Téma: Étkező
|
nádihegedű |
Válasz | 2009. október 19. 12:02 | Sorszám: 64 |
Eddig még ez nem jutott eszembe, de most félek, hogy érvényesülni fog legközelebb az "önmagát beteljesítő jóslat" teóriája. ) Egyébként a szaglás döbbenetes egy adottság. Egyszer részben elvesztettem. Valószínűleg átmenetileg elpusztult a szaglóhám egy része. No akkor részben semmi ízt nem éreztem, részben mindennek más íze volt mint az emlékeimben rögzítettek. A vajnak benzin íze volt pld. A citrom íze,illata változatlan maradt. Mellesleg a céklát ha nem nyersen akarjuk feldolgozni inkább sütni kell a sütőben, mert akkor jobbízű, mint megfőzni !
|
Előzmény: 60 |
|
onogur |
Válasz | 2009. október 19. 09:56 | Sorszám: 61 |
Mi esszük nyersen a céklát, de nagyon ki kell fogni a jóízűt. Én nem karalábéízűnek mondanám, hanem "pinceszagúnak", az nagyon el tudja rontani a salátát is. Alapszabály hogy minél kisebb gumókat kell összeválogatni, azokban ritkán csalódik az ember, de a legjobb ízű az a cékla, amelyik nem gömbölyű, hanem hosszúkás. Ha salátát készítünk akkor a főtt cékla pucolásánál minden gumót egyenként megkóstolunk, így ki lehet válogatni a dohszagú, keserű darabokat.
|
Előzmény: 60 |
|
|