Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » A Fidesz semmiből nem tanul?

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!
   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: A Fidesz semmiből nem tanul?
hoplita
  Válasz | 2009. augusztus 30. 16:42 | Sorszám: 166
Szeretnél 1 év fizetett szabadságot? Pokorni elintézi!
2009.08.28. 12:31 zero
Kezdődik az ősz, fél év múlva választások, a Fidesz 55%-on áll, az MSZ 8%-on. Mit tennék én, ha Fideszen politikus lennék? Kussolnék, és hátradőlve élvezném az MSZP-SZDSZ showt.

Mit tesz valójában egy Fideszes politikus?
Ígérget. Nyilatkozgat. Sajtótájékoztatókat tart. Bajnai a hibás! A kormány alkalmatlan! Ezredjére is, pedig a fenti megállapításokat pontosan tudjuk ...
Ezek tényleg nem tanultak semmiből ...


"Kormányváltás esetén bevezetnék, hogy minden ledolgozott nyolc-tíz év után a pedagógusok pihenőévet kapjanak, melynek folyamán mentesülnének az iskolai munkavégzés alól." - a teljes Pokorni szöveg erre.


Csak úgy, képzeljük el, hogy a multinacionális cégnél dolgozunk, és egyik nap behívnak a HR osztályra, hogy "kedves xyz, jó híreim vannak, Ön már 8 éve dolgozik, nagyon meg vagyunk magával elégedve, látjuk, hogy a maximumot is kihozza magából, szeretnénk megkérni, hogy 1 évig pihenjen otthon, fizetett szabadságot kap, amely idő alatt a cégünk a profitjából minden hónap 5.-én utalja Önnek a fizetését! Érezze jól magát, pihenjen, és 1 év múlva várjuk vissza!"

Pokorni, osztogatunk, osztogatunk? Seggünk kilóg a gatyánkból, de máris osztogatunk?

A közoktatásban foglalkoztatott főállású pedagógusok száma 2006-ban 165 253 fő volt. Ha 8 évente elmennének 1 év fizetett szabadságra, akkor kb. 20 000 pedagógus mindig szabin lenne. Viszont osztályok nem maradhatnak tanárok nélkül, így fel kellene venni a pótlásukra 20 000 tanárt. A költségvetésből gondolom minderre futja ...

A szakszervezet persze támogatja, de legalább bennük van egy cseppnyi racionalitás:


"A PSZ üdvözli azt a javaslatot, hogy nyolc-tíz ledolgozott év után a pedagógusok pihenő évet vehessenek igénybe, amely alatt mentesülnének az iskolai munkavégzés alól. Nincs olyan pedagógus szakszervezet, amelyik nem támogatná ezt a javaslatot. Félő azonban, hogy nem fog megvalósulni, mert az ország gazdasági helyzete nem teszi ezt lehetővé."


Most komolyan, 55%-on ennyire kell ez a 165 253 szavazat, Pokorni? Nem szeretnék véleményt mondani a tanárok napi/éves munkájáról, majd egy érintett biztos kifejti, de mi van az ápolónőkkel? A tűzoltókkal? A rendőrökkel? Ők is stresszes körülmények között dolgoznak, nekik is szükség lenne a pihenésre. Sőt, minden állami alkalmazottnak szükség lenne, így akár a szerződéses katonáknak is járna az 1 év fizetett pihi, hiszen nagyon stresszes védeni a hazánkat. Amúgy igazából minden dolgozó állampolgárnak jól jönne ez az 1 év pihenés. Akkor miért pont csak a tanárok?

Mi lesz itt, ha a Fidesz nyer? Az egy dolog, hogy a blogot nem kell bezárni "esetek/ügyek" hiányába, de mégis, mi a fenét fognak még összeígérgetni 2010 áprilisáig? 13. havi nyugdíj reload? Ingyen gáz? Sör, virsli, olcsóbb hitelek?

Nincs a Fidesznek egy politikai tanácsadócsapata, aki szólna, hogy jobb lenne csendben maradni? Tavaly már megírtam, hogy a Fidesz nem igazán jó úton jár (A Fidesz a 2010-es harmadik vereségért dolgozik?), úgy látszik nem tanultak.

Hajrá fiúk, csak így tovább! Ebből államcsőd lesz és/vagy öszödi beszéd II. !
http://vastagbor.blog.hu/2009/08/28/egy_ev_fizetett_szabi#more1343895

Időzóna: CET  

         előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola