Tudod mit? Itt van mindkettő:1.)
A halat felszeleteled egyforma darabokra, belerakod egy jénaiba, megsózod, borsozod, 1 db citrom levével megöntözöd, egy órát állni hagyod. Ezalatt fölkockázol egy nagyobb fej vöröshagymát, belerakod egy kistálba, és elkevered 2 diónyi vajjal.
Amikor a pácolási idő letelt, ráöntesz a halra másfél deci sört, 800 fokon 60 percig főzöd a mikróban. Ezt követően a vajat-hagymát letakarva 3 percig párolod ugyancsak 800 fokon, amikor kész, hozzáöntöd a hal levét és 2 evőkanál lisztet, beteszed négy percre fedő nélkül a mikróba 4 percre, a főzés alatt legalább 2-szer meg kell keverni, utána hozzákeversz egy csokor apróra vágott petrezselymet, ráöntöd a halra, újabb egy perc a mikróban, és kész. (Ehhez köret sem kell)
2. "töltve"
4 szelet kiolvasztott halat megszabadítasz mindenféle csonttól (ha van benne), lapos tálba fekteted (vastagabb résszel kifelé), majd belerakod a tölteléket, ami a következő módon készül:
4 szelet szalonnát, egy fej vöröshagymát felkockázol, 2 evőkanál vaj társaságában beteszed egy jénaiba, be a mikróba magas fokozaton, 3 percre. Közben meghámozol, felkockázol 2 paradicsomot, kimérsz 2 evőkanál zsemlyemorzsát, amikor kész a vaj-szalonna, hozzáadod a paradicsomot, morzsát.
A megtöltött halakat megsózod, borsozod és meglocsolod 4 evőkanál tejjel. % percig magyas fokozaton főzöd a mikróban és kész. (Petrezselymes rizzsel vagy krumplipürével tálalod)