Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » Magyar sportbetegség (1. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Magyar sportbetegség
keresztkem
  Válasz | 2019. december 06. 14:25 | Sorszám: 87
A MAGYAR CSAPATSPORTOLÓK NAGYMESTEREI A DÖNTŐ HELYZETEKBÉLI KUDARCTEREMTÉSNEK.A LEHETŐ LEGKEDVEZŐBB HELYZETEINJKET IS KÉPESEK AZ UTOLSÓ MÁSODPERCEKBEN ELB...NI, DE RENDESEN. TÖBBEDSZERRE, SOKADSZORRA IS..KÖVETKEZETESEN. NŐI KÉZILABDA VILÁGBAKNOKSÁG 2019. JAPÁN.
keresztkem
  Válasz | 2019. július 05. 05:52 | Sorszám: 86
Tegnap, 2019. juliua 4-én 2 db olyan magyar vonatkozású sportesemény volt a Világban, amelyek a MAGYAR SPORTBETEGSÉG FOGALMÁT kimerítették.
A London melletti Wimbledonban Fucsovovics Márton 5 szettben kapott ki az olasz a Fabio Fognini-től.
Belgrádban pedig--az ottani EB-s küzdelmek nyolcaddöntőjében-- a magyar női kosárválogatott kapott ki Nagy Britanniá-tól mindössze 3 ponttal. Főleg az utóbbi "fájt" nagyon! Mert "rámutattak" ezek a sport "eredmények arra", amit itt évek óta mondok: AKKOR NEM "PRODUKÁLUNK LEGINKÁBB", AMIKOR A LEGINKÁBB KELLENE, HOGY PRODUKÁLJUNK! ÉS EZ SZISZTEMATIKUSAN IGY VAN!
keresztkem
  Válasz | 2019. június 04. 06:33 | Sorszám: 85
Kikapott vasárnap Kölnben a Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája döntőjében a Vardar Szkopje, Észak-Macedon bajnokcsapattól, s így "csak" ezüstérmes lett.Az egész veszprémi csapatban MINDÖSSZESEN 3 DB maagyar játékost--Miklert, Nagy László-t és Lékai Máté-t --véltem fölfedezni. Na jó, nem 3-at, hanem 4-et, mert ide kell számitani a vajdasági magyar--egyébként zseniális kapus--Sterbik Árpádot is.
A döntő világosan és fényesen magán hordozta mindazon sport-specifikumokat, melyekről itt, már a cimben is szó van: AKKOR NEM TUDUNK PRODUKÁLNI LEGINKÁBB, AKKOR ÉPPENSÉGGEL NEM(!), AMIKOR A LEGINKÁBB KELLENE--DÖNTŐKBEN, CSÚCSSZITUÁCIÓKBAN, SAROKHELYZETEKBEN!!! EZ(!) az "átok" ITT IS , EKKOR IS "ÁLLATORVOSI LÓ"-szerűen, egzaktul láttatva mutatta meg önmagát.
keresztkem
  Válasz | 2019. április 11. 13:17 | Sorszám: 84
Sajátos, és e sorok írja számára igen-igem meglepő vízilabdaeredményt produkált az elmúlt hétvégén Zágrábban a nagyar férfi vízilabda válogatott. Egy válogatottak számára kiirt Európa Kupa nevű nagyon komoly versenysorozaton Montenegro-t, Olaszországot és ami a legneglepőbb a házigazda Horvátországot is legyőzve--igaz nagy-nagy küzdelemben--győztesként, aranyéremmel hagyta el a zágrábi nmedencét a magyar válogatott. Ami kissé zavarja a föntiekkel kapcsolatos "látásomat" és értékelési metodikámat az az, hogy mindeközben végrehajtottak egy SZABÁLYMÓDOSITÁSI INTÉZKEDÉST. Ennélfogva nem igazán tudom-látom, hogy ugyan bizony minek a következtében javultunk oly' hatalmasan fel? A szabályok megváltozása miatt, ami nekünk valami miatt nagyón jól "ütött be", vagy ahogy tényleg csoda történt és följavalt a csapatunk?
Akárhogy is van, az év versenyei folyamán KIDERÜL, mi miatt történt ez a "csoda".
keresztkem
  Válasz | 2018. október 21. 10:26 | Sorszám: 83
Az ún.n. MAGYAR SPORTBETEGSÉG egy tipustünet, tipusszindróma. Sok részjellemzője van, de a legeslegjellegzetesebb sajátosság a magyar sportban az az, HOGY MINDÉG ÉS SZISZTÉMATIKUSAN ÉPP AKKOR FUCCSOL BE, AKKOR CSŐDÖL BE A MAGYAR SPORTOLÓ VAGY MAGYAR CSAPAT, AMIKOR A LEGINKÁBB KELLENE, HOGY TELJESITSEN, LEZÁRJON,FÖLTEGYE AZ I-RE A PONTOT, SZÓVAL HOGY ÉPPENHOGY AKKOR(!!!) NYERJEN. És nagyon jellemző, hogy más nemzetek sportolói főleg a szláv népek sportolói, de ezek küzül is elsődlegesen a balkáni szlávok ezzel a dologgal pont ellenkezően vannak, mint mi.
keresztkem
  Válasz | 2018. október 17. 12:39 | Sorszám: 82
Az sem véletlen, hogy Babos Timi már a SOKADIK versenyén kényszerül az idén búcsúzni már a leges-legelső fordulóban. Igy tegnapelőtt Luxembourgban az ottani verseny legelején kapott ki a kanadai Eugenie Bouchhard-tól 6:4, 6:2-re simán. Úgy, hogy ez a verseny még nem is számit olyan igen-igen magas szinten jegyzett meeting-nek....már ami a pénzdijakat illeti.
keresztkem
  Válasz | 2018. október 17. 06:08 | Sorszám: 81
A SÉRTEGETÉS az hatalmasan megy önnek. Én már régen nem sértegettem önt, s most sem teszem már.
Hogy sportoltam vagy nem, az az én dolgom, csak nem képzeli, hogy megosztom önnel ilyetén életélményeimet.
ÁM MEGÁLLAPITOM: SEMMIT NEM CÁFOL ÉS NEM ÉRVEL AZON, HOGY A PÁROSTENISZ ÉRTÉKTELEN BÓVLI DOLOG, DE LEGALÁBBIS NEM AZ "IGAZI TENISZ", AMOLYAN PÓTSZER.CSAK PERSZE SÉRTEGET,DE EZT MÁR MEGSZOKTAM: A SÉRTEGETÉS ÉS DURVÁSKODÁS ÖNT MINŐSITI. PERSZE PÖTYÖRÉSZNI LEHET "PÁROSBAN" IS, EZ IGAZ, ÉS AHOL NINCS KOMOLY TENISZ OTT VALAMIT JELENT MÉGIS--A SEMMITŐL NEM SOKKAL TÖBBET.
ÚGYHOGY ITT IS NEKEM VAN IGAZAM NYILVÁN ÉS PUNKTUM.
A SÉRTEGETÉSBEN MEG A DURVÁSKODÁSBAN ÖNNEK.
panda
  Válasz | 2018. október 17. 02:11 | Sorszám: 80
Figyu, Te szerencsétlen, sportoltál Te valaha életedben????
panda
  Válasz | 2018. október 17. 02:06 | Sorszám: 79
"A PÁROSTENISZ NEM IGAZÁN "KOMOLY" TENISZ."

jesszus, te kis keresztrém, te hülyébb vagy mint a faszod ..


( A meccs előtt 4:4 volt az egymás elleni állásuk ..
Röhej vagy, mint a Jobbik.... )

Vajon, mennyi ilyen borzasztóan kretén ember van Mo.-n, mint Te?
Nem véletlen, hogy haladunk a levesbe...

keresztkem
  Válasz | 2018. október 14. 05:49 | Sorszám: 78
Nem vicceskEdem. A PÁROSTENISZ NEM IGAZÁN "KOMOLY" TENISZ. AZ IGAZI NAGY JÁTÉKOSOK LESZARJÁK--vagy majdnem le.... Csak azok "fanyalodnak" a párosra rá, akiknek nem igazán "megy" "szingliben"...Akiknek az IGAZI TENISZBEN NEM TEREM KOMOLY BABÉR!
Az, hogy "párosban" "tönkre verik" vagy nem verik tömkre a mezőnyt AZ MAJDNEM(!!!!) SEMMI. Ez jól meg is mutatkozik azokban a pénzdijakban is, amiket párossal lehet keresni. Ami persze a mi, "földi halandók" számára nézvést még mindig "nagy pénz" vagy pénzek, de az egyéni versenyeken nyerhető pénzekhez képest ALAMIZSNA.....(más kérdés, hogy nekünk egy vagyon...)
Egyébként végignéztem Babos linz-i meccsét Mladenovic-ellen: MEGALÁZÓAN SZAR VOLT és épp a DÖNTŐ PILLANATOKBAN
VOLT "MOSOTT SZAR" Babos. JÓL ÉS PREGNÁNSAN SZEMLÉLTE AZ ÁLTALAM KIFOGÁSOLGT "MAGYAR SPORTBETEGSÉG SZINDRÓMÁT.ÚGYHOGY: ITT IS IGAZAM VAN, MINT MINDIG ÉS MINDENBEN!!! ÖN MEG PÁNCSER, DILETTÁNS, KÖTEKEDŐ, SEMMIHEZ NE ÉRTŐ, SZÁNALOMFRA MÉLTÓ LÚZER!!!
panda
  Válasz | 2018. október 13. 22:23 | Sorszám: 77
Vicceskedsz má' megint ....
Kristyna Mladenovic párosban mostanság (újra) a párja,
egy kis túlzással "tönkre verik" a mezőnyt ...
Nem szégyen 3 szettben kikapni tőle egyesben .. És még az is lehet h tényleg (sport)beteg volt éppen ....
keresztkem
  Válasz | 2018. október 13. 07:17 | Sorszám: 76
Két tipikus és állatorvosi lószerű példaesetét láthattuk a MAGYAR SPORTBETEGSÉG-nek az elmúlt két napon.
Az elsőt Babos Timea az elsőszámú, jelenleg elsőszámú magayar teniszező hölgy mutatta meg még degnapelőtt, amikor a Linz-ben rendezett osztrák nemzetközi teniszbajnokságon kapott ki 3 szettben a francia--szerb-francia--Kristyna Mladenovic-tól.
A másik iskolapélda a magyar futballválogatott tegnap esti athén-i 1:0-ás veresége a görögöktől.
Lényege: mindig akkor szenvedünk leginkább vereséget, döntő pillanatokban, amikor a leginkább kellene, hogy nyerjünk. És ráadásul esély is van rá, hogy nyerjünk. Ez a tipikus magyar sportbetegség lényege.
Mig más népek lányai-fiai--főleg szlávok, balkániak--ezzel PONT FORDITVA vannak.....
keresztkem
  Válasz | 2018. október 08. 18:33 | Sorszám: 75
Baj van a magyar sakksportban, de hogy mi, azt az átlag sportkedvelő sőt sakk-kedvelő NEM TUDHATJA. Ő csak jelenségeket lát és érzékel, és persze nyilatkozatokat olvas. Arról szerez tudomást, hogy a magyar férfi sakkválogatott az idei, Batumiban rendezett SAKKOLIMPIÁN csak 18. lett--ami hosszú időkre visszatekintve a legeslegrosszabb "eredmény", de inkább a legkirívóbb eredménytelenség. Igaz, NEM VETT RÉSZT a sakkolimpián--valamilyen ok miatt, ami nem tudható az átlag sportkedvelő számára-- a MA(!) kiemelkedúen legjobb magyar játékos: Rapport Richárd, dehát a többiek: Lékó, Almási, Kállai stb. sem szerepeltek túl jól, sőt rosszul szerepeltek. Milrt? Mi történt velük?
