Téma: Média-baromságok, avagy...
|
gajo |
2013. szeptember 17. 20:53 | Sorszám: 119 |
|
|
gajo |
2013. szeptember 17. 20:51 | Sorszám: 118 |
|
|
gajo |
2013. augusztus 26. 21:33 | Sorszám: 117 |
(No, ez a döglődés Keresztkém: " Közélet Nyakig a mocsokban, na milyen? Lezárva 2013.08.26.-án)
|
|
gajo |
2013. augusztus 25. 21:14 | Sorszám: 115 |
* Jobb lett volna Baranyába….Eltemették Sértő Kálmánt: ezrek egy kijátszott bárányt. Koporsóját megcsudálták, ahogy a nagy sírba ásták. Hiába voltak sokezren, könnycsepp sem pergett le egy sem. Azok lengették a kendőt, akik néha néhány pengőt dobtak neki szem forgatva s halálig magára hagyva… Pesten temették el Kálmánt, díszben egy ártatlan bárányt. Jobb lett volna Baranyába, a nagy Dráva hullámába. Dráva véle lassan folyna s fölötte szúnyog dalolna. Jobb lett volna falujába…. Temetője kapujába anyóka zokogott volna, s nevén szólongatta volna; kötőjébe keseregve drága holtjának nevezve, megszenvedett gyermekének, kivel elfutott az élet. Ott kellett volna temetni, sírjára futókát vetni, s kislócát ácsolni mellé, hova kalapját letenné a vén csősz, és szunyókálna, s maga sem tudná, mi fájna. Tán a csend, a tűnt reménység, tán a nyöszörgő szegénység, tán az, hogy fönn az égen át elszállnának a vadlibák. Mindegy volna hogy mi fájna: az úgyis mind könnyé válna SINKA ISTVÁN *
|
|
gajo |
2013. augusztus 17. 21:06 | Sorszám: 113 |
Szabolcska, csak olyan "műparaszt"! Sinka István
Időtlenség Öreg udvar, öreg kapu, olyan idős, mint a falu. Olyan öreg, mint az idő, eperfája száz évig nő. Száz évig nő a bánat is. Csendes, mikor megárad is. Csendes téli temetéskor s szelíd nyári születéskor. Olyan a paraszti udvar, mint akit a világ rugdal. Amikor már tűrni nem bír, eperfái lombjával sír. Sír, de csak úgy önmagának, nem a rugdaló világnak. Sír estéiben, ha sejti, hogy volt fia elfelejti... Öreg udvar, öreg kapu, oly időtlen mint a falu. Én is benne sírtam, nőttem, életem azért időtlen. * /No, egy újabb Sinka vers a neten./
|
|
gajo |
2013. augusztus 17. 20:51 | Sorszám: 112 |
Idézet: kultúráltan felbődül a mezőről hazatérő csorda az eszterág alatt,
Hm. Szegény eszterág!
|
|
gajo |
2013. augusztus 16. 19:43 | Sorszám: 110 |
Dsida Jenő Mi lesz?
Uram, Te láttad: Homlokom tele kőzúzással, vérrel, kis lelkek köve milliószor ért el, de sohse dobtam mással vissza őket, mint édes, puha, krisztusi kenyérrel. Uram, Te láttad: Foszlós-belű volt, fehér és igaz, haragviszonzás s békét lehelt mégis, meleg illata csupa ős-poézis, s az őrjöngőnek fékező vigasz. Uram, most kérdem: a világon torz gyűlölet arat. Állok ostoros kőzápor alatt, de hogy töltsem be akkor majd igédet, ha - énnekem már kenyér sem marad?... *
|
|
gajo |
2013. augusztus 12. 21:54 | Sorszám: 108 |
Persze a Vasgyár utcában, a Csepel Művek területén, esetleg az Ózdi Kohászati Művek udvarán valóban nem lehet (vagy lehetett) kellemes mezítláb járni. Talán bolond is volt aki megtette. Viszont az én csendes kis falumban, nemigen fordult elő "szögbelépés". A dolgos falusiak egyébként is összeszedték a meglátott szöget "jó lesz még valamire". Azért egyetlen balesetre emlékszem, de gondosan eltitkoltuk, ugyanis "halászás" közben történt a malőr, amit az osztálytársam apukája nem szeretett, mármint a halászást. Szóvak Keresztkém én is megállapítom, hogy csupa szamárságot írsz! Éljen a mezítlábas természet.  MOTTÓ: MÉH telepen /ha van még/ ne járj mezítláb!
|
|
gajo |
2013. augusztus 10. 19:58 | Sorszám: 106 |
Idézet: És én Önnel ellentétben nem háborgok és főleg nem gúnyolódom "ezen", hogy valaki "munkásvidékre születik".
Keresztkém, én csak azt állítottam, és változatlanul állítom, hogy mezítláb járni igenis jó! Ehhez képes lassan eljutsz a proletariátus valamennyi ideológiájához.
|
|
|