Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » Franciaellenes kirohanások az amerikai sajtóban

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!
   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Franciaellenes kirohanások az amerikai sajtóban
Ősspanyol
  Válasz | 2003. február 17. 00:05 | Sorszám: 20
Egyszer már az usa majdnem kilépet az ENSZ szervezetéből . Úgy sírták vissza őket, mert egyszerüen seperc alatt az egész szervezet lagatyásodott (annyit fizet be a különböző szervezetibe szinte ,mint az összes tagállam együttvéve). Akár lesz háború akár nem lesz, mindenképp ez a rend végérvényesen felbomlott, és már nem is most ... Az usa már elég régóta egy "töketlen" társaságnak tartja az Ensz-t , vagyis egy bürokratikus , lépni reagálni képtelen szervezetnek . Azt mmondja (és nem ma csak Bush)hogy az ENSZ nem való másra mint a világ segélyezéseinek elosztására , és békefenntartásra ( de azt is melléteszik: ebben sem képes elvégezni maradéktalanul a feladatát) Hogy van e igazság ebben vagy nincs , az nem tudható . Tény hogy mindkettönek voltak "balfogásai" .

Hogyha az usa kihátrál majd, abban sem lesz köszönet . Viszont akkor kiderülne , hogy az usával szemben mi volt hazugság, illetve mi volt igaz . Nem tudom viszont hogy megéri e ? Azt érezteti , hogy nem függ sem a világszervezettől , sem az eu-tól sem mástól semmilyen téren . Annál jobban függnek tőle. Ebben sem lehet tudni egyészen pontosan mi az igazság . Tény viszont , hogy az összes fél , megérzi majd ezt az ideáig eljutó folyamányt . Itt mindenki vesztes lesz , csak az arányok azok, amik nem tudhatóak ... De hogy az usának a szerepét egy/egyben valaki ma átvegye , abban is biztos vagyok - hogy nincs ilyen . Szóval bármi lehet még ma , de hogy holnap lesz - az bizonyos ...

De az tuti hogy mig mi itt egymást fogjuk marcangolni, addig az a nép az usa zászlóval fog továbbra is hencegni - illetve kelni-feküdni . Ebben ők nagyon különböznek tőlünk Európaiaktól .

Ez a háború már nem oszt - nem szoroz ...

Előzmény: 17
k.o.
  Válasz | 2003. február 16. 13:06 | Sorszám: 18
Egyetértek!Ha csak simán egy szemét kis bizniszről lenne szó,akkor én is csak megrántanám a vállam,hogy "ilyen a világ".De mgyőződésem,hogy az USA jelenlegi politikája előbb-utóbb(de inkább előbb) világméretű fegyveres konfliktushoz fog vezetni!!!!!
Messze nem csak az ártatlan iraki civilek sorsáról van szó(őket sajnos épp elég szorgosan aprítja maga Szaddám is),hanem arról,hogy egyetlen ország,illetve azon belűl is csak egy szűk üzleti kör érdekében megéri-e vállalni a világháború,a keresztény és a muzulmán kultúra véres és tök fölösleges összecsapásának veszélyét.
Ha ez megtörténik,akkor Bin Ladenék tényleg elérik céljukat.Ezen kell elgondolkodnia minden értelmes embernek.
Előzmény: 17

Időzóna: CET  

         előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola