Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Mi célja lehet egy vallásfórumnak? (1. oldal)

A téma oldalai: 1  2 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Mi célja lehet egy vallásfórumnak?
Békáscity
  Válasz | 2009. november 03. 10:32 | Sorszám: 26
Megkértem Istent, hogy vegye el büszkeségemet, de Ő azt mondta: nem .
Azt mondta, hogy büszkeségemet nem Ő veszi el, hanem nekem kell feladnom azt.
Kértem Istentől, hogy fogyatékos gyermekem legyen egészséges, de Ő azt felelte: nem.
Azt mondta, hogy a lelke egészséges, a teste csak átmeneti.
Kértem Istent, hogy adjon nekem türelmet, de Ő azt mondta: nem.Azt mondta, hogy a türelem a megpróbáltatás mellékterméke. Nem kapni, hanem megszerezni kell.
Kértem Istent, hogy adjon nekem boldogságot, de Ő azt mondta: nem.
Azt mondta, csak az áldását adhatja, a boldogság rajtam múlik.
Kértem Istent, hogy kíméljen meg a fájdalmaktól, de Ő azt mondta: nem.
"A szenvedés eltávolít a világi dolgoktól és közelebb visz hozzám."
Kértem Istent, hogy adjon lelki fejlődést, de Ő azt mondta: nem.
Azt mondta, hogy a fejlődés az én dolgom.
De hajlandó megmetszeni, hogy gyümölcsöt hozzak.
Kértem Istent, hogy segítsen másokat szeretnem úgy, ahogy Ő szeret engem.
Erre azt felelte: "Látom, már kezded érteni!"
john batky
  Válasz | 2009. szeptember 03. 17:26 | Sorszám: 25
Klaus Matefi
  Válasz | 2009. szeptember 03. 17:04 | Sorszám: 24
Nem is várom el senkitől a vak hitet, sőt tanácsolom, hogy minden esetben mérlegeljen...
Klaus Matefi
  Válasz | 2009. szeptember 03. 17:02 | Sorszám: 23
Idézet:
Madelon az eb írta:
Az a gond drága Klaus, hogy a bibliai történetek javarészének van valós alapja.

Elég, ha nekem csak a "Sínai szövetségkötés" és "Jézus feltámadásának" a "valós" alapjait részletezed...

honfi
  Válasz | 2009. szeptember 03. 09:53 | Sorszám: 22
Engem konkrétan az zavar, hogy a szantorini vulkánkitörést, amely a krétai kultúra végét jelentette, s jó eséllyel a halhullásnak az égböl, vagy a tengermegnyílásnak a valóságos háttere, teljesn kihagyják a bibliai történetek magyarázatából. Igaz, hogy ie. 1625-re teszik a robbanást, dehát ahogy mondod, nem ott és nem akkor. Meghatározó esemény volt a vulkánrobbanás a földközi tenger menencéjére, csak akkor nem tudták, mi történt.
mpd
  Válasz | 2009. szeptember 03. 07:26 | Sorszám: 21
Ld. Lem kartács novellája a Másodfajú Démonról (és Mohóról, az okleveles zsiványról).
honfi
  Válasz | 2009. szeptember 02. 22:06 | Sorszám: 20
Nem mondhatod, hogy vakon hiszünk neked.
A személyiségedröl már vannak elképzeléseim, a lelkedröl viszont még fogalmam sincs.
john batky
  Válasz | 2009. szeptember 02. 20:20 | Sorszám: 19
Annak is van valós alapja, hogy fizetést kapok, látszata viszont semmi.
Madelon az eb
  Válasz | 2009. szeptember 02. 19:52 | Sorszám: 18
Az a gond drága Klaus, hogy a bibliai történetek javarészének van valós alapja. Legfeljebb nem akkor, nem ott, vagy nem azzal történt.
john batky
  Válasz | 2009. szeptember 02. 18:17 | Sorszám: 17
Ez nagyszerű! Akkor én teljesen veszélytelenül élek!
Klaus Matefi
  Válasz | 2009. szeptember 02. 16:18 | Sorszám: 16
A vak hit komoly veszélyeket rejthet magában, hisz manipulálhatóvá válik általa az ember...
Naphosszat meg nem történt bibliai "eseményeken" meditálni, vitatkozni balgaság a véleményem szerint... Még időtöltésnek se hasznos... Az élet egyszeri és megismételhetetlen, felesleges dolgokra elpazarolni a drága időnket vétek...

Megint más a helyzet abban az esetben, ha a laikus nyitott a megismerés irányában.

john batky
  Válasz | 2009. szeptember 02. 14:47 | Sorszám: 15
Egy ilyen fórumtopikban sok laikus megjelenhet mindenféle elképzelésekkel, amelyek sérthetik a vallásos emberek érzékenységét. Tehát a tárgyilagos eszmecsere során a laikusoknak célszerű úgy fogalmazniuk, hogy a be-betérő hívő emberek nehogy valláskárosodást szenvedjenek.
john batky
  Válasz | 2009. szeptember 02. 14:22 | Sorszám: 14
Azt érdekesnek tartom, hogy Klaus IGE-jétől eltekintve nem találkoztam nem holisztikus jellegű vallással, vagy csak nem emlékszem...
john batky
  Válasz | 2009. szeptember 02. 13:36 | Sorszám: 13
Volt egy régi vicc.

Éjszaka egy részeg négykézláb köröz egy utcai lámpa körül. Odamegy a rendőr és kérdezi, mit csinál.
- A kulcsomat keresem.
- De miért folyton itt, állandóan csak a lámpa körül?
- Mert itt van világos.

mpd
  Válasz | 2009. szeptember 02. 13:26 | Sorszám: 12
Ki tudja? Majd meglátjuk.
Az lenne az érdekes, ha Zeuszt találnák meg az Ölümposz tetején!
john batky
  Válasz | 2009. szeptember 02. 12:49 | Sorszám: 11
Jó, akkor szcientológia kipipálva, visszatérhetünk a témához

PS: vajon [i]ha[/] a tudományok egyszer bebizonyítják valahogy, hogy Isten (valamilyen formában valahol, valamikor) valóban létezik, vége lesz-e a tudománynak vagy akkor kezdődik az igazi nagy durranás, Isten megismerése?

mpd
  Válasz | 2009. szeptember 02. 11:44 | Sorszám: 10
Ez mindig is így volt, mármint a keresztény vallásokkal. Sose adóztak, ellenben adót mindig szedtek.
A szcientológia csak egy extrém verzió, a kereszténységtől eltérően a szcientológia már leszarja a lelkeket, még a látszatát is kerüli az ideológiának, pénzt lenyúlni oszt jónapot.
Madelon az eb
  Válasz | 2009. szeptember 01. 22:50 | Sorszám: 9
Attól függ melyik.
A szcientológia pl. adóelkerülési célzattal egyháznak kikiáltott üzleti vállalkozás.
john batky
  Válasz | 2009. szeptember 01. 21:37 | Sorszám: 8
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vall%C3%A1s

Hitrendszer az élet és a világ ama nagy kérdéseinek megválaszolásához, amelyekre a tudományok még feltehetően nagyon sokáig képtelenek lesznek.

(Amennyire észrevettem, sok vallás nem a kollektív tapasztalásra épít, ezért olyan területen botorkál/épül sokszor, ami a tudomány hatáskörén kívül esik.)

Hm?

honfi
  Válasz | 2009. szeptember 01. 17:04 | Sorszám: 7
Akkor kezdjük.
Mi a vallás?
( A hit számomra az axiómarendszert jelenti. De az még nem vallás. )
Klaus Matefi
  Válasz | 2009. szeptember 01. 14:42 | Sorszám: 6
Így lenne rendjén...
Klaus Matefi
  Válasz | 2009. szeptember 01. 14:40 | Sorszám: 5
Idézet:
john batky írta:
Az én értelmezésem szerint egy szabad vallásfórum tetszőleges vallással foglalkozhat.

Egyetértek.

john batky
  Válasz | 2009. szeptember 01. 13:02 | Sorszám: 4
"...a bibliai legendák kozmikus misztériumait..."

Az én értelmezésem szerint egy szabad vallásfórum tetszőleges vallással foglalkozhat. Vagy pedig legyen a neve Bibliai vallásfórum. Az ilyen nevű szubjektív, de elfogadható szűkítés kerüli az általánosítás látszatát.

Klaus Matefi
  Válasz | 2009. szeptember 01. 12:21 | Sorszám: 3
Egy vallásfórum MINDENKÉPPEN egy "eszköznek" tekinthető. Én pl. a bibliai legendák kozmikus misztériumait igyekszem megismertetni az emberekkel, vagy az KÖZJÓ-ért síkraszálló Istenkeresők Globális Egyházát, ami mentes a soha be nem tartható túlvilági ígérgetésektől és az esetlegesen mások kárára utazó etikai tanításoktól...

Vannak aztán olyanok is persze (szerintem még sajnos sokan...), akik az egyértelműen nonszensz vallási tanításokat igyekeznek foggal-körömmel védeni, eszközökben nem válogatva... Nem átalkodnak pl. "a feketét is fehérnek lefesteni", megtévesztve ezzel másokat...

Szóval tudnia kell szerintem a gyanútlan fórumozóknak, hogy az ilyen vallásfórumokon egyesek érdekeket is képviselnek, akár "hivatalból" is...

Ezek a fórumok médiumként is szerepelnek, amivel sokan nincsennek tisztában. Ezért a laikusoknak szerintem indokolt az óvatosság... Megméretés nélkül nem szabad komolyan venni egyetlen véleményt sem!

Egy moderált fórum, a moderátor szájíze szerint működik...
Amíg az emberek be tudják tartani az elemi társalgási szabályokat, addig a véleményem szerint egy moderátornak semmi keresnivalója egy fórumon... Ha pedig diktálni akarja mások véleményét, úgy jobb azt a fórumot azonnal elhagyni...

Istenkeresők Globális Egyháza

Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum

Békáscity
  Válasz | 2009. szeptember 01. 10:36 | Sorszám: 2
Ebben a sorrendben. Ámde: józan paraszti ész és tiszta forrás, saját kútfő ! Pozitiv hozzáállás, ember embernek ne legyen farkasa ! Szeressük egyást gyerekek !... ennyi.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola