Téma: ünnepi készülődés
|
huszárló |
Válasz | 2011. december 12. 08:38 | Sorszám: 53 |
A mi fánkon olyan eléggé vékony héjú dió terem, nem nehéz pucolni, de így is úgy saccolom, hogy 1 kg héjas dióból nem nagyon lesz 30-40 dekányi bél. A fél kilót én is úgy egy óra alatt törtem föl, a mákot a piacon vettem egy nagyon öreg maminál, fél kg 500 Ft volt, szép kék mákot árult. Ma már sanszos, hogy sok eladónál nem étkezési mák van, hanem a jóval olcsóbb morfin-mák, amit tilos is lenne étkezésre használni, de zavar ez egy kereskedőt? Nem nagyon. Ennek olyan szürkébb színe van és nagyobb is a mákszem, nem jó megenni belőle túl sokat.Ma is termelik nagy tételben az Alkaloidának szántóföldön az utóbbit, oda kell a mákgubó teljes magtartalommal, meg egy arasznyi szárral. Ha ebből vesznek ki magot ételbe, az azért gáz...
|
Előzmény: 49 |
|
kritikus |
Válasz | 2011. december 11. 20:29 | Sorszám: 50 |
a Bosnyákon 600 Ft/kg a mák. egy óra alatt kb. fél kg diót pucolok, de csak azért, hogy a barátnőim karácsonyi sütögetése is rendben legyen. a magunké lassabban megy, pedagógia célzattal arra, hogy a csemeték is vegyék ki a részüket a készülődésből. s dicséretükre legyen mondva, megtették.
|
Előzmény: 49 |
|
|