Ráadásul olyat sem igazán hallani, hogy itt-ott a Világban ez vagy az a magyar versenyző egyáltalán elindult volna, nwemhogy sikereket aratna.
Az már csak "hab a tortán"--negativ értelemben--hogy nem hallani-olvasni olyanról, hogy Magyarországon komoly, de akár csak közepes szintű sakk világverseny az elmúlt 5 évben egyáltalán lett volna--bárhol e HONBAN.NEM ÉRTJÜK.....NEM, ÉS NEM!
keresztkem
  Válasz | 2018. szeptember 26. 05:45 | Sorszám: 74
Balhé van a magyar TENISZ-ben. Mármint a Magyar Tenisz-szövetség és néhány prominens magyar tenisz személyiség között.Utóbbiak: Temesvári Andrea, Markovits László, Sávolt Attila, Fucsovics Team, Babos Csaba--legutóbbi Babos Timea édesapja. Nehéz tisztán látni abban, hogy valójában mi is a balhé tárgya, de én azt gondolom: A PÉNZ! Valaki valakik még a nyáron nem kapták meg azt a LÉ-t, amire számitottak, amiről úgy gondolták: "jár" neki(k). És lehet, hogy tényleg jár is én nem tudom.
Mindenesetre ma, 2018.szept.26-én még nagyon nem látszik a tisztulás a kibontakozás útja, jelei. Nekem az a gyanúm, hogy az "ügy" mögött Sávolt Attila, Fucsovics Marci edzője áll--de lehet hogy tévedek.Miközbe' majd mindenki összeveszett mindenkivel--mármint a két oldal személyiségei--és az MTSZ élén a Pest megyei Fidesze politikus Szűcs Lajos regnál. No, Ő kivétel! Ő állitólag még senkivel nem veszett össze. Elég nehéz "ezt" is elhinni, mint ahogyan az egész szitu-ban tisztán látni "hic et nunc".
keresztkem
  Válasz | 2018. április 29. 05:42 | Sorszám: 73
Működött tegnap este is a MAGYAR SPORTBETEGSÉG. Jéghokiban 15 mp.-el a Britek elleni meccs vége előtt sikerült elb...ni a feljutást a legfelsőbb osztályba...EZ AZ AMIRŐL évek óta írok beszélek. A nagyokosok szerint persze minden a legnagyobb rendben van. OK!
keresztkem
  Válasz | 2018. január 29. 11:16 | Sorszám: 72
Az elmúlt hét a magyar teniszsport DIADALHETE volt, és nemcsak Fucsovics Marci kiváló szereplése okán--az Ausztrál Open-en. Babos Timea, oldalán a francia (francia?) Kristina Mladenovic-csal MEGNYERTE(!) a női párosok versenyét, ami szintén nagyon örventetes.Mindekelőtte a női egyéniben aaz első fordulóban,legyőzte a világranglista 10. helyén álló, amerikai Coco Wandeweghe-t óriási küldelemben, 3 szettben. A legyőzőtt amerikai teniszezőNŐ nem igazán "irodalmi stilusban" kommentálta saját vereségét ("kib..ott ribanc"-nak titulálva Timi-nket) csak azért, mert meg merészelte verni őt.) Miután a nemzetközi női tenisz-szövetség 100 000, nem tévedés SZÁZEZER Dollárra büntette meg Wandeweghe-t, azzal védekezett, ill arra hivatkozott, hogy a meccs után Babos--úgymon--"túl sokáig ünnepeltette önmagát", s ezen ő, Wandeweghe "kiborult". Na jó, de ennyire???
keresztkem
  Válasz | 2018. január 21. 10:43 | Sorszám: 71
Hétfőn--holnap--hajnali 2 órakor Melbourne-ben, a Rod Laver arénában csap össze egymás ellen Roger Federer és Fucsovics Marci. "Érintett vagyok" az ügyben elsősorban magyarként--nyilván ezért fogok Fucsovicsnak drukkolni-- másodsorban amiatt, hogy bármilyen hihetetlen is, a svájci teniszező, Federer a rokonom. Édesanyám nagynénje--anyai nagymamám húga--Federer Adolfné volt. Adolf bácsi fia, ifjabb Federer Adolf viszont mérnök-közgazdászként hosszú éveken át Moszkvában, a magyar KGST képviselet igazgatójaként dolgozott, majd az UVATERV-ből ment nyugdijba--jelenleg is Bp.-en él.A svájci Federer-ek viszont Adolf bácsi éfesapjának, egy felvidéki cipszer embernek a "másoldali", Selmecbányáról HELVÉCIÁBA, német Svájcba visszatelepült rokoni águnk leszármazott-jai.
keresztkem
  Válasz | 2018. január 18. 11:16 | Sorszám: 70
Nahát a magyar férfi kézilabda most azután totálisan LEBŐGÖTT--ami több, mint várható volt. Sok pénz, nagypofájú ú.n. "szakemberek", igérgetések, duma, duma, duma.....Szájkarate napestig és közbe' mindenki CIPÓRA VER minket. Ez ugyanaz, mint a jégkorong,igaz egy icipicit kedvezőbb helyzetben....
keresztkem
  Válasz | 2018. január 15. 19:57 | Sorszám: 69
Elég bután adjuk elő mi magyarok ezt a kézilabda nevű látványsportágat. Most ugye a spanyoloktól kaptunk ki "éppenhogycsak"--persze. De nem is az a butaságunk KULCSA! Mert ez így ráadásul még teljesen reális is. Hanem az, hogy az összes ú.n. szakértő, edző, játékos és mindennemű "kapcsolt rész" arról lelkendezik és prédikál egy egész meccsen keresztül, hogy MILYEN SZUPER JÓK vagyunk.Oszt' közbe végig az ellenfél vezet, és csikkzsebbe vág akkor amikor neki jólesik. EL-KÉ-PESZ-TŐ!
keresztkem
  Válasz | 2018. január 14. 19:28 | Sorszám: 68
Tegnap megkezdődött Horvátországban a férfi kézilabda Európa bajnokság. A magyarok "természetesen" kikaptak Dániától annak rendje és módja szerint 32:25-re, de a meccs utolsó 2 percében a dánok gyakorlatlag már nem is voltak a pályán.
Miért is érdekes ez? Azért, mert a kézilabda, a magyar sportirányitás intézményes blődségének állatotvosi lova. Ahol a sok, és nagy-nagy szájkarate a sok-sok igéret, "szakkijelentés" és "szakmai megállapitás" valósággal ELÖNTI a MÉDIÁT, megy a szövegelés kézilabdafronton reggeltől estig.De amikor produkálni kéne, akkor menetrendszerűen jön az INTÉZMÉNYES BESZARÁS. Nyomonkövethetően, dokumentálhatóan és reprodukálva az eseményeket tanulmányozhatóan. Mégsem tanul belőlük senki, legkevésbé az "illetékes szakemberek".
keresztkem
  Válasz | 2017. október 08. 03:28 | Sorszám: 67
Egy magyar futballcsapat--amely történetesen a válogatott--mely idegenben-külföldön 2 gólt rúg, KIVÁLÓAN SZEREPEL. Viszont. Egy magyar futballválogatott, amelyik külföldön 5, azaz öt gólt kap, OCSMÁNYUL RONDÁN "LESZEREPEL". MIndez tegnap megrörtént a svájci Basel-ben, amikoris Svájc válogatottjától csapatunk 5:2-re kikapott--főleg az első félidőben csapnivaló védőjátékkal, Gulácsi által olyan "potyóresz" gólkapással kezdve a svájciaknak ajándékozott meccset, amilyenre NB III-ban is ritkán van precedens MUCSONYRÖCSÖGÉN. Lehetett volna másként? Igenis lehetett volna. Ám olyan játékosokat mint PÁtkai meg Varga Roland, jó messze távol kellene tartani a válogatottól! Miért? Mert ők az a futballista tipus--EZ EGY TIPUS--aki a gyengét és szegényet "szarrá" verni segit, a kicsit is komlyabb ellenfél esetén egyszerűen "levegővé-semmivé válik" a futballpályán. S ezt a tényt a buta futball ú.n. "szakemberei" nem veszik észre....
keresztkem
  Válasz | 2017. szeptember 25. 09:54 | Sorszám: 66
Iszonyú egy sportág a röplabda--nekünk magyaroknak. Miért?
Azért, mert a magyar sporbetegséget Napnál világosabban, fenyegető hitelességgel és valóságmutató realitással mutatja be és szemlélteti. Hogyan? Hát úgy, hogy a szett elején vezetünk--teszem azt--9:2-re, a játékosok a kommentátorok lelkendeznek--áradoznak, hogy "milyen jók vagyunk". Azután forog az idő kereke, s a meccs halad a 25. pont, a játszma véke felé. 18-nál MÁR(!) kegyenlit az ellenfél--minden ellenfél--onnantól kezdvve mi már alig szerzünk pontot, legföljebb 1-et, 2--őt. 22 után már cak az ellenfél szerez pontot és(?) ÉS MEGNYEREI A SZETTET. EZT, ÉS AZ ÖSSZES T9ÖBBI SZETTET IS, AMI A MECCS MEGNYERÉSÉHEZ KÖLL! 22 után mi már besz..tunk! No, ez az amiről beszélek, s ezt a szerencsétlen röplabda mutatja meg, tárja elénk a legeslegjobban!
keresztkem
  Válasz | 2017. szeptember 19. 11:36 | Sorszám: 65
Az elmúlt hétvégén a Magyar Férfi Teniszválogatott nem kis szenzációt "keltve" kiverte a Davis Kupából Oroszországot.Nem utolsósorban a nyíregyházi illetőségű Fucsovics Márton, csapatunk no. 1-es sz. éljátékosa brilliáns játékával. No, el kell ismernem: ITT ÉS MOST SEM jutott érvényre az elméletem, a hires-nevezetes, és itt sulykolt magyar sportbetegség-ről! A LÓNAK NÉGY LÁBA VAN, OSZT' OLYKOR MÉGIS MEGBOTLIK...ugye.
keresztkem
  Válasz | 2017. szeptember 11. 14:21 | Sorszám: 64
A magyar férfi kosárlabdaválogatott az EB-n kikapott Spanolországtól--még Kolozsváron--és Szerbiától, már Isztambul-ban. Csodák csodája mindkét vereség EGYÁLTALÁN NEM VOLT megalázó vagy szégyenteljes, hanem--nem is tudom mi a jó szó--KORREKT. A fenti két országban a kosárlabdakultúra ugyanis olyannyira fényévekkel előttünk jár, hogy sokkal több, mint valószinű volt ez a két vereség. Mégis: nem veszítettük el a magyar érdeklődők szimpátiáját.
keresztkem
  Válasz | 2017. szeptember 08. 09:24 | Sorszám: 63
Nagyon tisztességesen szerepelt Kolozsváron a magyar férfikosárlabda válogatott az Európa bajnokság csoportselejtező küzdelmeiben. A meccsek közül kikaptunk Horvátországtól, Montenegro-tól és Spanyolországtól. Győztünk Csehország és Románia ellen, utóbbi azért is nagyon értékes, mert ugye a meccs helyszine Kolozsvár volt, és a "sportszerű" román kosárszurkolók egy magyar nemzetiszinű zászlót ottani kultúőrszokás szerint nyilvánosan elégettek. Ilyen bevezető után vertük meg a "szőröstalpúakat" 80:71-re.Megkapták a magukét.....
Egyébiránt igazándiból a magyar csapat csak Montenegro ellen játszott nagyon rosszul--írtam is itt erről a meccsről korábban, meglehetős elkeseredve--a többi meccseken több, mint elfogadhatóan.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola