Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » ünnepi készülődés

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!
   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: ünnepi készülődés
Békáscity
  Válasz | 2011. december 21. 14:17 | Sorszám: 172
A polenta magyar neve puliszka - azaz kukoricadara (de lehet kukoricaliszt is)! Én mostanában nokedli helyett pörkölthöz csinálom : 3 bögre vizet kis sóval felforralok és 1 bögre kukoricadarát habverővel kevergetve (így nem lesz csomós!) lassan hozzáadok és addig főzöm amíg be nem sűrűsödik (kb. 3-4 perc). Ez kb. 4 adag - a mélytányérok aljára 1-2 pötty kis olajat/zsírt teszek, erre rá a darát és mikor megdermed rá a pörköltet és finom !!!! De lehet pöri helyett pirított vöröshagymát, és/vagy túrót-tejfölt szalonnával vagy éppen hogy cukrosan stb. Nagyon ízletes, kiadós és igazán egészséges gyors étel ! (Ja és hát persze hagyhatod teljesen kihűlni, úgy lehet grillezni is.)
Előzmény: 165
huszárló
  Válasz | 2011. december 21. 14:14 | Sorszám: 171
A mamaliga vagyis puliszka, csak olaszul...
Előzmény: 165
Cirus
  Válasz | 2011. december 21. 13:13 | Sorszám: 169
Kukoricamálé, avagy sült puliszka
Előzmény: 165

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola