Kedves Pendragon!Látom, hogy az általad idézett gondolataim megmozgatták az agytekervényeidet. Derék dolog, hisz "gondolkodom, tehát vagyok"... Kérdés, hogy a következtetésed valóban helyes-e?
Azt kell mondjam, hogy nem...
Lásd:
Világállam, vagy továbbra is nemzetállamok?
Többféle vallás az emberiség számára?
Neked és az említett barátodnak a véleménye színvonala és értelme egyszintű a tartalmával... Nem megsérteni akartalak, de ez az igazság.
Már hosszú évek óta folyamatban van egy globalizációs törekvés, mely lényegesen előrehaladottabb állapotban van már, mint azt egyesek gondolnák... Az ószövetségi legendák messianisztikus elképzelései alapján lett ez életre hívva, a már kilenc éves messiásuk, Immánuel fellépésének az előkészítése céljából, aki úgymond a hívő tömegei számára a földi jólétet, gazdagságot, népek feletti uralmat hivatott realizálni. A kereszténység megalakítása is ennek a globalizációs törekvésnek volt az első lépcsője.
Én személy szerint az emberiség boldogabb, békésebb, biztonságosabb jövője érdekében pozitív ötletnek tartom egy világállam létrejöttét, de kizárólag a KÖZJÓ érdekében, nem pedig esetleges nacionalista, vallási, vagy anyagi előnyök birtoklása érdekében.
Most feltehed újra a kérdésedet:
"Miért „kutatja” ezt a témát, kikkel együtt teszi ugyanezt, és főleg kinek, minek az érdekében?"
Kizárólag a jövendő generációk érdekében és egyedül...
Következő kérdésed:
"A célja is világos lett egy pillanat alatt. Szétrombolni valami meglévőt, ami páratlanul tartós, és túlélt minden ideológiát. Na, és ez a rombolás vajon kiknek az érdeke?"
9 évvel a "holtak feltámadása" és "Jézus második eljövetele" után azt hiszem, hogy ideje a bibliai legendák misztériumait és valódi céljait jobban nagyító alá helyezni...
Egy egységes és valódi alapokon (nem kitalált történeteken és soha be nem váltható túlvilági ígéreteken) nyugvó vallásra van szüksége az emberiség hívő tömegeinek a saját jólfelfogott érdekében, mely minden emberért (nemzeti és vallási hovatartozást figyelmem kívül hagyva!) egyaránt száll síkra, emberközpontú és megszünteti a jelenleg fennálló ellentétes vallásos etikai sugallatok létjogosultságát...
Talán így egy kicsit világosabb lesz számodra az igyekezetem célja...
Üdv
Klaus