Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » ünnepi készülődés

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!
   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: ünnepi készülődés
Békáscity
  Válasz | 2011. december 28. 18:56 | Sorszám: 230
1 öklömnyi hagymát ujjnyi vastagon vágj 4 szeletbe és ne szedd szét a szeleteket karikára és ne sózd meg ! szokásos módon bepanírozod és kevés, de forró olajba kisütöd (2-3 perc egyik oldal - megfordítod és kislángon még 1 perc a másik oldalt, hogy megpuhuljon). 1 személyre 1 fej hagymát számolj. Mk.oldalán megsütöd, kiszeded (én 1 szelet kenyérre szoktam tenni és az beszívja az olajat és még meg is lehet enni nem úgy mint a papírtörlőt) és rögtön megsózod, tartárral, majonézzel, kecsöppel, paradicsomszósszal tálalod. Hozzá sültkrumpli, krumplipüré, kukoricadara vagy rizs illik. De lehet krumpli- vagy babfőzelékhez feltétnek is.
Előzmény: 228
kritikus
  Válasz | 2011. december 28. 18:04 | Sorszám: 229
bocsi, nekem erre nincs külön receptem, de megvallom, nagy, méretes hagymákkal operálok, s ha a külső körök leválnak, nem esem kétségbe, abból karcső karikák, a belső körökből meg helyes körök lesznek. Mellesleg a lisztezet hagymát tojásba mártva nyugodtan össze is fogódik a darab, aztán sutty! mehet a zsemlyemorzsába! s a forró olajba.
Előzmény: 228

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola