Kedves Prométheusz!Hát... feladom... akkor engem ki lehet húzni, már csak
5 millárd (+/-1 milliárd) lelket kell kikészítened.
Még hattyúdalként eléneklem, NEM UGYANARRÓL beszélünk.
Isten, és a kis gonosz is, jó is, csillagoktól és az én-te-ő- mi-ti-ők kis elképzeléseitől függő isten(ke) különböző ontológiai szinten vannak.
A vallás, Isten, nem politika-gazdaság-jog!
Az igazság keresése, a bölcsesség szeretete filozófia!
Akiről én beszélek,(és Eckhart mester, és a misztikusok)
Isten, az Absulutum, az Egy -
s a j n o s, arról nem lehet beszélni.
Mert, ahogy beszélni kezdek,
berántom a LÉT-ből a LÉTESÜLTEK közé. (sein- werden)
Ezért van az, hogy a misztikusok sem tudták a leglényegesebbet kommunikálni TAPASZTALATAIKBÓL. Ezért van, hogy ezt realizálni kell, vagyis megvalósítani- a saját útján- minden létesültségbe belevetett léleknek. Ebbe a zuhanásba Lucifer vitte-viszi bele a lelket, amikor kialakult a kettőség. A gnosztikus szekták mind duális világképen álltak meg.
A realizáció: ennek a megtörtségnek a megszüntetése .
Az út: hit vagy/és tudás.
A vallások erről szólnak. Az, hogy ebből üzletet, politikát csinálnak – az a NEM vallás- az a görénység. A lenini sáros sötét út, aki azt mondta, a vallás papi furmány. Csak egy kis „als” csak egy kis „ióta” hiányzik ennek igazságából, csak egy kis, épp hogy nem ez.
Pont nem ez a vallás.
De meguntam, nem akarod érteni.
Vagy/és - nem tudom értelmesen elmondani.
Amit viszont nem értek, hogy tudod magad elől lehazudni az ilyen élményeket? Megéri? Biztos, hogy megéri?
Mert azt tudom, tehát nem hiszem, tudom, biztosan tudom, hogy ilyen élménye(i) minden embernek van(nak). Miért nem figyelnek rá? mert Lucifer és a Sátán- azt sugallja, minden más fontosabb. "Rohanj a prédára, siess a vadra".
Ezek: az intuició pillanatai, a mélyalvás során lévő tudatállapot, a sexualunio, a szent szertartásoknak vannak ilyen pillanatai, imának lehet ilyen hatása, zazen meditációnak. Ajándékba érkezik, nem akarattal hívom elő. És „egoista akarattal” nem is tartóztatható. Ezek egyben az igazi SZENT dolgok –tökéletesen megtisztított lelket igényelnek ezért.
Vagy a vágyat, hogy tiszta legyek. Tiszta szívvel! Különben a legszentebből- a leggyalázatosabb lesz. Mondjuk egy sátánista mise. Szent imából – káromkodás. (zen kolostorokban állandóan tisztogatnak- ami kint-az bent) Az indiánoknál bűn alvót felébresztetni- az alvó Istennel beszélget, mondják. Hát, nagyon sokszor ébred úgy az ember, hogy lát-tud olyat, amit előtte nem! Nem az álmodó szakaszból- az az állati tudatállapottal függ össze, a vágyak világával. A legmélyebb részből jön.
Nagy műalkotások innen erednek Istentől, az egyből, innen teremtődnek.
Bach minden műve alá odaírta: Soli Deo Gloria, egyedűl Istené a dicsőség.
Közös ezekben, hogy nem lehet „megfigyelni” közben, mert (miért is ? ez fontos! ! Ugyanazért, amiért a szem nem látja önmagát, unió van, nincs alanyi-tárgyi dichotómia) Azonnal kilép az egységből a kettősségbe (Lucifer és a Sátán nagyon segítőkész ilyen ügyekben). Akkor utána, érzi, milyen szabad VOLT, de amin gondolkozik, amiről ír, beszél, az már az „emléke” térbe, időbe behozva.
Hát sajnos ezekben a gyönyörű intuitív pillanatokban
– a világ számára halott vagyok. A világa nem e világból való!
Mert az egyébként gyönyörű szép világ, bizony csak kettőségben tud megnyilvánulni. És ez, ami az ént megakadályozza, hogy észrevegye, hogy végső fokon csak ez számít. Legkésőbb a halál pillanatában megérti ezt minden lélek. Akkor ezt az egot mindenképp el kell hagyni. Az ich- lecserélhető, visszavihető, odaadható – a selbst - re. Ebből egy van (szép, hogy nem ragozódik az indogermán nyelvekben, mert szemléletes, hogy ez EGY és UGYANAZ minden teremtett lényben. Ez fontos !!!)
Az igazi meditáció (nem gondolkodás, a semmiben időzés) ezt próbálja létrehozni Nagyon figyelmeztetnek, a zen mesterek- „ne akarjál ilyenkor” semmit, „musotoku” - semmiért- egészen (odaadni az egoizmust) (jaj,de nehéz a zseniális nyugati egoista én-eknek)
Meg kell halni, hogy fel tudjon támadni.
„Kedves tanítványaim, haljatok meg már életetekben” - mondta egy zen mester.
„Nyugodtan időzz a semmiben.”
„Hallgatásnak közepén szólalt meg bennem egy rejtett szó (Logosz) a lélek legrejtettebb mélyén ahova nem jut el semmi"
Minden cselekvést a lélek erők segítségével tesz” - mondja valahol Eckhart mester.
Szeretném ezeket az erőket ébreszteni – mert ez jó.
Ez tiszta szándékú jó.
Ez a Világ Világossága felé halad.
Szomorú, egy tudósnak biztos szomorú, hogy ha most megjelenne az égen *** ** * * csillagokból kirakott betűkkel- „minden írás hazudik” - én azokat az írásokat kézikönyvként mégis mind olvasnám (ez nem jogi kérdés) amelyek ezt a tapasztalatomból eredő igazságot segítik- és ezeket tartom szentírásoknak. (nagyon szerencsés vagyok- ez a kegyelem- soha senki nem akart gazdasági- politikai megfontolásokból ilyen téren belém sulykolni semmit. Vagy észrevettem azonnal, és továbbálltam)
Láttam az Isten országát. Érdekel valakit?
Sokat írtam, hosszú hattyúdal, de hát az operaénekesek is hátukban a késsel még olyan szépen, és hosszan énekelnek, talán megbocsátható.
De megérteni- csak nyitott szívvel lehet.
„Jól csak a szívével lát az ember.”
Mert, bár Lucifer nagyon szeretné, ha agytekervényeinkbe beszorulnánk, de miért is van a test többi része? a láb elvisz ide-oda, stb, a szív tájékon lokalizálódva pedig érezhetők a dolgok.
Miféle keserű csapás okozhatja, hogy mellkasát állandóan felfújt légzsák-hólyagokkal körülvéve él valaki, védekezésül, nehogy valami hatás érje a szívét?
Tudok segíteni? (sejtem a választ, a csípőből lőtt választ, jó, ha csak az felel, aki nyitott szívvel tudta olvasni, én is úgy írtam, nem sportszerű egy nyitott lélekre teljes páncélzattal rárontani. Túl könnyű megsebezni, túl könnyű kigúnyolni.)
Vége.
*
*