Téma: 1703, 1848, 1956 -- 2010?
|
fokos |
2012. január 13. 12:55 | Sorszám: 48 |
Valóban van némi korkülönbség. Nem voltam ovis, viszont komolyan gondoltam, hogy ez végre jó lesz nekünk. Nyugodtan röhögj ki, de tényleg úgy gondoltam. Nem azt, hogy "elárasztjuk", csak azt, hogy amit megtermelünk, jobban tudjuk eladni egy SZÖVETSÉGBEN mint azon kívül. Elvileg többletköltségekkel járna, ha új piacokat kellene találnunk. A csatlakozás idején a legnagyobb felvevő (az újraegyesített) Németország volt.
|
|
fokos |
2012. január 13. 12:39 | Sorszám: 43 |
Mintha apám süvöltését hallanám!  Kérek engedélyt meghunyászkodni (némileg)! Valóban voltak ellenérvek, de akkor én úgy értékeltem, hogy azért jobban járunk egy vám nélküli piaccal, mintha "külsősként" próbálnánk beszállítani, mint az ázsiaiak, ráadásul a "szovjet piac" addigra összeomlott, nem kínált fizetőképes keresletet.
|
|
fokos |
2012. január 13. 12:30 | Sorszám: 38 |
Erről pofáztam a felsorolásban. Amikor elkezdtük, még nem láthattuk előre.
|
|
fokos |
2012. január 13. 12:27 | Sorszám: 37 |
A következetesség nem magyar erény!  És igen: ezt várom el én is, részben teljesítettnek látva. Ha végiggondolod (bizonyára számtalanszor megtetted már)rettenetesen sok mindent kell átalakítani belül (országon belül), hogy ütőképesek lehessünk. Kapcsiból: összefogás, közös munkával felépített gazdasági vállalkozások.
|
|
fokos |
2012. január 13. 12:20 | Sorszám: 32 |
"Bezzeg, mikor csatlakoztunk, ez volt a Kánaán!!!" Ezzel meg a Tengelyszerződés, az Antikomintern paktum, a Varsói szerződés analóg. Akkor SEM volt más választásunk, vagy mert nem voltunk önállóak, vagy mert a revíziót akkor ezen az úton valósíthattuk meg, vagy mert nem volt más választási lehetőség. Az EU-ba nem volt kötelező belépni, de az akkori helyzetben ez tűnhetett a legjobb választásnak. Azóta persze kiderült, hogy az angolok a monetáris úniót torpedózzák ezerrel, a digók, görögök, spanyolok páriák, a kisantant jó úgy, ahogy van, a németek nem barátok, skandinávia messze van, a finnek nem rokonok, a franciák meg semmit nem változtak.
|
|
fokos |
2012. január 13. 12:03 | Sorszám: 24 |
Megdöbbentően sokaktól hallottam ezt, meg is értem az álláspontot. De azért megint igazunk van, (lenne) ugye ?
|
|
fokos |
2012. január 13. 11:41 | Sorszám: 16 |
Ki lehetne az? Megint arról van szó, hogy aki lehetett volna, azzal kiegyeztek (olaszok pl.).
|
|
fokos |
2012. január 13. 11:38 | Sorszám: 15 |
Sajnos. De megint nem volt választási lehetőség, mert már minden eldőlt. Területek megszállva, (rajtunk kívül) mindenki beleegyezett, aláírt.
|
|
fokos |
2012. január 13. 11:34 | Sorszám: 13 |
"Elfeledve az előzményeket." Mi a konklúzió? 1, Miután az első négyet elbuktuk, kár tovább vergődni? 2, Az ellenségeink mindig ki tudtak egyezni a lehetséges szövetségeseinkkel, ezért magunkra maradtunk ? 3, Ha másért nem, azért mégis érdemes, hogy a börtönökben, a bujdosásban, a rabszolgatelepeken mormoghassuk az orrunk alá: nekünk volt igazunk ? 4, Amikor elkezdtük, a politikai helyzet biztatónak tűnt ? 5, Mégis megérte, mert az utókor hősöknek tartja a résztvevőket ? 6, Közös emlékezetünk, identitástudatunk fontos része? 7, Egyenes derékkal, felemelt fejjel nézhetünk szembe a "történelem ítélőszékével" ? 8, Valóban kegyelmi idők, elvált a jó és rossz, megvilágosítva az magyarok elméjét? 9, Tutira megint be fogjuk bukni ? 10, Hátha most sikerül?
|
|
|