Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jövőre ószöv.-i megváltás?

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!
   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jövőre ószöv.-i megváltás?
Klaus Matefi
  Válasz | 2021. augusztus 21. 10:49 | Sorszám: 3
A Jeruzsálemben élő Yekutiel Fish ortodox kabbalista rabbi 2020 tavaszán azt hangoztatta, hogy a koronavírus egy határozott jele a végérvényes megváltásnak ([50]). Nagy hiba lenne kételkedni az észrevételében...

23 évvel korábban, 1997-ben jelent meg kizárólagosan héber nyelven az izraeli Hamutal Shabtai (חמוטל שבתאי orvosnő és pszichiáter által megalkotott "2020" című 638 oldalas regény, amiben a szerző egy 2020-ban kitörő világjárványt vizionált.

Az Egészségügyi Világszervezet ("World Health Organization" - WHO) 2020.03.11-én, Susán-purim ünnepén (5780. adar 15.) jelentette be a koronavírus világjárványt, a COVID-19-pandémiát.

A korábbi izraeli egészségügyi miniszter, az ultraortodox Yaakov Litzman (1948 -) 2020. év április 8-ra, Peszáh ünnepére várta a Messiásuk, Immánuel fellépését.

Három héttel ezelőtt jelent meg egy német nyelvű izraeli vallásos hírportálon egy cikkben (Endzeitliche Andeutungen in der rabbinischen Ankündigung des Messias) az alábbi közlés :

Die Zeit der Erlösung ist gekommen! (A megváltáshoz eljött az idő!)

A Chábád Lubavics ószövetségi vallási irányzat (magyarországi online képviselete: zsido.com) ugyan Menáchem Mendel Schneerson (1897* - 1994) rabbit, a Brooklyn-ban székelő Chábád Lubavics haszid mozgalom rebbéjét tartja még ma is a várt Messiásnak, aki csak abban az esetben jöhetett volna szóba Messiás gyanánt, amennyiben 1897.11.24-én látta volna meg a napvilágot, mint Jiddu Krishnamurti (1897 - 1986). Ezen a napon álltak utoljára együtt a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek a zodiákusan. Következőleg ehhez hasonló konjunkció 2032.06.08-án fog realizálódni.

Jiddu Krishnamurti-t a Skót Ritus 33. fokozatú szabadkőműves nagymestere, Charles Webster Leadbeater (1847 -1934) fedezte fel 1909 tavaszán az indiai Adyar-ban és állította róla, hogy ő a megérkezett nagy tanító és vezető, Maitreya. Leadbeater rendszeres spirituális gyakorlatban részesítette a gyermeket és 1910. január 11-én pedig megtörtént a beavatása. Az eseményre nem véletlenül ez a nap lett kiszemelve, ugyanis aznap a Schemhamphoras egyik kozmikus forrása volt látható a zodiákusban, amit a Neptunusz egy T-keresztre egészített ki. Ugyanezen a napon alapította meg a szabadkőműves George Arundale (1878 - 1945) Krishnamurti számára az "Order of the Rising Sun"-t ("A Felkelő Nap Rendjét"), ami arra lett volna hivatott, hogy egyengesse Krishnamurti útját a messiási pályafutása során. Ennek a rendnek a létrehozását csak 1911 január 11-én hozták nyilvánosságra, azaz egy évvel később, majd három hónappal ezután a rend neve "Order of the Star in the East"-ra lett változtatva. Mint tudjuk, Krishnamurti 1929.08.03-án a hollandiai Ommen-ben lemondott nyilvánosan a Messiási címről és feloszlatta az "Order of the Star in the East"-et. Valószínűleg felvilágosíthatták, hogy nem őt szánják bizonyos körök a beharangozott Maitreya-nak...

Előzmény: 2

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola