Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » A sport mint LEGLÉNYEG

   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: A sport mint LEGLÉNYEG
keresztkem
  Válasz | 2021. május 29. 02:54 | Sorszám: 13
Az olimpiarendezés dilemmája

Nagyon szeretem a sportot, fiatalabb éveimben magam is sportoltam--futballoztam--igaz, nem professzionlis szinten. Az OLIMPIÁT meg különösen tisztelem, ismerve báró Pierre de Coubertine erőfeszitéseit e nemes eszme--AZ ÚJKORI OLIMPIÁK BÉKE-, ÉS KULTÚRA TEREMTŐ ESZMÉJE-- érdekében.DE!
Most az a SZILÁRD MEGGYŐŐDÉSEM,hogy: A 2020-AS TOKIÓ-I OLIMPIA NEM MEGRENDEZHETŐ IDÉN, 2021 NYARÁN SEM!!! Nagy baj hogy így áll a dolog ott Tokio-ban 2021.május 29-én,de sajnos ez a helyzet. Bár ne lenne így.....Nagyon népszerűtlen és nagyon deficites dolog ez így, mégis ezt kell tenni (ill. nem tenni) e pandémiás Vilgban--azt hiszem..és még ekkor "jár" legjobban az....az EMBERISÉG!

Bakk István
  Válasz | 2020. január 23. 14:01 | Sorszám: 12
Vam élet a halál előtt!

Veteran world championship : Veterán-világbajnokság Szabad - és kötöttfogás

https://www.youtube.com/watch?v=PKwohOg8JFw

keresztkem
  Válasz | 2020. január 20. 04:29 | Sorszám: 11
Jelenleg--többek között--férfi kézilabda Európa Bajnokság is folyik, más helyszinek mellett Svédországban is. A magyar válogatott szereplési helyszine a Svédország és Dánia határán fekvő, de még "svédben" lévő nagyváros: Malmő. Magyar sportolóktól rendkivüli(-nek tűnő) és "egyedi" az a "KÜZDELMESSÉG" és "problémafölvevő-vállaló" HARCMODOR, ahogyan ez a magyar társaság ott most szerepel.
Magyar, labdajátékot "művelő" válogatott-tól ilyet emberemlékezet óta nem láttam, nem tapasztaltam--még beleértve a férfi vizilabdát is, pedig "az" NAGY SZÓ!
Be kell vallanom: a kézilabda sokakkal ellentétben nekem NEM KEDVENC SPORTÁGAM(!) de az a küzdőmód és modor ahogyan ez a NAGYON FIATAL MAGYAR CSAPAT SZEREPEL, EGYSZERŰEN LENYYÚGÖZ.EGYIK ÁMULATBÓL A MÁSIKBA EJT! PERSZE MOST ÉPPEN--HOLNAP, JANUÁR 21-ÉN--ÉPPEN SVÉDORSZÁG LESZ A SORONKÖVETKEZŐ ELLENFÉL, MELY CSAPAT "OTTHON" SZEREPEL ÉS JELENLEG TELJESEN SZOKATLANÚL TŐLÜK SVÉDEKTŐL, MEGLEHETŐS GYENGÉN(?!), ERGO ÉS NYILVÁN ELLENÜNK MAJD "NAGYON BIZONYITANI AKAR, S IGY KÜLÖNÖSEN NEHÉZ LESZ A MKIEINKNEK MÉGIS: AMIT EDDIG OTT MALMŐBEN A MAGYAR "FÉRFI KÉZISEK CSINÁLTAK", AZ PÉLDAADÓ ÉS LENYŰGÖZŐ! ÓRIÁSI(!!!)--MÁR AZ EDDIGI IS EZEKTŐL A MAGYAR FIÚKTÓL-- AKÁRMI IS LESZ A VÉGE!
keresztkem
  Válasz | 2019. január 07. 01:58 | Sorszám: 10
A jövő évi--mostmár ezévi-- költségvetési tételekből elég jelentős "nagyságrendű" ú.n. TAO-s pémzhányadot kíhúzatott(!) Dr.Orbán Viktor--ha jól tudom-- abból a rovatból, mely sportügyek anyagi költségvetési támogatásából "ment volna". Egyrészt.
Viszont a megmaradó támogató pénzekből a fölépitett-fölújitott sportlétesitmények-stadionok ÜZEMELTETÉSÉRE-MŰKÖDTETÉSÉRE IS LEHET FORDITANI PÉNZEKET--ez is változás. Utóbbi pozitiv értelmű változtatás, hisz' eddig erre nemszabadott TAO-s pénzt fölhasználni.
keresztkem
  Válasz | 2018. december 04. 14:55 | Sorszám: 9
A SPORTOK KIRÁLYNŐJE AZ ATLÉTIKA.
Ezt a kissé bombasztikus és lapidáris megállapitást mindentudó sportújságiró zsenik ötlötték ki, és amikor először olvastam leirva, nem igazán tetszett. És azután ahogyan teltek műltak az életéveim, furcsa változás jött létre bennem az atlétikával kapcsolatban.JELESÜL: AZT KEZDTEM ÉREUNI AZ ATLÉTIKÁVAL KAPCSOLATBAN, HOGY AZ ATLÉTIKA ESZTÉTIKUS, AZ ATLÉTIKA SZÉP!!! És itt nem álltam meg, lelkemben tovább kutattam, hogy ugyan miért is ÉRZEM SZÉPNEK(????) ezt a sportágat, És rájöttem, azért SZÉP, mert IGAZ és IGAZSÁGOSAN TISZTA az egész sportág! S ezt sokáig valahogyan nem tudtam, s ennélfogva inkább "unalmasnak" éreztem a sportágat, "üresjáratosnak" magukat az atlétikai versenyeket. És noha ilyen-olyan zűrök és "szeplők" már a 30'-as 40'-es 50'-es években is akadtak atlétikában is--most ezeket hadd' NE részletezzem-- ezeknek a gikszerek-nek a száma és mélysége messze nem érte el a más sportágakban "fölbuggyant" zűrök-disznóságok mélységét! Mindez azzal kapcsolatban jött elő bennem,..hogy Budapest rendezi majd meg a 2023-as Atlétikai Szabadtéri Világbajnokságot, s ez a tény most került nyilvánosságra.
keresztkem
  Válasz | 2018. november 11. 05:12 | Sorszám: 8
A sport közösségformáló fontosságát NEM ÉRTI(!) még a Magyíar Társadalom jobbik része: a KERESZTÉNY NEMZETI érzelmű választópolgárok nagy hányada sem..sajnos. Folyton folyvás a "stadionépitések" "pénzemésztőnek" hitt-vélt mivoltát ostorozzák-birálják még ők is, pedig nincs igazuk. A jelenleg még "élő" stadionok futballpályák zömét ugyanis még a XX.sz, elején épitették, de inkább létesitették. NEM MARADGATTAK "ÚGY", "az" az általános sportolási hajlandóság és szellem tönkretételéhez vezetett volna, "romos mementó"-ként ha úgy marad(t) volna.Ám ezt nem érzékelik szegények, mert földhözragadtak...
keresztkem
  Válasz | 2018. március 30. 10:42 | Sorszám: 7
Rosszul indult a magyar futball 2018-as esztendeje. Az új szövetségi kapitány--Gerorges Leekens-- "irányitásával" 2 db. vereséget "sikerül" betermelni már a futballszezon legelején--Kazahsztán ill. Skócia ellen. Különösen az első vereség nagyon fájó. Ki tudja mi fog ebből kisülni az év végére?
keresztkem
  Válasz | 2018. március 16. 08:26 | Sorszám: 6
Aranyérmet szerzett az egyik rövidpályás gyorskorcsolyázó magyat csapat az idei, a dél-korea-i phjongcsang-ban rendezett TÉLI OLIMPIÁN. Ez korábban nekünk magyaroknak a számára ELKÉPZELHETETLEN volt, hiszen nem vagyunk "téli sport" ország és nemzet. És ez még akkor is igaz, ha tény, hogy ez a rövidpályás gyorskorcsolya meglehetősen vadonatúj téli sportágnak számit--igaz, a téli olimpiák mai sporttörténelmében MESSZE NEM AZ EGYETLEN. Gyorskorcsolya--"hosszú pályás"(!)-- persze mindig is volt, már amióta az újkori olimpiák között TÉLI OLIMPIA egyáltalán látezik, és magyar résztvevők is votak ebben a sportágban--korábban is. De persze abban a sportágban is, mi eléggé epizodszereplők voltunk--és sajnos még vagyunk is. De azért így, hogy nyertek egyet a "rövidek", lehet hogy változni fog az is, legalábbis remélhető.
keresztkem
  Válasz | 2018. február 22. 14:14 | Sorszám: 5
Szereztünk rövidpályás gyorskorcsolya csapatban--talán a 4X 1000 m-es versenyben egy olimpiai bajnokságot. Azt hiszem a Téli Olimpiák sporttörténelemében még nem volt arra példa soha, hogy magyar csapat bármilyen "téli versenyszámban" olimpiai bajnokságot nyerjen. Ehhez talán legközelebb a műkorcsolyázó-jégtáncos Regőczy Krisztina-Sallay András pár állt, akik talán 1976-ban az USA-beli Lake Placid-ben igazságtalan lepontozással "csak" ezüstérmet szereztek.
BRAVÓ MAGYAROK!!!
keresztkem
  Válasz | 2018. február 18. 14:09 | Sorszám: 4
A dél-koreai Phjongcshang-ban megrendezett Téli Olimpián tegnap az alpesi szagág egyik versenyszámában a SZUPER ÓRIÁSMŰLESIKLÁSBAN a magyar Kékesi Márton a 42. helyen zárta a versenyt. Eddig a rövid sporthir, mely semmitmondónak, gúnyolódásra ingerlőnek mutatja sajátmagát még a sportujságolvasók többsége számára is......Viszont jelen sorok írója pöttöm, 3 éves kisbaba kora óta ismeri Kékesi Marci-t--akinek édesapja Prof. Dr. Kékesi Tamás egyetemi tanár a Miskolci Egyetem tudományos-, és külkapcsolati rektorhelyettese. És hát gyermekeink-fiaink együtt tanultak egészen kicsinyekként sielni a Bükkben, a bánkúti sípályákon--amikor volt hó, később akkor is amikor nem, volt hóesés. Szóval jelen sorok írója pontosan látja, milyen hatalmasnagy eredménmy ez a 42. hely egy magyarnak, ott a távoli Koreában. Gratuláció az örömért Marci!
keresztkem
  Válasz | 2018. február 04. 18:17 | Sorszám: 3
Ma a belgiumi Liege-ben Davis Kupában a Magyar Férfi Teniszválogatptt kikapott Belgium-tól. Ez nagyon várható volt persze, annál is inkább, mert a belgák--a jelenlegi összeállitásukban--az egyik döntős csapat volt az elmúlt évben. Igaz, akkor veszitettek a franciák ellen, ám mégis nagyon erősek. Midazonáltal egy icipicit csalódott vagyok, mert azt vártam, hogy Fucsovics egy győzelmet azért "hoz", ha végső összegezésben a csapat ki is kap. Sajnos nem így történt és csak a párosunk tudott győzni--nagy-nagy küzdelemben ők is--tegnap.
keresztkem
  Válasz | 2016. május 06. 18:58 | Sorszám: 2
Ma megkezdődött Szentpétervárott a jégkorong világbajnokság "A" csoportbéli csapatainak közdelemsorozata. Ezúttal a magyar jégkorongválogatott részvételével, mely csapat holnap legelőször Szlovákia ellen küzdendő lép jégre....Valahogyan rosszak az előérzeteim, mert azt sejtem: CIPÓRA VER BENNÜNKET MINDENKI--s tudni is vélem, hogy miért. Icipicit--nem sokkal--lehetne jobbnak is mutatkozni, mint amilyennek mutatkozni fogunk, nagy valószínűséggel, azt hiszem.
keresztkem
  Válasz | 2016. május 01. 17:15 | Sorszám: 1
"Majd a 'zorbán kiumbuldálja-megbundázza, hogy csapata a felcsuti Puskás Akadémia FC bennmaradjon az NB1-ben és a Békéscsaba mellett a Vasas essen ki"--harsogták a nagyokos
sport-, de inkább politiai demagógok, buták, nagypofájúak. Hát nem így lett!!! Kiesett a Puskás, dacára annak, hogy ezt a csapatot valóban az ország miniszterelnöke alapította. Nem is ez a tény az igazán az érdekes, mert akinek egy icipici futballsütnivalója volt, az VILÁGOSAN ELŐRE LÁTTA, HOGY ÚGY "NAGYJÁBÓL" IGY LESZ, S NEM MÁSKÉNT! Hanem az, hogy MOST(!) mennyire BEHÚZZÁK FÜLÜKET-FARKUKAT MINDAZOK, akik vérigsértették, lehülyézték a józanokat-higgadtakat-tárgyilagosakat: a hozzáértőket. Még csak bocsánatot sem kérnek, pedig ők a hülyék igazándibul, s nem mi. Lapitanak, most, mint sz..r a fűben.
keresztkem
  Válasz | 2016. április 28. 14:51 | Sorszám: 0
Igen tartalmas és fontos, egészoldalas interjúcikket közöl a mai Magyar Fórum Kovács Attila tollából.
Az interjúalany nem más, mint a Magyar Úszószövetség újonnan kijelölt és megválasztott szövetségi kapitánya, a nagyszerű EMBER és kiváló sportember: Dr. Hargitay András. Nagyon sokmindenről szó esik ebben az itt jelzett beszélgetésben az úszósporttal kapcsolatban; Kiss Lászlóról, az Ő elődjéről, távozáasának módjáról, Hosszú Katinkáról, a leendő és várható rió-i olimpai szereplésünkről--mármint az úszósportág ottani szereplésének várható és elvárt szintjéről-- Gyurta Dániel-ről és egyebekről. Viszont EGY KÉRDÉS NYITVA MARAD! Nevezetesen az, hogy MIÉRT és MIÉRT ÉPPEN MOST indult sorozatban belső támadás a legkülönbözőbb helyekről, letűnt és levitézlett-tehetségtelen emberek részéről. Több mint félévszázaddal ezelőtti, megtörtént vagy meg sem történt, ámde vélelmezett események fölhánytorgatásával. Mely előtt tulajdonképpen ÉRTETLENŰL ÁLL maga Hargitay doktor is, mármint hogy MI ENNEK A CÉLJA(?) és kinek miért áll mindez az érdekében etc...etc...? S a VÁLASZ, az okok KIKUTATÁSA-megtalálása TÚLMUTAT az úszáson sőt, bozonyos értelemben túlmutat magán a sporton is!
A válasz lényege.
Tudvalévő ma már, hogy a jelenlegi keresztény-konzervativ-nemzeti országirányitás JELENTŐS, NAGYON JELENTŐS SZEREPET TULAJDONIT a sportnak(!!!), nemzetépitésben, demográfiai-egészségügyi problémák, nehézségek kezelésében, megoldásában. Ezért épitünk stadionokat és uszodákat, edzőtermeket, edzőközpontoskat és szabadtéri sporttelepeket stb....És ezért KELL(!) hogy élversenyzőink jól szerepeljenek világbajnokságokon, olimpiákon. Ez viszont titál szembemegy a mai liberálgenyó MAINSTREAM degeneráló, perverz és embertrombolóm erkölcsromboló világával. No erről van itt szó, s nem másról. És erről nem esik már szó az interjúban sem, alighanem helyhiány okán.

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola