Idézet:
Prof. Gunkel Hermann: Schöpfung und Chaos in Urzeit und Endzeit(1895)
(S.114)Der babylonische Tiamat-Marduk Mythos ist von Izrael übernommen und hier zu einem Jahwe-Mythos geworden.
(S.201) Durch den Drachensturz hat Christus die Herrschaft.
(S.272) Der Drache wird als sogenannte Teufel und Satan gedeutet.
--Prof. Gunkel Hermann: A teremtés és a káosz az ős- és a végidőkben(1895)
(114.old.) A babilóniai Tiamat-Marduk mitoszt Izrael átvette és itt egy Jahve-mitosz lett belőle.
(201.old.) A sárkány leesése által van Krisztusnak (*JHVH) hatalma.
(272.old.) A sárkányt mint ördögöt és Sátánt ételmezik.--
Ámosz
5,18 Jaj azoknak, akik az Úr napját kívánják! Minek nektek az Úr napja? Sötét lesz az, nem világos!
5,19 Olyan lesz, mint mikor valaki oroszlán elől fut, és medve támad rá, vagy bemegy a házba, kezével a falhoz támaszkodik, és kígyó marja meg.
5,20 Bizony, sötét lesz az Úr napja, nem világos, vaksötét lesz, fénysugár nélkül!
Náhum
1,2 Indulatos és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr és haragvó. Bosszút áll ellenfelein az Úr, és haragtartó ellenségeivel szemben.
Zsoltárok könyve
94,1 Isten ítélete igazságot teremt
URam, megtorlás Istene, megtorlás Istene, jelenj meg ragyogva!
Die Bibel(1998)
Die Offenbarung Johannes
22,16. Ich bin die Wurzel und der Stamm Davids, der strahlende Morgenstern.
--Jelenések könyve
22,16. Én (Krisztus, nem Jézus!)) vagyok Dávid gyökere és ága, a fénylő REGGELI CSILLAG (Hajnalcsillag).--
Frick Karl: Die Erleuchteten - Licht und Finsternis(1975)
(II.S.286.) Der "Fall" Luzifers bedeutet in Wirklichkeit das Herabsteigen des "Lichtbringers" in die Materie, ...". Ohne den "Fall" des Engels gäbe es kein Erlösung des Menschen.
(II.S.337.)Gott, das ist Luzifer! Es bestätigt, daß dieser Gott in Wirklichkeit Satan ist!
--Frick Karl: Die Erleuchteten - Licht und Finsternis(1975)
(II.286.old) Lucifer "esése" a valóságban a "fényhozó" alászállása az anyagba,...
Az angyal "esése" nélkül nincs megszabadítása az embereknek.
(II.337.old.) Az Isten az Lucifer! Ez bizonyítja, hogy ez az Isten a valóságban a Sátán!--
http://www.catholic-church.org/ao/exsultet.html
Flammas eius lucifer matutinus inveniat:
Ille, inquam, lucifer, qui nescit occasum:
Christus Filius tuus,
qui regressus ab inferis,
humano generi serenus illuxit,
et vivit et regnat in saecula saeculorum.
--Fényesen világít Õ, amíg a Hajnalcsillag (Lucifer) felemelkedik
az igazi Hajnalcsillag (Lucifer), ami az örökkévalóságban nem süllyed el:
a Te fiad, a mi urunk Krisztus,
aki feltámadt hallotaiból,
aki az embereknek a keleti fényben sugárzik
aki veled él és uralkodik az örökkévalóságban.--
Pál levele a korinthusiakhoz
1,18 A kereszt (*kozmikus sárkány) igéje Isten hatalma
Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.,
Dr. Szántó Konrád: A Katolikus Egyház története (1983)(I./118.)
Érdekes jelensége a keresztény imaéletnek, hogy imádságaikat keleti irányba fordulva és a kereszt jele előtt mondták el. Kelet felé azért fordultak, mert onnan várták az Úr eljövetelét, a kereszt pedig az Úr érkezésének diadalmi jele volt.
http://magyarorthodoxia.org/page/5/4/2.aspx
A Szent Kereszt felmagasztalása
Szent Egyházunk szeptember 14.-én ünnepli a Szent Kereszt felmagasztalását.
http://www.bibliacatolica.com.br/13/33/9.php
Ezekiel könyve, 9
3. Izrael Istenének dicsõsége a kerubokról, ahol volt, a templom küszöbéhez szállt. Ekkor a fehér ruhába öltözött férfit hívta, akinek íróeszközök voltak az oldalán,
4. és így szólt hozzá: "Járd be a várost, járd be egész Jeruzsálemet, és jelöld meg kereszttel azoknak az embereknek a homlokát, akik siránkoztak és bánkódtak a szörnyûségek miatt, amelyeket mûvelnek benne."
5. A többieknek meg ezt mondta a fülem hallatára: "Menjetek utána, járjátok be a várost és pusztítsátok! Ne nézzetek rá irgalommal és ne könyörüljetek rajta!
6. Öreget, ifjút, szüzet, gyereket és asszonyt egyaránt öljetek meg, és irtsatok ki mindenkit! Akinek azonban kereszt van a homlokán, azt ne bántsátok! Szentélyemmel kezdjétek!" Megkezdték tehát a véneken, akik a templom elõtt voltak.
7. És így szólt hozzájuk: "Tegyétek tisztátalanná a templomot, töltsétek meg halottakkal az udvarokat, induljatok!" Azok elindultak, bejárták a várost és pusztítottak.
http://www.ferences-sze.sulinet.hu/Soos/kereszt.htm
A pogányok meggyőződése is az volt, hogy a "pecséttel" (kereszttel) megjelölt keresztények jelenléte lehetetlenné teszi a jóslásokat.
A kereszt egyben az üdvösség és a végítélet jele.
Jüdische Almanach(S.505) Das Mittel der Auferstehung ist der Tau der Belebung. An das Gottesgericht und die Auferstehung schließt sich das ewige Leben. Dieses "Ewige Leben" ist eine Wiederkehr der Urzeit, eine rückkehr der paradisischen Zustände! Der Garten des Paradies wird über der Erde sichtbar sein!
--Zsidó Almanah (505.old) A Tau a Feltámadás felélesztésének az "eszköze". Az Isten-ítélethez és a feltámadáshoz kapcsolódik az örök élet. Ez az "örök élet" egy visszaállása az ősidőknek, egy visszatérése a paradicsomi állapotoknak. A paradicsomi kert látható lesz a Földön.--
http://hu.wikipedia.org/wiki/Eretnekmozgalmak
A Katárok szerint a világot egy gonosz istenség teremtette, melyet a Gnosztikusok Demiurge-, a keresztények pedig Sátán néven ismernek...
Ezen túl, a Katárok hite szerint az Ószövetség Istene maga az Ördög volt, hiszen Ő teremtette a világot...
János evangéliuma
8,42 Jézus így szólt hozzájuk (a zsidókhoz): "Ha az Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem.
8,43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert hallani sem bírtátok az én igémet.
8,44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.
8,45 Mivel pedig én az igazságot mondom, nem hisztek nekem.
János evangéliuma
10,1 A jó pásztor
"Bizony, bizony, mondom néktek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másfelől hatol be, az tolvaj és rabló;
10,2 de aki az ajtón megy be, az a juhok pásztora.
10,3 Ennek ajtót nyit az ajtóőr, és a juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti.
10,4 Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját.
10,5 Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak tőle, mert az idegenek hangját nem ismerik."
10,6 Ezt a példázatot mondta nekik Jézus, de ők nem értették, mit jelent, amit mondott nekik.
10,7 Jézus tehát így szólt hozzájuk: "Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja.
10,8 Aki énelőttem jött, mind tolvaj és rabló, de a juhok nem is hallgattak rájuk.
Lukács evangéliuma
4,5 Ezután felvitte az ördög, megmutatta neki egy szempillantás alatt a földkerekség minden országát,
4,6 és ezt mondta neki: "Neked adom mindezt a hatalmat és dicsőséget, mert nekem adatott, és annak adom, akinek akarom.
4,7 Ha tehát leborulsz előttem, tied lesz mindez."
4,8 Jézus így válaszolt neki: "Meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj."
Zsoltárok
83,19 Tudják meg, hogy egyedül te vagy az, akinek ÚR a neve, aki felséges az egész földön!
97,9 Mert te vagy, URam, a legfenségesebb az egész földön, magasan fölötte vagy minden istennek.