Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » Futballélet (1. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Futballélet
keresztkem
  Válasz | 2021. szeptember 06. 05:56 | Sorszám: 91
Tegnap kikaptunk még az albánoktól is 1:0-ra. Ide jutottunk....
keresztkem
  Válasz | 2021. augusztus 22. 05:42 | Sorszám: 90
A nagy nyári sportesemények--olimpia--és részben futball uborkaszezon után végre beindultak a futball nemzeti bajnokságok. És rövidesen indul a nemzetközi futballélet is, bár a klubfutball élet európai vonala már zajlik is. Istennek hála: most már KÖZÖNSÉG ELŐTT, és nem totál üres nézőterek-lelátók előtt. Vajon meddig lesz így?
keresztkem
  Válasz | 2021. július 13. 05:19 | Sorszám: 89
Olaszország lett a futball Európa Bajnok. Talán nem véletlenűl. Mi magyarok is kiválóan szerepeltünk. Nem várt módon kiválóan!
keresztkem
  Válasz | 2021. június 21. 05:25 | Sorszám: 88
Szombaton--2021.junius 19-én-- SZENZÁCIÓ TÖRTÉNT Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban. Ugyanis a Magyar Futballválogatott a világbajnok franciákkal 1:1-et játszott úgy, hogy a félidőben még a magyarok vezettek 1:0-ra--KOMOLY TÉTMÉRKŐZÉSEN! Ez korábban vagy 50 évig elképzelhetetlen lett volna. BRAVÓ FIÚK!!!
keresztkem
  Válasz | 2021. április 21. 00:29 | Sorszám: 87
"Európai Futballszövetség"--vagy valami hasonló --néven új, UEFA-n kívüli "elit futballvilágot" akar létrehozni ezidő szerint 8 szupergazdag "nagycsapat"--Angliából, Spanyolországból, Olaszországból. Valamiféleképpen FÖLÉ AKARNÁ RENDELNI SAJÁTMAGÁT az eddigi bajnokságoknak--persze nagyobb pénzekkel, önálló versenyszervezési jogkörrel. Ezen az új "ötleten" egyelőre kivül maradtak a német, a francia sztárcsapatok, a holland, belga és skandináv nagycsapatok, sőt állitólag a Chelsea és a Manchster City is egyhamar visszalépni látszik. Merthogy persze az UEFA--de a FIFA IS(!) DÜHÖNGENEK --súlyos és hathatósnak tűnő-- szankciókkal fenyegetődzik.
NYILVÁN A KELET-KÖZÉP EURÓPAI "KICSIKNEK"--NEKÜNK--MÉG KEVÉSBÉ TETSZIK EZ A "ZSENIÁLIS ÖTLET"!!! Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből?
keresztkem
  Válasz | 2020. május 21. 18:13 | Sorszám: 86
Újraindul a magyar NB1-es futballbajnokság a jövő hétvégén 2020.május 30-án, a koronavírusjárvány miatti kényszerszünet után. De! Közönség nélkül, üres stadion lelátók előtt. És csak az ELSŐ OSZTÁLY, a többiek--az alsóbb osztályú csapatok-- nem. El nem tudom képzelni milyen lesz!!!
keresztkem
  Válasz | 2020. február 24. 11:56 | Sorszám: 85
Ma hajnalban Budapesten, életének 81. évében meghalt Göröcs János az Újpest és a magyar válogatott zseniális képességű--cselezőkészségű-- jobbösszekötője.
Ő a Bozsik, Puskás utáni generációknak Albert Flórián melletti legnagyobb-legjelentősebb alakja.Bátran mondható: cselezőkészségben, "trükközésben" fölvette a versenyt Puskásékkal. sőt....Beveneve "Titi" volt, talán a trükkös cseles megoldásai okán és miatt.
Jelen sorok irója életében először 1957 novemberében, egy a Népstadionban lejátszott Magyarország-Nyugat-Németország meccsen látta Göröcsöt játszani, mely meccs a nyugat-német csapattal tkp-i vissszavágó volt az 1954-es "világhires" bern-i világbajnokság-i 3:2 -es vereségünkkért. A meccsen a magyar vákogatott 4:3-ra verte a még akkor is világbajnok nyugat német csapatot, melyben többen még játszottak a bern-i meccsen is sereplők közül--pl. a Bernben nekünk 2 gólt berámoló hires jobbszélső Helmut Rahn.Göröcs ekkor ugyan nem rúgott, de zseniálisan irányitott.
A magyar csaoat akkor: Grosics-Kárpáti, Mátrai, Sárosi--Bundzsák, Kotász--Sándor, Göröcs, Albert, Tichy, Szimcsák I. összeállitásban lépett pályára, a nyugat-németeknél: Tilkowski-- Erhard, Stolltenberg, Juskowiak--Eckel, May--Rahn, Morlock, U.Seeler, Schäffer, Brülls szerepeltek.
A magyar szövetségi kapitány Baróti Lajos, a német Sepp Hereberger volt. 11 éves voltam akkor, édesapánnal utaztunk föl erre a meccsre, s a II.félidőben már 4:1-re vezettünk, amikor hazaindultunk a Keleti-pályaudvarról 4:2-nél. Úgyhogy a 3. német gólt mi már nem is láttuk, mert benn ültünk a Miskolcra indulásra kész de még álló gyorscvonatban. Csak át-hallottuk a Stadionból a a "Keletibe" "gólüvöltést", a kapott gól okán--melyet Brülls rúgott....
Szép volt..de volt!
Göröcs Titi: R.I.P.
keresztkem
  Válasz | 2018. november 19. 02:41 | Sorszám: 84
Ma a Magyar Futballválogatott "idehaza" a Groupama- arénában 2:0-ra legyőzte Finnországot. Miközben Athénben Észtország meg 1:0-ra hazavágta az "otthon" játszó Görögországot. Elképesztően nagy "csoda" történt, mert ebben a konstellációban, ilyeténképpen a görögök 1 ponttal lemaradtak mögöttünk, azaz mi magyarok lettünk a "csoportmásodikok" az első helyezett finnek mögött. Emberemlékezet óta ilyen szerencsénk nem volt!
keresztkem
  Válasz | 2018. szeptember 04. 15:36 | Sorszám: 83
Közbe' a válogatott is megkezdte a fölkészülést a szombati, finnek elleni, és a jövő keddi, görögök elleni EB selejtező meccsre. Nem sok jót várhatunk... azt hiszem, még Marco Rossi szövetségi kapitány "irányitásával" sem. Valahogy nincs és nem is volt sok "andungom" Rossi itteni "működéséhez", az igazat megvallva a Honvédnál se igazán tetszett amit ott csinált--már ha egyáltalában csinált bármit is....AZ ÚR KEZÉBEN VAGYUNK MINDANNYIAN: MI IS, A FUTBALLISTÁINK IS.
keresztkem
  Válasz | 2018. augusztus 22. 14:03 | Sorszám: 82
Kirúgták a Fradi német edzőjét Thomas Doll-t. A "szakembertől" való "megválás" oka alighanem a rossz, és következetesen rossz kupaszereplés. Mert aligha lenne hihető, hogy a most indult bajnokság első 5 fordulójának eredményei alapján történt mindez. Hiszen a LEGPÉNZESEBB MAGYAR CSAPAT az 5-ből 4 meccset megnyert, csupán a Paks ellen csinált múlt szombaton--otthon, a Groupama arénában--egy X-et. Kérdés, hogy az utóddal kapcsolatban, aki az ukrán Szerhij Rebrov, mennyivel lesz türelmesebb a "pénzes főnökség"?
keresztkem
  Válasz | 2018. augusztus 03. 20:04 | Sorszám: 81
Befuccsoltak az ú.n. "pesti nagy csapatok"--Fradi, Újpest, Honvéd--az európai kupák legelején, ráadásul az európai IV.vonalhoz tartozó ellenfeleikkel vívott küzdelmekben. Egytől-egyik mind kiestek! Egyedül a fehérvári Vidi állja még a sarat, ki tudja meddig? És közbe a magyar NB1-es futballistafizetések az egeket bverdesik, üres lelátók előtt vívott hazai meccsek mellett. Ez tényleg nincs jól. Nagyon nincs!
keresztkem
  Válasz | 2018. július 25. 10:05 | Sorszám: 80
Ma reggelre 96 éves korában elhunyt Szepesi György a legendás magyar sportriporter. Talán pontosabb, ha azt mondjuk RÁDIÓS SPORTRIPORTER. Sok-sok emlékezetes közvetítés fűződik hangjához és nevéhez, jelen sorok írója legmegdöbbentőbb élményeként azt a futballmeccs-közvetitését őrzi Szepesinek, amikor 1957 koratavaszán egy olyan meccset közvetitett--amely a leg-első volt azokután, hogy az '56-os forradalom és szabadságharc végképp lezárulni-berekedni látszott. Már arra nem emlékszem, hogy válogatott meccs közvetitése volt-e ez, vagy NB1-es bajnoki, de talán válogatott volt--abban a szituációban, amikor minden magyar sportkedvelő valahogyan úgy gondolta, úgy érezte: MAGYAR FUTBALLVÁLOGATOTT MÁR NINCS, hiszen szertefutott az ARANYCSAPAT, de még a 2. és 3. vonal is, akik akkoriban még szintén jelentős játékerőt képviseltek. És akkoriba' még azt sem lehetett pontosan tudni, hogy "hazajönnek-e" a NAGYACSAPATBÓL azok, akik később hazajöttek. Például: Grosics, Bozsik, Hidegkuti, de akár Szusza vagy a Vasasos Bundzsák vagy Sándor Csikar is....És Szepesi akkor mondott egy olyan elképesztően megrenditő SZŰZBESZÉDET a HAZÁ-ról, a SZÉP MAGYARORSZÁGRÓL stb...--a tényleges meccsközvetités előtt-- Budapest, a Balaton, a Bükk szépségeiről, amelyik--számomra legalábbis--a leginkább felejthetetelenné tette Őt. Nem tudom, meg van-e valahol a Rádió archivumában ez a közvetitése, de ha valamit, hát EZT érdemes lenne előkeresni!!!
keresztkem
  Válasz | 2018. július 16. 19:07 | Sorszám: 79
Végetért a Futball Világbajnokság, Franciaország lett a világbajnok.
A VB-n NEM vehettek részt:
Magyarország
Olaszország
Ausztria
Csehország
Szlovákia
Szlovénia
Albánia
Izrael
Norvégia
Finnország
Ukrajna
Fehéroroszország
USA
Kina
India
Kanada
Bolivia
Venezuela
Skócia
Wales
Észak-Irország
Irország
Hollandia
Uj-Zéland
Dél-Afrikai Köztársaság
Kamerun
Algéria
El Salvador.
Viszont részt vehetett rajta:
Panama
Szaúd-Arábia
Ausztrália.
Idejekorán kiesett:
Brazilia
Németország
Spanyolország
Portugália
Argentina
JÓ EZ IGY?
keresztkem
  Válasz | 2018. július 07. 14:32 | Sorszám: 78
Ma, június 7-én Oroszország és Horvátország között negyeddöntők lesznek, ill. este Svédország és Anglia között--de az is lehet, hogy az angol svéd lesz délután és az orosz-horvát este. Tegnap a másik ágon Franciaország és Belgium jutott a legjobb 4 közé. Különös, de tény: CSAK EURÓPAI ORSZÁGOK FUTBALLVÁLOGATOTTJAI KERÜLLNEK AZ IDÉN A VILÁG LEGJOBB 4 CSAPATAINAK KÖRÉBE.
keresztkem
  Válasz | 2018. június 21. 06:30 | Sorszám: 77
Zajlik a futballvilágbajnokság Oroszországban--meglepően jó szinvonalon.
Gördülékeny a lebonyolitás, eddig nincs terrorfenyegetettség, a csaapatok megfelelő szinten képviselik a futballvilágot. Bevezették az ú.n. VIDEO BIRÓT, talán nem lesz rossz. Egy kifogásom azért van.
És ez a következő. A játékvezetők ELFOGULTAN "VÉDIK" a kis-futballnemzeteket a "nagy csapatok elleni meccseken"--BÁNTÓAN ELFOGULTAN. Ez abban válik nyilvánvalóvá, hogy NEM EGYFORMÁN ITÉLIK MEG a fault szituációkat. A "nagyok ellen" a kicsiknak szabad faultolni inkább(!) lefújás nélkül, forditva nem! Nem hiszem, hogy csak én látnám így!
keresztkem
  Válasz | 2018. április 21. 05:50 | Sorszám: 76
2018.május 5-én-re elkészül a DVTK új Stadionja 13,1 Milliárd Forintból. Az új Stadion a "réginek" pontosan a helyére épült a történelmi Diósgyőr és Újdiósgyőr határán. Mindezt azoknak írom--ha netán valahol valaha is elolvassák-- akik nem miskolciak-diósgyőriek. Istennek hála és köszönet érte!
keresztkem
  Válasz | 2017. december 11. 17:06 | Sorszám: 75
Hát végetért a magyar futballbajnokság őszi szezonja. Az NB1-es listát a Fradi vezeti 3 ponttal a Videoton előtt, és azt gondolom: teljesen megérdemelten. A kiesőhelyeken a Mezőkövesd és a tavaly "feljutott" Balmazújváros állnak. Csapatom a DVTK abszolút közében a 6. helyen "telel". Számora várakozásnak megfelelő minden csapat "helyzete". Csakhát a magyar foci szinvonala és főleg eredményessége....siralmas.
keresztkem
  Válasz | 2017. december 03. 09:26 | Sorszám: 74
P.s.: Még az MTK Hungária körút-i vadiúj stadionját is említenem kellett volna, mert már az is alá alagcsövezett szisztémával dolgozik. Talán azért feledkeztem meg erről a pályáról, merthogy az MTK az elmúlt nyáron kiesett az NB1-ből--bár jelenleg abszolút elsőként az NB2-ben a legjobb úton van 'afelé, hogy visszakerüljön. Mindazonáltal nekem sem a szívem csücske az MTK, de azért útálni SEM(!) útálom őket.
keresztkem
  Válasz | 2017. december 03. 04:08 | Sorszám: 73
Egy mérkőzés van már csak 'hátra a "nagy téli szünet" előtt a magyar futballbajnokságban: a jövő szombati, december 9-i forduló. Csak azt nem értem miért áll fönn ez a helyzet, miközben ALÁ ALAGCSÖVEZETT stadionok és futballpályák egész sorát épitettük föl már eddig is, de épitjük jelenleg is. Ilyen MÁR(!) a Fradi Üllői úti Groupama Arénája, a debreceni Nagyerdei Stadion, a szombathelyi Rohonczy úti Haladás stadion de a mezőkövesdi stadion is. 2018 február 2-án átadják Miskolcon-Diósgyőrött az új szuper DVTK Stadion-t, már jelenleg is mejdnem 100%-osan kész állapotban van. Igy épül Székesfehérvárott a Sóstói úti Stadion, de már így működik Felcsúton az ú.n. Pancho Aréna is, amit az 'előbb kifelejtettem. Épül ugyanilyen funkcióval ellátva Kisvárdán az ottani új Stadion, de Budapesten-Angyalföld XIII.ker.-ben a Fáy utca-béli Vasas Stadion is ugyanilyenné épül. A felsorolt pályák felépitettségének lényege: a zöld, élő fű gyepszőnyeg alá csőrendszert telepítettek, mely csövekben elektromosan melegitett, melegvizet keringetnek. Miáltal semmilye hó vagy jeges fagy NEM ÉRI A GYEPET, ill. azt a meleg csörendesz felolvasztja ls elpárologtatja, úgy tehát, hogy "azt"--a gyepet-- a téli időkben is nyírni-locsolni lehet, s "így" az erősödni-növekedni-ÉLNI TUD! Mindezt azért írtam le, vázoltam föl, hogy megmutassam: hovatovább nálunk Magyarországon is indokolatlanná válik, értelmét veszti a "téli szünet" a futballban, de főleg az olyannyira nagy, márciusig tartó téli generálpauza. És akkor tényleg úgy és olyanná fejlődhet a magyar futball--persze először csak infrastruktútális vonalon--mint amilyen az angol, a német vagy at olasz. Bárha maga a JÁTÉK és főleg annak eredményessége csak félannyira "olyan" lenne...
keresztkem
  Válasz | 2017. november 26. 13:59 | Sorszám: 72
A mai magyar futball újra egyfajta mélyponton van, ami nem újság, mert volt már ilyen. Viszont ennek a mélypontnak egyfajta egyedisége-sajátossága az, hogy nem látni a kiútat a perspektivát. Ill. amit így-úgy mégiscsak látni, az nem valóságos kiút, nem valóságos fölemelkedési pálya. Egy biztos és tény: korábbi futballkríziseink folyamán korántsem volt és forgott a magyar futballban ennyi sok pénz--játékosszinten már-már méltánytalanúl és értelmetlenűl és indokolatlanúl sok. Ennek a pénz-feldúsulásnak is oka lehet az, hogy dőlnek be az országba külföldről az ott 3.-4. osztályú bajnokságokban lézengő szerb, horvát, bosnyák, szlovén, és koszovói meg macedon játékosok, de minek? Nem emelnek semmit sem a magyar futball-on sem a klubjaink eredményszintjén--a hazain sem, a külföldi ereményeinken meg szintúgy nem. Mi lesz ebből? Azt csak a mennybéli magasságos Jóisten tudja.
keresztkem
  Válasz | 2017. november 14. 13:56 | Sorszám: 71
Sok mélypontot megélt már a Magyar Futball az elmúlt 50 évben, de ilyet, mint ahol most van, talán még sosem. Persze a sok-sok kudarcból már megtanulhattuk volna, hogy minden, éppen aktuális "lent"-től van még lejjebb, noha azt akkor, abban a pillanatban elképzelhetetlennek vélelmezzük. Mindenesetzre most azt gondolnám, hogy nem is az a legnagyobb baja a Magyar Foci-nak, hogy nagyon gyengék vagyunk, hanem az, hogy ROSSZ IRÁNYBA MEGYÜNK--azt hiszem. És "ilyen" még talán valóban nem volt soha!
keresztkem
  Válasz | 2017. november 09. 10:34 | Sorszám: 70
Amikor 1969 koraőszén létrejött a "marseille-i TRAGÉDIA", amikoris világbajnoki selejtező, sorsdöntő mérkőzésen kikaptunk Csehszlovákiá-tól Marseille-ben 4:1-re, akkor mi magyar futballrajongók azt gondoltuk, hogy ITT A VÉG! Ezzel a vereséggel elúszott kijutásunk a soronkövetkező, 1970-es, mexikói Mundial-ra--ójajjj-ójajj..összeomlik a Világ. Apokaliptikus-eszkatologikus állapotban fetrengett az ország, s úgy hittük akkor: ettől már nincs "lejjebb"! És most, ma, 2017. november 9-én Luxembourg-gal játsszunk "fontos, felkészülési"--régen úgy mondták, "barátságos"--mérkőzést idegenben, és REMEGVE VÁRJUK: ugyan mi lesz? Elfenekelik-e a magyar futballválogatottat a luxembourgiak?
ÉRTJÜK EZT? LUX-EN-BOURG-I-AK! ÉSZVESZEJTŐ EZ A FUTBALLVILÁG--IS! Uram-Teremtőm! Hová jutottunk?!
keresztkem
  Válasz | 2017. november 04. 09:43 | Sorszám: 69
Mára már megtörtént a szövetségi kapitány választás is, amely Georges Leekens belga labdarúgószakemberre esett. Itt azt kell mondjam hogy alighanem-véletlenűl "jó" -t választott, "szúrt ki" az a szerencsétlen bunkó Csányi Sándor--aki talán épp azért mert olyannyira bunkó, Magyarország leggazdagabb embere. Sebaj, legyen boldog a gazdagságával--a francot érdekli. A futball, a MAGYAR FUTBALL viszont igenis érdekel, s ott nekem sem mindegy, hogy okos tudatossággal vagy "vak tyúk is talál szemet" alapon ki irányit legfőbb operativ szinten. Az a gyanum, hogy véletlenűl--de nagyon véletlenűl--ez a Leekens jó lesz. Majd meglátjuk.
keresztkem
  Válasz | 2017. október 26. 11:45 | Sorszám: 68
KI legyen a Magyar Futballválogatott új szövetségi kapitánya? Ez ma a NAGY KÉRDÉS a mai magyar futballvilágban. És röpködnek a nevek föl és alá, magyarok és nem magyarok és.....legalábbis jelen sorok írójának véleménye szerint: ROSSZABBNÁL ROSSZABBAK ÉS SZERENCSÉTLENEBBEKNÉL SZERENCSÉTLENEBBEK!!! Viszont elképesztő dolog az, hogy szinte minden mai "szavazati joggal" és választási-jelölési-véleménynyilvánitási kompetenciával rendelkező megnyilató egyetért abban, hogy az egyetlen, aki megfelelő és perspektivikus lenne--Dr. Bölöni László--NE(!) legyen. Sőt, hogy Bölöni ne is legyen soha, később sem. Téboly!!!
keresztkem
  Válasz | 2017. október 21. 10:30 | Sorszám: 67
Mára, okt.21-ére--de már tegnapelőtt-re is--kiderült, hogy Bernd Storck "megy". Jelen sorok írója nem igazán sajnálja persze, bár vastagon azt gondolja, ezzel "adtunk a sz...r-nak egy pofont". Azaz, a dolog nem oszt és nem szoroz. Bár sok buta és nagypofájú futballdrukker most 1-2 hétre "kielégül". No nem sokáig, csak a legközelebbi X.Y. "takarodj"-ig! És nem tanulnak a saját hülyeségükből. Nem mintha ezen a magyar futball-on olyan nagyon könnyű lenne segiteni, de szilárd meggyőződésem: valamit, keveset lehetne. Csak nem így....

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola