Téma: Elveszett nemzedék
|
ariadne6147 |
2008. július 12. 00:06 | Sorszám: 218 |
Szóval azt mondod, hogy én volnék a fórum iszákos fenegyereke? Akivel nem bírtok? Helyes a bőgés !
|
|
ariadne6147 |
2008. július 12. 00:04 | Sorszám: 217 |
"Mi van még. Ja a szex. Ha emlékeim nem csalnak nem olyan régen még az önmegtartóztatást és a szex kizárólag a fajfentartásra való korlátozását pont a katolikus egyház forszírozta."-írád. Hát a te kedvedért megkérdeztem ebben kompetensebb embereket.. mert .az általam ismert egyházak közül egyedül a Krisna hívők korlátozzák ezt kizárólag fajfentartásra...mig a katólikus egyház a házasságon kívűli gyermeket is tagjává fogasdja minden hozzáfúzés nélkül, addig ezzel igazán nem vádólható. Még Krisztus aki egyházát az akkori bűnösnek tar tott emberekre építette, mondván hogy Isten szemében, mindenki egyenlő és senki sem bűnös, sőt a házassádtörő "bűnös" asszonyt is felmentette De változnak az idők, és manapság valóban búzdítja a fiatalokat az egyház a szingliség feladására, házasságkötésre és gyerekvállallásra, nem nézi jó szemmel a terhességmegszakítást, mondván, hogy fogyunk, míg a többiek tűlszaporodnak rajtunk (s azt hiszem ezzel nem mondtam semmi újat neked) .. viszont olyan badarságot, hogy valakinek meghatározzák a szexuális szokásait, csak valami nagyon lükék agyában merülhetett fel, ezt keresztény egyház nem vállalja mgára...
|
|
ariadne6147 |
2008. július 08. 19:25 | Sorszám: 211 |
" 2008-ban nagyon keveseket foglalkoztat a hit, és ez különösen igaz a fiatalokra. Sőt, mi több, az ezen a fórumon is sűrűn elhangzó véresszájú vakbuzgó szövegek meg egyenesen riasztják és eltávolítják őket. Nem kéne odalökni őket az ellenség oldalára"A többi lűzungot, hadd ne idézzem tőled, Figyusz barátom, én magasból toljás rá, hogy ki hová tart, egy cseppet sem érdelel (a saját gyermekeimen ) kívűl, akik rámbízattak ebben a világban A többiekkel foglalkozzanak a népnevelők, esetleg az Ilia Kicsinova és a büdöslábű sógora...na azok ..erre fel mondtam, hogy moshat mindenki lábat, viccből (szertatrásokra egyedül te gondoltál) mert vicces volt a szöveg, legalábbis számomra.. És az összefogás úgymond a "Mi " részünkről, (bárnemtudom ezen mit értesz?) gondolom a keresztényeket, egxy picikét röhelyes, mert akkor úgy mondhatni "Ti" vagytok a hatalmon,illetbűve ti toljátok azoknak a szekerét akiknek elődei egy jó 50 éve még papokat kínoztak templomokat ürítettek cvalásos embereket munkaszolgálatra küldtek, csupán magyarságuk miatt..úgyhogy ha gondoljátok kezdhetitek az ároktemetést, ha van rá igény...részemtről pl nincs. sajnálom..
|
|
ariadne6147 |
2008. július 08. 19:07 | Sorszám: 210 |
Nem semmi egy humorérzéked van....
|
|
ariadne6147 |
2008. július 07. 00:35 | Sorszám: 203 |
",,hanem hangoztassa az összefogás szükségességét...." Én is azt tanácsolom,(első lépésként) hogy este hívők és hitetlenek mossanak lábat, biztos ami biztos tiszta lesz...
