Tudom, pletyka (én az index egyik hozzászólásában olvastam), de ki tudja most már, hátha mégsem pletyka. Hallott erről bárki többet?
Esetleg vannak olyan külső jelek, ami alapján meg lehet erősíteni egy gyanút?
Egy írás, hogy érthetőbb legyen, egyebek mellett miért is a felvetés (+ lásd Gyurcsány pszich. kórképe c. topic itt a Gondolán), mert az eddigiektől is ijesztőbb lenne, ha kiderülne, hogy az egész ország egy őrült szekta kezében van (ne feledjük, a hitgyüli is alapjaiban szdsz-mszp kötődésű szervezet):
http://www.nol.hu/metazin/cikk/369733/
Nincs elmebaj? Kész elmebaj!
NOL • Metazin • 2005. július 14.
Kép: NOL- illusztrációA szcientológusok áltudománynak, egyenesen „náci tudománynak” tartják a pszichiátriát. Tom Cruise is bekapcsolódott az elmegyógyászat elleni harcba.
A szcientológia igyekszik minél több hírességet megtéríteni. Számos sztár tagja a szcientológus egyháznak.
Tom Cruise az elmúlt hónapokban mint a szcientológia tanainak terjesztője került a sajtó figyelmének központjába. A színész közel húsz éve tagja az Amerikai Szcientológia Egyháznak, de a nyilvánosság előtt csak a közelmúltban vállalta nézeteit. Legújabb filmje forgatásán sátrakat állíttatott fel, ahol az érdeklődők a szcientológiáról kaptak információt.
A Spiegelnek adott interjújában Cruise szót emelt az ellen, hogy Németországban nem ismerik el vallásnak, „zsarnoki és kizsákmányoló kultusznak” tartják a szcientológiát.
Egy tévéműsorban kirohanást intézett a pszichiátria ellen: „Az antidepresszánsok veszélyesek. Már sok embert lebeszéltem a szedésükről.” Egy másik interjúban kiállt amellett, hogy a pszichiátria „náci tudomány”.
A pszichiátria régóta célpontja a szcientológusok támadásainak. ”A pszichiáterek elrabolják, megkínozzák és meggyilkolják az embereket” – idézi a Salon az egyház tudományos-fantasztikus íróból lett alapítójának, Ron Hubbardnak egy korai cikkét, amelyben a pszichiátereket terroristának nevezi.
Az egyház titkos, és csak hosszú, drága kurzusok elvégzése után megismerhető tanítása szerint – írja Richard Leiby, a Washington Post publicistája, aki rendszeresen tudósít a szcientológiáról – a lelki traumák valójában egy régi „csillagközi holokauszt” emlékei. Xenu, a Galaktikus Konföderáció gonosz vezetője a thetánokat (lelkeket) 75 millió éve a Teegeeack bolygó (a mai Föld) vulkánjaiba zárta, és hidrogénbombával felrobbantotta. Ekkor keveredtek össze a tiszta lelkek a gonosz lelkekkel, és ez minden pszichés bajunk oka.
A szcientológia hívei politikai lobbizásba kezdtek több amerikai államban. Olyan törvények bevezetését szorgalmazzák, amelyek megtiltanák, hogy egy tanár a szülőknek gyermekük pszichiátriai kivizsgálását javasolja.
A Hubbard követői által alapított Citizens Commission on Human Rights szervezet elnöke szerint „nincs rá semmilyen bizonyíték, hogy a szkizofrénia valóban létező betegség”.
A Salon szcientológiáról írt cikksorozata szerint viszont Hubbard Dianetika című könyve maga is ékes bizonyítéka az elmebaj létezésének. „A mű magán viseli a klasszikus paranoia jegyeit. Aki elolvassa, láthatja, hogy a szerző teljesen zavarodott.”