Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya...

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 12. 08:22 | Sorszám: 436
"1.miért választottál egy egyértelműen rossz égi jelenséget logonak?
2.miért teszed olyan helyre, ahol egyértelműen tudat alá megy? mi a célod vele?"

Ez az égi esemény volt az elmúlt évezredek legnegatívabb szellemi forrása, amihez Pálék (Saul rabbi) "Jézus második eljövetelét", az ószövetségi legendák pedig a 2500 éve betervezett messiásuk, Immánuel születését utalták. Én ennek a feltárásával foglalkozom, így a szemléletesség kedvéért választottam ezt a logot, hogy felhívjam rá a laikusok figyelmét.

"Természetes nem született senki 9 éve.
de, ha ezt hiszed-tudod-kiolvasod, mindegy:"

Szerintem csak olyat érdemes állítanod, amit alá is tudsz támasztani...

"ahol a rossz megjelenik, megjelenik a jó is

ez: olyan törvény, amit mindenki átérez,
mint Newton törvényei a fizikában, kikerülhetetlen a spirituális életben
miért a rosszal foglalkozol?"

Nemcsak a rosszal, hanem a jóval is foglalkozom, lásd pl. Jézus születését és a betlehemi csillagot:

Jézus születésének és kereszthalálának kozmikus eredete

A valódi betlehemi csillag

De említhetném Sabbatáj Cvít, vagy Jiddu Krishnamurtit is...

A beavatatlan embereknek nem árt a rosszal tisztában lenniük, hisz a közlekedő gyermeket is a balesetveszélyre kell nevelni, hogy azt el tudja kerülni... Akit manapság az emberiséggel váratnak "Jézus második eljövetele" gyanánt, annak semmi köze az 1983 évvel ezelőtt (i.sz. 25.04.01.) egy vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) keresztre feszített Názáreti Jézushoz. Ennek a téveszmének a terjesztésében oroszlánrészük van a keresztény egyházaknak...

Idézet:
Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998/4)(569.old.) Az evangéliumok Krisztusa, a megígért és az eljövendő isteni megszabadító, az üdvtörténet távlatában már nem csak a "Krisztus", hanem - "Kyrios(Küriosz), Khrisztosz", Izrael Messiása és az egész emberiség egyetlen Megváltója.

Az ószövetségi legendák messiása csak a benne hívőknek hoz majd "megváltást", a többiek számára pedig:

Idézet:

Mózes V.
32,35 Enyém a bosszú és a megtorlás, amikor megtántorodik lábuk, mert közel van vesztük napja, és siet, ami rájuk vár.

32,41 Ha villogó kardom megélesítem, és ítéletre nyújtom ki kezem, bosszút állok ellenfeleimen, és megfizetek gyűlölőimnek.

Zsoltárok
2,1 Isten és felkentje diadalmaskodik
Miért tombolnak a népek, milyen hiábavalóságot terveznek a nemzetek?
2,2 Összegyűlnek a föld királyai, a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és felkentje ellen:
2,3 Dobjuk le magunkról bilincseiket, tépjük le köteleiket!
2,4 A mennyben lakozó kineveti, az Úr kigúnyolja őket.
2,5 Majd így szól hozzájuk haragjában, izzó haragjában így rémíti meg őket:
2,6 Én kentem föl királyomat szent hegyemen, a Sionon!
2,7 Kihirdetem az Úr végzését. Ezt mondta nekem: Az én fiam vagy! Fiammá fogadtalak ma téged!
2,8 Kérd tőlem, és neked adom örökségül a népeket, birtokul a földkerekséget.
2,9 Összetöröd őket vasvesszővel, szétzúzod, mint a cserépedényt!

18,48 Bosszút áll értem az Isten, és népeket rendel alám.

Ézsaiás
7,10 Az Immánuél-jövendölés
Ezután így szólt az Úr Áházhoz:
7,11 Kérj jelt Istenedtől, az Úrtól, akár lentről a mélyből, akár fentről a magasból!
7,12 De Áház így válaszolt: Nem kérek, nem kísértem az Urat!
7,13 Akkor ezt mondta Ézsaiás: Halljátok meg, Dávid háza! Nem elég, hogy embereket fárasztotok, még Istenemet is fárasztjátok?
7,14 Ezért maga az Úr fog nektek jelt adni: Íme, egy fiatal nő teherben van, és fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezik el.

13,9 Jön már az Úr napja kegyetlenül, féktelen, izzó haraggal. Pusztává teszi a földet, kipusztítja róla a vétkeseket.
13,10 Az ég csillagai és csillagzatai nem ragyogtatják világosságukat. Sötét lesz a fölkelő nap, nem fénylik a hold világa

34,8 Mert az Úr bosszúállásának napja ez, a megtorlás éve Sion perében.

61,2 Hirdetem az Úr kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót.

63,1 Ítélet a népek fölött
Ki jön ott Edómból, vérvörös ruhában Bocrából, pompás öltözetben, erőteljes léptekkel? - Én, aki igazat beszélek, és van erőm a szabadításhoz!
63,2 Miért vörös az öltözeted, miért olyan a ruhád, mint azé, aki borsajtóban tapos?
63,3 A sajtóban egyedül tapostam, a népek közül senki sem volt velem. Tapostam őket haragomban, tiportam őket felindulásomban. Levük a ruhámra fröccsent, egész öltözetemet beszennyeztem.
63,4 Mert bosszúállás napja van a szívemben, eljött a megtorlás esztendeje.

66,7 Jeruzsálem jövendő boldogsága
Mielőtt vajúdott, már szült is. Mielőtt rájött a fájdalom, fiút hozott a világra.
66,8 Ki hallott ilyet, ki látott ehhez foghatót? Vajon egy országért csak egy napig kell vajúdni? Születik-e nép csak úgy egyszerre? Hiszen alig vajúdott Sion, máris megszülte fiait.
66,9 Csak megindítsam, és ne vezessem le a szülést? - kérdezi az Úr. Vagy én, aki a szülést vezetem, megakadályozzam? - kérdezi Istened.
66,10 Örüljetek Jeruzsálemmel! Vigadjatok vele mindnyájan, akik szeretitek! Szívből örüljetek vele mind, akik gyászoltátok!
66,11 Mert jóllakásig szophattok vigasztalást nyújtó emlőjéből. Gyönyörködve szívhatjátok telt mellét.
66,12 Bizony, ezt mondja az Úr: Folyamként árasztom rá a békességet, mint megáradt patakot, a népek gazdagságát. Megszoptatnak, karjukon hordoznak, és térdükön ringatnak benneteket.
66,13 Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket: Jeruzsálemben kaptok vigasztalást!

Jelenések könyve
2,26 Aki győz, és megtartja mindvégig az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányok felett,
2,27 hogy legeltesse őket vasvesszővel, törje őket össze, mint a cserépedényeket;

12,5 Az asszony fiúgyermeket szült, aki vasvesszővel legeltet minden népet. A gyermek elragadtatott az Istenhez, az ő trónusához,

19,15 Szájából éles kard jött ki, hogy megverje vele a népeket: mert ő vasvesszővel fogja pásztorolni őket, és fogja taposni a mindenható Isten búsult haragjának borsajtóját.

Mint láthatod, a Jelenések könyve is az ószövetségi legendák Ezsdrásék által betervezett 1999.08.11.-én született messiását reklámozza...

Előzmény: 434

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola