputt című könyvéből.Uljanov, Dzsugasvili, Hitler, egykutya.Mindnyájan frusztrált paranoiás tömeggyilkosok voltak.Követőik száma is megszámlálhatatlan."Útálom az egész XX. századot".

Téma: Az européer Románia
balogh tibor
2005. október 01. 09:18 | Sorszám: 28
Külföld | Irak | Európai Unió | Kisebbségben | Szomszédság | Külföldi lapszemle | Lovas István sajtószemléje | Az iraki háború képei | EU-szószedet | Kishírek a nagyvilágból

Románia szigorítja a kiutazást
A hatóságok szerint kell, Markó szerint nem kérik majd a meghívólevelet
2005. szeptember 30. 18:47


Ádám Kata
A román fél ma arról tájékoztatta a magyar határőrséget, hogy a kilépő román állampolgároktól 250 euró, valamint román nyelvre lefordított és közjegyző által jóváhagyott meghívólevél bemutatását kérik október 1-jétől. Ez a rendelkezés az uniós tagországokba utazókra érvényes. Markó Béla (RMDSZ) az MNO-nak elmondta: ma tárgyaltak az intézkedésről a román belügyminiszterrel, aki biztosította arról, hogy a két ország viszonylatában nem fognak dokumentumot kérni a pénz felmutatása mellé. Egy RMDSZ-es honatya szerint ez a szemet hunyó magatartás képtelenség, és nem oldja meg az alapvető elvi és törvényességi kérdést.

A román fél ma arról tájékoztatta a magyar határőrség képviselőjét, hogy október 1-jétől a Romániából Magyarországra kilépő román állampolgároktól kiutazási feltételként 250 eurót kérnek bemutatásra, emellett Magyarországra érvényes, román nyelvre lefordított és közjegyző által jóváhagyott meghívólevéllel kell rendelkezniük a kilépőknek. A 250 euró öt napra elegendő, napi 30 eurós önellátási és 100 euró utazási költségből áll össze. Kovács Iván, a határőrség szóvivője szerkesztőségünknek elmondta: a román féltől kapott hivatalos tájékoztatás szerint mind a meghívólevelet, mind a fenti összeget kérik a kilépőktől. Kérdésünkre elmondta: a magyar határőrségnek nincs információja az intézkedés hátteréről. Hangsúlyozta: a külföldi állampolgárok hazánkba történő belépési feltételei a hazai hatóságok részéről nem változtak.

Információink szerint eddig a román fél 500 euró vagy meghívólevél felmutatását kérte a kiutazó állampolgároktól. A román szaktárca tudomásunk szerint úgy kommentálta az intézkedést, mint könnyítést (hiszen a közelező 500 eurónak csak mintegy a felét kell felmutatni a jövőben). Úgy tudjuk: az úti cél ilymódon való igazolását azért vezeti be Románia az EU-tagországokba utazó állampolgárai felé, mert az unióból sok kritika éri az országot a feketemunkából, koldulásból, prostitúcióból élők tömeges kivándorlása miatt.

Markó Béla, az RMDSZ elnöke szerkesztőségünknek az intézkedéssel kapcsolatban elmondta: Románia már a nyáron be kívánta vezetni, hogy pénz felmutatása nélkül ne lehessen kiutazni az országból. Az RMDSZ elérte, hogy meghívóval át lessen lépni a határt úgy, hogy pénzt nem kellett felmutatni hozzá. – Az EU határozott kérésére a román belügyminisztérium most bevezette, hogy a pénz mellé valamilyen más igazoló dokumentumot is be kell mutatni a kilépésnél. A belügyminiszterrel ma újratárgyaltuk ezt az intézkedést, és és biztosított arról, hogy a két ország viszonylatában nem fognak dokumentumot kérni a pénz felmutatása mellett – jelentette ki Markó Béla, hozzáfűzve: látszik, hogy az unió keményen próbálja ellenőrízni külső határait, s ez azt mutatja, hogy hosszú távon megoldást csak Románia uniós tagsága jelent.

Lakatos Péter, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője viszont a távirati irodának arról beszélt: egyoldalú, túlbuzgó román lépésről van szó, amely különösen sújtja a Magyarországra látogatni kívánó romániai magyarokat. A képviselő szerint törvénytelen, hogy az intézkedés egybemossa a schengeni tagállamokat az összes többi uniós állammal – így Magyarországgal is –, holott a meghívót csak a schengeni államok követelik, a többi EU-tagország nem. Hozzáfűzte: mivel belügyminiszteri rendeletről van szó, az nem is jut el a parlamenthez, pedig ott egyből lesöpörnék azt az asztalról. A képviselő a belügyminiszterrel történő tárgyalás eredményéről, miszerint a magyarok esetében nem fogják szigorúan venni a szabályt, elmondta: ezt a szemet hunyó magatartást eleve képtelenségnek tekinti, az szerinte nem oldja meg az alapvető elvi és törvényességi kérdést. Lakatos elmondta azt is: eltökélt szándéka, hogy továbbra is hivatalosan fog fellépni a könnyítésként eladott, valójában nehezítést bevezető mostani rendelet ellen. – Ha akár egy román állampolgárt is megakadályoznak abban, hogy magánlátogatás vagy turistaút céljából Magyarországra utazzon meghívó nélkül, és az tudomásomra jut, interpellálni fogok a parlamentben a rendelet jogtalan előírásai ellen – mondta a távirati irodának.

Az Erdély.ma honlap a meghívólevéllel kapcsolatban mai cikkében ezt írja: „magán- vagy turisztikai jellegű utazás esetén a fogadó intézmény által kibocsátott iratot, helyfoglalásról szóló igazolást, utazási iroda által adott utazási csekket, vagy a meghívólevél eredetijét és ennek hivatásos fordító által román nyelvre átültetett hitelesített fordítását is be kell mutatni”. (Az MNO úgy tudja: a meghívólevél közjegyző általi hitelesítésének összege körülbelül ötezer forintnak megfelelő lej lehet.) A honlap kitér arra is: szolgálati, szakmai vagy üzleti utazás esetében fel lehet mutatni egy cég vagy hatóság által küldött meghívólevelet. Az üzleti vagy szakmai kapcsolatok meglétét bizonyító okmányok, vásárokra, kongresszusokra szóló belépőjegyek felmutatása is elégséges a kiutazáshoz. Ha valaki tanulni vagy egyéb képzés céljából utazik külföldre, akkor ezt diákigazolvánnyal vagy tanulmányi bizonyítvánnyal bizonyíthatja. Ha az utazó szimpóziumon, konferencián vesz részt, vagy orvosi kezelésre megy, ezeket is dokumentumokkal kell bizonyítania, ha pedig egy hozzátartozójának halála hívja külhonba, akkor a halotti bizonyítvány vagy telegramm felmutatásával léphet ki az országból. Hozzáteszik: akinek van olyan meghívólevele, melyben a meghívó garanciát vállal az érintett költségeinek fedezésére, vagy a kiutazó olyan iratokat mutat fel, melyek igazolják, hogy az utazás minden költsége biztosítva van, nem kell felmutatnia a napidíjat, mint ahogy annak sem az utazásra fordítandó összeget, aki dokumentumokkal bizonyítja, hogy már kifizette az oda-vissza utat.

Az MNO megkereste a szomszéd ország budapesti nagykövetségét is a kiutazással összefüggő intézkedéssel kapcsolatban, ám délután öt órakor nem tudtak olyan tisztviselőt kapcsolni a központi számról, aki magyarul is beszél.

balogh tibor
2005. szeptember 30. 09:01 | Sorszám: 1
Tisztel mpd!
Megelőztél! Amikor meghallottam a Reggeli Krónikában a román kirohanások hírét, akkor az jutott eszembe, hogy megköszönték a magyar parlament szavazatát Románia EU tagságát illetően!Tegnap a maszop atv fórumán egy 25 éves erdélyi fiatalember mondta, hogy a román politikára sajnos mindig kellő gyanúval kell tekinteni.Sokkal jobban tudják saját érdeküket érvényesíteni mint a mindenkori magyar politikusok.A történelem már számtalan esetben bizonyította.Elnézést és tisztelet a kivételeknek, de SZŐRÖSTALPÚ ZSIVÁNYOK!

Téma: Best of Gyurcsány!
balogh tibor
2005. október 19. 15:10 | Sorszám: 377
Az előző idézet arra bizonyíték, hogy a képmutató farizeusság apródobrevné alapvető tulajdonsága!!!

Téma: A söpredék. 1919 március 21.
balogh tibor
2005. április 10. 20:28 | Sorszám: 225
A dicsőséges (zsidó imperializmus?!)133napját nagyon ünnepeltették velünk a 60-70-s években!A földjeit elkártyázó dzsentrit a hatalmat Kun Bélának átadó Károlyit ünnepli hiller pistike meg haraszti miki. Miért van még szobra a Károlyinak?

Téma: Ma beégtek a ballib hazudozók a Napkeltében...
balogh tibor
2005. augusztus 17. 13:43 | Sorszám: 45
Lehetséges-e hogy Szikora gidája körül is az NBH kavarta a katyvaszt???

Téma: FÉljen az MSZP-SZDSZ kormány!
balogh tibor
2005. december 28. 10:19 | Sorszám: 51
Ja és majd elfelejtettem ugyanott nőttem fel ahol Orbánné Lévai Anikó két utcával odébb. Az öreg Lévai a birkáival nyírta a füvet a ruszki laktanyával szembeni Ságvári utász laktanyában.
balogh tibor
2005. december 28. 10:11 | Sorszám: 50
Légy üdvözölve!
balogh tibor
2005. december 27. 21:18 | Sorszám: 48
Szolnokon is van, oda jártam általános iskolába, sőt Ságvári krt. is van. Bár Szolnok máig kismoszkva az 56-s dolgok miatt is!
balogh tibor
2005. december 27. 20:43 | Sorszám: 46
Szolnokon még a hatvanas években is régi főposta falán volt a... Halál a fasisztára...piros felirat.

Téma: Háborus fenyegetés Ukrajnának
balogh tibor
2006. január 01. 13:17 | Sorszám: 126
Mos még csak Ukrajna!
Késöbb az EU.

Téma: László Boglár: a munkanélküliség emelkedése jó jel
balogh tibor
2005. április 29. 12:59 | Sorszám: 5
boglár és hbatiz tökéletesen tökéletlen páros.

Téma: Oldódik a feszültség
balogh tibor
2006. december 20. 18:23 | Sorszám: 136
"vagyis kb. 8-900 ezer ember tekinthető zsidó vallásúnak."

A számuk még szerencsére jóval kevesebb, de ha majd jobban ég a talaj a lábuk alatt Israelben akkor lesznek még többen is.
Sajnos!!!

balogh tibor
2006. november 12. 17:00 | Sorszám: 108
Mi oldódik????

Téma: Gyurcsány egyre jobb!
balogh tibor
2006. március 02. 08:42 | Sorszám: 74
"az emberek millióinak véleményét,akaratát tiszteletben tartom,látni azt a hatalmas szeretetet mellyel milliók árasszák el és akarják,hogy folytassa,sőt tesznek is érte..."
Miről beszél ez a jó makkalsó???
balogh tibor
2006. március 01. 09:39 | Sorszám: 62
Kedves Makkalsó?
Apródobrevnésintérgyurcsányifletó először harcolt a vadkapitalizmus ellen mint kiszführer.
Mostmeg vadkapitalista módszerekkel lopkodta-lopkodja a volt állami vagyont.
Nem megy el a SUZUKI új modelljének az átadására, állítólag a szakszervezet alakítás akadályozása miatt, miközben a tulajdonát képező MOTIM-nál megsértik a szakszervezeti szabályokat (túlóra).
Ha azt mondom, hogy fletó egy aljadék gazember akkor még finom voltam a jelzők használatát illetően!!!
balogh tibor
2006. február 28. 14:12 | Sorszám: 41
Remélem április 9-ig Lipótmezőn fog kikötni ez az ártatlan kiszführer - vadkapitalista.
balogh tibor
2006. február 27. 14:05 | Sorszám: 3
Most láttam, hogy a SYMA csarnokban szólt a féreg a rendészeti vezetőnek, hogy nyissanak több bejáratot mert nagyon sok ember jött őt szeretni!!!

Téma: Már 130 nap sincs hátra ( vágjuk a centit! )
balogh tibor
2006. február 05. 11:45 | Sorszám: 425
Ez jó!
balogh tibor
2006. február 05. 11:43 | Sorszám: 424
Úgy legyen!

Téma: gyurcsányi beszéde auschwitzban
balogh tibor
2005. május 10. 21:46 | Sorszám: 79
Most nézem a hírtv a filmet az élet menetéről. Van egy-két magyar zászló is!!!
balogh tibor
2005. május 09. 20:37 | Sorszám: 66
Tisztelt Kacamicli!
Minden ember elpusztítása Isten ellen való bűn!
Azt hiszem az előzetes véleményemben is elmondtam, hogy a bocsánatkéréssel sincs bajom ha nem az én nevemben teszi, aki (mármint én)egy szalmaszálat sem tett keresztbe a zsidóknak, sőt nagyon tisztelek olyan nagyszerű és kiváló Magyar - zsidó embereket akik rossz kifejezéssel szólva magyarabbak voltak és vannak az átlag magyarnál.
SZERB ANTAL, RADNÓTI MIKLÓS, TELLER EDE, TÍMÁR GYÖRGY, SÁNDOR GYÖRGY SWEITZER JÓZSEF....De Isten bocsássa meg nekem ha nagyon útálom Landeszmann Györgyöt, Zoltay Gusztávot, Salamon Berkoviczot. És akkor itt van ez a gyurcsányi aki mindenkit túllihegve hajbókol egy közönséges háborús bűnösnek (ariel sharon).
balogh tibor
2005. május 09. 17:35 | Sorszám: 56
Ja és az utosó kép.
Összeillő cionista trió!!!
balogh tibor
2005. május 09. 17:32 | Sorszám: 55
Látva az utolsó előtti képet...Miért nincs a kezében izraeli zászló?? Elnézést, mennem kell hányni!
balogh tibor
2005. május 06. 06:31 | Sorszám: 4
Sajnos már nem tudtam idézni az eredeti szövegét. Talán még a bocsánatkéréssel sincs baj ha nem a miránk vetíti ki a bünt hiszen a II. világháború utáni nemzedék SEMMIT NEM TETT! ezekért a bűnökért!! De amit az Isten fiáról mondott az logikátlan összefüggéstelen. Ez a féreg ne merje Istent a szájára venni ha tökéletesen képtelen felfogni, hogy miről beszél.Már nagyon megérett egy kórlélektani vizsgálatra!!!
balogh tibor
2005. május 05. 21:31 | Sorszám: 0
Könyörgöm!Ez már fáj, amit őrült barom öszehadovált az Isten fiáról.Nem szól neki senki?!

Téma: Kóka a szuper manager miniszter
balogh tibor
2005. május 27. 17:16 | Sorszám: 24
Az odáig rendben való,hogy tárgyalásai során a megjelenése a szokásos elvárásoknak megfelelő, de hogy a vagyonából fakadó külsőségekkel vigéckedik nyolc és félmillió csóró ember előtt az már nincs rendjén!
balogh tibor
2005. április 28. 19:13 | Sorszám: 0
Mit szól hozzá a Fórum, hogy 40 db öltönye helikoptere hajója és másfél millió forintos karórája van.Reklámozza magát a gyurcsányi group.Hajrá csóró magyarok vállalkozzunk!
Én teszek rájuk.

Téma: Orban!!Bravo!!
balogh tibor
2005. december 06. 17:14 | Sorszám: 227
Tisztelt Terra!
A véleményed igaz, így még én nem is gondoltam át a maszopkeltés moderálást!
balogh tibor
2005. december 06. 08:02 | Sorszám: 211
Ma reggel a maszopkeltében Áder János úgy "megszívatta" muszterbajnok bánót, meg ha nem keverem a nevét...kocsiilkát..., hogy öröm volt nézni illetve hallgatni!!!
balogh tibor
2005. december 01. 17:22 | Sorszám: 175
Lenne egy "nagyon okos" ötletem, térjenek át a 110 V-s hálózatra mindjárt félárú lenne az áram.

Téma: spiclilista: Szabó István, Szepesi ...
balogh tibor
2006. január 27. 20:07 | Sorszám: 11
"És változott valami ??"
SEMMI!
balogh tibor
2006. január 27. 13:48 | Sorszám: 6
"A kommunizmus legsikeresebb területe az emberek megrontása volt"
A lényeg a fenti állítás, mert rávilágít arra, hogy mennyire velejéig rohadt volt az a rendszer mely lealjasította az embereket.

Illyés Gyula:
Egy mondat a zsarnokságról

Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,
nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van
nemcsak a füst-sötéten
gomolygó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében,
nemcsak a bíró hűvös
ítéletében: bűnös! –
ott zsarnokság van,
nemcsak a katonásan
pattogtatott “vigyázz!”-ban,
“tűz”-ben, a dobolásban
s abban, ahogy a hullát
gödörbe húzzák,
nemcsak a titkon
félig nyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,
a száj elé kapott ujj
“pszt”-jében, hogy ne mozdulj,
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van
nemcsak a rács-szilárdan
fölrakott arcvonásban
s e rácsban már szótlan
vergődő jajsikolyban,
a csöndet
növelő néma könnyek
zuhatagában,
táguló szembogárban,
az van az éjben halkan
sikló gépkocsizajban
meg abban,
megállt a kapulajban;
abban, ahogy a “halló”
közben – érzed – a kagyló
csöndjén keresztül
figyel egy idegen fül;
nemcsak a telefondrót
közt vergődő Laokoon-mód:
vonat, repülő, sínpár,
gúzsbog, kötélszár,
mert zsarnokság van,
nemcsak a talpra álltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,
az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
az operában,
a trombitában,
ott van az utca sarkán
az éppoly harsány –
vígan vagy kongó zordan
feszülő kőszoborban,
az van a derűtelen
tarkálló képteremben,
külön minden keretben,
már az ecsetben;
mert zsarnokság ott van
jelenvalóan
mindenekben,
ahogy a régi istened sem;
mert zsarnokság van
az óvodákban,
az apai tanácsban,
az anya mosolyában,
abban, ahogy a gyermek
dadog az idegennek,
ahogy, mielőtt súgtál,
hátrafordultál,
nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál is jobban
bénító szólamokban;
az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves,
az utcán oly szokottan
ismételt hogy-vagy-okban,
a hirtelen puhábban
szorított kézfogásban,
ahogy egyszercsak
szerelmed arca megfagy,
mert ott van
a légyottban,
nemcsak a vallatásban,
ott van a vallomásban,
az édes szómámorban,
mint légydög a borodban,
mert álmaidban
sem vagy magadban,
ott van a nászi ágyban,
előtte már a vágyban,
mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett;
vele hevertél,
ha azt hitted, szerettél,
tányérban és pohárban,
az van az orrba-szájban,
világban és homályban,
szabadban és szobádban,
mintha nyitva az ablak
s bedől a dögszag,
mintha a házban
valahol gázfolyás van,
ha magadban beszélgetsz,
ő, a zsarnokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,
fönt a tejút is már más,
határsáv, hol fény pásztáz,
aknamező; a csillag:
kémlelő ablak,
a nyüzsgő égi sátor
egyetlen munkatábor;
mert zsarnokság szól
lázból, harangozásból,
a papból, kinek gyónol,
a prédikációkból,
templom, parlament, kínpad,
megannyi színpad;
hunyod-nyitod a pillád,
mind az tekint rád;
mint a betegség,
veled megy, mint az emlék,
vonat kereke, hallod,
rab vagy, erre kattog;
hegyen és tavak mellett
be ezt lehelled;
cikáz a villám, az van
minden váratlan
zörejben, fényben,
szív-hökkenésben;
a nyugalomban,
a bilincs-unalomban,
a záporzuhogásban,
az égig érő rácsban,
a cellafal-fehéren
bezáró hóesésben;
az néz rád
kutyád szemén át,
s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;
mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből,
ő néz rád a tükörből,
ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába
beivódik, evődik
velődig;
töprengenél, de eszmét
tőle fogan csak elméd,
néznél, de csak azt látod,
amit ő eléd varázsolt,
s már körben lángol
erdőtűz gyufaszálból,
mert mikor ledobtad;
el nem tapodtad;
így rád is ő vigyáz már
gyárban, mezőn, a háznál;
s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,
bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
fiad neki nemzed,
hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;
mert már miattad dermed
dacba a gyermek,
s lesz az öledben ringó
feleség ringyó;
vakondként napsütésben
így járunk vaksötétben
s feszengünk kamarában
futva bár Szaharában;
mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,
mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.

balogh tibor
2006. január 27. 09:32 | Sorszám: 3
"Okádni tudnék"
Én is!

Téma: Tematizálják a közéletet !
balogh tibor
2006. augusztus 31. 10:17 | Sorszám: 62
Ki kérdezi már meg Jakab Istvánné, egykori parlamenti alelnök, (ha még él) vagy Szlovenszkokomlós azaz Tótkomlós lakóinak véleményét a Szlovákiai szlovákok politikai IQ-járól?

Téma: Pulitzer díjat azonnal!
balogh tibor
2005. május 04. 20:16 | Sorszám: 5
Bocsánat kérek a Pulitzer díj esetében nem a tóta.w árpádokra gondoltam! Pulitzer gondolom nem ezekre gondolt a díjalapításkor annó.
balogh tibor
2005. május 04. 19:58 | Sorszám: 3
Tisztelt Honekker!
Talán csak a Teller leveles eötvös pál újságjára gondolsz?
balogh tibor
2005. május 04. 18:59 | Sorszám: 0
A király esztelen
Csermely Péter
2005. május 4. 0:01


Magyar Nemzet
Napokig vártuk cincogó izgalommal, de most már túl vagyunk rajta. Gyurcsány Ferenc ismertetett néhányat a száz lépéséből. Ebben az első körben a kormányfő a munka világáról rántotta le a leplet. Egy idézeten keresztül pillantsunk bele a miniszterelnök tudatalattijának kavargó mélységeibe.

„Nagyon sok olyan háztartás körüli munka van, amely tradicionálisan a feketemunka világába tartozik. Apró javítások, a tüzelő behordása, a fák megmetszése, a kert felásása, a gyermekre vigyázni, korrepetálni, segíteni a takarításban. Ezeket a munkákat ma – mindenki tudja – feketén végzik. Nem fizet járulékot, és nem szerez semmifajta jogot az ezt végző. Ezrek és tízezrek vannak így az országban. A közérdekű és közterhet viselő munkát hívjuk kékmunkának mostantól. Tegyük egyszerűvé és átláthatóvá, sőt, ösztönözzük a munkavállalót és munkaadót is, hogy fehérítse ezt ki. (… És hogyha valaki ennek ellenére mégis azt mondja, hogy ő szürkén és feketén foglalkoztat, azt kell mondani, hogy nagyobb, erősebb, egyértelmű szankciókkal kell fellépni. Sőt, nem kell visszariadni a büntetőjogi fenyegetettségtől sem.”
Ilyeneket tervez Gyurcsány Ferenc, bizony. És ezt a beszédet, illetve ezeket a gondolatokat most elemzők elemzik és szakértők szakértik. Pedig ezen a ponton talán meg kellene torpanni kissé, mint teszi azt a harkály a felső erdőhatáron. Gyurcsány munkaprogramjának meghallgatása után most már rögzíteni kell a szövegéből és a személyiségéből levonható egyetlen, ám nagyon lényeges következtetést.
Gyurcsány Ferenc egy hülye.
Ennyi az egész. De ahogy Kádár János mondta: ami krumplileves, az legyen krumplileves.
Amúgy nagyon könnyű darabokra szedni a miniszterelnöki koncepciót. A jövedelmek eddig is adókötelesek voltak. Gyurcsány Ferenc most a talpáról a fejére állítaná az elvet, és munkáltatót, sőt, büntetőjogilag fenyegetett munkáltatót faragna a magyar emberekből. Jön a pápai gyerek, és adót, járulékot, bejelentési kötelezettséget fedez fel kertásásban, fűnyírásban, házibuli utáni közös takarításban, barátok bevonásával végzett tapétázásban, kalákában való építkezésben, disznóvágásban, de akár abban is, hogy a szomszéd néni egy óra erejéig vigyáz a kicsikre. Ezt az egészet, amit ő kékmunkának nevez, és közteherjeggyel kíván láthatóvá tenni, nyilván ellenőriztetné valamilyen hatósággal, amelynek természetesen szabad bejárása lenne kertbe, fáskamrába, konyhába, gyerekszobába. Jön a pápai gyerek nagy lendülettel („január végén kezdtem el körülnézni, hogy eddig mit csináltunk”, nyilatkozta a napokban egy osztrák hetilapnak), bekukkant az emberek kertjébe, lakásába, felfedez, adóztat, ellenőriztet és büntetőjoggal fenyegetőzik.
Ez maradt a jóléti rendszerváltásból.
Gyurcsány Ferenc borzalmas marhaságaiból egyetlen politikailag értékelhető momentumot lehet kihüvelyezni: a rossz tanácsadók, jó király közhelytől padlógázzal jutottunk el a rossz tanácsadók, hülye király felállásig. Ebben élünk. Az MSZP kongresszusa kijelölt nekünk egy miniszterelnököt, aki nótából, kegyelemből és cédulából is mindössze egy féllel rendelkezik. Szomorú.
Még valami.
Gyurcsány Ferenc mostanában előszeretettel jelent fel újságírót. Szeretném jelezni, hogy amennyiben a hülyeségére vonatkozó állításaimért bíróság elé idéztetne, a végsőkig ragaszkodni fogok a véleményemhez és a jogaimhoz, és a valóságbizonyítás keretében kérni fogom a kormányfő igazságügyi elmeszakértői vizsgálatát. Történelmi per lesz, Klára!


Téma: Tessék mondani normális???
balogh tibor
2005. július 07. 07:28 | Sorszám: 0
" * Index

2005. július 6., szerda 23:01

Gyors és váratlan befejezés alkalmából kampányzáró-bulit tartott a miniszterelnök és kabinetje Újpesten a MEO-ban. A kormányfő elárulta, tervezik a jól teljesítő kétkezi munkások kitüntetésének visszaállítását."

Inkább tisztességes fizetéseket és közüzemi árakat garantáljon.
Mi lesz a kitüntetés talán a "a kapitalista munka hőse a gyurcsányi haszonért".
Egyébként már ez is a no comment kategória.
Fletó már belehülyült az öngerjesztésbe!


Téma: Angyal.
balogh tibor
2005. június 24. 11:31 | Sorszám: 1
Ez a FIATAL LÁNY talán naív és őszinte nem látja a "való világ" mocskát pl: ala demszky.

Téma: Minden jót Mónika!
balogh tibor
2005. április 23. 10:16 | Sorszám: 7
Ez a "drága hölgy" sorozatosan hazudik belügyminiszter létére. President Clinton aki az USA vezetője volt és a másik mónikával orálisan elégíttette ki magát sem ezért marasztalták el - hanem azért mert HAZUDOTT!Az a BŰN.

Téma: Kovács bukta
balogh tibor
2005. december 20. 09:18 | Sorszám: 171
Bocsánat ismét felületes voltam!
balogh tibor
2005. december 20. 09:16 | Sorszám: 170
"Kivel ölelkezett Kovács László Brüsszelben?

* Index

2005. december 19., hétfő 20:32

Még ki sem hűltek a volt külügyminiszter szeretőjének, Endrényi Évának szókimondó interjúi a magyar lapokban, Kovács László magyar EU-biztos újabb afférjára derített fényt egy Brüsszelben járó alkalmi lesifotós vasárnap. Endrényi Éva szerint Kovács megtalálta utódját. Kovács elismerte, hogy járt arrafelé délután, és vásárolt, de intim kapcsolatra nem emlékszik.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változatNyomtatható változat
hirdetés

Ismeretlen szőkeséggel kapta le egy alkalmi lesifotós Kovács László magyar EU-biztost vasárnap Brüsszelben. Az ismeretlen hölgy ugyan nem Endrényi Éva, de a páros mozdulatai intim kapcsolatról árulkodnak.

Nézegessen randizó Kovácsot!

Az Index feljelentője vasárnap délután kettő, három óra körül vette észre az utóbbi hetekben szeretőbotrányba keveredett egykori külügyminisztert, amint egy középkorú szőke nővel napszemüvegeket nézegettek a belga fővárosban, a Louise sugárúton.

Intimitásra nem emlékszik

A kettejük között lezajlott párbeszéd a képek tanúsága szerint nem volt minden érzelemtől mentes, de a láthatóan kiváló összhang ellenére sem tudtak napszemüveget választani, számolt be az Indexnek a véletlenül arra járó feljelentő.

Kovács László az Indexnek elismerte, hogy járt a Louise sugárúton délután, mert vásárolni volt és ismerősökkel is találkozott, de "intim kapcsolatra nem emlékszik". Az EU-biztos még úgy nyilatkozott, hogy az Index képeit nem látta, mert brüsszeli lakásában nincsen internetelérés.

Házasságán túl a magyar EU-biztosnak egy nőügyéről értesülhetett a nyilvánosság, amikor az öt éven át eltitkolt szerető, Endrényi Éva ősszel kipakolt a sajtónak a volt pártvezér-külügyminiszterrel ápolt intim viszonyáról.

A viszony a nő állítása szerint 2000-től 2005-ig tartott, Kovács felesége pedig tudott a dologról, csak szemet hunyt felette. Az EU-biztos az asszony állításait nem cáfolta, csupán egy közleményben tudatta, magánügyről van szó.

Endrényi Éva utóda?

Az MSZP-ben is nyílt titokként, elfogadott tényként kezelték a pártvezér afférját, amit olyannyira nem tartottak titokban, hogy Endrényi több hivatalos belföldi és külföldi útjára is elkísérte Kovács Lászlót.

Endrényi Éva korábban a Blikknek elmondta, ezeken az utakon az útiköltségeken kívül mint a politikus társa a külügyminisztérium vagy a meghívó állta a szállás- és egyéb költségeket.

A nőt külföldi politikusoknak, így többek között Jose Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének, illetve Dominique de Villepin-nek, volt francia külügyminiszternek, jelenlegi kormányfőnek is feleségeként mutatta be.

Endrényi Éva az Indexnek a képekről értesülve elmondta, november közepe óta nem találkozott Kovács Lászlóval. "Lehet, hogy megtalálta az utódomat" - találgatott Endrényi, és sokat sejtetően megjegyezte: tudomására jutott, hogy a vele való kapcsolata idején Kovácsnak több, párhuzamosan futó nőügye is volt."

balogh tibor
2005. december 13. 15:39 | Sorszám: 147
"Kovács nője szakértőként kapott parlamenti belépőt

Az Európai Bizottság és annak elnöke, Jose Manuel Barroso nem foglalkozik a magyar adóügyi biztos, Kovács László nőügyeivel. Úgy tűnik, mindenki hallgat a volt MSZP-s pártelnök korábbi szeretőjéről: a szocialisták nem árulták el, milyen ügyekben segítette őket szakértőként Endrényi Éva.

A magyar Parlamentbe is volt belépője Endrényi Évának, aki az év elején még Kovács László korábbi külügyminiszter szeretője volt. - Nem nyilatkozhatok az ügyben, nincs mondanivalónk - mondta lapunknak Nyakó István, az MSZP szóvivője, akitől arról érdeklődtünk, milyen tanácsokat adott nekik Kovács szeretője, akinek szakértői belépője van az Országgyűlésbe a szocialisták jóvoltából. - Hivatalosan természetesen nem adtam tanácsokat, de Laci imázsát én találtam ki - mesélt a közös munkáról lapunknak Endrényi.

- Az ön által említett hölgy egészen biztosan nem rendelkezett állandó belépővel az unió biztosainak otthont adó irodaépületbe, legfeljebb naponta kiadott belépési engedélye lehetett - nyilatkozta Maria Assimakopoulou, Kovács László - aki továbbra sem nyilatkozik - uniós szóvivője. Assimakopoulou asszony azt is elmondta: utánanéztek, és papírjaik szerint Endrényi soha nem vett részt közös hivatalos úton Kováccsal, miután a politikus az unió adóügyi biztosa lett. Endrényi viszont máshogyan emlékszik, lapunknak arról beszélt, Kovács bőven ellátta különféle hivatalos belépővel.

- Utazásainkon egyébként a repülőjegyet mindig én fizettem - nyilatkozott a volt szerető. "

balogh tibor
2005. december 13. 13:43 | Sorszám: 146
Bocsánat Éva.
Tévedtem.
balogh tibor
2005. december 13. 08:24 | Sorszám: 143
A reggeli tv2 MOKKA című műsorban meghívott vendág volt Endrényi Judit nem nyilatkozott bántóan hkovácsról, de a műsorvezető úr (nem avas enrik) azt mondta, hogy az ex külügyminiszter pártelnök egy gátlástalan hazudozó! A maszopban NINCS EGYEDÜL!!!A pufajkás méltó társa'''

Téma: Szdsz-magyar szótár/www.dnp
balogh tibor
2006. január 08. 10:12 | Sorszám: 40
A szadesz rákos daganat a magyar nemzet testén!!

Téma: Olvastátok? (4.)
balogh tibor
2007. február 24. 17:27 | Sorszám: 607
A lövetést ígérő buci pék fia!!!
Volt rövid ideig kormányszóvivő is Németh Miklós vagy a pufajkás alatt.
balogh tibor
2007. február 01. 17:30 | Sorszám: 126
Az alábbi nyilatkozat most is aktuális!
Lényeges a dátum a szöveg végén!
"Az SZDSZ Nyilatkozata

Az SZDSZ Ügyvivői Testülete jogosnak tartja a hosszú időn át halogatott, majd előkészítés nélkül bevezetett áremelés elleni országos tiltakozást.

Öt hónapos fennállása alatt a kormány megmutatta, hogy nem tud mit kezdeni gazdaságunk mélyülő válságával. A mai napon bebizonyította, hogy nem tudja kezelni a romló életkörülmények miatti társadalmi tiltakozást. Az erőszakkal való fenyegetőzés megengedhetetlen, csak tárgyalásos megoldás lehetséges. Most már nem csupán a benzin áráról van szó.

Az országnak haladéktalanul felkészült, a lakosság bizalmát megszerezni képes kormányra van szüksége.

Addig is biztosítani kell az élet normális menetét. Felhívjuk a tiltakozó mozgalom résztvevőit, hogy semmiféle provokációnak ne üljenek fel, védjék a rendet és a nyugalmat. Felhívjuk a közellátás, a szállítás és az egészségügy dolgozóit, hogy - mint eddig is tették - biztosítsák a lakosság ellátását.

Felhívunk minden szabad demokrata szervezetet, hogy támogassa a békés tiltakozó mozgalmat, valamint a közellátás és a közrend fenntartását.

Budapest, 1990. október 26., 13 óra 30 perckor

az SZDSZ Ügyvivői Testülete "

balogh tibor
2007. február 01. 16:37 | Sorszám: 125
A szadesz mint szintúgy a madöf a túlélésért küzd.
Az előbbi önálló pofát próbál mutatni a maszophoz képest, a madöf meg törleszkedik a maszophoz!
balogh tibor
2007. február 01. 12:45 | Sorszám: 116
"nálunk tanuló izraeli diák: "a magyarok trágyaemberek"
Izraeli lapban gyalázták népünket a zsidók
2006.11.21.

Kollektíve rágalmazza, gyalázza a magyarságot a Zsidó Ügynökség és egy izraeli lapban (Jediot Aharonot Y-NET internetes változatában) megjelent véleménycsokor, amely főként Magyarországról elszármazott vagy itt tanuló izraeli zsidók mocskolódásait tartalmazza. A kiválasztott nép fröcsögő tagjai "nem értik", miért nem szeretik őket azok, akiket ők olthatatlanul gyűlölnek. Magyarországon - becslések szerint - közel 200 ezer zsidó él, közülük körülbelül 100 ezren Budapesten. Már csak egy kérdés maradt: mit keresnek ekkora számban egy olyan országban, ahol állítólag az utcára is alig mernek kilépni? "Az utóbbi időben valóban egyre több erőszakos cselekményről hallunk. Nagy itt a hajlandóság a nacionalizmusra. Szerintem ettől a jelenségtől nem csak mi, hanem minden itt élő idegen szenved. Néhány héttel ezelőtt, a zavargások idején félelem töltött el sok zsidót és már elő is készítették az útlevelüket, hogy elhagyják Magyarországot" - nyilatkozta a Jediot Aharonotnak a Budapesten tanuló orvostanhallgató, Éti Lávi. "A velünk együtt tanuló helybeli zsidó fiatalok mesélik, hogy Magyarországon mindig volt antiszemitizmus, de mostanában egyértelműen fokozódik a gyűlölet. Bennünk, izraeliekben csak az tartja a lelket, hogy nemsokára hazamegyünk Izraelbe" - mondta a lapnak az ugyancsak hazánkban tanuló Tamir Glázer. Néhány, a szóban forgó írással kapcsolatban megfogalmazott olvasói vélemény: "A magyarok mindig is antiszemiták voltak, de azért lassan ők is fejlődnek, primitív emberekből felvilágosultakká válnak. (Magyarországon tanuló diák) A magyarok 62 esztendővel ezelőtt mindössze 7 hét leforgása alatt 450 ezer zsidót küldtek a halálba. Az auschwitzi krematóriumok nem győzték befogadni a magyarok által deportált zsidókat, ezért a németek utasítására gödrökbe hajították, és ott égették el a holttesteket. Vannak még illúzióitok Magyarországgal kapcsolatban? Azt hiszitek, hogy mindez véget ért, a múlté?(Én, Izrael) Budapesten nagyon megromlott a helyzet. A veszély minden eddiginél nagyobb, s nem tévedek, ha azt állítom, a közeljövőben súlyos támadás érheti az itteni zsidókat vagy az izraelieket. Éppen ezért ne gyertek erre a szörnyű helyre. (Magyarországon tanuló diák) A magyarok antiszemiták, és eredetileg Oroszország ázsiai területeiről érkezett barbárok. A második világháborúban a magyarok végezték el a piszkos munkát a német nácik helyett, amiért az oroszok keményen megbüntették őket. Megérdemelték! (Jehudá, Haifa) Budapesten mostanában mindennaposak a neonáci tüntetések, s a levegőben lóg a gyilkosság. Szerény véleményem szerint az áldozat a miniszterelnök lesz. Anyuka, ha olvasod ezt az újságcikket, ne aggódj! Gázában túléltük a terroristákat, ezért ezt a magyarnak nevezett emberi trágyát is túléljük. (Omer Dár, Budapesten tanuló diák) Beszélek magyarul, de többet nem utazom Magyarországra. Fulladjanak csak bele a gulyáslevesükbe! (Zoltán) Családommal együtt Magyarországra akartam utazni, de miután olvastam az újságcikket, útirányt változtattunk. Nem félek, csak nem akarok egyetlen eurót sem betenni ezeknek a szaroknak a kasszájába. (Juvál) A magyarok a nácikkal lelkesen együttműködő undorító nép. (egy Magyarországról származó, Tel-Avív) Úgy látszik, a magyarok akkor szeretik a Dunát, ha az vérvörös. (Micsinász) Budapesten tanulok, és ezért tanúsíthatom, a legtöbb magyar enyhén szólva nem rokonszenves, vagy erősebb megfogalmazásban úgy is mondhatnám, hogy a magyarok trágyaemberek. (Diák) Ha manapság is lennének gázkamrák, akkor a magyarok ismét örömest oda küldenének bennünket. A magyarok sokban hasonlítanak az arabokra, akik ahelyett, hogy saját maguk oldanák meg a problémáikat, mindig másban keresik a bűnöst. Teszik ezt azért, hogy saját magukról elhárítsák a felelősséget a szegénység, a műveletlenség és a fejletlenség miatt. A magyarok lényege a gyűlölet és a gyilkolási vágy. (Alexa, Magyarországon tevékenykedő üzletasszony) Mit keresnek ott a zsidók? Vándoroljanak ki Izraelbe. Magyarország a magyaroké, és nem szeretik ott az idegeneket, mint ahogyan Izraelben mi sem szeretjük az arabokat, mert ez egy zsidó állam. Más szóval: minden nép éljen a saját hazájában, és akkor nem lesznek rasszista megnyilvánulások, idegengyűlölet, hanem béke lesz a világon. (Ávi)"

balogh tibor
2007. január 27. 09:53 | Sorszám: 3
Ezt az "embert" még orvosi praxist folytatni sem volna szabad engedni államtitkárával "misz mengelével" együtt.Ez az egész botrány bizonyítja, hogy a szadesz a legrohadtabb párt Magyarországon!!!

Téma: Ki lesz tehát a köztársasági elnök?
balogh tibor
2005. június 04. 16:37 | Sorszám: 390
Szerintetek van még olyan hülye maszop szimpatizáns aki vállalná a jelölést? Például Glatz tökéletesen megvan KE jelölés nélkül is.
balogh tibor
2005. június 03. 18:05 | Sorszám: 341
Feletébb érdekes az időzítése a zsidó elvtársaknak?!
balogh tibor
2005. június 02. 09:39 | Sorszám: 253
A mai napkeltében szekeresvidámimre igen enervált és ingerült volt. Szerinte Szili Katalin legnagyobb érdeme, hogy két saját ( nem vérszerinti) gyermeket nevel.Ez.....csúcs?! Ezért kell KE-nek megválasztani???
Nagy sz.rban van a maszop, ez az egész BUKTA!!!
balogh tibor
2005. május 29. 09:03 | Sorszám: 4
Mercurius
Igazad lehet, csak nehéz félre tenni az indulatokat, látva Magyarország jelenlegi helyzetét.
balogh tibor
2005. május 29. 08:51 | Sorszám: 2
Nem tudom.......
Csak azt tudom Szili Katalin tökéletesen alkalmatlan KE-nek!!! Ugyanolyan pártkatona mint a taxisblokád manager chartás, Magyarországot Itáliában lefasisztázó szadeszkreatúra kretén árpi bácsi.
Csak a maszopszadeszt betonozná be a hatalomba.
Az emberi és szellemi qualitásai nem érik el a poszt betöltéséhez szükséges elvárásokat!!!

Téma: Egy holokauszt ügyvéd beperli Magyarországot
balogh tibor
2005. május 12. 16:19 | Sorszám: 0
Ed Fagan nevű úriember, talán csak nem a Twist Olivérből?

Téma: A Szombati Bejelentések
balogh tibor
2006. június 11. 19:23 | Sorszám: 149
" András, ki szeret adózni?"...Kérdi apródobrevnégyurcsányifletó, alias csótány.
Hát ő nem!!!
Eddigi pályafutása adócsalásokkal van kikövezve!!!!

Téma: magyarországi szlovákok miért sunnyogtok?
balogh tibor
2006. július 14. 10:49 | Sorszám: 16
Hol van Jakab Istvánné egykori szlovák származásu parlamenti alelnök?

Téma: A reformkor nagyjai: Gyurcsány Ferenc
balogh tibor
2006. június 01. 19:54 | Sorszám: 21
Volna egy tiszteletteljes javaslatom.
Az egykori Béke kölcsön mintájára a költségvetési hiány megszüntetése érdekében vezessék be a gyurcsány-lopcsány kölcsönt tíz, húsz, harmincezer forintos címletekben célirányosan különös figyelemmel a maszopra szavazó nyugdíjasok számára.

Téma: MIÉP-JOBBIK?
balogh tibor
2005. október 04. 13:21 | Sorszám: 1
Hajrá, ha így lesz akkor 2006-ban elsőfordulóban mindenképp rájuk szavazok!

Téma: Magyarorszag nem akarja Erdelyt!!
balogh tibor
2005. október 23. 19:02 | Sorszám: 80
Milyen alapon nyilatkozik a nevemben, illetve a magyarság nevében ez a féreg? Egyébként most hallottam, hogy még sportminisztersége alatt dolgoztak nála különböző iparosok a villájában és nem tudtak úgy bemenni a lakásba, hogy ne tükör előtt állt volna! NÁRCIZMUS!

Téma: Magyar Bálint mondjon le ! II. (+ 691/I.)
balogh tibor
2005. május 11. 18:48 | Sorszám: 96
antimagyar valelentin is szombatos diák nekik nem kell újra írni az érettségi feladatot.
balogh tibor
2005. május 10. 05:55 | Sorszám: 38
Magyar Bálint egy rohadt megélhetési karrierista érdekpolitikus, de ez az egész pártjára érvényes a száz kg megélhetési díszgójjal az élén!
balogh tibor
2005. május 01. 17:51 | Sorszám: 23
Az egész szadesz meg szabó zoltán az egész ország hátsó felét megtisztelhetné eme nyelves aktussal, és utána elhúzhatnának a szentföldre egy kibucba kapálni.

