Egy vallásfórum MINDENKÉPPEN egy "eszköznek" tekinthető. Én pl. a bibliai legendák kozmikus misztériumait igyekszem megismertetni az emberekkel, vagy az KÖZJÓ-ért síkraszálló Istenkeresők Globális Egyházát, ami mentes a soha be nem tartható túlvilági ígérgetésektől és az esetlegesen mások kárára utazó etikai tanításoktól...Vannak aztán olyanok is persze (szerintem még sajnos sokan...), akik az egyértelműen nonszensz vallási tanításokat igyekeznek foggal-körömmel védeni, eszközökben nem válogatva... Nem átalkodnak pl. "a feketét is fehérnek lefesteni", megtévesztve ezzel másokat...
Szóval tudnia kell szerintem a gyanútlan fórumozóknak, hogy az ilyen vallásfórumokon egyesek érdekeket is képviselnek, akár "hivatalból" is...
Ezek a fórumok médiumként is szerepelnek, amivel sokan nincsennek tisztában. Ezért a laikusoknak szerintem indokolt az óvatosság... Megméretés nélkül nem szabad komolyan venni egyetlen véleményt sem!
Egy moderált fórum, a moderátor szájíze szerint működik...
Amíg az emberek be tudják tartani az elemi társalgási szabályokat, addig a véleményem szerint egy moderátornak semmi keresnivalója egy fórumon... Ha pedig diktálni akarja mások véleményét, úgy jobb azt a fórumot azonnal elhagyni...
Istenkeresők Globális Egyháza
Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum