Téma: ünnepi készülődés
|
Békáscity |
Válasz | 2011. december 28. 18:56 | Sorszám: 230 |
1 öklömnyi hagymát ujjnyi vastagon vágj 4 szeletbe és ne szedd szét a szeleteket karikára és ne sózd meg ! szokásos módon bepanírozod és kevés, de forró olajba kisütöd (2-3 perc egyik oldal - megfordítod és kislángon még 1 perc a másik oldalt, hogy megpuhuljon). 1 személyre 1 fej hagymát számolj. Mk.oldalán megsütöd, kiszeded (én 1 szelet kenyérre szoktam tenni és az beszívja az olajat és még meg is lehet enni nem úgy mint a papírtörlőt) és rögtön megsózod, tartárral, majonézzel, kecsöppel, paradicsomszósszal tálalod. Hozzá sültkrumpli, krumplipüré, kukoricadara vagy rizs illik. De lehet krumpli- vagy babfőzelékhez feltétnek is.
|
Előzmény: 228 |
|
kritikus |
Válasz | 2011. december 28. 18:04 | Sorszám: 229 |
bocsi, nekem erre nincs külön receptem, de megvallom, nagy, méretes hagymákkal operálok, s ha a külső körök leválnak, nem esem kétségbe, abból karcső karikák, a belső körökből meg helyes körök lesznek. Mellesleg a lisztezet hagymát tojásba mártva nyugodtan össze is fogódik a darab, aztán sutty! mehet a zsemlyemorzsába! s a forró olajba.
|
Előzmény: 228 |
|
|