Téma: Írjunk levelet Fletónak!
balogh tibor
2006. május 11. 09:31 | Sorszám: 4
"És rajzolja körbe a Doszpot Péter!"
Ez már igen időszerű lenne!

Téma: gyurcsányi " megcsináljuk Magyarországot"
balogh tibor
2005. május 01. 14:33 | Sorszám: 0
Attól mentsen meg minket a Jóisten!

Téma: Liberális 56' már magyarul se tud: "freedom fighter"
balogh tibor
2006. január 13. 17:10 | Sorszám: 4
"Ha már előjött ez a Che póló"
Ha Che élne akkor minimum kitárazna ballibsiken és gyurcsánykókán!

Téma: Konrád György
balogh tibor
2006. október 06. 08:56 | Sorszám: 29
Ez barom "liberális" konrádgyuri a mai néphazugságban újra megismételte, hogy "nyilas zászlók" alatt tüntettek a Kossuth-téren.
Valaki mondja már meg neki, hogy a címer részét is képező Árpád sávos lobogónak MAGÁBAN! (nyilas kereszt nélkül amit az alávaló nyilasok biggyesztettek rá) semmi köze a brigantizmushoz!
balogh tibor
2006. október 05. 15:26 | Sorszám: 23
Köszönöm, hogy utána néztél.
Üdv
balogh tibor
2006. október 05. 14:25 | Sorszám: 20
Bocsánat, de Ő is zsidó származású magyar ember.
Nem tudom mond-e valamit e költemény címe: Óda a magyar nyelvhez.
balogh tibor
2006. október 05. 14:08 | Sorszám: 18
Ha már nem nyugszik a téma az önmeghatározás körül akkor csak annyit mondanék, nekem mindegy a szavak sorrendje.
Én ismerek magyar zsidókat illetve zsidó magyarokat akik előtt mély főhajtással adózok és rossz kifejezéssel élve "magyarabbak voltak a magyarnál"...SZERB ANTAL, RADNÓTI MIKLÓS, FALUDY GYÖRGY, TELLER EDE,...és még sorolhatnám.
Nos Konrád György nem közülük való!
Inkább a Landeszmann Györgyök ("fütyülős barack, bő gatya") és Zoltay Gusztávok társaságába való!
balogh tibor
2006. október 05. 11:51 | Sorszám: 6
Bocsánatot kérek, mielőtt leírtam gondoltam rá hogy érdemes-e ideírni, de ő mondta saját magáról, tehát én nem vagyok sem antiszemita, sem sértő!
balogh tibor
2006. október 05. 09:24 | Sorszám: 0
Reggel a maszopkeltében azt öklendezte ki magából, hogy a parlament előtt nyilas zászlók alatt demonstrálnak, tüntetnek.
Ezek szerint a jeles moralista és magyar zsidó (ő mondta)...aki még saját sógorát is beárulta a csermanek rendőrségének..., nem volt még a parlamentben, ahol "nyilas zászlók" díszlete alatt is ülésezik az országgyűlés.

Téma: gyurcsányi a környezetvédő....
balogh tibor
2005. október 04. 10:14 | Sorszám: 4
Nem tudom a FIDESZ minek van a parlamentben?
Én jelentsem fel mikor a gatyám is rámenne!
Komolytalan az ellenzék is.
balogh tibor
2005. október 04. 09:39 | Sorszám: 2
Egyetértek, tenni kell és radikálisan!
balogh tibor
2005. október 04. 09:21 | Sorszám: 0
A hírtv-ben nyilatkozott Dr Balogh Zoltán hévízi orvos kandidátus arról, hogy 1996-ban az ALTUS azaz gyurcsányi tulajdonában lévő felhagyott bauxit bányavágataiba titkolt módon külföldi (veszélyes??!!) hulladékokat hordtak ... gondolom én, jó pénzért...
Mindezt a HÉVIZI TÓ vízgyüjtő területén!!!
Ez a féreg az apródobrev famíliával együtt egész MAGYARORSZÁG-ot saját hitbizományányak tekinti!
Istenre kérem valaki állítsa meg artúró gyurcsányit!!!!!!!!!!

veszélyes


Téma: Drogliberalizáció Kendermag-egyesület
balogh tibor
2005. április 13. 19:51 | Sorszám: 29
Köszönöm Ödön, hogy idézted a lényegét a Csernus mondandójának!Remélem életre kel a topic ?!
balogh tibor
2005. április 11. 17:17 | Sorszám: 25
Most megy a Csernus a napnyugtán.
balogh tibor
2005. április 11. 14:37 | Sorszám: 13
Kösz Lajos Bácsi!
balogh tibor
2005. április 11. 14:29 | Sorszám: 10
Ha van rá mód meg kell nézni a napnyugtát.
balogh tibor
2005. április 11. 09:53 | Sorszám: 0
Reggel láttam a napkeltében interjú Csernus Imrével, miden szavával egyet lehet érteni!

Téma: Demján - VOSZ - Nagykoalíciót!
balogh tibor
2005. december 08. 11:10 | Sorszám: 5
SOHA!!! SOHA!!! SOHA!!!

Téma: Egy ismerős történet....
balogh tibor
2006. szeptember 24. 16:35 | Sorszám: 2
A róka dúvad.
Lelövik ugye?!

Téma: Roma szúrta meg a romát ?
balogh tibor
2005. május 27. 17:21 | Sorszám: 97
Kérdésem mi a családok etnikai hovatartozása...gének, vérminta, bőrszín???
balogh tibor
2005. május 23. 21:49 | Sorszám: 69
Bocs Mercurius mi az a mabüsz, művelődni szeretnék?
balogh tibor
2005. május 23. 21:40 | Sorszám: 67
Elvtársak " a nemzetközi helyzet fokozódik", egyre több tanú szólal meg és közli, Józsika áldott jó gyerek volt már az általános iskolában is balhézott verekedett zsarolt!!!Az antirasszista antifasiszták követelik a hagyományőrő szervezetek betiltását.Szerintem a Cserkész Szövetséget is be kellene tiltani. Egyedül az úttörő szövetség maradhatna ....szerintem!
balogh tibor
2005. május 23. 19:07 | Sorszám: 63
Most volt Farkas Flóri a hírtv-n azt mondta, hogy horváthaladárnak nem jött be a Moszkva-téri buli és reméli, hogy mostmár a normális életvitelt folytató cigányok is pálcát törnek felette. Hát ebben kételkedem....amíg a szadesz pénzeli?!
balogh tibor
2005. május 23. 15:40 | Sorszám: 58
Most mondják a ""fasiszta"" hírtv-ben, hogy Józsika nem 15 hanem 16 éves és az általános iskolából is zsarolási ügyében tett feljelentés miatt küldték el! Éljen Horváh Aladár MINDEN ROMÁK főguruja. A dupla idézőjel neki szól!
balogh tibor
2005. május 23. 12:14 | Sorszám: 56
Micimaci!
Követelem, hogy a szadesz óriásplakáton hirdesse ezt a szöveget!!!
balogh tibor
2005. május 22. 21:45 | Sorszám: 46
Távol álljon tőlem, hogy mentsem kardos döfködőt, de ha bebizonyosodik, hogy ez a "drága ártatlan 96 kg-os zsaroló lopott mobil telefonokat forgalmazó gyermek" lépett fel agresszíven bicskával a kezében akkor a védőjének ezt maximálisan fel kell használni a védelem érdekében. A sértett amit eddig előadott az úgy tünik ellentmondó zagyvaságok halmaza.Még a társai vallomásával sem egyezik.Ha ezt a témát kihasználó maszopszadesz ellen a FIDESZ nem lép fel határozottan (csak nehogy Pokorni legyen a frontember!!!)akkor még a 2006-s választást is elbukják. Azt már a maszop is beláthatná, hogy gyurcsányival és hillerpistikével nem mennek semmire.

Téma: Aláírásgyűjtés
balogh tibor
2007. január 09. 11:55 | Sorszám: 6
balogh tibor

Téma: 2006: MDF-MSZP koalíció
balogh tibor
2006. január 28. 14:58 | Sorszám: 6
Okádni kell ibolykától és herényikarcsikától.
Ugyanazt művelik a hatalomért mint a szadesz!

Téma: MSZP politikusok bilincsben
balogh tibor
2005. december 22. 09:19 | Sorszám: 324
A szolnoki Kőolajkutató Vállalat egy orosz cégnek remélt eladásában az egyik "strówoman" aprópiroska volt!

Téma: Láttátok?
balogh tibor
2006. szeptember 24. 16:40 | Sorszám: 887
Sajnos igaz!

Téma: Dávid Ibolya most veri szét teljesen az MDF-et??
balogh tibor
2006. április 16. 10:10 | Sorszám: 260
Lehet, hogy igazad van !
Én csak az index-ről vettem át a beírást.
balogh tibor
2006. április 16. 09:08 | Sorszám: 258
Ez mutatja a lényeget ibolykáról!
06.04.16 08:37:49 (7)

"a lóvé a KGB utódszervezetétől jött."

Kanadában másképp tudják, OV még nem tájékozódott )

IBOLYA, IBOLYA kék színű ibolya

HAZAI LEVÉL
N.B. Ha bárki fel tudja használni ezt a történetet, szabadon megteheti!

Mint arra emlékezhettek, Ibolyka eredetileg Kónya titkárnője volt. Az volt a feladata, hogy ha valaki azt akarta, hogy egy javaslat mondjuk ne kerüljön a plénum elé, akkor azt valahogy elsikálja, szóval egy nagy nulla volt...

Aztán egyik este csörgött az asztalon a telefon Dr. Zétényi Zsoltnál. A másik oldalon egy Amerikába szakadt, "atomfizikus körökből való" (Zétényi Zsolt ilyen árnyaltan kódolja a "zsidó" kifejezést...) úriember beszélt, és arra kérte Zétényi Zsoltot: támogassa Dávid Ibolyát, mert hamarosan támadások fogják érni szegényt. Zétényi Zsolt nem értette: miért érnék támadások


Ibolyát? Erre a Tom Lantos köreiből való úriember annyit mondott: "Mert a családja nem egészen keresztény származású." (Apai oldalon zsidó.) Zétényi Zsolt még ekkor sem értette, mert jó, jó, félzsidó, de ez kit érdekel egy titkárnő esetében?! Erre tettetett meglepetéssel reagált az amerikás "magyar": "Hát te még nem tudod? Ő lesz az MDF következő elnöke!"

(Zétényi Zsolt valóban nem tudta. Sőt senki sem tudta. Az amerikai zsidók eldöntötték, és ilyen diplomatikus formában KÖZÖLTÉK A DÖNTÉSÜKET Zétényi Zsolttal.) +++

posted by Judit @ kedd, április 11,


Téma: VIII. Ötéves Terv
balogh tibor
2005. június 24. 16:36 | Sorszám: 2
apródobrevné-gyurcsányiferkónak már semmi köze a valósághoz a jövő héten kimegy a búzamezőbe kalászt morzsolgatni.
Ideológiát dolgoz ki, hogy kell a milliárdos kiszführereknek a vadkapitalizmus tovább építeni és proletárinternacionalista segítséget nyújt a rogyadozó Eu-nak.

Téma: Nincs egy igaz izraelita Magyarországon?...
balogh tibor
2006. február 01. 14:34 | Sorszám: 21
Könyörgöm, Csurka István utaltatta mágának azt a lakást????
balogh tibor
2006. február 01. 11:29 | Sorszám: 7
1956 - Angyal István

Téma: Rasszista ország!
balogh tibor
2005. június 01. 17:57 | Sorszám: 5
Szerintem horváthaladár és újhülyepistike szervezte a happeninget.

Téma: A kormányfő becstelen
balogh tibor
2005. július 14. 08:41 | Sorszám: 38
Fletó csak stróman!
balogh tibor
2005. július 14. 08:38 | Sorszám: 36
Netán apró piroska?
balogh tibor
2005. július 14. 08:24 | Sorszám: 33
Elküldtem!!!
balogh tibor
2005. július 14. 07:41 | Sorszám: 29
Elküldték tisztelt fórumtársak?

Téma: Olvastátok? 3.
balogh tibor
2007. január 23. 16:04 | Sorszám: 948
Ez mind nagyon szép, de mikor hajtják már el csótányt a maszoposok a bús vasporos ..csába, hamár a Fidesz képtelen erre!!??
balogh tibor
2007. január 18. 13:01 | Sorszám: 895
"Most kaptam sms-ben: megnyitották a Kossuth teret!!!!!!"
Tényleg??????
Hajrá egyhazájú Magyarok !!!
Hajrá Magyarország!!!
balogh tibor
2006. december 05. 17:21 | Sorszám: 419
Nem rossz!
Országosan ismerté kell tenni!!!
balogh tibor
2006. november 10. 10:23 | Sorszám: 27
"z olaszliszkai tragédia és a Magyar Nemzet
A legenyhébb szó: felelőtlenség
NOL • Tamás Tibor • 2006. november 10.Olaszliszkán virágokkal és mécsesekkel emlékeznek a tragédiára
Kép: Kurucz Árpád
A Magyar Nemzet 2006-ban képtelen tisztességes hozzáállásra olyan súlyos ügy kezelésében, mint az olaszliszkai lincselés. Tragikus „félreértés” történt az Orbán-kormány idején, amikor gyakorlatilag kivégezték a Magyar Nemzetet mint polgári napilapot, és olyan emberek kezébe juttatták, akik egy felelősségének tudatában lévő sajtóban legfeljebb egy kocsmai törzsasztalnál szövegeznék pár száz emberhez eljutó röplapjaikat.

„A Népszabadság nem mond igazat, és arra céloz, hogy a Magyar Nemzet lincselésre (önbíráskodásra) ösztönöz. A tény az, hogy a cigányság sorskérdéseivel egyébként rendszeresen foglalkozó Magyar Nemzetben nem jelentek meg ’rasszista kijelentések’ az ügy kapcsán, ellenben a Népszabadság rasszista módon akarja a jobboldal nyakába varrni a lincselést” – írta október 26-án a ”polgári napilap” véleményrovatában Löffler Tibor politológus. Arra válaszolt így, hogy az olaszliszkai lincseléssel kapcsolatban a jobboldal zászlóshajójának számító napilap egyes megnyilvánulásairól október 18-án Czene Gábor ezt írta a Népszabadságban: „Tény, hogy a Magyar Nemzetben ’csont nélkül’ jelennek meg rasszista kijelentések az ügy kapcsán, az egyik szerző pedig valósággal felszólít az önbíráskodásra.”

Nézzük meg közelebbről, mi mindentől tekint el Löffler úr, amikor azt állítja, hogy a Magyar Nemzet tevékenységéről a Népszabadság „nem mond igazat”. Cikkemben a sokkoló hír utáni néhány napot vizsgálom, mert a napisajtóban nyilván ezek a reakciók a legfontosabbak.

„Cigányliszka”

Bayer Zsolt, a „polgári napilap” befolyásos megmondóembere október 17-én megjelent dolgozatának az adott helyzetben rendkívül visszafogottnak számító Cigányliszka címet adta. „Az elkövetők cigányok voltak. Több tucat. Több tucat lincselő” – állapította meg a szerző, majd azonnal áttért a jogvédők tevékenységének értékelésére. „…tudjuk pontosan, mi fog most következni. Most a párás szemű, elviselhetetlenül aljas ’jogvédők’ fognak következni. Ugyanazok, akik a zámolyi gyilkosokból szenvedő hősöket faragtak, és kimenekítették őket Franciaországba.” A „forgatókönyvet” részletezve Bayer pár lépésben eljut addig, hogy majd feltűnik „az SZDSZ, Gusztos Péter meg a Furmann Imre. Odaállnak majd Olaszliszka főutcájára, és szenvedélyesen elítélik a rasszizmust. Kicsit elítélik majd a tanárember agyonverését, de hozzáteszik, hogy ha nem is elfogadható, mégis érthető, ami történt. S hogy az igazi probléma megint a többség intoleranciájában keresendő.”

Bayer ezek után visszatér az olaszliszkai lincselés résztvevőinek jellemzésére, kifejtve: nem csupán formállogikai fejtegetés, hogy „ahol több tucat állat ver agyon éppen egy 44 éves tanárembert a saját gyerekei szeme láttára, ott nem csak azok a gyilkosok, akik a husángot fogják. Az összes, többtucatnyi állat: GYILKOS.”

Bayer Zsolt pontokba foglalt néhány „következtetést” is: „Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba. Ha időközben körbeállják autónkat a cigányok, még inkább tapossunk bele a gázba. Akit még elütünk, annak pechje van.” Bayer itt egy kicsit lehiggad, és hozzáteszi, hogy ha egy gyereket elüt az ember, persze ezután is megáll majd. A „megoldás” Bayer szerint: „Jó, ha indulás előtt beszerzünk egy lőfegyvert. Ha elütünk egy gyereket, álljunk meg. S ha gyülekezni kezdenek körülöttünk az állatok, használjuk bátran fegyverünket…” (A szöveget tanulmányozva feltűnhet, hogy az autónkat egy esetleges későbbi konfliktusban körbeálló „cigányok” és az „állatok” Bayernél szinonimák.)

Pár ponttal később Bayer továbbfűzi az önbíráskodással kapcsolatos gondolatait: „Amerika megérkezett. Ott már évtizedek óta magától értetődő, elfogadott tény, hogy vannak helyek, ahol az állam nem vállal felelősséget az állampolgárok biztonságáért. Lemondott az állam Amerikában bizonyos helyekről. Bizonyos népcsoportok, rasszok lakta helyekről. S ezeken a helyeken mindenki úgy gondoskodik a biztonságáról, ahogy jónak látja.” Cikke végén pedig meghirdeti a „zéró tolerancia” jelszavát, miután még egyszer kitér az „állatokra”, akik a két gyerekre sem voltak tekintettel, és ez – közelebbről nem részletezett - „bosszúért kiált.”

Bayer Zsolt, mint látjuk, az „állatok” elleni védekezés esélyeit mérlegelve a „bizonyos rasszok” lakta településeken Amerikában már régóta ismert önbíráskodást, valamint a közelebbről meg nem határozott „zéró toleranciát” látja a „megoldásnak”. Rasszista kijelentések és nyílt felszólítás az önbíráskodásra. Nyolc nappal később ugyanazon a helyen pedig egy politológus „cáfolja” mindkettőt.

A Magyar Nemzet október 20-án egy olvasói levelet is közölt, amelyben Koltai Zsófia megköszöni, „hogy megjelentették Cigányliszka című cikküket, azt hiszem, Bayer Zsolt sokunk szívéből szólt.”

„Nyugodt kedélyek”

Ugyancsak október 20-án Seszták Ágnes is kiáll Bayer mellett. „Hüledezve adok igazat Bayer Zsoltnak: máris próbálják bagatellizálni az ügyet. Ahogy véget ér az elemi felháborodás, jön Ligeti úr a Mokkában, és uszítónak nevezi a Magyar Nemzetet, undorítónak Bayer írását.” A Ligeti György polgárjogi aktivista által az elkövetők etnikai származásának megjelöléséről kifejtett vélemény joggal vitatható, de Seszták Ágnesnek természetesen nem ezzel van baja, hanem azzal, hogy Ligeti Bayer Zsolt szörnyű megszólalását bírálta.

Az „igazi” célpontok azonban a Sesztáknál is a liberális jogvédők, és itt is megjelenik az önbíráskodó különítmények „várható” megalakulása iránti megértés. „Az a gigantikus hazugsághalmaz, amit a cigánysággal kapcsolatban hordott össze a liberális politika tizenhat éven keresztül, most lavinaként temeti maga alá kiötlőit, a magát megjátszó értelmiséget. Mivel kezdődött? Zámollyal.” „. Roma jogvédőnek lenni nálunk annyi, mint feszt hergelni a cigányokat a magyarok ellen. Nagyon sokan élnek nagyon jól abból, hogy állítólag a romák érdekeit képviselik. Tanulmányok tömegére, cigányszervezetekre, azok vezetőire, felzárkóztató programok dömpingjére szórják ki az adófizetők pénzét.
Feleslegesen. Amikor a tanárt halálra lehet verni, orvost késsel fenyegetni, amikor a bírókra nem a Kossuth tériek, hanem a népes rokonság támad rá, amikor bárkivel lehet büntetlenül trágárkodni, mert a tömeg retteg a romáktól, amikor a parasztok terméseinek lepusztítása, templomi kegytárgyak ellopása Kuncze megélhetési bűnözésének világába tartoznak, akkor a liberálisoknak ideje lelkiismereti vizsgálatot tartaniuk és bűnbocsánatért esedezniük. Ha nem lesz rend, ha a rendőri fellépés rasszista megnyilvánulás, ha a magyarok panasza kirekesztés, akkor mihamarabb megszerveződnek az önbíráskodó különítmények.”

Amint látjuk, közös pont az „elviselhetetlenül aljas” jogvédők iránti olthatatlan gyűlölet (és előjönnek a kulcsszavak is: Zámoly, Moszkva tér)... Egy szó sem hangzik el viszont a magyar hétköznapokban bizony rendszeresen előforduló jogtiprások áldozatainak sérelmeiről, és arról, ha nem az „aljas” jogvédők, akkor ki segítsen azoknak, akik a sérelmeket elszenvedik. Végtelenül egyszerű világképre vall annak sejtetése, hogy az olaszliszkai tragédia bármit is visszamenőleg „bizonyíthatna” a korábbi konfliktusokkal kapcsolatban.

Célkeresztben a liberális jogvédők

A Magyar Nemzetben ez ügyben viszonylag mérsékelt hangon megszólaló szerzők is minden esetben feltűnően nagy súllyal bírálják a liberális politikát és a jogvédők tevékenységét, amely szerintük „idáig vezetett”.

„A gyilkosok cigányok voltak, egyikük éppen a helyi kisebbségi önkormányzat tagja. Jogvédők most a szívükhöz kapnak, mert hát mi köze az elkövetők etnikai hovatartozásának a bűnügyhöz. Ne kapjanak a szívükhöz, itt és most már többről van szó, mint valami jópofának és persze politikailag (és anyagilag) hasznosnak látott tüntetésről „Józsika” megszúrása miatt” – írta Bayer Zsolt cikkével egy napon megjelent „Irtóztató rend” című cikkében Néző László, majd megállapítva, hogy valami nagyon elromlott, sorolni kezdi, hogy kiket tart felelősnek. „Elrontották például éppen a jogvédők is..” „Elrontották a rendőrök…” „Elrontották a bíróságok…” „Elrontotta az egész politika…” „Elrontották a cigányság választott és önjelölt vezetői is…”

Mindebben akár egyet is lehetne érteni, Néző László cikke akár a párbeszéd kezdete is lehetne, ha nem Bayer csekély önkontrollról árulkodó írása mellett közölték volna – és ha a felsorolás nem lenne féloldalas. A rendőrök, bíróságok, politikusok kétségtelenül nagyot hibáznak, ha büntetést, korlátozást érdemlő cigányoknak etnikai származásuk miatt érdemtelenül kedvező, velük szemben „engedékeny” eljárást biztosítanak. Ha ilyen történik, ha etnikai alapon védelmet kap, aki nem érdemli meg, és nem kap segítséget a bűnös áldozata, az valóban nagyon súlyos hiba. De Nézőnek is tudnia kell, hogy a rendőrség és a bíróságok gyakran (minden jel szerint az előbbinél jóval gyakrabban) éppen az ellenkező, ugyanilyen súlyos hibát követik el. Valószínűsíthetően etnikai előítéletek alapján méltánytalanul bánnak sokszor bűntelen cigányokkal is, csak még mélyebbre nyomva őket ahelyett, hogy kiemelkedésüket segítenék. Néző László cikkének aránytalansága nehezen magyarázható – akkor sem, ha egy szörnyű lincselés árnyékában bélyegzi meg az állítólag „cigánypárti” gyakorlatot.

Mindezek miatt sajnos erőtlen Néző Lászlónak az a felsorolás végén olvasható „vallomása” is, amely szerint „elrontottuk mi is, ’többségi magyarok’, akik – valljuk be – gyakran követünk el hibákat és bűnöket is cigány honfitársainkkal szemben, eltaszítva olykor azokat is, akiknek egyéb bűnük nincsen, mint hogy barnább a bőrük.” Miért ézem ezt erőtlennek? Mi, gyakran hibákat elkövető „többségi magyarok” ugyanis egy rendszer részei vagyunk, részei vagyunk a mindennapos hatósági, politikai, bírói, rendőri gyakorlatnak,. Különösen része ennek a gyakorlatnak az a sajtó és az a közvélemény, amely most is, mint más konfliktusok idején is, túlzásaival „eltaszította” azokat, akik barna bőrükön kívül „egyéb bűnnel” nem rendelkeznek. Ez ellen folyt és folyik a jogvédők fellépése, és ez ellen szerveztek olykor tüntetést is, amit máig nem tudnak megbocsátani éppen azok, akik kiváltották ezt az ellenállást.

Etnikai különbségekről emberségesen

Etnikumok („rasszok” közötti jellemző különbségekről ír a Magyar Nemzet október 18-i vezércikkében Lukács Csaba is, (Őszintén az ökoljogról), de ő úgy teszi, hogy azzal szó szerint egyet lehet érteni. „Az ököljog, a szemet szemért elv alkalmazása kulturális-szociológiai kérdés. Ideje arról beszélni, hogy Magyarországon egyre több az olyan ember, aki alig vagy egyáltalán nem jutott túl az ösztönlény szintjén. És azt is ki kell mondani, hogy ezek döntő többsége roma.” Igaza van abban, hogy „a nyomor nem mentség semmire”. Igaza van abban is, hogy sok nyomorban élő ember a szükség ellenére is „megtanulta zabolázni indulatait”, megtartja méltóságát és nem válik túlélésért küzdő állattá a legnagyobb bajban sem. Egyetértek Lukács Csabával abban, hogy minél gyorsabban a megoldást kell keresni, és minden józan ember számára elfogadható az is, ahogyan Lukács Csaba a helyzetet vázolja: „A magyarországi roma népességen belül hat eltartott jut egy foglalkoztatottra, sok családban az egyetlen biztos jövedelemforrás a gyerekek után járó szociális támogatás. Mindössze három százalékuk végzett középiskolát (miközben a teljes népességen belül ez az arány negyven százalék), nyolcvanöt százalékuknak legfeljebb nyolc osztálya van. Fiatal társadalom az övék: a becslések szerinti hétszázezres közösségüknek több mint egyharmada 15 év alatti. Miközben anyagi értelemben a többségi társadalomra szorulnak, keveset tesznek hozzá (tegyük hozzá gyorsan, hogy sok esetben önhibájukon kívül) annak fejlődéséhez. Vágyaik ugyanolyanok, mint a többségé, hiszen ugyanazokat a reklámokat látják, és ugyanoda járnak bevásárolni, ugyanakkor nem esnek át azokon a neveltetési-szocializációs folyamatokon, amelyek során megtanulhatnák, miként lehet a szabályok és a társadalmi normák betartásával elérni-megvalósítani ezeket a vágyakat.”

Lukács Csaba is keményen bírálja ugyanakkor a liberális politikát: „ezek a politikusok – nyilvánvaló szavazatvásárlási céllal – csak a jogaira tanították meg ezt a közösséget, a kötelességeire nem. Az elfogadhatatlan ezen politikusok számára, ha például a gyereknevelési támogatást iskolalátogatáshoz, a munkanélküli-segély folyósítását közmunkához kötik, de az természetes, hogy lángoló és együtt érző nyilatkozatokat adnak ki, ha egy köztörvényes romát etnikainak kikiáltott sérelem ér.”

Ha egy egészében elfogadható módon megnyilvánuló lapban jelent volna meg, Lukács Csabának ez a liberalizmus-bírálata önmagában nem váltana ki belőlem komoly ellenkezést – része lehetne a politikai oldalak közötti vitának.

Cikke más részeit olvasva valószínűnek tartom, hogy ő maga sem gondolja „varázsszernek” a cigányság mély – és az egész társadalmat fenyegető – problémáinak megoldására a konzervatív politika kedvenc „fegyelmező” eszközeinek bevetését. Konzervatívként a fegyelmezésben hisz. Tudnia kell azonban, hogy az igazi megoldáshoz hatékony fejlesztő programok kellenek.

A tragédia hírei: így szerkesztenek ők

Október 17-én a Magyar Nemzet címlapján ez volt a főcím: Cigányok lincseltek Olaszliszkán. A belül folytatódó cikk alcímei így hangzottak: A megyei főrendőrök még nem találkoztak ilyen brutális gyilkossággal – Vadállati leszámolás a semmiért. Ehhez a részletes helyszíni beszámolóhoz egy nagy keretes összefoglalót mellékeltek, amelyek sorra vették a fontosabb közéleti reakciókat: Kolompár Orbán, Horváth Aladár, Farkas Flórián roma vezetők, Pettkó András MDF-es és Nyakó István MSZP-s politikus első kommentárjai után a Jobbik közleményét ismertetik, amely „a cigány etnikumot indokolatlanul kivételezett helyzetbe hozó törvények és rendeletek azonnali megváltoztatását” követeli. Egy ilyen összefoglaló címe a címet adó szerkesztő értékválasztásáról üzen. A Magyar Nemzetben ezt tartották a legfontosabbnak: „Törvénymódosítást követel a Jobbik”. (Ugyanezen az oldalon a nem mérsékeltségéről ismert Ludwig Emil pár sorban ismét belerúg a „fővárosi jogvédőkbe”.)

A Magyar Nemzet még másnap, 18-án sem adott esélyt az indulatok csillapodásának. A lap ilyen főcímmel jelent meg: „Félszáz ütés okozta a halált – Nem csak Olaszliszkán volt áldozata cigányok gyilkos brutalitásának”. Ennek a cikknek a végén pedig egy figyelemre méltó, hosszú beszámoló olvasható egy „nem-szkinhedmozgalmi törekvésről”…

„Lapunk, illetve egy másik országos médium munkatársa megtudta, nincs szkinhedmozgalmi törekvés, csupán arról van szó, hogy néhány száz fiatal Borsodból, Szabolcsból, valamint Békésből annyit szeretne elérni – jelentették ki határozottan –, hogy a roma társadalom csőcselék részét megneveljék, s amennyiben valahol „rendetlenséget” tapasztalnának, ott rendet tegyenek. Szerintük nem követnek el törvénysértést, ha néhány száz motoros járja a nagyarányú cigánysággal megáldott településeket, s jelenlétükkel felhívnák a figyelmet, elfogyott a megértés, zéró toleranciára zéró tolerancia a válasz. Természetesen nincs szándékukban tettleg bántalmazni a romákat, viszont rámutattak: nincs jog kötelesség nélkül. A névtelen csapat tagjai kijelentették, a csőcselék tönkreteszi a törekvő cigányok renoméját is, tehát ők elkezdik, az államnak pedig folytatnia kell a reformot, ami a romák előjogainak megszüntetésére vonatkozik.
Egy, magát ugyancsak megnevezni nem kívánó, rendőrtiszt reagált a felvetésre; a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa azt állította, mindenkinek szíve joga motorozni az országúton létszámtól függetlenül, ugyanakkor emlékeztetett: a KRESZ előírásait minden körülmények között kötelező betartani. Amíg békésen motorozik a tömeg, addig nincs baj, viszont ha törvénysértést követnek el, azonnal a rendőrhatóságokkal találják szembe magukat.”

Nehéz lenne erről a hírszerkesztésről azt állítani, hogy csillapítani próbálta volna az amúgy is felborzolt kedélyeket.

Egy szörnyű, akár országos etnikai konfliktus esélyét is magában hordó tragédia utáni néhány nap „termését” tekintettem át a Magyar Nemzetből. Mit is írt október 26-án mindennek ismeretében Löffler Tibor politológus? „A Népszabadság nem mond igazat, és arra céloz, hogy a Magyar Nemzet lincselésre (önbíráskodásra) ösztönöz. A tény az, hogy a cigányság sorskérdéseivel egyébként rendszeresen foglalkozó Magyar Nemzetben nem jelentek meg ’rasszista kijelentések’ az ügy kapcsán, ellenben a Népszabadság rasszista módon akarja a jobboldal nyakába varrni a lincselést.”

Felelőtlen emberek kezében a „polgári napilap”

Bárki meggyőződhetett a fenti összeállításból arról, hogy az a több tízezer példányos napilap, amely több százezer emberhez eljut, és a magyar jobboldali közvélemény hangulatának, szemléletének meghatározó alakítója, hogyan kezelte a közvéleményt sokkoló hírt. Azok a döntések, amelyeket a hír hátterének feltárása, az azzal kapcsolatos vélemények közreadása során meghoztak, éppen a közvélemény befolyásolása szempontjából legkényesebb, első napokban közelebb álltak az elemi indulatokon alapuló kocsmai „közvéleményhez”, mint a felelős, polgári újságírói hagyományokhoz.

Október 15-én borzalmas bűntény történt Olaszliszkán, amely sokkolta a közvéleményt. Mindenki magyarázatot keresett, újabb híreket, részleteket várt az ügyről. Szögi Lajos tanár úr szörnyű halála és a lincselésnél jelenlévő két gyermekének lelki megkínzatása egyrészről indulatokat, az ösztönös reakció szintjén bosszúvágyat is kiváltott, másrészről félelmet és kétségbeesett felelőskeresést. Ilyen helyzetben sokszoros az újságírók és a szerkesztőségeket irányító vezető munkatársak felelőssége. Tudniuk kell, hogy a felfokozott érzelmek lecsillapodásáig eltelő napokban akár közvetlen kapcsolat is kialakulhat a hírszerkesztés vagy a véleménycikkek által sugallt „üzenetek” és az indulatok esetleges elszabadulása között.

Tény, hogy a Magyar Nemzet 2006-ban képtelen tisztességes hozzáállásra egy ilyen súlyos és beláthatatlan következményekkel fenyegető ügy kezelésében. Ismét megbizonyosodhattunk arról, hogy milyen tragikus „félreértés” történt az Orbán-kormány idején, amikor gyakorlatilag kivégezték a Magyar Nemzetet mint polgári napilapot, és olyan emberek kezébe juttatták, akik egy felelősségének tudatában lévő sajtóban legfeljebb egy kocsmai törzsasztalnál szövegeznék pár száz emberhez eljutó röplapjaikat."

Ismét a FIDESZ az oka mindennek!???


Téma: Ki lesz tehát a köztársasági elnök? II.
balogh tibor
2005. június 07. 16:46 | Sorszám: 412
Az m2-n most adták gyurcsányi beszédét a Munkácsy teremből. A kezei enyhén remegtek és rendkívül idegesnek látszott amint a továbbfolyó kormányzásról beszélt
balogh tibor
2005. június 07. 16:13 | Sorszám: 397
Utólag már könnyű okosnak lenni...pláne ha a végeredmény is ezt igazolja, de mesteri húzás volt a FIDESZ tartózkodása az első fordulóban!
Tényleg kiugrasztotta a sunyi átszavazókat a bokorból. Enélkül mind a három fordulóban Szili előny lett volna??!!
balogh tibor
2005. június 07. 12:00 | Sorszám: 213
Uraim
Most kéne egy korlátozott töltetű neutron bombát iníciálni a parlament kupolájában.
Ez rendet tenne a magyar politikai közéletben.
Ami itt van az meghaladja a józan ész korlátait!

Téma: Müller Péter Sziámi az Operaházban...
balogh tibor
2005. július 22. 15:44 | Sorszám: 2
Ime a szadeszos kultúrpolitika "müllerpétersziámi".
Hát röhej!
Maholnap drogot árulnak a büfében!

Téma: Göncz Árpád spicli volt!
balogh tibor
2005. május 26. 20:08 | Sorszám: 128
Árpi bácsi szadesz keatúra és patkány a pszihiáter fattyával együtt.

Téma: Tetthely
balogh tibor
2005. április 24. 17:33 | Sorszám: 13
Épül az Apró - Abszurdisztán (Hungary). De vicc a Fidesz akciózása is hiszen nem bukik bele az mszdszp! Minimum előre hozott választás kéne még annak ellenére is hogy rendkívül nehéz a felelősségrevonás illetve a dolgok rendbetétele.

Téma: Best of Gyurcsány!
balogh tibor
2005. október 19. 15:10 | Sorszám: 377
Az előző idézet arra bizonyíték, hogy a képmutató farizeusság apródobrevné alapvető tulajdonsága!!!

Téma: Elhunyt Pásztory Zoltán
balogh tibor
2005. május 01. 12:14 | Sorszám: 1
Sajnos elmennek a NAGYOK is.Remélem ILLÉS szekerén távozott a mennyekbe. JÓ lett volna ha még Erdélyben Ő dobolt volna az Illés koncerten. Isten nyugosztalja.

Téma: BUÉK 2006.
balogh tibor
2005. december 31. 09:21 | Sorszám: 4
"Nagy László
ADJON AZ ISTEN

Adjon az Isten szerencsét,
Szerelmet, forró kemencét.
Üres vékámba gabonát,
Árva kezembe parolát.
Lámpámba lángot, ne kelljen
Korán az ágyba hevernem.
Kérdésre választ õ küldjön,
Hogy hitem széjjel ne dûljön.
Adjon az Isten fényeket,
Temetõk helyett életet.
De nekem a kérés nagy szégyen,
Adjon úgy is, ha nem kérem."

Igazi emberi filozófia minden jóakaratú ember számára!

Adjon az Isten BOLDOG ÚJ ÉVET! minden jóakaratú magyar ember számára.
Úgy legyen!


Téma: IGEN! MEGCSINÁLTUK!
balogh tibor
2006. január 17. 08:03 | Sorszám: 1
A krisztusi szeretet jegyében mondom,
Húzzonak el a szadeszkreténekkel együtt!!!!!!!!!!!!!!!4

Téma: VÉGRE
balogh tibor
2005. szeptember 28. 17:13 | Sorszám: 8
Ja és elfelejtettem, hogy HAJRÁ GÉMESI és SISÁK HAJRÁ tisztességes MDF-esek!
balogh tibor
2005. szeptember 28. 16:44 | Sorszám: 4
Ibolyka, a hóbagoly csapos borospéter kreatúrája - KAPUTT! Beléphet a maszopba.

Téma: Ariel Sharon
balogh tibor
2006. február 01. 11:20 | Sorszám: 634
Újra kérdezem: Van-e már vizelete a mészárosnak?
balogh tibor
2006. január 29. 09:13 | Sorszám: 603
Van vizelete a mészárosnak?
balogh tibor
2006. január 11. 20:04 | Sorszám: 301
A PAX tv-n tegnap előtt egy Brády Zoltán (a KAPU fősszerkesztője) által készített interjút László Károllyal aki magyar származású zsidó EMBER. Megjárta a koncentrációs táborokat is 1956-ban lelépett Magyarországról. Avantgard hippi korszaka is volt amikor az USA-ban élt, és látta a kinti életformát.Nem tudom, hogy mikor készült a film akkor a svájci Baselben élt és jelentős igen értékes műgyüjtemény birtokosa. Többek között elmondta, hogy hagyják már a holokausztot mert éppen eleget szenvedtek a nemzsidó magyar emberek tömegei a háború és az orosz megszállás miatt. A műgyüjteményét a Magyar Államra szeretné hagyni halála után.
Le a kalappal az ilyen EMBER előtt, aki többre tartja magyarságát, mint a zsidó számazását! Minden tisztelet az övé!
balogh tibor
2006. január 08. 15:20 | Sorszám: 168
Akkor bokorgyuri meg az ariel mosópor TÖMEGGYILKOS!
balogh tibor
2006. január 08. 09:48 | Sorszám: 160
"Egy katonai ellenőrzőponton ez hősi halál, a szabadságharc része. Hiszen fegyveres megszálók a célpontok Egy buszon, vagy szórakozóhelyen közönséges tömeggyilkosság, mert fegyvertelen civilek az áldozatok."

EZ így igaz!!!

balogh tibor
2006. január 07. 17:59 | Sorszám: 110
Légy szíves világosíts már a palesztín cigányokról?!
Palesztinában a ...palesztinok cigányok... az őslakosok???
Az Európai cigányok Indiából vándoroltak ki és eltekintve az elmúlt háromszáz évet nem őslakosok.

Téma: Javaslat március 15 helyszínére
balogh tibor
2007. február 08. 10:04 | Sorszám: 17
Nagyon jó ötlet!!
Olyan helyet kell találni ahova könnyen lehet tömegközlekedési eszközökkel nagyon sok embert szállítani és mondjuk a rendezvény csúcspontjaként sok fehér galambot röptetni.
Arra kössönek csomót Qurcsány, görényiquasimodo, és a segédeik, például a karcagi vörösbegy vadai !!

Téma: Kudarc – Gyurcsány Ferenc elfáradt
balogh tibor
2005. június 19. 11:48 | Sorszám: 6
Tisztelt Csili
Apródobrevné-gyurcsányiferkó pofabéli mimikája az EU ülés után megérne egy lélekgyógyászi elemzést!

Téma: Ballib médiapatkányok
balogh tibor
2006. augusztus 26. 09:55 | Sorszám: 90
Igaz....A pornóirodalom klasszikusa.
balogh tibor
2006. augusztus 25. 21:27 | Sorszám: 84
Kötelet fonni drágabolgárúr nyakára...

Téma: Fizessen Orbán Viktor gyerektartást Mayer Arankának....
balogh tibor
2005. május 24. 17:51 | Sorszám: 34
Szó se róla, fejlődnöm kell még!
balogh tibor
2005. május 24. 17:30 | Sorszám: 32
Uraim, ha szabad annyit megjegyeznem, itt az egész az "Orbán téma" tematizálásáról szól....Csak már egyre alacsonyabb színvonalon. Lassan már azt is felhozzák ellene amit feltételezésük szerint álmodott.Én még a nyolcvanas években járattam az ÉS-t az újságkihordó mondta, hogy inkább újságos kioszkban vegyem mert az előfizetők listáját le kell adniuk a megfelelő helyen (belügy). Akkor még ÚJSÁG volt!Ma ballibi szennylap Soros pénzen.
balogh tibor
2005. május 24. 08:28 | Sorszám: 0
Ez már minden határon túl megy!!!
Ennyire fél a maszopszadesz Orbántól?


"Bár a cégben tulajdonrészük nem volt, Benkő Péter színművész és egykori élettársa, Magyar Ildikó is tagja volt annak a baráti társaságnak, amelyik a Szárhegy-dűlő Kft.-t alapította. Ők: Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó, Szász István Attila és Duda Attila ügyvédek, Kékessy Dezső, a volt miniszterelnök barátja, hajdani párizsi nagykövet, valamint Madarász László, az akkor állami tulajdonban lévő Postabank volt elnöke. Mindez annak kapcsán derült ki, hogy a Fővárosi Bíróságon tegnap tárgyalták a Fővárosi Főügyészség kontra Magyar Ildikó, Szász I. Attila és Szász Aranka pert.

Szász Aranka a közelmúltban lett közismert, igaz, a leánykori nevén: Mayer Aranka. Ő az az asszony, aki a "Tokaji borcsaták" perben az Élet és Irodalom koronatanújaként azt igazolta, hogy a volt miniszterelnök részt vett felesége egykori gazdasági érdekeltsége, a Szárhegy-dűlő Kft. a taggyűlésein, és azokon praktikus tanácsokat is adott. Azt is elmondta, hogy ezekről a megbeszélésekről szabályos jegyzőkönyvek készültek, ami egyszerű baráti találkozóknál valóban nem szokásos. A kérdés az volt, hogy ezek taggyűlések voltak-e, vagy sem. (A pert első fokon, nem jogerősen az ÉS nyerte.) A tanúvallomás bombaként hatott: a kormánypártok ennek alapján vádolják a volt miniszterelnököt azzal, hogy befolyásával visszaélve gyarapította családi és barátai vagyonát.

Mayer Aranka a napokban interjút adott az mtv - A szólás szabadsága című műsorának, valamint a Népszavának. Mindkét nyilatkozata alátámasztja azt, hogy anyagi megfontolásokból hozta nyilvánosságra az ÉS közbeiktatásával az Orbán Viktorra terhelőnek tűnő jegyzőkönyveket. Beszélt arról, hogy férjétől 2002 novemberében vált el, s a rákövetkező hónapban kezdődött az a vagyonmegosztási per, amelynek során Szász I. Attila azt akarja bizonyítani, hogy a Szárhegy-dűlő Kft.-nek nincs semmi értéke. Mayer Aranka szerint így akarja őt végképp kisemmizni - a hölgy nem fogadja el, hogy a kormányváltás előtt nagy ügyvédi forgalmat bonyolító férje azt vallja a bíróság előtt, hogy csak havi 36 ezer forint a fizetése, azon kívül nincs más jövedelme, miként azt sem, hogy az a cég, amely igen jelentős állami támogatásokat kapott, nem ér semmit sem. Az asszony azt állítja, hogy Szász I. Attila nem fizet számára sem gyermektartást, sem házastársi tartást - emiatt végrehajtás és büntetőeljárás van folyamatban ellene. Eközben - mondja - ő és gyermekei (egy közös gyermekük van Szásszal, kettő pedig korábbi házasságából) gyakorlatilag éheznek: "Én meg holnap újra villany nélkül maradok a gyerekekkel, mert hónapok óta nem tudom fizetni a számlát. Volt már ilyen, amikor se fürödni, se főzni nem tudtunk, a szomszédunk légvezetékéről adott minimális mennyiségű áram mentett meg bennünket."

Mayer Aranka, a Fővárosi Operettszínház egykori színésznője utalt arra is, hogy továbbra sem teszi föl a kezét: "Remélem, nem kényszerít volt férjem további bizonyításra. Szükség esetén azonban kénytelen vagyok megpróbálni..." - fogalmazott a Népszavának. Az mtv-ben pedig úgy fogalmazott: további dokumentumokat helyezett ügyvédi letétbe, ha ezekre a maga védelme érdekében szükség lesz, akkor nyilvánosságra kerülnek.

A Mayer Aranka által mondottakból következtetni lehet arra is, hogy férje miként vált elfoglalt ügyvédből "nélkülözhetetlen emberré": "Férjem a rengeteg munkája közt a kft. ügyeivel különösen sokat foglalkozott. Sokszor előfordult, hogy hazaszólt vagy SMS-t küldött, csak későn este jön, »Ne várj, Viktorhoz megyek, taggyűlés lesz«."

Tegnap kiderült, hogy Benkő Péter, az ismert színész és egykori élettársa, Magyar Ildikó is tagja volt Orbán Viktor baráti társaságának - legalábbis 1998-ig, addig a pillanatig, amíg félmilliárd forint értékű áfacsalással meg nem vádolták őket. Magyar Ildikót letöltendő börtönbüntetésre, míg Benkő Pétert kétévi, öt év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a szövevényes ügyben, amelynek egyik mellékszála, hogy Szász I. Attila és felesége, Szászné Mayer Aranka megvette az egykori Benkő-villa egyik lakását, amely így kettejük nevére került. A Fővárosi Főügyészség szerint az adásvétel valójában színlelt szerződésen alapult. Szász I. Attila és Szász (Mayer) Aranka így újra egy oldalon állt - igaz, csak jelképesen, mivel volt férje nem jelent meg a tegnapi tárgyaláson. Úgy hírlik, kórházban van - a telefonját mindenesetre többszöri próbálkozásunk ellenére sem vette föl. Nem volt ott Magyar Ildikó sem - ellene elfogatóparancs van érvényben, mert nem vonult be börtönbüntetése megkezdésére.


Téma: Lakat t. Károly a szervilizmus megasztárja
balogh tibor
2005. május 07. 08:45 | Sorszám: 0
Ma reggel a napkeltében karcsika gyurcsányi irodájában készült interjújában az elragadtatott szolgalelkűség non+ultráját produkálta!! Éppen hogy csak ki nem nyalta....

Téma: Meghalt Pongrátz Gergely
balogh tibor
2005. május 19. 12:38 | Sorszám: 12
Isten nyugosztalja!
IGAZ Ember volt,
nem köpönyegforgató gazember mint....
horngyula
hkovácslászló
medgyesipéter
gyurcsányiferenc
petőiván
kunczegábor
demszkygábor
hillerpistike
lendvaisipánkaildikó
stb...sok posztkommunista véglény

Téma: A hiteltelen kormány
balogh tibor
2005. szeptember 25. 14:26 | Sorszám: 133
Kissé eklektikusan szólva szerb csetnik, horvát usztasa EGYKUTYA
gyurcsányi-kóka EGYKUTYA

Téma: Ez már itt MAFFIOKRÁCIA!
balogh tibor
2005. május 05. 08:57 | Sorszám: 1
Hungary = Bananarepublic
The boss, is apro-dobrevne gyurcsanyi.

Téma: A BRFK feljelenti a kondort bontokat
balogh tibor
2007. február 03. 09:40 | Sorszám: 2
"bátor újságírók"
Verebes újságíró?
Szerintem egy ócska pojáca!

Téma: Fletó szabira megy
balogh tibor
2006. július 25. 12:23 | Sorszám: 36
Én is innen vettem a gondolatot, ha rám száll a netes nemzetbiztonság akkor frei-hez küldöm őket.
balogh tibor
2006. július 25. 12:14 | Sorszám: 31
Ez az őrült moral insanity public enemy number one azt volt képes mondani, hogy "a gazdáknak nem elég a jó traktor és a jó vetőmag,...A SZAKMÁHOZ ÉRTENI IS KELL!"
Ezt mondta népünk bölcs vezére...(nem rákosi mátyás).
Ideje bérgyilkost fogadni halaszthatatlan közfeladat elvégzésére.
balogh tibor
2006. július 25. 10:12 | Sorszám: 11
Eddig is ő volt a kapitány, fletó csak az klein-apró klán kiszolgáló bohóca!!!

Téma: Szekeres-Zuschlag méltó utódja az 56-s terror kommunista Papp Jánosnak
balogh tibor
2005. június 30. 16:00 | Sorszám: 0
" Szekeres Imre, vezesd a harcot! Zuschlag, felelj neki!
2005. június 30. 14.08

Nézi az ember a televíziót reggel, és amikor azt hiszi, már semmi sem lepheti meg, mindenféle, a Köztársaság téri szocialista székház félhomályában rögzített beszélgetésekről hall a párt frakcióvezető asszonyától. Már önmagában ez is furcsa - még furcsább azonban, hogy amikor a felvett szövegben előkerül az a szép fogalom, hogy „közügyekért való tenni akarás”, az ország vezető pártjának második embere a leirat tanulsága szerint csak legyintve ennyit válaszol: olyanra az elmúlt 15 évben nem volt példa.

Hogy mik vannak? Szinte hihetetlen, hogy „a mindenki számára feddhetetlennek vélt politikai közélet szereplőiről” kiderül, hogy álságosak. Ilyen lehet Szekeres Imre is? No nem, az nem lehet! A mi Imrénk?!?

Igen, elnökhelyettes úr, lehet, hogy Ön és az Önhöz hasonlóan gondolkodók így vészelték át az elmúlt tizenöt évet. De hogy lehet az, hogy Zuschlag képviselő úrnak a maga felelőtlen elszólása miatt rögtön le kellett mondania országgyűlési mandátumáról? És ha ez jogos is volt, akkor Ön most hogy számol el a lelkiismeretével ilyen kijelentések után? Gondoljon csak bele, mélyen tisztelt Szekeres úr, Ön most 15 év politikusgárdáját bántotta meg - párttagságra való tekintet nélkül.

Ezek után megfordul az ember fejében, hogy tud -ha egyáltalán akar- majd bocsánatot kérni. Bocsánatot kérni párttásaitól, koalíciós partnerüktől, ellenzéki politikusoktól. Arról nem is beszélve, hogy a néhai politikusok -Antall József volt miniszterelnök vagy Kovács Pál volt népjóléti miniszter, csak hogy pártszimpátia nélkül említsünk néhány tiszteletreméltó embert, akik már nincsenek közöttünk- családjai előtt hogy fogja kimagyarázni magát felelőtlen -vagy nagyon is tudatos?- kijelentése miatt. Mert voltak és vannak olyanok, akik tettek és tesznek valamit az ország fellendüléséért.

Szekeres úr, ha Önnek ennyire lesújtó személyes véleménye van a politikai elitről, vajon mit gondolhat az egyszerű mezei választókról? (Tudja, azokról, akik Önt és 385 társát bejuttatták az Országgyűlésbe.) Vagy talán csak a választó naiv? Minket vezetett meg valaki, miközben Önnek van igaza? Hiszen mi azt hittük, olyanokra szavazunk négyévente, akik értünk, az országért tevékenykednek a Tisztelt Ház falai között. Eszerint mégsem? De hát drága Szekeres úr, most akkor mi van?

Summa summarum, írhatnánk itt közhelyeket persze az ominózus beszélgetés másik szereplőjéről is, hogy a széllel szemben nem jó vizelni, vagy a zavaros vízben nem jó halászni, netán hogy magánbeszélgetéseket súlyosan etikátlan szalagra rögzíteni. De ez most felesleges, hisz mindenki tudja, hogy amíg világ a világ, addig mindig az aktuális hatalmon lévők diktálják a tutit. Csak az a fránya lelkiismeret ne volna! Vagy nincs…"


Téma: Brutálisan megvertek egy Fidesz aktivistát - Kis Moszkvában
balogh tibor
2006. február 16. 14:45 | Sorszám: 37
"Az SZDSZ elnöke szerint harmadik köztársaság történetében példátlan, hogy egy párt számára ajánlószelvényt gyűjtő fiatal aktivistát arcon lőjenek. "A felelősség azoké, akik arról beszélnek, hogy ki kell irtani az SZDSZ-t, és azoké a felelősség, akik évek óta az indulatok gerjesztésére játszanak, és ebből akarnak a maguk számára politikai tőkét kovácsolni" - mondta a pártelnök szerdai sajtótájékoztatóján,a amelyen megjelent John Emese, a választókerület szabad demokrata képviselőjelöltje, és a kedden este arcon lőtt aktivista is."

A szadeszt igenis KI KELL IRTANI a politikai életből, mert rákos daganat a magyar nemzet testén !

balogh tibor
2006. február 15. 17:30 | Sorszám: 5
A szadesz is prezentált egy gázpisztollyal megkínált kopogtatócédula gyüjtő pasast.
balogh tibor
2006. február 15. 17:14 | Sorszám: 2
Kis Moszkva az Szolnok ( 1956 óta ).
Egyébként hillerpiftike bemutatta a maszop Jász-Nagykun-Szolnok képviselőjelöltjei és közölte, hogy az alföldi megye" erős pillére a pártnak.

Téma: Az SZDSZ etikai kódexe
balogh tibor
2005. december 29. 15:23 | Sorszám: 5
Éppen most néztem meg az Index fórumán "Az SZDSZ teljesen felesleges" témát éz azon szereplő szadesz plakátokat.
Ezek pontról pontra cáfolják az etikai kódexük pontjait!
A szadesz vezetői TAHÓ GÖRÉNY kretén gazemberek...lásd például horngábor karácsonyi "undorlapját". És ráadásul többségük ...(elnézést kérve a jóakaratú Magyar zsidó emberektől!)...zsidó!

Téma: A britek így terjesztik a demokráciát
balogh tibor
2006. február 16. 14:59 | Sorszám: 53
Holnap háborúellenes tüntetés lesz blertóni és a csótány találkozóján:

"Háború ellenes tüntetésre készülnek a Gyurcsány-Blair találkozó előtt


A rendőrség is rábólintott arra a civil kezdeményezésre, mely szerint háború-ellenes tüntetést kívánnak tartani Gyurcsány Ferenc és Tony Blair találkozója előtt a helyszínen. A szervezők a gondolának megerősítették: a béketüntetés pártpolitikától semleges, nélkülöz mindenféle szélsőséges jelleget, rendbontáshoz, pártszimbólumok megjelenítéséhez a rendezők nem járulnak hozzá!

Nemrég nyilvánosságra került videofelvételek tanúsítják, ahogy brit katonák rugdosnak és ütlegelnek országuk katonai megszállása ellen tüntető iraki fiatalokat és kiskorúakat. Tony Blair brit kormányfő budapesti látogatása ürügyén ezért civil kezdeményezésként háború-ellenes béketüntetést szervezünk - írják a gondola szerkesztőségéhez eljuttatott közleményükben a szervezők.

A dokumentumban az alábbiak olvashatók: Az angol miniszterelnök 2006. február 17.-én 14 órától egy politikai rendezvényen mond beszédet Budapesten a SYMA-csarnokban. Demonstrációnkat Tony Blair beszédével egy időben, a szomszédos közterületen a Rendőrség engedélyével tartjuk meg. Béketüntetésünkkel Nagy-Britannia jelenlegi iraki háborús-politikájával szemben tiltakozunk. Várunk mindenkit, aki elítéli a háborút, az erőszakot és egyetért velünk abban, hogy ilyesmire az emberiség jövőjében soha többé nem kerülhet sor!

A demonstráció helyszíne és időpontja:

2006. február 17. (péntek), 13:00 órától
XIV. kerület, Kerepesi út és Ifjúság útja kereszteződése
(a Hotel Stadion és SYMA-csarnok melletti kijelölt közterület)

A béketüntetés pártpolitikától semleges, nélkülöz mindenféle szélsőséges jelleget, rendbontáshoz, pártszimbólumok megjelenítéséhez a rendezők nem járulnak hozzá!"
Remélem sokan lesznek!!!

balogh tibor
2006. február 15. 19:55 | Sorszám: 50
A jó Carla del Ponte...ha jól írom a nevét...mikor idézi már be a bokorgyurit meg blertónit a Bíróság elé???????
Költői a kérdés tudom!

Téma: Dübörög a magyar gazdaság
balogh tibor
2006. február 23. 14:16 | Sorszám: 296
A Japan Credit Rating minősítette le a magyar hitelállományt.
Erre a maszop válasza:
Az MSZP szerint a Moody’s Orbán Viktor populista ígérgetési kampányának veszélyeire figyelmeztet. Varjú László, az MSZP frakcióvezető-helyettese közleményében úgy fogalmazott: a Moody’s hitelminősítő intézet elsősorban a választási kampány hangvételével indokolta, hogy negatívra rontotta a szuverén magyar adóskockázati besorolások kilátását. Ez azt jelenti, hogy a külföldi pénzügyi szakértők megelégelték a felelőtlen kampányolást – vélekedett a szocialista politikus, hozzátéve: a populista ígéretverseny gerjesztői azt kockáztatják, hogy a jelenleginél csak drágábban kaphat kölcsönt Magyarország.
balogh tibor
2005. december 07. 09:37 | Sorszám: 161
Kedves Fitch, tessék végig menni a karácsonyi bevásárló falukon majd meg tetszik látni, hogy nagy a vásárló erő és dübörög a gazdaság.....Ez éppen olyan mint amikor 1988-ban bereczelvtárs kijelentette, hogy minden rendben van hiszen vidéken a falusi házak előtt milyen sok szép új kerítés van és a temetőkben sok szép sírhely.Egyszerűen RÖHEJ!!!
szekereselvtárs az öngyilkos-gyilkos pappjános tanítványa csak ezt utánozza!
balogh tibor
2005. december 06. 16:33 | Sorszám: 142
Esküszöm ez a kókány ember megőrült,...a pénzügyi elemzők majd rendbeteszik a gazdaságot??!!!

Téma:
balogh tibor
2006. január 28. 12:51 | Sorszám: 554
Csak arra próbáltam utalni, hogy valaki legyen vagy nyugdíjas pláne ha jó a nyugdíja, vagy dolgozzon, de egyszerre a kettőnek a szabályozása szerintem nemigazán érthető számomra (ha ez egyáltalán jelent valamit).
balogh tibor
2006. január 28. 10:03 | Sorszám: 548
"Baromság. Amúgy is félig magánnyugdíjrendszerre áll(t)unk át, aminél ez közömbös.


"Megerősítjük honvédségünket, és magas szellemi színvonalú, fegyveres Nemzetőrséget állítunk fel a belső rend védelmére és a külső támadások ellen."

Bocsáss meg ezek nem baromságok mert például annál a cégnél ahol húsz évet lenyomtam, most a dolgozók jelentős része nyugdíj (és kiváló nyugdíj mellett) dolgozik tovább.
A cég vezetői szerint is el van öregedve az állomány, de szerintem a fiataloknak tisztelet a kivételnek már nemigazán tetszik a rendszertelen terepi fizikai munka. (Geoinform Kft. Szolnok)

balogh tibor
2006. január 28. 09:50 | Sorszám: 547
Hajrá MAGYAROK!!!!!
balogh tibor
2005. december 31. 15:04 | Sorszám: 507
Bármit is akarnak a szadesz kretének, akkor is
Százszor-Ezerszer!

"Boldog új esztendőt a keresztény és magyar
országnak!"


Téma: Ki a fontosabb,a gyermek, vagy a "más"ember?:(
balogh tibor
2005. június 01. 14:06 | Sorszám: 3
Nem hiszem,hogy olyan sokan vannak akik nemi identitászavarban szenvednek.
Állami pénzt költeni erre nem szabad akkor amikor sokkal fontosabb dolgokra sincs pénz az egészségügyben.

Téma: Amerika végnapjai?
balogh tibor
2006. január 11. 08:49 | Sorszám: 19
Még jó, hogy előjogaik vannak, hiszen Ők őslakosok és az Európából eltávozott bevándorlók... akik nem minden esetben voltak grál lovagok... még népirtással is megkínálták őket.
balogh tibor
2006. január 09. 17:34 | Sorszám: 2
Hát mit mondjak.... félelmetes.... és sajnos a magyar viszonyokra is igaz legfőképpen a posztkommunista-kiszführer apparátust tekintve, és hozzávéve a szadeszkreténeket is!

Téma: Napkelte - a meteo halála
balogh tibor
2005. június 02. 07:16 | Sorszám: 1
Vissza az atv-re, mert semmi köze a közszolgálatisághoz!!!
...acsádiöcsi..muszterbajnokbánó...spicliforrótomika...idézőjelesundormányoroszjózsika harákolószörcsögőverebes...mindenkiértrajongókarcsika...

Téma: Gyurcsány Lopcsány meglátogatta édesanyját
balogh tibor
2005. szeptember 26. 20:57 | Sorszám: 28
Gyurcsány Éva, fletó testvére felháborodván a betelefonálásokra maszop atv fórumba közölte,hogy testvére támogatja anyját is meg őt is.
Fletó hülyének nézi az országot és talán igaza is van MERT MÉG TŰRJÜK HOGY Ő A miniszterelnök!!!

Téma: Te mit válaszoltál Kunczének?
balogh tibor
2005. április 12. 22:14 | Sorszám: 8
Na most teljesen igaz az, hogy ezek akkor is hazudnak mikor kérdeznek!

Téma: A Vatikan kemenyen beszolt a zsidoknak!!
balogh tibor
2005. július 29. 07:42 | Sorszám: 1
Célzott likvidálás levegő-föld rakéta tolószékes aggastyán (Jaszin sejk) ellen, buldózerrel amerikai békeaktivista lány ellen, géppisztollyal nem kődobáló paleztín kislány ellen!Ez mind szentesített állami terror (ISRAEL usa).

Téma: "Megöltük Jézust és büszkék vagyunk rá!"
balogh tibor
2007. február 12. 08:10 | Sorszám: 2
Ajánlom a maszopkeltébe témának a zsidó tolerancia jegyében buziorosz mediációjával!

Téma: Lopcsány: a magyarság adósa a zsidóknak
balogh tibor
2006. január 31. 09:41 | Sorszám: 3
Pontosan jókor jött ez a téma hiszen a maszopkeltében Felmayer Péter azt mondta a műsorvezetőnek, hogy erősíteni kell a holokauszt oktatást a magyar iskolákban. Ami apródobrevénégyurcsányifletót illeti, hát ő igen lelkes bérence a magyar szemita (cionista) világnak. Egyébként olyan barom, hogy még a zsidó vallást sem ismeri,... lásd a meváltóról prédikált nekik a Dohány utcában, de egyetlen alkalmat sem hagy ki, hogy a fejére tegye a kipát.

Téma: Szólásszabadság?
balogh tibor
2006. február 20. 19:38 | Sorszám: 0
Ausztriában David Irwing ...ha jól írom a nevét...brit történész három évet kapott a holokauszt tagadásáért.
A sógoroknál dühöng a szólásszabadság, vagy kóros lelkiismeretfurdalásuk van?

Téma: Kifütyülik-e Lopcsányt Szabadkán?
balogh tibor
2005. május 30. 06:28 | Sorszám: 20
"és úgy látom, hogy Magyarország túlnyomó többsége úgy gondolta, hogy a bizonyos kérdésre "igen" válasz legjobb meggyõzõdésükbõl nem adható."
Mit mondott ez a "public enemy number one"?
A dec. 5-én mindkét kérdésben az igenek győztek!!!
Mikor vágja már pofán valaki ezt a férget?
balogh tibor
2005. május 27. 21:53 | Sorszám: 11
Ez abszurd Szerbiában magyarok tüntetnek gyurcsányi ellen és szerb rendőrök "védik meg".
balogh tibor
2005. május 25. 11:22 | Sorszám: 6
Tisztelt Hanzo
Tökéletes javaslat ez kihozná belőle a paranoiát.Bár ennél a kretén aljadéknál már ebben sem vagyok biztos!

Téma: Geszti Péter a hazafias?
balogh tibor
2005. augusztus 22. 11:28 | Sorszám: 106
Geszti egykor jó volt, DE MÁR FÉLKETTŐ VAN! A mocskos szadesz kitünteti a klientúráját! "Megasztárok" kitüntetése is egyszerűen RÖHEJ! Már Petrovics Emil sem vállal közösséget "sziámijutocsával".bozókyandrás a MAGYAR NEMZET kulturális örökségének megrögzött ellensége! Hölgyeim és Uraim a szadeszt ki kell iktatni a közéletből, mert addig nem állnak le a kozmopolita pusztítással!
balogh tibor
2005. augusztus 22. 11:27 | Sorszám: 105
Geszti egykor jó volt, DE MÁR FÉLKETTŐ VAN! A mocskos szadesz kitünteti a klientúráját! "Megasztárok" kitüntetése is egyszerűen RÖHEJ! Már Petrovics Emil sem vállal közösséget "sziámijutocsával".bozókyandrás a MAGYAR NEMZET kulturális örökségének megrögzött ellensége! Hölgyeim és Uraim a szadeszt ki kell iktatni a közéletből, mert addig nem állnak le a kozmopolita pusztítással!

Téma: Szoci igéretek és a valóság gyűjteménye: nagyajolet.info
balogh tibor
2006. január 26. 19:16 | Sorszám: 2
Mindenki nézze és terjessze az oldalon található adatokat: http://nagyajolet.info/

Mikor lesznek ezek köztéren kiplakátolva, mert

KI KELL PLAKÁTOLNI!


Téma: Szembenézés ???
balogh tibor
2007. január 26. 22:31 | Sorszám: 16
A lényeg a következő folyamatosan ezt gyakorolja ez a gazember:
"Gyurcsány Ferenc. 1996.

Tíz év múlva a világot Magyarországon sem a politikusok fogják irányítani. A politikusok azért vannak, hogy az országban élők érdekeit olyan módon hangolják össze, hogy béke legyen.

Kinek lesz akkor nagyobb az érdekérvényesítő képessége? Annak, aki alkalmazottként százezer forintot keres, vagy aki mögött egymilliárd forint van? Nyilván az utóbbinak. (...) Nagyon fontos a pénz!

Nem hiszek azokban, akik morálisan akarják megváltani a világot. Abból előbb-utóbb hazugság lesz, a hazugságból meg zsarnokság. AZOKBAN HISZEK, AKIK AZT MONDJÁK, ÉN ILYEN VAGYOK, EZEK AZ ÉRDEKEIM, S EZÉRT VISELKEDEK ÍGY."


Téma: Áldott Karácsonyt mindenkinek !
balogh tibor
2006. december 20. 10:19 | Sorszám: 124
Boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet mindenkinek!
És elnézést kérve,de!
Gyurcsánymentes Új Évet!
balogh tibor
2005. december 22. 09:05 | Sorszám: 71
Úgy legyen!
Boldog sikerekben gazdag Új Évet minden jóakaratú embernek!

Téma: Ismét könyvet ír Kende.
balogh tibor
2005. október 18. 11:38 | Sorszám: 0
Megint Orbán Viktorral foglalkozik ez a mocsodék!Mondanom se kell maszop kampány!
Csúcs volt látni ahogy a bizottsági ülésen egymás mellett ültek ő és oroszjózsef. Hieronimus Bosh tökéletes modeljei voltak a bibliai útálatosnak!
"Készül A Viktor 2.

* Bohus Péter

2005. október 18., kedd 8:00

Cigány-e Orbán Viktor, és vajon verte-e az apja? Miért témák ezek országszerte? A válasz egy név: dr. Kende Péter. A Viktor című könyv szerzője Orbán Viktor miniszterelnök életéről szóló könyvével a 2002-es választási kampányban borzolta az idegeket. Januárban érkezik A Viktor 2.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változatNyomtatható változat
hirdetés

Az Index információi szerint dr. Kende Péter, a A Viktor című könyv szerzője - a kampányra időzítve - januárra tervezi megjelentetni A Viktor 2. című könyvét, amely Orbán Viktor, a Fidesz elnökének életéről szól. A Viktor című kötet több mint százezer példányban fogyott el, és a 2002-es parlamenti kampány egyik sajátos irományaként tartják számon.

Keményebb lesz

A szerző ígéri, hogy A Viktor 2. az első résznél is keményebb lesz. Dr. Kende Péter az Indexnek nem akart az egyes epizódokról részleteket elárulni, de az árulkodó, hogy a tudósítóink szerint Kende az Orbán Viktor vagyonosodását vizsgáló bizottság üléseinek egyik legkitartóbb látogatója. Kende elmondta, könyve klasszikus oknyomozó, tényfeltáró munka, amely óhatatlanul is érdekeket sért.

A könyv januárban jelenik majd meg a Hibiszkusz kiadó (Kende érdekeltségének) gondozásában.

Dr. Kende Péter A Viktor című könyben Orbánt egészen a gyermekkorától követte végig életén. A könyvben kitér arra is, hogy Orbán milyen származású, és az is megtudható a könyből, hogy Orbán Viktor édesapja verte-e gyerekkorában a későbbi kormányfőt.

A könyv megjelenése után több per is indult. Kende személyiségi jogi pert nyert például Lovas István ellen, aki a bíróság szerint indokolatlanul sértő, bántó, megalázó szavakkal írt A Viktor című könyv szerzőjéről. A szerző személyiségi jogi pert indított Bayer Zsolt ellen is, Kende ellen pedig a könyvben szerepeltetett Szabó József indított ugyancsak személyiségi jogi pert."


Téma: A kitartás gyűlölet keltő szó.....
balogh tibor
2005. október 06. 12:21 | Sorszám: 3
Bocsánat!
Reggel az Indexen volt látható egy rövid üzenet amit new-yorki Polgári Körhöz intézett Orbán Viktor, abban kívánt kitartást az ottaniaknak.
balogh tibor
2005. október 06. 10:42 | Sorszám: 0
Az Index fórumán piszkálják Orbán Viktort amiatt, hogy használja a kitartás kifejezést.
Annak idején 1975-ben Kiskunhalason a honvédségnél (MN 8920 páncéltörő tüzérezrednél)
Kévés Ferenc őrnagy a VÉRES SZÁJÚ RODHADÓ KAPITALIZMUS-ról és a világbéke legnagyobb ellenségéről az Amerikai Egyesült Államokról beszélt a politikai oktatáson.
Tessék mondani kire haragudjak... talán az USA-ra mert halomra öli az Iraqi embereket?!
Talán OV-re mert használ normális magyar szót?!

Téma: Mit mondanánk,mit tennénk a Fidesz politikusai helyében
balogh tibor
2006. május 23. 08:32 | Sorszám: 48
A maszopkeltében Navracsics Tibor annak rendje-módja szerint lealázta a ballibsi kretén kérdezőket, érdemes megnézni a visszatekintőbe!

Téma: Ez a kormány az ország ellensége
balogh tibor
2005. július 02. 10:38 | Sorszám: 1
Már többször beírtam...Public enemy number one... apródobrevné - gyurcsányi ferkó!

Téma: Szergej a bohóc
balogh tibor
2006. október 31. 16:38 | Sorszám: 0
"Meghalt Szergej, a bohóc
2006. október 30., hétfő, 17:10|Utolsó módosítás: 2006. október 30., hétfő, 17:13


A cikk betűmérete: kisebb nagyobb

Kanadában meghalt Szergej Kurepov: a világhírű bohócot 67 éves korában, rákbetegség után érte a halál.

Ajánlat
Friss tévés hírek, képek, tippek
Tévéműsor: ez megy most, este, és holnap!
Nyerj pólót, DVD-t!

Szergej 1985-ben disszidált Magyarországról Kanadába, és ezután Vancouverben élt. Műsorán egy generáció nőtt fel a rendszerváltás előtt. Böröczki József színművész Szergej özvegyétől tudta meg a hírt. "Zokogva felhívott, s én is azonnal bőgtem. Nagyszerű embert vesztettünk el" - mondta a humorista, aki körülbelül egy hónappal ezelőtt találkozott utoljára barátjával - írja a Napi Ász. Kurepov két hete, október 13-án hunyt el.

mtv

A Szervusz, Szergej című nyolcrészes műsort 79-82 között, a Bergendy zenekarral készítették, a bohóctréfákat Romhányi József írta. "85-ben disszidált, és a televízió többé nem adta le a műsort, gyakorlatilag betiltották. A változások kezdetén, 89-ben kértük, hogy játsszák újra. Az volt a válasz, most akarjuk kizavarni az oroszokat, furcsán nézne ki, ha elővennénk. Szergej igazi fájdalmas, érzelmes orosz bohóc volt, akit mindenki szeretett" - emlékezett vissza a zenész, Bergendy István.

Rossz ez a hónap.
Ennyi szimpatikus ember távozik az élők sorából.

Remélem a tv csatornák újra leadják a Szervusz Szergej című sorozatot!


Téma: Kóka a nagyon hülye
balogh tibor
2005. december 03. 17:19 | Sorszám: 7
Tisztelt Rafiki!
Próbáltam feltenni az egész Hegedűs Zsuzsával készült cikket a fórumra, de az MN arhívumában csak a cikk ismertetése van meg. Jó lenne feltenni mert minden szavával egyet lehet érteni!!

Email a webmesternek | Gondola