Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » Újhelyi /MSZP/ zsidózott !

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!
   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Újhelyi /MSZP/ zsidózott !
SZONDI EGYIK APRÓDJA
  Válasz | 2004. január 14. 19:27 | Sorszám: 0
Lovas kontra Újhelyi

Újhelyi István súlyos antiszemita kijelentései következtében méltatlanná vált arra, hogy közpénzekből gyarapítsa magánvagyonát - írja Lovas István közleményében. "Újhelyi megengedhetetlenül a zsidósággal azonosította azt a „magyar- és kereszténygyűlölő kisebbséget”, amely – mint a Tilos Rádió előtt tartott beszédemben elhangzott -, immár ötven éve támadja az ország többségének nemzeti érzését és vallását."

Újhelyi István, a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták (FIBISZ) elnöke tegnapi közleményében ezt írta: „2004. január 11-én, a Tilos Rádió Kinizsi utcai stúdiójánál tartott polgári körös tüntetésen két elfogadhatatlan esemény is történt: Lovas István, a Magyar Nemzet újságírója beszédében meghirdette a "magyar- és kereszténygyűlölő kisebbség elleni nulla tolerancia politikáját", majd ezek után a tömeg elégette az izraeli zászlót. A FIBISZ álláspontja szerint a Lovas István által elmondott beszéd tartalma hergelte fel a tüntetők egy részét, akik úgy értelmezték Lovas szavait, hogy a magyarországi zsidó kisebbség magyar- és kereszténygyűlölő.
Ez a felfogás Újhelyi szerint hazug és tűrhetetlen, s ezért a FIBISZ nevében felszólítja a Magyar Nemzet című napilapot, hogy azonnali hatállyal mondja fel Lovas Istvánnal a szerződését. Közleményében egyúttal felszólítja a Magyar Rádió elnökét is, hogy a publicista „az adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati rádió egyetlen műsorában se szerepelhessen” és „soha többé ne gyarapíthassa magánvagyonát az adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati rádió közreműködésével.

Lovas István szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a következőképp reagál Újhelyi István szavaira:

Mély szomorúsággal és elemi felháborodással értesültem arról, hogy Újhelyi István, a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták elnöke a magyarországi zsidóságot súlyosan sértő, antiszemita kijelentéseket tett. Újhelyi megengedhetetlenül a zsidósággal azonosította azt a „magyar- és kereszténygyűlölő kisebbséget”, amely – mint az 2004. január 11-én, a Tilos Rádió Kinizsi utcai stúdiójánál tartott beszédemben elhangzott -, immár ötven éve támadja az ország többségének nemzeti érzését és vallását. Ezzel a szocialista politikus ráadásul a Rákosi-, illetőleg a Kádár-rendszert is „zsidó uralomnak” állítja be, ami tűrhetetlen. Ugyanis a Rákosi- és Kádár-rendszer valamennyi vallást üldözte. Jellemző, hogy a kádárista sajtóban a „holokauszt” szó használata is tilos volt.

Újhelyi jogelőd pártja ugyanakkor a legerősebb ellenfelét, a katolikus egyházat tekintette fő ellenségének. E párt pribékjei kínozták a papokat és apácákat, vetették őket börtönbe, sajátították ki az egyház vagyonát, építettek ki besúgó rendszert közöttük és ellenük, valamint üldözték el hazájából Mindszenty József hercegprímást, a katolikus egyháznak a kommunisták által korábban megkínzott és bebörtönzött fejét.

Az Újhelyi és az ifjú szocialisták által is képviselt keresztényellenes kisebbség sajnos ezt a politikát folytatja még ma is, hiszen Horn Gyula miniszterelnök, volt karhatalmista javaslatára a kampány idején az ifjú szocialisták a templomokba jártak a papok beszédeit ellenőrizni, akár ávós elődjeik és megbízottaik.

Újhelyi István súlyos antiszemita kijelentései következtében méltatlanná vált arra, hogy közpénzekből gyarapítsa magánvagyonát. Ezért felszólítom a Magyar Szocialista Pártot, hogy haladéktalanul határolódjon el Újhelyi Istvántól és szüntesse meg az Újhelyi szellemiségét hordozó ifjúsági szervezetet. Medgyessy Péter miniszterelnököt pedig felszólítom arra, hogy határolódjon el a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták elnökétől és annak szervezetétől.

Ami pedig Újhelyi Istvánnak azt a rágalmát illeti, hogy beszédem gyújtotta meg az izraeli zászlót, a jogi lépéseket megtettem.

Lovas István

Így kell csinálni!!!

Időzóna: CET  

         előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola