Téma: ünnepi készülődés
|
Békáscity |
Válasz | 2011. december 21. 14:17 | Sorszám: 172 |
A polenta magyar neve puliszka - azaz kukoricadara (de lehet kukoricaliszt is)! Én mostanában nokedli helyett pörkölthöz csinálom : 3 bögre vizet kis sóval felforralok és 1 bögre kukoricadarát habverővel kevergetve (így nem lesz csomós!) lassan hozzáadok és addig főzöm amíg be nem sűrűsödik (kb. 3-4 perc). Ez kb. 4 adag - a mélytányérok aljára 1-2 pötty kis olajat/zsírt teszek, erre rá a darát és mikor megdermed rá a pörköltet és finom !!!! De lehet pöri helyett pirított vöröshagymát, és/vagy túrót-tejfölt szalonnával vagy éppen hogy cukrosan stb. Nagyon ízletes, kiadós és igazán egészséges gyors étel ! (Ja és hát persze hagyhatod teljesen kihűlni, úgy lehet grillezni is.)
|
Előzmény: 165 |
|
huszárló |
Válasz | 2011. december 21. 14:14 | Sorszám: 171 |
A mamaliga vagyis puliszka, csak olaszul...
|
Előzmény: 165 |
|
Cirus |
Válasz | 2011. december 21. 13:13 | Sorszám: 169 |
Kukoricamálé, avagy sült puliszka
|
Előzmény: 165 |
|
|