Hozzávalók: 5 db narancs, 1 db egész fahéj, 2-3 db kardámom mag, 1 db vanília bab, 1,2 liter vodka, 50 dkg cukor. Langyos vízben megmosom a narancsokat, majd meghámozom úgy, hogy a narancs bőre alatt lévő fehér részt is levágom. A narancshéjat egy jól zárható, legalább két literes befőttes üvegbe teszem, hozzáadom az egész fahéjat, a vanília babot, a kardámom magokat, majd felöntöm a vodkával. Üvegben kell áztatni legalább egy héten keresztül. Minden nap rázogassuk meg legalább egyszer. Egy hét elteltével leszűröm a vodkát. Egy edénybe öntsünk fél liternyi vizet, szórjuk bele a cukrot, majd forraljuk fel. Öntsük a cukorszirupot a fűszeres vodkához, és keverjük jól össze. Fél literes üvegekbe teszek egy-egy darab vaníliát, egész fahéjat, pár szem kardámom magot, és pár darabot a narancshéjból, majd ráöntöm a likőrt. Pár nap és kész.
|