|
|
ariadne6147 |
2008. július 06. 21:16 | Sorszám: 199 |
Meg errű.. Az Isten van valamiként: Minden Gondolatnak alján. Mindig neki harangozunk S óh, jaj, én ott ülök a balján. Az Isten könyörületes, Sokáig látatlan és néma, Csak a szivünkbe ver bele Mázsás harangnyelvekkel néha. Az Isten nem jön ám felénk, Hogy bajainkban segítsen: Az Isten: az Én és a kín, A terv s a csók, minden az Isten. Az Isten hatalmas nagy úr, Sötétség és világosság, Rettenetes, zsarnok lakó: Lelkünkbe ezredévek hozták. Az Isten az egyszerüség, Unja a túlságos jókat, Unja a nyugtalanokat S a sokszerű, nagy álmodókat. Az Isten engem nem szeret, Mert én sokáig kerestem, Még meg se leltem s akkor is Kötődtem vele s versenyeztem. Az Isten van valamiként: Minden Gondolatnak alján. Mindig neki harangozunk S óh, jaj, én ott ülök a balján. Ady
|
|
ariadne6147 |
2008. július 06. 21:09 | Sorszám: 198 |
Ajánlott irodalom az igaz történet alapján íródott: Egy az Isten (Jókai Mór)
|
|
ariadne6147 |
2008. július 06. 21:07 | Sorszám: 197 |
Kérnék tőled valamit...nem szívességből ..csak úgy..kizárólag annyit gondoltam Rólad amit fix Neked címezve írtam, esteleg arra reagálsz megköszönném azonkívűl , nekem hiába povegyélsz a katólikus egyházról, mert gőzöm sincs hogyan működik, tisztelni tisztelem, mint bármelyik vallást, mit csak egy ember is szentnek tart e földön... Ami az ősök hitét illeti, az igencsak összetett, mert egymásra rakódot tanítások és tapasztalások alapján kialakított hit, s ahány ember színte annyi hit egyéniség szerint, olyannyira, hogy ezen vitázni is balgaság, mert nem tudnánk eldönteni, hogy az apánk, vagy a szépapánk hite volt a jobb..szerintem mindegyik jó volt , ahogyan szerelmük is legszebb volt ....a maguk korában ...
|
|
ariadne6147 |
2008. július 06. 16:32 | Sorszám: 189 |
A komcsi éra azt sugallta embereinek, hogy a hit egy babona, mivel csak buta emberek élnek. Na ja higyj marxban darwinban, és a többi nálad felsőbbrendű ideologista alakban. emelj szobrot stallinnak, Mária kép helyett egy lenin jusson a faladra, tapsolj a fónökeidnek, miknél nincs felsőbbrendű, és ha mégis ragaszkodnál öseid hitéhez, akkor buj el sszégyenedbe , A HIT viszon az emberiség kultúrájának alapja, legyen az bármilyen , márpedig kultúra nélküli társadalom olyan mint a gyerek lefekvése az anyja meséje nélkül , vagy a lélektelen szex kizárólag fajfenntartás céljából "Ugye hinni kell, hinni kell a mítosz világnak? " Ady
|
|
ariadne6147 |
2008. július 06. 16:22 | Sorszám: 188 |
"Rossz" hírem van ebugatta . Nem mondtál nekem ellent,ha jókor jól cselekszel és ehhez kellő erőd lélekjelenléted s eszed van mert Isten nem a papok zsebében, sem pedig templomképekben ülő mumus, hanem körötted, benned sejtjeidben lelkedben létező tégeed állattól megkülönböztető végtelenhez hasonlóan megfoghatatlan jelenség, mi a bajban írányíthat is akár, téged, hogy jól vagy roszúl lépj cselekedj. Nézd csak hogy írta a magyar nostradamusunk " "Isten ki vagy földben fúben fában," (köröttünk s bennünk a világban) Azért nem véletlen az ősi magyar hit szerint is emígyen üdvözölték egymást eleink "Köszöntöm a benned lévő Istent!"Ami pedig az igazán nagy "bajt" érinti, azt hál Isten ezek szerint még te sem érted meg, ahogyan én sem, köztünk csak annyi különbséggel, hogy nekem a magyar átlagos empátiaérzékenységből, a többszöröse adatott,(ami nem feltétlen jó) de ezért is mertem, hozzászólni a dolgokhoz..
|
|
ariadne6147 |
2008. július 06. 10:43 | Sorszám: 168 |
..s ez mindannyiónkra vonatkozik...
|
|
ariadne6147 |
2008. július 06. 10:42 | Sorszám: 167 |
Elméletben igen, de ha valóban megtörténnének ezek a dolgok valed, vagy baleset érné gyermeked, , náladnál csak az anyja imádkozna jobban...
|
|
|